Sivu 1/3

Cosplayssa tarvittavat naamarit

Lähetetty: Ti Maalis 18, 2008 14:44
Kirjoittaja Croco
Ongelmia pukuun kuuluvan naamarin kanssa? Tämä ketju toimii apunasi, jos haluat kysellä kuinka toteutat vaikkapa Narutosta tutun Anbu-naamarin.

Ketjussa ovat voimassa samat säännöt kuin muissakin puvun tekoa käsittelevissä ketjuissa.
Käyttäkää hakua, ettei samoja kysymyksiä tulisi liikaa eikä aihe paisuisi vaikeaselkoiseksi
Laittakaa mukaan myös kuva tai mahdollisimman tarkka selostus siitä, mitä olette tekemässä, että auttaminen on helpompaa.

Linkeistä löytyy myös hyödyllisiä sivustoja, joita kannattaa selata.

Ja keskustelu on teidän.

Croco kirjoitti:Mitenkäs sais tehtyä hyvännäköisen Sogeking maskin?

Löysin tällasen sivun missä neuvotaan miten kannattaa tehdä Anbu maski. Mietin että voisko noita jotenkin soveltaa Sogekingin maskiin?
http://www.cosplay.com/showthread.php?t=100544

Neuvoja otetaan vastaan.. ^^

Re: Cosplayssa tarvittavat naamarit

Lähetetty: Ma Loka 13, 2008 19:39
Kirjoittaja Yamikaze
Ei olisi mitään hajua mistä voisi ostaa Naruton Hakun naamarin, kun en mistään löydä. ^^"

Modemuoks: Google auttaa, jos hahmo ei ole tuttu.

Re: Cosplayssa tarvittavat naamarit

Lähetetty: Ma Loka 27, 2008 21:53
Kirjoittaja Elyse
Tein juuri Helsingin KIrjamessuille Ryukin Death Notesta. Valmistin cossin kokonaisuudessaan noin kahdessa viikossa, kiitos muuton ja naamaria aloitin tekemään neljä päivää ennen kisaa.
Käytin valmistukseen ensin kanaverkkoa, jossa oli kaksi osaa. Yksi ylä-naama ja toinen ala-leuka. Kiinntin ne rautalangalla kahdesta kohdasta yhteen, niin että kun liikutin omaa leukaani, liikkui myös alaleuka. Sitten ompelin käsin kiinni vaahtomuovista muotoilemani palat kasvoihin antamaan muotoa. Ompelin joka puolelle valkoista trikookangsta ja liimasinkin muutamasta kohtaa, tosin se ei näyttänyt jälkeen päin kauhean hyvältä, kun maali ei tarttunut niihin kohtiin kunnolla. Sitten tein muotoilumassasta silmät, joissa oli reiät keskellä, liimasin nekin ja vielä saman päivänä (aamuyöllä) ennen kisaa maalasin naaman erittäin pikaisesti. Hampaat tein muuten pahvista. Hyvinhän se kesti, mutta olisin parissa viikossa luonut loistavan naamarin tyydyttävän sijaan. Naamarista puhuessani kaikki luulivat, että olin tekemässä kauheaa pahvinaamaria. No en sentään, sen mitä minua tunnette, niin siihen en sentään sorru.

Re: Cosplayssa tarvittavat naamarit

Lähetetty: La Helmi 13, 2010 16:29
Kirjoittaja Chibiii
En tiedä teinkö emämokan, kun rupesin tekemään pelihahmoani varten naamaria paperimassasta. Sain muotoiltua sen täydelliseksi, mutta paperimassa tuntuu kovin hauraalta materiaalilta. Olisiko kellään mitään ajatuksia siihen, kuinka voisin saada maskin pinnasta kestävämmän?

Re: Cosplayssa tarvittavat naamarit

Lähetetty: La Helmi 13, 2010 18:39
Kirjoittaja Elyse
Chibiii kirjoitti:En tiedä teinkö emämokan, kun rupesin tekemään pelihahmoani varten naamaria paperimassasta. Sain muotoiltua sen täydelliseksi, mutta paperimassa tuntuu kovin hauraalta materiaalilta. Olisiko kellään mitään ajatuksia siihen, kuinka voisin saada maskin pinnasta kestävämmän?
Paperimassan sekaan kannattaa laittaa yleisliimaa. Se tekee kuulemani mukaan siitä kivikovan kestävää.

Re: Cosplayssa tarvittavat naamarit

Lähetetty: La Helmi 13, 2010 19:08
Kirjoittaja Chibiii
Kiitos vinkistä. Täytyypi testata.

Re: Cosplayssa tarvittavat naamarit

Lähetetty: To Helmi 25, 2010 22:30
Kirjoittaja kameli
Olisiko jolla kulla ehdotuksia Taokakan kasvojen suhteen? Ajattelin laittaa silmiksi jonkinlaiset lamput, mutta lieneekö käytännössä mahdollista?

Re: Cosplayssa tarvittavat naamarit

Lähetetty: Ma Heinä 12, 2010 17:36
Kirjoittaja Lelouc93
eli tämä maski/kypärä. Äidin kanssa vähän pähkäiltiin että tuon varmaan saisi tehtyä kunnollisesta paperimassasta, mutta entäs tuo näköalue että mistäs se?

Re: Cosplayssa tarvittavat naamarit

Lähetetty: Ma Heinä 12, 2010 19:23
Kirjoittaja Thalionkalwen
Kyseessä ilmeisesti tämä kypärä (parempi kuva).

Jos löytäisi pyöreän läpinäkyvän muovi/lasi kulhon tai lampunkuvun, sen voisi maalata lasimaaleilla siniseksi ja siitä näkisi vielä läpi.

Re: Cosplayssa tarvittavat naamarit

Lähetetty: Ti Heinä 20, 2010 19:20
Kirjoittaja ryuusaki
nonii! taravisin tämmöisen naamion kanssa apua kun en ole pahemmi naamioita tehnyt!
Kuva
Kuva

Re: Cosplayssa tarvittavat naamarit

Lähetetty: Su Elo 01, 2010 15:33
Kirjoittaja Gahika
Heeya kaikille teille kilteille ihmisille jotka mahdollisesti pystyisivät auttamaan! xD
En ole varma meneekö tämä tähän naamarit osioon, vai proppeihin vai mihin, mutta maski kun kerran kyseessä on niin tähän nyt päätin laittaa...

Elikkäsh, tarvitsisin apua Karneval mangan lampaan pään tekoon. toinen kuva.

Fan arttia toinen, mutta käsititte varmaan idean? Ajattelin tehdä päästä sellaisen... puolipään, takaa/sivulta kiinnitettävän, tai jotain muuta mielenkiintoista ^^
Vasta toinen cossi kyseessä, ja ensimmäinen vähänkin haasteellinen, joten kaipaan viisaita neuvojanne te kokeneet/loogiset/viisaat ihmiset :mrgreen:

Re: Cosplayssa tarvittavat naamarit

Lähetetty: Su Touko 29, 2011 16:48
Kirjoittaja Rakuen91
En tiedä onko tämä oikeassa paikassa mutta saisiko apua.

Olen tekemässä Keroro Gunsoun Keroro pukua veljelleni, ja tämä haluaa ison pään kana verkosta etc. Miten sen voisi tehdä mahdollisemman vähällä verenvuodatuksella ja pään seinään hakkaamisella?

Re: Cosplayssa tarvittavat naamarit

Lähetetty: Ti Kesä 21, 2011 17:09
Kirjoittaja rororonoa
Nyt olisi kyse Darker Than Blackin Hein naamiosta. Naamiohan on ihan yksinkertainen, mutta ensimmäisestä cossipuvusta olisi kyse, eikä ole mitään kokemusta. Mikä olisi siis paras keino/menetelmä tehdä Hein naamio? Ainoa tuttu naamionteko menetelmä on se ala-asteelta tuttu ilmapallo + liisteri + sanomalehti + maalaus, mutta lopputuloksesta ei koskaan voi olla varma. Naamion ei edes tarvitsisi sopia kasvojen muotoon (vaikka olisi sekin suotavaa), kun pitäisin sitä luultavasti vain kädessä mukana. Jos naamiosta tulee sopiva, niin kiinnitykseenkin tarvitsisin vinkkejä.

Re: Cosplayssa tarvittavat naamarit

Lähetetty: Ti Kesä 21, 2011 19:53
Kirjoittaja Rakuen91
[Roronoa] kirjoitti:Nyt olisi kyse Darker Than Blackin Hein naamiosta. Naamiohan on ihan yksinkertainen, mutta ensimmäisestä cossipuvusta olisi kyse, eikä ole mitään kokemusta. Mikä olisi siis paras keino/menetelmä tehdä Hein naamio? Ainoa tuttu naamionteko menetelmä on se ala-asteelta tuttu ilmapallo + liisteri + sanomalehti + maalaus, mutta lopputuloksesta ei koskaan voi olla varma. Naamion ei edes tarvitsisi sopia kasvojen muotoon (vaikka olisi sekin suotavaa), kun pitäisin sitä luultavasti vain kädessä mukana. Jos naamiosta tulee sopiva, niin kiinnitykseenkin tarvitsisin vinkkejä.
en ole varma onko tämä hyvä idea, mutta hanki kipsi harsoa (ne kastetaan ja kiinitetään niin kuivuessaan ne on kunnon muorossa.) Mene makaamaan lattialle ja laita pääsi alle tyyny ja sen päälle roskasäkki niin säästyt pahemmalta sotkulta. puhkaise kelmuun reikä ja tuikkaa siihen pilli jonka laitat suuhusi. saman voi tehdä myös nenälle. kelmu kasvoille ja sen jälkeen kipsiharsoa aletaan laittamaan kasvoille kunnes paksuus ja muoto on hyvät. sitten vaan odotellaan kuivumista sen verran että sen saa pois. Sen jälkeen voit maalata haluamasi kohdat/leikata osia pois ja lisätä mahdollisia "ulokkeita" kuulostaa maailman pimeimmältä idealta mutta toimii.

Re: Cosplayssa tarvittavat naamarit

Lähetetty: Ti Kesä 21, 2011 20:34
Kirjoittaja rororonoa
Kiitos vinkistä, Rakuen~ Kipsiharsokin käväisi mielessä, mutta enpä sitä sitten pidemmälle ajatellut. Varmaan tällä tavalla teen, onhan sekin jo paljon parempi tapa kuin sanomalehti ja liisteri.
Muitakin ehdotuksia kyllä otetaan vastaan :D