Tuskallisimmat cosplaykokemukset

Cosplayn sisimmän olemuksen pohdinnat ja kaikki muut yleisluontoiset cosplay-aiheiset keskustelut, joille ei ole omaa aluetta.

Valvoja: Cosplay.fi / Ylläpito

Avatar
Scarface
Viestit: 91
Liittynyt: To Kesä 14, 2007 12:27
Paikkakunta: Riihimäki

Tuskallisimmat cosplaykokemukset

Viesti Kirjoittaja Scarface » Su Elo 16, 2009 19:48

"No pain, no gain", sanoo vanha ja kulunut sananparsikin.

Cosplayasun pitäminen ei aina ole helppoa, saati sitten miellyttävää, ja toisinaan conipäivän läpi luoviminen kunnialla käy urheilusuorituksesta. Mitä kaikkea olette joutuneet kestämään ja kokemaan kantaaksenne asunne kunnialla? Itkevätkö jalat yhä verta viime kesäisestä kymmenen sentin koroilla kävelystä, estivätkö bindaukset hengityksen kulun vai unohtuiko sisäsaumaan kenties tusinan verran nuppineuloja?
___

Tuskaisin muistoni lienee vuoden 2009 Traconista. Hahmona oli mies, jolla oli rintamus osittain paljaana, ja minä sitten fiksuna nuorena neitinä keksin bindaavani ihonvärisellä teipillä. Suoraan iholle. Eihän kyseisen viritelmän virittäminen vielä ollut mitään, saati sen pitäminen yllä, mutta kuudentoista bindatun tunnin jälkeen oli varsin herkullista yrittää vapauttaa itsensä kyseisistä teipeistä. Kainaloiden tienoot kaunistuivat muutamalla nätillä arvella, jotka onneksi eivät jättäneet pysyviä jälkiä.

Vuoden 2007 Ropeconissa annoin myöskin järjen valoni loistaa. Elohopea oli kolmenkymmenen asteen tienoilla, ja asuuni sisältyi kokopitkä musta nahkatakki, peruukki ja kaiken lisäksi irtokulmakarvat ja -pulisongit. Jep jep. Hiukan hikoilutti, viimeistään pornopolkkien jälkeen.
Saman vuoden joulukuussa päätin sitten lähteä liikkeelle asussa, joka koostui napapaidasta, shortseista ja muutamasta hassusta armorista. :D;; Erehdyttiin seuralaiseni kanssa paikalle vielä hivenen liian aikaisin, ja oli ilo odotella Gloorian ovien aukeamista kun ei takkiakaan voinut päälleen pistää, sillä asu ei sitä olisi rikkoutumatta sallinut.

Näiden lisäksi olen kokenut myös sen varmasti monille tutun korkokenkien tuskan Animeconissa 2008. En tietenkään tajunnut harjoitella korkojen käyttöä tarpeeksi ennen tapahtumaa, ja lopulta oli pakko hipsiä Tampereen keskustan läpi sukkasillaan hotellille, jossa vasta sai vaihdettua asunsa pois ja kenkänsä hivenen lempeämpiin. Ja koska tietysti vain hölmöt oppivat virheistään, päätin toistaa seuraavan kesänä saman virheen - tällä kertaa tosin kuljin koroilla kaksi päivää ja tuska oli sen mukaista. :,D Päkiät olivat tulessa vielä seuraavanakin päivänä.

Oma lukunsa ovat sitten vielä kaikki ne tapaukset, joissa olen leikannut saksilla sormeeni, pistänyt itseäni nuppineuloilla, käräyttänyt sormeni leikkiessäni softiksen ja hellan kanssa tai astunut neulatyynyyn, mutta ehkä ei niistä sen enempää. Jakakaa sen sijaan omat kivuliaat muistonne, te kanssaurheilijat. o7
Viimeksi muokannut Scarface, Su Elo 16, 2009 20:21. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
adreena
Viestit: 167
Liittynyt: Ma Touko 08, 2006 16:58
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Tuskallisimmat cosplaykokemukset

Viesti Kirjoittaja adreena » Su Elo 16, 2009 20:17

Haha, joo. Onhan noita. Pahimmat taitavat olla kuukausia tunnottomana olleet varpaat Animeconin jälkeen vuonna 2007, sekä pari kokemusta World Cosplay Summitista. Lauantaina olimme paraatissa Osun alueella, ja himpan verran meinasi tulla lämmin kun sää oli saunamainen ja vietimme tuntikausia pihalla. Ja tietenkin Amy-pukuni takki on tekonahkaa, joka lämmitti ihan liikaa niillä keleillä. Hikeä pukkasi. Ja sama homma seuraavana iltana itse finaalissa: Esther-pukuni on lähes kokonaan samettia, ja korsetissa on kerroksia ainakin neljä. Siinähän sitten seisoskeli neljä tuntia pihalla, kun mittarissa on yli 30 astetta ja ilmankosteus lähentelee sataa prosenttia, ilman pienintäkään tuulenvirettä. Jännittikin vielä niin jumalattomasti. Siinä vaiheessa kun odotimme omaa vuoroamme lavan sisäänkäynnillä, piti kuiskata partnerille että jos en nouse esityksen loputtua ylös, raahaa minut lavalta ja herättelee sitten. Oli sen verran lähellä pyörtyminen. Onneksi taju pysyi kuupassa ja sen jälkeen jännityksen purkauduttua ei ollut enää ihan niin paha olo.
Todellisuuspakoa ompeluhuoneessa (cosplay-blogi)
World Cosplay Summit 2009 Team Finland blog

Om bhûr bhuvah svah tat savitur varçnyam bhargô dçvasya dhîmahi dhiyô yô nah pracôdayât

Avatar
Paha sotaherra
Viestit: 602
Liittynyt: Ti Huhti 10, 2007 16:09
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Tuskallisimmat cosplaykokemukset

Viesti Kirjoittaja Paha sotaherra » Su Elo 16, 2009 20:33

Minunkin tuskallisin cosplaykokemukseni liittyy ilmastointiteipin kanssa sähläämiseen. \o/ Tein Shiroconia varten päivitetyn version Iceburg-cossistani, eli stailasin peruukin ja bindasin. Se bindaamiskerta oli ensimmäiseni (jos paria epäonnistunutta kokeilua ei lasketa). En älynnyt tehdä edes korsettia vaan aloin kääriä teippiä urheilurintsikoiden päälle. Henki siinä oli salpautua, mutta purin hammasta. Äiti oli aika järkyttyneen näköinen huomatessaan touhuni ja vanhempani soittivatkin minulle pari kertaa conin aikana tarkistaakseen, olinko vielä hengissä. No, olinhan minä. Olin kuitenkin laittanut ilmastointiteippiä liian vähän ja bindini pullottivat hassusti (onneksi se ei näkynyt suurimmassa osassa kuvista). En ollut saada henkeä juoksenneltuani paniikissa ympäri kirjastoa etsimässä jotakuta joka osaisi hoitaa AMV-näytöksen tekniikan. Kaverini katsoi menoani ja tokaisi "Yritä nyt olla pyörtymättä, hei". En ole pyörtynyt koskaan, en onneksi tuollakaan kerralla. Mutta läheltä liippasi. Päivän päätteeksi menin sitten henkilökunnan huoneen siivouskomeroon (ei siellä mitään pukuhuoneita ollut ja paikalla oli miespuolisiakin vänkäreitä) irrottamaan teippejä. Kiskoin siinä aikani, mutta teipit eivät lähteneet. Kaiken huipuksi käteni jäi pahasti jumiin urheilurintsikoiden alle eikä suostunut liikkumaan mihinkään suuntaan. Huusin paniikissa kaverini apuun, mutta tämäkään ei saanut teippejä lähtemään. Kiljuimme sitten henkilökunnan huoneen puolelle "Ei kellään sattuisi olemaan saksia?". Ei siellä ollut, mutta saimme käyttöömme leipäveitsen. Kaverini rupesi sahaamaan sillä teippejä. Lopulta ne irtosivat ja sain käteni vapaaksi. Kainaloiden kohdilla olin epähuomiossa laittanut teippiä paljaalle iholle ja sain tuntea seuraukset kirjaimellisesti nahoissani. Onneksi isompia arpia ei jäänyt.
Sisko: "Mitä sä teet?"
Minä: "Yritän tässä näyttää ruotsalaiselta kreiviltä."

Cosplayshogunaatti eli lyhyemmin Naatti

Avatar
Tatl
Viestit: 82
Liittynyt: La Tammi 10, 2009 02:26

Re: Tuskallisimmat cosplaykokemukset

Viesti Kirjoittaja Tatl » Su Elo 16, 2009 21:36

Tuskallisimmat kokemukset liittyvät ilman muuta kenkiin - niihin itsetehtyihin Naruto -sarjan ninjapopoihin. Tein kengät tavallisten varvassandaalien päälle, mitkä eivät varsinaisesti ole kaikkein jalkaystävällisimmät jalkineet, jos joutuu kävemään paljon. Pari tuntia meni hyvin, mutta sitten rupesi nahka kuoriutumaan varpaiden välistä. Päivän lopussa kävely oli jo melkoisen kivuliasta ja iho siitä kohtaa vereslihalla. Juu, minäkään en osaa ottaa opikseni yhdestä kerrasta, joten uusiokäyttöönhän ne kengät päätyi. Kolmannella kerralla sentään jo teippasin varpaat.

Toinen hieman (mutta vain hieman) kivulias kokemus oli, kun cossasin kanssa mieshahmoa, jonka rintakehä näkyi osittain. Pitääkin olla niin turhantarkka, että se paita pistetään auki, jos hahmollakin on, joten sivubindaus pelasti siinä kohtaa, vaikkei iho niin jesseteipistä tykkääkään. Paidan reunat vielä liimasin ihoon kiinni, ettei näy teipit vahingossa. Suurin osa conista meni ongelmitta, mutta conin loppupuolella alkoi sattua vähän. Suihkuun meno teippien/liiman repimisen jälkeen tosin kirveli jonkin verran.

Tuskallisinta ehkä kuitenkin on se sietämätön kuumuus, varsinkin kun yllä on korkeakauluksinen kaapu.

Avatar
Kioko_
Viestit: 924
Liittynyt: Pe Maalis 10, 2006 10:13
Paikkakunta: Vantaa

Re: Tuskallisimmat cosplaykokemukset

Viesti Kirjoittaja Kioko_ » Su Elo 16, 2009 21:51

Tuskallisin kokemukseni liittyy yllättäen peruukkiin. Cossasin eräänä vuonna nakki ja muusi AC:n Tifaa. Rahat eivät riittäneet peruukkiin joten jostain kaverin kaapinpohjilta löytyi lainaksi erittäin takkuinen ja sotkuinen pitkä musta peruukki...noh, selvittelyyn meni aikaa ja hups vaan, peruukki sai hieman permistä ja yhden kovan käsittelyn seurauksena materiaali kutitti joka paikkaa erittäin paljon. Plus yritin saada sen pysymään takana niin ei - aina eteen ja naamalle. Con olikin sitten niin kivaa kun vähän väliä raavin niskaa tai naamaa kauhean kutituksen vuoksi :/ (conin jälkeen naama punoitti ja niskaan oli ilmestynyt kivoja läikkiä).. Tämän jälkeen olen varmistanut että rahat riittää peruukkiin ja hyvänlaatuiseen sellaiseen.

Avatar
Biitti
Viestit: 147
Liittynyt: Ma Elo 04, 2008 15:20
Paikkakunta: Tampere

Re: Tuskallisimmat cosplaykokemukset

Viesti Kirjoittaja Biitti » Su Elo 16, 2009 22:38

Kengät, voi kengät.

Jo ensimmäisestä cosplaysta lähtien kengät ovat tuottaneet minulle suurimmat tuskat. Animeconissa '07 tallustelin Jyväskylän katuja puisissa varvassandaaleissa, jotka eivät todellakaan ole minun jaloilleni ystävälliset kengät moneksi tunniksi.

Tracon IV taas kului korollisissa nahkabuutseissa joissa en itse ihan hirveästi ollut kävellyt... siihen päivään asti. Fiksuna tyttönä päätin nimittäin säästää matkatavaratilaa ja jättää normikäyttöiset talvikenkäni kotiin. Ei siinä muuten, mutta kuljin tosiaan noissa kengissä edeltävän koulupäivän sekä matkan juna-asemalta kaverin kämpälle. Plus samaisen päivän ostosreissut. Ja conipaikkakin piti tsekata kun olin tekemässä ohjelmaa. Samoissa kengissä jotka tappoivat jalkoja ihan tarpeeksi sen perjantain aikana.
Lauantai olikin sitten sitäkin tuskaisempi loppua kohden. Ja sunnuntaina vielä samat popot jalkaan että pääsee kotiinkin.
Opinpahan että jos haluan säästää matkatavaratilaa, en aloita sitä kengistä.

Desuconissa taas jalassa olivat 5-6 sentin tasapaksut korot lisäpituuden saamiseksi... ei tässä muuten mitään, mutta kyseiset popot olivat kaksi numeroa liian pienet. Yllätyin kun olo ei ollut ihan järjettömän tuskainen, mutta päivän loppupuoli kyllä muuttui sitten taas hiukan hampaiden kiristelyksi.
Onneksi sitten tulikin pelattua se laadukas 2,5 tunnin twisteriturnee tapahtuman lopuksi, jossa pitikin sitten olla ilman kenkiä. :''DD

Animeconissa olin taas koroissa, tällä kertaa 12,5 cm, ja vaikka kengät eivät olleet kertaakaan (omaksi hämmästyksekseni) sietämättömät, loppupäivästä ne tuntuivat kyllä painavilta ja hiersivät jalkapohjiin mukavasti.

Oma vinkkini: ottakaa aina coniin mukaan pakkaus normaalia laastaria, kuten myös rakkolaastareita. Rakkolaastarit auttavat hiertyviin varpaisiin ja normilaastarilla voi vuorata vaikka koko jalkapohjansa jos sitä vain on tarpeeksi. Ja varakengät ovat ehdoton ystävä. Jos mahdollista, älkää pitäkö niitä korollisia, liian pieniä kenkiä kun kävelette conipaikalle. Pistäkää ne päälle vasta paikan päällä ja ottakaa pois kun sieltä lähdette vaeltamaan. Säästytte paljolta tuskalta.

Avatar
Elyse
Viestit: 268
Liittynyt: Ma Helmi 12, 2007 17:43
Paikkakunta: Tampere

Re: Tuskallisimmat cosplaykokemukset

Viesti Kirjoittaja Elyse » Su Elo 16, 2009 22:44

Minulta löytyy tuskallissia kokemuksia vaikka millä mitalla. Esille ottamisen arvoisia tapauksia taitavat olla nämä:

Oli toinen cossini ja kyseessä oli Animecon V. Uskomatonta kyllä, mutta kyseessä olivat ensimmäiset korkokengät, joita olin koskaan käyttänyt. Olin harjoitellut kävelemistä koulussa jo aiemmin ja käytin päkiöiden alla silikoonisia pehmusteita, mutta kaikesta huolimatta sain suonenvedot molempiin jalkoihin heti kisalavalta päästyäni. Olipa mukavaa. Ja tämä toistuu joka ikisessä korkokenkäisessä cossissani listaan lisättävänä vielä varvastossut. Olen myös jostain syystä kipuherkempi kramppien ja suonevetojen kanssa. Yleensä hypin yhdellä jalalla ja kiroan.

MUOKS. Aa juu. Voisin vielä lisätä tämän: Desuconissa sain ehkä isoimmat rakot mitä olen ikinä saanut päkiöihini ja kantapäihini. Mukavasti vertakin tuli.

Kolmas cossini oli maskotticosplay Tracon III:ssa. Käytin koko asussa runkona puutarhaverkkoa, myös päässä joka ei ollut mitään kovin isoa mallia, eli se oli juuri pääni kokoinen. Conpäivän jälkeen olin hiton onnellinen, mutta näytin siltä, että oli viillellyt itseäni käsistä, jaloista, naamasta. Illalla rapsuttelin päätäni ja huomasin, että sieltäkin vuosi verta. Silti kehtaan väittää, että se oli sen arvoista.

Olen tehnyt tarkalleen kerran korsetin, jossa käytin muoviluita. Enpä ymmärtänyt teipata luiden päitä umpeen. Luissa olevat piikit työntyivät kaikkien kankaiden läpi suoraan ihooni ja aiheuttivat sievoiset arvet ylävartalooni mukaan lukien vasemman kumpuni.

Verta, hikeä ja kyyneleitä. Kaikkia näitä kirjaimellisesti jokaisen asuni eteen ja myös niiden ylläpitohetkellä.
Viimeksi muokannut Elyse, Ti Elo 25, 2009 14:56. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Koji
Viestit: 153
Liittynyt: To Huhti 23, 2009 19:14
Paikkakunta: Hamina

Re: Tuskallisimmat cosplaykokemukset

Viesti Kirjoittaja Koji » La Elo 22, 2009 00:27

Animecon 09:ssä oli Grell-asun osalta hirvittävää. Ensinnäkin korkokengät... Osasin ihan hyvin niillä kävellä, muta ne olivat aavistuksen liian pienet ja lauantaina vielä unohdin laittaa sukat jalkaan... Jalat olivat ihan rakoilla ja kävelin paljasvarpain hotellillekkin. Ja muutenkin puku oli tuskaa x___x meinasin saada varmaan lämpöhalvauksen. Niin hirveän kuuma oli ja peruukki meni koko ajan silmille. Myöskin omat hiukseni sen alla ponnarilla ja kireällä huivilla oli inhaa...
My Anime List || DeviantArt || Klik
Tracon V: Shun Kazami (Bakugan) & Beyond Birthday (Death Note)

Avatar
Fukka
Viestit: 70
Liittynyt: Pe Loka 10, 2008 10:21
Paikkakunta: Öyly
Viesti:

Re: Tuskallisimmat cosplaykokemukset

Viesti Kirjoittaja Fukka » Su Syys 27, 2009 01:19

Kenkiä ja bindausta.

Ihan ensimmäinen cossini oli halpa ja yksinkertainen, joten siihen hankittiin kengät kirpparilta. Noh, eihän yhdeltäkään kirpparilta löytynyt oikean kokoisia kenkiä. Joudun normaalisti käyttämään kengissä tukipohjallista, minkä vuoksi käytän yleensä numeroa suurempia kenkiä, kuin mitä jalkani on. Sandaaleja, kun olin hakemassa eikä niitä jalkaan istuvia tahtonut mistään löytyä, ajattelin, että: "Kyllä pystyn yhden päivän kävelemään vähän isommilla sandaaleilla eikä se pohjallinen voi NIIN paljoa vaikuttaa (sandaaleissa niitä pohjallisia ei paljon käytetä), että yksi koon muutos olisi jotain hirveää." Kokoa liian isot sandaalit sitten jalkaan vedin ja kolme tuntia niissä olin kävellyt, kun molemmat pikku varpaat olivat aivan verillä. Sandaalien jalkapöydän yli menevä hihna oli hinkannut varpaat auki, koska kenkä oli liikkunut jalassa niin paljon. Enpä ole niitä kenkiä sitten käyttänyt.

Voin sanoa, että pidän bindauksesta, mutta CosplayGaalan aikaan olin asiasta toista mieltä. Sisareni (my partner in crime) oli vetänyt pinteli-bindini (eli "ideaaliside" paitsi, että pinteli on sata kertaa parempaa) lievästi sanottuna hieman kireälle, kun aamulla oli vähän kiire. Röhnötin sitten koko päivän reippaassa etukenossa aina, kun mahdollista. Henkeä sain ihan kohtuullisesti, mutta selkää pakotti ja rankaa kolotti hirmuisesti (selkä olikin sitten myöhemmin mustelmilla). Asiaa ei hirveästi auttanut syömättömyys kiireen takia. En siis naamaani ollut mitään koko päivänä saanut (paitsi pullan jossain esitysten ja kisan välissä). Kaiken kuitenkin kruunasi: krapula. Sekä minä että siskoni olimme hieman juhlineet edellisenä iltana hyvinkin myöhään ja heränneet aikaisin. Siinä joskus puolenpäivän aikaan tämä katala Iruka (krapula) päätti tulla pitkälle vierailulle. Voinen sanoa, että oloni ei ollut kovin mahtava tuona päivänä.

Avatar
Fooku
Viestit: 51
Liittynyt: Ma Syys 08, 2008 20:47
Paikkakunta: Lahti

Re: Tuskallisimmat cosplaykokemukset

Viesti Kirjoittaja Fooku » Su Syys 27, 2009 14:42

Itselleni mitään kovin tuskallista ole tapahtunut, mutta jotain kuitenkin.

Ah kirjamessut 2008...minulla moli lämpimästä kankaasta tehty päähän tuleva huivi/panta. Tähän lisäyksenä vielä peruukki. Oli kyllä ihanan lämmin ja huivia piti koko ajan ottaa pois päästä, koska tuli koko ajan huono olo.

Toinen oli animeconissa 2009 kun olin bindannut sideharsolla. Harso koko ajan valui ja sattui kun se meni epätasaisesti. Huono olo siinäkin tuli. Ajatuksena oli kokeilla miltä tuntuu sideharsolla bindata jesseteippikorsetin sijaan. Oli ensimmäinen ja viimeinen kerta.
Do I repulse you with my queasy smile?

Avatar
Morndulin
Viestit: 144
Liittynyt: To Syys 29, 2005 12:28
Paikkakunta: Joensuu

Re: Tuskallisimmat cosplaykokemukset

Viesti Kirjoittaja Morndulin » Ti Syys 29, 2009 16:39

näitähän löytyy.

Ensimmäisenä tulee mieleen 2007-Acon. Olin mukana Sailor Moon ryhmässä Marsina. Kengät olivat koon liian pienet ja viimeistään ryhmäkisan aikana tanssiessa melkein itkin kivun takia. Päällä oleva kiristetty korsetti ei helpottanut asiaa sitten pätkääkään. Ja vielä vesisade ja kylmä ilma siinä puvussa niin päivä oli kokonaisuudessaan yhtä tuskaa.^^"

Seuraavana varmaankin jokaikinen kerta kun olen Kandaa cossannut. Kengät ovat 12cm plattarit ja eivät todellakaan ole mitään herkkua jalkojen kannalta. Ja toisena peruukki. Tein siihen stub-tekniikalla sen yläponnarin ja sen ansiosta peruukki on PAINAVA. Kun aamulla kiinnität peruukin päähän n. 15 hiuspinnillä, se alkaa jo ensimmäisen puolen tunnin aikana särkeä päätä järjettömän paljon, mutta onpahan ainakin vittuuntunut ilme sitten koko coniajan.

JA tietysti tämä Acon, perjantai. Unohdin järkevänä ihmisenä ottaa mukaan bindit ja koska mukana sattui olemaan ihoteippiä, bindasin sitten sillä suoraan ihoon. (Harrastanut tätä monesti jessellä.) Sivubindaus on hengittämisen kannalta ihana, mutta kun olin päivän bindien kanssa, illalla oli sitten kauniit vesikellot kyljissä ja rintakehässä ja irtiotto oli aika ***** tuskaa. Vieläkin näkyy pienet arvet ihossa tämän jäljiltä.

Mainittava vielä ennen cosplay-gaalaa pidetty photoshoot. Piilarit olivat joko vanhentuneet, tai niiden sisälle oli jäänyt roska jonka seurauksena silmä meni KIPEÄKSI. Vuoti vaan vettä ja ei pystynyt pitämään silmää edes auki. Eli tarkistakaa onko piilari kunnossa ennen kuin tungette sen silmään!
Homoilla on hauskempaa.

DeviantArt

Avatar
Elyse
Viestit: 268
Liittynyt: Ma Helmi 12, 2007 17:43
Paikkakunta: Tampere

Re: Tuskallisimmat cosplaykokemukset

Viesti Kirjoittaja Elyse » Ti Syys 29, 2009 17:32

Morndulin kirjoitti:
Mainittava vielä ennen cosplay-gaalaa pidetty photoshoot. Piilarit olivat joko vanhentuneet, tai niiden sisälle oli jäänyt roska jonka seurauksena silmä meni KIPEÄKSI. Vuoti vaan vettä ja ei pystynyt pitämään silmää edes auki. Eli tarkistakaa onko piilari kunnossa ennen kuin tungette sen silmään!

Oi vitsi, minäkin tätä olen harrastanut pelkän uskottavuuden säilyttämisen vuoksi. Toisesta ruskeasta piilarista puuttuu pala ja olen säilyttänyt niitä samassa raanavedessä vaikka kuinka kauan. Herran jesta, mitä paljastuksia! : DD Käyttö ei ole kauheaa tuskaa, joskus laittaessa silmään tunne on samantyyppinen, miksikä sen tuossa ylhäällä kuvailit. Yleensä odotan hetken, että tunne menee, pois tai laitan linssit uudelleen silmiin. Tuo palasen puuttuminen toisesta linssistä tietysti vähän hiertää, ja linssit tuntuvat nopeammin iljettäviltä silmissä, kuin täysin uusien ja suositusten mukaan käytettyjen kanssa, mutta muuten olen tietääkseni ollut tappamatta silmiäni. :wink:

Toisenlaista piilarituskaa oli käyttää huonolaatuista Cybershopin linssiä päällekäin kirkkaan vahvuudellisen kanssa. Näkyvyys oli käytännössä yhtä huono, kuin ilman vahvuuksia huomioon otettuna myös se, että toinen silmäni oli kasan siteitä alla. Ja hiersi kovasti, enkä ollut edellisenä yönä nukkunut silmäystäkään asun vuoksi. Jepjep.

Lapset: älkää tehkö näin kotona. En tahdo olla vastuussa.

Krautertee
Viestit: 150
Liittynyt: Pe Tammi 16, 2004 18:09

Re: Tuskallisimmat cosplaykokemukset

Viesti Kirjoittaja Krautertee » Ke Syys 30, 2009 16:19

Wax kirjoitti:Oi vitsi, minäkin tätä olen harrastanut pelkän uskottavuuden säilyttämisen vuoksi. Toisesta ruskeasta piilarista puuttuu pala ja olen säilyttänyt niitä samassa raanavedessä vaikka kuinka kauan. Herran jesta, mitä paljastuksia! : DD Käyttö ei ole kauheaa tuskaa, joskus laittaessa silmään tunne on samantyyppinen, miksikä sen tuossa ylhäällä kuvailit. Yleensä odotan hetken, että tunne menee, pois tai laitan linssit uudelleen silmiin. Tuo palasen puuttuminen toisesta linssistä tietysti vähän hiertää, ja linssit tuntuvat nopeammin iljettäviltä silmissä, kuin täysin uusien ja suositusten mukaan käytettyjen kanssa, mutta muuten olen tietääkseni ollut tappamatta silmiäni. :wink:

Toisenlaista piilarituskaa oli käyttää huonolaatuista Cybershopin linssiä päällekäin kirkkaan vahvuudellisen kanssa. Näkyvyys oli käytännössä yhtä huono, kuin ilman vahvuuksia huomioon otettuna myös se, että toinen silmäni oli kasan siteitä alla. Ja hiersi kovasti, enkä ollut edellisenä yönä nukkunut silmäystäkään asun vuoksi. Jepjep.

Lapset: älkää tehkö näin kotona. En tahdo olla vastuussa.
Toivon hartaasti että nämä ovat tosiaan mokia mistä olet ottanut jo opiksesi, mutta pakko sanoa varmuuden vuoksi. Piilolinssejä EI SAA säilyttää raanavedessä, niille on omat nesteensä ihan tarkoituksen vuoksi ja rikkinäisiä linssä EI saa käyttää ellet pian halua vaurioita sarveiskalvoosi. Kaksi piilaria päällekkäin... Oh god.

Avatar
Elyse
Viestit: 268
Liittynyt: Ma Helmi 12, 2007 17:43
Paikkakunta: Tampere

Re: Tuskallisimmat cosplaykokemukset

Viesti Kirjoittaja Elyse » To Loka 01, 2009 10:23

Aatos kirjoitti: Toivon hartaasti että nämä ovat tosiaan mokia mistä olet ottanut jo opiksesi, mutta pakko sanoa varmuuden vuoksi. Piilolinssejä EI SAA säilyttää raanavedessä, niille on omat nesteensä ihan tarkoituksen vuoksi ja rikkinäisiä linssä EI saa käyttää ellet pian halua vaurioita sarveiskalvoosi. Kaksi piilaria päällekkäin... Oh god.

Tunnen toki kaikki riskit. Olen vain niin tyhmä, etten noudata sääntöjä. :_D Ja kuten sanoin, lapset, älkää tehkö näin kotona... tai tapahtumissa.... tai missäään. Itsekin olin siihen asti hyvin tunnollinen piilareiden käyttäjä, kunnes en enää viitsinyt mankua äidiltä rahaa ja kuulin muiden ihmisten harrastaneen piilareiden väärinkäyttöä.

Krautertee
Viestit: 150
Liittynyt: Pe Tammi 16, 2004 18:09

Re: Tuskallisimmat cosplaykokemukset

Viesti Kirjoittaja Krautertee » To Loka 01, 2009 12:42

Wax kirjoitti:Tunnen toki kaikki riskit. Olen vain niin tyhmä, etten noudata sääntöjä. :_D Ja kuten sanoin, lapset, älkää tehkö näin kotona... tai tapahtumissa.... tai missäään. Itsekin olin siihen asti hyvin tunnollinen piilareiden käyttäjä, kunnes en enää viitsinyt mankua äidiltä rahaa ja kuulin muiden ihmisten harrastaneen piilareiden väärinkäyttöä.
Esim kuukausipiilarien käytäminen yli sallitun ajan on kuitenkin vähän eri juttu kun käyttää piilaria josta puuttuu jo pala, vain koska jotkut muut ovat tyhmiä ei se tarkoita että sinun kannattaa seurata esimerkkiä. Kraanavedessä esim on klooria, mineraaleja ja metallinhiukkasia jotka aiheuttaa hyvin helposti tulehduksia eikä se desinfioi linssiä joten siihen kerääntyy kokoaika enemmän paskaa. Sinulla on vain 2 silmää, onko kivaa jos saat tulehduksen tai vaurioutat silmäsi tyhmyyden takia, näköä kun ei tosta vaan saa takasin. Elämä miten ihmisillä ei osaa olla järkeä, cosplay ei todellakaan ole tarpeeksi hyvä tekosyy pilata terveyttään.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen cosplay-keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 23 vierailijaa