Cosplayn aiheuttamat ulkonäköpaineet

Cosplayn sisimmän olemuksen pohdinnat ja kaikki muut yleisluontoiset cosplay-aiheiset keskustelut, joille ei ole omaa aluetta.

Valvoja: Cosplay.fi / Ylläpito

Avatar
Morndulin
Viestit: 144
Liittynyt: To Syys 29, 2005 12:28
Paikkakunta: Joensuu

Cosplayn aiheuttamat ulkonäköpaineet

Viesti Kirjoittaja Morndulin » Ke Maalis 18, 2009 09:35

Katselin kyllä läpi tämän cosplay-puolen ja ei silmääni sattunut tällaista aihetta. Tietysti ulkonäköasioita puidaan jo tuolla toisessa ketjussa, mutta tässä haluaisin nostaa esille muutamia vähän... huolestuttaviakin piirteitä cosplaysta.

Kuten kaikki ovat varmaankin huomanneet, 90% animehahmoista ovat laihoja, kauniita, virheettömiä iholtaan jne. Naiset ovat joko loli-tyylisiä isosilmäisiä, pyöräkasvoisia rinnattomia pikkutyttöjä tai toisaalta pornoelokuvista varastettuja jättirintaisia ilmestyksiä.. miehet taas langanlaihoja, pitkiä bishounen poikia, joissa ei ole muuta isoa kuin heidän silmänsä ja hartiansa.

Kaikkialla mediassa toitotetaan entistä enemmän tätä androgyyniyttä, mutta sehän sama ilmiö on näkyvissä animessa ja mangassa jo usean vuosikymmenen takaa. Kauneusihanne on entistä sairaampi ja laihempi. Tosiassa harva ihminen kuitenkaan luonnostaan on animehahmo, ainakaan vartalonsa puolesta. Erityisesti kun tämä perussuomalainen ruumiinrakenne taitaa olla huomattavasti raskasluisempi, kuin nämä japanilaiset kanssaharrastajamme.

On tietysti ulkonäössä muutakin, omat hiukset eivät saisi näkyä peruukin alta, jolloin ajellaan niskahiukset ja pulisongit. Olenpa kuullut jopa Amerikkalaisesta cosplayaajasta joka meni tatuoimaan KAIKKI Abarai Renjin (BLEACH) tatuoinnit, ihan vain ollakseen hc (ja sillä herralla on niitä kuvia sitten paljon).

Kuinka pitkälle siis olisit itse valmis menemään cosplayn eteen? Oletko ikinä miettinyt laihduttamista cosplayn takia, tai vielä enemmän, oletko jopa tehnyt niin? Olisitko valmis ajamaan vaikka kaljuksi, jos et vain saa irtokaljua toimimaan? Olisitko valmis oikeasti tatuoimaan suosikkihahmosi tatuoinnit? Jnejne.
Homoilla on hauskempaa.

DeviantArt

Avatar
Paha sotaherra
Viestit: 602
Liittynyt: Ti Huhti 10, 2007 16:09
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Cosplayn aiheuttamat ulkonäköpaineet

Viesti Kirjoittaja Paha sotaherra » Ke Maalis 18, 2009 17:16

Mielestäni tämä on erittäin hyvä ja aiheellinen topic. Itse en ole vain miettinyt laihduttamista cosplayn takia, vaan olen laihduttanut montakin kertaa. Enkä usko olevani ainoa. Monelle tulee varmasti paineita, kun cossattavana on tikkulaiha, isotissinen naishahmo tai sitten androgyyninen anorektikko -bishi. Netissä väijyvät arvostelijat (lue: photoshopatuissa kuvissa esiintyvien, hameitaan nostelevien japanilaistyttöjen nimeen vannovat tyypit) lähes mahdottomine vaatimuksineen pelottavat. Ei ole helppoa joutua kilpailemaan käsiteltyjen kuvien kanssa. Olen nähnyt tapauksia, joissa puku, kampaus ja meikit ovat olleet juuri oikeanlaiset, mutta cossaaja on ollut vähän tukevahko. Sitten joku pilkunviilaaja on tullut valittamaan "huonosta" cosplaysta. Se ei ole reilua. Kaikki eivät mahda ruumiinrakenteelleen mitään. Laihduttaminen ei auta, jos cossaajalle on siunaantunut esimerkiksi suuret lihakset.

Hahmon tatuointia en rupeaisi itselleni hankkimaan. En cosplayn takia enkä muutenkaan. Mielestäni tatuoinnin hankkiminen cosplayn takia on aika epäkäytännöllistä. Onhan se suosikkihahmon tatuointi aika siistin näköinen, joo, mutta entä jos seuraavalla cossattavalla hahmolla on tatuointi juuri samassa paikassa? Kaljun kanssa sama juttu. En rupea ajelemaan päätäni cosplayn takia. Mieluummin vaikka käyttäisin kökköä tekokaljua, jos kerran olisi pakko. En kyllä ole ollut aikeissa cossata yhtään kaljua hahmoa, että sen puoleen...
Sisko: "Mitä sä teet?"
Minä: "Yritän tässä näyttää ruotsalaiselta kreiviltä."

Cosplayshogunaatti eli lyhyemmin Naatti

Avatar
Na-ni
Viestit: 53
Liittynyt: Pe Tammi 19, 2007 11:19
Paikkakunta: らうま
Viesti:

Re: Cosplayn aiheuttamat ulkonäköpaineet

Viesti Kirjoittaja Na-ni » Ke Maalis 18, 2009 18:37

Cosplay on ulkonäköpainotteista. Jos ei omaa hyvää ulkonäköä, tee kaikille palvelus ja jätä väliin. Paitsi että omasta mielestäni _kaikista_ saa kauniin, jos osaa meikata hyvin ja kohtuudella, en sitä siis meinaa.
Sitten taas photoshoppaus on kohtuuden rajoissa ihan hyväkin asia (niille, jotka eivät ole laihimmasta eivätkä kauniimmasta päästä, esimerkki esimerkki2 (saa lollata)), mutta jos on luonnostaan ihan sopusuhtainen, niin siihen ei ole tarve (eri asia tietenkin joku pienten "virheiden" korjailu, vaikka näkymättömien rintsikoiden silikoni-olkaimien häivytys)
Itse en koskaan ole pahemmin tuntenut tarvetta laihduttaa cosplayn eteen (165cm/48kg) vain jotain pientä "kiinteytystä" vain enimmäkseen.

Hahmo taas kannattaisi valita oman ruumiinrakenteen mukaan, vaikka harva onkaan mikään langanlaiha söpöliini. On sellaisiakin cossaajia, jotka ovat muuten tukevia, mutta naamaltaan todella suloisia. Kyllä tukeviakin söpöjä hahmoja löytyy, esimerkki, ja olisikin paljon kivempaa nähdä tällaisia hahmoja toteuttettavan oikein (=eli kukaan langanlaiha ei tuota cossia voisi toteuttaa uskottavasti)
En nyt tarkoita, että kaikki cosplay pitäisi olla uskottavaa painoa ja pituutta myöten, mutta enemmän se silmää miellyttää. Tässä hyvä esimerkki, miten cosplayta ei missään nimessä kuuluisi toteuttaa (30-ikävuotta lähentelevä ylipainoinen nainen cossaamassa alle 12-vuotiasta pikku lolia? STOP DOING THIS FOR THE LOVE OF GOD.)

Tässä on muuten hyvä tutoriaali-video "isojen" anime-silmien tekoon, tai yleensäkin luomaan vaikutelman isommista silmistä. Lopputulos on ehkä hieman yliampuva, mutta esim. tekoripset voi jättää pois.

Cosplayn takia en ole valmis ajamaan itseäni kaljuksi tai mitään muutakaan radikaalia, ainoa uhraus on oikeastaan vaan ne suuret rahamäärät, jotka kuluvat cosplay-asuihin. . . Tatuoinnit eivätkä lävistykset tulisi kuuloonkaan, kun en itse moisista edes pidä.
Hm, minulla ei itseasiassa koskaan ole ollut niinsanottuja "ulkonäköpaineita" cossien eteen, koska valitsen aina kasvoilleni ja ruumiinrakenteelleni sopivat hahmot. (jotka ovat yleensä pienirintaisia loleja sun muita) ja jos joskus meinaan cossata jotain isorintaista naista, niin ei muuta kuin kunnon toppaukset kehiin, hmmm. En oikein muuta osaa tähän vastata, hyvä topiccu silti~
Viimeksi muokannut Na-ni, To Maalis 19, 2009 00:36. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
ナニ ♥ ジュホ, あいしてる よ はちみつ~
Don't let go of my hand.

Avatar
Biitti
Viestit: 147
Liittynyt: Ma Elo 04, 2008 15:20
Paikkakunta: Tampere

Re: Cosplayn aiheuttamat ulkonäköpaineet

Viesti Kirjoittaja Biitti » Ke Maalis 18, 2009 19:01

Tankkiperällä ja lattarinnoilla ei oikein lähdetä animehahmoja cossaamaan. Ellei omista sellaista sairaanloisen vankkaa itseluottamusta kuin allekirjoittanut.

Tottakai tässä harrastuksessa on ulkonäköpaineita. Kun cossaat, sinua katsotaan. Jos cossaat suosittua hahmoa, sinua verrataan toisiin cossaajiin. Ja kaikki eivät ole S-kokoa, tai edes M-kokoa.

A-mallisena tyttönä itsekin koen tiettyä turhaa tietoisuutta omasta vartalosta. Minulla ei ole tissejä joidenkin naishahmojen cossaamiseen ja bishiksi minulla on harvinaisen leveä takakontti. Silti minä haluan ja harrastankin tätä, piru vie. En itse ole kohdannut vielä minkäänlaista selän takana tirskumista tai päin naamaa nauramista henkilökohtaisesti, enemmän olen itse tuominnut itseäni jossakin asussa kuin muut.

Joku jo taisikin mainita, mutta ihmiset oikeasti tuomitsevat cosseja paljon helpommin jos ne ovat isoluisemman cossarin tai crossarin päällä. Joissain cosplaypiireissä tuntuu siltä, että tukevampi joutuu tekemään kolminkertaisen määrän hommia, että hänen asunsa tunnustettaisiin hyväksi.

Voin kyllä rehellisesti sanoa, että kyllä minäkin hiukan kohotan kulmaani jollekkin asulle joka... no, ei välttämättä näytä hyvältä kuin langanlaihan 2D hahmon päällä. Omaa harkintaa saa ja tulee käyttää kun valitsee asua. Mutta jos on pokkaa ja kantaa asunsa tyylillä, siitä vaan.

Mitä taas tulee siihen, mitä olisin valmis tekemään, niin nyt tänä kesänä ovat vuorossa raaka vatsalihasten luonti (...koska typeränä ihmisenä haluan tietenkin cossata rintakehää vilauttelevia miehiä 8D) ja korvien lävistäminen. Koska totesin sen melko terveelliseksi ideaksi kun melko monella cossaamislistallani olevalla hahmolla alkaa olemaan korviksia. Hyvästi korvaneitsyys. Mitä muuhun tulee niin minkäänlaisia tatuointeja en olisi valmis edes harkitsemaan. Erinnäisten pääkarvojen ajelu (hiukset, kulmakarvat) kokonaan pois ei myöskään tunnu hirveän houkuttelevalta ajatukselta, tosin en ole kyllä vielä törmännytkään sellaiseen cossiin missä tähän pitäisi turvautua.

Avatar
Wemppa
Viestit: 199
Liittynyt: La Tammi 14, 2006 00:21
Viesti:

Re: Cosplayn aiheuttamat ulkonäköpaineet

Viesti Kirjoittaja Wemppa » Ke Maalis 18, 2009 19:31

Myönnän laihduttaneeni cosplayn takia. En pidä itseäni mursuna tai mitään, mutta olisi se ihan kiva olla vähän kiinteämpi ja kun yleiskunto muutenkin on rapistunut tietokoneen hankkimisen jälkeen (...), cosplay oli/on hyvä porkkana sen kohottamiseen. Mihinkään sairaalloiseen kalorinvahtimiseen en kuitenkaan ole vielä sortunut, vaan se on ollut enemmän tätä liikunnan lisäämistä, karkkilakkoa ja noin yleisesti terveellisemmin syömistä.
Tatuointeja tai lävistyksiä en lähtisi hahmon takia hommaamaan, koska olen niin neulakammoinen. En omista edes tavallisia korvakoruja eikä ole aikeissa hommatakaan.
En ole koskaan ottanut suurempia paineita ulkonäöstäni päivittäisessä elämässä, mutta cosplayssa kiinnitän siihen huomattavasti enemmän huomiota (en ole esimerkiksi koskaan meikannut säännöllisesti, mutta coniin en lähde ilman vähintäänkin puuteria). Ehkä se johtuu siitä, että tietää melko varmasti näkyvänsä vähintään jonkin kuvan taustalla ja jos kuva päätyy nettiin, sen näkee suuri joukko ihmisiä. Joutuu sitä joka päivä livenäkin kohtaamaan paljon ihmisiä, mutta se yksi kuva on pysyvämpi ja sitä katsoo helposti kriittisemmin, kuin jotain ohikulkijaa.

//EDIT: Ja näin parin vuoden jälkeen pääsenkin sitten toteamaan että jaa, tuli ne korvakorut sittenkin otettua hyvin suurelta osin cosplayn takia. Koskaan ei kai pitäisi sanoa ei koskaan. :''D
Viimeksi muokannut Wemppa, Ke Marras 16, 2011 05:12. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
| writing | to | reach | you |

Avatar
Tisku
Viestit: 68
Liittynyt: Ke Heinä 02, 2008 15:26
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Cosplayn aiheuttamat ulkonäköpaineet

Viesti Kirjoittaja Tisku » Ke Maalis 18, 2009 20:12

Enpä ole laihduttanut cosplayn takia en. . . Kenties johtuu siitä että olen muutenkin alipainoinen. |DD Tosin jotain lihaksia olisi mukava saada. . . . Kyllähän siinä on ulkonäköpaineita cossatessa mutta miulla ei ole ollut vielä kovin pahoja sellaisia, johtuuko sitten siitä että en ole kuin muutaman kerran cossannut. Huomaan kyllä että olen alkanut kiinnittää siihen enemmän huomiota nyt noiden kahden cossin jälkeen. Meikkejä käytän cossatessa vaikka niitä kartan kaukaa muuten, onhan se mukavampaa kun iho näyttää hiukan paremmalta kuvissa~ Ruumiinrakenteenikin otan hiukan huomioon hahmoa valitessa. n__n Ulkonäkö on iso osa tätä harrastusta kieltämättä.

Itse en niin haluaisi tuomita joitakin cossaajia ruumiinrakenteensa takia mutta niitä tulee kieltämättä hiukan katottua. . . en siitä tosin kenellekkään mitään mainitse tai sen enempää häiriinny.

En olisi valmis ottamaan mitään lävistyksiä, tatuointeja etc. cossin takia. En ole korvanreikiäkään hankkinut kun en halua, en niitä cosplaynkaan takia hankkisi. Nämä kaikki kun olisivat niin kalliita (no eikö cosplay sitten muuten. . . .), tuskallisia ja melkein peruuttamattomia hankintoja. Hiukset kasvavat takaisin ja väri lähtee mutta tatuointi. . . . siitä eroon onkin paljon vaikeampi päästä. Hiuksia olen valmis hiukan leikkomaan mutta en kaljuksi sentään. Ihan tarpeeksi uhrautumista nuo rahamäärät ja tietenkin kaikki aika~ (Tosin kyllä se kaikki on sen arvoista!)

Avatar
Rimppu
Viestit: 432
Liittynyt: Ke Tammi 07, 2004 22:12
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Cosplayn aiheuttamat ulkonäköpaineet

Viesti Kirjoittaja Rimppu » Ke Maalis 18, 2009 20:42

Olen pudottanut cosplayn vuoksi viidenneksen elopainostani, olen paastonnut, olen ajanut pois puolet kulmakarvoistani, olen lävistänyt rustoni, olen käyttänyt korsettia, korkeita kenkiä ja lyhyitä hameita, olen nostanut rautaa salilla ja käynyt lenkkeilemässä helmikuisessa pakkasessa. Kaikkea tätä olisin tosin tehnyt muutenkin (paitsi ehkä käyttänyt korsettia ja lyhyitä hameita ja sheivaillut kulmiani), mutta cosplay toimi oivana syynä lakata hokemasta, että "ehkä huomenna" ja oikeasti tehdä asioille jotain. Toisaalta tästä kaikesta vain tuo ruston lävistäminen on tapahtunut viimeisen vuoden aikana, joten joko olen laiskistunut tai vain kasvanut isoksi ja ymmärtänyt, että ketään ei nyt ehkä oikeasti kiinnosta, onko pituuteni ja painoni suhde tismalleen sama kuin cosplayaamallani hahmolla. Ja jos kiinnostaa, ei se ole niinkään minun ongelmani.
Tiger Claw kirjoitti:Ei ole helppoa joutua kilpailemaan käsiteltyjen kuvien kanssa.
En ole koskaan ymmärtänyt, miksi pitäisi kilpailla niiden käsiteltyjen kuvien kanssa. Kaikki tietävät, että niissä on enemmän Photoshopia kuin oikeaa ihmistä (ja jos eivät tiedä, nauran räkäisesti ja pudistelen päätäni) ja itsensä vertaaminen kaikenmaailman kipeihin on sama kuin vertaisi itseään suoraan siihen kaksiulotteiseen animehahmoon. Ei järkeä, ei realismia.

Koen itse olevani oma pahin kriitikkoni ja kuten sanottu, cosplay on ulkonäkökeskeinen harrastus. Näin ollen itsekriittisyyteni ei kohdistu siihen, olenko nyt ihan riittävän in-character vaan siihen, miltä puvussani näytän.

En koe näitä "paineita" niinkään paineina vaan ennemminkin haasteina. Ja hei, enpähän ole enää puoleen vuosikymmeneen ollut ylipainoinen ja syön tätä nykyä miljoona kertaa terveellisemmin kuin silloin, kun en cosplayannut. Kyse on siitä, miten tähän kaikkeen suhtuatuu - itse suosittelen sitä vanhaa tuttua maalaisjärkeä.

Avatar
majo
Viestit: 35
Liittynyt: Ma Kesä 07, 2004 13:11
Viesti:

Re: Cosplayn aiheuttamat ulkonäköpaineet

Viesti Kirjoittaja majo » Ke Maalis 18, 2009 21:24

Jos nyt hienosti kierrellään, en ole varsinaisesti laihduttanut cosplayn takia tietty vaa'an numero mielessäni, mutta olen vähentänyt syömistäni/mässäilyäni, punnertanut, treenannut vatsalihaksiani ja nostanut punttia. Jos tulen pyörimään conissa/photoshootissa ympäriinsä puvussa, joka näyttää vatsani joka ilmansuunnasta, hoidan vatsani siihen kuntoon ettei tarvitse jälkeenpäin kuvia katsellessa repiä silmiä päästään.
(Olen myös rullaluistellut tammikuussa kesän cosplayn takia mutta ei siitä sen enempää.)

Cosplay jakautuu karkeasti kahteen porukkaan - niihin, jotka tekevät sitä hauskuusaspektin takia, toisten pohjautuen ulkonäköpainotteisuuteen. Kumpikaan ei sulje toistaan pois, mutta kärjistettynä näin. Itse pidän tärkeimpänä sitä, että näytän niin hyvältä, kuin vain puvussani pystyn.

Ja pakko mainita tuosta japanilaisten cosplayaajien ihannoimisesta ja photoshop-asiasta. Yleistän rumasti, mutta suuri osa japanilaisten pukuilijoiden kuvista on niin uskomattoman photoshopattuja, ettei niihin ole mitään järkeä lähteä omia kuviaan vertaamaan, ellet sitten itsekin phoshoppaile.
Tämän lisäksi japanilaiset käyttävät reippaasti länsimaalaisia enemmän meikkiä cosplayatessaan, jos täällä vedettäisiin samat määrät pakkelia naamaan niin johan tulisi sanomista. Loppupeleissä niin moni japanilainen übercosplayaaja ei edes näytä niinkään hahmoltaan, vaan nimenomaan länsimaalaisen silmään "nätiltä", milloin on helppo ajatella että nyt on muuten niin hieno puku että.
Kärjistän, kyllähän Japanilandiasta upeita cosplayaajia sekä pukujen että naaman puolesta löytyy, mutta niin länsimaistakin. Japani on taas vaihteeksi overrated much.

Joku on oikeasti mennyt tatuoimaan itselleen Renjin tatuoinnit? Voi idioottien määrää.

Avatar
adreena
Viestit: 167
Liittynyt: Ma Touko 08, 2006 16:58
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Cosplayn aiheuttamat ulkonäköpaineet

Viesti Kirjoittaja adreena » Ke Maalis 18, 2009 22:31

Olen vähintään puolitoista kertaa leveämpi kuin kukaan kaveripiirissäni. Tuleeko alemmuudentunne kun ympärillä on väkeä joiden lantioluilla voi leikata lasia? Hell yes. Tuleeko välillä sellainen olo että balls to this, näytän kuitenkin sotanorsulta? Totta munassa. Ja siihen päälle vielä kasa "läskit ei sais cossaa waah"-marinaa ja pari huonoa conikuvaa, ja tekisi mieli lopettaa syöminen. Siinä vaiheessa tulee myös heristettyä nyrkkiä geeniperimälleen (Kaija-tädin kauniit sääret ei auta siinä vaiheessa kun on perinyt Aino-mummun viiden leivän uunin levyisen lantion), kroonisille sairauksilleen sekä yläasteen liikunnanopettajalle jonka aiheuttama liikuntaviha ei ole vieläkään laantunut.

Mutta minä olenkin vaan kateellinen laiska läski ja sietäisin palata kellariin kasvattamaan peikkokyttyrääni koska en koskaan tule olemaan tarpeeksi timmi aiheuttaakseni ihastunutta tuijotusta biitsillä ja saisin tyytyä elämääni sillan alla lapsia säikyttelemässä.

Mutta minullapa on myös kolme kuppikokoa suuremmat tissit kuin kenelläkään kaveripiirissäni. Minäpä en tarvitsekaan fileitä rintsikoihini jos haluan cosplayata tissibeibeä. Aiheuttaako tissivakoni hämmennystä tisseistä pitävissä henkilöissä? Hell yes. Tuleeko välillä sellainen olo että jengi voisi katsoa myös silmiin? Totta munassa. Tekeekö mieli cosplayata toistekin, kun ihmiset huomaavat minusta asian, jota ei olisi ilman rakkauttani hyvään ruokaan?

Kaavakoko 34, 38, 42, ihan sama, kunhan puvun tekee hyvin. Hyvin istuva ja hyvin tehty puku on hyvä puku. Mahaa saa sisään korsetilla, möykkyreidet saa siloteltua hyvillä sukkahousuilla, jne jne jne. Omia vahvuuksiaan saa korostaa, heikkouksiaan saa piilottaa. Jos haluaa laihduttaa, sen kun laihduttaa. Mutta kyllä siinä matkalla pienempään kroppaan saa myös cosplayata. Mutta kunhan pitää mielessä sen että mielipiteen vapaus on aika kiva asia, ja kaikilla on oikeus myös negatiivisiin mielipiteisiin.

TL;DR Pointti: Läskitki voi olla hyvii copslayaajii, sisin on tärkein~ t: Irtsa 23 vee

Pahoittelut, siivoan jälkeni ja laskeudun barrikadilta.

(en ajelisi kaljua, en ottaisi bodymodeja, ja ihan varmasti tungen läskin peräni näkökenttiinne jatkossakin)
Todellisuuspakoa ompeluhuoneessa (cosplay-blogi)
World Cosplay Summit 2009 Team Finland blog

Om bhûr bhuvah svah tat savitur varçnyam bhargô dçvasya dhîmahi dhiyô yô nah pracôdayât

Avatar
Tatl
Viestit: 82
Liittynyt: La Tammi 10, 2009 02:26

Re: Cosplayn aiheuttamat ulkonäköpaineet

Viesti Kirjoittaja Tatl » To Maalis 19, 2009 14:06

Kun ottaa huomioon erittäin kriittisen suhtaumiseni omaan ulkonäköön, oli aikalailla ihme, että ylipäätään rupesin cosplayaamaan. Nuorempana ruumiinmuoto häiritsi astetta enemmän (pienet tissit, kapea lantio, jokseenkin poikamainen...), muttah...saahan sitä täytettä lisättyä. Tai cossaa bishejä sitten.

Mitä sitten hahmon eteen tekisin? Hiuksille en paljonkaan. Ehdottomasti mitään väriä en laittaisi, enkä malliakaan kovin radikaalisti muuttaisi. Muutaman sentin voisin pätkäistä tarvittaessa, mutta yleensä peruukki on parempi vaihtoehto. Kaljuakaan en siis näin ollen leikkaisi, mutta kulmakarvat olen kerran ajanut pois.

Olen perushoikka, mutta siitä huolimatta olen valmis melko pienin perustein tiputtamaan pari kiloa. Myös cosplayn takia, jos tarvitsee. Moniin hahmoihin en katso tarpeelliseksi, mutta jos hahmolla on hiemankin enemmän mahaa näkyvissä (Shuichi, Envy), silloin ehdottomasti niin tekisin.
Mitä tulee lävistyksiin ja tatuointeihin, niitä en ottaisi. Poikkeuksena korvikset, jotka on nähtävästi nykyään jo umpeutunut...ne voisin aukaista uudestaan, jos hahmolla on korvakoru.
Viimeksi muokannut Tatl, Ma Syys 07, 2009 13:00. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Avatar
Lirlys
Viestit: 244
Liittynyt: To Tammi 03, 2008 05:05
Paikkakunta: Vantaa

Re: Cosplayn aiheuttamat ulkonäköpaineet

Viesti Kirjoittaja Lirlys » To Maalis 19, 2009 15:24

Itse en ole koskaan laihduttanut/lihottanut (voi se jälkimmäinenkin olla mahdollista ;>) cossin vuoksi, mutta haaveena olisi ne vatsalihakset omistaa jossain vaiheessa. Olisi se ihan hauska cossia jotakin hahmoa jolla se maha-alue näkyisi. Kyllä minä ainakin voisin vatsalihaksiani vähän esitellä jos sellaiset olisi ;>.
Vaikkakin sitä kiinteytettävää löytyy aina jostain, en sanoisi missään nimessä olevani lihava. Omaan kuitenkin suht kapean vyötärön, enkä muutenkaan näytä muulta kuin normaalipainoiselta : D.

Ja mitä kaikkea voisin tulevaisuudessa tehdä cossin takia? Aika paljon luulisin. Olen värjäillyt ja leikelyt hiuksiani eri malliin, olen käyttänyt liian pieniä taikka muuten epämukavia kenkiä vain koska ne kuuluvat pukuun, sekä tietysti tuskastellut bindeissä ja epämukavissa puvuissa.
Itse hetken mietittyäni sanoisin, että olisin valmis ottamaan lävistyksiä cossin takia riippuen nyt vähän minne ja minkälaisia. Pidän lävistyksiä nätteinä yksityiskohtina kun niitä on kohtuuden nimissä. Jos vain lävistys olisi sellainen, että kuvittelisin voivani käyttää sitä jatkossakin ja pystyn sovittamaan budjettiin siihen lävistykseen uppoavan rahan niin mikä ettei. En kyllä alkaisi läväreitä ottamaan vain muutaman päivän takia, että kyllä ne sitten jäisivät killuman pitemmäksi aikaa. Korvakoruilla ei ole niinkään väliä. Niitä voin ampua vaikka korvat täyteen. Tällä hetkellä itselläni on se perus yksi korvis per. korva, mutta lisää olen ajatellut ottaa ihan muutenvainkin.
Tatuoinneissa vedän sen rajan, että niitä ei. Tatuointi on kuitenkin sen verran pysyvämpi kuin mikään lävistys (vaikka niistäkin voi jäädä arvet) ja sen pois saaminen on sitten taas ihan toinen juttu. Tosin voisin harkita hennatatuointeja cossin tähden, mutta en sitten tiedä niiden hinnoista taikka muutenkaan paljoa.
Mutta siis yleisesti; mielummin kuitenkaan ei. Jos voin hämätä feikkiläväreillä ja muilla kehomaaleilla sen paripäivää niin hyvä, mutta jos nimenomaan haluaisin kyisesen lävistyksen (tatuointeja nyt en edelleenkään lähtisi edes harkitsemaan) niin ehkä sitten.

Meikeistä sen verran, että käytän cossatessa aika perusmeikkejä. Poikaa cossatessa tosin silmämeikkien määrä tipahtaa varnaan yli puoleen kun jätän kaikenmaailman punaiset luomivärit ja siniset silmänrajauskynät ihan suosiolla kotiin, ellei sitten miehellä satu nimenomaan olemaan tietynvärisiä eyelinereitä (esim. Bleachin Grimmjow, sekä Kuroshitsujin Drossel/Drocell Cainz).
Naisiin sitten lätkin enemmän meikkiä. Riippuu nyt ihan minkälainen hahmo ulkonäöltään muuten on.
Kulmakarvoja en ole koskaan kokonaan repinyt cossin takia, mutta ainakin osa lähtee tulevaisuudessa, kaikkia en ehkä kuitenkaan haluisi ajella, mutta on sekin vaihtoehto. Kulmakarvat ovat onneksi kuitenkin uusiutuva luonnonvara, samaten hiukset niin ei sillä niin väliä. Hiuksia taas en leikkaisi kaljuksi cossin takia, enkä edes siiliksi. Itsellä on nyt aika lyhyet hiukset, mutta lyhyemmätkin voin leikata cossin tähden. Onneksi on kuitenkin ne peruukit keksitty.
Thank you and have a terrible nice day.

http://lirlys.deviantart.com/

Avatar
Nezumi-chan
Viestit: 511
Liittynyt: La Loka 30, 2004 08:59
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Cosplayn aiheuttamat ulkonäköpaineet

Viesti Kirjoittaja Nezumi-chan » Su Maalis 22, 2009 17:21

Näin livenä ensimmäisen cossini vuden 2006 kesällä, jolloin iski se "tätä haluan tehdä" tunne. Silloin elettiin kuitenkin vielä aikaa "olen läski ihramursu punaisella kanaiholla ja vihaan kiiltäviä pintoja, jotka muistuttavat minua tästä". Cosplayhaaveni pakotti minut kuitenkin kävelemään peilin eteen ja toteamaan, että jotain on tehtävä; jos ei muuta niin asennetta muutettava.

Kaksi vuotta myöhemmin ensimmäinen cosplayni näki päivänvalon. Kiloja oli jokunen pudonnut, mutta ennen kaikkea se asenne oli muuttunut. Peilistä katsoo yleensä takaisin pyylevä, iso ahterinen, aknekasvoinen tytöntyllerö harottavine hiuksineen. Meikillä, ryhdillä, poseerauksella ja anteeksiantavilla asuilla saa kuitenkin ihmeitä aikaan ja kappas, kyllä sitä loppupeileissä tunnistettavilta hahmoilta näyttää.
adreena kirjoitti:Jos haluaa laihduttaa, sen kun laihduttaa. Mutta kyllä siinä matkalla pienempään kroppaan saa myös cosplayata.


Tätä voisin tässä tilanteessa lainata motokseni. Eli siis kyllä laihdutan/kiinteytän/riudutan itseäni ennen, nyt ja tulevaisuudessakin cosplayn vuoksi. Mutta aijon myös kartuttaa cosplaypukujen tekemiseen tavittavaa taitoa cosssaamalla mahollisimman paljon sillä matkalla siihen täydelliseen cosplay-vartaloon.

Mitä taas tulee muihin ulkonäön muokkaus kysymyksiin. Leikkaan ja värjään hiuksia tarvittaessa/niin halutessani. Ensi keväänä ajattelin ottaa rastat, joten kun ne on päästä irti nyhdetty ja jos sopiva cosplay juuri tuolloin tulisi voisin täysikaljunkin vetää samantien. Pyllypitkiä hiuksia en kuitenkaan rupeaisi siiliksi vetämään. Eli siis hiusten muokkas cosplayhin sopivaksi oman elämän rajoissa. Sama koskee tatuointeja. Niitä kun kolme jo on (joista kaksi anime/cosplay henkisiä) niin en näkisi mahdottomana ottaa tatuoinnin cossia varten. Mutta siis cosplay ei tietenkään saisi olla ainut syy miksi kyseisen tatuoinnin otan. Esim. vaikka Black lagoonin revyä ihannoin ja häntä joskus vielä toivon cossaavani, en kuitenkin tämän puolisleeve tribaalia itselleni ota, koska käsivarsi on sen verran hyvä tatuointi paikka ettei sitä tribaalilla tuhlata.

Asoita joita EN cossin vuoksi tekisi.
-lävistykset. Meikäläisen parantumiskyky on sen verta huono ja lisäksi en lävistyksistä pidä, joten en niitä cossiakaan varten ottaisi.
-silikoonit. Näitä et bindaamaan rupea, joten iso ei.
-kauneusleikkaukset. Vaikka hahmo isoa nenää vaatisi tai viiden tunnin spinning 7 kertaa vikkossa ei purisi isoon ahteriin tai muuta vastaavaa niin leikkauspöydälle en silti mene.
-aidot arvet. Vaikka tatuoinnesta tykkäänkin niin arpitatuointia tuskin koskaan otan. Jätetään masokisti leikit makuuhuoneen puolelle.
Only dead fish go with the flow

DeviantArt
Team108 - Suomen Suikoden Cosplayaajat
Conikuva galleria 2006-->

Avatar
Mel T.
Viestit: 161
Liittynyt: Ti Huhti 04, 2006 18:26
Paikkakunta: Vantaa

Re: Cosplayn aiheuttamat ulkonäköpaineet

Viesti Kirjoittaja Mel T. » Pe Kesä 26, 2009 13:04

No itselläni on ollut yleinen ongelma että mun vyötärni on liian kapea, koska olen tight leicaaja, mutta moni ei ole siihen kiinnittäny huomiota kun on ollu aina jotain rufles and cuffles ympärillä. Mutta isoin kysymyksen aiheeni on, että jos hahmollasi on monia eri tyylejä (esim. jokin artisti, joka välillä sekoittelee niitä keskenään etc.) niin onko oikein cossata tietyllä asulla, mutta ihan eri värisellä tukalla mikä on sitten taas toisesta kuvasta (esim Mana-sama) ? Nykyään hänellä on sellaiset kuparinpunaiset hiukset, mutta ennen hänellä on ollut mustat. Olisiko siinä oikein jos cossaa aikaisemmassa asussa mutta punatukkaisena? Rikkooko se kaikkien periaatteita?
Tietty pituuskin on yksi aiheellinen asia, mutta minkäs teet jos on noin 160cm pituinen eikä mikään hujoppi kuten joku hahmoista, jota cossaisit, eikä ole rahaa pulittaa 8 tuumaisiin korkkareihin.
Viimeksi muokannut Hoothoot, Pe Kesä 26, 2009 20:01. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Syy: Kiinnitä huomiota viestiesi kielioppiin!
masochist... so, I like it
CLICK ME YOU BASTARD :3

Avatar
Juusto
Viestit: 90
Liittynyt: Ma Heinä 16, 2007 10:31
Paikkakunta: Järvenpää

Re: Cosplayn aiheuttamat ulkonäköpaineet

Viesti Kirjoittaja Juusto » To Heinä 16, 2009 00:42

Hmm, ehkä minäkin uskaltaudun nostamaan nenääni nurkasta.

En ota juurikaan ulkonäköpaineita cossaamisesta. Ehkä pitäisi; menee siihen, että jälkikäteen hetken ajan kiroan kuinka rumalta näytän puvussa ja sitten en enää jaksa välittää.
En juuri muokkaa/muuta/yritä tehdä itselleni mitään eri pukuja varten - nautin enemmän pukujen tekemisestä, itselleni riittää jos lopputulos ei saa veret valumaan silmistä. Ehkä se on vielä tätä aloittelijan tyhmyyttä, jollakin tasolla toivon että alan myöhemmin välittämään enemmän miten kannan puvut ylläni...
Ja huomasin juuri, että tartutatte "liikuntaa etc. cosplayn vuoksi"-asenteen o__o Aloin jo miettiä että lenkkeilisi talven ajan.

Tästä ruumiinrakenneasiasta hitusen. Onhan se kieltämättä outoa jos cossattavan hahmon ja pukeutuneen elopaino heittää sadoilla kiloilla, mutta itse ainakin olen mieltänyt pukuiluharrastuksen sellaiseksi, että pukeudutaan hahmoksi josta itse pitää/puku miellyttää/tuntuu luontevalta pukuilla. Mitäs sillä on väliä, jos pituus tai paino tai rakenne muuten heittää laajassa kaaressa ohi, se fiilis ja into minkä asiaan laittaa on minusta tärkeämpi. Ehkä en vain ole niin pikkutarkka tai vastaava.


Editt.
-- voi piru kun olikin vanha keskustelu. =_=" Toivottavasti kuolleista herääminen ei haittaa ketään.
Editttttt.
-eikun ei ollutkaan, mitä oikein sekoilen assdfh.
cheesePLAY -cosplayblog

Avatar
Luova Hullu
Viestit: 132
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 19:24
Paikkakunta: Vaasa

Re: Cosplayn aiheuttamat ulkonäköpaineet

Viesti Kirjoittaja Luova Hullu » Ti Loka 13, 2009 22:44

No joo. Itse olen todella lyhyt, 158 cm, enkä kasva enää. Lisäksi minulla on valtavat pohkeet ja reidet, johtuen maraton-pyöräily -harrastuksestani. Enkä ole laihakaan, en todellakaan. Kaiken huipuksi sääreni ovat koreasti useiden leikkausarpien peitossa (useilla tarkoitan todellakin kahden käden lukuja) - silti cossasin Mononoke Himeä Acon 2009:ssa, eli siis hyppelin ympäriinsä hameessa. Ja hauskaa oli. En lopeta cosplayta jos joku tulee nalkuttamaan kertyneestä vararavinnosta (mitä ei onneksi ole tapahtunutkaan) tai arvista joille en mitään voi.
Sitä paitsi, coneihin mennään pitämään hauskaa, ei skitsoilemaan toisten vyötärönympäryksistä! Jokaisella on oikeus pukeutua miten haluaa. Minulle ei ainakaan tulisi mieleenikään ruveta nauramaan kenellekään, jos ei cossi ole mennyt ihan nappiin.
http://iEevee.deviantart.com

Tracon 2013 (hope so) - Amanecer (oma hahmo)
Tracon 2014 (again, Hope So) - Inuyasha

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen cosplay-keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 12 vierailijaa