Sivu 1/2

Yaoi-con Suomeen?

Lähetetty: Ke Huhti 01, 2009 17:54
Kirjoittaja Nezumi-chan
Pitäisikö Suomeen saada jokavuotuinen Yaoi-con?

Jos vastasit mitä tahansa muuta kuin jyrkkä EI, niin seuraavia voisi pohtia:
Missä sen voisi pitää? Kaikille sallittu vai K-15? Saisiko paikalle myyjiä? Pääsymaksu vai ei? Ketkä sponsoroivat? Ketkä olisivat valmiit lähtemään järjestämään? Mitä ohjelmaa? Onnistuisiko yhdessä Yuriconin kanssa?

Nopeasti muutamana omana ajatuksena:

Ehdottomasti K-15, niin saadaan vapautta ohjelman järjestämiseen. Sponssaus ja myyntipuoli voisi olla kiventakana, minkä vuoksi sisäänpääsymaksu olisi mielestäni must (jotta saadaan paikka vuokrattua). Luulisi tämänhetken conien talkoo porukasta löytyisi myös yaoifaneja ja näin perustusporukkaan saataisiin kokemusta. Yuriconin kanssa yhdessä on vaikea kysymys; riippuu ihan siitä kuinka huumorilla mentäisiin ja kuinka Yaoi vs. Yuri fanaattista porukkaa Suomessa on. Mikäli paikka olisi hyvin kahtia jaettavissa, tämä voisi olla ihan hauskakin juttu. Ohjelmassa voisi mielestäni ainakin olla sitä asia puolta (yaoigamet, fandomit, yaoimangakat, yaoi vs. slash etc.) ja sitten viihdepuolella voisi toimia ainakin deittiohjelma, joku best kiss kisa voisi olla hauska, cosplay pari/ryhmänäytös jossa voitaisiin panostaa siihen esityksn draama puoleen ja sen sellaista...

Mielipiteitä ja keskustelua siis kehiin. Ties vaikka vuonna 2010 päästäisiin Suomen ekaan yaoi-coniin ;)

Re: Yaoi-con Suomeen?

Lähetetty: Ke Huhti 01, 2009 18:07
Kirjoittaja Raisuki
Tuohan olisi hienoa, jos saataisiin vakituinen Yaoi-coni suomeen. Itse ainakin olisin todella tyytyväinen. Löytäisi samanhenkisiä ihmisiä, sillä muissa Coneissa on monet Yaoista pitävät sanoneet kantavansa ties minkälaisia kylttejä - mutta en minä uskalla mennä mitään örveilemään jos kyltissä lukee "Free rapes", tai jotakin vastaavaa.

K-15 rajaa itse kannattaisin, vaikka itse alitankin niukasti tuon kyseisen ikärajan. Näin mahdollistettaisiin juuri tämä kunnon matsku, eikä tarvitsisi nyt niin pirusti huolehtia pienistä muksuista. ("Näkevätkö vai eivätkö?" - meininki vallitsisi silloin conissa melko varmasti.)

Re: Yaoi-con Suomeen?

Lähetetty: Ke Huhti 01, 2009 22:39
Kirjoittaja Asagi
Ei. Nykyiset conit menee jo ihan liian yaoiksi ilman mitään erikoisteemaisuuksia. Niitä toisiaan nuoleskelevia wnb-poikia näkee jo ihan tarpeeksi.
joku best kiss kisa voisi olla hauska
traumatisoiduin jo pelkästä ajatuksesta

Re: Yaoi-con Suomeen?

Lähetetty: Ke Huhti 01, 2009 23:37
Kirjoittaja starscream
En ole ollut muutenkaan vakuuttunut kotimaisten conien yaoi-ohjelmatarjonnasta, joten jo senkään vuoksi en uskoisi lähteväni täältä 100+ euron matkan takaa minnekään.

Mitä ameriikan Yaoi-Conin ohjelmatarjontaa olen joskus vilkaissut, niin sekin tapahtuma on kiinnostanut lähinnä kunniavieraiden ja uusien lisenssiuutisten vuoksi, joita kumpiakaan on tuskin odotettavissa Suomeen.

Ei siis hyvältä näytä. Toivoisin mieluummin näkeväni enemmän/parempaa ohjelmaa jo olemassa olevissa coneissa - vaikka eipä täältä tule juuri lähdettyä sen enempää niihinkään.

Re: Yaoi-con Suomeen?

Lähetetty: Pe Huhti 03, 2009 10:19
Kirjoittaja Firefly64
Lähtisin vaikka heti jos kuulisin jossain sellaista olevan ja kyllä se pitäisi se K-15 ikäraja olla etteivät kaikenmaailman kukkahattu tädit pääsisi valittamaan. Sisäänpääsy maksu pitäisi varmasti olla koska tilojen vuokra ei ole mitenkän halpaa ja kyllä minä maksaisin siitä huvista mielelläni

Re: Yaoi-con Suomeen?

Lähetetty: Pe Huhti 03, 2009 17:22
Kirjoittaja rie
Asagi kirjoitti:Ei. Nykyiset conit menee jo ihan liian yaoiksi ilman mitään erikoisteemaisuuksia. Niitä toisiaan nuoleskelevia wnb-poikia näkee jo ihan tarpeeksi.
Jos coni tuntuu traumatisoivalta kokemukselta niin kannattaa jättää väliin. On hyvä että on erilaisiin makuihin tapahtumia. Osa ei sovi omaan makuun ja silloin kannattaa vain valita toinen tapahtuma eikä valittaa miten kamala se mistä ei pidä on.

Re: Yaoi-con Suomeen?

Lähetetty: Pe Huhti 03, 2009 21:10
Kirjoittaja Biitti
Ehkä.

Jos ohjelma olisi muutakin kuin cosplayhäitä ja toisiaan nuoleskelevia crossaajia. Jos löytyisi asiaakin. Jos olisin sillä hetkellä henkisesti valmis kiljuviin fanityttöihin.

Re: Yaoi-con Suomeen?

Lähetetty: Ti Huhti 14, 2009 17:01
Kirjoittaja washi
Hehe, itse olisin ekana jonossa kello 6 aamulla... Maksu ja k-15 ikäraja olis varmaan aika pakollisia koska halpaa touhuahan se ei ole. Best kiss ohjelmasta vois tulla lievästi sanottuna mielenkiintonen, toisaalta ajatus myös kammottaa vähäsen. Me ollaan kavereiden kanssa lähdössä Amerikan Yaoiconiin heti kun kaikilla on ikää, nuorimmat kun on vielä tällä hetkellä 12-13 vuotiaita, toisaalta ei vanhimmatkaan ole kun 16-17. ^^

Re: Yaoi-con Suomeen?

Lähetetty: Pe Huhti 17, 2009 17:53
Kirjoittaja Yatsura-sama
Kahden vaiheilla ollaan.

Kyllähän sellainen Yaoi-con kuulostaa kivalta, mutta tuskin siitä nyt joka vuotuista kannattaisi tehdä. Mutta olen kyllä siinä samaa mieltä toisen kommentoijan kanssa, että nykyisissä coneissa olivet cosplayaajat antavat sitä 'fan-serviceä' ihan tarpeeksi, että meininki menee jo sellaiseksi mitä Yaoi-coneissa voisi kuvitella näkevänsä. (<--Ei sillä että se olisi aina paha asia)
Mutta tosiaankin, coni saattaisi toimiakin jos siellä sitten olisi kunnollista ohjelmaa, keskustelu-paneeleja yms? (valitettavasti 'best kiss'-kisa kyllä aiheutti täälläkin hieman otsan rypistystä), jotka tekisivät tästä conista sitten erilaisen muista. Ikärajan asettaminen tuskin on ongelma, mutta onko K-15 sitten tarpeeksi korkea? Tätäkin sopii miettiä jos conin järjestämistä ollaan oikeasti harkitsemassa. Vaikka se tietenkin saattaa karkottaa innokkaita yaoi-faneja ja conissa ei ehkä tulisi olemaan väkeä yhtä paljon, jos kerta ikäraja asetetaan korkealle. Voitaisiihan sitten tehdä niin että coni itsestään on K-15, mutta siellä voitaisiin järjestää ohjelmia joiden ikäraja nousisi korkeammalle. :3

Mutta jos oikeasti kyseinen coni järjestetään, niin eiköhän kiinnostuneita henkilöitä löydy ihan muualtakin kuin tältä foorumilta. |D

Re: Yaoi-con Suomeen?

Lähetetty: Ti Huhti 21, 2009 22:13
Kirjoittaja washi
Raisuki kirjoitti:Tuohan olisi hienoa, jos saataisiin vakituinen Yaoi-coni suomeen. Itse ainakin olisin todella tyytyväinen. Löytäisi samanhenkisiä ihmisiä, sillä muissa Coneissa on monet Yaoista pitävät sanoneet kantavansa ties minkälaisia kylttejä - mutta en minä uskalla mennä mitään örveilemään jos kyltissä lukee "Free rapes", tai jotakin vastaavaa.

K-15 rajaa itse kannattaisin, vaikka itse alitankin niukasti tuon kyseisen ikärajan. Näin mahdollistettaisiin juuri tämä kunnon matsku, eikä tarvitsisi nyt niin pirusti huolehtia pienistä muksuista. ("Näkevätkö vai eivätkö?" - meininki vallitsisi silloin conissa melko varmasti.)
Tosiaan, toi 'free rapes' kyltti ja kaikki sen muunnokset on kyllä aina kivaa katottavaa. Ajatellaan tilanne jossa kyseinen kylttiä kantava nuori kulkee illalla kotiin, saapuu steissille klo 12 ja on tulossa jostain kuusessa olleesta conista. yksin. Sitten tulee vastaan joku kiva pulisetä kännissä, lukee kyltin ja kiinnostuu ideasta... Onko sitten kivaa?? Ite en kannata niitä, mielummin sitten ihan niitä perinteisiä hug me' juttuja jos on pakko laittaa kyltti.

Re: Yaoi-con Suomeen?

Lähetetty: Ma Huhti 27, 2009 19:46
Kirjoittaja Regrel
Vaikka en olekkaan mikään yaoin intohimoinen harrastaja, idea kuulostaa sinänsä ihan hyvältä. Onhan sitä muuallakin.

Mutta toisaalta, kuten muutkin aikuisviihteen tapahtumat... Yaoi-conin tulisi olla ehdottomasti k-18, mikäli pääaiheena on seksuaaliviihde. 12-16-vuotiaita tuskin tissibaareihinkaan pääsee, joten miksi selkeästi tällaiseen seksuaaliviritteiseen coniin pitäisi lapsia päästää yaoimeloineen? Lähtisikö kukaan sponsori tapahtumaan, jossa lapsia altistetaan tavaralle, joka heidän silmilleen ei kuulu? Nuorisotoiminnan tukia tuskin k-18-tapahtumaan tulisi, mutta eipä tulisi sellaiseenkaan missä esitettäisi aikuisviihdettä alaikäisille. Joten ratkaisuna varmaan olisi pääsymaksu ja sponsorit.

K-18-coni kuitenkin olisi mainio idea! Jos fandomin ikäpyramidi ei olisi niin täydellinen, että valtaosa harrastajista liikkuisi yläasteiässä. Toisin sanoen kuluja ei varmaan saataisi katettua, ellei tapahtumapaikkana toimisi jonkun takapiha.

Re: Yaoi-con Suomeen?

Lähetetty: Ma Huhti 27, 2009 20:47
Kirjoittaja Triture
Kyllähän se yaoicon olisi ihan kiva idea. Ihmiset ovat suomessa tulleet aika yaoi-innoikkaiksi uutisten mukaan. Yaoi on jo alkanut vallata suomea, että ei tämäkään ole mikää tyhmä idea.

Tosin ei kai koko coni liity mihinkää pelkkään yaoihin? Vaikka nimi onkin yaoicon, ei se tarkoita, että siellä yaoita pelkästään olisi. Jos olemme huomanneet, niin on olemassa nekocon eli kissaconi, mutta ei siellä kissat olleet pääaiheena vaan japanikulttuuri, animet, mangat ja jpopit ja bakacon. Ei sekään ollut tyhmiä ihmisiä täynnä eikä se tyhmyyteen liittynyt, mutta ei ole tarkoituskaan, että miksi tämän pitäisi liittyä pelkkään poikien homoiluun? Itse olen vasta 16 mutta ei minua kiinnostaisi, jos tämä olisi pelkkää homoilua, myyntipöydät täynnä K16-K18 homomangoja ja poikia käytävillä liveaikuisviihdettä tekemässä tyttöjen kiljuen vieressä kamerat räpsien. EI KYLLÄ JYRKÄSTI TUOLLE!!! Ihan coneissa ollut ja niissä pälkkä nimeenviittaava ei ole koko conin aihe, vaan ihan yleisesti anime, manga ja jpop ja japani... siihen vaan liittyy yaoi. Kikucon = Miten siihen edes liittyi kirsikankukkapuita? niitä ei näkynyt tapahtumapaikalla eikä missää semmoisia myytykää. Bakacon = Kyllähän siellä oli hölmöjä ihmisiä, mutta ei siellä koko con pelkkien älyvajaiden hölmöilyjen ympärillä pyörinyt ja muutkin conit. Miksi tämän siis pitäisi ollaa pelkkää yaoita, kun ei mikään edellinenkään coni ole viitannut nimeensä melkein yhtään?

Oliko muka nekocon pelkkiä kissoja täynnä? Oliko Kirsikankukkaconissa pelkkiä kirsikankukkapuita? Ei! Miksi tässä pitäisi olla pelkkää yaoita? Ihan se olisi vaan coni muiden joukossa. Yaoi ehkä olisi vain pääaiheena, mutta siihen se jäisikin.
Ihan näin mielipiteenäni.

Re: Yaoi-con Suomeen?

Lähetetty: Ma Huhti 27, 2009 22:14
Kirjoittaja Asagi
taruti kirjoitti:
Asagi kirjoitti:Ei. Nykyiset conit menee jo ihan liian yaoiksi ilman mitään erikoisteemaisuuksia. Niitä toisiaan nuoleskelevia wnb-poikia näkee jo ihan tarpeeksi.
Jos coni tuntuu traumatisoivalta kokemukselta niin kannattaa jättää väliin. On hyvä että on erilaisiin makuihin tapahtumia. Osa ei sovi omaan makuun ja silloin kannattaa vain valita toinen tapahtuma eikä valittaa miten kamala se mistä ei pidä on.
Conit traumatisoivat halusi sitä tai ei.

Jos Yaoi-con olisi mahdollista tehdä edes melkein hyvän maun mukaan, niin silloin idea jopa saattaisi toimia. Mutta sitä ei tule ikinä tapahtumaan näiden teemattomien conien tapahtumien perusteella.
Mutta toisaalta, kuten muutkin aikuisviihteen tapahtumat... Yaoi-conin tulisi olla ehdottomasti k-18, mikäli pääaiheena on seksuaaliviihde. 12-16-vuotiaita tuskin tissibaareihinkaan pääsee, joten miksi selkeästi tällaiseen seksuaaliviritteiseen coniin pitäisi lapsia päästää yaoimeloineen? Lähtisikö kukaan sponsori tapahtumaan, jossa lapsia altistetaan tavaralle, joka heidän silmilleen ei kuulu? Nuorisotoiminnan tukia tuskin k-18-tapahtumaan tulisi, mutta eipä tulisi sellaiseenkaan missä esitettäisi aikuisviihdettä alaikäisille. Joten ratkaisuna varmaan olisi pääsymaksu ja sponsorit.
Aivan. En edes halua miettiä seurauksia siitä jos con pidettäisiin kaikille sallittuna, koska ensinnäkin yaoin ikäraja on yleensä sen k-16. Ja jos lisätään skenaarioon vielä se, että yleensä jonkin sortin media on myöskin kiinnostunut conista. Halutaanko antaa ihmisille sellaista kuvaa, että pikkuteinit harrastavat kuivapanoa voileivän muodossa ja kiljuvat kurkku suorana että "me ollaan niinq homoi!"?. Yaoi-fanit kun ovat jo muutenkin suht karsastettua porukkaa, jopa GLBTI-ihmisten keskuudessa. Luulisi että ei kauaa Yaoi-conissa tarvitsisi pyöriä kunnes kyseinen voileipä-efekti tulee silmille. En todellakaan tiedä millaisessa muodossa Yaoi teemaiset conit ovat muualla maailmassa, mutta nykypäivän Suomen animeskenen perusteella siitä tulisi todennäköisesti suhteellisen katastrofi. Ei ehkä niiden kuivanaintia harrastaneiden mielestä koska hehän eivät tunnetusti ajattele asioita kokonaisuutena ja itseään pidemmälle, mutta niiden muiden mielestä kyllä.

Re: Yaoi-con Suomeen?

Lähetetty: Ke Huhti 29, 2009 19:36
Kirjoittaja Tatl
Ei sitä Triture voi noin ajatella, että kun ennenkään coni ei ole nimeensä viitannut mainittavasti, niin ei nytkään voisi. Conillehan on oltava joku nimi. Teemattomissa coneissa tosiaan joku Nekocon on aika passeli, ja valtaosa coneistahan on juurikin näitä teemattomia ja useampaa aihepiiriä käsitteleviä. Yaoi näyttää kuitenkin olevan yllättävän suuri osa suomalaisessa animeskenessä, ja kelpaisi sinänsä jo yksinään conin teemaksi. Toisin kuin kissat tai kirsikankukat. Vaikka tuskinpa siitä Suomen kokoisessa maassa kovinkaan isoa tulisi.
Miksi tämän siis pitäisi ollaa pelkkää yaoita, kun ei mikään edellinenkään coni ole viitannut nimeensä melkein yhtään?
Yaoille on kysyntää . Voitko sanoa samaa kirsikankukista?

Idea on minusta ihan mielenkiintoinen, ja ehkä saattaisin itsekin tuollaisessa käydä. Mitä tulee ikärajaan, niin ehdottomasti tuo pitäisi ikärajallisena toteuttaa. 16-18, sisällöstä riippuen.

Re: Yaoi-con Suomeen?

Lähetetty: To Huhti 30, 2009 12:54
Kirjoittaja Bubble
Kyllä vain minulle kävisi, onhan sitä kohta 15 vuotta. Ja jos se sitten onkin K-16 niin kyllä minä ainakin odottasin ja tulisin kun pääsisin.

Olisihan se mukava tavata muita ihmisiä jotka ovat tästä aiheesta kiinnostunet ja olisihan yaoia mukava fanittaa vapaammin kuin esim. Animeconissa, jossa se saattaa kerätä paheksuvia katseita itseäsi kohti. Kuten Traconissa kun kuljin ''Yaoi'' T-paita päälläni, muutama vastaantulija tuijotti minua hieman oudosti kuin olisin joku hullu. Itse siis otan tämän ajatuksen mielelläni vastaan :)