Propit (aseet, korut, korvat jne.) vol.2

Kokemuksia ja neuvoja cosplayn teknillisemmästä puolesta. Pukujen ompelua, proppeja, peruukkien modausta yms. käsittevät aiheet tänne.

Valvoja: Cosplay.fi / Ylläpito

Avatar
EgoLogical
Viestit: 197
Liittynyt: Ti Heinä 07, 2009 21:11

Re: Propit (aseet, korut, korvat jne.) vol.2

Viesti Kirjoittaja EgoLogical » To Loka 15, 2009 00:05

siryan kirjoitti:Miekan teosta kysyisin sen verran että kun ei ole fiksua/pysty hommaamaan tätä> http://www.247swords.com/bleach-grimmjo ... sword.aspx niin olisiko kenelläkään ideaa miten voisi esimerkiksi tehdä tuon miekan kahvan minkä lie kädessä pidettävän osan lelumiekkaan (oletettaen että löydän tarpeeksi aidon näköisen terän omaavan lelumiekan)? Tai onko edellisessä ideassa ylipätään minkäänlaista järkeä/onnistumismahdollisuutta?
Tsuban saisi varmaan jostain pahvistakin väsättyä..tai jostain tietyn tyyppisestä styroksista tms valmisteesta metallivärien avulla.

Kiitos!
Tommosen osaan veistää! Kuules, veistäs noin 90cm-1m pitkästä puulaudasta Katanan alun, hanki alumiinipaperia, peitä se katana alumiinipaprulla ja sitten tee toi käsisuoja. Sitten hankis jostain semmosta violettii teippii, tai pahimmassa tapauksessa maalarinteippii ja väritä se violetiks. Suosittelen värittämiseen Letrasettejä tai Copiceja. Tein oman katanan samalla menetelmällä ja oon siit tosi ylpee ^^
PINEAPPLE SURPRISE!

Avatar
Juusto
Viestit: 90
Liittynyt: Ma Heinä 16, 2007 10:31
Paikkakunta: Järvenpää

Re: Propit (aseet, korut, korvat jne.) vol.2

Viesti Kirjoittaja Juusto » To Loka 15, 2009 12:01

Wax kirjoitti:Olen aina miettinyt, että miten kannattaisi tehdä miekalle tuppi? Jäi Bakaconissa kunnollinen valmistamatta. Ja siis kyseessä on nyt vain ihan mikä tahansa miekan tuppi. Ei mitään krumeluureja tms.
Tätä samaa mietin - ensi kesälle olisi tulossa pukuiltua hahmoa, joka taistellessa huitoo sekä katanalla että sen huotralla. Pitäisi saada siitä sen verta kestävä että ei jää pelkäksi koristeeksi.
Valmistin noin kolme vuotta sitten Linkin Master Swordin huotran puusta, ja siitä tuli järjettömän painava ja suuri laatikko. Tuli vissiin käytettyä liian paksua lautaa. Onnistuisiko huotran teko esimerkiksi vanerista tai muusta puumateriaalista?
cheesePLAY -cosplayblog

Avatar
Gysas
Viestit: 4
Liittynyt: To Marras 05, 2009 19:51

Miten tehdä keijun siivet cosplayhin?

Viesti Kirjoittaja Gysas » To Marras 05, 2009 20:10

Miten tehdä keijun siivet cosplayhin?

Kysymys kuuluu jo otsikossa. Jos kellään on jotain vinkkejä tai muuta niin kerrotko kiitos! (:
Viimeksi muokannut Hoothoot, To Marras 05, 2009 21:58. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Syy: Viesti siirretty oikeammalle alueelle.

Avatar
Wemppa
Viestit: 199
Liittynyt: La Tammi 14, 2006 00:21
Viesti:

Re: Miten tehdä keijun siivet cosplayhin?

Viesti Kirjoittaja Wemppa » La Marras 07, 2009 15:59

Gysas kirjoitti:Miten tehdä keijun siivet cosplayhin?

Kysymys kuuluu jo otsikossa. Jos kellään on jotain vinkkejä tai muuta niin kerrotko kiitos! (:
Keijusiipiäkin on monenmallisia enkä tiedä tarkoitatko semmoisia ihan perinteisiä "Helinä-siipiä" vai jotain vähän monimutkaisempaa, mutta tässä ainakin muutama fiksun oloinen tutoriaali, joita voi soveltaa. Toivottavasti jostain on apua.
| writing | to | reach | you |

Avatar
Xion
Viestit: 55
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 20:00

Re: Propit (aseet, korut, korvat jne.) vol.2

Viesti Kirjoittaja Xion » Ma Marras 09, 2009 18:13

Kysymys: Onko kenelläkään (esim. mahdollisten WCS viime vuoden voittajilta -->huom Trinity blood ryhmä) mitään neuvoa miten/mistä tehdä Trinity Blood puvuissa olevia kolmionmuotoisia piikkejä/nappeja/mitä_lienee ? olen hiukan tätä pähkäillyt omilla aivoillani mutta Das massa näyttää olevan ainoa tietämäni vaihtoehto..

Avatar
adreena
Viestit: 167
Liittynyt: Ma Touko 08, 2006 16:58
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Propit (aseet, korut, korvat jne.) vol.2

Viesti Kirjoittaja adreena » Ma Marras 09, 2009 19:16

Xion kirjoitti:Kysymys: Onko kenelläkään (esim. mahdollisten WCS viime vuoden voittajilta -->huom Trinity blood ryhmä) mitään neuvoa miten/mistä tehdä Trinity Blood puvuissa olevia kolmionmuotoisia piikkejä/nappeja/mitä_lienee ? olen hiukan tätä pähkäillyt omilla aivoillani mutta Das massa näyttää olevan ainoa tietämäni vaihtoehto..
Tarkoitatko niitä nuolia, joita kaikkien AX-jannujen takeissa on ihan mielipuolisen paljon? Ja Estherin nunnapäähineessä, Caterinan hatussa, jne.? Keinoja on monia mutta yhdistämällä monta tutoriaalia ja pohtimalla (viikkokaupalla) erilaisia vaihtoehtoja, päädyin aikoinani tekemään nuolet kipsistä. Ensin tehdään Cernitistä mallikappale, jonka avulla sitten tehdään ihan normaalista eristyssilikonista muotti, johon sitten valetaan kipsiä (ja kokemus on opettanut että kipsin sisään pitää upottaa rautalankaa, koska muuten nuolet hajoavat). Nuolia pitää hieman myös hioa ja mahdollisesti paikkailla ja viimeistellä kitillä. Eivät sitten ole mitään superkestäviä, että eivät kestä mitään lattiallakierimisiä tai muuta ilotteluja (ja kokemus kertoo myös että eivät kestä sitä kun 90-kiloinen mies rojahtaa polvi edellä niiden päälle). Lisäneuvoja saa kysyä, tuo oli suhteellisen yksinkertaistettu versio.

Suhteellisen räkismenetelmä, mutta toiminee jos ei erityisesti kiinnosta lähteä leikkimään nestemäisellä polyuretaanilla ja muoteilla. Niihin löytyy kyllä tutoriaaleja, mm. HCC Cosplayn sivuilta.
Todellisuuspakoa ompeluhuoneessa (cosplay-blogi)
World Cosplay Summit 2009 Team Finland blog

Om bhûr bhuvah svah tat savitur varçnyam bhargô dçvasya dhîmahi dhiyô yô nah pracôdayât

Mamma-chan
Viestit: 2
Liittynyt: La Marras 14, 2009 20:48
Paikkakunta: Helsinki

Re: Propit (aseet, korut, korvat jne.) vol.2

Viesti Kirjoittaja Mamma-chan » La Marras 14, 2009 21:12

Nyt olisi tuon Hirviöprinsessa Himestä tutun hahmon Riza Wildmanin asu tekeillä, mutta käpälät tuottavat ongelmia. Korvat ovat jo valmiina. Mistä tarvikkeista nuo käpälät kannattaisi tehdä?
Riza Wildman :3 My love <3

Avatar
Palutena
Viestit: 18
Liittynyt: Ma Syys 08, 2008 20:10
Viesti:

Re: Propit (aseet, korut, korvat jne.) vol.2

Viesti Kirjoittaja Palutena » Pe Marras 20, 2009 23:14

Tuotanoin... Touhoun Flandre Scarletin "siivet" aiheuttavat minulle suurta päänvaivaa. Onko kellään mitään ideaa siitä, miten nuo kristallit kannattaisi tehdä (ja miten ne saa pysymään kiinni jotenkin järkevästi)?
the cake is a lie

Avatar
Lirlys
Viestit: 244
Liittynyt: To Tammi 03, 2008 05:05
Paikkakunta: Vantaa

Re: Propit (aseet, korut, korvat jne.) vol.2

Viesti Kirjoittaja Lirlys » La Marras 21, 2009 13:20

Sellaista kyselisin, että tietääkö kukaan saako Polymorph-massaa muualta kuin Robomaa.com:ista?
Yritin googlailla tuotetta, mutta muita suomalaisia kauppoja ei ainakaan osunut vastaan mistä tuota saa (voi noita ulkomaalaisiakin kauppoja heitellä, mutta pelkään vähän sitä, että postikulut hyppäävät kattoon ja on melkein halvempaa ostaa suomesta)
Thank you and have a terrible nice day.

http://lirlys.deviantart.com/

Avatar
Morndulin
Viestit: 144
Liittynyt: To Syys 29, 2005 12:28
Paikkakunta: Joensuu

Re: Propit (aseet, korut, korvat jne.) vol.2

Viesti Kirjoittaja Morndulin » Ma Marras 30, 2009 21:03

Osaako kukaan sanoa, miten saisi valkaistua sulkia? Tarkoitus olisi tehdä valkeat siivet, mutta paikallisesta Tiimarista löytyi vain liian isoja valkoisia ja ruskeita pieniä. Eli onko mitään keinoa valkaista sulkia..(ja kyllä testasin jo ensimmäisenä klooria. :D)
Homoilla on hauskempaa.

DeviantArt

Avatar
kameli
Viestit: 87
Liittynyt: Ma Syys 08, 2008 16:38

Re: Propit (aseet, korut, korvat jne.) vol.2

Viesti Kirjoittaja kameli » Ma Marras 30, 2009 22:44

Morndulin kirjoitti:Osaako kukaan sanoa, miten saisi valkaistua sulkia?
Voisiko mikään ohut spraymaali auttaa? En nyt tarkoita, että sen kanssa kilokaupalla lotrattaisiin, mutta ainakin pintasävyttämiseen voisi sopia. Ei ole kylläkään omakokemusta, sen puoleen en osaa suositella.
Sitten ovat tietenkin rakkaat ystävämme copicit..

Avatar
Wemppa
Viestit: 199
Liittynyt: La Tammi 14, 2006 00:21
Viesti:

Re: Propit (aseet, korut, korvat jne.) vol.2

Viesti Kirjoittaja Wemppa » Ke Joulu 02, 2009 18:11

Palutena kirjoitti:Tuotanoin... Touhoun Flandre Scarletin "siivet" aiheuttavat minulle suurta päänvaivaa. Onko kellään mitään ideaa siitä, miten nuo kristallit kannattaisi tehdä (ja miten ne saa pysymään kiinni jotenkin järkevästi)?
Tuo perusmuotohan on aika yksinkertainen. Ainakin geometrian tunneilla on varmaan itse kukin harrastanut avaruuskappaleiden askartelua paperista leikkaamalla ja liimaamalla paperinpalasia kolmiulotteiseen muotoon - suosittelisin siis, että tekisit ensin kokeiluversion paperista ja kun kappaleiden muoto on selvillä, tekisit paperimallien mukaan lopulliset versiot jostain vähän jämäkämmästä. Jos haluat kristallit läpinäkyviksi, jokin muovilevy (näin hienomman termin puutteessa) voisi toimia. Jos läpinäkymättömyys ei haittaa, esimerkiski softis on kevyttä ja helppoa työstää (mutta kannattaa sitten maalata se jotenkin, etteivät kristallit näytä vaahtomuovista tehdyiltä). Joka tapauksessa sanoisin, että kannattaa tehdä kristallit ontoiksi.

Mitä kiinnitysmekanismiin tulee, siima varmaan toimisi. Sinun vain pitää sitten liikkua tosi varovasti, etteivät kristallit hakkaa jatkuvasti toisiinsa ja mene rikki.
| writing | to | reach | you |

Avatar
iakun
Viestit: 14
Liittynyt: La Kesä 03, 2006 16:18
Paikkakunta: Helsinki

Re: Propit (aseet, korut, korvat jne.) vol.2

Viesti Kirjoittaja iakun » Ma Tammi 11, 2010 17:04

Itselläni on kohtuuhyvältä vaikuttava suunnitelma miekan tekoon mutta ajattelin vielä kysäistä muiden mielipiteitä.

Eli kyseessä olisi tuo FMAn Ling Yaon miekka.
Kuva

Ajatukseni oli leikata pahvista vastaavan muotoinen pohja ja päällystää se sanomalehdellä ja liisterillä. Lopuksi pinnan siloittamiseen käyttäisin gessoa. Olen tehnyt tällä tyylillä naamarin, joka on osoittautunut aika tukevaksi viritelmäksi vaikka kohtuullisen ohut onkin. Mikan kahvan tekisin aika samalla tyylillä.

Jos jollakulla on parannusehdotuksia tai vinkkejä niin ilomielin otan vastaan :D
Procrastinating to the point of no return.

Prinsessa Edward Elric. Pahemman luokan painajainen?

whipii
Viestit: 4
Liittynyt: Su Tammi 10, 2010 18:09

Re: Propit (aseet, korut, korvat jne.) vol.2

Viesti Kirjoittaja whipii » Ma Tammi 11, 2010 17:47

elieli, olisin tekemässä joko rozen maiden suiseiseki tai saman sarjan suigintou cossia kuka osaisi neuvoa miten tuon kastelukannun saisi tehtyä? Ja miekkan runko varmaan jostain vanerista ja pyöreys softiksesta ?

//anteeksih. en osaa linkittää/laittaa kuvia >_<
Viimeksi muokannut whipii, Ti Tammi 12, 2010 21:29. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Elyse
Viestit: 268
Liittynyt: Ma Helmi 12, 2007 17:43
Paikkakunta: Tampere

Re: Propit (aseet, korut, korvat jne.) vol.2

Viesti Kirjoittaja Elyse » Ma Tammi 11, 2010 22:10

whipii kirjoitti:elieli, olisin tekemässä joko rozen maiden suiseiseki tai saman sarjan suigintou cossia kuka osaisi neuvoa miten tuon kastelukannun saisi tehtyä? Ja miekkan runko varmaan jostain vanerista ja pyöreys softiksesta ?
Solumuovi on rakkaus, sopii tähän mielestäni hyvin. Kitti taitaa olla aika hyvä sitten tasoittamiseen tms. Olisit laittanut lähdekuvan, kauhean moni ihminen ei muista tai tiedä millainen nyt sitten on Suiseisekin kastelukannu, kun siihen kai tulee myös yksityiskohtia? : D Saatat löytää myös koosta riippuen oikean kastelukannun homman pohjaksi jostain rauta/puutarhakaupasta ja alkaa siihen rakentelemaan yksityiskohtia cernitistä tms.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Pukujen tekeminen”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 17 vierailijaa