Yaoi - Mikä siinä viehättää?

Kunhan aihe jotenkin läheltä liippaa yaoita tai shounen ai:ta, sana on täällä melkoisen vapaa.

Valvoja: Yaoi.fi / aktiivit

Deneb
Viestit: 79
Liittynyt: La Heinä 05, 2008 18:00

Yaoi - Mikä siinä viehättää?

Viesti Kirjoittaja Deneb » To Heinä 24, 2008 16:48

Toivottavasti tällaista ketjua ei vielä ole ja tämä on oikeassa paikassa.

Asetelma on tällainen: En itse pidä yaoista, joten ihmettelen, mikä siinä on tiettyjen kanssaihmisten mielestä niin hienoa. Sen ymmärrän, jos homoseksuaali pitää yaoista, mutta mitä syitä muilla on, ellei pelkkää uteliaisuutta siitä, miten miestenmiehet hommansa hoitavat. Taannoi eräs kaverini raahasi minut johonkin shonen ai-paneeliin sillä perusteella, että tuoreen otakun pitää oppia muistakin genreistä kuin mitä itse lukee. Olin koko touhusta hämilläni, enkä aivan vähäisestikään. Sen tunnin ajan istuin paikoillani "tunne vihollisesi"- mentaliteetin voimalla päivitellen mielessäni sitä miten luentosalillinen "hulluja" kuolasi ympärilläni valkokankaalle heijastettujen kuvien johdosta. Sittemmin olen oppinut sietämään shonen ai:ta, joskus hetkellisten mielenhäiriöiden aikana jopa ehkä aivan pikkiriikkisen pitämäänkin siitä, mutta yaoi on minulle liikaa. Kertoisitteko, kokeneemmat ja luultavasti kypsemmät otakutoverit, miksi pidätte ko. genrestä? Muukin valistus/kokemusten kertominen on sallittua, mutta minua ei tarvitsisi yrittää käännyttää faniksi. En myöskään vihaa/halveksi/<syötä tähän negatiivinen tunne> teitä, jotka faneja olette, joten toivon, ettei kukaan vihastu minulle :)

Avatar
Vayandil
Viestit: 17
Liittynyt: Ma Huhti 23, 2007 09:50
Paikkakunta: Joensuu

Re: Yaoi - Mikä siinä viehättää?

Viesti Kirjoittaja Vayandil » To Heinä 24, 2008 18:50

Hassua kyllä, mie en taannoin osannut selittää, mikä yaoissa niin kovasti on viehättänyt. Minä vain luin ja katsoin sitä, syyt olivat täysin sivuasia.

Sitten menin viime vuoden animconissa shounen-ai-luennolle. Siellä minulle viimein valkeni eräs syy yaoin fanittamiseen: Kilpailun puute. Kun suhteen naisosapuoli korvataan miehellä, eivät lukijat (jotka ovat pääosin naisia) joudu vertaamaan itseään mahdollisesti itseään paremmannäköisen naiseen. Samalla ei naislukijoiden tarvitse katsella kateellisena, kun toinen nainen saa nauttia.

Shounen-ai-paneelin innoittamana aloin tosissaan miettiä syitä omaan yaoismiini. Päädyin kahteen:
1) Tuplakuolaus Jos kerran yksi bishi saa kuolaamaan, niin kaksi bishiä saa tuplakuolaamaan. Ja jos he vieläpä tekevät "sitä" keskenään, niin ei tällainen miehistä pitävä nainen voi muuta kuin hykerrellä tyytyväisenä. Minua voisi oikeastaan verrata yuria katsovaan mieheen. Osaavat ne naisetkin nauttia vastakkaisen sukupuolen (ja heidän keskinäisten touhujensa) kauneudesta :wink:

2) Erilaisuus Melkein joka hiivatin elokuva, tv-sarja, sanomalehti, internet, <keksi tähän lisää medioita> tuputtaa meille heterohommaa. Mie olin tähän tuputukseen tympääntynyt ja halusin jotain erilaista. Sitten löysin yaoin ja tartuin siihen välittömästi. Homoseksuaalisuus oli miulle jotain ihmeellistä ja kaunista ja sen takia lähin tälle yaoismin tielleni.

Yaoismini syynä oli siis ensin tuo syy 2). Vähitellen syy 1) on tullut kuvioihin. Kilpailun puute tuntuu näistä kolmesta syystä vähiten minua koskevalta. Kyllähän aika usein kauhistelen elokuvien perinteisiä sankari saa naisen -loppuratkaisuja, mutta osaan minä hyväksyäkin heteropareja, jos vain tunnen heidän sopivan yhteen. Mutta summauksena sanon, että kaikki kolme syytä ovat enemmän tai vähemmän yaoismini taustalla.
Akumetsu... Hän, joka tuhoaa pahuuden.

Avatar
Zinnia
Viestit: 8
Liittynyt: Pe Kesä 27, 2008 00:00

Re: Yaoi - Mikä siinä viehättää?

Viesti Kirjoittaja Zinnia » Pe Heinä 25, 2008 09:26

Mielenkiintoista... aloin vasta eilen itsekin miettimään tätä miksi tästä genrestä pidän. :3
Enkä kovin selkeää vastausta saanut. Mutta, osa diagnoosistani:

olen rakastanut homojuttuja jo vaikka kuinka monta vuotta, lähinnä päässäni kehitellyt kaikkea, parittanut henkilö äksää henkilön yyn kanssa ja tuota tämän kanssa jne. Reilu pari vuotta sitten törmäsin sitten shonen-aihin (Gravitation, tattadaa!) ja sen jälkeen hyllyyni eksyi muutamaa yaoi-mangaa, mm. seven. Kyseisessä tapauksessahan ei tapahdu "paljon mitään", jos tiedätte mitä tarkoitan. Ja huomasin olevani aika pettynyt. :D
Sitten alkoikin ihana kausi jolloinka käytin kaikki rahani mitä sain yaoiin. Eikä kaduta... ainakaan paljon. Jotkut nimikkeet olisin voinut jättää ostamatta, mutta...

Anyhow, sama kuin Vayandililla, minua ärsyttää juuri tämä, että tv on täynnä heterosarjoja ja heteroa puskee sieltä sun täältä. Tähän kyllästyneenä luen mieluummin makuuhuoneessa jotain kivaa, kuin istun telkun ääressä katsomassa jotain töppösarjaa. Ja on aina ilahduttavaa kun joissain sarjoissa näkee homostelua (mm. Angels in America). :3

Yaoi on kaunista. Miusta se on ihan hirvittävän ihanaa. ^__^ Katselen kotona netissä BL kuvia ja joku tulee selkäni taakse ja huutaa "hyi!". Tuntuu pahalta kun jotkut ovat niin suvaitsemattomia. Kyllä ihmisillä saa mielipiteet olla, en minä sitä, vaan että kun se että ei pidä jostain pitää ilmaista niin tökerösti. Saan ihanan lämpimän olon (tiedän, älkää sanoko mitään 8D) kun esim. miesparilla on ollut riita ja sitten sovitaan ja pussataan ja itkeskellään ja siitä jatketaan sitten~ se on niin kaunista. :3 Jeah.

Anteeksi sekava selitys. C':
Give me that warm welcome again.

Avatar
Casandara
Viestit: 89
Liittynyt: Ma Heinä 05, 2004 21:09
Paikkakunta: Tampere

Re: Yaoi - Mikä siinä viehättää?

Viesti Kirjoittaja Casandara » Ma Heinä 28, 2008 10:25

Yaoi -
Mikä siinä viehättää?
Ei voi -
ei voi ymmärtää.

Anteeksi, suurista tunteista se minukin runo suoneni sykähtää kerran kymmenessä vuodessa.

En pidä yaoista. Tai no sen liika hehkuttaminen on tehnyt siitä vielä pahemman asian, kuin vain se että en pitänyt siitä alunperin.
Etenkin paras on se kun ihmiset sanovat minulle että sinähän tykkäät yaoista - automaationa koska olen tyttö ja tykkään kyllä muusta shojosta - se ei ole turvallinen paikka olla. Viimeksi en olisi voinut yllättyä ja loukkaantua enempää, jos minua olisi lyöty litsarilla, meinasin parahtaa ääneen, sillä tuollainen syytös (suorastaan toteamus sillä kertaa) sattui enemmän, kuin jos minua olisi lyöty fyysisesti. millä sitä lyö takaisin tuollaisessa tilanteessa ? "Itse tykkäät yurista!" siinä ei oikein ole samaa tehoa.. :( "Itse tykkäät hentaista!" ei, ei tämäkään oikein kolahda.. Ehkä "Et itkenyt katsoessasi Tulikärpästen hautaa!" pääsee lähimmäksi.. :/
"Saan olla niin omituinen, kuin ikinä haluan!" - Jean M. Untinen Auel

Avatar
-Rudia-
Viestit: 180
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2006 15:40
Paikkakunta: My kingdom of yaoi

Re: Yaoi - Mikä siinä viehättää?

Viesti Kirjoittaja -Rudia- » Ma Heinä 28, 2008 11:20

Hyvä kysymys: Mikä yaoissa viehättää?

Itse olen mietiskellyt asiaa kauemmin aikaa, mutta lopulta pääsyin yksinkertaiseen ratkaisuun: Yaoi = True Love.
Ehkä joissain sarjoissa huomaa sen, että kyse on pelkästä seksistä, mutta useimmissa sarjoissa huomaa, että kyse on puhtaasta rakkaudesta, jonka haluaa jakaa se henkilön kanssa, jota rakastaa. Olen paatunut romantikko - kun oma rakkauselämäni ei ole ihan mistään parhaimmasta päästä, turvaudun tarinoihin, joissa on ainakin onnellinen loppu.

Yaoi on erilaista - kuten on tullut mainittua edellisissä viesteissä. Heteroparituksia ei tosiyaoisti edes kannata - tosin minä kannatan kieroja heteroparituksia (mainittakoon Zagato-Emeraude, Tooya-Aya, Tamahome-Miaka, Garnet-Zidane, Yuna-Tidus) eli parituksia, jotka eivät sinäänsä voi olla yhdessä, mutta uhmaavat vaikka itse maailman luonutta jumalaa, jotta saisivat olla yhdessä.

Jos saisin päättää asioista, tekisin yaoista maailmanuskonnon ja täyttäisin tv:n sitä käsittelevillä ohjelmilla. Loppui ne typerät Kauniit ja Rohkeat ja muut roskasaippuat! Yaoi kehiin!
Hate the sin -
but love the sinner

Avatar
Yashura-chan
Viestit: 78
Liittynyt: Su Touko 29, 2005 13:46
Paikkakunta: Tampere

Re: Yaoi - Mikä siinä viehättää?

Viesti Kirjoittaja Yashura-chan » Ma Heinä 28, 2008 23:42

Voih, äitini oli katsomassa Animecon VI:n cosplay ryhmäkilpailua ja kysyi minulta "Mitä se homouden ihannointi oikein oli?"... Se oli vaikea selittää, mutta luultavasti sain jotenkin selitettyä sen, vaikken itsekään ole varma, miksi yaoi ja shounen-ai ovat niin suosittuja.

Ennen olin hyvin yaoi-vastainen enkä voinut käsittää mistä villityksessä oli kyse. Nykyään katselen joitain shounen-ai-sarjoja, mutta en kutsuisi itseäni fanitytöksi, koska en katso sarjaa shounen-ain itsensä takia, vaan sarjan ja hahmojen.
-Rudia- kirjoitti:Ehkä joissain sarjoissa huomaa sen, että kyse on pelkästä seksistä, mutta useimmissa sarjoissa huomaa, että kyse on puhtaasta rakkaudesta, jonka haluaa jakaa se henkilön kanssa, jota rakastaa.
Tuo kuvaa ajatuksiani aika hyvin. Mielestäni esimerkiksi Gravitationissa Shuichin ja Eirin suhde on kuvattu suloisesti ja herttaisesti, ja puhun nyt nimenomaan kahden ihmisen välisestä suhteesta, en kahden miehen. Olen toivoton romantikko, minusta on ihana katsella romanttisia sarjoja. Jos siis katson shounen-ai-sarjaa, katson sitä hahmojen välisen romantiikan takia, en siksi että se on shounen-aita.

Äidilleni yritin selittää sitä sillä, että erityisesti teinitytöistä on söpöä nähdä poikia tunteellisina otuksina, kun monet teinipojat ovat niin olevinaan niin coolia ja machoa, tunteellisuus on nynnyilyä. Lisäksi sanoin että monet yaoi- ja shounen-ai-fanit ovat heteroseksuaalisia tyttöjä, joista on hauska kyseenalaistaa poikien välisiä ystävyyssuhteita ja ruokkia mielikuvitustaan. En tiedä pitääkö paikkansa, mutta ainakin selitys meni äitiini läpi... Ja tuskin ihan palturiakaan puhuin.
On olemassa kolmenlaisia matemaatikkoja: niitä, jotka osaavat laskea ja niitä, jotka eivät.

Avatar
pusikoira
Viestit: 21
Liittynyt: To Heinä 31, 2008 09:59

Re: Yaoi - Mikä siinä viehättää?

Viesti Kirjoittaja pusikoira » To Heinä 31, 2008 16:44

Mikä siinä niin viehättää? Todella vaikea vastata, mutta heti pulpahti mieleen kuva jonka löysin en enää muista mistä:

Kuva

Deneb- BL/Yaoi on käytännössä tyttöjen/naisten kirjoittamaa tytöille/naisille. Veikkaisin että se harvoin uppoaa miehiin joiden seksuaali orientointi on toiset miehet. Se olisi vähän kuin vertaisi katsojaryhmiä toiminta leffat vastaan romanttiset komediat, kumpikohan on se nais voittoisempi katsojakunta? Eiköhän Yaoi ole kuitenkin aika tunne voittoista verrattuna esimerkiksi homojen homoille tekemään mangaan.
En oikein vertaisi kaksi uloitteisia piirrettyjä fiktiivisiä fantasia Yaoi-poikia/miehiä "oikeisiin eläviin" homo miehiin lainkaan.
Se on enemmänkin niinkuin Rudia sanoi, True Love fantasiaa isolla teellä, tosi rakkaus voittaa kaiken.

Itse en niinkään yhdy siihen kilpailun puute ideaan, vaikka se ehkä monilla voikin olla se, vaan enemmän jonkinlaiseen tasa arvoon joita monissa tyttö/poika mangoissa ei niinkään loydy.
Ehkä juuri siksi pidän vähiten niistä itkuisista tytön näköisistä uke pojista koska ne muistuttavat eniten sitä shoujo mallia joka ärsyttää eniten; kynnysmatto-tyttöjä jotka löytävät itseis-arvonsa poikien kautta. Melko lailla ainoa ero on se, että ne uke pojat pääse sekstaamaan kun taas vastaavat tyttelit saavat ehkä siron pusun jonkun ylipitkän sarjan päätteeksi.
Josei mangassa sitten tytötkin pääsee sänkyyn vai? Jostain syystä se vasta ärsyttääkin, alku asetelma kun yleensä pysyy samana. Tuntuu että ne giltsit on just sellaisia joiden itsetuntemus on muuttanut jonnekin jäätikölle jos sitä alun perin edes olikaan.

Miksi se poika-rakkaus niin kiinnostaa? Pitääpä vähän miettiä lisää ^^

Kodou
Viestit: 23
Liittynyt: Ma Syys 10, 2007 12:12

Re: Yaoi - Mikä siinä viehättää?

Viesti Kirjoittaja Kodou » To Heinä 31, 2008 23:28

Lisään oman, penetraatio- orientoituneen mielipiteeni asiaan: seksi seksinä, kahtena miehenä kaunihimpi. Minulle yaoi on naisten hentaita. Miksi minä naisia haluaisin katsella, kun voi parittaa ne MOLEMMAT haluamansa miehet! Seksi ja rakkaus ovat läheisyyttä, joita jokainen kaipaa. Oli se sitten heteroseksiä, homoseksiä tai hetero-tai homorakkaustarina, kaikissa on lopulta kyse aivan samasta asiasta.
Katsojan ikä vaikuttaa, 20-vuotias katsoo asioita eri kantilta kuin 10-vuotias. Ehkä tyttöjen (ja poikien!) suhtautuminen on vielä ns. "ihkutusta", joka nyt sattuu joitakuita rassaamaan. Mitä sitten, jokainen suhtautuu ja oppii suhtautumaan seksuaalisuuteensa omaan tahtiinsa.
Ja nyt lopettakaa se vinkuminen tai Kodou-täti antaa piiskaa.

Avatar
starscream
Viestit: 695
Liittynyt: Su Syys 07, 2003 21:03
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Yaoi - Mikä siinä viehättää?

Viesti Kirjoittaja starscream » Pe Elo 01, 2008 00:35

Muistan osallistuneeni aiheesta käytyyn aiempaan keskusteluun, mutta mahdan muistella vuotta 2004... Niin se aika rientää etc. :D Pari lisäystä vanhaan mielipiteeseeni kuitenkin.

Tykkään ihmissuhdehömpästä, ja aikoinaan ihastuin mangaan juuri sen takia, että oli olemassa sarjakuvaa jossa romantiikka oli se pääasia. Luen paljon myös shoujomangaa, mutta jossain välissä kuvioihin tuli myös yaoi, ja siitä on tullut se genre jota luen ja seuraan eniten.
pusikoira kirjoitti:Itse en niinkään yhdy siihen kilpailun puute ideaan, vaikka se ehkä monilla voikin olla se, vaan enemmän jonkinlaiseen tasa arvoon joita monissa tyttö/poika mangoissa ei niinkään loydy. Ehkä juuri siksi pidän vähiten niistä itkuisista tytön näköisistä uke pojista koska ne muistuttavat eniten sitä shoujo mallia joka ärsyttää eniten; kynnysmatto-tyttöjä jotka löytävät itseis-arvonsa poikien kautta. Melko lailla ainoa ero on se, että ne uke pojat pääse sekstaamaan kun taas vastaavat tyttelit saavat ehkä siron pusun jonkun ylipitkän sarjan päätteeksi.
Olen aika lailla samaa mieltä näistä. En pidä mangan naishahmoja kilpailijoina, mutta usein en pidä niistä, ja valitettavan usein hyvätkin sankarittaret lässähtävät ylipitkien sarjojensa myötä.

Haluan myös lukea ihmissuhdemangaa, jossa mennän pusua pidemmälle, mutta vanhemmillekin lukijoille suunnatussa shoujossa tahtoo olla ensin se tyttöjen ekakertaseksikompleksi, ja sitten jos lopulta päästään oikeaan sänkykohtaukseen asti, niin se eroottinen kuvaus jää usein tytön pomppivien tissien kuvaamiseen. :?
pusikoira kirjoitti:Josei mangassa sitten tytötkin pääsee sänkyyn vai? Jostain syystä se vasta ärsyttääkin, alku asetelma kun yleensä pysyy samana. Tuntuu että ne giltsit on just sellaisia joiden itsetuntemus on muuttanut jonnekin jäätikölle jos sitä alun perin edes olikaan.
Etenkin englanniksi käännetystä joseimangasta on jäänyt sellainen sinkkuelämää-mielikuva (korjatkaa jos olen oleellisesti väärässä), ja siitä naistyypistä lukeminen kiinnostaa vielä vähemmän kuin shoujomangan viattomista koulutytöistä. Yaoissa, jossa ei tarvitse varjella ailahtelevaisten tyttöjen herkkiä tunteita, voi kehittää juonta ja erotiikkaa aivan eri tavalla.

Mutta muutamia pinnallisia fanityttösyitä:

Yaoissa on cooleimmat bishit, enkä pistä pahitteeksi jos niitä on kaksi. :D En edes tajunnut bishien ihanuutta ennen kuin luin yaoita, mutta parhaimmistakaan shoujomangan unelmapoikaystävistä ei ole MITÄÄN kilpailua.

Yaoissa on ukebishejä. Ukehahmoja dissataan aina yaoifanienkin keskuudessa, mutta suosikkihahmoni ovat lähes poikkeuksetta ukeja, ja vastaavaa passiivisen / alistetun miehen hahmotyyppiä joka olisi silti cool, ei mahda olla edes olemassa muussa fiktiossa.

Yaoissa on paljon monipuolisempia teemoja myös vanhemmalle lukijalle. Viidestä shoujomangasta joista tällä hetkellä pidän eniten, neljä sijoittuu vahvasti kouluun. Jos mietin viittä yaoimangaa suosikeistani, niin koulun lisäksi löytyy taustatarinoista mm. tavallista työelämää, järjestäytynyttä rikollisuutta, vaihtoehtotodellisuuden maailmansotaa, historiallista pukudraamaa jne.

Yaoimiehet eivät ole oikeita homomiehiä, eikä niiden tarvitsekaan olla. En tykkää hetero-olettamuksesta, mutta en myöskään jaksa olla kiinnostunut oikeiden homomiesten oikeasta homomieselämästä silloin kun haluan homoeroottista viihdettä. Eivät kaikki hahmot ja tarinat muissakaan lukemissani mangoissa ole realistisia.

Deneb
Viestit: 79
Liittynyt: La Heinä 05, 2008 18:00

Re: Yaoi - Mikä siinä viehättää?

Viesti Kirjoittaja Deneb » Pe Elo 01, 2008 12:28

Taidan olla ihan uuno, mutta mitä on joseimanga?

Avatar
soinap
Viestit: 367
Liittynyt: Ti Maalis 25, 2008 19:28
Paikkakunta: Forssan seutu

Re: Yaoi - Mikä siinä viehättää?

Viesti Kirjoittaja soinap » Pe Elo 01, 2008 12:35

Deneb kirjoitti:Taidan olla ihan uuno, mutta mitä on joseimanga?
Nuorille naisille tarkoitettua mangaa \o
sori off, muokkaan tähän mielipiteeni myöhemmin.

Avatar
Nakki
Viestit: 98
Liittynyt: To Marras 11, 2004 18:55
Paikkakunta: Kuopio

Re: Yaoi - Mikä siinä viehättää?

Viesti Kirjoittaja Nakki » La Joulu 06, 2008 22:09

Noh.
Kaikessa yksinkertaisuudessaan: olen lisääntymisikäinen nuori heteronainen. Tykkään miehistä. Siksi tykkään myös katsella niitä.

Romanttinen/eroottinen viihde nostaa mielialaa ja pehmentää arkea, ja mieluiten kulutan sitä piirrettynä/animoituna/kirjoitettuna. Homoeroottisen materiaalin lisäksi olen toki kiinnostunut myös heteromeiningistä, lesboilu taas ei oikeastaan herätä negatiivisia eikä positiivia tunteita. "Oikea" ihmisten näyttelemä perusporno tarjoaa mielestäni todella irvokkaan ja epäkiihottavan kuvan sekä miehistä että naisista (ehkä pitäisi itse ryhtyä ohjaamaan pornofilkkoja, voisi yrittää murtaa alan "normeja"). Yksi syy siihen, että luen/katson vain piirrettyä/kirjoitettua pornoa (oli se sitten minkälaista tahansa) on muuten se, että näyteltyyn pornoon liittyy ikäviä lieveilmiöitä mm. työoloissa ja terveyasioissa. Hentsussa voi innostua kokeilemaan jotain _todella_ erikoistakin katsottavaa, koska fantasioiden välikappaleina ei ole käytetty oikeita, eläviä ihmisiä.

Joskus en oikein tajua, miksi jotkut miespuoliset henkilöt ovat niin kauhuissaan yaoin edessä. Ihan perushentaissakin käytetään usein lesboerotiikkaa, ja oikeassakin pornossa "lesbot" kuuluvat vakiokalustoon. Lesbot ilmeisesti siis kiinnostavat isoa osaa miehistä, ja valtaosa pornografiasta on tuotettu selkeästi miesyleisöä ajatellen. Onko tosiaankin niin vaikeaa ajatella, että jotkut naisetkin saattavat tarvita eroottisesti stimuloivaa viihdykettä? Ei minua ainakaan kiinnosta mikään lähipornokaupan tarjoushyllystä löytyvä "Kuumat lesbot survovat peräaukkoonsa elefantin jalan kokoisia dildoja ja saavat kirkuvia orgasmeja!"- pläjäys. Jotain muuta ihmistä saattaa kiinnostaa, eikä se minua haittaa.

Tästä pääsenkin toiseen suosikkiargumenttiin: "Ette tajua, että OIKEASTI homoilu on karvaisten äijien hikistä ja likaista jyystöä, ja jostain syystä teidän pitäisi tajuta se!". Newsflash: fiktio ei ole teodellisuutta. Kuka tahansa, joka on oikeasti harrastanut vähääkään seksiä tietää, ettei edes oikeilla ihmisillä näytelty heteroporno vastaa pahemmin todellisuutta, eikä sen ole tarkoituskaan tehdä niin. Eroottisen viihteen tarkoitus on stimuloida mielikuvitusta ja mahdollisesti kiihottaa, ja ihmiset vaan sattuvat tykkäämään erilaisista asioista.
Olemassaolo - loassa melo
- Alivaltiosihteerin palindromirunokirja

Avatar
Nezumi-chan
Viestit: 511
Liittynyt: La Loka 30, 2004 08:59
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Yaoi - Mikä siinä viehättää?

Viesti Kirjoittaja Nezumi-chan » Su Helmi 01, 2009 01:47

Mikä yaoissa viehättää?

Miehet.

Piste.

Mutta enhän minä osaa mihinkään noin lyhyesti vastata. Yaoi, slash, homoerotiikka, kreikan antiikin kulttuuri, armeija, amerikkalainen jalkapallo... Minä yksinkertaisesti jumaloin miehiä. Miehen fysiikka on jumalaista. Miesten tapa käsitellä asioita on yhtä aikaa niin vahvaa ja yhtä aikaa niin haavoittuvaa. Katsoin juuri uudemman kerran erästä sarjaa, jossa eräs mies pajastuu kaksoisagentiksi. Tämän partneri, paras ystävä, sekosi täysin. Kaiken sen tuskan purki ulos kriminaaleihin ja kun näytti siltä, että tämän ex-partneri olisikin ollut kolmoisagentti, ei suostunut uskomaan sitä. Ei uskaltanut antaa itselleen sitä toivoa. Se oli kaunista katsottavaa. Teki mieli taas kerran huutaa maailmalle MIEHET OVAT IHANIA!

Shonen aita en pysty katsomaan oikeastaan lainkaan. Yaoitakin on hyvää ja huonoa. 99 % fani tuotetusta yaoista on hirveämpää katsottavaa kuin Yuri. Itseasiassa katsoin tässä jokin aika sitten yhden Yuri animen ja hämmästyin kun huomasin pitäväni siitä. Mutta Yuri tehdäänkin miehille ja miehet vaativat katsottavaltaa jotain syvällisempää ideaa. Tai edes hyvää viihdettä. Tai edes hyvää pornoa. Shonen ai ja yaoi taas tehdään tytöille ja on yleensä pelkkää ihmissuhdehöttöä. Tarvitseeko sanoa muuta kuin Gravitation. Onko siis mikään ihme, että suurin osa hyvistä yaoista löytyy piilotettuna shonen ja seinen animeihin...

Taisi mennä aihe jo off topicciin. Mutta sanon sen vielä kerran.

MIEHET OVAT IHANIA! (ja naisetkin näyttävät vihdoin tajuavan sen)

Avatar
mansqu-chan
Viestit: 10
Liittynyt: Pe Heinä 31, 2009 09:07
Paikkakunta: Tampere

Re: Yaoi - Mikä siinä viehättää?

Viesti Kirjoittaja mansqu-chan » La Elo 01, 2009 10:57

Aloin itsekseni miettiä tosiaan mikä yaoissa viehättää ja pääsyin myös tulokseen, että kun siinä onkin kaksi miestä, niin naisten ei tarvitse verrata itseeään siihen, kun anime naiset/tytöt on piirretty aina niin kauniisti. Ei siis tarvitse olla kateellinen :D Niin minä sen ainakin päättelin pienessä mielessäni :D
Well then... right... I can say that`s my wonderland.

Avatar
Koji
Viestit: 153
Liittynyt: To Huhti 23, 2009 19:14
Paikkakunta: Hamina

Re: Yaoi - Mikä siinä viehättää?

Viesti Kirjoittaja Koji » Su Elo 02, 2009 22:32

Tosiaan... Mikähän siinä viehättää. En tiedä kunnolla.

No, se on erikoisempaa ja erilaista. Ja heteroiluun olen animeissa kyllästynyt. Ei siinä ole mitään erikoista. Täysin normaalia, tylsää... Ei sitä jaksa mitenkään katsoa. Ja yleensä yaoi-sarjoissa on hauska ja erikoinen juonikin (esimerkkinä vaikka Kirepapa). Ja miehet tietenkin. Kaksi bishonen jätkää yhdessä söpösti tai vähemmän söpösti on mukavaa katseltavaa. Yaoissa on vain sitä jotain ja se viehettää vain yksinkertaisesti.

On ärsyttävää, että suomessa myydään pääasiassa kaikkea shojo-heteroilu-paskaa pääasiassa -___- laittaisi enemmän BLää kehiin. Jotain muutakin kuin Gravitationia. Ja hiiteen ne kaikki surkeat animet suomen telkkarista, jotain shonen-aita sinnekkin vaihteen vuoksi.
My Anime List || DeviantArt || Klik
Tracon V: Shun Kazami (Bakugan) & Beyond Birthday (Death Note)

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen yaoi-keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa