Kirjoita cosplaykokemuksistasi - voita F.pelien lahjakortti

Cosplayn sisimmän olemuksen pohdinnat ja kaikki muut yleisluontoiset cosplay-aiheiset keskustelut, joille ei ole omaa aluetta.

Valvoja: Cosplay.fi / Ylläpito

Kata
Viestit: 37
Liittynyt: Ke Heinä 14, 2004 14:31
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Kirjoita cosplaykokemuksistasi - voita F.pelien lahjakortti

Viesti Kirjoittaja Kata » To Tammi 10, 2013 15:44

Hei,

Teen parhaillaan Oulun yliopistossa kulttuuriantropologian kandidaatintutkimusta suomalaisista cosplayaajista. Tutkimusta varten ottaisin vastaan tekstejä, joissa kerrot omista kokemuksistasi ja ajatuksistasi cosplay-harrastukseen liittyen. Himoharrastaja ei tarvitse olla, jos olet viime vuosina ollut tapahtumassa puku päällä niin olet juuri oikea henkilö vastaamaan! :)

Kirjoitelmat saavat olla täysin vapaamuotoisia, kieliopista tai vastaavasta ei tarvitse välittää. Tärkeintä on sisältö! Voit kertoa joko yleisesti harrastuksestasi, kokemuksistasi ja cosplayn merkityksestä sinulle, tai keskittyä yhteen tai kahteen tiettyyn kokemukseen. Tekstin pituudella ei ole väliä; voit tarinoida vaikka sivutolkulla, mutta myös lyhemmät kirjoitukset ovat tervetulleita. Kaikki tekstit käsitellään täysin anonyymisti eikä kirjoittajien henkilöllisyyksiä paljasteta ulkopuolisille. Tutkimuksen vuoksi mainitse kuitenkin sukupuolesi, ikäsi ja paikkakuntasi.

Sana on vapaa, mutta mikäli kaipaat ideoita, ohessa muutamia kysymyksiä joita voit käsitellä:
Millaisia tunteita ja ajatuksia cosplayn eri vaiheisiin on liittynyt (mahd. hahmon valitseminen, puvun tekeminen, matka conipaikalle, cosplayaaminen conissa, aika conin jälkeen)? Mikä on ollut erityisen hyvä cosplaykokemus? Entä erityisen huono? Oletko cosplayannut yksin vai ystävien kanssa? Millä perusteella olet valinnut cosplayaamasi hahmot? Onko sukupuolesi tai ikäsi vaikuttanut asiaan? Käyttäydytkö tietyllä tavalla cosplayatessasi? Onko asioita, joita cosplayatessa ei saisi tehdä? Kuinka perheesi on suhtautunut harrastukseesi? Oletko tutustunut uusiin ihmisiin cosplayn kautta? Mitä muuta harrastukseen kuuluu kuin puvun pitäminen conissa (yhdistystoiminta, Internet)? Kuinka jaat ajan cosplayn ja koulun/työn kesken?

Arvon vastaajien kesken 10 euron Fantasiapelien lahjakortin 31.3.2013, joten lähetäthän tekstisi tähän mennessä osoitteeseen eskopone@paju.oulu.fi! Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Mikäli mieleen nousee kysymyksiä, niitä voi esittää joko tässä ketjussa tai sähköpostilla.

Sanaa tutkimuksesta saa ja olisi suotavaa laittaa kiertämään, mitä suurempi määrä vastauksia sen parempi! :)


tekstejä odottaen
Katriina Koponen

Kata
Viestit: 37
Liittynyt: Ke Heinä 14, 2004 14:31
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Kirjoita cosplaykokemuksistasi - voita F.pelien lahjakor

Viesti Kirjoittaja Kata » Su Maalis 24, 2013 15:13

Potkinpas ilmoitusta hieman ylöspäin foorumilla, kirjoitelmia otetaan yhä vastaan! Juuri sinun kokemuksesi ovat tärkeitä! :)


Kata on tönäissyt viestiketjua viimeksi klo Su Maalis 24, 2013 15:13

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen cosplay-keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa