Maalaamisesta/värjäämisestä

Kokemuksia ja neuvoja cosplayn teknillisemmästä puolesta. Pukujen ompelua, proppeja, peruukkien modausta yms. käsittevät aiheet tänne.

Valvoja: Cosplay.fi / Ylläpito

Avatar
Fainttos
Viestit: 101
Liittynyt: To Kesä 14, 2012 01:10
Paikkakunta: Kaarina
Viesti:

Maalaamisesta/värjäämisestä

Viesti Kirjoittaja Fainttos » Ke Helmi 06, 2013 13:19

En nyt suoralta kädeltä löytänyt kyseistä aihetta käsittelevää palstaa, niin ajattelin sellaisen tehdä.

Elikkä milläs tavalla itse värjäätte erilaisia materiaaleja, a minkälaisilla väreillä tai materiaaleilla? Kun kaikki värit eivät kaikille pinnoille selvästikään sovi, sillä ne alkavat joko lohkeilemaan tai muuten vaan haalistumaan.

Itse voisin aloittaa heti kysymyksellä: minun pitäisi värjätä kuminen naamio valkoisesta mustaksi. Mikä olisi paras keino tähän? Sprayausta koitin, huonolla menestyksellä. Aluksi katsoin, että onpas kivan näköinen tuotos, mutta eiköhän se parin päivän päästä lohjennutkin. Akryyleillä voisin kokemuksesta ennustaa samaa kohtaloa.
Kurkatkaas minun peliblogiani jos vain kaikenlainen pelihömppä kiinnostaa! http://gamekerho.blogspot.fi/
Lisäksi bloggaan cosplayn saralla täällä: http://miecosplay.blogspot.fi/
Ja voit minut DeviantArtistakin löytää: http://fainttos.deviantart.com/

Ara
Viestit: 1
Liittynyt: Ke Huhti 24, 2013 16:06

Re: Maalaamisesta/värjäämisestä

Viesti Kirjoittaja Ara » Ma Touko 27, 2013 16:42

Heips, ihmiset, kankaan värjäyksestä kysyisin. 8)

Eli tosiaan kangasta olisin värjäämässä, sitä varten olen katsellut Dylonin värejä. Ongelmana on, että ainoastaan konevärjäykseen löytyy oikea sävy, mutta minusta olisi turhaa värjätä yksi vaate koneessa. Meinasin siis värjätä käsin, ja kysymykset ovat:
-kaiken järjen mukaan, jos otan tummemman sävyn, mutta en pidä vaatetta vedessä koko annettua aikaa, sävy on vaaleampi, eiks je? Koska käsinvärjäyksestä löytyy oikea väri, joka on kuitenkin sävyltään turhan tumma.
-tai sitten ostan konevärin, mutta värjään käsin, toimiiko? Molemmissa vaaditaan sama 40.n asteen lämpötila, mutta niin. Kertokaa te viksummat ja kokeneemmat. :3

Avatar
Nimbus
Viestit: 10
Liittynyt: La Helmi 09, 2013 22:12

Re: Maalaamisesta/värjäämisestä

Viesti Kirjoittaja Nimbus » Ma Touko 27, 2013 16:59

Ara: Jos ostat käsivärin, kaikkea jauhoa ei tarvitse laittaa veteen. Jos laitat esim. puolet pussista ohjeen neuvomaan ''normaaliin'' vesimäärään, tulos on varmasti vaalea.

Avatar
Depis
Viestit: 26
Liittynyt: Ke Heinä 20, 2011 17:12
Paikkakunta: Kalajoki
Viesti:

Re: Maalaamisesta/värjäämisestä

Viesti Kirjoittaja Depis » Ti Huhti 15, 2014 15:58

Fainttos kirjoitti: Itse voisin aloittaa heti kysymyksellä: minun pitäisi värjätä kuminen naamio valkoisesta mustaksi. Mikä olisi paras keino tähän? Sprayausta koitin, huonolla menestyksellä. Aluksi katsoin, että onpas kivan näköinen tuotos, mutta eiköhän se parin päivän päästä lohjennutkin. Akryyleillä voisin kokemuksesta ennustaa samaa kohtaloa.
Tulee ehkä hieman jälkijunassa, mutta haluan silti vastata :D (myös siksi, että surettaa, koska Aniki tuntuu kuolleen tai ainakin hiljentyneen rutkasti, Damn you FB! :D)

Elikkästä tuota, itse suosittelisin, että pohjamaalaat maskisi Gesso-nimisellä pohjamaalilla, jota mm. Suomalaisesta kirjakaupaupasta myydään, Gesso soveltuu nimittäin todella monille pinnoille ja siihen tarttuu niin erikeepperi kuin akryylivärit. Gessoa on toki aika vaikea saada tasaiseksi, mutta hiomalla siitä saa todella nättiä jälkeä aikaseksi :)
Elää tynnyrissä ja on ylypiä siitä~!

http://depisun-nurkka.blogspot.fi/ ~ cosplay blogini :3

http://kuutiojatynnyri.blogspot.fi/ ~ minun ja Yokirin yhteinen cosplay-reissu-blogi ^^

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Pukujen tekeminen”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 31 vierailijaa