Genderbend cosplay

Cosplayn sisimmän olemuksen pohdinnat ja kaikki muut yleisluontoiset cosplay-aiheiset keskustelut, joille ei ole omaa aluetta.

Valvoja: Cosplay.fi / Ylläpito

Zelman
Viestit: 69
Liittynyt: Ti Kesä 24, 2008 20:07

Genderbend cosplay

Viesti Kirjoittaja Zelman » Ma Heinä 20, 2015 00:23

En löytänyt kyseisestä aiheesta ketjua joten ajattelin tehdä sellaisseen. (modet poistakoot jos nyt tein jotenkin väärin)

Crossplaysta löytyy toki pienehkö aihe, mutta entä hahmon cossaaminen toisena sukupuolena? Mitkä ovat suomalaisten cosplayaajien mielipiteet siitä? En ole näihin törmännyt kovinkaan usein ja olen kiinnostunut tietämään mitä kanssa harrastajien (cosplay) päässä liikkuu kyseisestä aiheesta.

Voiko hahmosta X joka on mies, cosplayata naisversiota, vaikkei sitä virallisessa animessa/sarjakuvassa/pelissä/etc ole olemassa? Saakoa asua muokata naisellisemmaksi esim: lisätä kaula-aukkoa, vai onko vaatteen oltava täsmälleen sama kuin alkuperäisellä mieshahmolla, mutta erona on että olet nainen, etkä yritä bindaamalla crossplayata.

Chuiga
Viestit: 51
Liittynyt: Ke Joulu 12, 2012 20:14

Re: Genderbend cosplay

Viesti Kirjoittaja Chuiga » Pe Heinä 31, 2015 13:01

Onhan näitä ollut jonkin verran (en ole tosin kiinnittänyt huomiota Suomen puolella). Näyttäisi olevan kovinkin yleistä ainakin ulkomailla, että hahmon sukupuoli muutetaan toiseksi. Tämä on mielestäni vähän sama asia, kuin, että voiko jostain hahmosta tehdä esim. steampunk version. Toisin sanottuna feel free, jos tuntuu siltä, että nyt haluaa tehdä vaikkapa Mlp Applejackista poikaversion.

Itse puvusta on varmaan monia mielipiteitä, mutta omasta mielestäni ( Huom! kukin saa tehdä mitä haluaa, mutta näitä genderbendereitä katselleena voin sanoa että:) jos mies hahmosta haluaa tehdä naisen, on todella mielikuvituksetonta vaihtaa (kuten yleensä on nähty tehtävän) esimerkiksi armoriyläosa "plate"bikineiksi tai housut hameeksi. Se, että tekee mies hahmosta naisen vain enemmän ihoa näyttämällä on aika tylsä vaihtoehto. Sama kuin yleensä näkee kun naishahmo muutetaan mieheksi, niin usein heitetään hahmolle vain liivi ja puvun housut. Toisin sanottuna, jos haluaa tehdä vaikuttavia genderbendereitä niin kannattaa käyttää mielikuvitusta, niissäkin on stereotypiansa joita mahdollisesti haluaa välttää. En sano, että mikään edellämainituista olisi rikollista toteuttaa, mutta nämä esimerkit käyvät todella nopeasti tylsiksi jos on genderbendereitä enemmänkin katsellut.

Ylipäätään kaikki hahmonmuokkaaminen on ihan itsestä kiinni haluaako sitä tehdä ja kuinka radikaalisti. Cosplayssa mielestäni suht kaikki on sallittua mitä hahmon muokkaamiseen tulee. Jos genderbendaa, niin siinä lähdetään jo pelkästään hahmoa muokkaamaan toiseksi sukupuoleksi, joten en näe sitten mitään selkeää linjaa, että onko tarpeen olla suht lähellä lähdemateriaalia vai saako sitä muuttaa miten haluaa. Loppujen lopuksi, jos kerta hahmoa on jo muutettu niin radikaalisti kuin toisen sukupuolen edustajaksi (olettaen tosiaan niin, ettei hahmosta ole toisensukupuolen hahmoa), ei kai sillä välilä paljonko sitä sitten lähtee muuttamaan puvun puolesta kun se ei enää kuitenkaan ole se alkuperäinen hahmo :D.

Tämä on siis vain oma mielipide ja kukin saa tehdä mitä haluaa :). Yleisesti genderbender hahmot eivät puhuttele minua, elleivät ole todella hyvin tehty, eikä menty siitä mistä aita on matalin.
Kuunsirppi - Cossaamista, nukkeja ja löpinöitä

Avatar
Mari-chan
Viestit: 20
Liittynyt: Ke Huhti 02, 2014 13:11
Paikkakunta: Espoo

Re: Genderbend cosplay

Viesti Kirjoittaja Mari-chan » Su Syys 13, 2015 19:19

Cossaa just sitä mitä haluat ja justiinsa sillä lailla kuin haluat. Sehän lopulta on cossaamisen idea. Eikä kannata välittää mitä muuta ajattelevat siitä. Ehkä sä saat aikaiseki isomman trendinkin tänne Suomeen. Ulkomaillahan tuo on varsin yleistä.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen cosplay-keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 26 vierailijaa