voi poistaa

Cosplayn sisimmän olemuksen pohdinnat ja kaikki muut yleisluontoiset cosplay-aiheiset keskustelut, joille ei ole omaa aluetta.

Valvoja: Cosplay.fi / Ylläpito

Avatar
Heltsu
Viestit: 17
Liittynyt: To Touko 20, 2010 08:33
Paikkakunta: Turku
Viesti:

voi poistaa

Viesti Kirjoittaja Heltsu » To Heinä 28, 2011 23:24

Mitä mieltä ihmiset on täällä muusikoiden cossimisesta lähdemaasta riippumatta ja että kisoihin voisi osallistua myös sillä periaatteella?

Itse toivoisin, että se olisi mahdollista. Olisi mielenkiintoista nähdä, miten esim. Lady GaGa tai vaikka Marilyn Manson toteutettaisiin.

Toivon tästä heräävän jonkin sortin keskustelua.
Viimeksi muokannut Heltsu, Ti Kesä 25, 2013 20:23. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Fazi
Viestit: 445
Liittynyt: Su Maalis 27, 2011 18:29
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Muusikoiden pukuilu

Viesti Kirjoittaja Fazi » Pe Heinä 29, 2011 00:04

Itsehän näin yhden ihmisen (conissa, jota en nyt niin millään muista..), joka oli tehnyt itselleen Lady Gagan yhden asun. En kyllä tiedä osallistuiko hän kisaan kyseisellä asulla, mutta koska Gaga ei ole japski, niin ei kai sillä kisaan sitten voinut osallistua :/

Mutta jotain noissa cossikisojen säännöissä aina puhutaan, että jos osallistuu niin osallistuu asulla, joka on jollakin japanilaista alkuperää olevalla hahmolla.
Tracon 8: Team Fortress 2 - Pyro // Ruttotohtori

Vannoutunut Gurren Lagann -elitisti.
Haters make me famous~

~ MyAnimeList deviantART Tumblr Blogi

Avatar
Heltsu
Viestit: 17
Liittynyt: To Touko 20, 2010 08:33
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Muusikoiden pukuilu

Viesti Kirjoittaja Heltsu » Pe Heinä 29, 2011 00:27

Itse kanssa ajattelin samaa, muttta mitä nyt katsoin tämän vuoden tampere kupliin, animeconin ja traconin kisakategorioita niin kaikissa ollut elokuvat, tv-sarjat, sarjakuvat, pelit lähde maasta riippumatta ja muusikot jääny kokonaan pois. En sitten tiedä miten muissa coneissa tämä on ollut

Avatar
Hoothoot
Viestit: 592
Liittynyt: Ke Elo 18, 2004 21:11
Paikkakunta: Järvenpää
Viesti:

Re: Muusikoiden pukuilu

Viesti Kirjoittaja Hoothoot » Pe Heinä 29, 2011 09:17

Muusikoita pukuillaan itseasiassa yllättävän paljon, painotuksena tietysti japanilaiset artistit. Muutaman Lady Gagan, Michael Jacksonin ja Adam Lambertin olen myös bongannut coneista, mutta länkkäriartistien pukuileminen on verrattain harvinaista.

Mitä tuohon kisaamiseen tulee, muusikkosarjoja on kokeiltu, mutta niissä on yleensä ollut niin vähän ilmoittautuneita, että se ei ole ollut missään määrin kannattavaa. Cosplay Gaalassa oli kiiltokuvasarja kaikille oikeille ihmisille ja siihen osallistui yksi ihminen (joka sitten tietysti voitti sarjan, hieno oli kyllä pukukin) ja Tsukiconin muusikkocosplaykisaan ilmoittautui kai kolme ihmistä (loput osallistujat piti kuuleman mukaan etsiä coniväestä). Jos muusikkopukuilijoiden kisaosallistumisien määrä yhtäkkiä lisääntyisi nollasta kymmeneen, varmasti järjestäjätkin miettisivät asiaa uudemman kerran - tapahtumasta riippuen.
Cosplay on tapa elää, koska ilman sitä ei ole elämää.

Orange and fuzzy is FOE!

Avatar
Oml
Viestit: 138
Liittynyt: La Tammi 22, 2011 04:36

Re: Muusikoiden pukuilu

Viesti Kirjoittaja Oml » Pe Heinä 29, 2011 12:31

Elikkäs, vastailenpa tähän oman mielipiteeni kun oli galleriassa ollut puhetta tälläisestä aiheesta.

Näistä länsimaalaisista artistien cossaamisesta kun puhutaan niin tulipahan vaan mieleen että, länsimaalaisia muusikoita on hieman hanakala cossata, koska harva sellainen länsimaalainen artisti näkyy jossain elokuvassa/pelissä tai vastaavassa. Mutta kun oli puhetta siitä viime vuoden Tsukiconin cosplay kisasta, olin silloin itse vänkärinä, ja ninhän niitä muita cossaajia jouduttiin onkimaan coniväestä. Mutta jos tosiaan alettaisiin ottamaan tämä muusikko kategoria käyttöön niin uskoisin että ihmisiä osallistuu kisaan... Varsinkin jos länsimaalaisetkin muusikot olisivat sallittuja aasialaisten artistien lisäksi.

Minusta tämä muusikko osuuskin olisi todella todella mukavaa saada mukaan, sillä kaikki ihmisethän eivät tee anime/manga/elokuva cosseja ollenkaan vaan ovat keskittyneet tekemään enemmän näiden artistien pukuja. Esim. moni minun ystäväni tekee mielummin japanilaisten artistien pukuja kuin näitä anime/manga/elokuva/peli sun muu aiheisia pukuja.

Mutta voisihan sitä testillä laittaa musiikki ketegorian mukaan johonkin cosplay kisaan ja katsoa lisääntyykö seuraavaan coniin mennessä muusikko cosplayt vai mitä tapahtuu? Pitäisi tämä varmaan kolmeen otteeseen testata. Ei ehkä ensimmäiseen kisaan tulisi niin isoa määrää osallistujia mutta ehkä sitten toisessa ja kolmannessa tulisi.

Sitä pitää vain testata ;)
Tactical Facepalm!

AG
Viestit: 54
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 14:15
Paikkakunta: Tampere

Re: Muusikoiden pukuilu

Viesti Kirjoittaja AG » Pe Heinä 29, 2011 17:16

Itse kannatan muusikko kategorian lisäämistä cosplay-kisoihin, vaikka kategoriaan ei osallistuisi kuin muutama cossaaja. Esimerkiksi viime vuoden Traconissa osallistui manga/anime/peli hahmojen joukossa yksi muusikko cosplay, joka sitten sijoittuikin toiseksi kilpailussa. Eivät muusikko cossaajat välttämättä tarvitse ihan ikiomaa kisaansa, enemmänkin luvan osallistua muiden tavoin kisoihin edes muutamia kertoja vuodessa.

Suurin osa cossaajista toki tekee manga/anime/peli hahmoja, joten nämä kategoriat ovat siksi vakiintuneet kisoihin, mutta silti on ne tietyt cossaajat, jotka pääsääntöisesti tekevät muusikoiden pukuja. Ja Suomen kokoisella alueella voidaan keskustella kuitenkin ihan varteen otettavasta määrästä pukuilijoita.

Tokihan tällaisilla oikean elämän puvuilla arvostelu on hieman erilaista kuin manga/anime/peli hahmoilla, mutta on silti vähän epäreilua rajata kokonaan kyseinen cosplayn alue pois.
Tohtorit ne vaan on sitä jotain.

Avatar
Heltsu
Viestit: 17
Liittynyt: To Touko 20, 2010 08:33
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Muusikoiden pukuilu

Viesti Kirjoittaja Heltsu » Pe Heinä 29, 2011 23:21

Toivon mukaan asiaa saisi siis eteenpäin! Ja mitä nyt galleriassa joku mainitsi, että jopa omat hahmot ovat sallittuja Traconin cosplaykisaan (varmaan tietenkin tietyillä kriteereillä?)! Pitää ainakin omalta osalta sitten pitää muusikoiden pukuilua yllä.

Avatar
bottlemiku
Viestit: 130
Liittynyt: La Heinä 09, 2011 21:15
Paikkakunta: Sodankylä
Viesti:

Re: Muusikoiden pukuilu

Viesti Kirjoittaja bottlemiku » La Heinä 30, 2011 16:45

Japanpop lehdessä oli tästä artikkeli. Mutta pääasiassa euroviisujen esiintyjien cossauksesta, mutta olen kyllä samaa mieltä, että olisi tosi kiva nähdä mm. juuri Lady Gaga -cossi asu jollakin, tai Japanpop lehdessä mainittu (en muista heidän nimeä) Irlannin euroviisu -edustajat vuodelta 2011 (Ne pelottavat sutipäät, joilla oli punaiset takit) Itse en sellaiseen voisi ryhtyä, en tiedä miksi, liikaa haastetta, mutta mukava sellaista olisi nähdä.

Avatar
Heltsu
Viestit: 17
Liittynyt: To Touko 20, 2010 08:33
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Muusikoiden pukuilu

Viesti Kirjoittaja Heltsu » La Heinä 30, 2011 17:01

Jedward on heidän yhtyeensä nimi. Itseä viehättää juuri ajatus ,että siinä olisi omanlaisensa haasteet cossia länsimaalaisia muusikoita! Tällä hetkellä olen väkertämässä yhtä länsimaalaista muusikkoa traconiin ja kisaan olisin mielelläni mennyt jos tuo kategoria olisi sallittu. Joten hieman kyllä harmittaa.

Avatar
Oml
Viestit: 138
Liittynyt: La Tammi 22, 2011 04:36

Re: Muusikoiden pukuilu

Viesti Kirjoittaja Oml » Ti Elo 09, 2011 20:36

Mutta ongelmaksi ilmeneekin se että jos kategorioihin otetaan länsimaalaisetkin muusikot niin minust tapahtuma alkaa muuttua ehkä hieman länsimaalais painoitteiseksi. :| JA huonolla tuurillahan niin voi käydä. Sen jälkeen coneissa saattaa nähdä vain näiden länsimaalaisten artistien cosseja. Mielestäni olisi hyvä jos tekisi sellaisen kategorian jolla ei oo nimee, eli tyyliin Muut - kategoria, siihen voi siis osallistua omilla hahmoillaan tai sitten jollain elokuva tai artistin hahmolla. Eli toisin sanoen kyseessä ei olisi pelkäästään muusikko kategoria. Mutta kategoriaan saa tulla muusiko cosseja sekä omia cosseja yms.
Tactical Facepalm!

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen cosplay-keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 41 vierailijaa