Sivu 1/1

Maalaamisesta/värjäämisestä

Lähetetty: Ke Helmi 06, 2013 13:19
Kirjoittaja Fainttos
En nyt suoralta kädeltä löytänyt kyseistä aihetta käsittelevää palstaa, niin ajattelin sellaisen tehdä.

Elikkä milläs tavalla itse värjäätte erilaisia materiaaleja, a minkälaisilla väreillä tai materiaaleilla? Kun kaikki värit eivät kaikille pinnoille selvästikään sovi, sillä ne alkavat joko lohkeilemaan tai muuten vaan haalistumaan.

Itse voisin aloittaa heti kysymyksellä: minun pitäisi värjätä kuminen naamio valkoisesta mustaksi. Mikä olisi paras keino tähän? Sprayausta koitin, huonolla menestyksellä. Aluksi katsoin, että onpas kivan näköinen tuotos, mutta eiköhän se parin päivän päästä lohjennutkin. Akryyleillä voisin kokemuksesta ennustaa samaa kohtaloa.

Re: Maalaamisesta/värjäämisestä

Lähetetty: Ma Touko 27, 2013 16:42
Kirjoittaja Ara
Heips, ihmiset, kankaan värjäyksestä kysyisin. 8)

Eli tosiaan kangasta olisin värjäämässä, sitä varten olen katsellut Dylonin värejä. Ongelmana on, että ainoastaan konevärjäykseen löytyy oikea sävy, mutta minusta olisi turhaa värjätä yksi vaate koneessa. Meinasin siis värjätä käsin, ja kysymykset ovat:
-kaiken järjen mukaan, jos otan tummemman sävyn, mutta en pidä vaatetta vedessä koko annettua aikaa, sävy on vaaleampi, eiks je? Koska käsinvärjäyksestä löytyy oikea väri, joka on kuitenkin sävyltään turhan tumma.
-tai sitten ostan konevärin, mutta värjään käsin, toimiiko? Molemmissa vaaditaan sama 40.n asteen lämpötila, mutta niin. Kertokaa te viksummat ja kokeneemmat. :3

Re: Maalaamisesta/värjäämisestä

Lähetetty: Ma Touko 27, 2013 16:59
Kirjoittaja Nimbus
Ara: Jos ostat käsivärin, kaikkea jauhoa ei tarvitse laittaa veteen. Jos laitat esim. puolet pussista ohjeen neuvomaan ''normaaliin'' vesimäärään, tulos on varmasti vaalea.

Re: Maalaamisesta/värjäämisestä

Lähetetty: Ti Huhti 15, 2014 15:58
Kirjoittaja Depis
Fainttos kirjoitti: Itse voisin aloittaa heti kysymyksellä: minun pitäisi värjätä kuminen naamio valkoisesta mustaksi. Mikä olisi paras keino tähän? Sprayausta koitin, huonolla menestyksellä. Aluksi katsoin, että onpas kivan näköinen tuotos, mutta eiköhän se parin päivän päästä lohjennutkin. Akryyleillä voisin kokemuksesta ennustaa samaa kohtaloa.
Tulee ehkä hieman jälkijunassa, mutta haluan silti vastata :D (myös siksi, että surettaa, koska Aniki tuntuu kuolleen tai ainakin hiljentyneen rutkasti, Damn you FB! :D)

Elikkästä tuota, itse suosittelisin, että pohjamaalaat maskisi Gesso-nimisellä pohjamaalilla, jota mm. Suomalaisesta kirjakaupaupasta myydään, Gesso soveltuu nimittäin todella monille pinnoille ja siihen tarttuu niin erikeepperi kuin akryylivärit. Gessoa on toki aika vaikea saada tasaiseksi, mutta hiomalla siitä saa todella nättiä jälkeä aikaseksi :)