Turkki Mononoke Saniin

Kokemuksia ja neuvoja cosplayn teknillisemmästä puolesta. Pukujen ompelua, proppeja, peruukkien modausta yms. käsittevät aiheet tänne.

Valvoja: Cosplay.fi / Ylläpito

Avatar
Xberuz93
Viestit: 4
Liittynyt: Ke Tammi 28, 2015 12:42

Turkki Mononoke Saniin

Viesti Kirjoittaja Xberuz93 » Ke Tammi 28, 2015 12:51

Okei, mistä löytys hyvää tekoturkista ensi kesäksi tulevaan Princess Mononoke:n San cossiini, mieluiten Oulu-Tornio-Kemi alueelta. Tai onko joku hyvä nettikauppa, jonka joku tietää :?:

.. ja tarviskohan sen olla ihan täysin valkosta, vai olisko luonnon valkonen tai muu semmonen hyvä?

Deneb
Viestit: 79
Liittynyt: La Heinä 05, 2008 18:00

Re: Turkki Mononoke Saniin

Viesti Kirjoittaja Deneb » Ma Helmi 09, 2015 01:56

Nettikaupoista ei ole kokemusta, jotenkin vierastan ajatusta etenkin tekoturkisten hankkimisesta ilman että niitä pääsee ensin hypistelemään. Eurokankaissa on ainakin Torniossa ja Oulussa pakalta myytävien karvakankaiden lisäksi siellä palakangasosastolla myös tekoturkiksille oma laari, valikoima tosin on täysin sattumanvarainen. Tornion muissa kangaskaupoissa ei kokemukseni mukaan ole kummoinenkaan karvavalikoima. Kemissä on linja-autoaseman vieressä yksi ihan hyvä kangaskauppa, nimeä en nyt muista. Jotain karvaa sieltäkin löytynee. Oulussa Eurokankaan ohella Kansankadulla sijaitseva Löytö-Pala kannattaa katsastaa, siellä on ollut aika hyvin karvaa.

Ainakin Eurokankaissa on säännöllisesti ollut pakalla puhtaanvalkoista, melko pitkää karvaa. Laatu ei ole ihan parhaasta päästä (kuitu on hyvin ohutta ja menee helposti pörröön) mutta vähänkään kauempaa näyttää ihan hyvältä. Hinta on tekoturkikseksi muistaakseni varsin edullinen ja tässä taitaa olla pisin karva mitä voi odottaa valkoisena löytävänsä ellei sitten käy tosi hyvä tuuri palakankaiden kanssa. Aika usein olen myös nähnyt jotain vaaleaa kiharaista/laineikasta tekokarvaa, mutta tähän saisi kyllä olla suoraa, mieluiten ehkä vähän karkeampaakin laatua.

Jos haluaa hifistellä niin itse tähtäisin luonnonvalkoiseen karvaan. San kuitenkin rymyää mettässä sen viittansa kanssa joten kävisi järkeen ettei se olisi ihan vitivalkoinen. Valitettavasti pitkää, suoraa luonnonvalkoista karvaa on tullut vastaan vain pari kertaa vuosien varrella palakankaista.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Pukujen tekeminen”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 17 vierailijaa