BL-pelit

Kunhan aihe jotenkin läheltä liippaa yaoita tai shounen ai:ta, sana on täällä melkoisen vapaa.

Valvoja: Yaoi.fi / aktiivit

Avatar
Shiki
Viestit: 15
Liittynyt: To Marras 09, 2006 19:21
Paikkakunta: ここ

BL-pelit

Viesti Kirjoittaja Shiki » Ke Touko 07, 2008 22:53

Yaoi-puolella ei ole varmaan ollut vielä puhetta visual novel-peleistä, en ainakaan löytänyt ainuttakaan keskustelua aiheesta. (Visual novel-termistä voi lukea vaikkapa tuolta pelipuolelta tai uusimmasta Anime-lehdestä.) Tavallisista visual novel-peleistä eroten BL-peleissä on poikarakkautta joko viitteellisesti (PS-pelit) tai täysin eksplisiittisesti (PC-pelit) ja jälkimmäisiä koristaakin usein R-18 -merkintä. Minua kiinnostaisi tietää kuinka moni täällä on pelannut BL-pelejä ja mitä suosikkeja teillä on. Tuskin sentään olen yksin harrastukseni kanssa. :)

Ensiksi on selvitettävä pari asiaa, jotka ovat aina päällimmäisenä kaikkien mielessä: Lähes kaikki pelit ovat poikkeuksetta japaninkielisiä. Muistaakseni ainoastaan Enzai, Zettai Fukujuu Meirei eli Absolute Obedience ja Animamundi (joka ei taida edes olla yaoita) ovat saatavilla jenkkijulkaisuina. Pelit toimivat parhaiten XP:llä ja ainakin osa tukee myös vanhempia käyttöjärjestelmiä (Vistan kanssa on kuulemma ilmennyt joitain ongelmia), mutta ne vaativat koneen järjestelmän vaihtamista japaninkieliseksi. Suurin haitta tästä on, että jotkut ohjelmat (esim. Winrar) eivät enää tue ääkkösiä ja tiedostopoluissa kauttaviivat näkyvät jeneinä, ei sen kamalampaa.

Itse aloin pelata BL-pelejä suunnilleen pari vuotta sitten. Ellen ihan väärin muista, ensimmäinen pelini oli Silver Chaos, joka silloin oli tituleerattu maailman parhaaksi yaoipeliksi. En kuitenkaan saanut siitä juuri mitään irti; heikot japanintaidot yhdistettynä walkthroughin olemattomuuteen tuotti vääriä valintoja ja lopulta päädyin ihan väärän henkilön reitille enkä pahemmin välittänyt ääninäyttelijöistäkään. Toinen pelini oli Enzai, joka oli niin erilainen SC:iin verrattuna että se järkytti aluksi enkä ole vieläkään pelannut siitä kuin Luscan reitin. Kaiken kaikkiaan olen kokeillut noin kymmentä peliä, joista ainoastaan Togainu no Chin olen jaksanut tahkota loppuun. Esim. Lamentosta on jäljellä vielä Bardon reitti (jostain syystä ossan-hahmot jäävät aina viimeiseksi...), ja viimeisin pelaamani peli, Maid Hajimemashita, on niin huono, etten varmaan ikinä pysty pelaamaan sitä loppuun asti, vaikka sivuparit vaikuttavatkin mielenkiintoisilta.

Oma suosikkini juuri nyt on Kichiku Megane, joka on (yhtään liioittelematta) yksi kaikkien aikojen parhaimmista BL-peleistä ja se taitaa olla Japanissakin tällä hetkellä suosituin peli. Sen valmistaja on Spray, joka tähän asti on ollut parhaiten tunnettu Gakuen Heavenistä, mutta ei pidä kuvitella Kichiku Meganen olevan yhtään GH:n kaltainen. Pelin päähenkilö on Saeki Katsuya, 25-vuotias Kikuchi Marketing -nimisessä pienessä firmassa työskentelevä salaryman, joka epävarmuutensa ja pidättyväisyytensä takia ei menesty työelämässä ja on jopa vaarassa saada potkut, samoin kuin firman kahdeksas osasto, jonka alainen Katsuya on. Eräänä iltana hän kohtaa mysteerisen miehen, joka kutsuu itseään Mr. R:ksi. Mr. R tietää keinon Katsuyan ahdingon helpotukseen ja tarjoaa tälle silmälaseja lainaksi. "Laita nämä lasit päähäsi ja elämäsi kokee suuren muutoksen..." Katsuyan elämä todellakin pyörähtää päälaelleen. Lasien avulla hän onnistuu nappaamaan suuren projektin kahdeksannelle osastolle ja pitkästä aikaa hänellä pyyhkii hyvin. Lasit kuitenkin askarruttavat häntä. Mikä on niiden tarkoitus, miksi Mr. R antoi ne hänelle ja miksi hän ei enää muista edellisillan tapahtumia...?

Juoni on monikerroksinen ja mm. lasien merkitys selviää sitä mukaa kun käy läpi hahmojen reittejä. Erikoista pelissä on se, että riippuen siitä käyttääkö Katsuya laseja vai ei, hän on joko uke tai seme, kun suurimmassa osassa peleistä päähenkilö on (melkein) aina uke. Lisäksi kaksi pelin viidestä tavoiteltavasta henkilöstä voi näiden valintojen myötä olla myös joko uke tai seme. Omaksi suosikikseni nousi Midou Takanori, joka on paras tsundere-uke, johon olen koskaan törmännyt. OP-kappaleeseen jää helposti koukkuun, mutta muuten taustamusiikit ovat aika vaisua kamaa. Hahmosuunnittelusta ja CG:istä (joita on paljon!) vastaa Misasagi Fuuri, joka ansaitsee hatunnoston siitä, että aikuiset miehet näyttävät kerrankin aikuisilta miehiltä eikä kukkakeppitytöiltä. CG-määrän lisäksi parasta pelissä on kuitenkin ääninäyttely. Suosikkiseiyuuni Hirakawa Daisuke ylitti odotukseni näytellessään kumpaakin Katsuyaa. Katsuya ilman laseja on hiljainen, epävarma ja arka; megane-Katsuya taas on kaikilta osin täysi vastakohta eli itsevarma, kylmä ja ylimielinen. Persoonanvaihdoksen aikana tuntuu, kuin kokonaan eri henkilö puhuisi eikä millään uskoisi, että molempien takana on sama seiyuu. Mainittakoon vielä, että Hirarin-parka joutui suoriutumaan myös muutamasta Katsuya x Katsuya-kohtauksesta. :D

Tulipa romaani. Lopetan tähän ja annan puheenvuoron teille. Muistakaahan sitten, ettei laittomuuksista keskustelua katsota täälläkään hyvällä silmällä. Jos on aivan pakottava tarve kysyä jotain, niin yv:tä saa lähettää.
時代には逆らえない でもたまには。。。現実逃避

Avatar
Nyuu
Viestit: 16
Liittynyt: Ma Huhti 03, 2006 11:23
Paikkakunta: Helsinki

Re: BL-pelit

Viesti Kirjoittaja Nyuu » La Maalis 07, 2009 00:47

Ite oon ollut jo pidemmän aikaa kiinnostunut BL-peleistä ja niihin on tässä tullut törmättyä muutamaankin otteeseen. :)
Silver Chaos on yksi niistä mitä olen halunnut päästä pelaamaan ja onkin hankintalistalla. Enzaita olen pelannut. Peli toisin jäi kesken koneeni hajottua ja pelin kadottua bittiavaruuteen. Nyt pitäisi peli uudelleen asentaa ja aloittaa alusta. Enzaita pakko sanoa, että aluksi pelin aihe oli vähän häiritsevä, erityisesti kun luki japanilaisessa versiossa pojan iän olleen alhaisempi kun tässä käännetyssä pojan ikää on nostettu...jos nyt oikeen muistan. Muuten Enzai omasta mielestäni ainakin siihen asti mihin pääsin oli hyvä.

Omalla kohdalla olen huomannut sen että tästä "harrastuksesta" ei ihan kaikkien kanssa kykene juttelemaan. Hyvinkin nopeasti saat ihmisiltä paheksuvia katseita, kun kerrot millaisia pelejä pelaat. :D

Avatar
washi
Viestit: 48
Liittynyt: Pe Joulu 14, 2007 19:54
Paikkakunta: helsinki
Viesti:

Re: BL-pelit

Viesti Kirjoittaja washi » To Maalis 26, 2009 22:41

Mistähän niitä sais?? Togainu on kiinnostava kohde ja oon yrittäny onkia siitä tietoja... Saiskohan sitä kiinasta...? Mun isä käy joku parin kolmen kuukauden välein siellä joten jos se ei huomais että se on NC-17 BL peli ni se vois tuodakki sen mulle... :?

Avatar
Sleepy Dancer
Viestit: 579
Liittynyt: Pe Tammi 06, 2006 22:37
Paikkakunta: Imatra
Viesti:

Re: BL-pelit

Viesti Kirjoittaja Sleepy Dancer » Ti Heinä 28, 2009 01:02

En ole muita bl-pelejä pelannut kuin Enzaita ja minusta tämä on aika hyvä. Pelaaminen on lähinnä sitä, että pitää valita kahdesta vaihtoehdosta esim. "Juotko viiniä vai etkö", "Menetkö tänne vai tuonne" nje. ja olisi tarkoitus päästä pois vankilasta. Minulla ei ollut oikein minkäänlaista kokemusta visual novel -peleistä ja siksi tämä oli tosi jännittävää. Ekalla kerralla feilasin täysin ja Guys menetti järkensä, kahdella seuraavalla minut ammuttiin ja vasta neljännellä pääsin läpi.
Ahdistava tunnelma on saatu toteutettua tosi hyvin. Kaikki on kerrottu Guysin näkökulmasta päiväkirjamaisesti. On aika hassua, kun pojan ikää on yritetty muuttaa. Hänhän on selvästi vielä alaikäinen ja sanoo parissa kohtauksessa olevansa vielä kasvuiässä. Guysissa ja muissa hahmoissa on pelissä monta kertaa enmmän luonnetta kuin muutama vuosi sitten tehdyssä ova-hirvityksessä. Ääninäyttely on mielestäni hyvää ja varsinkin päähenkilön näyttelijä suoriutui roolistaan todella hienosti. Pelistä ei löydy englanniksi ääninäyteltyä versiota ja äänet ovat vain japaniksi.
Peli sisältää enemmän julmuutta kuin rakkautta ja siitä on mahdollista löytää monia ällöttäviä kohtauksia. Oikeastaan pidän enemmän kohdista, joissa saa keskustella hahmojen kanssa ja ottaa selvää miten kukin on joutunut vankilaan. He eivät pelkästään istu selleissään tai kuljeksi ympäriinsä, vaan tekevät myös töitä, syövät yhdessäja viettävät jouluakin. Riippuu pelaajan valinnoista, mihin suuntaan tarina menee ja mitä siitä paljastuu. On myös mahdollista päätyä yhteen eri hahmojen kanssa. Jostain syystä pidän Josesta (vaikka se näyttää ihan entiseltä koulukiusaajaltani) ja yritän päätyä yhteen hänen kanssaan. Se on kuulemma mahdollista, mutta tosi vaikeaa. Jos häntä yrittää mielistellä, pelin häviää varmasti.
+Tunnelmallinen musiikki
+Ääninäyttely
+Syvyyttä ja salaisuuksia löytyy
((+"Have mercy!"))
-Ääniefektit tuntuvat välillä aika koomisilta
-Kuvitus ei aina vastaa kertomusta
-Muutamat virheet käännöksessä
Suosittelen yaoi-faneille, shotaconeille, sadisteille ja masokisteille. Peli voisi tosin toimia kaksinverroin ahdistavampana, jos pelaaja ei ole mikään noista edellisistä. :D

Absolute Obediencen aloitan, kun olen selvittänyt Enzaista kaikki salaisuudet.
"Jättäkää minun Slaine rauhaan!
t: ruma läski akka"

Avatar
Malicia
Viestit: 5
Liittynyt: Ke Tammi 07, 2009 18:41

Re: BL-pelit

Viesti Kirjoittaja Malicia » Ma Elo 24, 2009 13:35

Enzai oli itselle jo vähän liikaa.. no vaikka peli näytti paremmalta kuin itse anime (joka oli ihan silkkaa ......... jätettä) niin pikku Guysin 'seikkailut' oli vähän liian shotaa itselle. Ja anatomia näkyi olevan aika pahasti hukassa itse kuvissa. Ei kiitos. :P Loppuun en pelannut.
Absolute Obedience oli sitten jo parempi. :D Parissa kohtaa meinasi tulla ihan tippa linssiin kun oli niin herkkää.. samoin nauruja sai myös irti jostain.

Animamundi Dark Alchemist on enemmän omaan makuun, juoni on paikoin hyvinkin yllättävä ja ihanan synkkä. Jotain yaoipiirteitä löytyy ja luultavammin mitä pitemmälle pelaa niin lisääkin, mutta sen eteen joutuu oikeasti tekemään töitäkin. (mikä on hauskempaa kuin se että kaiken saa helpolla.) Ja se ei itseä pahemmin haitannut sillä itse juonikin on mielenkiintoista seurattavaa. Ihanan synkkää, hieman historiallisempaa, alkemiaa demoneita ja sopimuksia niiden kanssa. Ah. Jopa 3 naishahmoa löytyy pelistä.. vau! Pisteet sille. Ääninäyttely on Animamundissa loistavaa ja hahmot mielenkiintoisia. Itse en peliä vielä ole 100% läpi vetänyt.

Togainu no chitä olisi ihana kokeilla joskus. Näyttää hyvältä. Nitro+chiralin tyyli on ihana, tosin pelejä ei pahemmin ole käännetty. Togainu no chi on tosin käännöksen alla, että sitäpä odotellessa...

Kaipaan yaoipelejä jossa on juoni. Aika surullista =D

Avatar
Michi-chan
Viestit: 107
Liittynyt: Su Tammi 07, 2007 21:55

Re: BL-pelit

Viesti Kirjoittaja Michi-chan » Su Helmi 28, 2010 21:39

Hei hupsista saako tätä töpöä herätellä?
Olinpa kerran minä, satuin törmäämään teh Youtubessa Togainu no Chin PS2-version traileriin ja näin sain tietää että on olemassa yaoi-pelejä, jipii. The Happy Ending. Se siitä.
Siis: pakko kokeilla! Pelasin Togainun PC-version läpi viime keväänä, ainakin vuosi sen jälkeen kun trailerin näin. Olin höppänä ja unohdin koko jutun ja tein kaikkea muuta kivaa sillä välin. Mutta se peli. Omnomnom! Kyllä tykkäsin! 8D Miksi tulikin löydettyä visual novel -ilmiö vasta näin myöhään? Nitro+CHiRALin teos oli niin cool, niin miksipäs ei koittaisi sen muita BL-pelejä? Haukkasin ne saman tien: Lamenton sekä sweet poolin. Ja tykkäsin niistäkin.

Togainu on melkeinpä ehdoton suosikkini, sekä näistä kolmesta että yleensä BL-fandomeista. Siinä on jopa juoni ( srsly XD ). Lamento on todella ihana, suloinen, söötti, ihku, et cetera. Kauneimpia tarinoita mihin olen törmännyt, pisti jopa pillittämään, perhana. Maisemat, musiikki, taide, upeaa. Niin upeaa että murhaavat tietokoneen muistin. Tarina on sairaan pitkä ja veenyyvä, mutta who cares? Tätä lisää!
Sweet poolin jälkitunnelmani olivat tyyliä: Mitä ihmettä? Ehkä johtuu vielä vajaasta kielitaidostani etten kerta kaikkiaan saanut juonesta täysin kiinni, eikä niin ilmeisesti ollut tarkoitettukaan.. Piirtotyyli oli kaunis, mutta sen verran erilainen minulle että siihen tottuminen vei aikansa. Oli kuitenkin niin mielenkiintoinen että menin ja soudin sen loppuun.

En ole kuitenkaan pelannut muita kuin Nitroplussan pelejä, sillä en ole löytänyt yhtä omaan makuuni tarpeeksi täydellisen näköistä peliä. Olenhan pilkunviilaaja. Kuitenkin Lucky Dog 1 ja Kichiku Megane ovat hankintalistalla, ja odotukset on kovat.
We can all have individual holes!
Much like we have individual rooms in the castle,
we would have our individual holes in the ground.

Avatar
josei
Viestit: 28
Liittynyt: Ma Kesä 05, 2006 23:58

Re: BL-pelit

Viesti Kirjoittaja josei » To Heinä 08, 2010 12:14

Lucky Dogissa on ainakin tarttuva avaus. Sitä jaksaa seurata toistamiseen. (youtube-linkki löytyi ystävällisesti viralliselta saitilta).

Ei, en ole pelannut mitään. Jos osaisin japania, tai näitä pelejä käännettäisiin englanniksi (tai suomeksi, juu), tuskin muuta pelaisikaan. Onkohan visual novelien länsijulkaisuista kiinnostuneet ostettu hiljaisiksi, samoin kuin ydinvoimayhtiöt tukahduttavat uusiutuvan energian tuotantoa? Mieluiten pelaisin ps2-versioita. Ei tarvitsisi tapella tietokoneen kanssa, eikä jännittävää shippailua katkottaisi tylsillä pornokohdilla.

Koska makuni on näin vaniljainen, taitaa olla paras jättää Enzai väliin. Tavallaan kiinnostaa, koska dekkarihenkinen visualnovel jokaisen itse valikoimilla romanttisilla muodostelmilla kuulostaa parhaalta mahdolliselta viihdeteollisuuden keksimältä idealta. Juoni kuitenkin on se surullisenkuuluisa. Lusca on sievä, oikeastaan hänen kuvansa ansiosta päädyin koskaan edes harkitsemaan.


On meillä sentään Star Ocean 3... Minun valinnoillani sai vain Sophian, ja peli on liian pitkä pelattavaksi uudelleen, mutta jo teoriassa olen iloinen Fayt/Cliff-vaihtoehdosta (Cliff on hyväkuntoinen ateisti pöljällä huumorintajulla, sydän). Jopa lopussa, jossa Fayt jatkaa yhtä matkaa Adlay-vanhuksen kanssa, oli viritelty "eikö se tajua..." tunnelmia. "Pahansuopa" fanisuosikki Albel mielestäni vesittyisi Faytin kaltaisen tylsimyksen kanssa. Star Oceanin vihjailut ovat kuitenkin kaukana bl-peleistä. Persona 4:ssä miespuolinen päähahmo saattoi yrittää osoittaa hellyyttä Yosukelle - joka lähes homotteli siitä hyvästä. Menee vähän realistiseksi. Tytöt sen sijaan olivat niin helppoja ettei UST ehtinyt kukkia.


Oikeista bl-peleistä tuon Kichiku Meganen juonikuvaus kuulostaa mielenkiintoisimmalta. Togainu no Chi kuulostaa tavallaan hauskalta.

Virallisesti englanniksi löytyvistä Enzaita ja Absolute Obediencea saa ostaa lataamalla ilmeisesti Euroopassakin? Saitilta ei tunnu löytyvän selvityksiä ostoehdoista eikä mahdollisuutta lähetellä palautetta (kirjautumatta foorumille). Onko kellään kokemusta putiikista? Olisi tietenkin kiva ostaa osoittaakseen kiinnostustaan genreen, mutta AbObin juoni sijoittuu aika lähelle natsisaksaa, mikä ei kuulu henkilökohtaisiin mieltymyksiin. Goottifantasia Animamundin (on se yaoita, sensuroitu vain) levitys on puolestaan kai päättynyt.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen yaoi-keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 17 vierailijaa