Yaoi-con Suomeen?

Kunhan aihe jotenkin läheltä liippaa yaoita tai shounen ai:ta, sana on täällä melkoisen vapaa.

Valvoja: Yaoi.fi / aktiivit

Menisitkö Yaoi-coniin jos se järjestettäisiin Helsingissä K-15 tapahtumana?

Kyllä, jos se olisi ilmainen
16
9%
Kyllä, ja maksaisinkin siitä ilosta
67
39%
En, koska olisin liian nuori
6
4%
En, koska coni olisi liian kaukana
6
4%
En, koska ei kiinnosta
47
27%
Ehkä
29
17%
 
Ääniä yhteensä: 171

Daiki
Viestit: 199
Liittynyt: To Tammi 11, 2007 21:16
Paikkakunta: Vaasa

Re: Yaoi-con Suomeen?

Viesti Kirjoittaja Daiki » La Touko 02, 2009 20:11

"En, koska ei kiinnosta".

Minun kohdallani pitää hyvin paikkaansa. 18-vuotiaana ei ikä esteenä ole vaan puhtaasti mielenterveyteni tähden. Jos kerran aikasemmissakin coneissa ei ole aina osattu säännöstellä fanserviceä, miten kävisikään "virallisessa" tapahtumassa? En tietenkään väitä että ihmiset olisivat heti maassa rypemässä tai seinään vasten ahdistettuina, mutta valitettavan moni henkilö innostuu liiankin kanssa asiasta. Eikä conin nimessä koreileva "yaoi" todellakaan auta tilannetta, pikemminkin taitaa ruokkia innostusta. "Hei, tää on Yaoicon, nää kaikki nuoleskelut ja fanservice kuuluu asiaan". Asian kuuluvuudesta en totea mitään, pieni fanservice on sopivaa. Ja pienellä ja sopivalla en tarkoita kismailuja, puhumattakaan alistamisesta. Fanservicet voi ja pitääkin hoitaa asiallisesti kun yleisestä tapahtumasta on kyse. Hoitakaa kunnon asianne muualla.

Mutta palattakoot itse kysymykseen, pitäisikö moinen täällä kotosuomessa järjestää, niin vastaus on puhtaasti: ei. Jo nähtyäni että Amerikassa moisia järjestetään sai mieleni negatiiviseksi. Mutta jos on jokin todellinen tarve ihmisille se järjestää, pistäkää kunnon ikäraja. 13-vuotiaat fanit eivät kummoisesti mieltä kohenna.

Avatar
e_123
Viestit: 162
Liittynyt: Ti Touko 15, 2007 20:11
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Yaoi-con Suomeen?

Viesti Kirjoittaja e_123 » La Touko 02, 2009 20:25

Kyllä, JOS se saataisiin toimimaan. Kävijoille tehtäisiin selväksi, että yliampuvaa fanseviceä ei sallita, porttikielto tmv. kieltoa rikkoville.
Sisäänpääsy maksun voisin maksaa, hyvää ohjelmaa vastaan. Yaoista kyllä riittäisi materiaalia moniin luentoihin/paneeleihin/jne. Ja yaoille omistetussa conissa voitaisiin myös paneutua asioihin hieman normaaleja coneja yksityiskohtaisemmin. Olisihan ylimahtava, jos kunniavieraaksi onnituttaisiin järjestämään joku kuuluisa yaoi mangaka.
Ikärajan tulisi olla vähintään 15/16, mutta mielellään 18. (Kuten esim. USA:n vastaavassa conissa.) Itse olen 15, mutta voisin kyllä muutaman vuoden odottaa, jos luvassa olisi asiasisältoinen ja hyvä coni.
Se oli vihreä omena : D

Avatar
Santotsuga
Viestit: 4
Liittynyt: La Helmi 02, 2008 02:38
Paikkakunta: haukipudas
Viesti:

Re: Yaoi-con Suomeen?

Viesti Kirjoittaja Santotsuga » Ti Kesä 23, 2009 02:08

EI. SE ei tulisi toimimaan, se olisi täysi kaaos. Anti-yaoin kannattajana olen nähnyt paljon kokemuksia coneissa ja kaveripiireissä noista yaoin sivuvaikutuksista. Ja miettikää samlla myös muitakin ihmisiä. Desibelit olisivat varmaan OVER 9000!! siitä kirkumisesta ja squeakkimisesta, ja se väenpaljous ja fanipalvelu. Missä päin maailmaa pidetään moni päiviä kestäviä tapahtumia, jotka on tarkoitettu enimmikseen 11-16 vuotiaiden uusernujen katsepohjaisen seksuaalisen mielihyvän tuottamiseksi??? Enpä tiedä, varmaan USA:ssa ehkä, mutta siellä on n. 300 miljoonaa ihmistä enemmän, joten siellä sen järjestämisen todennäköisyydet ovat avoimemmat.

Nyt tästä faniplavelusta puheenollen, JOS yaoi-con pidettäisiin, nii kyllä kai sitten yuri-con tulisi myös? EI VARMANA. Syy? Yurin suosio. Olenko koskaan ollut yuri-paneelissa? EN.
Montako kertaa minut on raahattu yaoi-paneeliin?? 6 KERTAA. Tämä yaoi-hössötys alkaa pursuta joka saakuran reiästä. Oletko koskaan miettinyt sitä , yaoiholistit, että teidän ajatustapanne miehistä saattaa muuttua vakavaan suuntaan, kun mehän kaikki olemme seksikkäitä ja hyväkuntoisia ja olemme niin angst-emo-lolitapoikia, että pääsemme toistemme kanssa pukille ensi silmäyksellä, ja että kaikki tykkäämme panna pikkupoikaa peppuun?? Tutulleni kävi näin, ja hän on nyt vieroituksessa vain sellaisesta pikkuasiasta kuin BL :x

... Kröhöm, takaisin aiheeseen. Elikkäs ei. Olen tolkuttoman paljon samaa mieltä Asagin kanssa, jo ihan pusupiireistä on tarpeeksi vaivaa, niin mitä tästä sitten seuraisi??
Mutta taasen jos se järjestetään, niin ehdoton K18-leima. Yaoihan on aikuisille tarkoitettu, muistakaa se.
Bitenshi kirjoitti:Ehkä.

Jos ohjelma olisi muutakin kuin cosplayhäitä ja toisiaan nuoleskelevia crossaajia. Jos löytyisi asiaakin. Jos olisin sillä hetkellä henkisesti valmis kiljuviin fanityttöihin.
Olet oikeassa. Jos se olisi tosiaan muutakin kuin fanserviceä fanitytöille, minun pitäisi olla todella henkisesti traumasoitunut mennäkseni sinne. Noita kahta ensimmäistä aisaa on saanut katsella jo ihan tarpeeksi.
"You can't call yourself a fan of a character, if you aren't ready to make fun of them."

Avatar
elzz.
Viestit: 9
Liittynyt: Ke Tammi 28, 2009 21:25

Re: Yaoi-con Suomeen?

Viesti Kirjoittaja elzz. » Su Marras 01, 2009 22:23

Hmm... Oma vastaukseni olisi varmaan, että kyllä menisin, tosin se saattaisi olla suurikin pettymys JOS se olisi tuota ihQuRaxU homoilu on niin ihQuuuu!!11 -meinikiä (mitä se aika varmasti tulisi olemaan, mitä nyt muutamassa normiconissakin on tullut huomattua -_-)... Sitä jaksoi sen ensimmäisen conin, mutta nyt alkaa jo ehkä vähän uupua..

Mutta siis... Erityinen syyni vastata tähän ketjuun oli se, että infoaisin muitakin siitä mitä sain kuulla keskustellessani Tsukiconin ruotsalaisten karaoken pitäjien kanssa ja juttu oli se, että hepä olivat seuraavaana viikonloppuna menossa vetämään karaokeaan yaoi-coniin, minnes muuallekaan kuin rakkaan länsinaapurimme pääkaupunkiin, Tukholmaan! Kuten ehkä tiedämme niin Ruotsin manga/anime/cosplay/japani/otaku/miten-sitä-haluaa-kutsuakaan -suosio ei ole yhtä iso kuin täällä meillä, mutta he ovat silti saaneet tällaisenkin conin sinne järjestettyä. Lisätietoa kahmiessamma kaverini ja minä saimme tietää, että se ei kuitenkaan ole mikään suurtapahtuma ja, että sinne on vain tietty määrä sisäänpääsy lippuja, jolla rajoitetaan liian iso osallistujamäärä (kuten kai osaan muistakin Ruotsin coneista)... Tapahtuman ikäraja EI ole 18, mutta kuitenkin sentään 15, joten kaikista nuorimmat ihQuttajat eivät sinne pääse. Ohjelmasta emme kyselleet sen enempää(karaokea kai kuitenkin luvassa), joten ehkä joku lähteekin ensi vuonna katsastamassa mikä on meininki...

Mutta siis tällaista tietoa täältä ^^
~I don't need no fakes around me~
~All I want is you to be with me~
~Here I am~

Avatar
Metalun
Viestit: 23
Liittynyt: Su Loka 25, 2009 21:15

Re: Yaoi-con Suomeen?

Viesti Kirjoittaja Metalun » Su Marras 15, 2009 23:44

NO KYLLÄ HITOSSA =D

Yaoi on ittelläni niin lähellä sydäntä ku olla ja voi. Suomessa on kyllä jonkun verran Yaoin ja Yurin harrastajia joten, kyllä con saataisiin pystyyn ja mikäs siinä vaikka molemmat olisivat samassa.
Innokkaita varmasti löytyy, eikä pääsymaksu olisi todellakaan pahitteeksi. Olisihan se kiva jos con olisi ainakin viikonlopun pituinen ja majoituskin löytyisi.

Oman tavaran myymis mahdollisuudet olis ihan jees, ja con vois tietenkin olla puoliks ulkona sekä sisällä.
Ikärärajasta sen verran että, monet nuoret yaoin ja yurin harrastajat saattaisivat olla todella Maassa =( Joten voisihan se olla niin että ulkona ei olisi ikärajaa, eli vapaa kaikille, ohjelmakin vois ulkona olla. Sisälle sitten taas vois olla se 15 iha ok.
Sillä tavoin kaikki halukkaat pääsis maistamaan yaoi-conin tunnelmaa.
Ja toivotaan ettei, yaoin ja yurin vihaavia ihmisiä olisi sinne tulossa, ettei tunnelma menisi latteaksi :wink:

Ohjelmaan kuuluisi tietenkin :

Jokunen paja, pientä maksua vastaan.
Jotain omaa ohjelmaa.
Illalla jotkut bailut.
Yms.. perus con kamaa =)

Yaoi VOI olla elämä niiku miulla :oops:
Yaoi is life~ NOT A BIG DEAL !

-------------------------------
Ash sanoo näin =)'' Miksi äitini ei nimennyt minua vaikka Pekaksi '' ?

Pókemon movie 2 <3

Avatar
Shoe
Viestit: 278
Liittynyt: Su Heinä 05, 2009 01:55

Re: Yaoi-con Suomeen?

Viesti Kirjoittaja Shoe » Ma Marras 16, 2009 23:28

Myönnän olevani jonkinsortin yaoihöhlä, mutten haluaisi sellaista conia Suomeen. Ja JOS tällainen välttämättä halutaan järjestää, tulisi tapahtuman olla k-18 ja maksullinen. Mitä nyt muiden sanomisten perusteilla ollaan sanottu nykyisistä coneista, että niissä on nk. pusupiirejä, millaisia jossain Yaoi-coniksi nimetyssä conissa sitten olisi. JOS tällainen tapahtuma oltaisiin järjestämässä, tulisi sen ehdottomasti olla k-18. Mutta en kuitenkaan kannattaisi Yaoi-conia.

Avatar
Metalun
Viestit: 23
Liittynyt: Su Loka 25, 2009 21:15

Re: Yaoi-con Suomeen?

Viesti Kirjoittaja Metalun » Su Marras 22, 2009 15:01

Myönnän olevani jonkinsortin yaoihöhlä, mutten haluaisi sellaista conia Suomeen. Ja JOS tällainen välttämättä halutaan järjestää, tulisi tapahtuman olla k-18 ja maksullinen. Mitä nyt muiden sanomisten perusteilla ollaan sanottu nykyisistä coneista, että niissä on nk. pusupiirejä, millaisia jossain Yaoi-coniksi nimetyssä conissa sitten olisi. JOS tällainen tapahtuma oltaisiin järjestämässä, tulisi sen ehdottomasti olla k-18. Mutta en kuitenkaan kannattaisi Yaoi-conia.
Yaoi coniin ei voi olla ikäraja K-18 koska, pornolehtiä yms tuotteita myydään jo laillisesti 16 vuotiaille.
Joten jos ikärajasta puhutaan se voi olla k-16. :o
Yaoi is life~ NOT A BIG DEAL !

-------------------------------
Ash sanoo näin =)'' Miksi äitini ei nimennyt minua vaikka Pekaksi '' ?

Pókemon movie 2 <3

Ibilintu
Viestit: 23
Liittynyt: Ma Huhti 21, 2008 21:53

Re: Yaoi-con Suomeen?

Viesti Kirjoittaja Ibilintu » Su Marras 22, 2009 16:44

Jaa-a, onpas monimutkainen aihe. Olen tätä joskus itsekin pienessä päässäni pohtinut kun joskus aikoja sitten Amerikan vastaavan conin sivuille eksyin, ja silloin tulin tulokseen että ei toimisi. Olen itse varsin yaoi-myönteinen ihminen (joskaan en pahemmin jaksa etenkään tuota geneeristä massa-yaoi-mangaa lukea, juurikin sen varsinaisen sisällön puutteen takia, siihen puhtaaseen pornoonkin kyllästyy) ja jos tällainen tapahtuma järjestettäisiin, olisin varmasti osallistumassa.
Kuten useampaankin kertaan on jo sanottu, Suomen skenessä on jo aivan liikaa niitä kiljuvia fanityttöjä jotka huitovat yaoimeloillaan ja ties millä (olen saanut osani kyseisestä käytöksestä, kiitos vain). Asiaan liittyen, olen aina ollut sitä mieltä, että on järkyttävää miten 12-vuotiaat lapset lukevat yaoita. Se on kuitenkin sen verran graafista materiaalia ja usein silkkaa pornoa, että se ei lasten silmille kuulu. Siksi olisin myös vahvasti k-18 ikärajan kannalla, vaikka en vielä itsekään täysi-ikäinen ole. K-16 voisi myös riittää, koska yaoimangahan on pääsääntöisesti joko 16+ tai 18+ luokiteltua. Pääsymaksu olisi myös ihan ehdoton, ja mitä korkeampi sen parempi, olettaen että conin sisältö olisi kelvollista. (Desuconissahan oli varsin korkea sisäänpääsymaksu ja siellä ei kovin paljoa näitä kiljuvia lapsia näkynyt)
Eikä ohjelman tarvitsisi pelkkää yaoita olla, painottunutta vain. Itse näkisin täysin normaalin cosplay-kisan(/näytöksen) ihan hyvänä ohjelmanumerona. Helpoimmalla noin yaoi-ohjelman kannaltahan pääsisi vain esimerkiksi cosplay-deiting BL-versiolla yms.

Silti olen edelleen hieman ei-kannalla, mutta kunnolla toteutettuna ja valvottuna voisi olla ihan hauskakin tapahtuma.

//Edittoilin pikkusien väärinkäsitysten välttämiseksi.
Viimeksi muokannut Ibilintu, Ma Marras 23, 2009 17:57. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Metalun
Viestit: 23
Liittynyt: Su Loka 25, 2009 21:15

Re: Yaoi-con Suomeen?

Viesti Kirjoittaja Metalun » Ma Marras 23, 2009 17:14

Ärsyttää hieman tollaset ihmiset jotka sanoo että, Yaoi on pelkkää pornoa... Ei ole :x
Kannattais ekana lukee joku hyvä yaoi niin näkis et se on paljon muutakin.
Yaoi is life~ NOT A BIG DEAL !

-------------------------------
Ash sanoo näin =)'' Miksi äitini ei nimennyt minua vaikka Pekaksi '' ?

Pókemon movie 2 <3

Ibilintu
Viestit: 23
Liittynyt: Ma Huhti 21, 2008 21:53

Re: Yaoi-con Suomeen?

Viesti Kirjoittaja Ibilintu » Ma Marras 23, 2009 17:53

Metalun kirjoitti:Ärsyttää hieman tollaset ihmiset jotka sanoo että, Yaoi on pelkkää pornoa... Ei ole :x
Kannattais ekana lukee joku hyvä yaoi niin näkis et se on paljon muutakin.
No jos minua tarkoitat niin olen lukenut kyllä hyvääkin yaoita, mutta tarkoitinkin tuolla kommentilla lähinnä sellaisia tavanomaisia yhden osan yaoipokkareita joita kaupoissa useimmiten näkee ja joissa hahmot on varsin usein aika geneerisiä ja juonta ei oikeasti ole juuri nimeksikään, vain erilaisia asetelmia mistä sitten hahmot paritetaan. Tosin jo parilla lisäosalla saa heti paljon enemmän juonenkehitystä aikaan. Olemassa on paljonkin hyvää yaoita, en minä nyt sitä vastaan väittänytkään, mutta suuri osa näistä yaoi-ihkuttajista lukee kokemukseni perusteella yaoita vain sen pornon takia. (eli siis siksi, että siinä on kaksi miestä, mikä on mielestäni jokseenkin heppoinen peruste jonkin sarjan lukemiselle)

Mutta tätä keskustelua, jos niin halutaan, voisi olla parempi jatkaa jossain muualla ettei ihan offtopiciksi mene~ 8)

Avatar
Metalun
Viestit: 23
Liittynyt: Su Loka 25, 2009 21:15

Re: Yaoi-con Suomeen?

Viesti Kirjoittaja Metalun » Ma Marras 23, 2009 21:47

No jos minua tarkoitat niin olen lukenut kyllä hyvääkin yaoita, mutta tarkoitinkin tuolla kommentilla lähinnä sellaisia tavanomaisia yhden osan yaoipokkareita joita kaupoissa useimmiten näkee ja joissa hahmot on varsin usein aika geneerisiä ja juonta ei oikeasti ole juuri nimeksikään, vain erilaisia asetelmia mistä sitten hahmot paritetaan. Tosin jo parilla lisäosalla saa heti paljon enemmän juonenkehitystä aikaan. Olemassa on paljonkin hyvää yaoita, en minä nyt sitä vastaan väittänytkään, mutta suuri osa näistä yaoi-ihkuttajista lukee kokemukseni perusteella yaoita vain sen pornon takia. (eli siis siksi, että siinä on kaksi miestä, mikä on mielestäni jokseenkin heppoinen peruste jonkin sarjan lukemiselle)

Mutta tätä keskustelua, jos niin halutaan, voisi olla parempi jatkaa jossain muualla ettei ihan offtopiciksi mene
En tarkottanu sillä vaan sinuu vaan monia muitakin =) Itse luen yaoi: Juoni, miehet ja koska ne on vaan niiiin hyviä :P
hieman liijoitellusti, se on elämä. : D
Yaoi is life~ NOT A BIG DEAL !

-------------------------------
Ash sanoo näin =)'' Miksi äitini ei nimennyt minua vaikka Pekaksi '' ?

Pókemon movie 2 <3

Avatar
Ri-chan
Viestit: 10
Liittynyt: To Huhti 01, 2010 14:50
Paikkakunta: ≈Turku

Re: Yaoi-con Suomeen?

Viesti Kirjoittaja Ri-chan » Ti Touko 18, 2010 16:49

Itse voisin ehkä kyseisen laiseen coniin mennäkkin. Tässä lukiessani mietin, että olisiko sellainen mahdollista, että pääosin conin ikäraja olisi 15 tai 16, mutta conissa olisi alue tai ohjelmaa, jonne kuitenkin pääsisi vain 18 vuotias.

Joku oli huolissaan siitä, että yaoi saattaa järkyttää jotakuta. Oli pakko pysähtyä miettimään miksi joku menisi tapahtumaan nimeltä Yaoicon, jos ei pidä koko aiheesta tai se järkyttää itseään jotenkin.

Yaoiconin yksi ongelma tulisi varmasti olemaan media. Kun jotkut kukkahattutädit jo muutenkin pitävät animea pedofiliana tai muuten vaan tärähtäneiden teinien juttuna, miltä kuulostaisi tapahtuma, joka keskittyy piirrettyyn homopornoon. (Kärjistäen sanottuna.) Tai miltä se näyttäisi, kun tapahtumaan liian nuoret tulevat pitämään pusupiirejään conipaikan ulkopuolelle kaiken kansan nähtäväksi. Ja varsinkin kun monien vanhemmilla ei ole aavistustakaan mitä on yaoi, tai että heidän kullannuppunsa katsoo/lukee sellaista.

Toisin sanoen yaoiconin järjestäminen olisi varmasti todella vaikeaa. Itse en lähtisi yrittämään, mutta mikäettei se joltakulta onnistuisi.
Viimeksi muokannut Ri-chan, To Marras 07, 2013 00:20. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
-Rudia-
Viestit: 180
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2006 15:40
Paikkakunta: My kingdom of yaoi

Re: Yaoi-con Suomeen?

Viesti Kirjoittaja -Rudia- » Ke Touko 19, 2010 18:17

Kyllä se on niin että yaoi on pornoa - oli siinä juonta tai ei, oli siinä kauniita miehiä tai ei. Porno on pornoa ja se on kielletty alle 18-vuotialta.

Joten jos Yaoicon järjestettäisiin, olisi ikärajan oltava 18, alaikäraja siis. Papereita kyseltäisiin porteilla ja niin päin pois. Vähän kuten erotiikkamessuillakin.

Ja kaikkihan sen tietää, mistä sana yaoi tulee - yama nashi, ochi nashi, imi nashi mikä olisi käännettynä ei kliimaksia, ei juonta, ei tarkoitusta. Kuten pornossa nyt on tarkotuskin. Se on seksiä. Puhdasta, raakaa seksiä, jota sit nää 12-vee lissut fanittaa ku se on nii söpöö. GAAAAAAD!
Hate the sin -
but love the sinner

Avatar
Shoe
Viestit: 278
Liittynyt: Su Heinä 05, 2009 01:55

Re: Yaoi-con Suomeen?

Viesti Kirjoittaja Shoe » Ke Touko 19, 2010 21:40

Metalun kirjoitti:Ärsyttää hieman tollaset ihmiset jotka sanoo että, Yaoi on pelkkää pornoa... Ei ole :x
Kannattais ekana lukee joku hyvä yaoi niin näkis et se on paljon muutakin.
Mutta mitä se sitten on, jos se ei ole pornoa?

Avatar
MAO
Viestit: 235
Liittynyt: Ti Kesä 08, 2010 18:30
Paikkakunta: "etelä lappi"
Viesti:

Re: Yaoi-con Suomeen?

Viesti Kirjoittaja MAO » Ti Loka 26, 2010 11:24

Oi toki menisin! Mieluiten ilmaiseen coniin, koska jos se järjestettäis hesassa, nii se olis aika kaukana ja matkustukseen kuluis rahaa. Mut kyl mä ehkä voisin siltikkin mennä, vaikka se maksaiskin. Olis kyl välillä kiva saada noita Coneja tänne pohjosempaankin Kitaconin lisäksi. Sais nähä kuinka te etelässä asustelijat joutuisitte näkemään saman vaivan kuin me sinne etelään tullessa. ^^ Mutta eipäs poiketa asiasta. Yaoi-con mieluusti Suomeenkin vaan! :D Ja toisaalta Hesahan on vähän niin kuin rooma, ku hesaan johtaa kaikki tiet, no ainakin melkein, et toisaalta sinne on ihan helppo päästä, mut joutuu vaan maksamaan ku matkustaa, nii pitkän matkan. huoh... nooo saapi sitten nähä, kun se ehkä tulee, jos tulee suomeen, nii mihin se sitten pystytetään. ^^

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen yaoi-keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa