Alueen säännöt (LUKEKAA ENNEN KIRJOITTAMISTA!)

Cosplayn sisimmän olemuksen pohdinnat ja kaikki muut yleisluontoiset cosplay-aiheiset keskustelut, joille ei ole omaa aluetta.

Valvoja: Cosplay.fi / Ylläpito

Avatar
Hoothoot
Viestit: 592
Liittynyt: Ke Elo 18, 2004 21:11
Paikkakunta: Järvenpää
Viesti:

Alueen säännöt (LUKEKAA ENNEN KIRJOITTAMISTA!)

Viesti Kirjoittaja Hoothoot » To Tammi 03, 2008 20:36

Prosessi vei hetken, mutta nyt olemme valmistaneet säännöt, jotka koskevat vain tämän alueen viestejä.
Yritimme pitää säännöt mahdollisimman lyhyinä, koska ilmeisesti joillakin on ongelmia niiden lukemisessa. Pitäkää kuitenkin huoli niiden lukemisesta ja kysykää apua modetiimiltä, jos ongelmia ilmenee. Viiden varoituksen jälkeen banhammeri heiluu, mutta siitä lisää myöhemmin.

1. Viestit:
Ennen viestin lähettämistä, mieti näitä:
- Onko viestisi kirjoitettu selkeällä kielellä? Emme oleta, että kukaan käyttäjistä on äidinkielen professori, mutta toivomme, että kirjoitettavissa teksteissä on sekä isot alkukirjaimet että pisteet. Näin tekstien lukeminen helpottuu.
- Oletko laittanut hymiöitä niin paljon, että viestisi näyttää keltaiselta? Jos olet, huomioi toki, että kaikki eivät pidä hymiöitä suloisina vaan kokevat ne ärsyttäviksi. Hymiöitä saa käyttää, mutta niiden käyttöä voi säännöstellä.
- HYMIÖ EI KORVAA PISTETTÄ
- Turha viesti? Jos tuntuu, että viestisi on kohdistettu vain yhdelle foorumikäyttäjälle, ota toki järki käteen ja mieti, voisiko asian hoitaa vaikkapa yksityisviestin välityksellä. Kiitokset voin myös muokata aiempaan viestiin.
- Muutenkin aiomme pitää kirjoituksen vaatimustason korkeammalla kuin muualla Anikissa. Moderaattorit saattavat ajoittain korjata pahimpia kieliopillisia juttuja. Jos siis olet kirjoittanut viestin, jossa ei ole isoja kirjaimia eikä pisteitä ja huomaat että se on muuttunut, tiedät, että joku ahkera tonttu on muokannut sen ymmärrettävään muotoon. Pienistä muokkauksista ei yleensä ilmoiteta, mutta jos käyttäjä osoittaa useamman viestin ajan olevansa kykynemätön kirjoittamaan kriteerien mukaisia viestejä, asiasta tullaan huomauttamaan.
-Linkitykset kannattaa laittaa urlien taakse ja muutenkin pitää viestit siisteinä ja helposti luettavina.

Minkäänlaista solvaamista tai käyttäjien välistä kärhämää ei suvaita foorumilla. Jos on pakko riidellä, hoitakaa se yksityisviestein. Ketään ei saa haukkua päin anonyymeja kasvoja eikä kirosanojen viljely ole kannustettavaa toimintaa. Muistakaa, että viestejä on mahdollista muokata Edit-painikkeella.

2. Ketjujen luominen ja niihin vastaaminen:
- Älä luo ketjua vain omaa pukuasi varten. Eli ei näin:

"Auttakaa mua Nartsan ninjaasussa!111!"
vaan näin:
Naruto-ninjat - keskustelu hahmojen puvuista ja niiden tekemisestä.
Jos jokainen cosplayer luo omalle puvulleen ketjun, tulee foorumista epäselvä eikä apua loppujenlopuksi tule. Isoille sarjoille voi perustaa oman ketjun.

-Ennen ketjun luomista on hyvä tarkistaa onko vastaavaa jo olemassa. Saman aiheen ympärille keskittyvät ketjut yhdistetään.
- Tee aloituksesta tarpeeksi mielenkiintoinen ja selkeä, varsinkin jos aihe liittyy mielipiteisiin ja niiden jakamiseen.
- Jos aloituksessa annetaan esimerkiksi yksi mielipide, ei sinun tarvitse tarttua siihen, vaan voit laajentaa ajatuksiasi aiheen ympäriltä. Ketjun aloittaja on luultavasti vain yrittänyt herättää keskustelua.
- Käyttäjät luovat ketjut, ne eivät sikiä neitseellisesti. Vaikka säännöt vaikuttavat aika tiukilta, hyvän ketjun luominen ei ole liian vaikeata.
- Kun ketjuun tulee kymmenen sivua täyteen, se lukitaan ja tilalle perustetaan toinen ketju. Vanhaa ketjua kannattaa kuitenkin selata.

3.Ohjeiden jakaminen ja pyytäminen
-Kun luot viestiä, jossa pyydät apua jonkun asun tekemiseen, muista hyvät esimerkkikuvat ja selostukset mahdollisuudestasi ostaa materiaaleja.

Ei näin:
"Haluun tehhä sen yhden Bleachin fillerityypin, joka onn siin yhdes jaksos kolme sekunnttia ruudul. Kyl te tiedätte...auttakaa mua"
Vaan:
"Haluaisin apua tämän *kuvalinkki tähän* hahmon shinigami-jutun tekemiseen *lisää kuvia kaikilta kulmilta*"

- Yritä myös olla selkeä kun ohjeistat jotakuta puvun tekemisen kanssa. Neuvo parhaat mahdolliset materiaalit ja opasta kysyjä tutoriaalin pariin, jos sellainen on olemassa.

4.Kuvien postittaminen:
- Jotta säästyttäisiin hitailta sivuilta, kuvat pitää pienentää maksimissaan kokoon 500x500. Emme halua sivujen venymistä. Jos kuvasi on suurempi, voit laittaa linkin esim. Photobucketiin, Imageshackiin tai muulle host-sivulle.
-Kuvat voi pienentää monilla ilmaisohjelmilla, kuten PhotoFiltre, Gimp etc. Myös Windowsin ohjelmissa on mahdollista pienentää kuviaan.
- Linkittäkää kuvat esim. Photobucketista tai ImageShackista. Kuvia ei linkitetä esim. seuraavista paikoista: Irc-galleria, ii2, MySpace, FaceBook ja deviantArt. (Maalaisjärkeä on hyvä käyttää, koska moderaattoritkaan eivät ole tietoisia kaikista vastaavista sivustoista.)
- Suoralinkittäminen muilta sivustoilta on kiellettyä. Jos tahdotte käyttää vaikkapa jonkun kaupan esimerkkikuvaa tuotteesta, jota haette, tallennatte kuvan ensin koneellenne ja lataatte sen tänne foorumille esim. oman kotisivutilanne tai edellämainitun host-sivun kautta. Näin vältytään varastamasta muiden sivustojen kaistaa ja kuvatkin näkyvät pidempään ja ovat paremmin avuksi muille, jotka ehkä hakevat samoja neuvoja kuin sinäkin. Älkää siis suoralinkittäkö!

5. Ryhmät:
31. Ilmoita ryhmän teema (anime/manga/peli/muu) selkeästi otsikossa. Laita otsikkoon myös tapahtuma, johon mennessä ryhmä on koottava. Tapahtuma on pitää ilmoittaa, muuten ketju lähtee poistoon.

2. Mieti, onko tarpeellista ilmoittaa ryhmästä vuotta aikaisemmin. Usein on nähty, että vuotta aiemmin aloitettu keskustelu ryhmästä ja sen toiminnasta kariutuu vain kuukautta ennen tapahtumaa. Joissain tapauksissa aikaisin aloittaminen on hyvä asia, joissain ei. Käytä järkeä.
Käyttäkää ihmeessä järkeä myös silloin kun perustatte ryhmähakuja sarjoista, joita kukaan ei tunne/sarjoista, jotka eivät ole yhtään muodissa.

3. Ei chattailua ketjuissa. Välttäkää ihan oikeasti 20-sivuisiksi paisuvia mammuttiketjuja, joissa ei ole päätä eikä häntää. Keskustelun voi hoitaa yksityisviestein tai vaikka Messengerillä/IRCissä/IRC-galleriassa. Ketjuun vain tärkeimmät asiat, joihin lasketaan vaikkapa aikataulut tai kimppatilaukset. Ei "yaoi"-touhuja!
-Ei myöskään keskustelua siitä, minkä ikäisiä pukuilijoita ryhmään on tulossa. Jos teidän on kuitenkin pakko tietää tällaiset faktat, sisällyttäkää ne viesteihinne älkääkä tehkö uutta viestiä.
-Jos joku ilmoittautuu, henkilön lisäämisestä listalle ei tarvitse ilmoittaa erikseen.
-Jos suunnittelette ryhmällenne miittiä, älkää jaaritelko asiasta turhaan vaan päättäkää.

4.Useampia ryhmänhakuilmoituksia ei tarvitse perustaa. Kaksi Inu-Yasha porukkaa voi sulautua yhdeksi etc. Jos jostain syystä oma ryhmäsi on erilainen kuin vastaava Inuyasha-ryhmä, ota yhteyttä modeihin ja kysy lupaa kahdelle samanlaiselle

5. Sitoudu ryhmääsi. Jos vastaat ilmoitukseen, pitäydy lupauksessasi äläkä jätä hommaa kesken. Mieti tarkkaan, toimiiko ryhmä vielä puolen vuoden päästä ja kuinka SINÄ voit vaikuttaa sen toimintaan. Ihan oikeasti.
6. Viestien ja viestiketjujen poistaminen, turhat viestit, varoitukset ja bannaaminen:

-Turhiin viesteihin lasketaan esimerkiksi onelinerit, joissa kiitetään neuvojen antajaa. Tällaiset tekstit lentävät bittiavaruuteen valon nopeudella. Yleinen muistisääntö on se, että turha viesti hyödyttää vain yhtä ihmistä. Turhiin viesteihin lasketaan myös viestit, joista ei saa mitään selvää ja sellaiset tekstit, joissa hymiöt ovat isommassa osassa kuin sisältö.
- Moderaattorit antavat varoituksia aiheettomista viesteistä ja neuvovat käyttäjää oikealle tielle viestien suhteen. Jos käyttäjä ei viiden varoituksen jälkeen ota opikseen, on edessä bannaaminen eli käytön kieltäminen määräajaksi. Banneja ei kuitenkaan heitellä helposti, vaan se on aihe, josta modetiimi keskustelee ennen postauskiellon virallistamista.


7. KÄYTÄ HAKUA!

Googlaa, selaa cos.comia, tutki linkkilistan linkkejä. Ne auttavat paljon. Älä kuitenkaan pelkää kysymyksien kirjoittamista foorumille. Niistä voi olla apua myös muille.

Viihtykää ja kirjoittakaa hyviä viestejä.
Cosplay on tapa elää, koska ilman sitä ei ole elämää.

Orange and fuzzy is FOE!

Avatar
Hoothoot
Viestit: 592
Liittynyt: Ke Elo 18, 2004 21:11
Paikkakunta: Järvenpää
Viesti:

Re: Alueen säännöt (LUKEKAA ENNEN KIRJOITTAMISTA!)

Viesti Kirjoittaja Hoothoot » Ke Kesä 25, 2008 22:35

Sääntöihin on tehty hienoisia muutoksia ja toivoisimme, että kaikki foorumilaiset perehtyisivät uudistuksiin (ja sääntöihin yleensä!).

Suurimmat muutokset koskevat suoralinkitystä, joka on osoittautunut pieneksi ongelmaksi. Älkää siis linkittäkö kuvia niiden alkuperäispaikoista vaan ladatkaa ne vaikka Imageshackiin (ilmainen ja helppo) ja linkittäkää vasta sitten. Ei ole kohteliasta viedä muiden ihmisten maksamaa kaistaa. Muistakaa myös, että Irc-gallerista/ii2:sesta/deviantArtista tai muilta vastaavilta sivuistoilta ei saa linkittää kuvia, koska niiden säilymisestä ei ole mitään takeita.

Kiitoksia huomiostanne ja onnea kesän pukuiluihin.
Cosplay on tapa elää, koska ilman sitä ei ole elämää.

Orange and fuzzy is FOE!

Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Yleinen cosplay-keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 28 vierailijaa