Aidot kigurumit 着ぐるみ

Cosplayn sisimmän olemuksen pohdinnat ja kaikki muut yleisluontoiset cosplay-aiheiset keskustelut, joille ei ole omaa aluetta.

Valvoja: Cosplay.fi / Ylläpito

Avatar
Pöllömedia
Viestit: 28
Liittynyt: Su Elo 08, 2010 15:07

Re: Aidot kigurumit 着ぐるみ

Viesti Kirjoittaja Pöllömedia » Su Elo 08, 2010 17:51

Nyt kun keskustelu on avattu ja moni miettii miten kigurumi, furry ja naamio pyjama eroavat toisistaan. Hotarun valokuvaajana ja avustajana, sekä kigurumi securityn edustajana olen pistänyt merkille myös, että tuota naamio pyjamaa luullaan kigurumiksi ja jopa desuconin kuva-arkistossa kigurumi kansio on täynny naamio pyjamia. Ulkomailla ollaan paljon sivistyneempiä asian suhteen, eivätkä nämä kolme pukumuotoa mene sekaisin. Naamio pyjama, mikä Suomessa virheellisesti käsitetään kigurumiksi, on eräänlainen alahaara furrystä ja kigurumista.

2011 Finn ja Animeconin järjestäjien sähköpostiin on lähetetty ehdotus, että saataisiin jonkinlainen esitys tai luento selventämään ja sivistämään ihmisiä asiasta. Kigurumi harrastajia on ympäri maailmaa, mutta suomenmaalla vain kaksi. Tosin muutamat ovat kyselleet mistä näitä saa ja uteliaita on infottu asiasta ja lisää harrastajia toivotaan liittyvän piiriin. Kigurumi on siinä mielessä hyvä cossi, sillä kigurumi antaa esiintyjälle täydellisen anonyymiuden, jolloin minkä vaan hahmon esittäminen luonnistuu ilman, että kukaan voi arvostella esitystä esittäjän pohjalta. Kigurumeilla on myös kirjoittamaton säännöstö, että esiintyjän anonyymius säilytetään salaisuutena.

Asiasta pyritään saamaan tietoa julki kiinnostuneille ja conissa voi kigurumi security paitaista kaveria tulla nykäisemään hihasta asian tiimoilta ja kigurumi juttelee kirjoittamalla, eli kigu ei puhu.

Ensi alkuun kannataakin käydä seuraavilla sivuilla tutustumassa:
http://kigurumicosplay.com jossa muita alan harrastajia ja sieltä on kigun maskikin tilattu.
http://www.youtube.com/Kstt10 löytyy muutama Tracon video ja vähän kigu tietoa.
http://www.kiguhotaru.info/gallery jossa kuvia meidän säädöistä.
timo.virtanen5@saunalahti.fi voi laittaa meikäläiselle mailia.
Viimeksi muokannut Pöllömedia, To Touko 10, 2012 18:46. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Hulluja ideoita ei ole on vain liian sulkeutuneita ihmisiä.

Zelman
Viestit: 69
Liittynyt: Ti Kesä 24, 2008 20:07

Re: Aidot kigurumit 着ぐるみ

Viesti Kirjoittaja Zelman » Ke Elo 11, 2010 09:09

-
Viimeksi muokannut Zelman, La Elo 24, 2019 22:32. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Pöllömedia
Viestit: 28
Liittynyt: Su Elo 08, 2010 15:07

Re: Aidot kigurumit 着ぐるみ

Viesti Kirjoittaja Pöllömedia » Ke Elo 11, 2010 17:30

Kysyä kannattaa rohkeasti ja vaikka kigurumilla olisikin "esitys" päällä niin kyllä kommunikointi onnistuu. Sinä puhut ja kigu kirjoittaa vastauksen tai kutsuu minua tekstiviestillä edustustehtäviin. Ja minä olen toistaiseksi ainut kigurumin/kigurumien edustaja ja esiinnyn kigurumi security nimellä ja minut tunnistaa edelleen aika yksilöllisestö kigurumi security paidasta. Jos en conissa osaa vastata kysyttyihin asioihin niin silloin vaihdetaan yhteistiedot ja mailiin ilmestyy tietopaketti asiasta jonain päivänä.

Tuodaan tietoisuuteen nyt sellainenkin asia, että kigurumilla on hyvä olla avustaja ja mieluiten erittäin luotettava ja jos avustaja omistaa kameran ja osaa vielä käyttääkin sitä niin erittäin hyvällä mallilla ovat asiat. Avustajan ei yleensä tarvitse roikkua kigurumin perässä koko conin ajan vaan voi viilettää aika vapaasti ja kigu kutsuu tekstiviestillä tarvittaessa apuun.

Myös järjestäjiin kannattaa olla yhteydessä sähköpostilla ennen conia ja tiedustella itselleen badgea rannekkeen sijasta, sillä kun on tuo kokovartaloasu niin rannekkeen joutuu repimään pois saadakseen asun pois päältä. Badgea haettaessa kannattaa olla avustaja mukana, sillä siinä voi joskus joutua käymään pientä kädenvääntöä asiasta jos tieto ei ole kulkeutunut lippupöytään asti. (Badgeen pitää yleensä kirjoittaa nimi ja tätä varten kannattaa kehitellä hahmolle nimi. Omaa nimeä ei ole suositeltavaa käyttää).

Tarkoituksena olisi luoda nettisivu, jossa olisi asiaa aiheesta, linkkejä, harrastajien keskustekuosio, valokuva albumi jne. Sivun sisällöstä voi laittaa ideoita mailiini timo.virtanen5@saunalahti.fi niin on huomattavasti nopeampaa saada sivut aikaiseksi, kun tietää hieman mitä siltä halutaan, ettei heti tarvitse uusia koko sivuston sisältöä.Tätä toteutetaan kun päivätyö ja jaksaminen sallivat eli joskus talvella.
Hulluja ideoita ei ole on vain liian sulkeutuneita ihmisiä.

Avatar
Pöllömedia
Viestit: 28
Liittynyt: Su Elo 08, 2010 15:07

Re: Aidot kigurumit 着ぐるみ

Viesti Kirjoittaja Pöllömedia » Pe Syys 24, 2010 19:21

Loputkin desuconin kuvat ovat tulleet anikiin mukaan lukien, myös omat kuvani, joiden joukossa kuvia kigurumi Hotaru Tomoesta ja Monocromesta. Lauantain kuvat http://kuvat.aniki.fi/thumbnails.php?album=322 ja sunnuntain kuvat http://kuvat.aniki.fi/thumbnails.php?album=323.

Traconin kuvat tulevat toivottavasti nopealla aikataululla anikiin, sillä anikin kuvagalleriasta vastaava henkilö on taas työkuntoinen ja asiat alkavat edetä pikku hiljaa :D .
Hulluja ideoita ei ole on vain liian sulkeutuneita ihmisiä.

Avatar
mijummi
Viestit: 121
Liittynyt: Ma Huhti 20, 2009 19:41
Paikkakunta: Joensuu

Re: Aidot kigurumit 着ぐるみ

Viesti Kirjoittaja mijummi » Ma Loka 04, 2010 00:02

Oih todelalkin kiinnostaa minua aihe, mutta liian edistyksellinen taso minulle.

Mutta haluaisin tietää miten noista puvuista näkyy, onko silmät tehty verkkokankaasta tahi jotain?
Jotkut leikkaavat kinkkua, jotkut päitä

Avatar
Pöllömedia
Viestit: 28
Liittynyt: Su Elo 08, 2010 15:07

Re: Aidot kigurumit 着ぐるみ

Viesti Kirjoittaja Pöllömedia » La Kesä 11, 2011 18:03

Hei kaikki kigurumeista kiinnostuneet :D

Kigurumi Security aktivoituu taas conikesän käynnistyessä ja lähdemmekin Hotaru Tomoen kanssa Desuconista liikenteeseen joten meidät bongaa siellä. Itse häärään taas paikanpäällä kameran ja täysin mauttoman Kigurumi Security Photographer paita päälläni :shock:

Hotaru nyt kerää ihmetystä pelkällä olemuksellaankin mutta älkää tästä häiriintykö vaan häiritkää meitä jos olette uteliaita ja tiedon janoisia. Vastataan heti jos osataan mutta jos osoittaudutaan ihan pelleiksi eikä mitään tiedetä niin viimeistään mailina tulee sitten sitä tietoa. Oli kyllä hieman suunnitteilla pitää esitelmä kigurumeista mutta katsotaan koska materiaalia on tarpeeksi ja minne coniin se saataisiin ängettyä. Niin ja muistakaas että se kigu ei puhu sitten mutta vastaa kirjoittamalla ja minua saa tulla nykimään korvasta että nyt pitäisi puhua suu puhtaksi :P

Kigurumi Hotaru Tomoe on tässä talven aikana saanut oman kuvagallerian ja se löytyisi täältä: http://www.kiguhotaru.info/gallery/
Olkaa uteliaita ja tutkikaa sekä kommenttia saa laittaa niin risuina kuin ruusuinakin...

Tällä kertaa en ole conin virallinen kuvaaja vaan toimin ihan omatoimisesti Kigurumi Securityn nimissä mutta kuvat menevät toki ihan normaalisti Anikin kuvagalleriaan että sieltä löytyy taas tutusta ja turvallisesta paikasta. Viime vuoden Desuconissa myin kuvia ja niitä olisi vielä muutamia jäljellä ja toivoisinkin että tilaajat lunastaisivat kuvansa pois kun niistä on ollut suuresti vaivaa :(

Mutta ei saa jäädä mököttämään vaan katse kohti Desuconia hymyssä suin :D

Hyvää kesää teille toivottavat Kigurumi Securityn Timo Virtanen ja Hotaru Tomoe :D
Hulluja ideoita ei ole on vain liian sulkeutuneita ihmisiä.

Avatar
Pöllömedia
Viestit: 28
Liittynyt: Su Elo 08, 2010 15:07

Re: Aidot kigurumit 着ぐるみ

Viesti Kirjoittaja Pöllömedia » Su Kesä 19, 2011 19:05

Hei kaikki ihanat Desuconin kävijät :D
Desu oli aivan mahtava ja tuotti paljon hienoa kuvamateriaalia ja mikäs siinä on kuvatessa kun kävijöiden puvut olivat aivan mahtavan hienoja ja tasokkaita. Kuvaaminen Desussa oli erittäin miellyttävää sillä kaikki olivat ystävällisiä ja huomaavaisia sekä palautetta saatiin kiitettävästi ja toki enemmän sitä positiivistä :D
Ensi vuotta odotetaan jo suurella innolla mutta hoidetaan nyt ensin tämä vuosi loppuun ja Kigurumi Security on seuraavan kerran mukana Turun Finn- ja Animeconissa 15-17.7.
Kuvat tulevat Anikiin esille niin pian kuin on mahdollista että sinne vain tutkailemaan jos vaikka löytäisi itsensä jostain kuvasta.

Kigurumi Security kiittää niin kävijöitä kuin järjestäjiäkin mahtavasta ja upeasta conista sekä pidetään se myös näin hienona kuin se on.
Hulluja ideoita ei ole on vain liian sulkeutuneita ihmisiä.

Avatar
Pöllömedia
Viestit: 28
Liittynyt: Su Elo 08, 2010 15:07

Re: Aidot kigurumit 着ぐるみ

Viesti Kirjoittaja Pöllömedia » Ti Heinä 19, 2011 11:24

Hei kaikki Finn/Animeconin kävijät :twisted:
Con on takana päin pienine lastentauteineen mutta muuten ihan hyvä kokemus ja toki se on myös kuvamateriaalia tuottanut. Anikin kuva-arkisto työntää koko setin nähtävillenne mahdollisimman pian mutta pieniä alkupaloja olisi tarjolla tuosta sunnuntailta..... Hotaru oli harvinaisen verenhimoinen ja kuljeskelikin moottorisaha mukanaan etsien jotain mihinkä terän upottaa ja löytyihän se uhrikin lopulta..... Häh häh hää tässä teille linkki näihin kauhistuttaviin ja pumpulin sekaisiin kuviin http://www.kiguhotaru.info/gallery/thum ... p?album=53
Viimeksi muokannut Pöllömedia, To Touko 10, 2012 18:48. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Hulluja ideoita ei ole on vain liian sulkeutuneita ihmisiä.

Avatar
Pöllömedia
Viestit: 28
Liittynyt: Su Elo 08, 2010 15:07

Re: Aidot kigurumit 着ぐるみ

Viesti Kirjoittaja Pöllömedia » To Elo 04, 2011 18:34

Kigurumi Security vieraili Ropeconissa ja toki kamera oli messissä. Kuvia conista löydät täältä: http://kuvat.aniki.fi/index.php?cat=87

Kigurumi Security sekoilee ja säväyttää seuraavan kerran Traconissa eli sinne siis katsomaan mitä pöhköä sitä on taas suunniteltu :shock:
Hulluja ideoita ei ole on vain liian sulkeutuneita ihmisiä.

Avatar
Yugata Kyoshi
Viestit: 387
Liittynyt: To Kesä 17, 2004 21:22
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Re: Aidot kigurumit 着ぐるみ

Viesti Kirjoittaja Yugata Kyoshi » La Elo 13, 2011 15:26

Täälläkin eräs entinen kigurumiharrastaja. o/ Tapahtumiin tosin en koskaan bodysuit- ja maski päällä ehtinyt...
Lähinnä kotioloissa tuli kaverin kanssa tehtyä photoshootteja.
Itse tein maskini. Paperimassaa, ja pakkelilla/das massalla pinnan silotus... Ja savesta tein muotin...
Viimeisimmän maskin tosin tein v. 2007, joten jokunen tovi tästäkin harrastuksesta on ehtinyt vierähtää.

En ole enää niin kauheasti minkäänlaisen materian perään, vaan koitan nyt nimenomaan päästä kaikesta roinasta eroon, joten nämä aikaisemmat maskinikin ovat valitettavasti jo lentäneet roskakoriin, vaikka uhrasin aikaa, vaivaa, rahaa ja kädentaitojani näihin.
Voisin peräti myydä vielä S- kokoisen bodysuittinikin, mutta ei siitä sen enempää täällä, koska tämä ei ole osto- ja myyntipalsta...
~Yugata Kyoshi~

Avatar
Pöllömedia
Viestit: 28
Liittynyt: Su Elo 08, 2010 15:07

Re: Aidot kigurumit 着ぐるみ

Viesti Kirjoittaja Pöllömedia » Pe Loka 21, 2011 19:47

Etsitkö vuoden 2012 con listaa? Eikö löydy vai joutuuko joka conin penkomaan erikseen? No ei hätää sillä me teimme työn ja kokosimme listan sinun puolestasi ja sen löydät täältä: http://www.kiguhotaru.info/gallery/thum ... p?album=46

Pieniä puutteita saattaa olla ja aivan kaikkia emme toki ole lähteneet listaamaan sekä täydennyksiä tulee vielä kun niistä tiedetään.

Desun talviconissa esiintyy uusi suomalainen kigurumi nimeltään Saki ja saattaapa meillä olla mukanamme myös muutama ulkomaalainen ystävä.
Viimeksi muokannut Pöllömedia, To Touko 10, 2012 18:49. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Hulluja ideoita ei ole on vain liian sulkeutuneita ihmisiä.

Avatar
Pöllömedia
Viestit: 28
Liittynyt: Su Elo 08, 2010 15:07

Re: Aidot kigurumit 着ぐるみ

Viesti Kirjoittaja Pöllömedia » To Tammi 19, 2012 14:55

Kigurumi Securityn ensimmäisen Desucon Frostbiten kuvat on nyt kulkaistu sekä Kigurumi Sakin ensiesiintyminen sujui loistavasti ja kuvat myös tulokkaasta nähtävillä. Oli sitten kesä tai talvi niin Desucon on aina yhtä laadukas.

Kuvat:
http://kuvat.aniki.fi/index.php?cat=91
Viimeksi muokannut Pöllömedia, To Touko 10, 2012 18:50. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Hulluja ideoita ei ole on vain liian sulkeutuneita ihmisiä.

Avatar
Pöllömedia
Viestit: 28
Liittynyt: Su Elo 08, 2010 15:07

Re: Aidot kigurumit 着ぐるみ

Viesti Kirjoittaja Pöllömedia » La Helmi 11, 2012 13:29

http://www.kiguhotaru.info/gallery/ ei ole toistaiseksi käytettävissä. Sivut palaavat käyttöön kun ehditään näpertää ja tästä ilmoitellaan kyllä.
Hulluja ideoita ei ole on vain liian sulkeutuneita ihmisiä.

Avatar
Pöllömedia
Viestit: 28
Liittynyt: Su Elo 08, 2010 15:07

Re: Aidot kigurumit 着ぐるみ

Viesti Kirjoittaja Pöllömedia » La Huhti 21, 2012 18:50

HYVÄÄ KEVÄTTÄ SUOMALAINEN CON-KANSA!
Kaikkien con ja kigurumi-intoisten iloksi olemme saaneet http://www.kiguhotaru.info/gallery/ sivuston jälleen toimintaan jossa myös tämän vuoden con-kalenteri http://www.kiguhotaru.info/gallery/thum ... p?album=46

Kigurumit ja Kigurumi Security tulevat olemaan läsnä myös tämän kesän coneissa niin paljon kuin vain on mahdollista eli innokkaasti vain mukaan sekä rohkeasti kysymään sillä me emme pure. Harrastuksesta kiinnostuneet ja ujot mutta tietämättömät laittakaa meille mailia ja tyydyttäkää tiedonjanonne sillä me vastaamme kysymyksiinne jos vain osaamme... Eli jos emme osaa olemme aika uunoja edeltäkävijöitä mutta itselleen pitää osata nauraa, toivottavasti tekin osaatte.

Kigurumi Security toivottaa teille mitä parhainta ja aurinkoisinta kevättä 2012.
Hulluja ideoita ei ole on vain liian sulkeutuneita ihmisiä.

Avatar
Pöllömedia
Viestit: 28
Liittynyt: Su Elo 08, 2010 15:07

Re: Aidot kigurumit 着ぐるみ

Viesti Kirjoittaja Pöllömedia » Ke Kesä 27, 2012 21:49

Desucon 2012 valokuvat nähtävissä http://kuvat.aniki.fi/index.php?cat=97.
Hulluja ideoita ei ole on vain liian sulkeutuneita ihmisiä.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen cosplay-keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 16 vierailijaa