The ultimate vinetysketju

Cosplayn sisimmän olemuksen pohdinnat ja kaikki muut yleisluontoiset cosplay-aiheiset keskustelut, joille ei ole omaa aluetta.

Valvoja: Cosplay.fi / Ylläpito

Avatar
Wemppa
Viestit: 199
Liittynyt: La Tammi 14, 2006 00:21
Viesti:

Re: The ultimate vinetysketju

Viesti Kirjoittaja Wemppa » Pe Elo 08, 2008 12:16

Sanottavani peruukeista, bindauksesta, poseista, kuvista ja muista onkin aikalailla sanottu joten en ala toistaa, mutta lisätään vielä pari itselleni harmaita hiuksia aiheuttavaa juttua.

”En osaa” -valitukset
Kaveripiiristäkin löytyy sellaisia ihmisiä, jotka jättävät asioita tekemättä siksi kun eivät omasta mielestään osaa, vaikka eivät ole edes yrittäneet. Olen saanut sellaisen käsityksen, että moni tuntuu etsivän esimerkiksi joillekin propeille valmista pohjaa, josta voisivat vain hieman muokkaamalla tehdä täydellisen. Ja kun tätä valmispohjaa ei sitten mistään löydykään, syntyy paniikki. Siis mitä ihmettä? Mikä siinä on niin vaikeaa tehdä ihan alusta asti itse? Esimerkiksi pahvi-kanaverkko-kipsi-muovailumassa-yhdistelmästä saa aikaan vaikka mitä.

Proppien lainaajat
Tai tarkemmin ihmiset, jotka ”varastavat” toisten proppeja eivätkä yhtään katso, mitä niillä tekevät. Jos varastaja on kaveri/samasta sarjasta oleva hahmo/jotain vastaavaa, eikä kyseinen henkilö tee propilla muuta kuin tyyliin juoksee ympyrää jolloin joutuu itse juoksemaan perässä, en pistä lainaamista pahakseni (niin kauan, että ympärillä on tarpeeksi tilaa jottei kukaan sivullinen loukkaannu) - takaa-ajosta voi sitä paitsi saada pari kivaa kuvaakin. Mutta esimerkiksi viime Animeconissa Keybladeni kiersi ahkerasti kädestä käteen, ja muutama lainaaja päätti käyttää sitä läheisen pensaan parturointiin. Päivän lopuksi avainparka oli aivan naarmuilla (varsi oli vielä alumiinia) ja terässä oli lehtivihreää. >__> Että kiitti vaan. Tiedän, että olen itse osavastuussa kun annoin asioiden tapahtua, mutta toivoisin silti pientä huomaavaisuutta myös itse lainaajilta.
| writing | to | reach | you |

Avatar
Elyse
Viestit: 268
Liittynyt: Ma Helmi 12, 2007 17:43
Paikkakunta: Tampere

Re: The ultimate vinetysketju

Viesti Kirjoittaja Elyse » Pe Elo 08, 2008 16:09

Asia, mistä minä tahdon valittaa, vaikka kyseiset henkilöt saattavatkin olla täysin tiedostamattomia omasta ongelmastaan on:

Lähdekuvat: Coneissa olen nähnyt monia, monia asuja, joissa ei selvästi olla käytetty kunnon lähdekuvia. Kuvia on suhtkoht helppo löytää, kun käyttää esimerkiksi googlea ja photobuckettia oikein hakusanoin. Jos ei löydy vieläkään, niin jatka etsimistä. Älä kiltti käytä fanitaidetta, jos et ole varma hahmon alkuperäisyydestä. Valitettavasti näen usein myös asuja, jotka on jotenkin tehty vain hatarasta ulkomuistista. Ei se käy päinsä. Hyvät lähdekuvat täytyy olla, se on tosiseikka. Joskus niitä on vaikea löytää, mutta sinnikäs yrittäminen erilaisin tavoin tuottaa usein tulosta.

Avatar
yaci
Viestit: 118
Liittynyt: Ti Elo 15, 2006 15:34
Viesti:

Re: The ultimate vinetysketju

Viesti Kirjoittaja yaci » Su Loka 26, 2008 21:45

Bindauksesta, kuvista sekä posesta tuolla tulikin jo aikalailla kaikkea.

Peruukkien leikkaukset

Itseä ärsyttää ihan älyttömästi nämä cossaajat jotka eivät voi leikata peruukkeja hahmon hiusten mukaisesti, vaan jättävät ne yhdeksi "potaksi" joka on tungettu päähän. Jos hahmolla on lyhyet hiukset, ei se aina tarkoita että se on joku potta/kypärä malli.
Sekä myös on todella ärsyttävää nähdä, huonosti leikattuja peruukkeja jotka on leikattu juuri tuohon kypärä malliin ja niin suoraan kuin olla ja voi. Eikö olisi parempi hakea hahmollekkin sitä luontevuutta niiden hiusten kanssa?

Hahmoon käytettävät lähdekuvat anime tai manga

Hei oikeasti. En halua nähdä enää yhtään pukua, missä on sotkettu jonkun hahmon anime ja manga pukua ja näin ollen saatu kasaan yksi sekamelska. Kaikkien hahmojen asut kun eivät animessa ja mangassa ole ihan samanlaiset.
Otetaan nyt hyvänä esimerkkinä D.gray-man siellä hahmojen organisaatio pukujen erot ovat aivan selvät animessa ja mangassa joten älkää sotkeko niitä yhteen, valitkaa vaan se toinen ja tehkää puku sen mukaan. Eikä lähdekuviksi mitään fan-artteja!
Viimeksi muokannut yaci, Ti Marras 04, 2008 08:54. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Avatar
Mlaa
Viestit: 133
Liittynyt: Ma Elo 28, 2006 19:31
Paikkakunta: Sukkalaatikko
Viesti:

Re: The ultimate vinetysketju

Viesti Kirjoittaja Mlaa » Ma Loka 27, 2008 01:26

HIUKSET!!
Edillä EI ole otsatukatonta, maantienharmaata tukkaa. EI. Gaaralla EI ole ponnaria. Sakuralla EI ole ruskeaa tukkaa. EI EI EI!!

PERUUKIT
-Kiltit ihmiset, KIINNITTÄKÄÄ ne peruukit päähänne. Jo viisi mummopinniä riittää siihen, ettei peruukki pyöri ja valu päässä.

KANKAAT
Loimusametti ja 'halpissatiini' ovat EHDOTTOMASTI kiellettyjä. Ne kiiltää, joo ja ovat halpoja, mutta se myös näyttää halvalta.

YKSITYISKOHDAT
-EI ylimääräisiä koruja! Vaikka korvassa saattaisi killua suosikkikorvakorusi, Ashilla sitä ei kuitenkaan ole. Korvat eivät voi kauheasti kärsiä, jos otat hilavitkuttimen päiväksi pois. Se korun reikä ei umpeudu sillä aikaa.
-Kengät. Inuyasha/L kiltti, ei mitään tennareita. Jos on pakko kenkiä käyttää, käytä vaikka varvastossuja.
-Tissit. Miehillä ei ole tissejä! Ei ole. Kurkistapa jonkun miehen kaula-aukosta. Ei ole tissejä. L ei omista kumpuja rintakehänsä kohdalla. Ei myöskään Envy.
-Alusvaatteiden väri. Jos sinulla on valkoiset housut, et todellakaan laita neonvihreitä kalsareita sinne alle. Koko muu con ei tahdo välttämättä tietää pöksyjesi/rinareidesi väriä.
-Laukut. Onko se sula mahdottomuus hankkia Organisaatiota varten kirpparilta muutamalla eurolla sellaista mustaa peruslaukkua ja jättää se räikeä virkattu juttu kotio?

HAJU
Dödön käyttäminen sallittua, jopa suotavaa.

En muista tähän hätään muuta, olkaa onnellisia.

Avatar
Kioko_
Viestit: 924
Liittynyt: Pe Maalis 10, 2006 10:13
Paikkakunta: Vantaa

Re: The ultimate vinetysketju

Viesti Kirjoittaja Kioko_ » Ma Loka 27, 2008 19:13

Toisten jahtaaminen ja kiljuminen ruuhkaisilla käytävillä. Joo, ehkä se saattaa olla allekirjoittaneilla kivaa, mutta toisilla ei ole hauskaa kun joku tönäisee ja vielä kiljaisee vieressä täysiä että koko loppupäivän korvissa soi. Etsikää tyhjä kohta/nurkka tai menkää pihalle..

Omat fanservice jutut. Tarvitseeko tätä edes selittää? Kaikki eivät halua nähdä toisten likaisia fantasioita....

Edelleen: musiikin jumputtaminen täysiä keskellä vilkkainta aluetta tapahtumissa. Ottakaa nyt huomioon että toiset eivät kestä hirveän kovaa meteliä ja joillakin voi olla päänsärky.

Cosseissa ihmiset; älkää nyt herranjestas tunkeko päähänne aivan mitä tahansa peruukkeja. On se niin kiva nähdä Kakashi jonka tukka on kuin olisi käynyt permanentin hankkimassa. Plus nämä "cossaan sakuraa, kaikki asun tuntee joten mitä väliä vaikka hiukset on ruskeat"...ei näin.

Ja vaikka kuinka tekisi mieli laittaa se asu päälle, niin älkää kuitenkaan jos se on keskeneräinen. On erittäin kivaa nähdä Ed josta on vain esim. takki tehtynä. Malttia ihmiset, malttia.

Kioko_ kuittaa vinetyksen tähän

Avatar
Tatl
Viestit: 82
Liittynyt: La Tammi 10, 2009 02:26

Re: The ultimate vinetysketju

Viesti Kirjoittaja Tatl » Su Tammi 11, 2009 16:51

Värisävyt/muovimaisuus
Ei, räikeän punaiset ja muovisen näköiset hiukset ei näytä hyvältä Gaara -cosplayerin päässä. Kirkkaanvihreät muovihiukset Envyllä eivät ole paljoakaan viehättämämmät. Puuteroikaa niitä peruukkeja edes.

Hiukset
Jos hahmo on blondi, ei ne omat maantien väriset hiukset aja samaa asiaa, vaikka olisivatkin lähempänä valkeaa kuin mustaa. Samoin ruskea ei korvaa punaisia hiuksia...eikä vihreitä varsinkaan! Peruukki on kova sana.

Tissit mieshahmoilla
Tarvitseeko tätä selittää edes. Näyttää paljon kummallisemmalta kuin tyttömäiset kasvot.

Meikki
Jos ei ole hyvää syytä, meikkiä käytetään. Piste. Ei ole harvinaista, että miespuolisetkin animehahmot ovat aika babyfaceja, joten kyseinen toive koskee siis myös miehiä. Myös niitä huulia vähän vaaleammaksi, jooko.

Yksityiskohdattomuus
Silkkaa laiskuutta monesti. Ei ole sama asia kääriä nilkkoja siteiden peittoon kuin vetää jalkoihin valkoiset sukat...kyllä, sen huomaa. Pelkkä tunnistettavuus ei riitä. Pienellä vaivalla vastaantulijat huomaavat varmasti että "ahaa, tuo koittaa olla Sakura", mutta lisäpanostuksella saattaisivat kääntyä katsomaan vielä toisenkin kerran ja ihailla onnistunutta cossia.

Hahmojen sukupuolenvaihdokset
Ei, ei kiitos niitä, että otetaan se oma lempihahmo, ja sitten tehdään siitä jokin "Sasuke tyttönä" -versio.

Liika muokkaus
Kyllä sitä pukua vähän sopii muokata itselleen sopivammaksi, mutta rajansa kaikella. Minihametta voi pidentää sen verran, ettei tarvitse stressata pantsujen näkymistä puolet päivästä, mutta ei nyt hilata sitä helmaa polviin asti. Hahmolla paita auki ja olet tyttö? Sivubindaa tai vaihda hahmoa. Ei tungeta sitä neonvihreää toppia alle, jooko.

Väärät kengät
Miksi, ihmiset O.O. Ensin tehdään se cossi mallikuvan mukaan, ja sitten vedetään jalkaan jotkin tennarit! Kyllä ne kengätkin on osa pukua, ei mitään syytä olettaa, ettei kukaan huomaa.
Viimeksi muokannut Tatl, Ti Joulu 29, 2009 21:37. Yhteensä muokattu 3 kertaa.

Avatar
sarvijaakko
Viestit: 11
Liittynyt: To Maalis 20, 2008 11:59
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: The ultimate vinetysketju

Viesti Kirjoittaja sarvijaakko » Ma Tammi 12, 2009 07:51

Täällä onkin jo vinetetty minunkin puolesta mutta pakko purkaa mielipiteeni näistä asioista:

Kuvaajat
Kun otatte kuvan, odottakaa rauhassa että cossaaja ehtii ottaa ylimääräiset tavarat (laukut,kassit ym.) pois. Antakaa kuvattavalle myös se pieni hetki aikaa parannella hiuksia/peruukkia/mitätahansa puvun osaa tms. On hyvin ärsyttävää kun joku pyytää sinusta kuvan, et kerkeä edes laukkua ottaa pois kun kuvaaja jo juoksee väkijoukkoon.
Lisäksi, mikäli kuva ei onnistunut hyvin (tärähti, salamavalo olikin päällä, joku häiriötekiä jnejne) pyytäkää lupa ottaa toinen kuva. Cossaajastakin on mukavampaa nähdä onnistuneita kuvia cossistaan kuin niitä lukuisia tärähtäneitä otoksia joita conin jälkeen netistä löytää. :/
Sitten myös se, että kun otatte kuvan, niin cossaaja/crossaaja arvostaa taatusti jos näytätte hänelle kuvan jonka hänestä otit! Sillä mikäli cossaaja vaikka huomaa että hitsit, jokin vaatekappale sattui olemaan huonosti, proppi oli vinossa jnejne, hän voi korjata virheensä ja kuvaaja ottaa toisen kuvan. Näin ei myöskään cossaajan tarvitse conin jälkeen hävetä silmiä päästään kun jossain kuvassa ilme on ihan kauhea jnejne. Kuvaaja ei välttämättä tiedä kuuluisiko hahmollasi olla nätti hymy vai mielipuolinen ja murhanhimoinen irvistys.
Cossaajat (tai ainakaan minä) ei pahastu siitä jos ehdotat heille jonkinlaista kuvaa, millä tavalla he poseeraisivat kameralle yms.. Tai mikäli olette ulkona ja vieressä sattuu olemaan puu niin pyytäkää vaikka hahmoa seisomaan puuta vasten mikäli se on sopivaa jne.

Cossaajat kuvaus hetkellä
Kiltit rakkaat pukuilijat. Mikäli satut cossaamaan ystäväsi kanssa vaikka Sasukea ja Narutoa ja teistä tullaan pyytämään kuva. Älkää hypätkö nuoleskelemaan toisianne kameran eteen ja odota että kuvaaja ottaa teistä miljoonia kuvia ja video pätkiä. Kuvaaja ei välttämättä tahdo jotain shounen-ai kuvia. Voi toki kysyä kuvaajalta, onko hänellä mitään erityistä poseerausta tms. mitä hän tahtoo, mutta älkää heti olettako että jokainen kuvaaja joka tulee pyytämään kuvaa Sasukesta ja Narutosta on hirveä yaoisti ymym.

Edellämainittu kävi minulla pyytäessäni kuvaa kahdesta Final Fantasy hahmosta. Toinen hahmosta hyppäsi heti toisen syliin ja he alkoivat suukotella ja pusutella toisiaan ymym. Kysyin heiltä sitten toista kuvaa ja ehdotin että he seisoisivat vierekkäin, suostuivat ja heti näytti kuva paremmalta.

Avatar
Paha sotaherra
Viestit: 602
Liittynyt: Ti Huhti 10, 2007 16:09
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: The ultimate vinetysketju

Viesti Kirjoittaja Paha sotaherra » Ma Tammi 12, 2009 15:31

Cosplay-elitistit: En ole ensimmäinen, joka valittaa näistä. Näille ei kelpaa mikään, ei sitten yhtään mikään... Paitsi tietenkin japanilaiset, langanlaihat ja isorintaiset tytöt photoshopatuissa kuvissa. Usein nämä oliot eivät koskaan cossaa itse, vaan kuluttavat kaiken energiansa toisten arvosteluun ja haukkumiseen. Rasistisia tapauksia löytyy melkeinpä tuhkatiheään. Milloin valitetaan "Ei-japanilaiset ihmiset eivät osaa eivätkä saa cossata!!!11", milloin nauretaan "lolz black inuyasha". Olenpa törmännyt sellaisiinkin tapauksiin, jotka ehdottavat cosplay-lakeja, jotka rajoittaisivat länsimaalaisten cosplayta tai peräti kieltäisivät sen kokonaan.

Kaksi hahmoa yhdessä cossissa: Ei, ei näin. Usopp/Rock Lee ei ole mikään hahmo. Jos haluat cossata molempia, tee kaksi cossia. Kiitos.

Parta ja rinnat samalla hahmolla: Jos cossaat parrakasta miestä, ole hyvä ja bindaa. Minua ei niin kovasti haittaa, jos näen conissa parrattoman miespuolisen hahmon jolla on rinnat (eh, itsekin olen joskus jättänyt bindaamisen välistä crossatessani miestä), mutta tilanne on toinen parrakkaan mieshahmon kohdalla. Rinnat + parta = erittäin huono yhdistelmä.

Karvojen ajelun skippaavat crossaajat: En mielelläni näkisi enää yhtään Namia, jolla on turskisti mustia säärikarvoja. Onnistunut naishahmon crossplay (tai cosplay) vaatii mielestäni ne karvattomat jalat, kädet sekä myös kasvot. Parrakas Sakura ei ole kovin kaunista katseltavaa.
Sisko: "Mitä sä teet?"
Minä: "Yritän tässä näyttää ruotsalaiselta kreiviltä."

Cosplayshogunaatti eli lyhyemmin Naatti

Jerosu
Viestit: 19
Liittynyt: Pe Tammi 09, 2009 16:23
Paikkakunta: Kouvola

Re: The ultimate vinetysketju

Viesti Kirjoittaja Jerosu » Ti Tammi 13, 2009 00:11

Kyllä minunkin tekee mieli vinettää...

1. RINNAT MIEHILLÄ.
Jaan mielipiteeni näköjään monen kanssa, mutta niin se vain on. Luontoäiti on tehnyt asiat niin, että miehiltä ei niitä pirun rintoja ole, joten kannattaisi sitä päätöstä myös kunnioittaa, ehkä silloin coni-päivinä olisi loistelias sääkin. Itselläni ei noita etumus-ongelmia ole, mutta niille keillä sellaisia löytyy, bindatkaa vaikka kuten 1800-luvun aateliset korsettiensa kanssa jos ei muuten onnistu. (Muuten saattaa käydä niin, että joku raivostunut henkilöitymä hyppääkin niskaan ja jesaroi rintamuksen.)

2. FANSERVICE JULKISILLA PAIKOILLA.
Myönnän, itsekin välillä sorrun fanservicen iloihin, mutta ei sitä herranen aika sentään tarvitse keskellä kiireisintä kulkuväylää suorittaa. Hyvä ettei viime kerralla silmät syöpyneet kuopistaan kun jouduin katsomaan, kuinka Itachi ja Sasuke vetävät kielaria. JOTAIN RAJAA HEI. Vaikka lempihahmon imuttelu onkin niin jumalaista, niin ei sitä tarvitse suorittaa silloin kun on pukeutunut kyseisen hahmon sisarukseksi (ellei sitten nuo kaksi sisarushahmoa todellakin oikeasti imuttele siinä sarjassa, sehän on sitten jo asia erikseen).

3. PERUUKIT(TOMUUS), HIUKSET & MEIKIT(TÖMYYS).
Voi härregyy, onko mitään kamalampaa, kuin nähdä neonpinkit hiukset omaava Naruto tai Gaara, joka näyttää siltä kuin olisi nukkunut meikit päässään ja lähtenyt siitä suoraan conialueelle? Yllätys yllätys, vastaus on jyrkkä EI. Todella vaikeaa löytää mitään niin hirveää, se pilaa hahmon ja cossin kokonaan sekä saa muutkin vain ärsyyntymään, kun saa todistaa kuinka Naruto kyllästyi hiuksiinsa ja päätti tehdä jotakin radikaalista. Jos se omien hiusten värin muuttaminen ei houkuta, niin peruukkiostoksille sitten. Vielä jos on värjännyt ja leikannut hiukset samaan muottiin kuin hahmolla, niin silti stailaus on kova sana. Huonot hiukset tuhoavat tehokkaasti cossin uskottavuutta, varsinkin kun hahmolla pitäisi olla painovoimaa uhmaava kampaus ja paikalle saavutaankin "joo moi heräsin aamulla, harjasin hiukset ja jätin sellaisiksi" -hiukset. Olen ikäväkseni aina välillä huomannut, että muuten niin täydellisen ja hyvin toteutetun cossin on mennyt pilaamaan kampaus.
Sama juttu meikkien kanssa. Varsinkin kuuman ja tukalan cossin kanssa naama alkaa tuntien vieriessä muistuttaa lähinnä tomaattia, ja varsinkin jos hahmolla pitäisi olla maidonvalkea posliini-iho niin näkyä ei voi sanoa nätiksi. Peilitkin on keksitty, ja niistä voi tarkistaa, onko "naama valunut" kuumuudessa.
Itsellekin tulee parempi mieli kun pääsee kuulemaan kehuja kuin seurata silmäkulmastaan katseita, jotka suorastaan kiljuvat sanaa "Fail".

4. OIROKE NO JUTSU YMS. MIEHESTÄ NAISEKSI-MUUTOKSET.
Hahmo on mies. Miksi yrittää vääntää siitä jotain naista? Siinä vasta ihmettelemistä. Varmasti yli puolet samassa tilassa on samaa mieltä, että mies naisena mekossa ei ole hyvä idea.

Avatar
Morndulin
Viestit: 144
Liittynyt: To Syys 29, 2005 12:28
Paikkakunta: Joensuu

Re: The ultimate vinetysketju

Viesti Kirjoittaja Morndulin » Ti Tammi 13, 2009 20:56

Vinetän nyt itsekin kun vi..va..ketuttaa. x__x

BINDAUS

Monet muutkin ovat tästä asiasta huomauttaneet, mutta sanon vielä nyt oman mielipiteeni asiasta monia vaihtoehtoja kokeilleena. Se, että ideaaliside tukahduttaa on kieltämättä totta, mutta sitä on turha käyttää verukkeena kun on olemassa muitakin vaihtoehtoja.
a) jessekorsetti - suht halpa, monikäyttöinen, ei valu, bindaa suhteellisen nätisti
b)jesse, urheiluteippi jne. - suoraan iholle laitettuna ehkä ensikertalaisella kivulias, mutta rinnat saa vedettyä sivuun -> keuhkot eivät ole lytyssä ja voit esitellä vaikka rintakehääsi. (paljasta sellaista)
c) "korsetti" - otat mitan rintojesi alta ja vyötäröltä, teet sen mukaan eräänlaisen topin, joka lyttää rinnat, muttei keuhkoja

MEIKKAUS

Tätäkään ei voida korostaa liikaa. On tietty ymmärrettävää, että on ihmisiä, jotka ovat meikeille allergisia, mutta tuskinpa te 80% cossaajista sitä kuitenkaan olette. Itse suosin Grimas-meikkejä, teatterilaatua, eivät lähde leviämään ja varmasti peittävät kaikki mahdolliset epäkohdat.. toisaalta kuivattavat ihoa ja aiheuttavat finnejä. Mutta perus kaupoista saa ihan hyviä, suhteellisen peittäviä meikkivoiteita jne, joilla saatte pahimmat ihon virheet piiloon. Cossit näyttävät välittömästi paremmilta ja conikuvat myös. Myös silmien rajaus mustalla tai t.ruskealla ei vaadi paljoa taitoa, mutta heti tuo cossiin sitä JOTAIN. (Ja rajauksilla saa helposti muokattua omien silmien muotoon, harjoitelkaa vaikka kotona peilin edessä ennen conia)

Ja pakko on vielä sanoa yhdestä asiasta. Naruto ja Itachi tms hahmot, joiden kasvoissa on epämääräisiä viivoja. ÄLKÄÄ tehkä niitä viivoja sillä paksulla, mustalla, terottamattomalla kajalilla. PYYDÄN. Silmät ovat sulaneet tämän takia ihan liian monta kertaa. Ei vaadi liikaa tehdä niistä viivoista oikeasti NÄTTEJÄ, luonnollisia... uskottavia. (päättäkää itse sopiva sanavalinta)

KORUT/LÄVISTYKSET/TATUOINNIT

Jos hahmolla ei ole niitä, ottakaa ne pois/peittäkää ne/hankkikaa häivekoru. Tämä siis tarkoittaa kaikkia ylimääräisiä rippiristeistä neonvärisiin piikkeihin jne jne. Jos sinulla on esimerkiksi lävistys ja siinä on pakko pitää koko ajan umpeutumisvaaran takia korua, hanki häivekoru. Niitä saa esimerkiksi piercing.fi:stä, eivät maksa paljoa ja niitä voi käyttää vaikka työhaastattelussa cosplayn lisäksi. Ei ole liikaa vaadittu. Myös tatuoinnin peittäminen on järkevää, jos se näkyy yhtään mistään (tai on vaarassa näkyä). Näitä on tietysti käsitelty myös toisessa ketjussa, katsokaa vaikka sieltä ohjeita tatuoinnin peittämiseen, jos ette itse keksi keinoa.

Toisaalta taas jos hahmolla ON jotain edeltämainituista, haluan myös ne hahmolla nähdä. Esimerkiksi mitä olisi Abarai Renji ilman tatuointejaan? Eri hahmo. Ja muista katsoa tarpeeksi montaa kuvaa (ei fanartteja), jotta esimerkiksi tatuoinnit tulevat oikeaan kohtaan oikean kokoisina. Lävistykset saattavat olla hieman haasteellisempia tehdä, mutta kyllä sekin onnistuu mielikuvitusta käyttämällä. (Taas jos ette itse osaa, kysykää vaikka apua proppi-ketjussa. Joku varmasti osaa neuvoa.

YLI-INNOKKAAT KUVAAJAT

Tästäkin on puhuttu aiemmin, mutta vinetänpä silti.

Kuvaajat: ODOTTAKAA, että cossaaja saa laitettua ylimääräiset härpäkkeet pois, otettua tarvittavat propit, hyvän asennon jne jne. Ja vielä kaiken tämänkin jälkeen, ei kai ole liikaa vaadittu että näyttäisit sen kuvan ja kysyisit kelpaako. Kaikille jää paljon parempi mieli, jos on conin jälkeen hyviä kuvia. Ihminen on elävä olento ja koskaan ei voi taata minkälainen ilme missäkin kuvassa on. Ja vielä sellainenkin seikka, että jos huomaat vaikka jotain pientä toisessa (tyyliin omat hiukset näkyvät peruukin alta), huomauttaisitko asiasta? On hyvin epätodennäköistä, että cossaaja loukkaantuu asiasta, pikemminkin päin vastoin. Ja myös se, että jos cossaaja sanoo "anteeksi, olen nyt kiireinen, mutta jos tulet vähän ajan kuluttua uudestaan", hän myös tarkoittaa sitä. Ei cossaajilla ole velvollisuutta olla koko ajan valmiina poseeraamaan kiltisti kameralle. Meilläkin on vessahätä/nälkä/jano/soittelevat vanhemmat jne jne.

Ja sanon vielä senkin, että älkää loukkaantuko jos kaikki cossaajat eivät yllättäen suostukaan johonkin yaoi-imutteluun. Saattaakin olla, että he eivät moisia asioita harrasta ja siksi haluavat vain ottaa kaverillisia poseerauksia. Ei siitä pidä loukkaantua, se on vain mielipideasia.

VÄHÄN SINNE-SUN-TÄNNE-COSSAUS

Ei voi olla niin vaikeaa tehdä cossiin niitä pikkuseikkoja oikein. Kuluttaa vähän enemmän vaivaa etsimällä oikean värinen kangas/peruukki/yms (tai värjätä jos ei sopivaa löydy), viettää vähän enemmän aikaa ompelukoneen seurassa, jotta saa ne hihat/lahkeet/helmatkin käännettyä, muistaa poistaa ylimääräiset langanpätkät vaatteesta... kyllä te tiedätte mitä minä tarkoitan. Jos haluaa cossata, miksi jättää vain asia puolitiehen ja saada haukut, kun asian voisi viedä loppuun ja saada kehuja ja mainetta ja kunniaa.

. . . eiköhän siinä ole kaikki tällä kertaa. Editoin jos tulee jotain mieleen.
Homoilla on hauskempaa.

DeviantArt

Avatar
Wemppa
Viestit: 199
Liittynyt: La Tammi 14, 2006 00:21
Viesti:

Re: The ultimate vinetysketju

Viesti Kirjoittaja Wemppa » Ke Tammi 14, 2009 02:11

Morndulin kirjoitti:b)jesse, urheiluteippi jne. - suoraan iholle laitettuna ehkä ensikertalaisella kivulias, mutta rinnat saa vedettyä sivuun -> keuhkot eivät ole lytyssä ja voit esitellä vaikka rintakehääsi. (paljasta sellaista)
Anteeksi, tämä menee vähän offiksi, mutta pakko sanoa, että älkää hyvät ihmiset laittako missään nimessä jesseteippiä suoraan iholle! Sen pois repiminen sattuu. Paljon. Pistäkää vähintään joku halpa toppi tai kangasrätti sinne alle ja varokaa, ettei teipin reuna mene kankaan yli. /nimimerkillä neljän cm:n arpi rinnassa huolimattoman bindauksen jäljiltä
Nimenomaan sivubindauksesta puhuttaessa (jolloin se rintakehän näyttely lienee nimenomaan haluttu lopputulos eikä toppeja ja kumppaneita voi käyttää alla) puollan kyllä urheiluteippiä, senkin poistaminen kirpaisee, muttei ainakaan jätä haavoja (ellei satu olemaan herkkäihoisempi henkilö, heille en tätäkään suosittelisi).


EDIT: Vastaan allaolevaan tässä, ettei ketju paisu offistani (jota pahoittelen vieläkin). Tiedän toki tuon suihkukikan ja käytän/käytin sitä itsekin, mutta jesari vei silti kivan palan nahkaa mennessään. Haava oli liian iso laastarille eikä kestänyt kosketusta esim. vaatteisiin, joten jouduin sitten kulkemaan siteiden kanssa vielä rilun viikon. :/
Ja tämä tosiaan oli tuloksena urheilurintsikoiden päälle vedetystä jesarista, joka koski ihoon vain muutamista kohtaa (teippikorsetti oli mennyt hajalle enkä ehtinyt tehdä uutta, muuten en olisi kikkaa lähtenyt kokeilemaan ollenkaan).
Viimeksi muokannut Wemppa, Ke Tammi 14, 2009 22:54. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
| writing | to | reach | you |

Avatar
Morndulin
Viestit: 144
Liittynyt: To Syys 29, 2005 12:28
Paikkakunta: Joensuu

Re: The ultimate vinetysketju

Viesti Kirjoittaja Morndulin » Ke Tammi 14, 2009 21:42

Wemppa kirjoitti:
Morndulin kirjoitti:b)jesse, urheiluteippi jne. - suoraan iholle laitettuna ehkä ensikertalaisella kivulias, mutta rinnat saa vedettyä sivuun -> keuhkot eivät ole lytyssä ja voit esitellä vaikka rintakehääsi. (paljasta sellaista)
Anteeksi, tämä menee vähän offiksi, mutta pakko sanoa, että älkää hyvät ihmiset laittako missään nimessä jesseteippiä suoraan iholle! Sen pois repiminen sattuu. Paljon. Pistäkää vähintään joku halpa toppi tai kangasrätti sinne alle ja varokaa, ettei teipin reuna mene kankaan yli. /nimimerkillä neljän cm:n arpi rinnassa huolimattoman bindauksen jäljiltä
Nimenomaan sivubindauksesta puhuttaessa (jolloin se rintakehän näyttely lienee nimenomaan haluttu lopputulos eikä toppeja ja kumppaneita voi käyttää alla) puollan kyllä urheiluteippiä, senkin poistaminen kirpaisee, muttei ainakaan jätä haavoja (ellei satu olemaan herkkäihoisempi henkilö, heille en tätäkään suosittelisi).
Laitanpa nyt vielä pienen puolustelun tuohon jessen käyttöön. (En kyllä oikeasti suosittele kenellekään, mutta on vahvempaa ja halvempaa.) Poisotto on huomattavasti kivuttomampaa (itse asiassa täysin kivutonta) jos ottaa teipit pois vasta lämpimässä suihkussa. Ensimmäisestä teippailusta on itsellänikin pienet jäljet kyljissä, mutta otin oppia ja sen jälkeen olen poistanut aina suihkussa. Kuuma vesi liuoittaa liima-aineen ja mahdollistaa tosiaan tuon kivuttoman irroittamisen.

Mutta siis.. jos olette järkeviä ihmisiä, käyttäkää sitä urheiluteippiä. ^^"
Homoilla on hauskempaa.

DeviantArt

Avatar
mazojedi
Viestit: 246
Liittynyt: La Touko 29, 2004 23:47
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: The ultimate vinetysketju

Viesti Kirjoittaja mazojedi » La Tammi 17, 2009 15:21

Nyt tekee itseäkin mieli vinettää, mutta vähän toisenlaisesta asiasta. Koska esimerkiksi Morndulin ja monet muut jo kertovat samat asiat mitä itse olen mieltä niin niitä on turha lähteä kirjoittamaan uudestaan. Seuraavan aiheeni ja mietintäni allekirjoittavat monet ystävistäni ja näistä tulee aina todella paljon valitettua, joten laitetaan se kerrankin muiden nähtäville (kylläkin sensuroituna :D)

Cosplay Finland Tour

Ensinnäkin voi sanoa, että ideana se toimii, mutta entä toteutus? Minkä ihmeen takia tälläinen pitää tehdä jos se ei järjestä sitä minkä lupaa ja mikä oli käsittääkseni koko CTF:n idea. Eli ne vuosiäänestykset. Tälläinen lause löytyy vuoden 2007 ja 2008 CTF sivulta "yksittäisten osakilpailujen voittajien lisäksi haussa oli koko vuoden paras cosplaypuku." Saanko kysyä, että koska näiden vuosien paras cosplaypuku on valittu? Kyllä vuonna 2006 se valittiin ja on ainoa vuosi jolloin se pidettiin, mutta joko näitä ei pidetty tai sitten se oli joku sisäpiirin homma tai sitten olin sokea. Sillä jos tämä järjestettäisiin aina joka vuosi ja ajoissa niin siinä olisi oikeastikin jotain ideaa ja näin Internetin aikana luulisi, että se ei ole kovinkaan vaikeaa varsinkaan kun tuolloinkin 3 vuotta sitten se onnistui mielestäni hyvin.

Kyuun Tampere Kuplii topickissa kertoma asia "Mainittakoon, että Cosplay Finland Tourin kokouksessa heitettiin ilmoille "vedetään läskiksi""... Jos Animeconin kisa ei oltu vedetty läskiksi niin en edes halua tietää mitä tästä seuraa. Tässä asioita, joita on ehdottomasti syytä miettiä kisoja järjestettäessä. 1. Hankitaan tuomarit / juontajat, jotka osaavat kertoa kuka voittaa, itsellä meni ainakin todella moni voittajista ohi sen ihme säätämisen ohella. 2. Hankitaan hyvää väliohjelmaa! Siis ei todellakaan mitään järjettömän tylsää Alzheimer valistusta keskellä cosplay kisaa, siis ihan oikeasti miettikää nyt vähän. Tämä kuulostaa jo ideanakin niin huonona, että siitä ei tarvitse sen enempää sanoa. 3. Jos tuomarit eivät saa päätettyä heille annetussa ajassa voittajia voidaan asia hoitaa esimerkiksi niin, että julkistetaan voittajat myöhemmin conissa. Sillä sitä "eeppistä säätöä" seuratessa meinasi kyllä mennä niin hermot, että huoh ja käy todella paljon kateeksi niitä ihmisiä, jotka tajusivat silloin lähteä pois heti cosplay kisan jälkeen. Eikö cosplay kisan pitäisi olla viihdettä? Onneksi en ollut osallistumassa tähän kisaan...

Sitten vielä se, että voidaanko edes yrittää olla sillai, että ei suosita tiettyjä cosplayaajia ihan järjettömän paljon? Koska se jos joku oikeasti haiskahtaa niin puolueellista (tästä en kyllä enää jaksa avautua niinkuin silloin muutama vuosi sitten). Noh ei tietenkään voida. "Ei mikään yllätyspalkinto" ja kuulutuksena on "sinä sieltä kyllä sä tiedät... Tuu nyt sieltä..."SIIS MITÄ ihan oikeasti!? Olisiko mitenkään mahdollista saada cosplay kisoihin aina yleisöäänestys tuomarien lisäksi ja tiettyjen henkilöiden ihquttamisen voisi jättää vähemmällä.

Sitten vielä yksi kysymys. Mikä ihme tuo kuva on olevinaan, joka on nykyään kunniakirjoissa ja jo tuollta 2009 Tourin sivulla? Kaksi ernua halimassa? Miten se liittyy cosplayhin? Tästä voi vaan todeta, että on monia asioita joita ei ymmärrä, mutta onneksi sentään on olemassa coneja kuten Nekocon, jossa asiat hoidetaan hyvin. Noh onpa ainakin yksi hyvä puoli tuossa Cosplay Finland Tourissa... Tietää missä coneissa on sitä tunnettua Eeppistä Säätöä.

Avatar
Hoothoot
Viestit: 592
Liittynyt: Ke Elo 18, 2004 21:11
Paikkakunta: Järvenpää
Viesti:

Re: The ultimate vinetysketju

Viesti Kirjoittaja Hoothoot » La Tammi 17, 2009 16:07

Koska olen laiska enkä jaksa päivittää edellistä viestiäni ykkössivulla, saatte kestää jaarittelujani vielä toisen viestin verran.

"Saako coniin mennä ilman pukua?"
Mikä ihme ihmisillä on, kun monen uuden harrastajan/ei harrastajan suusta kuulee tämän kysymyksen. Ei, cosplay ei ole pakollista, me muut vain tykkäämme näyttää höhliltä parin viikonlopun ajan vuodessa. Ei, coniin meneminen ei edellytä cosplayasua, kissakorvia, ernuvaatteita, lolimekkoja, gyarua, ganguroa, manbaa, himegalia eikä kigurumia. Coniin voi tulla ihan farkuissa ja t-paidoissa, tärkeintä on, että päälläsi on JOTAIN. Tämä jokin on luonnollisesti vaate, joka peittää sinut sen verran, että näytät soveliaalta, pitää sinut lämpimänä ja saattaa jopa pukea sinua. Pukeudu mieluummin siisteihin vaatteisiin kuin keskeneräiseen cosplayasuun (tai puolicosplayhyn eli Naruto-otsapantaan ja oranssiin vekkihameeseen ja siniseen toppiin, jotta voin väittää olevasi yuri-Naruto.) Jokaisen conin sääntöihin pitäisi lisätä kohta: "Cosplayasu ei ole pakollinen, mutta sellaiseen saa pukeutua, jos haluaa".

tl;dr: Coniin/muuhun animetapahtumaan saa mennä ilman cosplayta.

Con on japania ja tarkoitta yaoita/haleja/cosplayta
Tarkoitan tällä sitä, että jos jonkun tapahtuman nimessä on sana "con", sinne on ihan pakko mennä vaikka asuisi viidensadan kilometrin päässä tapahtumasta. Miettikään vaikka Savonlinnan tulevaa Shiroconia. Tapahtuma järjestetään kirjastolla eikä sinne odoteta satoja ihmisiä. Tapahtuma on paremminkin tietoisku siitä, mitä conikulttuuri sisältää ja koska paikka on nimenomaan kirjasto, yaoitus ja muut kivat aktiviteetit on kielletty. Ei kai kukaan normaalistikaan menisi kirjastoon halailemaan muita (tai jos menee, se on sitten kyseisen henkilön oma ongelma)? Jos vuokraan jostain kaksion viikonlopuksi ja järjestän siellä YaoiCon-nimisen tapahtuman, tuletteko laumoissa "conittamaan"?
Viimeksi muokannut Hoothoot, Ma Helmi 09, 2009 19:51. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Syy: Paikannimi vaihdettu!
Cosplay on tapa elää, koska ilman sitä ei ole elämää.

Orange and fuzzy is FOE!

Avatar
Paha sotaherra
Viestit: 602
Liittynyt: Ti Huhti 10, 2007 16:09
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: The ultimate vinetysketju

Viesti Kirjoittaja Paha sotaherra » La Tammi 17, 2009 17:20

Hoothoot kirjoitti:Miettikään vaikka Lappeenrannan tulevaa Shiroconia.
Anteeksi offtopic ja pilkunviilaus, mutta Shirocon järjestetään Savonlinnassa. Jatkakaa.

Hootmuoks: Ah, pahoitteluni. En ole selvillä itärajan coneista, joten kiitos huomautuksesta.
Sisko: "Mitä sä teet?"
Minä: "Yritän tässä näyttää ruotsalaiselta kreiviltä."

Cosplayshogunaatti eli lyhyemmin Naatti

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen cosplay-keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 17 vierailijaa