Ideointiketju seuraavaa AMV-kilpailua varten.

Keskustelua MEP- ja muista projekteista, sekä kilpailuista.

Valvoja: AMV.fi / Ylläpito

Avatar
Sivis
Happiness officer
Viestit: 409
Liittynyt: Su Tammi 19, 2003 20:10
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Ideointiketju seuraavaa AMV-kilpailua varten.

Viesti Kirjoittaja Sivis » Ma Elo 06, 2007 18:27

Ensi vuonna olisi taas tarkoitus järjestää Animeconin yhteydessä AMV-kilpailu, joten heitetään nyt ihan julkinen ideointiketju tätä kilpailua varten.

Eli mikäli sinulla on hienoja parannusideoita miten kilpailua voitaisiin parantaa, jaa tietosi tässä ketjussa (tai jos olet hirveän ujo ja pelkäät että ihmiset lynkkaavat/nauravat, voit myös pistää suoraan yksityisviestiä allekirjoittaneelle ;)

Lähinnä ajatuksia kaivattaisiin seuraavista kohdista:

- Yleisöäänestys. Kentältä on allekirjoittanut kuullut huhua että tämä äänestys ei olisi ehkä optimein tässä muodossa. Joten onko tämä nykyisessä muodossaan ok, vai halutaanko tätä yksinkertaistaa/muuttaa jotenkin muuten (yksinkertaistaminen helpottaisi esim. ääntenlaskentaa kaiken muun lisäksi ;)

- Tauot/Videoiden määrä. Eli halutaanko vähän ilmavampi valikoima ja väliin vähän enemmän taukoa (varsinkin jos äänestystä pitää harrastaa väleissä) vai tungetaanko käytettävissä oleva aika täyteen videoita?

Lisäksi jos muita kivoja ideoita tulee niin saa ehdottaa, hulluimatkin ideat kannattaa kertoa, niistä voi poikia aina jotain jännää.
"Äiti! Äiti! Tytöt boottaa mechaa!"

Avatar
Esrhan
Viestit: 85
Liittynyt: Ma Maalis 10, 2003 22:08
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Ideointiketju seuraavaa AMV-kilpailua varten.

Viesti Kirjoittaja Esrhan » Ke Elo 08, 2007 18:08

Sivis kirjoitti:Tauot/Videoiden määrä. Eli halutaanko vähän ilmavampi valikoima ja väliin vähän enemmän taukoa (varsinkin jos äänestystä pitää harrastaa väleissä) vai tungetaanko käytettävissä oleva aika täyteen videoita?
Oma mielestäni Jyväskylässä pidetty kisa osoitti, että videoita oli tungettu mukaan vähän liikaakin. Kyllähän kaikki pysyi aikataulun sisällä, mutta videoiden määrällä oli yleisöön hieman puuduttava vaikutus.

Avatar
Janzki
Viestit: 146
Liittynyt: Su Elo 03, 2003 20:54

Viesti Kirjoittaja Janzki » Ke Elo 08, 2007 20:42

Mahdollisuuksien mukaan olisi hyvä pyrkiä siihen, että kukin kategoria kestäisi suunnilleen saman ajan. Eli ei 1 h draamaa ja 10 min komediaa.

Äänestyksen ja tuomaroinnin suhteen voitaisiin ehkä unohtaa "kisan paras"-palkinto kokonaan ja palkita joka kategoriasta tuomariston valinta ja yleisön valinta. Tai sitten yleisö valitsee kisan parhaan ja tuomaristo kategorioiden kuninkaat. Tällöinhän ei välttämättä tarvitsisi jakaa videoita ennakolta kategorioihin, vaan komediaa voitaisiin aina ripotella draaman joukkoon tunnelmaa piristämään. :wink:
Piroriparopirirora

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ke Elo 08, 2007 23:45

Heitän tässä välissä näkökulman lainaten paria henkilöä naapurifoorumille liittyen cosplay-kisoihin. Siellä ehdotettiin näkökulmaa, että parhaita sijoituksia ei enää katsottaisi niinkään, vaan palkinnot tulisivat pääosin tai jopa kokonaan tietystä saavutuksesta. Tässä kohtaa varmaan vähän saman lailla kun orgissa jaetaan useat pisteet eri osa-alueista. Olin sotkemassa cosplay-papereita tämän vuoden kisan ajan, mutta ainakin 2006 muistan huomattavan panostuksen menneen kunniamainintoihin. Vaikka palkinnot kunniamaininnasta olivatkin silloin aivan hanurista, ajatus oli mielestäni kehityskelpoinen.

Avatar
Sivis
Happiness officer
Viestit: 409
Liittynyt: Su Tammi 19, 2003 20:10
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sivis » To Elo 09, 2007 19:07

Itteekin kiinnostas tuo että yleisö valitsee vaan ns. fanien suosikin, ja tuomarit valitsee muut. Nyt kun olisi tuomarointi tarkoitus järjestää vähän etukäteen niin periaatteessa jos mentäisiin täysin kategoriattomana (uh, vaikee sana taivuttaa) niin tuomaristohan voisi säätää sopivat kategoriat sitten samalla kun näkee mimmoisia tuotoksia on ja sijoittaa videot sopiviin kategorioihin. (Ja Foxi voisi kerrankin osallistua rehellisesti N komedialla ,)

Mutta lisää mielipiteitä! Teitä kuunnellaan! ;)
"Äiti! Äiti! Tytöt boottaa mechaa!"

Avatar
Mazappi
Viestit: 34
Liittynyt: La Touko 26, 2007 00:34

Viesti Kirjoittaja Mazappi » Pe Elo 10, 2007 12:42

Noh juttuhan on niin että niitä joita amv:t oikeasti kiinnostaa jaksaa tuon tuollaisenakin, mutta niille joilla amv:t eivät ole niin lähellö sydäntä tuo voi tosiaan hieman puuduttava...Minusta kuulostaa oikein hyvältä tuo idea "kategoriattomasta" kisasta.

Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “AMV-projektit ja kilpailut”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 13 vierailijaa