Mielipiteitä hyvistä yaoimangoista

Kunhan aihe jotenkin läheltä liippaa yaoita tai shounen ai:ta, sana on täällä melkoisen vapaa.

Valvoja: Yaoi.fi / aktiivit

Avatar
-Rudia-
Viestit: 180
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2006 15:40
Paikkakunta: My kingdom of yaoi

Mielipiteitä hyvistä yaoimangoista

Viesti Kirjoittaja -Rudia- » Ma Syys 29, 2008 19:00

Heippa. Minulla olisi arvon yaoin orjuuttamilta... tarkoitan siis syliinsä ottaneita yaoisti sisariltani kysyttävää.

Mitä hyviä yaoimangoja tiedätte? Minä tahtoisin kartuttaa omaa yaoikirjastoani (joista osa pokkareista olen myynyt/vaihtanut ystävälleni) ja nyt olenkin sitten suuren vaikeuden edessä.

Omistan Love Modea, Junjo Romanticaa, Passionia, Sensitive Pornographin (ihan jostain käsittämättömästä syystä piti sekin ostaa) ja Embracing Lovea (aka haru wo daiteita).

Olen lukenut Faken (myin kaverille), Black Knightin, Golden cainin (ainoastaan hyvää silmänruokaa, ei paljon muuta) ja sitten joitain Fumi Yoshinagan tekemiä yaoiteoksia. Nyt kaipaan jotain uutta verta. Olisiko arvon yaoistisisarillani mitään neuvoja tämän onnettoman sisaren yaoinälän tyydyttämiseksi? Kiitos ^^
Hate the sin -
but love the sinner

Avatar
starscream
Viestit: 695
Liittynyt: Su Syys 07, 2003 21:03
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Mielipiteitä hyvistä yaoimangoista

Viesti Kirjoittaja starscream » Ke Loka 01, 2008 22:57

Jos mainitsisin muutamia kestosuosikkejani, joita yhdistää juonipainotteisuus, hyvät henkilöhahmot/-kemia ja se että niissä on myös realismia mutta ei nyt sentään liikaa.

Enjin, Yamimaru: Voice or Noise. Sekä yaoita että realismia vähäisenlaisesti, mutta muuten kaunis/ihana manga ihmisistä jotka osaavat kommunikoida eläinten kanssa. Enjin on tehnyt mangaa aika vähän, mutta on muuten yksi parhaimpia yaoikuvittajia jonka tiedän.

Fujiyama, Hyouta: kaikki, mutta erityisesti Freefall Romance. Ensi vuonna englanniksi käännettävä Pure Heart (Junjou) on tällä hetkellä kakkossuosikkini kaikista seuraamistani mangoista. Salaryman-hahmot ovat heikkouteni, vaikka myös Fujiyaman koulupoikamangat ovat hyviä.

Kinoshita, Keiko: Kiss Blue. Perinteinen olen-rakastunut-parhaaseen-kaveriini angstaus, jonka taide ei välttämättä ole kaikkien mieleen, mutta hahmot ovat ilmeikkäitä. Tuore julkaisu, tuleva kestosuosikki? Olen itse tykästynyt Kinoshitaan, mutta jos ei ole, niin muut tekijän englanniksi käännetyt työt eivät välttämättä ole tutustumisen arvoisia.

Konno, Keiko: Words of Devotion. Kerrankin tarina parista, joka on jo yhdessä, vaikka jälkikäteen nähdäänkin kuinka he yhteen päätyivät. Tästä on tehty myös söpö leffa.

Yamada, Yugi: kaikki. Aina jotenkin persoonallisia ja omaperäisiä juttuja. Omat suosikkini enkkukäännöksistä ovat Picnic ja Close the Last Door (myös anime). Fujiyaman lisäksi toinen piirtäjä, jolta tulee luettua kaikki mikä julkaistaan.

...Keskittymiskyky loppuu, ehkä lisää myöhemmin.

Avatar
Sleepy Dancer
Viestit: 579
Liittynyt: Pe Tammi 06, 2006 22:37
Paikkakunta: Imatra
Viesti:

Re: Mielipiteitä hyvistä yaoimangoista

Viesti Kirjoittaja Sleepy Dancer » To Loka 02, 2008 17:53

Maaa, Rudia-chan! Luen aika paljon samoja mangoja kuin sinä. Lähiaikoina en ole päässyt ostelemaan oikein mitään uutta, mutta ostoslistallani on Shiuko Kanon Kiss All the Boys. Olen lukenut hieman alkua ja se tosiaan teki vaikutuksen. Hahmot ja tarina vaikuttivat kiinnostavilta ja plussaa on tietysti Shiuko Kanon siisti piirrosjälki ja koominen suhtautumistapa vähän kaikkeen. Erikoinen alkuasetelma ainakin miellytti, mutten osaa sanoa, mihin suuntaan tarina lähtee. :D Sarjan pitäisi olla kolmen osan pituinen (yritän hankkia sitten omani, kun pääsen käymään kaupungissa.) Jos yaoi-komedia kiinnostaa, tätä kannattaa kokeilla!
Sitten mielenkiintoisia "yhden pokkarin yaoi" -löytöjä: Kazusa Takashiman Man's Best Friend ja Kaori Monchin Wagamama Kitchen. Noissa molemmissa kyllä harmitti se, että mangaa ei ollut enempää kuin yksi kirja (olisin mielelläni lukenut enemmänkin!). Kaori Monchin piirrosjäljestä kaikki eivät tykkää ja tässä teoksessa se on hieman luonnosmaista, mutta minä pidän sitä tosi herttaisena. Pokkaria lukiessa yllätyin monta kertaa, koska huumori oli ihan kreisiä. :twisted:
"Jättäkää minun Slaine rauhaan!
t: ruma läski akka"

Avatar
ShyHi
Viestit: 206
Liittynyt: Pe Syys 17, 2004 21:21
Paikkakunta: Neverneverland

Re: Mielipiteitä hyvistä yaoimangoista

Viesti Kirjoittaja ShyHi » Ti Tammi 06, 2009 21:08

Jos et Miyamoto Kanoon ole vielä törmännyt, niin suosittelen. Häneltä on tähän mennessä julkaistu Lovers and Souls, Say Please ja Two of Hearts. Itse odottelen kieli pitkällä milloin Not / Love vihdoin saadaan ulos. Bûn 8).

Miyamoto Kano jaksaa kuljettaa hahmojaan pitkän matkan, esim. Walker Universe, mihin Not / Love kuuluu, on aika jaksoltaan n. 10 vuotta. Tarinoista löytyy huumoria, surua, fantasiaa ja tietenkin seksiä. Painotus on eri hahmojen välisten ihmissuhteiden pohdinnassa, joten jos sellainen ei sinua kiinnosta, niin nämä voivat olla tylsiä. Mutta taide on kaunista! Itse olen jo lukenut kaiken, mitä käsiini olen saanut ( kahteen tai kolmeen kertaan ^^;), enkä ole vielä saanut tarpeekseni.

Toinen pakkomielteeni on Tamaki Kirishima. Häneltä on julkaistu Ruff Love ja The President’s Time. Nämä ovat itselläni vielä tilauksessa, mutta olen lukenut häneltä muita fantasiamaailmaan sijoittuvia mangoja, jotka olen löytänyt ja tykästynyt. Ei ihan niin paljon hottia toimintaa kuin edellisen mangakan töissä, mutta jos tykkää että tarinassa on muutakin kuin ihmissuhdeasioita, niin kannattaa tutustua.
Viimeksi muokannut ShyHi, To Tammi 22, 2009 15:14. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
“There is much more to the world than you think. Perhaps it is really a doorway, and if you choose to go inside, you'll find many unexpected things.” ~ Shigeru Miyamoto ~

Avatar
escape_rope
Viestit: 692
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 22:02
Paikkakunta: Joensuu

Re: Mielipiteitä hyvistä yaoimangoista

Viesti Kirjoittaja escape_rope » Ti Tammi 06, 2009 23:14

Hmmn, mielenkiintoinen aihe. Ihmisten pitäisi kirjoittaa tänne enemmän, täältähän voisi tehdä vaikka löytöjä!


Omiin suosikkeihini kuuluu muutama nimike. Osa on ihan kunnon sarjoja, jotka jatkuvat edelleen, ja joita kerään, osa taas yhden pokkarin pituisia nättejä/ihania/hotteja tarinoita.
Mangasarjoja, joiden uusimpia osia odotan kuin kuuta nousevaa, ja joiden päälle kuolaan niitä lukiessani ovat
Totally Captivated/Hajin Yoo - Ihanaakin ihanampi Ewon päätyy exänsä kautta tahtomattaan töihin jonkin sortin mafialle, jonka pomona toimii liian hyvännäköinen Mookyul. (16+)
Itse olen lukenut tätä 42 chapterin verran ja viisi julkaistua pokkariakin on tullut hankittua. Tämä manhwasarja on ehdottomasti yksi suosikeistani! Juoni on mitä parhain, ja se osaa yllättää käänteillään. Huumoriakaan ei puutu. Piirtotyylikin uppoaa pienen tutustumisen jälkeen, ja etenkin pokkareiden kansia voi pikkuhiljaa alkaa palvomaan.
Junjo Romantica/Shungiku Nakamura - Manga keskittyy eniten Misakin ja Usamin suhteeseen, mutta siinä käsitellään myös kahden muunkin parin "toistensa löytämistä" ja heidän yhteistä arkeaan. Sarjan hahmot ovat kaikki myös jollain tavoin kytköksissä toisiinsa.. on lapsuuden ystäviä ja työtovereita jne. Vaikeuksia ilmenee joka suhteessa, niitä sitten selvitellään --> ja parin luvun päätteeksi lukijalle on usein tarjolla seksiä. (18+)
Tässä toinen sarja, jonka enkkupokkareita odotan aina liiankin innokkaasti. Tykkään seurata eri parien kehitystä ja heidän ongelmiaan ja niiden ratkomista. Lisäksi tämä sarja tarjoaa runsaasti petipuuhia. Mangakan piirtotyyli ei niinkään itseeni iske, mutta juoni korvaa tämän puutteen. Chibit tosin ovat persoonallisia ja hauskoja, vaikkakin yksinkertaisia :''D

Tykkään myös Toko Kawain teoksista. Suosikkini on Loveholic, jonka toinen osa viimein julkaistiin, ja jonka ensimmäisen osan olen lukenut varmasti yli viisi kertaa. Muita lemppareitani ovat mm. Ano Kado Wo Magatta Tokoro, Café Latte Rhapsody ja CUT. Tarinat ovat mielestäni ihania, hahmot tosin liian samannäköisiä joka tarinassa.

Muita yksittäisiä yhden pokkarin pituisia suosikkejani ovat Dokuro Jaryuun Sugarmilk, Kazusa Takashiman Wild Rock ja Nekota Yonezoun Otona Keikenchi, joista viimeistä ei saa enkuksi.
Viimeksi muokannut escape_rope, Ma Huhti 13, 2009 16:21. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
ShyHi
Viestit: 206
Liittynyt: Pe Syys 17, 2004 21:21
Paikkakunta: Neverneverland

Re: Mielipiteitä hyvistä yaoimangoista

Viesti Kirjoittaja ShyHi » Su Maalis 01, 2009 14:52

Kyllähän meni aikaa, että sain riistettyä itseni animen lumouksesta. Tämän kirjoittaminen on ollut mielessä jo tammikuusta asti… Siispä haluan hieman laittaa lisämielipiteitä sekä noista omista suositteluistani, että hankinnoista, jotka on tultu tehtyä tämänkin ketjun perusteella.

Eli noista Miyamoto Kanon julkaisuista omaksi suosikikseni nousi Lovers and Souls. Vihdoin pääsin lukemaan Torun ja Satoshin tarinan. Se on niin raastavan kaunis… No se kuuluu Rules- kokonaisuuteen, joka on mangakan töistä kaikista eniten koskettanut. Voi kun joku ottaisi ja lisensoisi sen!

Kun olen niin ihastunut noihin Kanon pitkiin kertomuksiin, tuntuivat Two Of Hearts ja Say Please jotenkin liian pikaisilta. Pidän myöskin yaoissa enemmän tasaväkisistä suhteista, joten perinteinen vanhempi-nuorempi asetelma päätarinoissa tuntui liian tavalliselta. Siltikin ne ovat mielestäni parempia kuin monet muut yaoi-mangat, mutta pitäähän sitä yrittää joku paremmuusjärjestys laittaa Kanonkin töihin ^^. Two of Heartsin käsitteli vaihteeksi vaikeampaa teemaa rakkaustarinan sivussa ja pidin siitä. Say Please oli kolmikosta kaikkein perinteisin. Hieman aina karsastan pakottamista ja väkivaltaa, mutta onneksi sitä ei paljon ollut.

Sitten Tamaki Kirishima. Voiko Yaoi olla hauskaa? Kyllä näköjään voi. Nauroin ääneen monta kertaa The Presidents Timea lukiessani. Toriin veljistä olisi ollut hauska lukea ihan oma minitarinansa – hieman pidempi kuin se takakannen 4-kuvainen siis. Magakan piirrosjälki on hieman epätasaista, mikä oli yllätys, koska en sellaista huomannut Crimson- trilogiaa lukiessani. Kasvot ovat tosi outoja välillä. En tosin osaa sanoa, kumpi mangoista on piirretty ensin Crimson vai tämä, mutta olisi kyllä vaikea uskoa, että mangakan tyyli voi huonontua kokemuksen karttuessa.

Otetaanpa seuraavaksi nuo suosittelujen mukaan ostetut. En muista mistä huomasin jonkun kehuneen Hard Rockia ja koska kannessa on kapinallisen näköisiä komeita koulupoikia uniformussa, niin ajattelin että antaa mennä. Tarina olikin herttainen, vaikkakaan ei mitenkään erityinen. Jos koulupoikien väliset rakkauskiemurat kiinnostavat, niin voin suositella. Seksiä ei pahemmin ole, mutta ihanan läheisiä kohtauksia kumminkin.

Kansikuvat vaikuttavat viimekädessä tosi paljon ostopäätöksiini ja kun Kiss Blue on täälläkin mainittu, niin se päätyi kokoelmiin. Alkupäässä häiritsi mangakan tapa piirtää huulet ja leuka, mutta sitten tarina tempaisi mukaansa ja se unohtui. Lopussa tuli semmoinen olo, että: Voi ei! Haluan lisää tätä heti! Ihmissuhteiden setvimistä tämä siis, ei sen vetävämpää tarinaa, mutta oikein hyvin kirjoitettu.

Starscreamin ylistyspuheiden perusteella piti hankkia Hyouta Fujiyamaa kahden mangan verran eli Freefall Romance ja Lover’s Flat. Piirrosjälki on juuri sellaista, josta pidän – suurin vaikuttava tekijä minun mieltymyksissä. En ensin ollut kovinkaan innostunut Freefall Romancesta, koska minulla oli ”salaryman-kausi” mennyt ohi, mutta aina olen valmis lukemaan käännytys kertomuksia. Suuri plussa siitä, ettei seksuaalisen suuntautumisen muuttuminen sentään ihan sormia napsauttamalla tapahtunut, vaan mukana oli sopivasti kiusaamista ja angstaamista. Lover’s Flat sen sijaan iski ihan heti. Oliko se raadollisesti suurempi seksin määrä vai mikä, en oikein osaa sanoa, mutta nuorten rakkaus on aina suloista luettavaa. Ehdottomasti tulen hankkimaan lisää tämän mangakan töitä.

Vielä on pakko kommentoida, kun huomasin tuolla toisaalla, että Hibinellä on hyllyssään sellainen ihanuus kuin Bokurani Matsuwaru Etc. (Ei lisensoitu). Kyuugoun piirustustyyli on aivan mahtava! Tarinathan ovat shounen-aita (toisaalta harmi), mutta varsinkin nimikkotarina oli söpö. The Beautiful Tomorrow:ta kuolasin taas pääosamiehen takia: Lyhyt tumma tukka, silmälasit, parransänki ja juuri sopivasti lihaksia. Juuri sitä mitä pitää olla minulle.

Tulihan siinä analyysiä kerrakseen – hoh hoi.
“There is much more to the world than you think. Perhaps it is really a doorway, and if you choose to go inside, you'll find many unexpected things.” ~ Shigeru Miyamoto ~

Avatar
escape_rope
Viestit: 692
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 22:02
Paikkakunta: Joensuu

Re: Mielipiteitä hyvistä yaoimangoista

Viesti Kirjoittaja escape_rope » Ma Huhti 13, 2009 16:19

ShyHi kirjoitti:Vielä on pakko kommentoida, kun huomasin tuolla toisaalla, että Hibinellä on hyllyssään sellainen ihanuus kuin Bokurani Matsuwaru Etc. (Ei lisensoitu). Kyuugoun piirustustyyli on aivan mahtava! Tarinathan ovat shounen-aita (toisaalta harmi), mutta varsinkin nimikkotarina oli söpö.
Oo, joku on perillä toisten hankinnoista :''D
Bokurani Matsuwaru Etc. oli kyllä pakkohankita juuri tuon nimikkotarinan vuoksi. Kyuugoun kynänjälki ja tarinat ovat muutenkin lähellä sydäntäni. Pokkarin kansi on kaiken lisäksi uskomattoman ihana, se väritystyylipurrrururr<3

Tässä eilen sain päätökseen tuon Miyamoto Kanon Rules-sarjan muutamine sivutarinoineen. Täytyy sanoa, että tämä on ehdottomasti yksi parhaimmista. Luin myös ennen Rules:ia Hydran ja sen doujinshit kronologisessa järjetyksessä, jotta sain selvän kuvan tarinasta ja hahmoista.
Olin jo aiemmin lukenut Lovers and Souls-pokkarin, sillä omistan sen, mutta muistini virkistyksesti selailin sitäkin Rules/Hydra -maratoonin lomassa. Lover and Souls on yhtä hyvää settiä kuin Rules, ja siinä on lempparini hahmoni Shinomiya Tooru.

Pari kuukautta sitten sain myös kaivettua kaikki chapterit Yamane Ayanon sarjasta Finder Series. Aluksi olin epäileväinen sarjaa kohtaan, sillä piirtotyyli ei heti napannut. Tyyliin kuitenkin tottui nopeasti ja nyt voisin sanoa pitäväni siitä oikein paljon. Tykästyin tarinaan kovin ja hahmoista etenkin Fei Longiin. Tässä on myös todella hottia petiäksöniä :roll: Saisi vain joku muu pulju lisensoida mangan uudestaan, sillä BeBeautifull jätti kääntämisen kesken.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen yaoi-keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa