Propit (aseet, korut, korvat jne.)

Kokemuksia ja neuvoja cosplayn teknillisemmästä puolesta. Pukujen ompelua, proppeja, peruukkien modausta yms. käsittevät aiheet tänne.

Valvoja: Cosplay.fi / Ylläpito

Avatar
Shewon
Viestit: 203
Liittynyt: To Helmi 08, 2007 18:47

Re: Propit (aseet, korut, korvat jne.)

Viesti Kirjoittaja Shewon » Su Loka 05, 2008 19:46

InuyashaIsMine kirjoitti:Heeeipä hei.

Tarviisin ideoita Yami:n jaloissa näkyviin ns. vöihin tai jotain sinnepäin.http://lh5.ggpht.com/_0-IjJN-vcR0/SCxKO ... Y/Yami.png
Ideoita miten saisin ne tehtyä? pitäisikö vain leikkailla ja lisäillä reikiä mustiin vöihin vai?
Tarkoititko Yami no Yuugi? Parasta olisi että Ostat kengät ja siihen sitten liimaat kuumaliimapyssyllä vöitä. Vaikka moderaatoritädit alkavat kohta heiluttaa kirveitään niin aattelin nyt vastata.

Modemuoks: Kirvestä heiluteltu pyynnöstäsi.

Avatar
NinjaChan
Viestit: 79
Liittynyt: Ti Heinä 04, 2006 15:40
Paikkakunta: Joensuu

Re: Propit (aseet, korut, korvat jne.)

Viesti Kirjoittaja NinjaChan » Su Loka 05, 2008 19:53

Zero-chan kirjoitti:
InuyashaIsMine kirjoitti:Heeeipä hei.

Tarviisin ideoita Yami:n jaloissa näkyviin ns. vöihin tai jotain sinnepäin.http://i46.photobucket.com/albums/f128/inniN0/Yami.png
Ideoita miten saisin ne tehtyä? pitäisikö vain leikkailla ja lisäillä reikiä mustiin vöihin vai?
Tarkoititko Yami no Yuugi? Parasta olisi että ostat kengät ja siihen sitten liimaat kuumaliima pyssyllä vöitä. vaikka moderaatori tädit alkavat kohta heiluttaa kirveitään niin aatelin nyt vastata.
Itseasiassa tarkoitin juuri Yami:a kuvassani.
Esiintyy to love-ru animessakin ^^
Viimeksi muokannut NinjaChan, Ti Loka 07, 2008 18:08. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Lirlys
Viestit: 244
Liittynyt: To Tammi 03, 2008 05:05
Paikkakunta: Vantaa

Re: Propit (aseet, korut, korvat jne.)

Viesti Kirjoittaja Lirlys » Su Loka 05, 2008 19:59

InuyashaIsMine kirjoitti: Itseasiassa tarkoitin juuri Yami:a kuvassani.
Esiintyy to love-ru animessakin ^^
/off/ hämmennystä saattoi aiheuttaa se, että linkkisi ei ainkaan itsellä ensin toiminut vasta kuin pienen hienosäädön jälkeen ;>./off/

Mutta voisinpa tässä vastata kysymykseesi, että ei ihan ohi aiheen mene : D.
Itse kuvittelisin, että jos vain ostaisit paljon mustia vöitä jota sitten sitoisit, mutta tämä saattaa tulla kalliiksi ja noin usean samanlaisen vyön löytäminen esim. kirppareita olisi aikamoinen tuska.
Joten yksi idea voisi olla, että ostaisit mustaa tekonahkaa ja vyönsolkia joista sitten säätäisit vyön näköisiä remmejä. Kiinnityksestä sen verran, että jos tahdot nuo vyöt jalkoihisi niin, että jaloissasi kulkee vielä verikin vöiden kiinnityksen jälkeen, niin olisiko mahdollisuus kiinnittää remmit vaikka sukkahousuihin, että et joutuisi kiinnittelemään niitä suoraan omaan ihoosi (nimimerkillä; mitään mitä on liimattu ihoon, on todella tuskaa repiä irti).
Viimeksi muokannut Lirlys, Ma Loka 06, 2008 09:10. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
Thank you and have a terrible nice day.

http://lirlys.deviantart.com/

Avatar
candypop
Viestit: 5
Liittynyt: Ke Elo 13, 2008 16:47

Re: Propit (aseet, korut, korvat jne.)

Viesti Kirjoittaja candypop » Ma Loka 06, 2008 01:47

Pikaisesta googlettamisesta ei ollut hyötyä joten kysyn täältä~
Miten saisi tehtyä (mahdollisimman) halvalla ihan normi viuhkan (löysin kyllä muutaman tutoriaalin mutta koska ne olivat englanniksi eikä enkuntaitoni ole mitenkään hirveän hyvä, niin en oikein tajunnut annettuja ohjeita)? Työstän nimittäin tällä hetkellä Kamui Gakupo cossia ja hänellä näyttäisi olevan viuhka. Epäilen kyllä löytäväni mistään valkoista paperiviuhkaa joka kestäisi pienehkön muokkauksen (värjäys). Ja tuosta katanasta sen verran että mistä lähtisi veistelemään kun en tuolla nettikaupoissa sopivan pituista löytänyt? ò__o
"Don't worry about the world coming to an end today. It's already tomorrow in Australia."

Kikucon: Pikachu kigurumi ~
Animecon VI: Cloud Strife
Desucon: Beat/random Reaper
Animecon VII: Kamui Gakupo ja Rikun Replica

Avatar
Ze Shoopuf
Viestit: 109
Liittynyt: Pe Syys 19, 2003 13:55

Re: Propit (aseet, korut, korvat jne.)

Viesti Kirjoittaja Ze Shoopuf » Ti Loka 07, 2008 21:18

Viuhka nyt lienee aika helppoa toteuttaa. Leikkaa vanerista samakokoisia paloja (muoto alhaalta paksu, kapea ylhäältä, jonkinlainen pullistuma ihan alas voi olla hyvä), poraa alas reiän ja kiinnittää jonkinlaisella tapilla (tietenkin tapin kumpaankin päähän jonkinlainen pyöreä laatta tai pylpyrä - lävistyskorut voivat olla ihan ok tähän tarkoitukseen, niissä kun saa ruuvattua päitä irti kätevästi) tarpeeksi löysälle, että liikkuu, mutta tarpeeksi kireälle, ettei ole ihan lötkö. Sitten leikkaa kankaasta/paperista sopivan kokoisen palasen ja kiinnittää vaikka kuumaliimalla tai jollain muulla kätevällä jutulla. Itse en tosin koskaan ole vielä viuhkaa tehnyt, joten en osaa sanoa, toimineeko tuo.

Valkoisia laskosviuhkoja tosin varmasti löytyy ja niillehän voi maalailla esim akryylilla, tussilla tai akvarellilla. Valkoiseen kangasviuhkaan taas kelvannee kangasväri.

Katana on varmaan paras tehdä puusta, kun ei coneihin saa tuosa aseita. Puinen bokken on varmaan hyvä, maalailee ja lakkailee sitä vain ja laittaa kahvaan jotain. Tietenkin voi myös askarella itse veistämällä puusta tai jotain.
Me be Mighty Tyger! Me eat all!

Avatar
Mary Leathert
Viestit: 189
Liittynyt: Ti Maalis 16, 2004 21:45
Paikkakunta: Pori/Tampere

Re: Propit (aseet, korut, korvat jne.)

Viesti Kirjoittaja Mary Leathert » Ke Loka 08, 2008 17:14

Oletan, että siivetkin lasketaan propeiksi.
olen nimittäin hiukan suunnitellut, että tekisin The World Ends With You -pelin Reaper-cossin. Lähinnä jonkun niistä randomeista huppareihin pukeutuneista.
No, Reapereilla on siivet, seuraavan kaltaiset (kuva ei ole cossaamastani hahmosta, mutta siivet ovat samat):

http://static.gamesradar.com/images/mb/ ... _image.jpg

Mistähän materiaalista niitä kannattaisi lähteä väsäämään?
Hirveän kolmiulotteiset ne eivät ole, siis aika littanat, lähinnä tulee mieleen ilmassa oleva tatuointi (,mutta jotenkin ne ovat siellä selässä kiinni, mikä onkin se toinen ongelma, siihenkin saa antaa neuvoja.)
"I saw so many things/but like a dream/always losing me/in a cloud" "Heaven's Not Enough", Yoko Kanno

leathert.tumblr.com Random reblogging.

Avatar
kameli
Viestit: 87
Liittynyt: Ma Syys 08, 2008 16:38

Re: Propit (aseet, korut, korvat jne.)

Viesti Kirjoittaja kameli » Ke Loka 08, 2008 18:57

http://static.gamesradar.com/images/mb/ ... _image.jpg

Mistähän materiaalista niitä kannattaisi lähteä väsäämään?
Tuohon näin aloittelevana cossaajana voisin alkaa hehkuttamaan rautalankaa. Itse varmaankin lähtisin tälle tielle, sillä se ei vaadi kuin kärsivällisyyttä ja pitkää pinnaa.
Tiedä sitten, melko paksua sen pitäisi varmaan olla. Jokin tyyliin; kanaverkko voisi olla ihan käytännöllistä tässä tapauksessa, siitä kun saa helposti taivuteltua ja muokattua vaikka mitä.
Sitten päällinen.. Sen voisi päällystää liisteröidyillä sanomalehtisuikaleilla (liisteri kovettaa ne, kunhan jaksaa luoda tarpeeksi monta kerrosta) Tulee ihan hyvät, ainakin käsitykseni mukaan. Myöhemmin sitten maalaisi mustalla HYVIN PEITTÄVÄLLÄ värillä.

... Näin siis varmaankin itse tekisin, sieltä, mistä aita on matalin. Pahviakin joku saattaisi harkita, mutta se olisi varmaankin liian herkästi vahingoittuvaa.

Avatar
Ofoli~
Viestit: 19
Liittynyt: Ma Heinä 28, 2008 12:45
Paikkakunta: Tampere

Re: Propit (aseet, korut, korvat jne.)

Viesti Kirjoittaja Ofoli~ » To Loka 09, 2008 14:22

Törmäsin AnimeconVI:ssä semmoseen materiaaliin kun seinän eristelevy taimikälie. Materiaali on vähän styroxmainen mutta siitä ei irtoa mitään palloja yms. Luulisi tämmösen olevan helppo työstää ja kaikenlisäksi kevyt, mutta melko herkkä. Itse totesin materiaalin nerokkaaksi ratkaisuksi ja voisin itsekin valmistaa siitä isompia proppeja. Hinnasta ei ole hajuakaan, mutta tuskin kovin kallis.
ò__ó

Avatar
Lirlys
Viestit: 244
Liittynyt: To Tammi 03, 2008 05:05
Paikkakunta: Vantaa

Re: Propit (aseet, korut, korvat jne.)

Viesti Kirjoittaja Lirlys » To Loka 09, 2008 15:55

Ofoli~ kirjoitti:Törmäsin AnimeconVI:ssä semmoseen materiaaliin kun seinän eristelevy taimikälie. Materiaali on vähän styroxmainen mutta siitä ei irtoa mitään palloja yms. Luulisi tämmösen olevan helppo työstää ja kaikenlisäksi kevyt, mutta melko herkkä. Itse totesin materiaalin nerokkaaksi ratkaisuksi ja voisin itsekin valmistaa siitä isompia proppeja. Hinnasta ei ole hajuakaan, mutta tuskin kovin kallis.
En tiedä tarkoititko polystyreeniä/styrofoamia, mutta ainakin se on styroxin kaltaista, sinistä eristelevyä.
Koska kyseessä on kuitenkin styroxin kaltainen materiaali, niin kovinkaan kestäväähän tämä ei ole. Kevyttä kyllä, mutta ottaa helposti damagea pienimmistäkin osumista.
Myös levyn sahaaminen on tuskaa. Polystyreeniä sahatessa siitä irtoaa sinistä purua, jota sitten on joka paikassa. Ei tässä muuten mitään, mutta kun kyse on kuitenkin muovista, niin sitä ei saa päästää luontoon ellet tahdo, että sitä purua löytyy vielä pihastasi vuosikymmenien päästä.
Polystyreenin hinta on sellainen ~20e per levy joka on korkeudeltaan jotakin 240cm, leveydeltään 60cm ja paksuudeltaan viitisen senttiä. Nämä korkeudet ja leveydet ovat ihan arvioita (sillä en jaksa kävellä ulkovarastoon mittailemaan niiden levyjen tarkkoja mittoja, mutta jotain tuollaista ne kuitenkin olivat), joten levyn koko saattaa heitellä aika paljon suuntaan sekä toiseen. Levyn hinta tietysti riippuu sen paksuudesta. Mitä paksumpi, sitä kalliimpi.

Ja sitten sen käyttämisestä noihin siipiin..
Itse en lähtisi ainakaan ensimmäisenä tekemään siitä, juuri siksi koska se ei ole mitään kovinkaan kestävää materiaalia. Varsinkin silloin kun sitä on ohkasesti ja kapeasti kuten siiven joissain kohdissa on. Myös noiden siipien muotojen sahaamisessa menee helposti hermot.
Tietenkin jos onnistut tekemään siipesi polystyreenistä, niin hieno juttu, mutta kun menet conin tungokseen ja toinen siipi osuu kerrankin johonkin vastaan juoksevaan kiljuvaan ernuun niin se on naps poikki.
Thank you and have a terrible nice day.

http://lirlys.deviantart.com/

Avatar
wiid
Viestit: 60
Liittynyt: Ti Tammi 22, 2008 12:49
Paikkakunta: Turku

Re: Propit (aseet, korut, korvat jne.)

Viesti Kirjoittaja wiid » To Loka 09, 2008 19:07

Lisäksi styroksia ja kaikkea sen kaltaista materiaalia on todella vaikea käsitellä maalaamisen, liimaamisen ja muiden vastaavien työskentelytapojen kannalta.
Itse lähtisin valmistamaan kyseisiä siipiä ohuen vanerin ja kuviosahan kanssa, kaikista vankin vaihtoehto ja näin välttää hajoamisen. Rautalankaa tai kanaverkkoa en lähtisi käyttämään, niiden kanssa on todella vaikeaa saada lopputulosta näyttämään hyvältä. Pahvi on myös yksi vaihtoehto, mutta rikkoutuu herkästi. Voihan tosin aina tehdä useammat siivet pahvista, ja vaihtaa aina uusin kun vanhat nuhjaantuvat. Mielikuvitusta ja rakennuskykyisiä isiä/veljiä/setiä/ystäviä kehiin, heiltä varmasti voi myös saada hyviä ideoita.

Kyselit kiinnitysideoita myöskin. Pahvihan on kovin helppo kiinnittää selkään esimerkiksi hakaneulojen avulla, mutta muiden kanssa kohtaa varmasti tämän ongelman. En ole itse pelannut WEWY:tä, joten en voi tietää millaisia "ne randomit huppariin pukeutuneet" ovat, mutta googletuksen perusteella oletan huppareiden olevan sen verran löysiä, että puvun alle voi kehittää ties millaisia olkaimia avustamaan painavampienkin siipien pysymistä menossa mukana.

Avatar
Mary Leathert
Viestit: 189
Liittynyt: Ti Maalis 16, 2004 21:45
Paikkakunta: Pori/Tampere

Re: Propit (aseet, korut, korvat jne.)

Viesti Kirjoittaja Mary Leathert » Pe Loka 10, 2008 23:25

wiid kirjoitti: hakaneulojen avulla, mutta muiden kanssa kohtaa varmasti tämän ongelman. En ole itse pelannut WEWY:tä, joten en voi tietää millaisia "ne randomit huppariin pukeutuneet" ovat, mutta googletuksen perusteella oletan huppareiden olevan sen verran löysiä, että puvun alle voi kehittää ties millaisia olkaimia avustamaan painavampienkin siipien pysymistä menossa mukana.
Noh ei niistä tyypeistä ainakaan Googlella hirveästi kuvia löytynyt, kun niilä ei ole nimiäkään ja ne ovat muutenkin hyvin sivuhahmoja. Ja en ole päättänyt olenko kumpaa kahdesta tyypistä, joita olen harkinnut. (Toisella on punainen, vähän ohuempi huppari auki ja toisella musta, paksumman näköinen huppari, jossa ei ole vetoketjua.)
Mutta joo, ihan tavallisista huppareista on kyse, eivät ole mitenkään ihonmyötäisiä tai mitään. Lähinnä mietin siis sellaista kiinnityskeinoa, jossa en joudu tuhoamaan hupparin selkää myöhemmin käyttökelvottomaksi. (Koska saatan ostaa kaupasta, jos löytyy sopiva, ja käyttää ihan arkielämässäkin.) Siipien kanssa on aina vähän se, että hahmoilla ne vain jotenkin näyttävät kasvavan kankaasta ilman minkäänlaisia reikiä tms. jos selkä ylipäänsä näkyy. (Näillä tyypeillä ei näy.)

Vaneria harkitsin, mietin vain, onko se liian vaarallista käyttää tungoksessa (Traconiin tätä ajattelin, niin ei voi olla ulkonakaan.) ja painaako niin, että se vetäisi paidan selkämystä alaspäin?
Kanaverkkoa en taida kokeila, haluan lopputuloksesta mahdollisimman sileän ja paperimassan kanssa se on lähes mahdotonta.
Kaverit käyttävät solumuovia vähän kaikkeen, mutta se taitaa olla tähän tarkoitukseen liian lerpsuvaa.
"I saw so many things/but like a dream/always losing me/in a cloud" "Heaven's Not Enough", Yoko Kanno

leathert.tumblr.com Random reblogging.

Avatar
wiid
Viestit: 60
Liittynyt: Ti Tammi 22, 2008 12:49
Paikkakunta: Turku

Re: Propit (aseet, korut, korvat jne.)

Viesti Kirjoittaja wiid » Pe Loka 10, 2008 23:32

Mary Leathert kirjoitti:Mutta joo, ihan tavallisista huppareista on kyse, eivät ole mitenkään ihonmyötäisiä tai mitään. Lähinnä mietin siis sellaista kiinnityskeinoa, jossa en joudu tuhoamaan hupparin selkää myöhemmin käyttökelvottomaksi. (Koska saatan ostaa kaupasta, jos löytyy sopiva, ja käyttää ihan arkielämässäkin.) Siipien kanssa on aina vähän se, että hahmoilla ne vain jotenkin näyttävät kasvavan kankaasta ilman minkäänlaisia reikiä tms. jos selkä ylipäänsä näkyy. (Näillä tyypeillä ei näy.)

Vaneria harkitsin, mietin vain, onko se liian vaarallista käyttää tungoksessa (Traconiin tätä ajattelin, niin ei voi ola ulkonakaan.) ja painaako niin, että se vetäisi paidan selkämystä alaspäin?
Kanaverkkoa en taida kokeila, haluan lopputuloksesta mahdollisimman sileän ja paperimassan kanssa se on lähes mahdotonta.
Kaverit käyttävät solumuovia vähän kaikkeen, mutta se taitaa olla tähän tarkoitukseen liian lerpsuvaa.
Minun kohdallani cosplay on uhraamista, joten varmaan tuhoaisin hupparin selän suosiolla - epäilen, että vanerin kaltainen painavampi materiaali näyttäisi kovin hyvältä pelkällä kiinnityksellä selkämykseen. Kuten sanoit, se todennäköisesti vetäisi sitä rumasta alaspäin. Voithan cosplayn jälkeen modata hupparin selän itseäsi miellyttäväksi, eikä kukaan koskaan saa tietää kuinka rikottu se on ollut.
Kannattaa kysyä Traconin järjestäjiltä vanerin käyttämisestä, itse en kokisi sen olevan ongelma, jos on varovainen. Ja sehän on ainainen sääntö: itsehän olet itsesi siihen pukuun tunkenut, ei proppien tai hienojen pukujen kanssa kannata tunkea esimerkiksi myyntialueelle koskaan. : >

Avatar
Wemppa
Viestit: 199
Liittynyt: La Tammi 14, 2006 00:21
Viesti:

Re: Propit (aseet, korut, korvat jne.)

Viesti Kirjoittaja Wemppa » Ti Loka 14, 2008 01:11

Mary Leathert kirjoitti:...Ja en ole päättänyt olenko kumpaa kahdesta tyypistä, joita olen harkinnut. (Toisella on punainen, vähän ohuempi huppari auki ja toisella musta, paksumman näköinen huppari, jossa ei ole vetoketjua.)...
Pakko heittää tähän näin sivuhuomiona, että jos meinaat tehdä sen punaisen, niin niillä ei ole siipiä ollenkaan. Ainakaan itse pelissä. Tietysti taiteilijanvapauden ottaminen on aina sallittua.
| writing | to | reach | you |

Avatar
Mary Leathert
Viestit: 189
Liittynyt: Ti Maalis 16, 2004 21:45
Paikkakunta: Pori/Tampere

Re: Propit (aseet, korut, korvat jne.)

Viesti Kirjoittaja Mary Leathert » Ti Loka 14, 2008 17:18

Wemppa kirjoitti:Pakko heittää tähän näin sivuhuomiona, että jos meinaat tehdä sen punaisen, niin niillä ei ole siipiä ollenkaan. Ainakaan itse pelissä. Tietysti taiteilijanvapauden ottaminen on aina sallittua.
Periaatteessa pelissä mainitaan, että kaikilla Reapereilla on siivet (koska niiden voima on varastoitunut niihin siipiin jne.), mutta ne katoavat tietyissä tapauksissa (esim. Real Groundiin mentäessä.)

Mutta todennäköisemmin teen sen mustahupparisen, niin ei tarvitse sählätä lippiksen ja oikean värisen teepaidan kanssa. Punainen olisi ollut kiva, kun sitten olisi "luvan kanssa" voinut käyttää olkalaukkua (jollainen niillä roikuu mukana). Tosin senkin olisi pitänyt olla oikean mallinen ja... Joo, ehkä se musta on helpompi. Sen paidassa ei ole taskujakaan, tai vetoketjua, niin itse tekeminen on helpompaa. (Jos kaupasta ei siis löydy. Olen laiska.)
"I saw so many things/but like a dream/always losing me/in a cloud" "Heaven's Not Enough", Yoko Kanno

leathert.tumblr.com Random reblogging.

Avatar
Bali
Viestit: 43
Liittynyt: Pe Touko 25, 2007 13:56
Viesti:

Re: Propit (aseet, korut, korvat jne.)

Viesti Kirjoittaja Bali » Ma Loka 20, 2008 00:49

Öööh, en nyt oikein tiedä minne tämän tunkisi jos ei tänne, kun kaikki ketjut on lukossa...

Eli, suunnitteilla on cossata Excel:iä sarjasta Quack Experimental Anime Excel Saga. Aion värjätä ja leikata omat hiukset... Mutta toi letti, mikä avuksi? Kuva: http://i193.photobucket.com/albums/z16/ ... Image2.png En usko että hiuslisäkkeet oikeen toimisi, peruukkia olen yrittänyt kaivella vaikka mistä, ei mitään. Pitäisikö tyytyä omiin hiuksiin ihan tavallisella letillä, vai onko jollain jonkinsortin ihmekonsti tähän?

Lisäksi haluaisin tehdä valtavan miekan joka hahmolla on jaksossa 1, kuva: http://i193.photobucket.com/albums/z16/ ... Image1.png Hoituuko tommoinen jostain massasta (allekkirjoittanut ei ymmärrä näistä mitään)? Ei ole välineitä/työtiloja tehdä puusta.

Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Pukujen tekeminen”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 37 vierailijaa