Kerro vinkkisi muille!

Kokemuksia ja neuvoja cosplayn teknillisemmästä puolesta. Pukujen ompelua, proppeja, peruukkien modausta yms. käsittevät aiheet tänne.

Valvoja: Cosplay.fi / Ylläpito

Avatar
Elyse
Viestit: 268
Liittynyt: Ma Helmi 12, 2007 17:43
Paikkakunta: Tampere

Kerro vinkkisi muille!

Viesti Kirjoittaja Elyse » Su Tammi 25, 2009 01:33

Ajattelin, että tällaisesta töpöstä on ihan EHDOTTOMASTI jotain hyötyä varmasti jokaiselle. Nimi kertookin jo kaiken: kerro vinkkisi, mutta älä kuitenkaan pyydä apua esim. peruukkisi kanssa - sille on jo oma ketjunsa. Vinkkisi siis saa olla cosplayhin liittyen mitä vain taivaan ja maan väliltä, vaikka toki järkeään kannattaa käyttää (hiukan vihjaillen juuri tuohon aiempaan). Eli harkitse, kuuluuko viestisi tänne, ennen kuin postaat.

Voin aloittaa tällä:

Käytän akryylivärejä melkein mihin vain cosseissani. Se tarttuu hyvin ja maalaa melkein mitä vain. Värjäsimpä jopa turkkini tulevaan cossiini ja sitä voisi luulla aidoksi. Kuuseen siis pesukoneessa värjääminen! Tuolloinkin tulos on vain yksivärinen. Huonoina puolina voinkin todeta kuitenkin nämä:

-Aine johon väriä käytät kovettuu/kastuu, joten sillä en menisi kuitenkaan vaatteisiin tarkoitettua kangasta maalailemaan.
-Kyseistä kohdetta ei voi/voi enää pestä
-Maali saattaa lohkeilla.

Tekniikka sopii siis vain tiettyihin asioihin. Käyttäköön ken uskaltakoot.

Avatar
Shewon
Viestit: 203
Liittynyt: To Helmi 08, 2007 18:47

Re: Kerro vinkkisi muille!

Viesti Kirjoittaja Shewon » Su Tammi 25, 2009 01:42

tämän viestin saa ingroorata
Viimeksi muokannut Shewon, Ma Helmi 13, 2012 11:55. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Biitti
Viestit: 147
Liittynyt: Ma Elo 04, 2008 15:20
Paikkakunta: Tampere

Re: Kerro vinkkisi muille!

Viesti Kirjoittaja Biitti » Su Tammi 25, 2009 13:18

Peruukkeja voi muotoilla muullakin kuin hiuslakalla. Erikeepperi ja tekstiililiima takaavat ainakin hyvän pidon ja ne kuivuvat läpinäkyviksi, niin ei ainakaan näytä liimatulta. Kannattaa kuitenkin levittää varovasti ja tasaisesti, liian paksut klöntit nimittäin taatusti näkyvät. :C Liimaa suosittelen kuitenkin vasta vähän painovoimaa uhkaavampien peruukkien muotoiluun.

Avatar
Lirlys
Viestit: 244
Liittynyt: To Tammi 03, 2008 05:05
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kerro vinkkisi muille!

Viesti Kirjoittaja Lirlys » Su Tammi 25, 2009 13:47

Bitenshi kirjoitti:Peruukkeja voi muotoilla muullakin kuin hiuslakalla. Erikeepperi ja tekstiililiima takaavat ainakin hyvän pidon ja ne kuivuvat läpinäkyviksi, niin ei ainakaan näytä liimatulta. Kannattaa kuitenkin levittää varovasti ja tasaisesti, liian paksut klöntit nimittäin taatusti näkyvät. :C Liimaa suosittelen kuitenkin vasta vähän painovoimaa uhkaavampien peruukkien muotoiluun.
Tuo erikeepperi tosiaankin on hyvä ja kannattaa käyttää sitä ainakin piikkien päihin aina kun kyseessä on vähänkin piikikäs kampaus. Pitää piikin päät kasassa, eivätkä ne lähde haroittaman eri suuntiin.

Ja akryylimaaleista; itsellä on niistä kokemuksena ainoastaan se, että olen maalannut jopa peruukkia niillä. Kyseessä oli siis Death the Kid Soul Eaterista ja loppujenlopuksi menin sitten maalaamaan mustaan peruukkiin ne valkoiset raidat juuri kyseisellä valkoisella akryylimaalilla (Kuvia peruukista löytyy deviantART:ista).
Thank you and have a terrible nice day.

http://lirlys.deviantart.com/

Avatar
Truthdel
Viestit: 291
Liittynyt: Ti Marras 25, 2003 13:54
Paikkakunta: Outokumpu Pohjois-Karjala
Viesti:

Re: Kerro vinkkisi muille!

Viesti Kirjoittaja Truthdel » La Helmi 14, 2009 22:11

Chobits korvat kätevästi ja mukavasti!

Miten saisi hyvänmuotoiset, kestävät korvat chobitsille? Niille jotka eivät halua tehdä softis tai pahvi versiota:

Tarvikkeet:
*Fimo tai muu vastaava uunissa kovetettava massa (cernit on hankalampi työstää).
*Styroksi sydämiä
*Mattoveitsi
*Voi-/leivinpaperi
*Jokin kaulimen virkaa toimittava (ei suositella puista peruskaulinta)
+-muuta: Hiekkapaperia + maalit (akryyli on hyvä vaihtoehto)

Kaikki tarvikkeet löytyy askartelu liikkeistä tahi kirjakaupoista. (Paitti leivinpaperi jonka voi käydä ostaan ihan ruokakaupasta)

1.
Ota kaksi(2) styroksi sydäntä, juuri sopivia mielestäsi korvapohjaksi. Leikkaa sydämen yläosa pois, eli kaaret jolloin muodostuu tasainen pinta jolla styroksi pysyy pystyssä pöydällä.

2.
Pehmitä askartelumassa jos tarpeen (fimoa täytyy yleensä työstää enemmän kuin cernittiä). Käytä työalustana leivinpaperia niin massa ei suttaa paikkoja, massa ei likaannu niin paljon ja se on helppo irroittaa. Muotoile massasta ohuita levyjä (n. 2 mm paksuja).

3. Sovita massa styroksi pohjien päälle haluamallasi tavalla ja leikkaa ylimääräinen massa pois aina tarvittaessa. Siloita mahdolliset rajat. Kun styroksi pala on peitetty kokonaan tasaisesti massalla (pohjaa lukuunottamatta), aletaan työstään yksityiskohtia.

4.
a. Korvien yläpuoli: Leikkaa ohutta massaa tarvitsemasi määrä ja asettele se toivomallasi tavalla styroksin toiselle puoliskolle näin muodostaen korvan yläkuoren/puolen. (Mallikuva helpottaa työtä).
b. Leikkaa ohuesta massasta 4 yhtäsuurta ympyrää(2 per korva) Aseta ne korvien yläosaan haluttuun kohtaan.

5. Paista massa ohjeitten mukaan uunissa. Massa kovettuu ja styroksi kutistuu, jolloin korva on ontto ja kevyt ja helposti työstettävissä eteenpäin. esim. Reiät peruukkiin ompelua tai pantaa varten voi porata askartelu/mattoveitsellä.

Vaiheet esitettynä kuvin:
Kuva

Uunista tulleet korvat (namnam) voi sitten jäähdyttelyn jälkeen hioa ja maalata oman mielen mukaan :3
( ^ ,^) <( truthdel.deviantart.com)

Avatar
nukkelapsi
Viestit: 227
Liittynyt: To Marras 22, 2007 23:00
Paikkakunta: Espoo

Re: Kerro vinkkisi muille!

Viesti Kirjoittaja nukkelapsi » Su Maalis 15, 2009 20:51

Kun teet aseproppia, sivele se kauttaaltaan gessolla tai erikeeper-liimalla. Näin pinta tasoittuu ja jos proppisi on puuta, puu ei kuulla maalin läpi.
Jos proppisi on heikompaa materiaalia, se kannattaa sivellä kauttaaltaan lasikuitumassalla, tämä tekee siitä jämäkämmän ja se kestää iskuja (esim. putoamisia) paremmin. Lasikuitumassan kanssa kannattaa työskennellä ulkona, koska aine on myrkyllistä hengittää(tai ainakin näin muistaisin, mutta työstä sillä silti ulkona). Tätä voi sitten työstää lähes kokonaan miten mielii kun on kuivunut.

Kun mittaat aseen kokoa, etsi kuva jossa hahmosi pitelee asetta kädessään, ja katso kuinka leveä hänen nyrkkinsä on. Laske, kuinka monta nyrkin leveyttä ase on pitkä/leveä, ja laske sama oman nyrkkisi kanssa. Aseen tulisi näin olla oikean kokoinen omassa käytössäsi.
Cosplay-ryhmä Rintamasuunnan Youtube-kanava.

Avatar
EgoLogical
Viestit: 197
Liittynyt: Ti Heinä 07, 2009 21:11

Re: Kerro vinkkisi muille!

Viesti Kirjoittaja EgoLogical » La Elo 08, 2009 16:41

Vinkki erillaisten armoreiden yms. tekeminen:

Ensinnäkin, kannattaisi käyttää tämmöistä ohjelmaa kuin Pepakura, joka on paperin askarteluohjelma. Se on ilmainen lataa, ja se on helppo käyttää. Sitten etit netistä jotain, jota haluat tehdä (esim. kypärä) ja laitat googleen hakusanat esim. Pepakura helmet. Siitä painat linkkiä, ja kuvan alapuolella/sivussa pitäisi olla jonkinlainen lyhyt linkki, jota pitää painaa, että voisi lataa sen linkin.

Koko juttu toimii, tässä esim. yksi Halo cossikuva: tässä tämä mies (tai nainen) teki puvun, uskokaa tai älkää, paperista tai pahvista. Suosittelen muropakkausten pahvin käyttöä, kun ne on kestäviä ja helppo taivuttaa muotoon.

Viimeiseksi tässä Youtubevideo, jossa näytetään kuinka Pepakuraa käytetään: klik

ja tässä Pepakuralla tehty Madterchief armor + helmet: WOOT


jaa vikaksi Pepakuran latauslinkki: Painatkaa sitten "Pepakura Designer" kohtaa

Itsekkin teen ton Halo ODST (Orbital Drop Shock Trooper) armorin, aseet yms.

Varmana auttaa ^^
PINEAPPLE SURPRISE!

Avatar
Scarface
Viestit: 91
Liittynyt: To Kesä 14, 2007 12:27
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Kerro vinkkisi muille!

Viesti Kirjoittaja Scarface » La Marras 14, 2009 12:32

Vinkki materiaalien hankintaa varten.

Jos olet suunnitellut cosplayaikataulusi jo pitkälle eteenpäin ja tiedät, mitä materiaaleja tarvitset, on hyvä aloittaa kankaiden etsintä ajoissa. Monien kangaskauppojen (mm. Eurokankaan) valikoimat vaihtelevat vuodenajasta riippuen ja esimerkiksi nyt talvikankaiden aikana löytyy kauppojen valikoimista paljon juhlakankaita eri väreissä (mm. samettia ja morsiussatiinia). Myös tikkikankaat ja paksummat ulkoilukankaat ovat helpommin löydettävissä nyt. Myöhemmin, kevään ja kesän kynnyksellä nämä paksut ja tummat kankaat tekevät tilaa kesäasusteisiin paremmin sopiville keveille ja värikkäille kankaille. Isoissa kangaskaupoissa sesonki ei vaikuta niin paljon valikoimiin, mutta ainakin pienen kotikaupunkini Eurokankaan valikoimat elävät vuodenaikojen mukaan.

Nimimerkillä kokemusta on. Ostin eilen mainiota takkihuopaa, jota ei takuulla löydy valikoimista enää kesäkuussa. Olen myös monet kerrat juossut tuskissani kangaskauppoja läpi löytämättä tarvitsemaani, mikä johtaa inhottaviin kompromisseihin joko värin tai materiaalin kanssa.

Avatar
kameli
Viestit: 87
Liittynyt: Ma Syys 08, 2008 16:38

Re: Kerro vinkkisi muille!

Viesti Kirjoittaja kameli » La Marras 14, 2009 17:00

Tämän kikan totesin hyödylliseksi mm. kirjamessujen messupuolella, missä ihmisiä riitti:

Jos hahmon viitta koostuu kahdesta osasta ja on vähintäänkin lähes maata laahaava, kannattaa se todellakin rakentaa kahdesta osasta. Turha neuvo? Mutta pointti tuleekin tässä. Kuten esimerkkihahmostamme näemme, viitta muodostuu punaisesta bolerosta (kauluksineen) ja samansävyisestä viittaosasta. Nämä kannattaa rakentaa erillisiksi niin, että taiteilee viitan (siis tuollainen kolmiota muistuttava kangaspala) ja boleron erillisinä kappaleina. Toisin kuin aluksi ajattelisi, ei päätteeksi ommellakaan näitä näppärästi yhteen, vaan boleron alaosaan sekä viittakappaleen yläosaan tarranauhaa. Kikassa on se hyvä puoli, että vaattetta on helpompi kuljettaa, eikä haittaa, jos joku nyt sattuu tallaamaan -niinkuin ainakin itselleni alinomaa tapahtuu. Saattaisi todella ketuttaa, jos jo conippäivän avajaisiksi joku talloisi viitan päälle ja ompeleet ratkeaisivat. Mutta tadaa, kun olemme nokkelia, vain tarranauhat irtoavat toisistaan.

Avatar
saino
Viestit: 170
Liittynyt: La Touko 02, 2009 16:18

Re: Kerro vinkkisi muille!

Viesti Kirjoittaja saino » Su Marras 15, 2009 18:14

kameli kirjoitti: Jos hahmon viitta koostuu kahdesta osasta ja on vähintäänkin lähes maata laahaava, kannattaa se todellakin rakentaa kahdesta osasta. jne
-> Ja mikä parasta, mikäli alaosa laahaa maassa, sen peseminen on täten paaaljon helpompaa. Omassa puvussa laahus on vyön alta tarranauhalla kiinni lopussa asua. Kun se muuttuu maantienväriseksi, ei koko pukua [joka on ttumainen silittää] tarvitse pestä :)

Tarranauha on muutenkin jännää ja sopii moneen, MUTTA: ihmiset, käyttäkää tarranauhaa jossa on tarraton reunus!!! Eli leveyssuunnasta muutama milli ilman muovitusta: ompelu onnistuu noin 136 kertaa paremmin :D Ainakin minulla oli mennä mielenterveys kun aloitin reunatonta laittaa. Vai onko siihenkin joku kikka?

Ja bindauksesta: itse olen todennut kankaisen bindin erittäin fiksuksi ja helpoksi ratkaisuksi: kankaansuikaleen reunoihin ommellaan jostakin nauhasta lenkit, lenkkeihin pujotetaan sitten se kiristysnaru. Ja olkaimet voi tehdä myös nauhasta: tai saksimalla vanhoista rintsikoista olkaimet irti. Tämä resepti ei vaadi hiton kalliita purjerenkaita eikä epämukavaa jeesusteippiä :lol:
"Kai sä tiedät, että teitä pidetään friikkeinä?"

Avatar
sayah_
Viestit: 21
Liittynyt: Ti Joulu 08, 2009 20:19

Re: Kerro vinkkisi muille!

Viesti Kirjoittaja sayah_ » Ti Joulu 08, 2009 20:48

Noh, tää ei välttämättä liity ITSE asuihin, mutta kuitenkin :mrgreen:

Oma avainsääntö: Älä mieluiten tee Keybladea vessapaperirullista ja pahvista :D on halpaa joo, mutta jos se Keyblade lähteekin kiertään kädestä käteen ja jonkun päässä naksahtaa, tulee leikeltyä silläkin Keybladella parisataa puskaa (nimim. kokemusta..)
:D
キングダムハーツ <3
ファイナルファンタジーVII <3
レノ <3
アクセル <3
すばらしきこのせかい <33

Tracon V: Naminé - Kingdom Hearts

Avatar
Elyse
Viestit: 268
Liittynyt: Ma Helmi 12, 2007 17:43
Paikkakunta: Tampere

Re: Kerro vinkkisi muille!

Viesti Kirjoittaja Elyse » Su Joulu 13, 2009 19:04

Napithan ovat melko kalliita (varsinkin suuret), mutta olen alkanut keräilemään omista suurehkoista maalituubeistani korkkeja, koska ne ovat hyvin säännöllisen muotoisia. Kun niitä leikkaa ja vähän poraa niin saa ihan hienotkin aikaan jotakin cossia varten. Yleensäkin kaikenlaiset muovirasiat, muovikupit jne. ovat melkoisen hyödyllisiä olleet minulle.

Toinen vinkki: Kannattaa hamstrata kaikenlaista roinaa, josta voi olla joskus hyötyä, niin cossia tehdessä ei tule sellainen fiilis, että: "Äh, kun nyt sitä tarvitsisi, mutta kun menin jo heittämään sen pois..." Koskaan ei voi tietää, mitä tulee tarvitsemaan.

Kaikki tuntuvat ihkuttavan jesaria. Minä en. Maalarinteippi kunniaan! Olen tehnyt mm. vyönsolkia kierittämällä pahvikaistaleiden päälle maalarinteippiä. Viimeiseksi maalasin akryyliväreillä. Sitten joskus huvikseni kysyn joltain, että arvaatko mistä solkeni olen tehnyt ja kun kerron niiden olevan pääosin massaltaan maalarinteippiä, suut loksahtavat auki. Eiväthän ne varsinaisesti miltään metallisilta näytä, mutta cossaamisessa ne ajavat oikein kelvosti tehtävänsä.

Avatar
Minorea
Viestit: 185
Liittynyt: Su Elo 20, 2006 21:51
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Kerro vinkkisi muille!

Viesti Kirjoittaja Minorea » To Joulu 17, 2009 20:22

JÄTTINAPPEJA tehdessä itselläni ainakin välähti taas hieman erilainen idis.

Ostaa kaupasta / netistä näitä isoja pinssejä ja kangasta / paperia, millaiset napit tarvitsee. Päällystää pinssit paperilla / kankaalla ja laittaa pukuun kiinni. Näyttävät, aidon näköiset napit ja ei tarvitse etsiä hikihatussa ylisuuria nappeja.
Miinuksena pinssien mahdollisuus aueta cossatessa ja pistää. Kannattaa siis laittaa pinssien taakse tuohon lukkokohtaan vaikka teippiä niin ei pääse pinssi vahingossa aukeamaan.

Itse tein tällä tekniikalla Cyborg 009 taisteluasuun isot kultaiset ''Mikki Hiiri''-napit. Käytin tosin Magnum-jäätelön käärepaperia joka oli sisäpuolelta kultaista.
KasakuxKosupure - Kun cosplay vie voiton

Avatar
Vivilan
Viestit: 157
Liittynyt: Ti Joulu 09, 2008 19:40
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kerro vinkkisi muille!

Viesti Kirjoittaja Vivilan » Su Huhti 04, 2010 22:26

Jos teet vekkihametta yhtään paksummasta kankaasta, kannattaa vekit vahvistaa tavalla tai toisella.
Itse teen tällä hetkellä hametta villasta (100% new wool) ja kangas vekeille silitettynä taipuu aika lennokkaaksi. Koska en kuitenkaan muista ostaa mitään hienoa saumaliimatarranauhaa tai jotain muuta vastaavaa ja kangas on jo ommeltu hameen muotoon, ompelen tällä hetkellä varsinkin sisään taittuvia taitoksia kiinni hyvin läheltä reunaa. Tekee selkeän eron ompelemattomaan vekkiin verrattuna. Tosin tämänkin kaltainen vahvistus kannattaa tehdä siinä vaiheessa, kun vekkien teko on vasta esivaiheessa, jolloin niitä ei ole vielä vyötäröltä ommeltu kiinni.

Avatar
Minorea
Viestit: 185
Liittynyt: Su Elo 20, 2006 21:51
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Kerro vinkkisi muille!

Viesti Kirjoittaja Minorea » Ti Huhti 20, 2010 10:42

Bakaconissa niin monen kyselyn kautta päätin vinkata, miten tuon One Piecen Pelonan kruunu on tehty.
http://kuvat.aniki.fi/displayimage.php?album=283&pos=7

Kuten jo joillekin paikan päällä kerroin, niin kruunu on tehty villakankaasta. Eli tällaisista villa-arkkeja mitä myydään mm. Tiimarissa huovutus puolella.
Siitä leikkasin suikaleita ja ompelin ne toisiinsa kiinni. Kun tämä osa oli tehty niin kävin ostamassa metallinhohtoisia kangasvärejä, joilla maalasin tuon kruunun. Siitä tuli hohtava ja tarpeeksi jäykkä, että pysyi muodossaan.
Helmet taas on tehty helmiäisfimosta, paistettu sitten uunissa kovaksi.

Eli en alkanut lotrailemaan paperimassan, pahvin, paperin, rautalankojen taikka lasikuidun kanssa, ihan tuolla selvittiin (:

Tarkempi selitys mitä materiaaleja kruunussa on käytetty ja paljonko tuli noin maksamaan löytyy osoitteesta http://www.kasakuxkosupure.blogspot.com
KasakuxKosupure - Kun cosplay vie voiton

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Pukujen tekeminen”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa