Materiaalitaivas

Cosplayn sisimmän olemuksen pohdinnat ja kaikki muut yleisluontoiset cosplay-aiheiset keskustelut, joille ei ole omaa aluetta.

Valvoja: Cosplay.fi / Ylläpito

Avatar
Elyse
Viestit: 268
Liittynyt: Ma Helmi 12, 2007 17:43
Paikkakunta: Tampere

Materiaalitaivas

Viesti Kirjoittaja Elyse » Ma Loka 27, 2008 21:32

Mikä on cosplayaajan taivas? No materiaalitaivas tietenkin! Voi että, kun ne parhaat materiaalit löytyisivät suoraan kaupan hyllyltä. Varsinkaan täällä, Suomessa, josta Tampereeltakin poistettiin toisiksi ainoa kangaskauppa. Eurokankaan valikoimat ovat tällä hetkellä nolla, laadukasta peruukkia joutuu etsimään ulkomailta ja kuka Esterin pyllyssä osaa kertoa, mistä saa muovia, joka on kestävää, mutta sitä voi muotoilla miten haluaa? Kyllä, me suomalaiset tarvitsisimme paremmat materiaalit, mielellään kaikkea maan ja taivaan väliltä ja samasta kaupasta. Harmi vain, että cosplayn ilo menisi siinä, jos niitä olisi liian helppo etsiä. Saamme kuitenkin haaveilla, sehän ei ole kiellettyä. Ehkäpä joku oman liikkeen perustava voisi saada tästä vinkkiä itselleen, kun epätoivoiset cosplayn harrastajat kertoilevat villemmistä cosplay-unelmistaan.

Itse haluaisin pystyä tekemään peruukkini itse, siispä mistä löytää PAAAAALJON eripituisia ja erityyppisiä peruukkikuituja, joita voisi muotoilla ihan miten haluaa? Vähintäänkin haluaisin naamiointiliikkeeseen astuessani nähdä laajan valikoiman hyvä laatuisia peruukkeja kaikilla eri kampauksilla, että niitä olisi helppo värjätä ja muotoilla itse. Kuten tiedämme, täytyy olla varsinainen Hannu Hanhi, löytääkseen juuri oikean muotoisen peruukin, joka on juuri oikean värinen, jotta siitä saisi edes oikean sävyisen kun sitä itse värjää. Siispä, naamiointiliikeihmiset, hankkikaa hyvälaatuisia peruukkeja, kiitos. Olisi ihanaa, jos Suomeen kaiken lisäksi perustettaisiin oma peruukkiliike, jossa olisi hyvälaatuisia peruukkeja täysin kohtuulliseen hintaan suhteessa laatuun. Japanissa törmäsin erittäin useaan ihanaan peruukkiin erään muotiliikkeen yläkerroksen lolitaosastolta. Olisin halunnut tyhjentää koko liikkeen, mutta rahat taisivat loppua ennen sitä. Hinnat olivat suorastaan ihailtavan halvat. Noin tuhat jeniä alennuksessa oleva peruukki maksoi n. 2800 yeniä, (eli noin 25e?). Hinta ei siis ollut todellakaan paha. Suomessa HUONOLAATUISESTA peruukista joutuu huonolla tuurilla maksamaan saman verran.

Sitten, Silmäasemat ja muut eivät mielestäni omaa tarpeeksi laajoja piilolinssivalikoimia. Siksi ehdottaisinkin, että olisi oikein värikartta, josta voisi teettää itselleen haluamansalaiset piilolinssit. Kallista, mutta sen arvoista.

Nyt pistän suuni suppuun, että muillekkin jää jotain sanottavaa. Itselläni olisi vaikka mitä mielessä, ehkäpä myöhemmin vielä tätä tätydentelen.

Eli ihmiset: Käykää toimiin! Protestoikaa ja vaikka haukkukaa Suomen materiaalivalikoimien puutetta, sillä tiedän, että teillä on paljon sanottavaa. Kirjoittamastani on luultavasti helppo ymmärtää mistä on kyse, sen huomaa otsikostakin. Tässä töpössä ei ole pakko leijua ihan pilvissä, mutta jos on todella olemassa jokin ihan ultimate cosplaymateriaalifantasia, antaa tulla vaan. Kertokaa suurimmista haaveistanne, ehkäpä Suomen cosplaykansa voisi saada äänensä vielä joskus kuuluviin. Myös toisten haaveisiin vastaaminen on ehdottomasti sallittua, jos olette huomanneet esimerkiksi, että Suomesta todella löytyy neiti X:n etsimä pumpulitaivas.

Tämä aihe tavallaan kiteyttää kaiken cosplaytekemisalueella olevat aiheet, mutta ei myöskään tavallaan kuulunut mielestäni sinne, joten pistinpä tänne, koska aihe todellakin on yleisluontoinen, koska se käsittää Suomen materiaalitilannetta yleensäkin cospalyaajien kannalta.

Avatar
kameli
Viestit: 87
Liittynyt: Ma Syys 08, 2008 16:38

Re: Materiaali taivas

Viesti Kirjoittaja kameli » Ma Loka 27, 2008 21:45

Wax kirjoitti:Sitten, Silmäasemat ja muut eivät mielestäni omaa tarpeeksi laajoja piilolinssivalikoimia. Siksi ehdottaisinki, että olisi oikein värikartta, josta voisi teettää itselleen haluamansalaiset piilolinssit. Kallista, mutta sen arvoista.
KYLLÄ! Tähän yhdyn, ehdottomasti samaa mieltä!

Omalta optikoltani (ja muualtakin kyllä) Yritin metsästää ihan tavallisia, kokovärjättyjä punaisia piilolinssejä, mutta eihän sieltä löydy kuin joitain surkeita siniseenvivahtavia päivälinssejä.

Pakkopa oli netistä tilata, lopulliseksi hinnaksi postikuluineen päivineen tuli jotakuinkin 50e. Ei sinänsä paha, mutta mukavampi se olisi suoraan ollut optikolta hakea. Voisi siinä samalla kysäistä, että sopiiko kyseinen linssi kuivalle silmälle ja onko ehkä laadukaskin, näitä kun ei aina netissä kerrota.

... Tai erillinen piilolinssikauppa. Tässäpä idea toteutettavaksi. Sudensilmiä, Narutoja, punaisia ym. värejä, erinäisiä effektejä, illuusioita... taivas.

Avatar
Biitti
Viestit: 147
Liittynyt: Ma Elo 04, 2008 15:20
Paikkakunta: Tampere

Re: Materiaalitaivas

Viesti Kirjoittaja Biitti » Pe Loka 31, 2008 20:20

Ah, peruukit. Todellakin haluaisin hyvälaatuisen peruukkikaupan Suomeen, tai vastavuoroisesti Punanaamio ja Pilailupuoti saisivat vähän tarkistaa valikoimiaan. Hyvälaatuisia peruukkeja jo löytyy niinkin läheltä kuin Suomenlahden toiselta puolen, yhtä halvalla kuin sitä kuuluisaa halpaa viinaakin. Ensimmäisen peruukkini ostin hetken mielijohteesta Sadamarketista ja se on paras peruukki mikä minulla on. Ja on se kestänytkin sen verran. Ensimmäisestä conista siskon Puurojuhliin ja yläasteen joulunäytelmästä kolmanteen Traconiin. Sen verkko on missi verrattuna muihin peruukkeihini, joista sain pulittaa postikuluineen taatusti enemmän. DX

Ja sitten. Mistä hitosta löytää sitä kuuluisaa gessoa, softista ja PVC-muovia, kun tämä urpo ei löydä edes nenää naamastansa maanantai aamuna.

Jokaiselle kaupalle, mistä löytyy jotain cosplaylle yleishyödyllistä, pitäisi iskeä näyteikkunaan oikein iso punainen banderolli: "PUKUILUSTA PITÄVÄ NUORI, HAE MEILTÄ TARVIKKEITA SEURAAVAAN MUMMOJA SÄIKYTTELEVÄÄN ASUUSI!" SITTEN minä löytäisin kaikki materiaalit. D:

Avatar
Lumilintu
Viestit: 82
Liittynyt: Su Touko 22, 2005 16:43
Paikkakunta: Helsinki

Re: Materiaalitaivas

Viesti Kirjoittaja Lumilintu » Su Marras 02, 2008 03:06

Yhdyn kaikkeen yllä, mutta suosittelen samalla yksinkertaisesti kiertelemään kaikkia outoja pieniä askartelu/krääsäkauppoja. Ja kirppareita. Jos pitää tehdä jotain mystisiä proppeja joita ei ole olemassakaan, niin ne eivät auta, mutta on se kumma mitä kaikkea matkaan voi kuitenkin lähteä. Tarvitsin muinoin Tin Nyanko -cossiani varten otsaan kiinni laitettavan tähden. Ompelu- ja lankakauppojen valikoimat olivat säälittäviä, ja kun vihdoin löytyi oikean kokoinen tähti, niin täti ilmoittaa ettei sitä voi silittää lycraan, koska lycra ei kestä niin kuumaa silitystä kuin tähti vaatisi. Heippa ja kiitos. Löysin hassun mutta helposti ommeltavan tähtösen pienestä askasrteluliikkeestä Lahdesta. Miulla ei ole aavistustakaan mitä sellaisella oikeasti tehdään, mutta sopi cossiin täydellisesti.

Ja tähän mennessä kirpparilta on lähtenyt matkaan kahdet kengät, jotka on vaan muokattu cossia varten. Sarjassamme valkoiseksi maalatut ratsastussaappaat. Kirppareita voi aina kierrellä ihan omaksi ilokseen, ja napata mukaan jotain, mikä saattaisi ehkä joskus sopia johonkin. Eikä ole edes niin kallista. Huono puoli on tietenkin aina se, että kun jotain todella tarvitsee, sitä ei ole olemassakaan.

Ja jotta pääsisin myös kitisemään jostain, niin kaipaisin ehdottomasti mielikuvituksellisempia koruja! Oikeasti erikoisia koruja ei myydä missään, joten kaikki cosplay-korut on tehtävä itse.

Avatar
Yashura-chan
Viestit: 78
Liittynyt: Su Touko 29, 2005 13:46
Paikkakunta: Tampere

Re: Materiaali taivas

Viesti Kirjoittaja Yashura-chan » La Tammi 10, 2009 00:41

kameli kirjoitti:
Wax kirjoitti:... Tai erillinen piilolinssikauppa. Tässäpä idea toteutettavaksi. Sudensilmiä, Narutoja, punaisia ym. värejä, erinäisiä effektejä, illuusioita... taivas.
Muistanko nyt aivan väärin vai oliko Animecon VI:ssä yhdellä myyntipöydällä myynnissä piilolinssejä? Juuri tällaisia cosplayihin tarkoitettuja, sharingania ja vastaavaa. Hintana oli muistaakseni 20e (yksi linssi) ja 40e (kaksi linssiä eli molemmille silmille)...

Mutta yhdyn samaan, kyllä sitä kaipaisi enemmän tarjontaa. Punanaamion peruukitkin on tarkoitettu hupi- ja bilekäyttöön, ei ensisijaisesti cosplayihin. Mitäpä jos pistäisi vain palautetta liikkeille että kun tämä harrastus kerta on kasvattamassa suosiotaan, niin toivottais tämmöstä ja niin eespäin?
On olemassa kolmenlaisia matemaatikkoja: niitä, jotka osaavat laskea ja niitä, jotka eivät.

Avatar
NuttyNuti
Viestit: 302
Liittynyt: Su Marras 22, 2009 14:39
Viesti:

Re: Materiaalitaivas

Viesti Kirjoittaja NuttyNuti » To Joulu 17, 2009 20:33

^ En ole itse peruukkeja ehtinyt harrastella, mutta tuli mieleen tällainen: Olen saanut sen käsityksen, että moni cosplayaaja tuunaa itse peruukkinsa. Mitä jos vaikka Punanaamioon hommattaisiin sopiva lajitelma erivärisiä (ja -kiharuuksisia?) pitkiä peruukkeja, joista kukin saa iloisesti tuunata omansa saksien, lakan ja liiman avulla? Ei tarvitsisi hankkia toista tusinaa erilaista mustaa peruukkia kun muutama tuunauskelpoinen riittäisi.

Minulla ei ole kokemusta peruukkien tuunaamisesta mutta tuli tällainen ajatus vain mieleen.
"Maailmamme ei ole lahja vanhemmiltamme vaan lainassa lapsiltamme."
-- Intiaanien sananlasku

Avatar
CissyDella
Viestit: 65
Liittynyt: Ti Tammi 25, 2011 17:45
Paikkakunta: Simo

Re: Materiaalitaivas

Viesti Kirjoittaja CissyDella » Su Tammi 30, 2011 13:46

Itse asun Etelä-Lapissa, eikä täällä oikein ole lähellä hyviä kauppoja. Kangaskauppaa on vajaan 50 kilometrin päässä, mutta kyllä siellä tulee käytyä. Ongelma vaan on, ettei täällä ole muita kauppoja, joista saisi peruukkeja. Tiimarin valikoima on aika suppea. Lähimpään pilaulupuotiin on reippaat 100 kilometriä, eikä vanhemmat kovin innostu nettitilauksista. :( Elikkä saisi Lappiinkin tulla enemmän pilailu/peruukkikauppoja.
Resident Evil <3

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen cosplay-keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 17 vierailijaa