Sivu 1/1

Kankaan värjäys deco textil-kangasmaalilla.

Lähetetty: To Elo 15, 2013 19:55
Kirjoittaja Luci333
Eli mun pitäis värjätä perus puuvillakangasta noin 3 neliömetrii joka on noin puolet mun puvusta. Mull on purkki tota deco textil-kandasmaalii ja meitin et voiko/kannattaako sitä ohentaa vedellä.
PS: Saa myös antaa vikkei kankaan värjäyksest ja ton kyseisen maalin käytös (kun en oo ennen kangasta värännyt) :oops:

Re: Kankaan värjäys deco textil-kangasmaalilla.

Lähetetty: To Elo 15, 2013 22:08
Kirjoittaja FankiKitsune
Siiiiis... meinaatsä värjätä ison kankaan jollain deco textil -kangasvärillä, mikä on tarkotettu kangaspainatuksiin, eikä kankaan värjäämiseen? O.o Jos oot isoakin kangasta värjäämässä niin kannattaa suosiolla käydä ostamassa kaupasta ihan kankaiden ja tekstiilien värjäämiseen tarkoitettua ainetta. Sitä voi käyttää esim pesukoneessa silloin, kun värjää. Koska rupesin miettimään, että jos sulla on 3 neliömetriä (eli 3 jotain 1 x 1, ihan niistä mitoista riippuen) nii se on aika iso pala. Sit jos sul on sellain pieni Tiimarista saatava deco textil -purkki, mitä mulla on, nii ei ne kyllä kankaiden värjäämiseen sovellu, vaan nimenomaan kangaspainatuksiin.

Re: Kankaan värjäys deco textil-kangasmaalilla.

Lähetetty: Pe Elo 16, 2013 16:24
Kirjoittaja Kaeru
Kuvioiden maalaamisen isollekin kankaalle ymmärrän, mutta sanon suoraan, että koko kankaan värjääminen ei onnistu. Jos on tarkoitus koko homma saada tietyn väriseksi, suosittelen Dylon värejä (meillä ainakin saa ihan tavarataloista, Anttilasta, Tiimarista...). Niitä löytyy ihan pesukoneessa käytettäviksi ja sitten niitä, joissa se jauhe kaadetaan vesisankoon ja kangas heitetään sinne.

Re: Kankaan värjäys deco textil-kangasmaalilla.

Lähetetty: Ti Elo 20, 2013 08:57
Kirjoittaja Luci333
Siis ongelma on siinä kun vaan puolet siit koko puvusta pitää värjätä, eli jos käytän sitä väriä joka laitetaan pesukoneeseen niin minun pitäisi jotenkin suojata puolet kankaasta, mutta miten??

Re: Kankaan värjäys deco textil-kangasmaalilla.

Lähetetty: Ti Elo 20, 2013 17:23
Kirjoittaja Mikichan
Leikkaat varmaan kankaasta osat pukuasia varten? Siinä tapauksessa ennen värjäystä leikkaat palat ja värjäät vain ne palat, jotka väriä tarttee. Näin ei koko kangasta tarvitse värjätä ja homma helpottuu huomattavasti.