The ultimate vinetysketju

Cosplayn sisimmän olemuksen pohdinnat ja kaikki muut yleisluontoiset cosplay-aiheiset keskustelut, joille ei ole omaa aluetta.

Valvoja: Cosplay.fi / Ylläpito

Avatar
Haya
Viestit: 65
Liittynyt: La Tammi 05, 2008 01:02
Viesti:

Re: The ultimate vinetysketju

Viesti Kirjoittaja Haya » Ti Elo 17, 2010 20:37

En viitsi toistella sitä mitä muut ovat jo sanoneet, mutta itseäni eniten rassaava asia, jota ei ketjussa vielä ollut...

Ei hakkuja vaan neuvoja!
Kokeneiden tai dissausta harrastavien henkilöiden kannattaisi käyttää voimavaransa aloittelijoiden neuvomiseen, ei haukkumiseen. Luulen, että parannusta tapahtuu varmaan enemmän, jos aloittejijoille annetaan hyviä vinkkejä hakkujen sijaan. Niin kauan kuin on aloittelijoita on todennäköisesti rumia peruukkeja ja vääriä materiaali valintoja. Ensikertalaiselta ei välttämättä voi vaatia ebayn hyvälaatuista peruukkia ja suoria saumoja. Dissaamisella aloittelijat säikytellään vain pois ja ilman aloittelijoita mikä tahansa harrastus kuolee.

Avatar
Sadmik
Viestit: 37
Liittynyt: Ti Helmi 16, 2010 15:17
Paikkakunta: Helsinki

Re: The ultimate vinetysketju

Viesti Kirjoittaja Sadmik » Su Syys 12, 2010 18:34

Ylihuomiohakuiset/valittavat cossaajat:

Onhan se kivaa, että muut tulevat ottamaan kuvia jne. mutta ei cosplayta tarvitse pelkästään sen vuoksi harrastaa. Kaikkein ärsyttävintä on ihmiset, jotka tulevat maksullisiin coneihin vain näyttäytymään puvuillaan ja hakemaan sillä huomiota: he vievät paikan sellaisilta ihmisiltä, jotka olisivat oikeasti halunneet tulla kuuntelemaan ohjelmaa, jota ei löydy mistään muualta. Cossaus on mielestäni osa conikäyntiä.

Toisekseen itkupotkuraivarit/yhyy kun sattuu -valitukset ovat lähinnä säälittäviä. Jos et kestä bindauksen ym. cossiasuusi liittyvää kipua, vaihda hahmoa. Katson jopa (melkein) mieluummin "raiskatkaa minut" -kylttiä kuin cossaajaa, joka saa illalla itkukohtauksen kivusta, jonka hän on itse itselleen aiheuttanut: oma empatiani loppuu siihen. Kipu voi kuulua cosplayaamiseen, mutta hitsit kestäkää se sitten niin kuin asiaan kuuluu.

Negatiivisuuteni taisi hieman patoutua, kun teidän kommenteja luki. Eikä vähiten siksi, että olen joistain asioista hieman eri mieltä. ^^ (Ei, suuri osa oli kyllä ihan aiheellista.)

Avatar
Logan
Viestit: 107
Liittynyt: Ke Elo 25, 2010 16:57

Re: The ultimate vinetysketju

Viesti Kirjoittaja Logan » Su Syys 12, 2010 19:43

// Muokkaus: offtopicia koko sepustus, unohdin millä foorumiosiolla olen.

Jatkuva ininä conittajien käytöksestä

Ah, hienosti alan tässä valittaa muiden valituksesta, mutta on se vain pirun ärsyttävää kuunnella. Conit ovat isoja tapahtumia, joihin saa tulla kuka vain ja joiden pääpointin pitäisi olla hauskanpito. Aika väistämätöntä on, että muilla ihmisillä on erilainen käsitys siitä, mikä on hauskaa, kuin sinulla. Jotkut ovat 13-vuotiaita ja korkeaäänisiä henkilöitä, jotka tykkäävät OrgyXIII-yaoin harrastamisesta ja ympäriinsä juoksemisesta, toiset kuuntelevat paneeleita ja käyttäytyvät sivistyneesti aiheuttamatta suurempia meluhaittoja. Ei kyll täältä suunnasta riitä ymmärrystä ihmisille, jotka lähtevät coniin määkimään ensimmäisenä mainitusta ihmistyypistä ja heitä pahasti tuijottamaan. Menkää muualle hakemaan rauhaa ja hiljaisuutta. Kyllä, itseäkin ovat ottaneet nuppiin jonkun hädin tuskin olkapäähäni ylettyvän Italian "PASTAAAAA!!"-kiljaisut korvan juuressa, mutta tässä vaiheessa siirryin kauemmaksi ja jatkoin elämää. Antakaa ihmisten olla ja ignooratkaa ärsyttävyydet, nuolkoot Narutot ja Sasuket toisiaan, ei ole pakko katsoa. Kyllä te coniin lähtiessänne tiedätte, mitä nuoremmat kävijät siellä puuhaavat, varautukaa henkisesti. "Hug me" -kyltti tai vastaava ei velvoita halaamaan/joukkoraiskaamaan/ruoskimaan sitä kantavaa henkilöä ja en oikein käsitä, kuinka yhden lappusen näkeminen voi nostaa sen määrän vihaa kuin se nostaa. Eri asia sitten, jos fanservicet ja inside-vitsit tungetaan cossinäytöksiin ja faitteihin, voisi yrittää keksiä suurempaa yleisöä huvittavia vitsejä, puhumattakaan niistä fanitytöistä, jotka syöksyvät ilman lupaa halaamaan suosikkihahmojaan cossaavia henkilöitä, mutta yleisesti kuitenkin nuo aika hyvin pitävät itsellään ihkutuksensa. Enemmän keittävät ne pikkuernuille kyräilevät nirppanokat kuin pikkuernut itse.
Viimeksi muokannut Logan, Ma Marras 01, 2010 22:25. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
When in doubt, hold on to your altitude. No-one has ever collided with the sky.

Avatar
Sadmik
Viestit: 37
Liittynyt: Ti Helmi 16, 2010 15:17
Paikkakunta: Helsinki

Re: The ultimate vinetysketju

Viesti Kirjoittaja Sadmik » Ma Syys 13, 2010 22:21

Enemmän keittävät ne pikkuernuille kyräilevät nirppanokat kuin pikkuernut itse.
Hahaa, tottapa totta tämä. ^^ Mielestäni molempien osapuolien käyttäytyminen on ajoittain varsin huvittavaa, mutta kaikkein huvittavinta on heidän (meidän?) suhtautuminen toisiimme. Pitäisi vain yrittää olla nirppanokkailematta: kaikkea ei tarvitse kestää, mutta turha sitä on joka yksityiskohdasta vetäistä hernettä nokkaan. Hyväntuulisuus ja huumorintaju taskuun mukaan coniin.

Ai niin, tämä oli cosplayn vinetysketju... :D

PS Yliduracelhypettäjäyaoisteja pääsee pakoon luennoille/paneeleihin - lähes aina.

Avatar
Logan
Viestit: 107
Liittynyt: Ke Elo 25, 2010 16:57

Re: The ultimate vinetysketju

Viesti Kirjoittaja Logan » Ma Syys 13, 2010 23:14

Sadmik kirjoitti:Ai niin, tämä oli cosplayn vinetysketju... :D
Hmh, olenpa pöljä. Kevyesti tulistuin aikaisemmista viesteistä, joissa samoja aiheita sivuttiin, ja unohdin heiluvani cosplay-alueella.
When in doubt, hold on to your altitude. No-one has ever collided with the sky.

Avatar
Kangaskasa
Viestit: 146
Liittynyt: To Touko 25, 2006 13:48
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: The ultimate vinetysketju

Viesti Kirjoittaja Kangaskasa » Ke Syys 15, 2010 11:56

Tekonahan saatavuus tuppaa välillä olemaan sen verran huono, että melkein itkettää. Esim. valkoista tekonahkaa saan taas hakea kissojen ja koirien kanssa, enkä varmaan siltikään tule löytämään.
42 42 564 
ハロオ ハロオ しにがみさま!

http://tinneri.deviantart.com/

Daiki
Viestit: 199
Liittynyt: To Tammi 11, 2007 21:16
Paikkakunta: Vaasa

Re: The ultimate vinetysketju

Viesti Kirjoittaja Daiki » La Syys 25, 2010 23:37

Hyvät ihmiset, ÄLKÄÄ pukeutuko +28 asteessa paksuihin asuihin. Minua suorastaan vihastuttaa kuinka jotkut helteillä kietaisevat sen kaulahuivin ja takin päällensä tai pistävät vielä paremmaksi pistämällä kokovartalo nahkavermeet. Maalaisjärki ON toivottua. Ei kaikki vähäpukeisemmat hahmot ole naisia. Ja mitä vaikka olisikin? Jos omistaa naisen vartalon niin en näe mitään syytä ettei naishahmoksi voisi pukeutua. Olkoot sitten miten ihania ne miehet ja että ''en pääse harrastelemaan yaoita!'', tässä on oma järki ja terveys kyseessä. Toinen vastakohta on että pakkasilla laitetaankin se pienin vaate päälle.

Cosplay sekoittaa päät.

Avatar
Nezumi-chan
Viestit: 511
Liittynyt: La Loka 30, 2004 08:59
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: The ultimate vinetysketju

Viesti Kirjoittaja Nezumi-chan » Su Syys 26, 2010 12:36

Kaeru kirjoitti:Liian nuoret cossaajat
Ei ole tarkoituksena mitenkään luokitella cossaajia iän perusteella (Olen itsekin useimpiin verrattuna penikka) Onhan se toki tympeää, jos vanhemmat ilmoittavat paria viikkoa ennen conia, että sinun pitäisi jäädä vahtimaan kahta pikkuveljeä, niin en tajua sitä, että nämä raahataan coniin. Tämä perustuu vain siihen, että juuri lukemaan oppinut ykkösluokkalainen tuskin tietää mitään Final Fantasysta, mutta kuitenkin päätetään, että ''Hei, mähän voisin helposti tehdä niille tuollaiset puvut ja ottaa ne mukaan coniin''. Tämä jos mikä on ärsyttävää.
Mahtaako Kaeru tietää, että cosplay ei ole synonyymi fanittamiselle? Toki Cosplay on sitä onnistuneempi, mitä enemmän valitsemastaan hahmosta tietää ja pystyy ulospäin tuomaan, mutta ei se ole millään lailla elinehto. Päinvastoin. Ylitse viety fanittaminen ja fandomkäyttäytyminen yleensä pilaavat Cosplayn räikeämmin kuin ryppyinen puku roikkuvine lankoineen ja harva peruukki. Itse raahaan kaverin siskontyttöä mukaan coneihin kun ne ovat lähellä - ja aina cossissa. Aloittaessamme 9v tyttö oli tarkempi Yachirun hakamien oikeaoppisesta sitomisesta ja siitä miten hänen pitäisi kuvissa poseerata kuin moni tuplasti häntä vanhempi, joista olen kuvan conissa napannut. Tänä päivänä tyttö on ihan hurahtanut Narutoon ja Inuyashaan ja kyselee jatkuvasti koska on seuraava coni johon hän pääsisi. Kaivoipa hän tuon Yashirun puvun viime vuonna koulunsa halloween naamiaisiinkin. Cosplay on mitä mainioin kokoperheen harrastus. Asut voidaan toteuttaa yhdessä ja lapset rakastavat yleensä asuleikkejä. Vielä en ole kertaakaan nähnyt mutrusuuta conilapsien kasvoilla, monta teiniangstaajaa kylläkin. Mistä voisikin tulla hyvä aasinsilta omaan vinetykseen (pakko jotain keksiä, ettei offtopicsi mene). Häiritsee coneissa ihan älyttömästi maassa makoilevat agstaavat huomionhakuiset tyypit. Latistavat conitunnelmaa ja ovat aiheuttaneet "huutaa sutta"-ilmiön. Odotan sitä kun joku on oikeasti saanut jonkin shokki kohtauksen ja makaa maassa kasvoillaan eikä kukaan käy varmistamassa, että kaikki on hyvin, kun ajattelevat, että tyyppi vaan angstaa...

Ja Rimppua komppaan tuon jakaantuneisuuden suhteen. Varsinkin kun se me/ne jaottelu perustuu kaikilla vähän eri meriitteihin ja kolmella lapsella on kaikilla sama nimi. Kuten juuri tämä elitisti. Yhden kuppikunnan mukaan meikäläinen on elitisti kun en Hetalia cossissa lähtenyt Hetaliaryhmän kanssa leikkimään jotain leikkiä. Toisen kuppikunnan mukaan olen elitisti kun puhun anikissa ja vinetän tähän ketjuun. Kolmannen mukaan en ole elitisti koska vaikka lähtökohtani cosplayaamisen ovat erilaiset kuin osalla cossaajista ja vaikka asuntekotaitoni ovat jo hieman kehittyneemmät, en silti pidä itseäni parempana ihmisenä kuin niitä jotka pyytivät minut hetalialeikkeihinsä. Ja neljänsien mukaan olen taas elitisti kun vertaan omia cossejani muiden samoihin asuihin ja olen joskus vielä sitä mieltä, että omani on parempi. ARGH!

moni muukin asia kyrsii tällä hetkellä, mutta niillä ei ole mitään tekemistä cosplayn kanssa jotenkin ei niistä täällä kovin pitkästi - Web Seriff, Fanvids ja YuoTube

MUOKS // Lol. Tajusin juuri vastailleeni taas alkupään viesteihin X)
Only dead fish go with the flow

DeviantArt
Team108 - Suomen Suikoden Cosplayaajat
Conikuva galleria 2006-->

Avatar
Miss Alice
Viestit: 15
Liittynyt: To Maalis 06, 2008 18:51
Paikkakunta: Tampere

Re: The ultimate vinetysketju

Viesti Kirjoittaja Miss Alice » Ma Helmi 07, 2011 23:01

Valmistautukaa ragetukseen:

Huomiohuoraavat cosplayaajat
Netissä näihin erityisesti törmää. Kaikki varmasti tuntevat jostain sosiaalisesta mediasta (IRC-galleria on melkoinen pesä näille mussukoille) cossaajan, joka tuntuu tunkevan ison päänsä kaikkialle, ja vaativat kommentteja asustaan. Okei, netissä huomionhakuinen yhteisöissä "mä kävin tuolla photoshoottaamassa eikö ookin ihanii kuvii"- ininä ei ole vielä niin paha kuin se, että nämä tyypit ovat niin tavattoman ylpeitä IHANAN ERIKOISESTA harrastuksestaan, että käpöttelevät harva se päivä kissankorvissa ja kaulapannoissa ja erikoisissa asuissaan, tanssivat Karamelldansenia metron portaissa ja JUMASVIIDU leikkivät jotain lappuleikkejä, pusupiirejä, mitä ikinä onkaan, julkisella paikalla mistä kaikki ohikulkevat viattomat sielut pääsevät näkemään näiden tyyppien puuhat. En kykene käsittämään, mikä muu kuin huomionkipeys ja idioottimaisuus voisi ajaa ihmiset jonnekin kauppakeskuksien aukioille lääppimään ja olemaan niin "iihollaannytniinSaksajaItaliauuhnamjaoi".
Ja nettipuolesta vielä sen verran, että nämä huomiohuorat(anteeksi karkea kielenkäyttöni, muuten) usein vielä vetävät kauheita draamoja puvuistaan, itsemurha-aikeistaan kun he eivät saaneetkaan Akatsuki-pilviään näyttämään hyviltä, pettävistä kavereistaan, henkilökohtaisista ongelmistaan, siitä kun äiti ei anna tilata peruukkia eBaysta, siitä kuinka on liian lihava/laiha/isonenäinen/kolmiotissinen johonkin asuun ja muuta. Varsinkin jos puolet tuosta vinetyksestä on vain esiteinin ylireagointia.

Conreksia
Käsi ylös, kuka on jossain con-elämänsä vaiheessa syönyt huonosti tai ei ollenkaan? No, no, heristän teille vähän sormeani. On totta, että kun on löytynyt kiva porukka, on inhottava erkaantua siitä ja lähteä jonnekin Heseen syömään ja silmänräpäyksessä nämä tyypit ovat kadonneet kuin tuhka tuuleen(välillä voit kokeilla suostutella osan porukasta mukaasi aterioimaan!), mutta oikeasti. Käykää syömässä tai ottakaa eväät mukaan kotoa tai majapaikalta. Ja jos oikeasti ette saa kunnolla syötyä kun on kaikenmaailman henkisiä ongelmia jne. niin olkaa kilttejä ja lakatkaa valittamasta siitä kanssaconittajillenne. Silloin se on teidän Oma OngelmanneTM, jos ette suostu syömään mitään eikä kavereiden sämpylänpuolikkaatkaan kelpaa. Puhumattakaan siitä, että jotkut ovat oikeasti niin käsittämättömän typeriä, että näännyttävät itsensä COSPLAY-ASUN takia. Miettikääpäs nyt, jonkun nörttimäisen höntin alakulttuurin takia lakkaat syömästä? Vähän järkeä, hei.

LANGANPÄTKÄT ASUISSA
Kaveri on inspiroinut minua ranttaamaan tästä asiasta. Cosplay-asu on vaate siinä missä muutkin. Sen saumat ja päärmeet pitää huolitella siksakilla tai saumurilla, se pitää silittää jne. Miksi sitten niin monella jää niitä langanpätkiä aivan raivostuttavasti roikkumaan? Okei, kiire on yleisin vastaus. Mutta. Kyllä sen asun ompelun aikana siistiminen säästää aikaa ja vaivaa. Henkilökohtaisesta vinkkelistäni se on parempi kuin matkalla/hotellihuoneessa rispaantuvan puvun langanpätkien siivoaminen ja piilottaminen.

Joidenkin fandomporukoiden äärimmäinen inside-meininki
Conissa cossaaminen ei ole tietenkään pakollista, saat mennä röyhkeästi t-paidassa ja farkuissa ja olla aivan ärsyttävän normaali. Ja silti, SILTI jotkin cosplay-porukat katsovat näitä kansalaisia nenänvarttaan pitkin, jos he kehtaavat tulla juttelemaan ja liittymään tähän ihanista animu-hahmoista koostuvaan ryhmään tavallisena, tylsänä ihmisenä.KöhHetaliaköh. Useasti olen kohdannut tällaista asennetta, ja se sapettaa. Varsinkin, jos olet tullut cossaavan kaverin seurassa jonkun sarjan cossaajien ryhmään, saattaa asenne olla melko viileä. Eihän sillä tavallisella jannulla kykene harjoittamaan esimerkiksi sitä jumalaista saabisua, jaoi-showta tai mitään muutakaan! Ihan hyödytön tyyppi. Ja usein näillä ryhmillä tuntuu olevan ennakkoluulo, että ei-cossaaja tietäisi sarjasta vähemmän kuin he, koska ei satu pukeutumaan hassusti.
Have a nice lif-
...Oh, and by the way, your father's dead.
Have a nice life~

Avatar
Kissansilmä
Viestit: 200
Liittynyt: Ma Tammi 31, 2011 20:57

Re: The ultimate vinetysketju

Viesti Kirjoittaja Kissansilmä » Ti Helmi 08, 2011 16:09

Peruukki/Hiukset
Hahmon hiukset ovat asun ohella tärkeä yksityiskohta asussa ja hiusten värisävy olisi hyvä olla samaa maata kuin cossattavalla hahmolla. Esimerkiksi joku cossaa hahmoa, jolla on kirkkaan punaiset hiukset, mutta sitten käyttää tähän tarkoitukseen punaruskean väristä peruukkia/omaa tukkaansa. Onko se niin vaikeaa panostaa hiuksiin jos asuunkin on nähty paljon vaivaa?
Parempi olisi myös, etteivät ne käytettävät peruukit olisi mitään muovisia, suomalaisia tiimariperuukkeja. Ja hahmolle ominainen kampaus-/hiustyyli pitäisi olla oikeanmallinen.

Fanservice
Juu, kuulun näihin jotka eivät pidä cosplayn voimin tehdyistä yaoi yms. fanservuista keskellä conia, jotka ovat sopimattomia. Muutenkin yleensä conit ovat kaikenikäisille ja sitten nämä yaoifanit harrastavat kuivapanoja ja nuolevat toisiaan jossain ihmislauman keskellä tai muualla missä on paljon porukkaa ja pienet lapset eivät tietysti ymmärrä mitään, ihmettelevät ja kyselevät kaikkea mm. "mitä nuo tekevät?" jne. Eli fanservicet jääkööt kotiin, kiitos.


Ja otan kantaa myös siihen, että miksi jotkut ihmiset arvostelevat enemmän tai vähemmän negatiivisesti niiden ihmisten cosplay-asuja, mitkä on ostettu valmiiksi tehtyinä joltain nettisivulta tms. (ylipäätänsä ihmiset, jotka eivät itse ole koskaan cossaanneet voivat sulkea sen pikku suunsa ja lakata mussuttamasta, miten huono asu jollain on). Kaikilla ei ole käsityötaitoja tehdä vaatteita alusta alkaen itse ja ostavat asunsa valmiina sen takia, mikä ei minua haittaa silloin jos cossaa huvin vuoksi. Kuitenkin parastahan on se, kun saa itse tehdä asun :) Muutenkin suurempaa arvostusta saa, kun neuvoo vasta-alkajia eikä hauku heitä lyttyyn.
Ja jos peukalo ei ole ihan keskellä kämmentä, niin voihan sitä vanhoista kirpparivaatteista yrittää saada pienellä muokkauksella oikeannäköisen asun. :wink:
Mutta täytyy kyllä sanoa, että jos ei todellakaan osaa tehdä vaatteita tai muokata niitä mitenkään, niin miksi silloin pitäisi vaivautua cossaamaan julkisesti jollain "vähän-sinne-päin" -vaatteilla?
Viimeksi muokannut Kissansilmä, Pe Helmi 11, 2011 18:07. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
He takes on the world all in a stride, and your wounds will be his scars
So won't you remember when the night comes
He will need your open arms
For to be invincible, he needs your love

Avatar
Suiggari-Tou
Viestit: 60
Liittynyt: Ti Tammi 04, 2011 00:22
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: The ultimate vinetysketju

Viesti Kirjoittaja Suiggari-Tou » To Helmi 10, 2011 22:07

Kissansilmä kirjoitti:Peruukki/Hiukset
Hahmon hiukset ovat asun ohella tärkeä yksityiskohta asussa ja hiusten värisävy olisi hyvä olla samaa maata kuin cossattavalla hahmolla. Esimerkiksi joku cossaa hahmoa, jolla on kirkkaan punaiset hiukset, mutta sitten käyttää tähän tarkoitukseen punaruskean väristä peruukkia/omaa tukkaansa. Onko se niin vaikeaa panostaa hiuksiin jos asuunkin on nähty paljon vaivaa?
Parempi olisi myös, etteivät ne käytettävät peruukit olisi mitään muovisia, suomalaisia tiimariperuukkeja. Ja hahmolle ominainen kampaus-/hiustyyli pitäisi olla oikeanmallinen.
Allekirjoitan tämän, mutta eniten ärsyttää jos ei vaivauduta hankkimaan peruukkia lainkaan eikä suostuta edes värjäämään hiuksia vaikka omien hiusten värisävy on kaukana hahmon värisävystä, ja sitten itketään kun kukaan ei tunnista hahmoa. Varsinkin kontrasti sattuu silmiin eniten jos hahmolla on värikkäät (tai muuten vain eriväriset hiukset kuin omat), lennokkaat ja ilmavat hiukset ja sitten tulleen ilman peruukkia ja omat hiukset ovat normaalin väriset ja auttamattomasti lytyssä (esim. ponnarilla).

Ja lisäalleviivausta kun miettii minkälaatuisia peruukkeja ostaa: hyvä peruukki voi pelastaa huononkin asun, mutta hyväkään asu ei pelasta peruukin huonoutta/peruukittomuutta.
[/valitus]
Without love, it cannot be seen.

Avatar
Kissansilmä
Viestit: 200
Liittynyt: Ma Tammi 31, 2011 20:57

Re: The ultimate vinetysketju

Viesti Kirjoittaja Kissansilmä » Pe Helmi 11, 2011 18:02

Suiggari-Tou kirjoitti:
Kissansilmä kirjoitti:Peruukki/Hiukset
Hahmon hiukset ovat asun ohella tärkeä yksityiskohta asussa ja hiusten värisävy olisi hyvä olla samaa maata kuin cossattavalla hahmolla. Esimerkiksi joku cossaa hahmoa, jolla on kirkkaan punaiset hiukset, mutta sitten käyttää tähän tarkoitukseen punaruskean väristä peruukkia/omaa tukkaansa. Onko se niin vaikeaa panostaa hiuksiin jos asuunkin on nähty paljon vaivaa?
Parempi olisi myös, etteivät ne käytettävät peruukit olisi mitään muovisia, suomalaisia tiimariperuukkeja. Ja hahmolle ominainen kampaus-/hiustyyli pitäisi olla oikeanmallinen.
Allekirjoitan tämän, mutta eniten ärsyttää jos ei vaivauduta hankkimaan peruukkia lainkaan eikä suostuta edes värjäämään hiuksia vaikka omien hiusten värisävy on kaukana hahmon värisävystä, ja sitten itketään kun kukaan ei tunnista hahmoa. Varsinkin kontrasti sattuu silmiin eniten jos hahmolla on värikkäät (tai muuten vain eriväriset hiukset kuin omat), lennokkaat ja ilmavat hiukset ja sitten tulleen ilman peruukkia ja omat hiukset ovat normaalin väriset ja auttamattomasti lytyssä (esim. ponnarilla).

Ja lisäalleviivausta kun miettii minkälaatuisia peruukkeja ostaa: hyvä peruukki voi pelastaa huononkin asun, mutta hyväkään asu ei pelasta peruukin huonoutta/peruukittomuutta.
[/valitus]
Niinpä, juuri tuota värjäystä minäkin tarkoitan. Tottakai ei ole pakko, jos ei halua omia hiuksiaan värjätä esim. millään shokkivärillä, mutta siinä tapauksessa on paras käyttää peruukkia. Sama myös jos ei ole juuri värjäämässä vaaleaksi tai tummaksi tukkaansa, niin halutun värin mukaan voi ostaa sen peruukin. Ettei siis tarvitse cossin takia omia hiuksiaan esimerkiksi vaaleasta mustaksi värjätä. Turha sitä myöskään on vinkua, jos hahmoa ei tunnisteta vääräsävyisten hiusten perusteella, kuten sanoitkin.

Ja voisin vielä yhden asian listata tätä topiccia varten, nimittäin Ruumiinrakenne ym. cossatessa:
Jokainen saa minusta cossata enemmästä tai vähemmästä painosta huolimatta, mutta ei sekään ole kaunista katsottavaa jos joku isokokoinen ihminen cossaa jotain tosi vähäpukeista hahmoa.
He takes on the world all in a stride, and your wounds will be his scars
So won't you remember when the night comes
He will need your open arms
For to be invincible, he needs your love

Avatar
Bijou
Viestit: 174
Liittynyt: Ke Loka 07, 2009 21:26

Re: The ultimate vinetysketju

Viesti Kirjoittaja Bijou » Su Helmi 13, 2011 14:21

Eurokankaan puutteellinen kangasvalikoima ärsyttää ja vaikeuttaa eniten; on se nyt kumma, kun sitä perusmustaa kangasta ei saa. Muutenkin ovat perusvärit usein hukassa tai kankaat ovat jotain outoa materiaalia, josta ei mitään saa aikaiseksi. Ja niitä verhokankaita, onko niitä pakko olla puolen kauppaa?

Itse cossaamisessa ärsyttää:

Muissa se, että ollaan vain vedetty päälle jotain hahmoa muistuttavaa tai että ruumiinrakenne ei mitenkään sovi hahmolle. Itsessä minua ärsyttävät eniten bindauksen vaikeus eli rintani, jotka ärsyttävästi ovat liian isot (heh, jos en crossaisi niin kuuluisin kai niihin, jotka haikailevat suurempien rintojen perään).

Avatar
Crimson
Viestit: 259
Liittynyt: Su Touko 15, 2005 16:53
Paikkakunta: Kouvola
Viesti:

Re: The ultimate vinetysketju

Viesti Kirjoittaja Crimson » Su Helmi 13, 2011 19:35

Kuten myös monia muita tässä keskustelussa niin hiukset, HIUKSET.

Eikä raivostuttavinta minusta tässä ole se huono peruukki; ei kaikilla ole mahdollisuutta tai ymmärrystä lähteä sitä tilaamaan ulkomailta. Olen nähnyt joitain ihan hyviäkin cospia jotka ovat käyttäneet punanaamioperuukkeja, minusta pääasia tuossa on että peruukki on oikeanlainen ja värinen.

Se mikä minut tuossa saa raivon partaalle ovat nämä tapaukset jotka aloittelevat ja pyytävät apua peruukkien kanssa tyyliin:
"Moi oon cospaamassa Sakuraa Narutosta mut en haluis leikata/värjätä mun hiuksii mut en haluu peruukkiikaan. Miten saisin hiukset pinkiks?!?!"
...
Anteeksi kuinka? Tuohon ei taida enää muu auttaa kuin liimata tarralla päähän lappu "kuvittele pinkit hiukset" koska muita keinoja ei ole, tai jos on niin minä en sellaista tunne. Jos lähtee cospaamaan niin pitää olla valmis peruukkiin tai sitten vaan värjätä ja leikellä hiuksiaan, ei siinä muu auta. Tietenkin eri asia on sitten jos hahmon hiukset ovat samanlaiset kuin itsellä on niin ei tietenkään silloin ole tarvis peruukille tjsp.

Toinen hieman pienempi ärsytyksen aihe (tämä on ärsytyksen aihe vain siksi että c'mon, on hlö jolla on upea puku ja sitten kuuluu suusta tällainen: ) "emmää löytäny punasii/sinisii/limeenvihreit/jnejne piilareita ni annoin sit olla". Netti on täynnä "oikeanvärisiä" piilareita, ihan suomalaisiltakin sivustoilta löytyy valikoimaa ihan niistä limeistä mustiin saakka kunhan vaan ottaa googlen eteensä ja klikkaa alempaakin kuin kaksi ekaa linkkiä. Eri asia tietenkin on että jos ei ole ollut varaa/saa tilattua tai pysty pitämään piilareita mutta siinä vaiheessa kun sanoo että "en löytänyt" niin on vain laiska sanon minä.
@cosplay.com ° C² cosplay@tumblr °
あ! シチュ〜! シチュ〜!

Avatar
Suiggari-Tou
Viestit: 60
Liittynyt: Ti Tammi 04, 2011 00:22
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: The ultimate vinetysketju

Viesti Kirjoittaja Suiggari-Tou » Su Helmi 13, 2011 20:40

Yksi asia mikä on alkanut ärsyttämään koko maailman (kyllä, myös niiden ihkutettujen japsien) cosplayskenessä on...

Meikki ja sen käyttö tai käyttämättä jättäminen
Ensinnäkin sanon että meikkaaminen on lähestulkoon pakollista, tai vähintäänkin tarpeellista. Kyllä, vaikka crossaisit (tosin ei niitä tekoripsiä eikä poskipunaakaan, kaythnxbai). Vaikka koet olevasi maailman kaunein ihminen kasvoiltasi, kokeilepa laittaa varsinkin kirkasvärinen peruukki päähäsi ilman mitään meikkiä. Näyttääkö fiksulta? Jaa-a. Todennäköisesti kaikki pienet ihovirheet näkyvät selkeämmin, kasvot eivät näytä muutenkaan sen ihkun hahmon kasvoilta (silmät liian pyöreät terävien sijasta, nenä pottu terävän animunenän sijasta jne. jne.) tai ihon värissä on toivomisen varaa. Mikä siis eteen?
No se meikki tietenkin! Netti pursuaa erittäin hyviä tutoriaaleja (vaikkapatämä juuri cosplaymeikkejä varten, ja myös aivan normaalit meikkitutoriaalit löytynevät helposti. Myöskin kasvojen muotoja voi korjata helposti korostamalla ja piilottamalla: esimerkiksi nenää voi saada kapeaksi "kaventamalla" sitä rusehtavalla luomivärillä (blendaa hyvin!) ja kasvoja voi kaventaa samalla tavalla. Jos tämä meikkiarsenaali hirvittää, pelkkä meikkivoidekin voi riittää peittämään virheitä ja näytät kuvissa paljon paremmalta kun iho ei ole räikeän pinkki tai nenäsi ei loista kuin hehkulamppu.
Mutta aina on ääripäitä tässäkin asiassa, nimittäin ne ihmiset joiden mielestä on täysin ok olla naisellisissa tällingeissä kun cossataan miestä. Tätä selitetään usein sillä, että se kyseinen mies on "bishounen" tai niin komee tai kaanis niin pakkohan silloin on tekoripset ja poskipunat ja huulipunat ja muut laittaa, ne ne?~
Saanen puhkaista kuplanne. TE COSSAATTE MIEHIÄ. On niitä poikkeuksia joiden pitäisikin näyttää tyttömäisiltä sukupuolestaan huolimatta (trapit, useaan otteeseen sarjassa naisellisiksi haukutut miehet jne), mutta tiedättekö miksi niitä sanotaan poikkeuksiksi? Koska ne eivät ole enemmistö, tietenkin. Eli Hetalian Venäjää cossatessa voit hyvällä omallatunnolla jättää ne tekoripset, huulipunat ja ripsarit naishahmoja, arkikäyttöä tai jopa juhlia varten, tarkoitus on näyttää komealta eikä pistää ohikulkijoita kyseenalaistamaan hahmojen sukupuolta.
Without love, it cannot be seen.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen cosplay-keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa