Kankaat, napit ja nauhat

Kokemuksia ja neuvoja cosplayn teknillisemmästä puolesta. Pukujen ompelua, proppeja, peruukkien modausta yms. käsittevät aiheet tänne.

Valvoja: Cosplay.fi / Ylläpito

Rora
Viestit: 163
Liittynyt: Ma Syys 15, 2008 19:17

Re: Kankaat

Viesti Kirjoittaja Rora » Pe Loka 03, 2008 07:53

Heh, piti tulla korjaamaan tuo satiini, mutta Rimppu ehti ensin väliin. :P Tarkoitin siis sillä ei-satiinia, kommentilla niitä hohtavan kiiltäviä ja ohuita laatuja, joita kangasmyyjät jostain syystä yrittävät tyrkyttää. Morsiussatiinissa sen sijaan on mukava, himmeä kiilto ja sen lisäksi löytyy myös mattasatiineja. Niissä idea on se, että kankaan pinta on sileä, mutta kiiltoa ei ole juuri nimeksikään.

Avatar
LadyNancy
Viestit: 123
Liittynyt: La Elo 02, 2008 10:14
Paikkakunta: VaNtaa

Re: Kankaat

Viesti Kirjoittaja LadyNancy » Pe Loka 03, 2008 12:11

Tein juuri hääpukuni morsiussatiinista ja se on mielestäni helppo ommella mutta varman päälle jos haluaa niin saumat kannattaa neulata ettei lähde karkuteille.
Ja uusi neula myös koneeseen.
Vampyyrit <3

Avatar
Lirlys
Viestit: 244
Liittynyt: To Tammi 03, 2008 05:05
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kankaat

Viesti Kirjoittaja Lirlys » Ti Joulu 23, 2008 11:24

Tälläistä kyselisin, että miten toteuttaisitte liukuvärjätyn kankaan?

Tarvitsen pukua varten housut jotka ovat ylhäältä vaaleanpunaiset ja muuttuvat sitten pikkuhiljaa lahkeita kohti keltaisiksi.
Elikkäs olisiko ideoita sellaiseen ratkaisuun, että jos alan itse tuota väriliukua tekemään, että miten siitä tulee tasainen.
Thank you and have a terrible nice day.

http://lirlys.deviantart.com/

Avatar
washi
Viestit: 48
Liittynyt: Pe Joulu 14, 2007 19:54
Paikkakunta: helsinki
Viesti:

Re: Kankaat

Viesti Kirjoittaja washi » Pe Joulu 26, 2008 13:41

Onko siis vinkkejä tai niksejä, miten ommella fleeceä niin, että ompelujälki olisi suoraa?
Hehee, täältä löytyy vanhanaikainen ja aikaa vievä vinkki: HARSIMINEN
Toimii kyllä, testattu on (mummo pisti harsimaan kigun kaikki mahdolliset saumat). :roll:
siis ei laiskoille siinä on jumalattoman paljon työtä!!

Avatar
Wemppa
Viestit: 199
Liittynyt: La Tammi 14, 2006 00:21
Viesti:

Re: Kankaat

Viesti Kirjoittaja Wemppa » Su Joulu 28, 2008 02:50

Lirlys kirjoitti:Tälläistä kyselisin, että miten toteuttaisitte liukuvärjätyn kankaan?

Tarvitsen pukua varten housut jotka ovat ylhäältä vaaleanpunaiset ja muuttuvat sitten pikkuhiljaa lahkeita kohti keltaisiksi.
Elikkäs olisiko ideoita sellaiseen ratkaisuun, että jos alan itse tuota väriliukua tekemään, että miten siitä tulee tasainen.
Kuinka pitkälle alueelle liukuväri ulottuu ja kuinka tummia värit ovat? Ihan lahkeisiin, vai alkaako tyyliin jostain puolivälistä? Jos kangasvärin pigmentti on tarpeeksi vahvaa/värit ovat haaleat, voisit tehdä pohjan vaaleanpunaisesta, kastella lahkeet vedellä ja värjätä keltaisiksi (tai päinvastoin keltaisella pohjalla ja vaaleanpunaisella kangasvärillä, jos se tuntuu helpommalta). En osaa sanoa, toimiiko tuo jos pohjaväri on hirveän voimakas, mutta itse tein Waka-huntuhärpäkkeeni niin, että ompelin (valkoisen) pohjan, kastelin sen puoliksi ja hankasin vaahtomuovipalalla vaaleanpunaista kangasväriä sinne, minne tarvittiin. Lopputuloksesta ei taida olla kovin selkeää kuvaa missään, mutta tästä erottaa ehkä jotain.

EDIT: Ai tosiaan, värjätessä pitää kastella suurempi alue, kuin mitä aikoo värjätä ja katsoa, ettei väri pääse leviämään ihan märän alueen reunaan asti. Muuten se tekee ikävän, tummemman läiskän. Kannattaa kokeilla jollain koepalalla ensin, että näkee kuinka paksusti väriä tarvitsee ja muutenkin miten se käyttäytyy.
| writing | to | reach | you |

Avatar
Kem
Viestit: 63
Liittynyt: Su Marras 13, 2005 13:38
Paikkakunta: Joensuu

Re: Kankaat

Viesti Kirjoittaja Kem » Ke Joulu 31, 2008 14:19

Lirlys kirjoitti:Tälläistä kyselisin, että miten toteuttaisitte liukuvärjätyn kankaan?
Itse en kahdella värillä kerennyt kankaan painanta ja värjäyskurssilla kokeilemaan liukuvärjäystä, mutta yhdellä värillä miten kokeilin niin ihan hyvin onnistui.
Minulla oli:
valkea 100%puuvillaa oleva kangaspala
Emotuotannon ruiskuemulsiota ja pigmenttipulloja(pigmenttiä 10-30 tippaa yhteen(1) desilitraan emulsiota, riippuen värin voimakkuudesta)
pensseli(semmoinen kapea maalaripensseli, mutta eikös tuon voi valita makunsa mukaan)
värjäysprosessin aikana muovia oleva alusta(jätesäkkikin on testattu toimivaksi, kunhan pysyy mahdollisimman suorana)

-Levitin kangaspalani muoviselle alustalle ja kastelin sen(siveltimellä, voinee myös tehdä niin että kastelee kankaan ja levittää sitten alustalle)
-Vieressäni oli kolme astiaa, kahdessa oli vettä ja yhdessä oli ruiskuemulsio johon olin tehnyt tällä kertaa vihreää väriä
-Aloitin värjäyksen niin että upotin pensselin vihreään väriin ja maalasin sillä kangaskaitaleen alareunan. Sen jälkeen käytin pensseliä nopeasti vesiastiassa ja maalasin seuraavan pensselinvedon puoliksi edellisen päälle. Ja tätä toistetaan niin kunnes pensselistä tulee hädintuskin väriä. Sen jälkeen huuhdotaan pensseli puhtaaseen vesiastiaan ja vedetään vielä viimeinen siveltimenveto puhtaalla vedellä.

Tärkeää on että vedot ovat tasaisia ja kerralla tehtyjä.
Kahdella värillä tekniikka toimi muistaakseni siten että veden sijasta sivellintä käytettiin toisessa värissä, kokeiluja kannattaa tehdä.
Housuista en kyllä osaa mennä sanomaan, miten olisi helpoin, isona kankaana voi olla vaikea, paloina mahdollista, mutta miten sitten kohdistuu värjäykset kohdilleen, en osaa sanoa, mutta tällä tavalla ei ainakaan valmiina housuina voi mokomaa tehdä.

Tarvikkeista: Kurssilla käytin koulun tarvikkeita, mutta emo-kankaanpainovärien jälleenmyyjäluettelo löytyy tuolta ->http://www.emotuotanto.fi/myynti.html
Ja hinnastoahttp://www.emotuotanto.fi/hinnasto.html#painopastat

Edit: toimisi selitys varmaan kuvien kanssa paremmin, mutta valitettavasti ei tällä hetkellä ole kamerassa virtaa, että voisin saada jonkinlaista tutoriaalia aikaan...

Avatar
Kameko
Viestit: 37
Liittynyt: Su Tammi 04, 2009 23:41
Paikkakunta: Porvoo

Re: Kankaat

Viesti Kirjoittaja Kameko » Ke Tammi 07, 2009 00:19

Minä ainakin kiroan kaikenlaiset ohuet trikookankaat alimpaan hornaan :evil: Kangas on toki helppoa ommeltavaa, mutta ne reunat vaan rullaantuvat tuhannen rullalle enkä ole keksinyt keinoa sen estämiseksi. Jos joku tietää keinon kuinka estän trikoon reunaa rullaantumasta, neuvoja otetaan ilomielin vastaan!

Omakohtaisia kokemuksia on lähinnä puuvillan ompelusta. Olen tehnyt kaikki cosplay-asuni puuvillasta, ja hyvin on onnistunut. Toisaalta asuni ovat olleet kaikki enemmän tai vähemmän kimono-tyylisiä tai muita perinteisiä asuja. Puuvilla on näissä toiminut erinomaisen hyvin, rypistymisen kanssa ei ole tullut ongelmaa myöskään. Ja puuvilla on halpaa ja helppoa ommella :]

Sitten olisi vielä kysymys; kuinka saisin pieniä, yksityiskohtaisia kuvioita valkoiseen puuvillakankaaseen? Yukishiro Tomoen kimonoon olisi mukava saada jotain sellaisia oksia, joita siinä mangassa on. En vain tiedä miten toteuttaa ne. Kirjailu kävi mielessä, mutta sitä en taida osata tarpeeksi hyvin :lol: , eikä se muutenkaan oikein kuulosta kimonomaiselta. :shock: Tässä vielä kuva niistä kuvioista, jotka pitäisi saada aikaan. Ei välttämättömiä, mutta ne olisivat kivat kun mangan mukaan koetan asuni tehdä. Jonkinlaisilla tusseilla? Copiceilla? Painamalla? Apua 8D
"This duel is one-on-one. No aiding hands."
"Yes. That's why it was mouth only."

Avatar
Elyse
Viestit: 268
Liittynyt: Ma Helmi 12, 2007 17:43
Paikkakunta: Tampere

Re: Kankaat

Viesti Kirjoittaja Elyse » Ke Tammi 07, 2009 00:29

Kameko kirjoitti:Minä ainakin kiroan kaikenlaiset ohuet trikookankaat alimpaan hornaan :evil: Kangas on toki helppoa ommeltavaa, mutta ne reunat vaan rullaantuvat tuhannen rullalle enkä ole keksinyt keinoa sen estämiseksi. Jos joku tietää keinon kuinka estän trikoon reunaa rullaantumasta, neuvoja otetaan ilomielin vastaan!

Kokeileppa tukikangasta, joka silitetään kankaaseen kiinni, jos muu ei auta. Reunat tosiaan kannataa kääntää ja ommella. Eikö tämä toimi? Soo, soo. Reunoja ei kannata jättää ompelematta varsinkaan trikoon kanssa jos ei halua saada kangasta mukavasti rullalle. Jos rullaantuminen tapahtuu ompelemisen aikana, kannattaa turvautua tuhanteen nuppineulaan. Näistä ainakin jonkun pitäisi toimia. :D

Avatar
Lirlys
Viestit: 244
Liittynyt: To Tammi 03, 2008 05:05
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kankaat

Viesti Kirjoittaja Lirlys » Ke Tammi 07, 2009 00:53

Kameko kirjoitti:Minä ainakin kiroan kaikenlaiset ohuet trikookankaat alimpaan hornaan :evil: Kangas on toki helppoa ommeltavaa, mutta ne reunat vaan rullaantuvat tuhannen rullalle enkä ole keksinyt keinoa sen estämiseksi. Jos joku tietää keinon kuinka estän trikoon reunaa rullaantumasta, neuvoja otetaan ilomielin vastaan!
Tuossa Wax sanoikin jo aika hyvin kaiken, mutta saumuriommel helpottaa varsinkin reunoja kääntäessä, että kannattaa sitä saumuria hyödyntää jos vain sellainen käytössä on.
Thank you and have a terrible nice day.

http://lirlys.deviantart.com/

Avatar
Leonhart
Viestit: 149
Liittynyt: Ti Tammi 16, 2007 02:13
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Kankaat

Viesti Kirjoittaja Leonhart » To Tammi 22, 2009 10:26

Tarkoituksenani olisi saada aikaan Devil May Cry -sarjan Danten cosplay-puku. Kaikki muut osat minulla on koossa, paitsi asuun kuuluva liivi sekä Danten pitkä punainen takki (takista teen tosin pidemmän).

Mistä kankaasta lähtisitte noita asusteita tekemään?
Takista en halua kiiltävää (ei nahkaista tai pvc:tä, for goodness' sake), liivi ja takki saisivat mielellään olla samanväriset.

Ja haluaisin siis nimenomaan materiaalin nimen (esim. polyesteri) jotta voin sitä paremmin kangaskaupassa kysyä.
Liivin musta kaulus sekä takin mustat hihansuut olisi varmaan hyvä tehdä jostain tukikankaasta, jotta ne saisi tuohon muotoon ja vielä pysymään siinä muodossa. Onko parempia ideoita?

Ja liivistä sen verran vielä, kun juhlapuvun liivit tavallaan leikataan muotoon, liivi on pakko tehdä siten, että siinä on jonkinlainen kiinnitys, kuten napit tai vetoketju, eikö? Liivejä ei siis voi vetää pään yli, sillä ne eivät jousta (kokeilin itse).

Olisiko aivan hullu idea lähteä tekemään liivi jostain hiukan joustavasta kankaasta, että se olisikin eräänlainen hassunmuotoinen hihaton t-paita?
Visual Gay's FFFight Champion 2009
Visual Gay's FFFight Champion 2010
Kotisivuni: Renzokuken Cosplay
Cosplay.com-profiilini: Cosplay.com

I don't want to write just to have some critics analysing my work.
-I just want to tell people stories.

Avatar
adreena
Viestit: 167
Liittynyt: Ma Touko 08, 2006 16:58
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Kankaat

Viesti Kirjoittaja adreena » To Tammi 22, 2009 12:33

Leonhart kirjoitti:Mistä kankaasta lähtisitte noita asusteita tekemään?
Jos kerran tekonahka on mahdoton, niin seuraavaksi paras olisi tukeva puuvilla- tai puuvillasekoitekangas. Gabardiinit ja twillit kannattaa käydä läpi vaihtoehtoina.
Leonhart kirjoitti:Ja haluaisin siis nimenomaan materiaalin nimen (esim. polyesteri) jotta voin sitä paremmin kangaskaupassa kysyä.
Parempi tuuri voi olla kun menet sanomaan kaupantädille että olet tekemässä pitkää punaista takkia ja tarvitset siihen jotain melko tukevaa kangasta joka ei kiillä. Osaavat sitten esitellä monenlaisia vaihtoehtoja, jos niitä on.
Leonhart kirjoitti:Liivin musta kaulus sekä takin mustat hihansuut olisi varmaan hyvä tehdä jostain tukikankaasta, jotta ne saisi tuohon muotoon ja vielä pysymään siinä muodossa. Onko parempia ideoita?
Ei tehdä tukikankaasta, vaan vahvistaa mustaa kangasta tukikankaalla. Muuten kyllä ihan oikea suunta, tukikangas on ehkä yksinkertaisin ja tukevin keino.
Leonhart kirjoitti:Olisiko aivan hullu idea lähteä tekemään liivi jostain hiukan joustavasta kankaasta, että se olisikin eräänlainen hassunmuotoinen hihaton t-paita?
Rehellisesti sanottuna kyllä, tuo on vähän hölmö idea. Lähinnä siksi, että tuskin saat tarpeeksi hyvin istuvaa mutta samalla joustavaa liiviä muusta kuin trikoosta, joka sitten taas näyttää halvalta ja on hankalampaa työstää kuin vetoketjun ompeleminen. Varsinkin jos haluat samansävyiset liivin ja takin, koska silloin ne on melkein tehtävä samasta kankaasta.
Paras vaihtoehto mielestäni olisi joko tehdä piilovetoketju liivin eteen (siihen kun nyt jokatapauksessa tulee sauma), tai sitten tehdä vetskari seläpuolelle. Tai sitten vaan luottaa liivin pysymiseen noilla remmeillä, tai lisätä väleihin nepparit jotka estävät ihon vilkettä.
Todellisuuspakoa ompeluhuoneessa (cosplay-blogi)
World Cosplay Summit 2009 Team Finland blog

Om bhûr bhuvah svah tat savitur varçnyam bhargô dçvasya dhîmahi dhiyô yô nah pracôdayât

Avatar
Leonhart
Viestit: 149
Liittynyt: Ti Tammi 16, 2007 02:13
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Kankaat

Viesti Kirjoittaja Leonhart » To Tammi 22, 2009 13:03

Suurkiitokset neuvoista, näistä on paljon hyötyä kangaskaupassa :)
adreena kirjoitti:Rehellisesti sanottuna kyllä, tuo on vähän hölmö idea. Lähinnä siksi, että tuskin saat tarpeeksi hyvin istuvaa mutta samalla joustavaa liiviä muusta kuin trikoosta, joka sitten taas näyttää halvalta ja on hankalampaa työstää kuin vetoketjun ompeleminen. Varsinkin jos haluat samansävyiset liivin ja takin, koska silloin ne on melkein tehtävä samasta kankaasta.
Paras vaihtoehto mielestäni olisi joko tehdä piilovetoketju liivin eteen (siihen kun nyt jokatapauksessa tulee sauma), tai sitten tehdä vetskari seläpuolelle. Tai sitten vaan luottaa liivin pysymiseen noilla remmeillä, tai lisätä väleihin nepparit jotka estävät ihon vilkettä.
Olen samaa mieltä kanssasi liivistä, itsekin hiukan kavahdin tuota t-paita-ideaa kun se minulle erään tuttuni toimesta esiteltiin. Mutta tulinpahan kysyneeksi, että sain varmistuksen epäilyyni.

Vetoketju voisikin olla ehkä paras idea, tuon liivin alla kun ei ole pelkkää ihoa, vaan Dantella on siellä musta poolokauluksinen trikoopaita aluspaitana. Referenssikuvissakin näyttää siinä edessä olevan parin sentin rakonen liivin reunojen välissä, joten sinne voisi hyvin piiloutua ohut vetoketju ilman suurempia piilotteluja. Raonhan voisi jättää sikseen, mutta tuntuu, että se istuisi paremmin vetoketjun kanssa. :wink:

Mutta nyt sitten odottamaan iltapäivää, jolloin voin rientää kangasliikkeeseen. Thanks again!
Visual Gay's FFFight Champion 2009
Visual Gay's FFFight Champion 2010
Kotisivuni: Renzokuken Cosplay
Cosplay.com-profiilini: Cosplay.com

I don't want to write just to have some critics analysing my work.
-I just want to tell people stories.

Avatar
Rimppu
Viestit: 432
Liittynyt: Ke Tammi 07, 2004 22:12
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Kankaat

Viesti Kirjoittaja Rimppu » La Tammi 24, 2009 00:52

Näin satunnaisena sivuhuomiona; tehkää, hyvät ihmiset koekappale, mikäli olette työstämässä tekonahkaa. Minä en tee ja alan vihdoin olla sitä mieltä, että ehkä pitäisi. Oppikaa siis tyhmemmän virheistä.

Nimim. Tosi Kiva Purkaa Lähes Valmista Nahkatakkia

Avatar
Leonhart
Viestit: 149
Liittynyt: Ti Tammi 16, 2007 02:13
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Kankaat

Viesti Kirjoittaja Leonhart » La Tammi 24, 2009 02:21

Ja toisena sivuhuomiona:

Minä itse en ole maininnut missään vaiheessa haluavani minkäänlaista nahka- tai keinonahkatakkia.

Dantella ei ole mokomaa päällään, totesin vain, että ei mitään kiiltävää, kuten nahkaa tms.

Mutta asiasta seitsemänteen: ompelijani puhui jotain, että puuvilla "liettyy". MItä hittoa se tarkoittaa? :|
Visual Gay's FFFight Champion 2009
Visual Gay's FFFight Champion 2010
Kotisivuni: Renzokuken Cosplay
Cosplay.com-profiilini: Cosplay.com

I don't want to write just to have some critics analysing my work.
-I just want to tell people stories.

Avatar
Rimppu
Viestit: 432
Liittynyt: Ke Tammi 07, 2004 22:12
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Kankaat

Viesti Kirjoittaja Rimppu » La Tammi 24, 2009 09:08

Ja vielä sivuhuomiona, ettei sivuhuomio liittynyt mitenkään Danten takkiin, oli vain nimensä mukaisesti satunnainen sivuhuomio liittyen ketjun yleiseen aiheeseen ja omaan akuuttiin keinonahkapiinaani, jonka halusin jakaa opettavaisena esimerkkinä muiden ketjua seuraavien cosplayaajien kanssa.

Liettyminen on käsittääkseni jonkinsorttista umpeenkasvamista, mutta mitä tekemistä sillä on puuvillan kanssa, en tiedä.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Pukujen tekeminen”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa