The ultimate vinetysketju

Cosplayn sisimmän olemuksen pohdinnat ja kaikki muut yleisluontoiset cosplay-aiheiset keskustelut, joille ei ole omaa aluetta.

Valvoja: Cosplay.fi / Ylläpito

Avatar
Kokonhoray
Viestit: 252
Liittynyt: La Tammi 27, 2007 19:02
Paikkakunta: Helsinki

The ultimate vinetysketju

Viesti Kirjoittaja Kokonhoray » Ti Kesä 03, 2008 21:02

Eli missä menee vikaan. Mitkä aloittelijamokat ärsyttävät sinua eniten? Kuinka pitäisi tehdä toisin?
Ketju on omistettu ja tarkoitettu vain ja ainoastaan pään aukomiselle, tosin tehdään sekin siististi ja jätetään henkilökohtaisuudet hus pois.

Omat henkilökohtaiset ärsytykseni ovat:

Tissit miespuolisella hahmolla:
Ei, en halua nähdä niitä. Oli ne pienet tai suuret, EN HALUA NÄHDÄ NIITÄ. Opetelkaa bindaan tissinne pois plx ja jos on "liian suuret" niin älkää olko miehiä. Plx.

Meikittömyys:
Meikeillä saa paljon aikaan, meikeillä voi jopa hämätä ihmisiä ja vaikuttaa siihen, miltä kasvojen muoto ja luusto näyttää. Älkää pelätkö tuoda silmiänne esille kajaalilla ja eyelinerilla. Älkää pelätkö kulmakarvojen muotoilemista. Älkää pelätkö meikkiä! Se on ystävä! Miehet myös, edes meikkivoidetta ja puuteria niin näyttää jo paljon paremmalta.

Huolittelemattomat saumat:
Voi ne housujen lahkeet kääntää. Ja paidan helman. Jooko. Ei jätetä ylimääräisiä lankoja roikkumaan. Jooko. Silitysrauta on myös ystävä, mutta käytetään sitä oikeisiin kankaisiin oikealla lämmöllä. Jooko.

Peruukit/tomuus:
Ei niistä saa herpestä tai punkkeja tai kirppuja tai mitään muitakaan itiöitä. Ne on ihan kivoja oikeesti. Ulkomailta saa tilattua todella edullisesti sellaisia peruukkeja, joita kehtaa käyttää useammin kuin kerran. Jos ei itse voi tilata, niin lahjoo kaveria tilaamaan. Ei se niin vaativaa ole. Suomesta saa myös joitain ihan kivoja peruukkeja. Mutta oikeesti. Peruukit säästää rahaa, kun ei tarvii leikata ja värjätä omia hiuksiaan. Ja näyttävät usein myös paremmilta ja pitävät muotonsa paremmin. Ja pitää muistaa se, että kaikki peruukit eivät ole pyhää. Huono peruukki on huono.

Miesten huonot crossplayt:
Jos mies haluaa vetää mekon päälleen niin ok, mutta käytä naiseksi eläytymiseen hieman aikaa, opettele meikkaamaan, ajele ylimääräiset karvat veks ja yritä näyttää tytöltä. Vitsillä tehdyt huonot crossplayt eivät valitettavan usein ole hauskoja.

Lisää varmasti on, kunhan taas huomaan jotain hyvin ärsyttävää. Jatkakaa ja muistakaa perustella.
Don't get worked up. Chill out and help me find a time machine.
- Gintoki

Avatar
Mida
Viestit: 54
Liittynyt: Ke Helmi 20, 2008 00:58

Re: The ultimate vinetys ketju

Viesti Kirjoittaja Mida » Ke Kesä 04, 2008 20:18

Saarna alkakoon...

Hiukset
Hyvänen aika sentään, ne hiukset ihan totta voi pestä. Ja jos on helposti rasvoittuva hiuslaatu niin peruukki on erittäin hyvä vaihtoehto. Ehkä kamalinta mitä conissa voi nähdä on erittäin onnistunut cossi - mutta ah ja voi - hiukset ovat rasvaiset ja muutenkin huonossa kunnossa eivätkä muistuta yhtään hahmon hiuksia. Tietenkään sille ei voi mitään, jos hiuslaatu on sellainen, mutta silti! :'< Peruukkeja saa aika halvalla, joten ostakaa peruukkeja! (piilomainontaa?)

Kengät
Hiusten lailla myös kengät ovat tärkeä osa kokonaisuutta ja rumat, asuun epäsopivat kengät pilaavat koko cossin. Valitettavasti asia on näin. Tietty kannattaa laittaa mahdollisimman mukavat kengät jalkaan, mutta älkää pliis laittako niitä vanhoja lenkkareita sen hianon mekon kanssa, oli sitten kuinka mukavat tahansa.

L-cosplay
Kyllä. Minä olen hyvin pettynyt L-cossien tasoon ja olen nähnyt tasan YHDEN tyylikkään cossauksen ja sekin oli Kikuconissa. Se ei valitettavasti riitä, että laitetaan päälle jotkut farkut ja valkoinen paita ja sotketaan vähän ruskeeksi kulahtunutta hiuspehkoa. Vaikka tämä onkin helppo cossi niin panostakaa nyt edes vähän. Hiustenlaittoon voi käyttää enemmän aikaa ja vaatteetkin valita huolellisemmin.

mogmi on puhunut, kiitos.

Avatar
Na-ni
Viestit: 53
Liittynyt: Pe Tammi 19, 2007 11:19
Paikkakunta: らうま
Viesti:

Re: The ultimate vinetys ketju

Viesti Kirjoittaja Na-ni » Pe Kesä 06, 2008 17:37

Oi, vihdoin virallinen vinetys ketju o/ tästä tulee kivaa.

Meikki yleisesti:

Se on todella harmi, että hyvin harva cossaaja käyttää meikkiä. Voisi jopa sanoa, että yli puolet cossaajista coneissa ovat meikittömiä, mitä on tullut nähtyä. Ei siinä mitään, jos on virheetön iho jo ennestään, mutta käyttäkää edes puuteria, ripsiväriä sekä kajaalia siinä ohessa. Ja mitä kamalinta on se, että ei käytä _yhtään_ meikkiä, vaikka olisi akne-iho tms. Meikki peittää finnit! Meikki peittää punoittavan ihon! Meikki peittää mustat silmänaluset! ...joten käyttäkää sitä edes vähän, niin ei tarvitse sen osalta feilata.
Toisaalta liika meikki on taas... fail. Ei sitä meikkiä tarvitse tunkea koko naamaan, että ei tunnista, onko se ihminen vai olio. Eli sopivasti meikkiä, liika on aina liikaa. Ei silmiä tarvitse kokonaan kajaalilla tuhrata.

Ghetto-cosplay:

Tämä ärsyttää ja herättää kummastusta. Onko se todella niin vaikeaa tehdä asunsa lähdekuvien mukaan? Onko se niin vaikeaa ostaa oikeanlainen/värinen peruukki? Onko se niin vaikeaa olla alkuperäisen näköinen? Ei siinä mitään, jos vetää vaikka jonkun hahmon pitämän mekon/takin/what ever päälle ja laittaa hiukset samanlailla, mutta ei muuten muistuta hahmoa/ei tunnista hahmoksi, pitääkö sitten väittää cossaavansa juuri sitä hahmoa? Aivokapasiteetti ei riitä tajuamaan tätä. Varmaan siinä on omat syynsä, jokin "viime hetken ratkaisu" tai jotain, mutta itse en menisi silti _väittämään_ että cossaisi jotakin. Jos haluatte oikeasti cossata jotain, niin tehkää asunne kunnolla lähdekuvien mukaan, että teidät tunnistettaisiin, ettekä vain saisi vihaisia katseita. Esimerkki tapauksena voisi toimia DN:n Misa-cossit. Joo, "laitan gothic-lolita vaatteet päälle ja hiukset/peruukki saparolle - oon Misa<3<3<3" ...ei näin. Näitä on nähty liikaa coneissa ja niille on tullut naurettua - jatkakaa toki niin saadaan hyvät naurut jatkossakin.
Mutta jokainen tavallaan (epic fail is epic).

Eläytyminen hahmoon:

Tietty hahmoon eläytyminen on tärkeää, mutta ei tietenkään pakollista - enemmänkin toivottavaa. Mutta ei silti AD/HD-hahmon tarvitse nurkassa hiljaa kyyhöttää pelästyneen peuran näköisenä, eikä autistisen ja hiljaisen hahmon tarvitse juosta pitkin seiniä hyperinä kuin hullujen huoneelta karanneena. Joten kannattaa hieman kiinnittää siihen hahmon käyttäytymiseen huomiota. Tietty hauskaa/tylsää saa olla, mutta edes miettikää vähäsen.

Peruukkien stailaamattomuus/vääränlaiset peruukit:

Miksi oi miksi, sitä peruukkia SAA/TÄYTYY/VOI toki stailata. Ja peruukin voi toki värjätä oikean väriseksi, jos se ei sitä ole. Ja sellaisen oikean tyylisen peruukin voi kyllä ostaakin, ettei tarvitse katsoa otsatukattomia hahmoja otsatukilla ja toisinpäin. Stailaus on tärkeää, että hahmo tunnistetaan erikoisen hiustyylin takia, ja jos et osaa stailata - niin opettele. Vaikka omilla hiuksillasi tai kaverin. Eihän se haittaa, jos ei juuri löydy sellaista peruukkia kuin haluaa, mutta silti voi edes jotenkin improvisoida - eikä jättää tätäkin asiaa feilauksen puolelle. Ei se peruukki ole sokerista tehty, ihan rohkeasti vain leikkaamaan sitä saksilla ja törkkimään sitä hiusgeelillä ja lakalla.

Edittoa sitä myöten kun vinetettävää tulee.
ナニ ♥ ジュホ, あいしてる よ はちみつ~
Don't let go of my hand.

Avatar
Pem_
Viestit: 323
Liittynyt: Pe Elo 11, 2006 15:39
Paikkakunta: Sielä missä korpi kasvaa.

Re: The ultimate vinetys ketju

Viesti Kirjoittaja Pem_ » La Kesä 07, 2008 08:53

Misa- ja L-cosplay
Olen nähnyt aika paljon noita Misa-cosplayssa olleita. Mutta minun mielestä niihin ei ole panostettu kovin tarpeeksi. Samoin myös L-cossissa, älä missään nimessä käytä mitään peruukkia. Ei herran tähden. Samoin olisi Misassa. Mieluummin omat hiukset olisivat paras vaihtoehto.
Traconissa oli monia L-cosseja, mutta ei mikään minun mieleeni.( Köh.. paraskin puhuja itse olin myös L:n cossissa, ja pakko myöntää että minulla ei ollut mustia hiuksia.) Ainoat hienot ja aidon näköiset Death note hahmot oli Na-nilla(Misa) ja Juho-samalla(L).

Tissit piiloon.
Jos cossaatte miestä, sen rintojen litistämisen kipuun pitää tottua. Toki onhan se vaikeeta yrittää tottua yhtäkkiä johonkin puristavaan asiaan tuossa rintojen ympärillä. Se on kipua se.
Koettakaa kestää se kuin ihmiset. Harjoitelkaa vaikka olemaan kotona niillä parhainta tapaa hengittää, jos ne puristaa niin paljon. Kestätte sen! o/

Pahvista tai muusta tehdyt aseet:
No ei pahvi ole mikään paras mahdollinen johonkin aseen tekoon. Pikemminkin jokin kovempi materiaali olisi parempi. Kuten vaikka vaneri
tai jotain muuta vastaavaa. Pliiis, käyttäkää vaikka vaneria jos on tarpeen, mutta ei kannata käyttää pahvia missään cosplayssa, ellei siitä sitten oikeasti ole hyötyä. Tosin voihan se pahvi vaikka pelastaakkin, eihän siitä koskaan tiedä minkälaisia ihmeitä se voi tehdä.

Meikit:
Niin, ehkä yksi tärkeimmistä asioista cosplaysta. Meikkiä ei kannata pelätä. Meikki todellakin peittää kaikki virheet kasvoilta(Lähes kaikki).
Mutta meikkiä ei kannata olla liikaa kuten Na-ni tuossa viestissä sanoikin. Nyt kaikki huomio! Käyttäkää herran tähden edes jotain meikkiä! Miehet myös, se ei ole pahitteeksi. Meikki ei ole vihollinen vaan ystävä. Jossain määrinhän se voi olla vihollinen, jos on huonot meikit. Silloin voit kirota ja heittää meikit seinään jos ei miellytä.

Peruukit:
Joskus saattaa olla ehkä ihan suositeltavaa mutta ei aina. Jos omista hiuksista jotain saa niin se on hyvä, mutta hiuksesi ei välttämättä pysy siinä muodossa.
Että jostain ulkomailta olisi järkevintä hankkia se peruukki.

Eläytyminen:
Kantsii ottaa tuttu hahmo jonka olet tiennyt jo aika kauan, eläytyminen käy paljon helpommaksi. Älä ota sellaista hahmoa johonka et ole tutustunut, etkä ole katsonut sarjaa. Tai jos otat niin katso edes minkälainen hahmon luonne on ja yritä toteuttaa sitä. Eli katso sarjaa ja tutustu hahmoon kunnolla.
En halua nähdä ainakaan itse sellaisia wannabe-hahmoja. Köhköh... Treenaa vaikka öisin sitä hahmoa jos haluat sitä cossia. JA toteuta se cossi hyvin!

Jooh.. valitukseni loppuu nyt tähän... =_=
Akuroku
(~^,^)~

Avatar
nonparelli
Viestit: 51
Liittynyt: Ti Heinä 04, 2006 09:33

Re: The ultimate vinetys ketju

Viesti Kirjoittaja nonparelli » La Kesä 07, 2008 18:54

Tästä onkin jo vinennyt melkein kaikki, mutta täytyy nyt itsekin vähäsen. Nääs ne HIUKSET. Na-ni jo puhui noitten peruukkien stailaamisesta, mutta pureudutaan asiaan vähän tarkemmin.

Kun on näitä tapauksia, että cossataan hahmoa joiden hiusten on tarkoitus uhmata painovoimaa. Mutta lopputulos on joko täydellinen sekamelska tai sitten täysin jotain muuta. Näitä näkee niin harvoin toteutettuna oikein. Joko ei viitsitä edes yrittää saada näyttämään niitä hiuksia hyvältä, tai sitten se hius-/peruukkiviritelmä ampuu yli ja lujaa. Vaikka niitten hiusten olisikin tarkoitus olla piikikkäät, niin ei niitten herran tähden täydy osoittaa ihan joka suuntaan. Että jos tyyppi nyt ihan välttämättä haluaa cossata hahmoa, jolla tietää olevan hyvin erikoiset hiukset, koittakaa tehdä se myös kunnolla. Ei kannata aina tyytyä siihen ensimmäisen yritelmään, kokeilua, säätämistä ja harjoittelua niin hyvää tulee aikanaan. Hyvät referenssikuvat ftw.

Avatar
Lirlys
Viestit: 244
Liittynyt: To Tammi 03, 2008 05:05
Paikkakunta: Vantaa

Re: The ultimate vinetys ketju

Viesti Kirjoittaja Lirlys » La Kesä 21, 2008 21:06

Tässä onkin vinetetty aika monesta asiasta jo mikä itseänikin ärsyttää, mutta osallistunpa keskusteluun silti..

Bindaus
Tämäkin seikka on mainittu jo surullisen monta kertaa, mutta se on varsin totta.
Minusta cosplay ei ole onnistunut jos ei laita rintojansa piiloon. Ymmärrän kyllä jos joku nyt on vain siunattu niin isoilla rinnoilla, että bindaus on hankalaa, mutta siinä vaiheessa otetaan järeämmät konstit käyttöön ( ja ei, en tarkoita, että tässä vaiheessa juostaan kirurgille sivaltamaan rinnat pois), mutta bindaus saattaa olla silloin varsin tukalaa, mutta se on sitten kestettävä. Jos ei kestä niin cossatkaa naishahmoja. Kyllä siitä kategoriasta löytyy varsin paljon suurilla rinnoilla varustettua poppoota, joten ei pitäisi ainakaan hahmopula iskeä ihan ensimmäisenä.

Hygienia
Siis kiltit ihmiset käyttäkää sitä dödöä! Ei ole järjin mukavaa kun joutuu conialueella pidättämään hengitystään kun siinä hikihuurussa ei tunnu saavan happea. Tietenkin coneissa tulee kuuma ja hikoaa, mutta voi sitäkin hikoamista ehkäistä jo ennestään deodorantilla ja suihkaisulla jotain hajustetta sinne ja tänne. Ja jos kuuma tulee niin ei siellä sisällä aina tarvitse kökötellä ulos siitä vilvottelemaan. Ja jos ulkona on yhtä kuuma kuin sisällä, tai sää on muuten huono niin vesipullo ja viuhka kehiin.
ps. Ei ole järjin kivan näköistä sekään kun puvuissa on hikiläikkiä.

Huolimattomuus/väärät materiaalit/jne
Siis tällä tarkoitan nyt sitä kun puku on tehty "no jotain nyt sinneppäin"-tyylillä (tämän ymmärrän siinä tapauksessa, että aika on loppunut kesken, mutta aloittakaa ne pukujen tekemiset ajoissa! [nim. itselleni tätä on käynyt liian usein]).
Asuun kannattaa ostaa myös vähän paremmat kankaat, sillä se äidin vanhasta lakanasta tehty paita ei näytä ehkä siltä kaikista parhaimmalta. Jos ei rahaa ole niin tonkikaa kauppojen alekoreja ahkerasti ja tehkää löytöjä.
Myös se kun hahmolla on aivan väärän värinen/sävyinen puku ärsyttää. Aina ei tietenkään voi löytää juuri sitä oikeaa liila-puna-keltaista kangasta joka vivahtaa vihreään, mutta se kun huomaa hameen olevan väärän värinen ilman referanssikuvaa siinä vieressä, on aika hälyttävää.
Thank you and have a terrible nice day.

http://lirlys.deviantart.com/

Avatar
Mewstor
Viestit: 50
Liittynyt: La Kesä 10, 2006 14:49
Paikkakunta: Turku

Re: The ultimate vinetys ketju

Viesti Kirjoittaja Mewstor » Su Kesä 22, 2008 01:02

Arvasin että vinetykseni bindaus ketjuun herättäisi jonkin laista vastakaikua :lol: Pitää siis valittaa nyt ihan noin yleisesti parista asiasta. (En ehkä ole ihan täysin tosissani, mutta kyllä ajoittain tuntuu hyvinkin vahvasti juuri tältä.)

Bindaus on must:Kaikki tai ei mitään

Kyllä bindata täytyy tai ET SAA cossata miespuolista hahmoa. Se on kuin laki joka kaikkien tulee tietää ja jota tulee noudattaa. Uskaltaako tässä enää cossata haluamaansa hahmoa lainkaan?
Jos nyt muutan mieleni (ihan vain miellyttääkseni kriittistä yleisöä), kuka tulee antamaan minulle olantaputukset ja kehumaan uhraustani paremman cossin puolesta? Ei luultavasti kukaan. Kaikki mitä kostun bindaamisesta on tieto siitä ettei kukaan (tai kovin moni) ajattele minusta pahaa ollessani töllisteltävänä conissa. Ymmärrän bindaamisen kilpailua varten, se nyt on selvä, mutta onko joka ikisen mieshahmoa cossaavan tytön litattava itsensä jos haluaa cossaamaan edes lähteä?
Bindaisin kyllä jos saan siihen sopivat materiaalit ja saisin homman hoidettua kunnolla. Ei taidot riitä :/

Cossi-elitistit

Vine sitä ja vine tätä. Aina on jokin huonosti. Täydellistä cossia ei olekaan. Jokin mättää jokaisessa hahmossa. Vika on joko hiuksissa tai kengissä. Vaatteissa tai hajussa. Puvun saumoissa tai hahmon käytöksessä. Elitisteille ei mikään kelpaa. Vain paras saa arvostusta osakseen. Aloittelijoilla ei nähdä edes sitä yhtä hyvää puolta asussa, sitä yhtä tai paria juttua joka oikeasti onnistui ihan nappiin, kun samalla pari muuta asiaa mättää ja vesittää koko luomuksen kertaheitolla. Mutta arvostelua ja valitusta varten tämä ketju onkin tehty. Unohdetaan siis äskeinen ;)

Asekielto

Ymmärrän proppien aiheuttaman vaaran, sekä säännöt vahinkojen välttämiseksi. Järkeä tulisi kuitenkin käyttää noiden kieltojen kanssa. Kaikki edes lievästi asetta muistuttavat propit eivät ole vaarallisia. Jokaisen propin kohdalla tulisi käydä erikseen läpi kriteerit, jotka mahdollisesti tekevät siitä vahinkoalttiin. Jos se ei aiheuta muille mukana kannettaessa vaaraa (olemalla liian iso, kulmikas, terävä, pitkä...) voisi sen sallimista harkita uudelleen sen sijaan, että sen kummemmin ajattelematta se heitetään vain narikkaan lojumaan. Ja kuinkas on asun ulokkeiden laita sitten? Leikkelemään osa asusta irti kun on liian teräviä kulmia/pitkiä ulokkeita? (Esim. pyramidhead cossi traconissa.)
(Kuinkas tämä kuulostaa jotenkin sekavalta?... Toivottavasti ei liian sekavalta kuitenkaan.)

Hmmm... Eiköhän siinä nyt ollu jo jotain. Jäi vain mietityttämään näin illan myöhäisillä tunneilla. Purkua purkua...
The Cake Is A Lie!

Avatar
Scarface
Viestit: 91
Liittynyt: To Kesä 14, 2007 12:27
Paikkakunta: Riihimäki

Re: The ultimate vinetys ketju

Viesti Kirjoittaja Scarface » Su Kesä 22, 2008 08:57

Jau, täällähän on puitu melkein kaikki omaa mieltäni ja tasapainoani horjuttavat feilaukset, joten enpä taida toistaa muita.

Poseeraus
Varmaan samaan kategoriaan ympättävissä tuon hahmoon eläytymisen kanssa. Coneissahan salamavalot leiskuvat joka nurkalla ja itsekin harrastan silmääni miellyttävien pukujen ikuistamista, joten toivoisin silloin jonkinlaisen hahmoon liittyvän poseerauksen läväyttämistä. Valitettavan moni vain seisoo paikoillaan kameraan möllöttäen, mikä on omiaan latistamaan kuvan tunnelman, oli asu kuinka komea tahansa. Toki sen ymmärtää, mikäli omaa kamerafobian / on mahdotonta poseerata asun tuoman liikkumisrajoituksen takia / itse cossattava hahmokin on luonteeltaan aikalailla ":|".
Ei kuitenkaan vaadi mahdottomia harjoitella peilin edessä kotona parin minuutin verran sopivaa keikistelyasentoa. Monesti olen kuvannut cossaajia, joiden mahtavat poseeraukset saavat unohtamaan vinksallaan olevan peruukin tai muut puvun epäkohdat.

Huonosti istuva puku
Joo, kyllä sen huomaa jos puku hinnaa hartioista / puku on liian kireä / hihat ovat liian pitkät /puku on liian suuri / puku on liian pieni. Kaavat, nuppineulat, reilut saumanvarat, oman vartalon mitat ja koekappaleet ovat ystäviä. Itselläni käynyt liian usein niin, että puku näyttää muuten ihan mukiinmenevältä, mutta istuvuus ei todellakaan ole mikään parhain. Milloin kaula-aukosta on tullut liian suuri ja milloin taas liian pieni, toisinaan hihanreiät ovat jääneet jumalattoman kireiksi ja joskus puolestaan niihin majoittaisi käsivarsiarmeijan.

Jeps.

Avatar
Vigly
Viestit: 59
Liittynyt: Ma Huhti 26, 2004 20:04
Paikkakunta: Tuusula

Re: The ultimate vinetysketju

Viesti Kirjoittaja Vigly » Pe Kesä 27, 2008 15:32

Peruukit - niiden ostaminen ulkomaisilta myyjiltä ja omien hiusten suosiminen niiden sijaan.
Meinasin kirjoittaa tämän peruukeista ketjuun, mutta ajattelin sen kuuluvan ennemminkin tänne...
Olen tässä jo aikaisemminkin pohtinut, miksi ihmiset panostavat niin vähän peruukkeihinsa? En ymmärrä miksi hyvästä peruukista voi maksaa rahaa - Ehkä omalla kohdalla se on jokin perfektionismin tapainen joka komentaa aina ostamaan sopivimman peruukin, ja katsomaan vasta sitten hintaa.
Mikä siinä ulkomailta tilaamisessa on niin vaikeaa? Kun ostin ekan peruukkini, äitini tutut jenkeissä tilasivat peruukin (koska eivät toimittaneet eurooppaan) ja lähettivät sitten peruukin eteenpäin. Vähän vaikeimman kautta, mutta sain haluamani peruukin, vieläpä 15 eurolla.
Tuntuu että "en haluu tilata ulkomailta peruukkia" on lähinnä selittämistä, että pääsis mahdollisimman helpolla ja halvalla riman ali. Sitten on näitä: "No mutkun äiti/isi ei anna tilata" - Vanhempiakin pitää vähän kouluttaa, ja selittää mitä on tekemässä ja miksi. Olisi myös hyvä perustella ja painottaa että läheskään kaikki nettikauppiaat eivät ole mitään huijareita. Kannattaisi myös itse perehtyä eri myyjien saamaan palautteeseen, ja ottaa selvää miten muiden on käynyt kyseisistä liikkeistä tilatessa. Jos lapsonen sanoo "äiti tahon ton 40€ peruukin et voin pitää sitä kerran ja sä maksat" - en mäkään tilaisi : D Jos omat vanhemmat ovat kuitenkin auttamattomasti puupäitä, niin ainahan voi pyytää jotain tuttua tilaamaan ja antaa sitten rahat kouraan. Pitää kuitenkin muistaa olla rehellinen vanhemmille - alaikäisten vanhemmat ovat vastuussa lastensa rahankäytöstä, ja riippuen omasta iästä voi saada vapauksia oman rahankäyttönsä suhteen. 11 vuotiaalla peruukin tilaaminen netistä voisi olla vähän helpompaa sitten kun on vähän vanhempi. Tutustukaa yhdessä vanhempien kanssa asiaan, kun hekin ymmärtävät sinua ja harrastustasi, he tukevatkin sinua ( rahallisesti ) paljon mielummin : )
Tietysti on jokaisen oma asia, paljonko haluaa käyttää rahaa cosplayhin, mutta ei pidä odottaa että pilailuliikkeiden halvat peruukit, olisivat yhtä hyvännäköisiä kuin vähän arvokkaammat. Jo 20€ sijoitus näkyy peruukin laadussa selvästi.
Peruukit muuten noin yleensä ovat parempikuntoisia kuin omat hiukset, ja ovat toisinaan paremmin muokattavissa, ja tulevat lähes poikkeuksetta halvemmaksi kuin omien hiusten leikkuu ja värjäys etenkin jos työn teettää kampaajalla. Peruukkia käyttäessä ei myöskään tarvitse miettiä vielä kuukausi conin jälkeen mitä tulikaan cossattua edellisessä tapahtumassa...

Hyvä peruukki voi pelastaa huonon puvun, mutta hyvä pukukaan ei pelasta huonoa peruukkia.

Avatar
wiid
Viestit: 60
Liittynyt: Ti Tammi 22, 2008 12:49
Paikkakunta: Turku

Re: The ultimate vinetysketju

Viesti Kirjoittaja wiid » Ke Heinä 09, 2008 16:02

Minäkin tulin vähän vineämään peruukeista, kuten nähtävästi moni muukin on tässä ketjussa jo niin tehnyt.
Koska peruukkien laatu on puitu ylemmissä viesteissä jo melko tarkkaan, en ota asiaan sen kummemmin kantaa. (Suosittelen silti, ostakaa oikeasti niitä hyvälaatuisia peruukkeja. Ne näyttävät järjettömän hienoilta!) Ajattelinkin vinetä peruukkien käytöstä.
Ei siinä vaiheessa edes hyvälaatuinen peruukki pelasta pukua, jos omat hiukset sojottavat suuntaan jos toiseenkin peruukin alta. Minusta on vain niin uskomattoman ikävän näköistä katsoa muuten hienoa pukua, jossa peruukkikin on ihan kaunis ja hyvää kuitua oleva valkoinen, mutta mitä - näenkö tuolta valkoisuuden alta mustia/pinkkejä/[tähän mikä tahansa väri] hiuksia!
Ei pinnien tai peruukkimyssyn käyttäminen peruukin alla ole missään nimessä kiellettyä! Ei kaverisi syö sinua elävältä, jos mainitset ohimennen, että nyt on hiukset karussa peruukin alta. Peruukkimyssyn voi tehdä itsekin käyttämällä vaikkapa sukkahousuja. Onhan sitä kenen tahansa mukava katsoa kuvista itseään, kun peruukki on ojennuksessa ja omat hiukset eivät puske alta esiin.
Toki ymmärrän sen että vahinkoja sattuu (hiukset ovat sen verran omapäisiä joskus), mutta kun nykyään näkee coneissa monillakin cosplayaajilla vain omien hiusten päälle lyödyn peruukin ilman minkäänlaista yritystä piilottaa hiuksia peruukin alle.
Panostaa siis puvuissanne seuraavaksi tähän pikkuseikkaan. <:

Avatar
minori
Viestit: 45
Liittynyt: Ti Heinä 11, 2006 10:16
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: The ultimate vinetysketju

Viesti Kirjoittaja minori » Pe Heinä 11, 2008 22:33

Referenssikuvat
Katsokaa niitä kuvia, joka suunnasta ja moneen kertaan ennen kuin rupeatte tekemään. En voi sietää sitä, että puvuissa on saakelin typeriä virheitä, jotka olisi voinut ilman suurempaa taitoa tai rahamäärää tehdä oikein. Esimerksi nähnyt ihan liikaa Naruto-cossaajia, joiden liivin takana oleva punainen ympyrä on jalkapallon kokoinen ja pahimmassa tapauksessa vielä jotain hiton pvc:tä. -_____- Miksei vaan voi tehdä sellaista kuin se oikeasti on??

Surkeat cossaajat kisoissa
Onko sillä ihkaensimmäisellä Sakura-puvulla pakko osallistua cossikisaan? Toki eri asia, jos kisassa on aloittelijat-sarja, mutta jos samalla kierroksella lavalle nousee sellasia "mä ostin tän melkein samanlaisen mekon kirpparilta ja äiti ei antanu värjätä hiuksia" ja sitten joku törkeän hieno ja mooonta monta työtuntia vienyt puku, niin tekisi mieli juosta heittämään lavalta ne surkeudet, joihin ei ole uhrattu, aikaa, rahaa tai minkäänlaista yritystä.

Loimusametti
Voi herran jumala, ei sitä oikeasti voi käyttää... <____< En voi ymmärtää missä mielenhäiriössä ihmiset ostaa sitä. Se ei koskaan näytä hyvältä. Ei missään olosuhteissa. Noh, luultavasti pihiyksissään, kun onhan se halpaa. Mutta siihen sen plussat sitten loppukin.

Avatar
Blueberry lady
Viestit: 81
Liittynyt: Ma Huhti 28, 2008 18:48

Re: The ultimate vinetysketju

Viesti Kirjoittaja Blueberry lady » La Heinä 12, 2008 18:33

Peruukit:

Miksi kaikki eivät tajua, että peruukkeja voi/saa/pitää ostaa oikean värisiä." Minulla on ruskeat hiukset ja cossaan OnePiecen Namia" tai "Ostin luumun värisen peruukin Axel cossiini" ihmiset ärsyttävät minua eeerittäin paljon ja viimeisen lauseen tokaiseva henkilö saa kohdata minut pimeällä kadulla keittiöveitsineni :evil: vitsi?

Liian pienet asut

Ne (anteeksi!) kuvottavat minua! Jos on hieman enemmän massaa omistava henkilö en todellakaan suosittele cossaamaan jotain seksipommia mikroskooppisessa hamosessa ja paidassa ,joka paljastaa suurimman osan ylävartalosta.

L-cossit

Ihan oikeesti!Vähän rajaa näidenkin kanssa!! Traconissa oli L:lliä joilla oli rinnat ja ja suurimman osan hiukset eivät edes muistuttaneet alkuperäisiä!! :x
A flat chest is a status symbol!!!

Avatar
Hoothoot
Viestit: 592
Liittynyt: Ke Elo 18, 2004 21:11
Paikkakunta: Järvenpää
Viesti:

Re: The ultimate vinetysketju

Viesti Kirjoittaja Hoothoot » Ma Heinä 14, 2008 22:37

Sukkahousut ja sukat
inb4 Marykaygirl77/frances
Olen tässä cosplaykuvia katsellessani huomannut, että monet cosplayerit vihaavat sukkahousuja tai eivät ainakaan tajua, että niitä voisi käyttää. Olen myös kuullut valitusta siitä, kuinka niiden pukeminen on tuskallista, kuinka sukkahousut kiristävät ja kutittavat ja niin edelleen, mutta ihan omasta kokemuksestani voin sanoa, että eivät ne sukkahousut NIIN kamalia ole. Niihin pitää ehkä totutella hetken aikaa, mutta loppujen lopuksi ette haluakaan luopua niistä.
Eli siis: Käyttäkää hyvät ihmiset niitä sukkahousuja. Ne peittävät pahkuraiset polvet, mahdolliset arvet jaloissa (itikanpistot anyone?) ja vähän enemmän paljastavissa puvuissa myös reisien appelsiini-ihon (jota on useimmilla naisilla, painosta riippumatta). Lisäksi hyvät ja tukevat sukkahousut muotoilevat jalkoja ja saavat ne näyttämään solakammilta. Enkä kuuntele vastalauseita kylmyydestä/kuumuudesta. Denierien määrästä riippuen sukkahousut joko lämmittävät tai tuntuvat ihan tavallisilta. Kesäkuumalla sopii 15-20 denieriä ja talvella 40-60 denieriä.
Lisäksi, kun hahmollanne (tavallisesti koulutyttö) on valkoiset polvisukat, ette taatusti osta mustavalkoisia raitasukkia tai mustia nilkkasukkia. Ei, te ostatte valkoiset polvisukat, koska se näyttää paremmalta loppuasun kanssa. Kouluasut on suunniteltu harmoniseksi kokonaisuudeksi ja väärän väriset sukat voivat tuhota sekä hahmon että asun.

Vatsa sisään, rinta ulos - siten syntyy hyvä tulos
Toisinaan sitä näkee cosplaykisoissa pukuilijan, jolla on jokseenkin tiukka asu päällään. Tätä effektiä korostaa myös se, että pukuilijalla on huono ryhti ja vatsa sojottaa ulkona. Vatsaa kannattaakin siis vetää sisään - ainakin kuvissa ja mahdollisesti lavalla. Tämä koskee myös mahdollisia FMA:sta tuttuja Envy ja Wrath (anime)- pukuilijoita. Molemmat hahmot ovat oletusarvoisesti miehiä ja suurin osa heitä pukuilevista on tyttöjä/naisia. On luonnollista, että naisilla on enemmän rasvakerrosta kuin animumiehillä, joten tässäkin tapauksessa sen vatsan sisään vetäminen on enemmänkin sääntö kuin toive.
Vaikka tämä ei aiheeseen totaalisen tarkasti liitykään, minua häiritsee suuresti myös se, että valokuvia varten lysähdetään jotenkin kasaan eikä edes mietitä hahmoa. Ei ole pakko syödä kunaita tai harrastaa epämääräistä fanipalvelua eikä nostaa sormia ilmaan ja näyttää voitonmerkkiä, mutta seisokaa nyt hyvät ihmiset edes suorassa (ellei hahmolla sitten ole jotain ryhdillisiä/asenteellisia ongelmia ja suorassa seisominen on uskottavuuden kannalta mahdotonta).

Avatar
Shewon
Viestit: 203
Liittynyt: To Helmi 08, 2007 18:47

Re: The ultimate vinetysketju

Viesti Kirjoittaja Shewon » Ke Heinä 23, 2008 00:38

Minäkin kannan korteni kekoon vaikka itse olenkin vuoden vasta cossanut.

Kuvaajat
"Ei hitto mikä kuva!" Kavahdin ja kaaduin melkein penkiltä kun joku oli ottanut minusta kuvan kikuconissa jossa näytin ihan kuolleelta. Ja samaten tuo kuva oli otettu kaukaa. Eli ihmiset jotka kuvaavat voiteko hiukan vaivata päätänne ja katsoa sitä kuvaa onnistuuko se vai ei. Ja jos ei niin pyytäkää että voiko vielä ottaa toisen kuvan. Ja jos kuvattava on lähtenyt karkuun älkää pliis laitako huonoja kuvia nettiin jossa joku näyttää ihan zombilta.

Hius värit
Viime vuoden animeconissa oli kaksi Sakura cossaajaa Narutosta jotka EIVÄT olleet värjänneet tai tehnyt mitään hiuksille! Ja myös Gaara cossarilla oli kikucon II blondit hiukset!!! Ihmiset värjätkää ne hiukset tai käyttäkää edes peruukkia!!

Siinä ne nyt oli, hiukan lyhyeksi jäi mutta kuitenkin...

Daiki
Viestit: 199
Liittynyt: To Tammi 11, 2007 21:16
Paikkakunta: Vaasa

Re: The ultimate vinetysketju

Viesti Kirjoittaja Daiki » Ke Heinä 23, 2008 23:11

Liian nopeat ja keskittymättömät kuvattavat
Luoja, pysykää paikoillanne kun kuvia otetaan. Usein käynyt niin että henkilö lähtee pois liian aikaisin ja esmes käsi liikahtaa kuvassa. Jos ei ole aikaa jäädä kuvaan, yksinkertaisesti sanokaa ei. Pitää se nyt ymmärtää että ei kuvia nopeasti oteta jos kuvaaja haluaa kunnon kuvan. Liikkukaa kun kuvaaja antaa luvan tai kysykää sitten muuten että onko valmista, hän voi nimittäin haluta ottaa uudestaan eri kulmasta tai jos kamera liikahti.
Keskittymiskyvyttömillä puhun niistä, jotka alkavat kuvauksen aikana tekemään aivan muuta kuin poseeraamiseen viittaavaa... Sain todeta asian kun eräs nimellä mainitsematon hahmo alkoi puhumaan kaverinsa kanssa kesken kaiken. Anteeksi kuinka? Puhukaa kun kuva on otettu, kiitos. Se on sitä paitsi ihan kohteliastakin. <__<

"Poseeraukset"
Suurin osa [onneksi] poseeraa hahmolle ominaisesti ja näyttävästi mutta sitten on tämä toinen osa, jotka vain jäyhästi jököttävät paikoillaan. Vaikka hahmo olisikin jäykkis, voi sellaisellekkin jonkilaiset poseerauksen tehdä. Niiden ei tarvitse olla "kädet ilmassa, jalka pystyssä"-asentoja, pienikin ele riittää. Seisokaa ainakin ryhdikkäästi.

Salakuvaajat
Miten typerä nimi... erm mutta kuitenkin.
Yleiskuvat conitiloista ja sen "asukkaista" ovat tietenkin sallittuja mutta salaa otetut kuvat yksittäisistä henkilöistä ovat vain... täysin turhia. Miksi ette mene yksinkertaisesti pyytämään henkilöä kuvaan? Kuvasta tulee varmasti parempi [ja kuvattavakin on tyytyväisempi] kun hän poseeraa haluamallaan tavalla, ei sillä kamalimmalla ilmeellä mikä tilanteessa sattui olemaan.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen cosplay-keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa