Sivu 1/1

Kuvauspaikat

Lähetetty: La Joulu 06, 2008 03:40
Kirjoittaja Lirlys
Itse varmaan lukuisten muiden tavoin kärsin siitä, että oli puku sitten kuinka hieno ja onnistunut tahansa, siitä ei saa kuvia kirveelläkään. Erityisesti juuri hyvien kuvien saantia rajoittaa hyvien kuvauspaikkojen vaikea löytäminen, joten siis ajattelin laittaa pystyyn tälläisen topickin auttamaan paikan etsinnässä ja parempien kuvien saamisessa.
Topickin ideana on siis jakaa hyviä kuvauspaikkaehdotuksia ympäri Suomea, sekä ihan ulkomaita myöten.

Ilmoittaessasi uuden kuvauspaikan, ilmottaisitko selkeästi ainakin paikkakunnan, maan (jos se on muu kuin Suomi), osoiteen, nettisivut jos on, sekä onko mahdollisesti sisäänpääsymaksua jne.
Myös omia kokemuksia ja vinkkejä paikasta voi lisätä jos niitä on.

Huomauttaisin vielä, että aika paljon hienoista kuvauskohteista on juuri vanhoja rakennuksia ja puutarhoja, joten aivan massiivisella kuvausporukalla lähteminen ei ole ehkä parhain ratkaisu. Muistakaa myös yleiset käytöstavat, että ei ihmisille huonoa kuvaa cosplayaajista (eikä teille tule häätöä paikasta ;>). Järjenkäyttö on siis sallittua, ellei jopa suotavaa.

Helsinki
Gardenia-Helsinki, Koetilantie 1. Trooppisen puutarhan sisäänpääsymaksut: Aikuiset, 3.50 €, Lapset & opiskelijat 1.80€
Helsingin kaupungin Talvipuutarha, Hammarskjöldintie 1 A
Munkkiniemen kartano, Kartanontie 1
Mustavuori, Yllästunturintie 3, Kuvia Mustavuoresta.
Roihuvuoren puutarha, Roihuvuorentie 12-16
Seurasaaren ulkoilumuseo, Seurasaari, 00250. Liput: 6,00 € / 4,00 €, Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi
Suomenlinna, lautat Kauppatorilta

Hämeenlinna
Hämeenlinna, Kustaa III:n katu 6 13100 Hämeenlinna, Avoinna arkisin 10-16, viikonloppuisin 11-16, Pääsymaksu 5€, 7-17 -vuotiaat, opiskelijat 3€
Vanajanlinna, Vanajanlinnantie 485, FIN-13330 Harviala
VerkatehdasPaasikiventie 2 13100 Hämeenlinna

Kajaani
Kajaanin linna, Ahontien sillan alla (koska osoitetta sillä ei varsinaisesti ole).

Kuopio
Kahvila Kaneli, Kauppakatu 22

Savonlinna
Olavinlinna, 57150 Olavinlinna. Liput: Aikuiset: 5,00 €, Lapset 7-17v: 3,50 €, Alennuslippu (opiskelijat ja eläkeläiset): 3,50 €

Tampere
Arboretum, Hatanpään puistokuja 1
Museokeskus Vapriikin lähiaelueet, Alaverstaanraitti 5 (Tampellan tehdasalue)

Turku
Turun Linna, Linnankatu 80

Vantaa
Pyhän Laurin kirkko, Kirkkotie 45, 01510 Vantaa
Rora kirjoitti:Mutta takaisin kuvauspaikkoihin. http://www.nba.fi/fi/museot osoitteessa löytyy kaikki Suomen linnat, linnakkeet, kattava kasa kartanoita ja muita paikkoja, jossa voi saada erittäin hyvät kuvaukset aikaiseksi. Aina kun menee julkiselle paikalle kuvaamaan, kannattaa ottaa yhteyttä etukäteen, kysyä sopiiko ja varmistaa maksaako se mitään. Se kannattaa varmistaa vielä paikan päälläkin, sopiiko kuvata, ettei tule järkkärit perään ja heitä ulos.

Re: Kuvauspaikat

Lähetetty: La Joulu 06, 2008 04:22
Kirjoittaja Kokonhoray
Hieno töpöidea! Tästä on varmasti monille hyötyä nyt ja tulevaisuudessa. Ja ihan vinkkinä, ettei se oma lähimetsäkään ole huono paikka kuvata, kun valitsee maiseman oikein.

Kajaani
Kajaanin linna, Ahontien sillan alla (koska osoitetta sillä ei varsinaisesti ole).

Muita ei äkkiseltään tule mieleen. Editoin, jahka keksin.

Re: Kuvauspaikat

Lähetetty: Su Joulu 07, 2008 20:16
Kirjoittaja Elyse
Tampereella olevan museo Vapriikin lähialueet ovat mielestäni parhaimpia paikkoja, missä Tampereella kuvata. Sieltä löytyy tunneli, suihkulähde, kauniita vanhoja tiilirakennuksia, leikkipuisto, vanha veturi, kukkula ja paljon muuta... Sijainniltaan se on suhteellisen lähellä keskustaa. Osoite on: Alaverstaanraitti 5, eli toisin sanoen Tampella tehdasalue. Varsinkin aurinkoisella, kuivalla ja lämpimällä ilmalla erittäin otollinen vaihtoehto kuvauspaikaksi. Siellä on myös mukava viettää aikaa ja paikka on erittäin rauhallinen. Esimerkiksi en onnistunut löytämään kuvia, joita tänne olisi voinut linkittää. Suosittelen kuitenkin erittäin lämpimästi!

Re: Kuvauspaikat

Lähetetty: Su Joulu 14, 2008 16:16
Kirjoittaja dr.online
Jaa. Aloittaja, Tikun voi poistaa listasta.

Re: Kuvauspaikat

Lähetetty: Su Joulu 14, 2008 18:32
Kirjoittaja corbin
noche kirjoitti:Tikkutehdas, Tampere. (Pahoittelen ettei parempaa linkkiä löydy.) Tikkutehtaankatu 1.

Paikan päällä on otettu lukuisa määrä huikeita kuvia, joten suosittelen lämpimästi.
Tahtoisin huomauttaa, että Tikkutehtaan ovet on yleensä lukittuna (vaikka se hylätty onkin), sillä rakennuksella kuitenkin ON omistaja ja alueella kiertelee myös vartijoita, eikä sisälle väkisin tunkeutuvia tai paikkoja rikkovia katsota kovinkaan hyvällä. Rakennus on myös kovin vanha ja melkoinen turvallisuusriski varomattomalle, joten mikäli sinne välttämättä tahtoo lähteä tutkimusretkelle, suosittelen katsomaan mihin astuu (ja vilkuilemaan vaikka sitä kattoakin välillä).


Jottei tämä nyt jäisi täysin turhaksi viestiksi:

Helsinki
Suomenlinna, lautat Kauppatorilta (ihmettelen ettei tätä jo listasta löydy, sen verran tunnettu paikka Suomenlinna kuitenkin taitaa olla.)
Helsingin kaupungin Talvipuutarha, Hammarskjöldintie 1 A
Gardenia-Helsinki, Koetilantie 1. Trooppisen puutarhan sisäänpääsymaksut: Aikuiset, 3.50 €, Lapset & opiskelijat 1.80€ (Itse en ole paikanpäällä käynyt, mutta pikaisen googletuksen tuloksena uskoisin sen etenkin kesäaikaan olevan oikein hieno kuvauskohde.)
Mustavuori, Yllästunturintie 3, Mellunkylä (Linkki ei ole kovin kaksinainen, mutta Mustavuoressa on upeita lehtoja ja ensimmäisen maailmansodan aikaisten linnoitusrakennelmien jäänteitä) Kuvia Mustavuoresta.

(Lisäilen tähän, jos satun keksimään lisää kohteita.)

Re: Kuvauspaikat

Lähetetty: Ke Joulu 17, 2008 21:28
Kirjoittaja Rora
Hämeenlinnassa on linna aika helppo kohde kuvata.
http://www.nba.fi/fi/hameenlinna
Kustaa III:n katu 6
13100 Hämeenlinna
Avoinna arkisin 10-16, viikonloppuisin 11-16.
Pääsymaksu 5€, 7-17 -vuotiaat, opiskelijat 3€.

Hämeenlinnassa löytyy myös Verkatehdas, paikallinen kulttuurikeskus, jossa voisi saada vähän modernimpia kuvia aikaiseksi. En ole vielä kysynyt, mitä olisivat kuvauksista mieli, mutta olen katsellut paikkaa sillä silmällä jo pitkään. http://www.verkatehdas.fi/portal/fi/asi ... eystiedot/

(ja jos joku on tosiaan päässyt ilman kuvauspalkkioita kuvailemaan Vanajanlinnaan, minä haluan tietää. Viimeksi kun kysyin, olisi pitänyt maksaa 600€ palkkiota siitä, että saa kuvailla heidän rakennustensa alueella ja sisätiloissa...)

Mutta takaisin kuvauspaikkoihin. http://www.nba.fi/fi/museot osoitteessa löytyy kaikki Suomen linnat, linnakkeet, kattava kasa kartanoita ja muita paikkoja, jossa voi saada erittäin hyvät kuvaukset aikaiseksi. Aina kun menee julkiselle paikalle kuvaamaan, kannattaa ottaa yhteyttä etukäteen, kysyä sopiiko ja varmistaa maksaako se mitään. Se kannattaa varmistaa vielä paikan päälläkin, sopiiko kuvata, ettei tule järkkärit perään ja heitä ulos.

Re: Kuvauspaikat

Lähetetty: Ma Touko 04, 2009 16:48
Kirjoittaja Nezumi-chan
Saiskos tästä paikasta kysellä myös kuvauspaikka vinkkejä?

Tulossa olisi nimittäin mahdollinen Gurren Lagann photoshoot pääkaupunkiseudulla ja paikka pitäisi jostain keksiä. Isoja ruskeita kiviä ja karua tasankoa kun ei Suomesta ihan heti kuitenkaan löydy, niin mitä muita mahdollisia taustoja Gurreniin voisi harkita?

Modit sitten siirtävät tämän sopivampaan paikkaan jos tuntevat aiheelliseksi

Re: Kuvauspaikat

Lähetetty: Su Touko 10, 2009 17:21
Kirjoittaja Sunri
Nezumi - Täytyy sanoa että en keksi niitä "muita paikkoja", mutta pääkaupunki-seudulla on toi Helsinki-Vantaan lentoasema jonka ympärillä on aakeeta laakeeta ja räjäytettyjä kallioita, maastosta löytyy hiekkaa ja soraa, jos nyt oikein ohikulkumatkalta muistan... En tietenkään suosittele sinne itse alueelle juoksemaan, mutta ympäristössä on jotain työmaita joiden reunoilla saa varmaan otettua kuvia. Ja paikallehan on aika helppo päästä vaikkapa Helsingistä.

Re: Kuvauspaikat

Lähetetty: Ti Touko 19, 2009 00:04
Kirjoittaja Lirlys
Sellaista kyselisin, että tietäisikö joku paikkaa missä olisi paljon kiskoja ja jossa olisi mahdollisuus ihan kuvatakkin? Eli siis ei ole mahdollisuutta jäädä junan alle, taikka saada poliiseja peräänsä kielletyssä paikassa kuvaamisesta : D.
Paikka saisi olla pk-seudulla tai jossain hyvien kulkuyhteyksien lähettyvillä ,>.

Re: Kuvauspaikat

Lähetetty: Ti Touko 19, 2009 17:19
Kirjoittaja saino
lirlys: Eduskunnan lähellä on se ratakuilu. Yhdet kiskot tosin vaan. Ruoholahdessa/Jätkäsaaressa on entiseen satamaan meneviä kiskoja kai useammatkin. Sörnäisten satamaan menee rata: Kumpulan kartanon ja Vallilan siirtolapuutarhan välillä saattaisi olla kuvauspaikkoja. En usko että ratapiha-tyyppisiä paikkoja löytyy, joissa saa oleskella laillisesti.

... En muista sen tarkemmin sopivatko nuo paikat kuvaamiseen, mene paikan päälle katsomaan. Saattavat löytyä kartasta?

Re: Kuvauspaikat

Lähetetty: La Touko 09, 2015 17:09
Kirjoittaja Hinode
Ite ilmoittaisin kuvauspaikkoja Satakunnasta (lähinnä). Näissäkin on hyvä muistaa edellä mainitut käytöstavat. Kysy lupa omistajalta, kysy lupa paikan päällä ja oli kohtelias.

Kallo, Meri-Pori. (linkki tulossa myöhemmin)
Anolan kartano, Nakkila. (olen ohimennen nähnyt kyseisen paikan, mutta minulla ei ole käsitystäkään mitä omistajat olisivat mieltä kuvaamisesta! Linkki tulossa myöhemmin.)
Harjavallan pato, Harjavalta. (ainakin ympäristössä voi käydä kuvailemassa. Linkki tulossa.)
Pitkäjärvi, Kokemäki. (taas kannattaa kysellä. Linkki tulossa)

Finlayson, Tampere. (kannattaa kysellä! Linkki tulossa.)

Re: Kuvauspaikat

Lähetetty: Pe Loka 30, 2015 15:00
Kirjoittaja ihaurinen
Hei, tein tunnuksen tänne forumille ihan vain tätä asiaa varten.

Eli olisiko teillä kiinnostusta kuvauttaa itsenne asussa studiossa? Opiskelen valokuvausta ja olen pyöritellyt tätä ajatusta cosplay studio kuvauksesta mutta en ole varsinaisesti kovin sisällä skenessä (google hauilla löysin tämän foorumin).

Tämä on vielä aika alku ajatuksessa mutta jos kiinnostusta löytyy voisin ruveta järjestelemään 1-2 päivän projektia (riippuen halukkaista) joka sitten toteutettaisiin. Paikka kuntana toimisi tampere, jyväskylä tai kälviä. Minulle tämä olisi monessakin mielessä hyödyllinen projekti.

Eli tässä nyt tiedustelisin alustavasti löytyisikö joltain noista paikkakunnilta tarpeeksi innokkaita että tätä lähdettäisiin viemään eteenpäin.
Ilmoitelkaa.