Animeconin kisavideot

Yleistä ja vapaata keskustelua AMV:istä ja kaikista niihin liittyvistä aiheista, joille ei ole erillistä keskustelualuetta.

Valvoja: AMV.fi / Ylläpito

Avatar
Sivis
Happiness officer
Viestit: 409
Liittynyt: Su Tammi 19, 2003 20:10
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Animeconin kisavideot

Viesti Kirjoittaja Sivis » Ma Elo 21, 2006 14:28

Listataanpas tähän alkuun nyt linkit pariin videoon, kaikki eivät välttämättä ole vielä uploadattu mutta todennäköisesti ilmaantuvat orgiin parin päivän sisään, päivitän tätä listaa sitä mukaan kun tekijät ilmoittavat videoistaan:

Filler FoxJones Grekon Himuro- Jani Kauppila Mazojedi Sivis Tiiniuw Disclaimerina ja FAQ:na vielä: Emme levitä kisaan lähetettyjä videoita itse, vaan linkkaamme ainoastaan videoihin joita tekijät ovat pistäneet nettiin, joten jos haluaa jonkun videon nähtäväkseen, kannattaa ottaa yhteyttä tekijään eikä meihin :)
Viimeksi muokannut Sivis, To Elo 24, 2006 10:06. Yhteensä muokattu 4 kertaa.
"Äiti! Äiti! Tytöt boottaa mechaa!"

Avatar
Sivis
Happiness officer
Viestit: 409
Liittynyt: Su Tammi 19, 2003 20:10
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sivis » Pe Elo 25, 2006 16:28

Splittasin tämän tänne, eli tähän threadiin voi kommentoida videoita että tuo toinen threadi jää itse kisan kommentointiin :)
"Äiti! Äiti! Tytöt boottaa mechaa!"

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Pe Elo 25, 2006 17:03

Heitetääs nyt tuomariston lapsenvahdin ominaisuudessa sit jotain.

Sanoisin että olis toivottavaa pistää tähän kommentteja siitä mistä videoista tykkäsi ja miksi, mikä asia osui silmään jne. Vaikka amv orgissa jutustelua näistä jossain määrin onkin, tässä voisi sitä käydä ihan suomeksi. Tekijöiltä toivon kykyä ymmärtää mitä helmuttia me koitetaan selittää.

Tässä parit omat kommentit. Huomatkaa, etten tiedä AMV-tekniikasta ja analysoinnista juuri mitään, puhun todennäköisesti pehmoisia välissä.

I, Shield
Teknisesti kovin säädetty. Idea oli vänkä, mutta kovasti liian pitkä kiinnostaakseen. Tämä söi siltä "kokonaisuuden". Se lienee action-videoissa muutenkin se klassinen juttu että venyy pitkäksi ja itseään toistavaksi kovin herkästi.

Aimon Virsi
Vähän väärä kategoria, väärä... no, Foxin video, kaikkihan siinä oli maailman lakeja vastaan. Idea oli sen verran Idea että siitä pitää antaa pisteet. En minä tätä oikeesti osaa tai HALUA kommentoida. Tai oikeastaan muitakaan Foxin videoita. Sattuu nimittäin päähän, älkää kysykö kumpaan.

Miltä tuntuu olla hullu
"Kiva video" olisi lyhyt versio. Dynaamisempi olisi ehkä pitänyt olla, mutta en minä siitä oikeastaan "vikaa" löydä. Naurua ei vaan kestänyt kovin pitkälle, vaikka pieni hihitys olikin loppuun asti varmaa. Siinä lienikin suurin saavutus, tämä sai hymyilemään pitkäksi aikaa.

My Confession
Draamaa draamakategoriassa. Ei muuta. Ei se muuta tarvinnutkaan.

Traxe
Kipale oli tyyliltäänkin sellainen, että se vaatisi vähän Säätöä tullakseen toimintavideon musiikiksi. Vähän jäi semmonen fiilis että katseltiin vaan sarjan traileria erillisen taustamusiikin kanssa. Ongelman ydin saattoikin olla lähinnä yhdistelmän epäyhteensopivuus. Valitettavasti en tunne kovin hyvin tuota käytettyä animea, vaikea sanoa olisiko siitä voinut ottaa irti vähän enemmänkin.

Avast-chu!
Tämä oli pakko jonkun tehdä. Hyvä että tehtiin hyvin. Ajatus hulwaton, toteutus mainio.

Trauma
Nimi kertoo tästä videosta ihan tarpeeksi.

Yachimon
Taas hyvin toimiva idea, plussaa siitä että otettiin juuri suomenkielinen kipale. Kappale olisi voinut paremmin tosin synkata videosisältöön, siltä osin se ei ihan joka kohdassa pelannut. Silti tuli naurettua parissa kohtaa, joten ei se ihan metsään mennyt. Jos pitäisi arvata, luulisin että tuli deadline liian nopeasti vastaan.

Rage of Love ja When you fall in love
Näitä tullut kommentoitua jo ihan liiaksi...Rage of Lovesta voi todeta että hiton tiukka taistelu siinä oli actionissa. Se ja Will-o'-the-Wisp olivat molemmat äärimmäisen teknisiä, musiikin kanssa toimivia ja vahvasti action-henkisiä settejä. Ei Foxia ja Sivistä erota kohta rautakangellakaan. When you fall in love taas omasi jotain todella tärkeää tällaiselle setille - nimittäin juonen.

Without Aim
Tämä venyi monesta kohtaa liiaksi. Kappale oli pitkä, otokset animesta olivat liian pitkiä. Puolet lyhyempänä ja kappaleen kulkua tukevalla editoinnilla tämä olisi voinut pelata. Pehmeä aloitus tosin oli pisteiden arvoinen veto. Trailerina ehkä, mutta AMV:nä tämä ei vain oikein jaksanut pitkälle. Etenkin näin "pehmeästä" musiikkikappaleesta on vaikea saada "menevää" toimintavideota.

Everlasting
Tähän pätee melko tarkalleen sama kun Without Aimiin. tässä häiritsi ehkä eniten se (juu juu, oma vika) ettei ymmärtänyt sanoja juurikaan eikä osannut katsoa sopivatko ne sanomaan, vai oliko kyse enemmänkin fiilistelystä kappalevalinnan kanssa. Lisäksi draama-AMV tarvitsee mielestäni juonen, joka tästä puuttui.

Hero
Tykkäsin. Mielestäni tähän oli nähty vaivaa ja se näkyi lopputuloksessa. En Bleachia juuri tunne, mutta tuntui että yhdistelmä osui nappiin ja videota oli erittäin kiva katsella.

FB Mix
Ajatus oli ymmärtääkseni aika moneen kertaan jo käytetty, joten originaaliutta ei oikein löytynyt. Huumoria kyllä yritettiin ja pariin otteeseen siinä onnistuttiin ihan mukavasti. Jotenkin jäi silti hieman viimeistelemätön olo tästä, etenkin loppua kohti. Noh, yleisö piti, ehkäpä se oli tärkeintä.

Erään pienen ihmisen tarina
Eipä suotta pärjännyt. Musiikkityyli ei minuun uponnut, mutta yhdistelmä kyllä. Sarjasta oli löydetty Jotain Ihan Muuta (tm) kun mitä siitä löytyy normaalilla katselulla. Ennen kaikkea massiiviset pisteet siitä että videon loputtua, siitä ei jäänyt mieleen juuri kohtauksia tai elementtejä, ainoastaan kokonaisuus. SE on hyvän AMV:n merkki ainakin minulle.

Fated guys
Tähän pätee paljolti sama mitä Without Aimiin ja Everlastingiin. Kappale ja video eivät sopineet kovin hyvin yhteen. Huono kuvanlaatu ja vääristynyt kuvasuhde (vai näinkö omiani?) söivät katselukokemusta.

Avatar
FoxJones
Viestit: 826
Liittynyt: To Helmi 27, 2003 13:08
Paikkakunta: Lieto

Viesti Kirjoittaja FoxJones » La Elo 26, 2006 12:24

Täytyy sanoa että kisan korkea laatu oli todella posiitivinen ylläri allekirjoittaneelle. Yhtään susihuonoa teosta ei joukossa ollut (nimim. on tuomaroinut kisoja joissa on fansubbeja sisältäviä random image+music töherryksiä). Lisäksi yllätti rohkeat musiikkivalinnat. Joukossa oli niin kotimaisia kuin japanilaisiakin kappaleita.

Muutamia mainintoja..

Erään pienen ihmisen tarina - Kisan positiivisin ylläri. Palkintojen kerääminen oli ainakin minusta täysin ansaittua. Harvoin tulee vastaan videota jossa on yhtä vahva konsepti. Tätä korostaa rohkea musiikkivalinta, joka ainakin itselle nostaa näppylöitä erikseen kuunneltuna, mutta tällaisena toimivana kokonaisuutena biisikin on täysin siedettävä. Loistavaa työtä.

Traxe - Kun nyt puhuttiin rohkeista kappalevalinnoista niin tämä hyvin pitkälti kompastui omaansa. AMV:ssä käytetty biisi on sama kuin koko skenen varmaan tunnetuimmassa teoksessa, joten alitajuisesti tähän kohdistuvat vaatimukset ovat aika pilvissä. Lisätään vielä paikoin ontuva synkkaus, joka tulee selvästi esiin esim. ainakin videon lopussa, niin melkein rankkaisin tämän kisan heikoimmaksi. Kyseessä ei kumminkaan todellakaan ole mikään susihuono video. Tämä lähinnä kertoo koko kilpailun yllättävän korkeasta tasosta.

Hero & FB Mix - Välimaastossa oli myös positiivisia ylläreitä laidasta laitaan. Näihin lukeutui myös Salzan(?) videot. Etenkin Herossa oli musiikki/anime-combon valinta osunut kohdalleen. Erittäin toimiva yhdistelmä, mikä onkin minusta yksi tärkeimpiä seikkoja AMV:ssa. FB mix taasen oli muuten hyvä, mutta kärsi siitä että tämä on jo nähty kahdesti aiemmin (FuRuBa tv - a song for everyone osat 1 & 2). Eipä sinänsä, kyllä siinä vieläkin tipahti kun Thriller alko soimaan. Didn't see that one coming.

Without Aim - Toinen video joka minusta kärsi omaperäisyyden puutteesta. Hienon alun jälkeen video degeneroitui jälleen yheksi tiivistelmäksi elokuvasta. Viihdyttävä tämäkin oli, ei siinä mitään. Musiikki toimi ihan hyvin leffan kanssa ja kuten sanoin niin alkupäässä oli oikeesti luovuuttakin mukana. Advent Childrenin kuvamateriaalista saa helposti tehtyä hyvää action-videota. Tämän on huomannut jo parisataa muutakin "artistia" ;)

Fated Guys - Tämä jäi pitkälti muiden videoiden jalkoihin. Mieleen jäi muutama hieno audiovisuaalinen tyylittely ja nipponmusiikki, mutta myös selvästi heikompi kuvanlaatu.

Trauma - Toinen vahvan konseptin omaava AMV, kuten Janzkilta on tottunut näkemään. Näin kun Paranoia Agent oli vielä tuoreessa muistissa, niin tämä yhdistelmä hienon musiikin kanssa loi yksinkertaisesti hienon tunnelman omaavan AMV:n.

Avast-Chu! - Tää toinen Janzkin video olikin sitten sitä luokkaa, että tästä hyvästä setää vois lyödä vääntyneellä pesäpallomailalla. Voi lol.

Everlasting - Tämä vaan ei jäänyt mieleen :\ En tiedä johtuiko musiikista, sarjasta vai päämäärättömästä konseptista, mutta en saanut tästä oikein mitään irti. *shrug*

Yachimon - Aiheutti lähinnä sisäistä hysteeristä hihittelyä. d^_^' Onneksi olen suosiolla jättänyt sarjan seuraamisen kesken.. ei siitä mitään tämän jälkeen tulisi.


Muut sitten olivatkin tavalla tai toisella entuudestaan tuttuja. Grekonin "Miltä tuntuu olla hullu" on edelleen allekirjoittaneen suosikki Grekonin tuotannosta ;)
I, Shieldiä äänestin itse koko kilpailun parhaaksi. Vaikuttavaa jälkeä ekaksi videoksi, mutta pitkä kesto söi varmaan äänet monelta katsojalta. Minusta anime/musiikki-combo tässä on varsin toimiva.
Siviksen tuuletinpalvelupalkinto oli ansaittu. Solisluut vilahti.. kiitos siitä.
[22:27:47] <@Kyuu> Sivis: sun tarvii kuvailla yleisölle amv:iden poikkitaiteellisuuden merkitystä
[22:29:18] <@Sivis> "amv:n teko on vähä ku ois .. taiteellista.. poikittain.. siellä"

Hanjeu
Viestit: 1
Liittynyt: La Loka 22, 2005 15:48

Viesti Kirjoittaja Hanjeu » Su Syys 10, 2006 20:22

Voisiko joku olla niin kiltti ja laittaa nämä youtubeen, ja pistää vielä linkit sinne? Meidän perheen koneelta ei nimittäin pysty lataamaan vidoita.

Avatar
Mangafani
Viestit: 58
Liittynyt: Su Syys 10, 2006 17:40
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Mangafani » La Marras 11, 2006 20:31

Niin, se olisi kivaa mulleki, ku ei noi videot näy meillä, vaan musa kuuluu. :(

Avatar
Sivis
Happiness officer
Viestit: 409
Liittynyt: Su Tammi 19, 2003 20:10
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sivis » La Marras 11, 2006 20:58

Mangafani kirjoitti:Niin, se olisi kivaa mulleki, ku ei noi videot näy meillä, vaan musa kuuluu. :(
Tämä yleensä merkkaa että puuttuu tarvittavat codecit videon toistoa varten. Yleensä riittää aika pitkälle että asentaa XviD:n, mutta osa ihmisistä on myös suositellut CCCP-codec packia. (Itse pysyn mahdollisimman kaukana kaikesta missä on FFDShow, mutta .. no ;)
"Äiti! Äiti! Tytöt boottaa mechaa!"

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » La Marras 11, 2006 21:42

Hanjeu kirjoitti:Voisiko joku olla niin kiltti ja laittaa nämä youtubeen
Kommentoinpa tässä sivullisena aihetta yleisesti. Youtube on ihan vänkä keksintö sinänsä ja sopii pienten hassuttelujen jakamiseen. Sen kuvan- ja äänenlaatu on kuitenkin jotain synkän hirveää - niinkuin pitääkin että se voi noin kevyesti toimia.

AMV:n tekijälle ajatus siitä että pitää pakata materiaali niin huonoon laatuun saa varmasti itkun aikaiseksi. Kun on kerran tekniseen laatuun nähty niin paljon vaivaa, ymmärrän että lopputulosta halutaan myös jakaa hyvälaatuisena. Ja onhan se yleisönkin etu että videota voi ihailla mahdollisimman korkeatasoisena.

Toivoisinkin sen verran suvaitsevaisuutta ja ymmärrystä katsojilta AMV:n tekijöitä kohtaan, että arvostettaisiin tekijän itse valitsemaa levitystapaa ja -formaattia. Teos on saatettu saataville mielestäni varsin helposti. Apuja saa toki kysellä, sitä varten nämä foorumit ovat olemassa. On luonnollista myös, että alussa pitää vähän säätää, mutta säätö on tunea.

Omat Windows-maailmaan sopivat pikavinkkini, joilla iso osa AMV:istä toimii on ladata Media Player Classic ja XviD. Nuo asentaa parissa minuutissa ja kun on molemmat laittanut, pitäisi homman rullata.

Filler
Viestit: 2
Liittynyt: Pe Kesä 16, 2006 23:37

Viesti Kirjoittaja Filler » To Tammi 11, 2007 22:49

I, Shieldin löytää nykyään myös YouTubesta.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen AMV-keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa