Desucon Frostbite ja Hall Cosplay

Yleisluontoiset keskustelut cosplayta sisältävistä tapahtumista sekä tiedotteet tulevista coneista, kilpailuista jne. Tälle alueelle myös menneiden tapahtumien jälkipyykki, kuten kuvat ja kuvapyynnöt.

Valvoja: Cosplay.fi / Ylläpito

Avatar
Hoothoot
Viestit: 592
Liittynyt: Ke Elo 18, 2004 21:11
Paikkakunta: Järvenpää
Viesti:

Desucon Frostbite ja Hall Cosplay

Viesti Kirjoittaja Hoothoot » Ti Syys 20, 2011 16:45

Desucon Frostbite, Desuconin sisartapahtuma, järjestetään 14-15.1.2012 jo tutuksi tulleessa Lahden Sibeliustalossa. Koska aikojen tulee muuttua ja käytäntöjen vaihtua, Frostbitessä järjestetään perinteeksi muodostuneen cosplaynäytöksen sijasta Hall Cosplay-muotoinen kisa, josta voi lukea lisää TÄÄLTÄ.

Otteita Hall Cosplay -sivulta:
Mikä Hall Cosplay on?

Hall Cosplaylla tarkoitetaan kilpailua, jonka osallistujat valitaan vasta tapahtumassa. Kaikki conin cosplaypuvut osallistuvat lauantaina 10:00-15:00 välisenä aikana tapahtuvaan etukäteisvalintaan, joka tapahtuu kolmen cosplayninjan toimesta. Kilpailuun osallistuu enimmillään 20 erilaista cosplaypukua, joiden lähdemateriaalina on anime, manga tai aasialaiset pelit. Länsimaalaisen median hahmot tai j-musiikkipuvut eivät valitettavasti voi osallistua.

Miten osallistun Hall Cosplayhyn?

Cosplayninjat kulkevat ympäri tapahtuma-aluetta ja kisaan sopivan puvun - joka olet ehkä juuri sinä! - nähdessään yksi cosplayninjoista tulee luoksesi ja kysyy, kiinnostaako osallistuminen. Osallistuminen ei ole pakollista, eli voit kieltäytyä. Jos osallistuminen kuitenkin kiinnostaa, vastaa myöntävästi. Tässä tapauksessa cosplayninja ohjaa sinut ilmoittautumaan ja saat numerolapun, jota kannattaa pitää esillä koko sen ajan, jolloin puku on päällä. Tämän jälkeen sinut kuvataan ja sitten olet vapaa jatkamaan coniasi kunnes ohjeet pyytävät sinua tuomarointiin ja Hall Cosplayn lavaosuuteen, jossa kaikki puvut esitellään yleisölle.

Jos tiedät tähtääväsi Hall Cosplayhyn, mutta hahmosi on sellainen, josta ei mallikuvia kunnolla löydy, ole ystävällinen ja ota kuvat esimerkiksi muistitikulle tai lähetä ne sähköpostiisi. Näin varmistat parhaan mahdollisen tuomaroinnin.

Palkinnot

Palkinnot jaetaan kahdessa eri kilpailumuodossa eli yleisöäänestyksellisessä kilpailussa ja tuomarikilpailussa. Yleisöäänestyksellissä kilpailussa pärjänneiden on mahdollisuus saada omakseen hieno cosplay-lajimitali ja Desucon-tuotteita, tuomarikilpailussa voittajille jaetaan perinteisiä Desucon-lasiplaketteja ja rahalliselta arvoltaan suurempia palkintoja.
Kysymyksiä, ehdotuksia ja muita kommentteja voi laittaa tähän ketjuun tai osoitteeseen cosplay@desucon.fi
Kertokaa Hall Cosplaysta kaverilleksin, kaikilla on mahdollisuus voittoon!
Cosplay on tapa elää, koska ilman sitä ei ole elämää.

Orange and fuzzy is FOE!

Avatar
Hoothoot
Viestit: 592
Liittynyt: Ke Elo 18, 2004 21:11
Paikkakunta: Järvenpää
Viesti:

Re: Desucon Frostbite ja Hall Cosplay

Viesti Kirjoittaja Hoothoot » Pe Joulu 09, 2011 09:23

Tämän päivän joulukalenteriluukussa on asiaa, joka kiinnostaa jokaista pukuilua harrastavaa/harrastuksen aloittamista miettivää. Luukun sisältöön kuuluu mm. Frostbiten cosplayaiheiset työpajat ja luennot, lisää infoa Hall Cosplayn pukukatselmuksen lippusysteemistä, mainospuhe kuvauspalveluista ja uutuutena pukuhuone-esittely. Kuvauspalveluja ja pukuhuoneita varten on myös oma sivunsa, jolta voitte lukea kyseisistä palveluista lisää.

Kannattaa samalla suunnistaa kolmatta kertaa päivitetylle Hall Cosplay -sivulle. Siellä kerrataan Hall Cosplayn sarjajakoa, puhutaan vähän lisää paikkalipuista ja kannustetaan kaikenlaisia aasialaisen median pukuja osallistumaan Hall Cosplayhyn.

Samalla on hyvä mainostaa Pukukatselmuksen (ei siis esityskisa, vaan poseerauskisa) lippujärjestelmää myös täällä:
Sibeliustalon pääsaliin mahtuu noin 1200 katsojaa, joka on hieman alle puolet tapahtuman kävijämäärästä. Lavaosuutta varten yleisölle jaetaan ilmaisia lippuja Desucon Frostbiten tuotemyynnin vierestä, Metsähallin portaiden alapuolelta. Lippujen paikkaa ei valitettavasti saa valita itse vaan liput jaetaan hakujärjestyksessä, permantopaikoista aloittaen. Jos haluat useamman lipun esim. kaveriporukallesi, yhden henkilön kannattaa hakea kaikkien liput, jotta pääsette varmasti istumaan vierekkäin.

Paikkaliput toimivat seuraavalla tavalla:

Liput on värikoodattu istumapaikkasi sijainnin mukaan. Permannon liput ovat sinisiä, 1. parven liput vihreitä, 2.parven liput pinkkejä ja varaliput urkuparvelle keltaisia. Värikoodauksen lisäksi lipuissa myös lukee istumapaikkasi sijainti. Lipuissa lukee rivi, jolla paikkasi sijaitsee ja paikkasi numero. Paikkanumerot löytyvät salin tuoleista ja rivin numero jokaisen tuolirivin päädystä. Kysy, jos jokin kummastuttaa.

Lippu-uudistuksen vuoksi jonottoaminen saliin ennen cosplayohjelmaa on KIELLETTY. Kaikki lipulliset pääsevät saliin ja liputtomat voivat seurata ohjelmanumeroa Susilavalta ja televisioruuduilta ympäri conin.

Yleisöllä on myös valta päättää Frosti-chanin suosikit -sarjan kolme parasta osallistujaa perinteisellä lappuäänestyksellä, jonka tulokset julkaistaan sunnuntai-iltapäivän päätäjäisissä ja myöhemmin tapahtuman nettisivuilla. Äänestysaikaa on lauantai-illasta 19:00 sunnuntaihin kello 13:00. Tekniikkasarjan palkinnot jakaa tuomaristo jo lauantain pukukatselmuksen yhteydessä.
Frostbiteen aikaa kuukausi, nähdään conissa cosplayn merkeissä. Kertokaa myös kavereille lipuista ja siitä, että Hall Cosplayhyn osallistuminen todellakin kannattaa!
Cosplay on tapa elää, koska ilman sitä ei ole elämää.

Orange and fuzzy is FOE!

Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Tapahtumat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa