Ensimmäinen cosplaysi?

Cosplayn sisimmän olemuksen pohdinnat ja kaikki muut yleisluontoiset cosplay-aiheiset keskustelut, joille ei ole omaa aluetta.

Valvoja: Cosplay.fi / Ylläpito

Avatar
Pikku-Ed
Viestit: 77
Liittynyt: Ti Touko 20, 2008 19:23
Paikkakunta: Tampere

Ensimmäinen cosplaysi?

Viesti Kirjoittaja Pikku-Ed » Su Elo 10, 2008 21:52

Tässä ajattelin tehdä tällaisen kyselyn koska kiinnostaa millaisia hahmoja ihmiset ovat cossanneet.
En tiedä onko tämä hyvä aihe mutta kokeilen ^______^

Itseni ensimmäinen cossi oli Edward Elric Fullmetal Alchemistista, Kikucon II, Nekocon II ja Animecon VI
Valitsin sen itselleni koska olen itsekkin pätkä, poika ja samastuin muutenkin hahmoon.^^

Joten kertokaa ensimmäinen cossinne tai saa useampiakin cossejaan kertoa.
Olkaa kilttejä ja kertokaa myös missä conissa olitte sillä cossilla? Perustelkaa myös miksi valitsitte juuri tämän puvun/ nämä puvut ensimmäiseksi/ensimmäisiksi puvu(i)ksenne? Oliko syynä se, että piditte hahmosta, ompeluteknilliset seikat vai jokin aivan muu syy?
Viimeksi muokannut Pikku-Ed, La Maalis 21, 2009 10:12. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Animecon: Burashi (OMA HAHMO)
IRC-Galleria nick: [BURASHI]

Avatar
Shewon
Viestit: 203
Liittynyt: To Helmi 08, 2007 18:47

Re: Ensimmäinen cosplaysi?

Viesti Kirjoittaja Shewon » Su Elo 10, 2008 22:24

Omani oli Fushigi Yûgista Yui Animeconissa vuosi sitten. Kaveri cossasi Miakaa.

Muok. Jaa että perustelut? Noh sattui olemaan sillein että kaveri luki fushigi yuugia ja satuimme molemmat olemaan sydän ystäviä jo pienestä asti että Miaka ja Yui cossi kuulosti hyvältä (siis Miaka ja Yui ovat olleet sydän ystäviä)
Viimeksi muokannut Shewon, Su Syys 07, 2008 18:08. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Avatar
Paha sotaherra
Viestit: 602
Liittynyt: Ti Huhti 10, 2007 16:09
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Ensimmäinen cosplaysi?

Viesti Kirjoittaja Paha sotaherra » Ma Elo 11, 2008 08:24

Minun ensimmäinen cossini oli Hizuki Time Stranger Kyokosta. Cossasin häntä omilla synttäreilläni vajaat kolme vuotta sitten. Noh, ei se kyllä ollut edes kunnon cossi, sen verran surkea se oli... :roll: Onneksi taidot ovat siitä kehittyneet.

Muoks: Jaa, perusteluja pitäisi laittaa. No tuota. TSK sattui olemaan sillä hetkellä lempimangani ja Hizuki lempihahmoni, joten cossasin. Hiuksetkin olivat siihen aikaan vielä lyhyet. Tahdoin cossata jotain helppoa ja hyvää hahmoa, siispä valitsin lempihahmoni Hizukin.
Viimeksi muokannut Paha sotaherra, Ma Elo 11, 2008 10:30. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Sisko: "Mitä sä teet?"
Minä: "Yritän tässä näyttää ruotsalaiselta kreiviltä."

Cosplayshogunaatti eli lyhyemmin Naatti

Avatar
bulbie
Viestit: 150
Liittynyt: Ma Heinä 23, 2007 14:21
Paikkakunta: Oulu

Re: Ensimmäinen cosplaysi?

Viesti Kirjoittaja bulbie » Ma Elo 11, 2008 09:08

Mello Death notesta on ensimmäinen cosplayni (Nekocon 08, Animecon 08).

Valitsin sen koska se oli kohtuu yksinkertainen, mutta siinä oli pieniä yksityiskohtia (kaulakoru, pistooli)

Avatar
Blueberry lady
Viestit: 81
Liittynyt: Ma Huhti 28, 2008 18:48

Re: Ensimmäinen cosplaysi?

Viesti Kirjoittaja Blueberry lady » Ma Elo 11, 2008 10:00

Animeconissa cossasin ensimmäistä kertaa ja hahmohan oli Azumanga daiohin Tomo Takino. Varmaankin cossasin tätä hahmoa syistä: a) suht helppo toteuttaa b) kaveri cossasi Yomia samasta sarjasta ja c) pystyin samaistumaan hahmoon. :D
A flat chest is a status symbol!!!

Avatar
Sanun
Viestit: 174
Liittynyt: La Heinä 07, 2007 18:41

Re: Ensimmäinen cosplaysi?

Viesti Kirjoittaja Sanun » Ma Elo 11, 2008 12:48

Jaa-a, ensimmäinen tekemäni cossi oli Pride pelistä Fullmetal alchemist Blue bird's illusion, lopputulos oli ihan kohtuullinen, mutta sillä asulla en päässyt mihinkään coniin. Ensimmäinen cossini conissa (joka oli 3 tekemäni itselleni, jos kaverille/kaverin kanssa tehdyt lasketaan mukaan, oli se 6. tekemäni cosplay) oli Maron Kusakabe sarjasta Kamikaze kaitou Jeanne Kemin 27.sarjakuvapäivillä, osallistuin kyseisellä asulla kisaankin ja sain Tasapainoinen kokonaisuus-kunniamaininnan. (Olin samalla asulla A-conissa sunnuntaina.)
Jaa että miksi Maron? Kun ensimmäisen kerran kyseisen koulupuvun näin, jäi siitä traumaattiset pakkomielteet tehdä se asu vielä joku päivä. :)
Everyone stays quiet and slowly goes mad

Avatar
Lirlys
Viestit: 244
Liittynyt: To Tammi 03, 2008 05:05
Paikkakunta: Vantaa

Re: Ensimmäinen cosplaysi?

Viesti Kirjoittaja Lirlys » Ma Elo 11, 2008 14:38

Ensimmäinen cosplayni jonka tein oli Adamsin perheen Wednesday.
Asu tuli koulun vappujuhlaan, joten sitä ei ole missään conissa koskaan näkynyt.
Tästäkin pukuilusta on aikaa muutama vuosi, joten asu ei välttämättä enää edes menisi päälleni : DD. Vaikka tämä olikin ensimmäinen cosplayni, olin tehnyt säännöllisesti joka vuosi koulumme juhliin puvun, joten oli sitä kokemusta sen verran jo ehtinyt karttua.

Ja miksikö? En edes oikeastaan tiedä miksi. Mietimme pukua itselleni ja se vain sitten tuli jostain. Ja no olen aina pitänyt siitä sarjasta/elokuvasta tms. niin mikäs siinä : D.
Asulla oli muutenkin jo vähän kiire niin puku ei mikään hirvittävän vaikea edes ollut, joten se sopi myös siihen, että tosiaankaan aikaa ei ollut paljon.
Viimeksi muokannut Lirlys, Ke Elo 05, 2009 00:50. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
Thank you and have a terrible nice day.

http://lirlys.deviantart.com/

Avatar
Limetti
Viestit: 189
Liittynyt: Su Marras 26, 2006 14:08
Paikkakunta: Kouvola

Re: Ensimmäinen cosplaysi?

Viesti Kirjoittaja Limetti » Ma Elo 11, 2008 15:51

Ensimmäinen cosplayni oli Animecon V:ssä Quistis Trepe FF8:sta.Tämä asu sen takia että se oli TODELLA helppo tehdä ja pidin hahmosta todella paljon.^^
This, is what we are......

Avatar
Kokonhoray
Viestit: 252
Liittynyt: La Tammi 27, 2007 19:02
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ensimmäinen cosplaysi?

Viesti Kirjoittaja Kokonhoray » Ma Elo 11, 2008 17:18

ISO RUMA MODEHUOMAUTUS
Vain koska rakastamme ketjuviilausta.

Muistakaahan kirjoittaa pidempiä selityksiä kun vain hahmon ja sarjan nimet ja sen perus "no koska se oli kiva ja helppo".


Voisin tässä omasta ensicospistani kerroskella, nyt kun aiheen sisään päästiin. Oma ensimmäinen pukuni oli Mint pelistä Tales of Phantasia. Tämän oli tarkoitus valmistua ensimmäiseen Sakuraconiin, mutta en pukuillut kys. hahmoa silloin, koska en saanut sitä valmiiksi. Mm. hattu ja hanskat puuttuivat. Puku siis koki ensiesiintymisensä koulun karnevaaleissa (eli naamiaisissa). Myöhemmin pidin pukua päällä Animecon 2006-tapahtumassa sekä parantelin pukua vielä ensimmäiseen Tampere Kupliiseen.

Valitsin hahmon siitä syystä, että tuohon aikaan minulla oli vielä pitkät, vaaleat hiukset enkä tyhmänä tiennyt mistä saa peruukkeja saatika olisi uskaltanut käyttää moista. Joten etsin hahmoja, jotka sopivat hiuksiini. Toinen vaihtoehto olisi ollut Millia Guilty Gearista. Lisäksi Tales of Phantasia oli tuolloin ja on yhä yksi lempipeleistäni.

Puku sinäänsä oli ihan onnistunut ja keksin, öö, kekseliäitä ratkaisuja esimerkiksi nappeihin ja muihin, joista olen vieläkin todella ylpeä. Oikeastaan ensimmäinen pukuni on yhä mielestäni hienoin kaikista puvuistani, varsinkin parantelujen myötä. Mint on sellainen hahmo, jonka haluaisin toteuttaa uudestaan entistä paremmalla puvulla (ja oikeanlaisilla kengillä!) ja huomata kehitykseni.

Ahh nostalgiamuistelma. Harmi etten tuolloin osannut meikata myöskään kunnolla niin en kehtaa kuvia heittää kehiin. Kaikkihan me ollaan jostain mudista ryömitty!
Don't get worked up. Chill out and help me find a time machine.
- Gintoki

Avatar
PikkuRotta
Viestit: 42
Liittynyt: Su Maalis 13, 2005 20:54
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Ensimmäinen cosplaysi?

Viesti Kirjoittaja PikkuRotta » Ma Elo 11, 2008 17:44

Eka cosplayni oli Ritsuko Kettenkrad Kujibiki Unbalanced OAV:stä. Osallistuin ryhmäcosplayhin ja ainoat hahmot valitsemastamme sarjasta joiden hame ko. sarjassa oli pidempi kuin vesirajaan oli Kettenkrad ja Kisaragi. Kettenkradilla oli sopivasti suunnilleen samanväriset hiukset kuin minullakin mikä johti hahmon valintaan. Vasta hahmon valittuani näin animen ^^;

Cossasin Kettenkradia ensimmäisen kerran Animeconissa 2006. Siellä pukuun kuulunut peruukkini meni valitettavasti niin solmuun että jouduin cossaamaan pukua omilla hiuksillani :( Ei hyvä.. Suivaantuneena päätin cossata parannellulla puvulla Traconissa ja sinne sainkin peruukin, uuden paidan ja epämääräiskehitelmä takin ^_^ Mikäli jostain löytyy vielä paikka, jossa voi cossata puvulla johon kuuluu hame metrin halkaisijalla niin parantelen pukua vielä lisää ja ilmestyn paikalle.

Avatar
Mlaa
Viestit: 133
Liittynyt: Ma Elo 28, 2006 19:31
Paikkakunta: Sukkalaatikko
Viesti:

Re: Ensimmäinen cosplaysi?

Viesti Kirjoittaja Mlaa » Ma Elo 11, 2008 18:12

Ensimmäinen kunnon cosplayni oli Animecon V:ssa nähty Onna-Ranma (Kuva löytyy deviantartista, nimimerkkinä Mlaa)
Ranman hahmon valinta johtui niinkin tyhmästä syystä kuin korvakoru. Kuten kaikki pikkunipottajat tietävät/lunttaavat tämän lauseen jälkeen, on suomenkielisen Ranma½ ykköspokkarin kannessa poseeravalla Ranmalla pieni teepannu korvakorussa. Satuin näkemään tuollaisen minimaalisen teepannun eräässä nimeltämainitsemattomassa askarteluliikkeessä ja siitä se sitten lähti... Puvun valintaan vaikutti se, etten halunnut laittaa sitä tyypillistä punaista paitaa ja mustia housuja sillä arvasin muiden Ranma-cossaajien pukeutuvan niihin. Ja lempivärini on vihreä, joten... :D Tämä puku oli ammattikoulun lopputyönä valmistettu, rahaa materiaaleihin kului yhdeksän euroa ja kaksi senttiä. Kyllä se siitä. Halpispuku, mutta tykkään. (Ei se hinta ole tärkein, vaan se laatu.)

Avatar
Valkoinenhai
Viestit: 258
Liittynyt: La Heinä 12, 2008 16:06

Re: Ensimmäinen cosplaysi?

Viesti Kirjoittaja Valkoinenhai » Ma Elo 11, 2008 21:38

Cossasin Neon Genesis Evangelionin Hikari Horakia Espoon Ropeconissa. Se tapahtui siis viime vuonna...
Puku oli helppo tehdä ja cossikin sellainen sopivan huomaamaton, etten onneksi saanut paljoa huomiota osakseni. Nyttemmin kylä häpeän ensimmäistä pukuani, sillä no, ensimmäiset puvut vain ovat sitä mitä ovat. Ja vinkki vain kaikille, välttäkää trikookangasta. Se on hemmetin vaikeaa ommeltavaa, ainakin ekakertalaiseksi
Toistan: Välttäkää sitä jos on mahdollista! XDD
Jos jokin voi mennä pieleen, niin se menee pieleen. -Murphyn laki

Macau
Viestit: 35
Liittynyt: Ma Heinä 28, 2008 15:33

Re: Ensimmäinen cosplaysi?

Viesti Kirjoittaja Macau » Ti Elo 12, 2008 20:13

Ensimmäinen ja hyvin muistissa oleva cosplayni tapahtui hehkeästi siinä 1999-2000 luvun taitteessa Japanissa käydessä. Asuni oli joku niinkin hehkeä, kuin samana päivänä kaupasta ostettu Pikachu-puku, mikä oli toki vallan suloinen hankinta :D. Satuimme perheen kanssa Japanissa käydessämme sattumalta jonnekin tapahtumapaikalle, jossa oli tapahtuman lisäksi myös jonkin näköistä ja ilmeisesti vähän epämääräistä cosplay-toimintaa. Ja koska tuolloin suomalaiselle pulliaiselle, joka oli vain kuullut villejä huhuja siitä maagisesta cosplaystä, jonkun cosplayn näkeminen ensimmäistä kertaa ihan oikeasti livenä oli niin suuri juttu, piti sitä tietysti itsekin mennä hyppimään mukaan. Lol. Ja mikäs sen parempi, kuin Pikachu-puku, joita myytiin varmaan joka paikassa. Helppo ja halpa ratkaisu.

No joo, ei siitä sen enempää. Kyseinen on ensimmäinen cosplayni, jota jopa hieman harmittelen, olisi ollut coolia tehdä se ensimmäinen cosplay ihan Suomessa. Ensimmäinen cossaukseni Suomen maalla oli Pikku Myy. Koska näytän siltä (pituuskin sopiva, alle 155 senttiä) ja käyttäydyn muutenkin kuin Myy, niin se oli varsin arvattavissa oleva valinta. Monet kavereista kylläkin huomauttivat, ettei tuo cosplayni eronnut niin merkittävästi tavispukeutumisestani, nyyh. Täytyy joskus vetäistä se cosplay uusiksi.

Avatar
Mazappi
Viestit: 34
Liittynyt: La Touko 26, 2007 00:34

Re: Ensimmäinen cosplaysi?

Viesti Kirjoittaja Mazappi » Ti Elo 12, 2008 22:21

Ensimmäinen (ja toistaiseksi ainoa) cossini oli Animecon V:ssä Komui D.Graymanista. Se meni melkeinpä silleen että kaveri tokaisi että sähän cossaat Komuita, mä ompelen puvun....ja sit sitä cossattiin. Ehkä joku muistaa minut sieltä. Olin se Komui, jolla oli muki.
Oli kyllä mielenkiintoinen kokemus. Mahtavan tuntuista, kun ei tavallaan ole oma itsensä. Hankala kuvailla....ja sisäinen huomionkipeä persoona tykkäsi poseerata kameroille ja niin edelleen.

Minusta asuni oli oikein onnistunut - hattua lukuunottamatta. Mutta muki kompensoi sen.

Joskus mielellään uusiksi, kunhan keksin sopivan hahmon. =D
Viimeksi muokannut Mazappi, Ke Elo 13, 2008 16:11. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
adreena
Viestit: 167
Liittynyt: Ma Touko 08, 2006 16:58
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Ensimmäinen cosplaysi?

Viesti Kirjoittaja adreena » Ti Elo 12, 2008 23:11

Aina jotenkin lämmittää mieltä muistella omaa ekaa pukuaan. Se oli viisi vuotta sitten, Kenshin Rurouni Kenshinistä. Valittu vain siksi että jee kiva hahmo ja punainen tukka kuten itselläkin. Itseasiassa taisin kuulla cosplaystä ehkä kuukausi ennen conia, siihen asti olin luullut aikalailla että se on vaan trekkereiden juttu. Itse puku on aika järkyttävä, hakamasta ei tietoakaan ja yläosa on jotain käsittämätöntä. Sukat tosin olivat legendaariset, näyttivät ihan pikkuruisilta valkoisilta Totoroilta.

Oli vähän haikeaa tuossa kuukausi sitten, kun vanhempien luona käydessä selvisi että kyseinen puku oli homehtunut vintillä ja päätyi roskikseen.

Onneksi meni vuosi ennen seuraavaa conia, ehdin oppia vähän itse harrastuksesta ja vähän ompelemisestakin. Voi niitä aikoja.
Todellisuuspakoa ompeluhuoneessa (cosplay-blogi)
World Cosplay Summit 2009 Team Finland blog

Om bhûr bhuvah svah tat savitur varçnyam bhargô dçvasya dhîmahi dhiyô yô nah pracôdayât

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen cosplay-keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa