Cosplayn inhat puolet

Cosplayn sisimmän olemuksen pohdinnat ja kaikki muut yleisluontoiset cosplay-aiheiset keskustelut, joille ei ole omaa aluetta.

Valvoja: Cosplay.fi / Ylläpito

Avatar
Nezumi-chan
Viestit: 511
Liittynyt: La Loka 30, 2004 08:59
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Cosplayn inhat puolet

Viesti Kirjoittaja Nezumi-chan » Su Maalis 22, 2009 19:29

Kukaan meistä tuskin pyörisi tälläpuolen keskustelufoorumia mikäli emme pitäisi cosplaysta. On kuitenkin hyvin vähän asioita jotka ovat 100 % pelkkää kivaa. Mikä on omasta mielestänne Cosplayn inhain puoli?

Itselläni on ainakin yksi ylitse muiden.

Piilarit.

Ensin se 30 min turhautumisen tuska kun yrittää tunkea ne kapistukset silmiin, sitten viiteen minuuttiin ei näe mitään kun silmät vaan vuotaa. Kun sitten hökötyksiin lopulta tottuu, joutuu ottaa ne pois ja vuorokauden silmät rähmii, on kuivat ja niitä särkee.

Mutta lisää Cosplayn kauheuksia ja kauhukertomuksia peliin.
Only dead fish go with the flow

DeviantArt
Team108 - Suomen Suikoden Cosplayaajat
Conikuva galleria 2006-->

Avatar
Paha sotaherra
Viestit: 602
Liittynyt: Ti Huhti 10, 2007 16:09
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Cosplayn inhat puolet

Viesti Kirjoittaja Paha sotaherra » Su Maalis 22, 2009 20:59

Ilmastointiteippikäärö rintoja painamassa.

Oikeasti. Tahdoin tehdä Iceburg-cosplayni kunnolla ja päätin kerrankin bindata. Se sattui. Älyttömästi. Henki ei meinannut aluksi kulkea, mutta kyllä siihen sitten tottui. Pelkäsin koko ajan, että verenkiertooni tulee jotain häiriöitä tms (isä ja äiti ainakin olivat huolissaan tästä). Kun tuli aika ottaa teipit pois, onnistuin saamaan toisen käteni niin pahasti jumiin, että kaverini piti tulla avuksi leipäveitsen kanssa. Jos kirjaston kellarikeittiössä (kyseessä oli siis kirjastolla järjestetty Shirocon) ei olisi ollut leipäveistä, olisin luultavasti vieläkin siellä komerossa toinen käsi juuttuneena kiinni ilmastointiteippikorsettiin...
Tiedän kyllä, että bindauksen ei ole tarkoitus olla mukavaa vaan lytistää rinnat. Ekasta kunnon bindauksestani ei silti jäänyt kovin mukavia muistoja ja tästä eteenpäin mietin vähintään kahdesti, ennen kuin cossaan miespuolista hahmoa. :roll:
Sisko: "Mitä sä teet?"
Minä: "Yritän tässä näyttää ruotsalaiselta kreiviltä."

Cosplayshogunaatti eli lyhyemmin Naatti

Avatar
markus_mk3
Viestit: 27
Liittynyt: Pe Heinä 25, 2008 17:49

Re: Cosplayn inhat puolet

Viesti Kirjoittaja markus_mk3 » Su Maalis 22, 2009 22:57

Mulla on tämä kuumuus, joka tulloo puvussa kuin puvussa varsinki kesäisin. Talvella nyt ei oo niinkään ongelmaks :D
Anime/Finncon 2008, 2009 ja Cosplay Gaala 2009: Jokeri (Batman)
Anime/Finncon 2011: Hush & Black Mask (Batman)
Tracon VI: Jokeri (Batman)

Avatar
Biitti
Viestit: 147
Liittynyt: Ma Elo 04, 2008 15:20
Paikkakunta: Tampere

Re: Cosplayn inhat puolet

Viesti Kirjoittaja Biitti » Su Maalis 22, 2009 23:17

Yhdyn edelliseen puhujaan, kuumuus on yksi cosplayn inhottavimpia puolia. Tosin mikään ei saa minua tuntemaan conihenkeä enemmän kuin se Amazonmainen kuuma ilmasto joka sisälle astuessa valtaa varpaita myöten. Toinen ääripää on se, että on joko kuuma tai kylmä koko ajan. Animecon '07 meni sadesäänsä puolesta siihen, että ulkona oli joko kuuman kosteaa tai hyytävän kylmää. Sisällä taas suli. Tracon III puolestaan oli asuvalintani takia sisätiloissakin aina joko kuuma tai kylmä.

Epämukavat kengät.
Minulla on ollut pariinkin otteeseen epämukavia kenkäkokemuksia. Lapset: puiset varvassandaalit eivät välttämättä ole tarkoitettu asfalttikävelyyn. Allekirjoittaneelle kokemus oli ainakin huomattavan tuskaisa. Toisekseen, älkää ottako ainoastaan niitä buutseja joissa ette ole kävellyt kokonaista päivää mukaan jos haluatte vain säästää tilaa matkatavaroissa. Tracon osoittautui harvinaisen tuskaisaksi loppupäätä kohden, kun jalat alkoivat valittamaan jo lähemmäs kaksi päivää kestäneestä rääkistä. Onnekseni en saanut rakkoja.

Valuvat bindaukset.
Mitään pahempaa ei ole kuin pidossa pettänyt ideaaliside tai valahtanut jessekorsetti. Olo on mukavan alaston, tissit on taas kummullaan ja vessaan saa jonottaa hyvällä tuurilla puolipäivää ennen kuin pääsee kaverin kanssa ahtautumaan vessakoppiin kiristyshommiin. En enää ikinä käytä ideaalisiteitä ja korsettiin pistän aina olkaimet jos vain mahdollista.

Avatar
Morndulin
Viestit: 144
Liittynyt: To Syys 29, 2005 12:28
Paikkakunta: Joensuu

Re: Cosplayn inhat puolet

Viesti Kirjoittaja Morndulin » Su Maalis 22, 2009 23:36

Kengät

Yleensä cossan ryhmissä (ja tykkään valita suht pitkiä hahmoja, ei harmainta aavistusta miksi) ja sen takia päädyn käyttämään jonkinlaisia platformeja. Tällä hetkellä omistan vain yhdet "kunnolliset" ja vaikka tiedän jalkoihini koskevan seuraavat kolme päivää niiden käytön jälkeen, en silti ole vaihtanut toisiin kenkiin vain koska olen pitkä niiden kanssa. Olen myös käyttänyt aivan liian pieniä kenkiä ihan vain, koska ne sattuivat olemaan oikeanlaiset. Masokismia? Kyllä vain.

Unenpuute ennen conia
Ikinä en saa aloitettua pukujen tekoa ajoissa ja sen takia yleensä aina viimeiset pari viikkoa sitä kärsii aina kroonisesta unenpuutteesta kun tekee öitä myöten pukua. Kahvin, coca colan ja nikotiinituotteiden voimalla on tullut kasattua jo ties kuinka monta pukua loppuun. Ei ole kovin tervettä, mutta johtuu lähinnä siitä tyhmyydestä ja laiskuudesta, kun jättää kaiken viimetinkaan. Ei näin lapset.

... nuo kaksi tulivat ainakin tässä ensimmäisenä mieleen. Lisäilen luultavasti jos siltä tuntuu.
Homoilla on hauskempaa.

DeviantArt

Avatar
Elyse
Viestit: 268
Liittynyt: Ma Helmi 12, 2007 17:43
Paikkakunta: Tampere

Re: Cosplayn inhat puolet

Viesti Kirjoittaja Elyse » Ma Maalis 23, 2009 09:12

Kuumuus on täälläkin ongelma o/ On tullut näitä maskotteja tehtyä jonkin verran. Peruukeissa ei ole ongelmaa, koska ainakin olen tottunut niihin. Rakennuksissa, joissa conit pidetään on varsinkin kuuma. Onneksi niissä on mahdollisuus päästä ulos.

Suonenvedot varpaissa ovat omaa erikoisalaani. Tulevat häiritsemään elämääni kun käytän korkokenkiä.

Avatar
hiron
Viestit: 13
Liittynyt: Ke Maalis 14, 2007 14:54
Viesti:

Re: Cosplayn inhat puolet

Viesti Kirjoittaja hiron » Ma Maalis 23, 2009 12:09

Tämän vuoden puolella en ole saanut yhtään cosplayta tehtyä. Yhtä olen kyllä aloittanut ja aisapariani, Yokia auttanut toisen suhteen. Olen siis säästynyt näiltä perinteisiltä tinnerihöyryiltä ja sormien polttamisilta kuumaliimapistoolissa, mitkä liittyvät pukujen tekemiseen. Samoin siltä ainaiselta muka kiireeltä, mikä iskee viikkoa ennen conia, mutta sehän nyt on enemmänkin sääntö kuin poikkeus näissä piireissä. Tähän samaan kategoriaan menee tietenkin raha, materiaalien heikohko saatavuus ja jälleen kerran raha. Tilinauhat ovat tämän vuoden puolella olleet sitä luokkaa, että voi terve ja kun nekin menevät normaaliin elämiseen ja lopputyön aiheuttamiin kustannuksiin. Ehkä tässä on sen verran tullut viisaammaksi, että aloittaa ajoissa ja tekee yhden asian tai hankinnan kerrallaan, niin tuntuu paljon pienemmältä tuo menetetyn valuutan osuus.

Mutta siis niihin inhoihin puoliin, mitkä pitkälti kohdistuvat omaan saamattomuuteen ja äkkipikaisuuteen. Kun tässä nyt on tullut tehtyä muutama paricosplay Yokin kanssa, niin on alkanut hyvinkin hahmottua se, mikä aiheuttaa itkua ja pahaa mieltä. Yoki on saanut kestää muutamat huudot, tiuskimiset ja ärrinmurrin-päivät tässä cosplayhistoriamme aikana, mitkä kyllä on pyydetty anteeksi ja armahdettu. Kun aika tuntuu loppuvan kesken ja mikään ei tunnu luonnistuvan, niin itselleni on ominaista hermostua. Sitten tulee paha mieli, kun tajuaa, että se toinen osapuoli on täysin syytön siihen, että pohjatyö on tehty huolimattomasti eikä aikaa ole osannut suhteuttaa oikein. Edellisestä räjähdyksestä tosin on aikaa, se taisi olla viime vuoden Animeconia edeltävä aamu. Meille tuli hiukan kiire laamia iho harmaaksi ja olla ajoissa paikalla, joten taisin muutaman tiukahkon mielenilmaisun siinä aamun varhaisina hetkinä heittää ilmoille. Ehkäpä on liian aikaista sanoa, sillä tänä vuonna emme ole olleet vielä kuin yhdessä tapahtumassa ja sielläkin vain Yoki cosplayasi, että olen rauhoittunut ja löytänyt nirvanan. Itseasiassa Traconia ennen Yoki moneen otteeseen ihmetteli, että miten olen niin rauhallinen ja aina kun vastoinkäyminen tuntui ylitsepääsemättömältä, sain varovaisen vilkaisun kulmien alta ja sen päälle hämmentynyttä mutinaa. Eli siis olen kasvanut ihmisenä, jei! Tai sitten lääkitys oli kohdallaan, tiedä häntä.

Seuraavaan kohtaan siis iloisin mielin! Matkat tapahtumiin naurettavan kassipaljouden kanssa on kyllä yksi niitä riipiviä seikkoja cosplayssa. Emme ole vielä kertaakaan unohtaneet mitään kotiin tai junaan, mutta se on yksi huolenaihe, mikä pitää varpaillaan koko reissun ajan. Myös kulkuvälineiden vaihtaminen törkeän tavaramäärän kanssa on hiukkasen ongelmallista. Meillä edeltävissä cosplayssa on vielä ollut vaatekappaleita tai asusteita, mitä ei yksinkertaisesti voi tai saa viikata, eikä niitä kykene mitenkään ahtamaan pieneen tilaan. Unelmaa on ollut kulkea omalla autolla, mutta siihen ei aina ole mahdollisuutta, harmillista kyllä.

Pareista yksilöön. En tiedä, onko minulla pakkomielle silmälappuihin ja muihin näkökyvyn rajoittimiin, mutta niitä on prosentuaalisesti ollut kiitettävä määrä suhteutettuna valitsemiini pukuihin. Näyttäähän ne hienoilta kyllä, mutta yhdistettynä kesähelteisiin, kummallisiin vaatteisiin, jotka ovat parhaillaan ensimmäistä kertaa päällä, naamalla hilluviin kuituhiuksiin ja ties mihin, niin on ne kyllä laskettava inhoiksi. Jos vain mitenkään pystyn hillitsemään itseni näiden suhteen, niin pysyn kyllä kaukana.
- greetings from a stuffed toy.

Avatar
Kioko_
Viestit: 924
Liittynyt: Pe Maalis 10, 2006 10:13
Paikkakunta: Vantaa

Re: Cosplayn inhat puolet

Viesti Kirjoittaja Kioko_ » To Maalis 26, 2009 11:56

Otan tämän hieman toiselta kannalta. Mielestäni koko harrastus on alkanut mennä mielenkiinnottomaksi, koska aina valitetaan jostain ja otetaan kaikki liian vakavasti. Cosplay is a hobby, not reality. Ajatuksena on pitää hauskaa, tavata ihmisiä coneissa/photoshooteisa ja esitellä omaa käden työtä vaikkei se mitään kovin mestarillista olisikaan. Mutmut, maku menee kun kaikki otetaan liian tosissaan :/

Avatar
Rimppu
Viestit: 432
Liittynyt: Ke Tammi 07, 2004 22:12
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Cosplayn inhat puolet

Viesti Kirjoittaja Rimppu » To Maalis 26, 2009 13:05

Kioko_ kirjoitti:Otan tämän hieman toiselta kannalta. Mielestäni koko harrastus on alkanut mennä mielenkiinnottomaksi, koska aina valitetaan jostain ja otetaan kaikki liian vakavasti.
THIS.
Erityisesti tähän "srs bsns" -ajatteluun tuntuvat syyllistyvän ns. uuselitistit, jotka eivät vielä varsinaisesti ole tehneet suunnattomia määriä pukuja, mutta ovat kyllä opetelleet ulkoa ne Oikeat Mielipiteet ja tietävät ihan varmasti, miten ja mitä kuuluu cosplayata. Tällaiset tyypit ottavat pannuun aina ja poikkeuksetta.

Noin puhtaasti cosplayn kauheuksista voisi mainita ne typerät sirkustelttapuvut, joissa on ihan mahdotonta liikkua/hengittää/puhua/nähdä/seistä/olla, mutta joita kuitenkin on ihan pakko tehdä. Nykyään yritän kyllä viimeiseen asti jättää moiset väliin, koska niistä ei loppujen lopuksi ole ihan suunnattomasti iloa ja lopulta ne vain hautautuvat jonnekin nurkkaan keräämään pölyä.
Nimim. Kaivoin eilen sänkyni alta neljä paria siipiä

Avatar
Nezumi-chan
Viestit: 511
Liittynyt: La Loka 30, 2004 08:59
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Cosplayn inhat puolet

Viesti Kirjoittaja Nezumi-chan » To Maalis 26, 2009 18:19

Rimppu kirjoitti:Nimim. Kaivoin eilen sänkyni alta neljä paria siipiä
Nopeasti off-topic. Onko siipien väsäys aivan kamalan vaikeeta ja jumalattoman aikaa viepää... ja mikä vielä enemmän kiinnostaa, mistä revit sulat ja paljonko jouduit niistä pulittamaan?
Only dead fish go with the flow

DeviantArt
Team108 - Suomen Suikoden Cosplayaajat
Conikuva galleria 2006-->

Avatar
Rimppu
Viestit: 432
Liittynyt: Ke Tammi 07, 2004 22:12
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Cosplayn inhat puolet

Viesti Kirjoittaja Rimppu » Pe Maalis 27, 2009 16:53

Nezumi-chan kirjoitti:
Rimppu kirjoitti:Nimim. Kaivoin eilen sänkyni alta neljä paria siipiä
Nopeasti off-topic. Onko siipien väsäys aivan kamalan vaikeeta ja jumalattoman aikaa viepää... ja mikä vielä enemmän kiinnostaa, mistä revit sulat ja paljonko jouduit niistä pulittamaan?
Nopean off-topicin nopea OT-vastaus: Riippuu siivistä ja paljon. Ostin alkuun sulkia viiden kappaleen paketeissa askartelukaupasta, mutta kun se alkoi käydä vähän turhan tyyriiksi (en enää edes halua ajatella, kuinka paljon olen sulista maksanut; useamman sata euroa luultavasti), tilasin joltakin satunnaiselta ankkafarmilta puolen kilon säkillisen noin kahdeksalla eurolla. Oli fiksu olo.

Itse siipien väkertämiseen kuluu aikaa varsin riemukkaasti, ainakin mikäli liimaa sulat edes näennäisen siististi. Voisin kirjailla puolivillaisen tutoriaalin tuonne proppi-ketjuun ensi viikon puolella.

Avatar
Minorea
Viestit: 185
Liittynyt: Su Elo 20, 2006 21:51
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Cosplayn inhat puolet

Viesti Kirjoittaja Minorea » Ma Huhti 06, 2009 13:04

Pakko sanoa, ett'ä itselläni:

- pikkutarkkuus, pakko olla kaikki just eikä melkein ja se vie aikaa/rahaa/hermoja
- ompeleminen, vihaan sitä, inhoan ja en voi sietää enkä osaa, joten se on kamalaa
- Suomi, täältä ei tunnu saavan niin mitään sitten valmiina. Kaikki pitää tilata ulkomailta. Yritäpä ostaa erikoisemmat piilarit Suomesta, niin saisit kymmenen paria samalla hinnalla ulkomailta.
KasakuxKosupure - Kun cosplay vie voiton

Avatar
Hui
Viestit: 26
Liittynyt: Ma Loka 30, 2006 14:10

Re: Cosplayn inhat puolet

Viesti Kirjoittaja Hui » Ma Huhti 13, 2009 01:38

Peruukit. Minulla on tarpeeksi paljon tukkaa omasta takaa siihen, että ihan kaikki peruukit ovat tiukkoja ja saan päänsäryn siinä 6-8 tunnin pitämisen kohdalla. Lisäksi varsinkin lyhyiden peruukkien asettelu on vammaista puhaa, kun yrittää pinneillä saada hiuksensa ensin tasaisesti päätä pitkin, sitten peruukkimyssyn paikalleen, sitten peruukin ja operaation ollessa melkein valmis huomaa oudon möykyn jossain kohtaa päätä, sojottavan hiussuortuvan tai pahasti päänahkaa tökkivän pinnin ja koko juttu pitää aloittaa lähes alusta. Pitkät peruukit sentään ovat niskasta anteeksiantavampia, ei haittaa, jos ihan kaikki ei ole nätisti verkon alla tai vaikka siellä vähän mökkyä olisikin. Peruukit ahdistavat minua enemmän kuin kaikki muu cosplayssa yhteensä...

Kun joku juttu menee aina ja aina mönkään. Viidesti saman sauman purkaminen alkaa ottaa päähän. Joskus asiat vain eivät mene putkeen yhtään millään.

Yleinen epämukavuus Cossiasut eivät ole juuri koskaan mukavia päällä. Peruukkeja lukuun ottamatta mikään yksittäinen seikka ei yleensä ahdista, mutta yhdistelminä kyllä ahdistaa lähes kaikki. Yhdistelmät tyyliin villainen vaate kesällä (täydellisen kankaan värin tms takia oli pakko valita osittain villainen kangas), bindaus, hankalat kengät, hansikkaat, laahus jne jne alkavat ärsyttää jossain vaiheessa pahasti, missä vaiheessa yleensä suuntaan vessaan/pukuhuoneeseen vaihtamaan siviilit päälle. Väentungoksessa kaikki isot asut tyllialushameilla, kaikki maata laahaava, kaikenlaiset siivet ja kaikki asut, joista roikkuu jotain pieniä, helposti rikki meneviä juttuja ovat painajainen. Niin, miksi ihmeessä halusinkaan tehdä juuri tämän ikävän, hankalan ja epämukavan asun? Älytön harrastus, kerta kaikkiaan...

Avatar
Sanun
Viestit: 174
Liittynyt: La Heinä 07, 2007 18:41

Re: Cosplayn inhat puolet

Viesti Kirjoittaja Sanun » Su Huhti 19, 2009 20:57

Silmälaput.

Jotenkin on vain aina aivan _pakko_ cossata hahmoa jolla on silmälappu vaikka onkin tullut kirottua ne kapistukset useasti alimpaan helvettiin. Aluksi kestää kauan ennen kuin tottuu katsomaan puolittuneella näkökentällä (jonka johdosta toinen silmä alkaa epämääräisesti heilua puolelta toiselle koittaessaan paikata menetetyn näkökentän), sitten tulee pää kipeäksi ja turha edes kuvitella että näkisit mitään kunnolla kolmeen tuntiin kun otat kyseisen läpyskän irti. Tulee ihan kylmiä väreitä. Ja siltikin olen ensikuussa cossaamassa Lavia, damn it ;'D
Everyone stays quiet and slowly goes mad

Avatar
Yuure
Viestit: 143
Liittynyt: Ti Maalis 27, 2007 22:19
Paikkakunta: Tervola

Re: Cosplayn inhat puolet

Viesti Kirjoittaja Yuure » To Touko 07, 2009 12:54

Bindaus

Penkkareissani olin Legolas, joten halusin rintani muille maille. Käytin bindaukseen ihan tavallista sidettä, joka litistikin pieniä rintojani mukavasti, mutta sitten se tapahtui. Penkkarit lukiolla olivat loppumaisillaan, niin eiköhän koko bindaus tipahtanut rintojeni alapuolelle korostaen niitä. Kävelin nolona sitten loppuajan rinnat törröttäen ja toivoin ajan kuluvan nopeasti ja pääsemään kotiin ottamaan ahdistavan siteen pois. Kaikki loppui hyvin, side oli tehnyt pientä hankausjälkeä, mutta ei mitään sen suurempaa.

Korsetti ja korkeakorkoiset kengät

Tulevassa Misa-kossissa asuuni kuuluu oikea kiristettävä korsetti ja korkeakorkoiset kengät, lisäksi asuni tulee todennäköisesti olemaan suurpiirteittäin musta, joten , jos kitaconissa on kovin lämminkin, tulen paistumaan elävältä ja kiehumaan korsetissani. Korsetti on mukava päällä vähän aikaa, parantaa ryhtiä ja tukee selkää mukavasti, mutta sitten se alkaa painamaan selkälihaksia ja hengittäminen luonnollisesti vaikeutuu. Kengätkin tulevat painamaan jalkapohjia ja ovat melko lämpimät, joten hikoilua on odotettavissa. Meinasinkin ottaa kaupungille kävelyä varten yksinkertaisen balleriinat, jotta en kovin kärsisi , jos hengailen kaupungilla pidempään. Autoa on varmaan myös vaikeampi ajaa, jos pystyy ajamaan ollenkaan.

Oikeiden kankaiden löytäminen

Kyllä se on kamalaa, ja ,jos jotain löytyykin se on kallista ja tyytyy siihen hiukan erilaisempaan sävyyn, joka on sitten halvempaa. Kohtuu helposti olen nyt löytänyt kankaita, mutta tuotta tuskaa, kun sitä tiettyä värisävyä ei sitten löydä millään.
"Did you seriously just stamp your foot? I thought girls only did that on TV"--Jacon Black

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen cosplay-keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa