Ikä

Kunhan aihe jotenkin läheltä liippaa yaoita tai shounen ai:ta, sana on täällä melkoisen vapaa.

Valvoja: Yaoi.fi / aktiivit

Avatar
Anae
Viestit: 16
Liittynyt: La Kesä 02, 2007 12:34

Viesti Kirjoittaja Anae » La Kesä 02, 2007 13:01

Olen nyt 17-v., ja aiheeseen tutustuin vajaa vuosi sitten. Koukussa ollaan, lievästi sanottuna. ^^' Nykyään kirjoittelen ficcejä, piirränkin, mutta jälkimmäistä huonolla menestyksellä.

Mutta siis. Ala-aste ikäistä en kyllä päästäisi katsomaan/lukemaan yaoita, mutta sitä vanhemman kyllä. Tuokin on vain stereotupia, onhan poikkeuksia varmasti, ja kenen hermot kestää niin antakoon palaa. Mikäs siinä sitten. Ylä-ikärajaa ei minusta ole, eikä kannatakaan olla.

Avatar
tomphi
Viestit: 12
Liittynyt: Ti Heinä 03, 2007 22:09
Paikkakunta: Rovaniemi.
Viesti:

Viesti Kirjoittaja tomphi » Pe Loka 12, 2007 21:57

Anae-chanin kanssa samaa ikäluokkaa, eli 17 -vuottahan tämä neitonen on. Ja yaoihin tutustuin slashin kautta (eikö nuo ole ihan synonyymejä), Harry Potter -ficcien saattelemana. Olisinkos silloin ollut kasilla, elikkä 14 -vuotiaana (ohhoh, on siitä niin kauan..). Sitten samoihin aikoihin tutuistun mangaan ja animeen, jonka kautta yaoihin pikku hiljaa. Suurin muutos kai oli teeman lähettämän Fake OAV (God bless yle.) Siitä lähti Fakesta eteenpäin innostus poikarakkautta kohtaan nousemaan. Enemmän ehkä tullut katsottua shounen-aita ja yaoita, kun luettua. Mitään "todella mahtavaa" kokemusta ei vielä yaoissa ole löytynyt (jos ei perus Fakea oteta huomioon), mutta eiköhän se joskus vielä satu silmille hyppäämään.

Niin, ikärajoista.
Kaikki kiva ja uusihan aloitetaan kun yläasteelle mennään, joten eikös se sopivaikäraja voisi olla 13+. Yaoihin. Nuorempana sitä ei kaivannut, ja miksi he nytkään kaipaisivat. Kuten joku jo sanoi, antaa lasten pysyä lapsena, lapsuutta kun ei takaisin saa (nim. kaipaava).
Mutta vanhempien netti tarkkailusta ei taida tulla hullu hurskaammaksi. Voihan sitä netissä käydä kaverin luona, kirjastossa, jossain muualla.. En minä tiedä, mitään henkevää en osaa tuohon sanoa.
Serkkuni tekee niin, että päästää lapsensa vain vähäksi aikaa koneelle ja katsoo tarkkaankin minne pieni menee. Mutta odotetaanpas kun viaton kasvaa, ja äidin toiminta alkaa ärsyttää ja tuntuu siltä, ettei äiti luota lapseensa. (Offia, miten niin?) Minusta filterit vaan kuulostaa liian rajoittavalta, mutta kaikilla omat kasvatus tapansa..
Shounen-aistahan nyt ei puhuttu, eihän? No, tungenpa siltikin mielipiteeni siitä tähän, elikkä se nyt sopii vaikka kuinka nuorelle mangan lukijalle. Pusuttelua, käsi kädessä kävelemistä/olemista jne. näkee "normaalistikin", niin mitenkä se kaksi poikaa nyt eroaa pojasta ja tytöstä? Tai kaksi tyttöä. Ei voi niin kellarissa asuvaa ihmiskuntaa olla, että sillekin nyt ikärajansa.
Mutta sitähän ei kysytty.

Ylä-ikäraja on jo niin naurettava juttu, että hohoi. On totta, että yaoi on suunnattu enemmänkin "nuoremmalle ikäpolvelle", mutta jos se 80- vuotias vanha mummeli tykkää, niin antaa tykätä :3

Avatar
Ikara
Viestit: 260
Liittynyt: Su Huhti 15, 2007 19:17
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja Ikara » Pe Loka 12, 2007 22:42

13 vuotta on oma ikäni, eikä traumoja ole syntynyt vuoden mittaisesta yaoi fanituksesta.

Apua, mistäköhän minä ja rakas ystäväni yaoi ja shounen-ai tutustuimme.. Oliskohan alkanut niinkin alhaiselta tasolta kuin viattomista Naruto ficeistä, joissa setvittiin vain sitä että ollaanko vai eikö olla ja vähän halailtiin. Siinäpä se. Muuta en ala selostamaan mistään muusta. Tosin sarjakin on ehtinyt vaihtumaan tässä vuoden aikana, nyt menevät sekä fcit että genreltää yaoi/shounen-ai sarjat.

Sitten ikärajat. Niin, ehkä se 13 todellakin olisi hyvä. Joillekkin kypsemmille ehkä jo 12, toisille vasta 14. Kehitys aivoissakin on hyvin hyvin yksilöllistä. Ylä-ikäraja.. Naurettavaa, komppaan ja sanon, että aivan hyvin 80 vuotias voi katsoa yaoia ja shounen-aita, jos haluaa. Tuskin se kenenkään elämää kaataa.

Jos joku näkee jotain kummaa vietsissäni, siitä saa huomauttaa, mutten lietso sisällis sotaa.
In the beginning The Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
~ Douglas Adams

Avatar
Loveless
Viestit: 29
Liittynyt: Pe Kesä 01, 2007 19:54
Paikkakunta: Riihimäki

Viesti Kirjoittaja Loveless » Ti Loka 16, 2007 14:00

Jaaah ^^ Mää olen 20vee ja koen ettei yaoi fanitus sinänsä tarvi ikärajaa. En ny ehkä kuiteskaa menis laittaan 10vee serkkuuni kattoon Pico&Chico :lol:
Mutta sellanen henkilöitymä joka tiedostaa mitä katsoo, katsoo sitä vapaaehtoisesti ja mielellään nii ei hänen iällään sinänsä ole väliä. Jotkut ihmiset välttelee yaoi/yuri/hentai aiheita vaik ikää olis miten paljon. Henk koht mä ny en järkyty mistään eikä yaoin katsominen/lukeminen aiheuta mulle muuta ku entistä kaksmielisemmän mielikuvituksen :lol: Että kai se on suurimmaks osaks jokasen omalla vastuulla että mitä haluu ja sietää nähdä/lukea. :shock:
LOVELESS: one without love

Avatar
atti
Viestit: 201
Liittynyt: La Elo 04, 2007 17:20
Paikkakunta: vimpeli suomen pienin kylä ^^_

Viesti Kirjoittaja atti » Pe Marras 02, 2007 15:00

14 olen. Ei varmaan siinä mitään alaikärajaa ole:P Onneks en ole Nuorin täällä. Tarttis hävetä. :DD
`Miraa ga utsushidasu maboroshi o ki ni shinagara
Itsu no ma ni ka sokudo uegeteru no sa `

Avatar
Hecchan
Viestit: 212
Liittynyt: Pe Maalis 03, 2006 16:54
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja Hecchan » La Marras 03, 2007 18:17

Stereotyyppisesti olen 15-vuotias yaoi-fanityttö. Joskus eeh... Puolitoista vuotta sitten innostuin Lovelessista (edelleen suosikkini <3 ) ja siitä se sitten lähti~ Mitään traumoja ei ole jäänyt, ainakaan en itse niitä tiedosta/myönnä. :'D
Mielestäni yaoille on kauhean vaikea asettaa mitään ikärajaa, mikä määräisi minkä ikäisenä sitä saa lukea ja milloin ei. ''8D Jokainen kuitenkin kehittyy hyvin eri aikaan, enkä itse ainakaan ole tarpeeksi fiksu sanomaan kellekään, että "hei soot liian nuori tollasia lukemaan." ^^;;

Avatar
Rala =)
Viestit: 23
Liittynyt: La Elo 11, 2007 21:04
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Rala =) » Ti Marras 06, 2007 17:37

Joulukuussa täytän 20 vuotta, shounenaihin tutustuin tuttuni suositeltua Gravitationia, sitä kautta sitten tutustuin yaoihin. En nyt jaksa muistaa, minkäikäinen olisin silloin ollut.

En kyllä suosittelisi yaoita nuorimmalle veljelleni, hän täyttää 11 joulukuussa. Huutaa hyi, kun näkee telkkarissa bikiniasusia tai alusvaatteisillaan keikuttelevia naisia, joten siitä voi varmaan päätellä, miksi en näyttäisi. Itse löysin vanhemman veljeni pornolehden ollessani 10 vuotias, muttei siitä tainnut jäädä mitään traumoja (kai...=)).

Avatar
Gilraen
Viestit: 32
Liittynyt: Ma Joulu 10, 2007 14:56
Paikkakunta: Lappeenranta
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Gilraen » Ma Joulu 10, 2007 17:10

Olen 16-vuotias, ja kiinnostuin yaoista jotain vuosi sitten suunnilleen. Tai tarkemmin pidin silloin vain shounen-aista. Tällä hetkellä yaoi on yksi suurimmista kiinnostuksenkohteistani. :)

Minunkin mielestäni lähes minkä ikäinen tahansa voisi pitää yaoista, kukin silloin kun tuntuu siltä, että kestää sen. Juuri sellaiset hurjemmat kuvat voisi kuitenkin jättää ainakin alle 13-vuotiailta näkemättä. Uskon, etten ainakaan minä olisi tuon ikäisenä kestänyt nähdä jotain kuvaa, jossa... no, tiedätte kyllä.
Jokin yläikärajakin olisi tarpeen, sillä en voi kuvitella esim. mummoani ihastelemassa jotain yaoi-mangaa tms. :lol: En osaa sanoa tarkalleen, mikä olisi sopiva yläikärajaksi. Ehkä joku 40-50 vuotta olisi minusta hyvä. :?

Avatar
annikka
Viestit: 117
Liittynyt: La Marras 03, 2007 01:43
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja annikka » Su Tammi 06, 2008 17:57

Ensimmäinen shounen-ai/yaoi päätyi käsiini ollessani 14-vuotias ja siitä se on vain jatkunut. Nykyisin olen siis 17-vuotias.

Itse en kyllä ole varma minkä ikäisille antaisin edes shounen-aita käsiin... joskus naureskelin kun 11-vuotias tyttö selitti minulle olevansa suuri Gravitation-fani. Ei siinä sinänsä mitään, mutta en vain tiedä onko siinä jotain vikaa. Nimittäin... no, pidän sinänsä shounen-aille asetettua Amerikan mallin 16 vuoden ikärajaa ihan hyvänä, vaikka en itsekään sitä ole koskaan noudattanut.
aka pottums.
myanimelist || last.fm

Avatar
chinor
Viestit: 141
Liittynyt: Ke Marras 08, 2006 21:44
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja chinor » La Helmi 09, 2008 02:12

Itselläni ikää löytyy 19 vuotta, yaoiin tutustuin vasta kun olin lähemmäs 18, sitä ennen se ei kiinnostanut, vaikka shounen-ai olikin jo ollut tuttua vuoden, pari. Mitäköhän olisin ollut, ehkäpä 16 tai 17 kun shounen-ai löysi tien minun luokseni (tai toisinpäin).

Ikärajoista:
Itse en antaisi alle 15-vuotiaalle ainakaan yaoia, shounen-ai nyt on niin "lällyä", että siihen en välttämättä laittaisi ikärajaa ollenkaan. Yaoi kuitenkin on "rankempaa kamaa", eikä sitä mielestäni tulisi lapsille antaa. Nim. Ei minulle vaan näytetty koskaan mitään missään mikä sisälsi vähänkin seksiä ainakaan ennen kuin olin 16, syyllä "et sä saa kattoo ku oot nii nuori". Mutta taas toisaalta haluaisin kovasti uskoa lasten ja nuorten omaan päättelykykyyn ja tahtoon valita, mitä haluavat lukea ja mitä eivät. En minäkään yaoin pariin hakeutunut kuin vasta sitten, kun siltä tuntui.

Mutta että niin, sinällään vaikea kysymyshän tämä on, viranomaiset tahtovat yhtä ja kuluttajat toista :/
誰にも優しく愛に生きる人~ あにき~!! | ミカンせいじん | 「森の安藤」

Avatar
Rakume
Viestit: 5
Liittynyt: Ma Tammi 21, 2008 16:18
Paikkakunta: Riihimäki

Viesti Kirjoittaja Rakume » Su Helmi 10, 2008 10:39

-
Viimeksi muokannut Rakume, Su Tammi 23, 2011 22:47. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Nagisa_Sensei
Viestit: 25
Liittynyt: Su Helmi 10, 2008 08:37
Paikkakunta: Manor of Sleep
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Nagisa_Sensei » Ma Helmi 11, 2008 21:27

chinor kirjoitti:Itselläni ikää löytyy 19 vuotta, yaoiin tutustuin vasta kun olin lähemmäs 18, sitä ennen se ei kiinnostanut, vaikka shounen-ai olikin jo ollut tuttua vuoden, pari. Mitäköhän olisin ollut, ehkäpä 16 tai 17 kun shounen-ai löysi tien minun luokseni (tai toisinpäin).

Ikärajoista:
Itse en antaisi alle 15-vuotiaalle ainakaan yaoia, shounen-ai nyt on niin "lällyä", että siihen en välttämättä laittaisi ikärajaa ollenkaan. Yaoi kuitenkin on "rankempaa kamaa", eikä sitä mielestäni tulisi lapsille antaa. Nim. Ei minulle vaan näytetty koskaan mitään missään mikä sisälsi vähänkin seksiä ainakaan ennen kuin olin 16, syyllä "et sä saa kattoo ku oot nii nuori". Mutta taas toisaalta haluaisin kovasti uskoa lasten ja nuorten omaan päättelykykyyn ja tahtoon valita, mitä haluavat lukea ja mitä eivät. En minäkään yaoin pariin hakeutunut kuin vasta sitten, kun siltä tuntui.

Mutta että niin, sinällään vaikea kysymyshän tämä on, viranomaiset tahtovat yhtä ja kuluttajat toista :/
Olen 14 v. (kesällä 15 v.) Ja silti pystyn lukemaan miltein mitä tahansa, jota netin uumenista voi löytää. ( kyllä, hardcore ja kaikki menee) Koska tiedän hyvin, että pystyn lukemaan sitä. Ja iän ei pitäisi olla suurin merkitys, sillä ihminen tietää ja tuntee rajansa. Mutta tässä oma mielipiteeni:

Kyllä ihmisten pitää itse tietää, mitä pystyy lukemaan. Tietenkin on tämä pikku raja, joka on siinä, että alle 10 vuotiaille en kuitenkaan yhtään shounen ai/yaoi/hentai mangaa antaisi. On sentään vielä järki päässä. ( en aio liata tahallani puhtaita mieliä siksi, että omani on liiankin likainen... ) Jos on yli 10 vuotias, on koulussa jo varmasti joskus puhuttu seksistä ja sen sellaisesta muutenkin.

Mutta yli 10 v. voisin antaa shounen ai mangoja.
Yli 13 vuotiaille antaisin jo yaoi mangoja, koska he osaavat jo itsekin sanoa, milloin eivät pysty lukemaan ja milloin pystyvät. Itse oli vielä vähän päälle 13, kun luin ensimmäisen yaoi mangani. Ja tiesin, missä rajani menivät.
" I'm sorry, my dear Knight. I'll be going before you, but remember. "

"Our hearts are Always as One"

!!!!!Code Geass R2 Tulee Huhtikuussa!!!!!

Avatar
Nakki
Viestit: 98
Liittynyt: To Marras 11, 2004 18:55
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Nakki » La Maalis 15, 2008 21:27

Nagisa_Sensei kirjoitti: Olen 14 v. (kesällä 15 v.) Ja silti pystyn lukemaan miltein mitä tahansa, jota netin uumenista voi löytää. ( kyllä, hardcore ja kaikki menee) Koska tiedän hyvin, että pystyn lukemaan sitä. Ja iän ei pitäisi olla suurin merkitys, sillä ihminen tietää ja tuntee rajansa. Mutta tässä oma mielipiteeni:

Kyllä ihmisten pitää itse tietää, mitä pystyy lukemaan. Tietenkin on tämä pikku raja, joka on siinä, että alle 10 vuotiaille en kuitenkaan yhtään shounen ai/yaoi/hentai mangaa antaisi. On sentään vielä järki päässä. ( en aio liata tahallani puhtaita mieliä siksi, että omani on liiankin likainen... ) Jos on yli 10 vuotias, on koulussa jo varmasti joskus puhuttu seksistä ja sen sellaisesta muutenkin.

Mutta yli 10 v. voisin antaa shounen ai mangoja.
Yli 13 vuotiaille antaisin jo yaoi mangoja, koska he osaavat jo itsekin sanoa, milloin eivät pysty lukemaan ja milloin pystyvät. Itse oli vielä vähän päälle 13, kun luin ensimmäisen yaoi mangani. Ja tiesin, missä rajani menivät.


Tässä asiassa kun on vaan yksi mutta: vaikka alaikäinen henkilö kuinka tuntisi ja tietäisi olevansa valmis johonkin, on päätösvalta silti holhoojalla. Tämä seikka ei tietenkään ole ikinä estänyt lapsia lukemasta pornoa, mutta itse länttäisin seksiä kuvaavan materiaalin ostamisen ikärajan sinne kuuteentoista, mikä käsittääkseni Suomessa on laillinen ikä ostaa muutakin pornografista kirjallisuutta (eli lehtiä). Animoitua pornoa en rinnastaisi välttämättä näyteltyyn pornoon, joten senkin ikärajan asettaisin kuuteentoista sen kahdeksantoista sijaan.

Shounen Ai on toki asia erikseen, seurustelua/halipusimista/kädestäpitämistä sisältävien tarinoiden ikärajasuosituksen ei pitäisi nousta sen mukaan, mitä sukupuolta hahmot edustavat.

Itse en välttämättä olisi kovinkaan innostunut, jos alle kuusitoistavuotias lapseni lukisi pornografista (eli reilusti seksiä käsittelevää) materiaalia, mutta asiasta toki keskusteltaisiin ja yritettäisiin päästä yhteisymmärrykseen siitä, mikä on sopivaa ja mikä kiellettyä. Nykyään lähes kaikki vanhemmat ovat toivottoman pihalla siitä, millaista materiaalia pikku kullannuput kuluttavat, mutta ei se oikeasti ole mitenkään lapsen oikeuksia rajoittavaa tai silkkaa ilkeilyä jos lasta kielletään/estetään katsomasta seksiä kuvaavaa viihdettä. Ropnoa on aikaa lukea koko loppuelämä sitten, kun saa lopultakin itse päättää kaikista omista asioistaan.

Oma ikäni on siis piakkoin 20, oman yaoi-urani aloitin siinä 13-vuotiaana näillä surullisenkuuluisilla HP-slashfanficeillä. Äiti valvoi, minkälaisia tekstejä luin, ja NC-17- ficcejä sain (luvallisesti...) lukea 15-vuotiaasta lähtien. Nyt kun asun omillani ja saan katsoa omalta tietokoneeltani juuri niin irstasta saastaa kuin haluan, en koe itseäni mitenkään sorretuksi siksi että kotona oli yksi yhteinen tietokone näkyvällä paikalla. Vanhemmat omistavat talon, tietokoneen ja nettiliittymän -> vanhemmat saavat päättää mitä tietokoneella saa ja mitä ei saa tehdä.
Olemassaolo - loassa melo
- Alivaltiosihteerin palindromirunokirja

Avatar
soinap
Viestit: 367
Liittynyt: Ti Maalis 25, 2008 19:28
Paikkakunta: Forssan seutu

Viesti Kirjoittaja soinap » La Huhti 12, 2008 20:56

Melkein 14-vuotias yaoi-harrastaja on ainakin täällä ruudun takana. Mielestäni on jokaisen oma asia, onko valmis katsomaan yaoita, vai ei. Ja itse olen katsonut vähän kaikkea jo, että tuo on enemmänkin söpöä kuin kauheaa. Muutenkin tuollaiset homo-jutut ovat aina olleet jotenkin eri tuntuisia katsella ja lukea, kuin normaalit hetero-suhteet huonoilla parituksilla. (mikä selitys!)

Avatar
escape_rope
Viestit: 692
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 22:02
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja escape_rope » La Huhti 12, 2008 21:51

Paha minun sanoa, sillä itse aloitin mangan/animen ja myös yaoin harrastamisen kunnolla vasta reilu vuosi sitten, jolloin olin 17-vuotias. Mutta jos näin taakse päin elämääni katson, niin voisin sanoa, että olisin ollut valmis yaoille varmasti jo siinä 14 vuoden iässä. Riippuu tietysti vähän millaista tavaraa silloin olisi lukenut ja katsonut. En nimittäin vieläkään tykkää mistää liian hardcoresta, tosin tuskin koskaan tulen pitämäänkään. Se on vaan niin makuasia.
Nyt kun ajattelen 10-vuotiasta pikkusiskoani, niin voin jo heti sanoa, etten ole tyrkyttämässä hänelle edes mitään shounen-aita. Ei tod. eijeijei. Ehkä sitten parin kolmen vuoden päästä voisin vinkata sille, että: "Heeeeeij, kato tää poika pussaa toista poikaa tosisöböööhihkuuniinku eiksookkin!" (Nyt vaan sitten katsellaan poikakuvia koneella siskolta piilossa ja pidetään se erossa yaoimangoistani, joita se tahtoisi kyllä kovin tutkailla. Pitää vain siis sanoa aina sille, että ne on aikuisille, k-18, eli sinä et saa lukea.)
Sanoisinkin, että suosittelen shoinen-aita vähintään yläkouluikäisille, eli sellaisille 13-vuotiaille ja siitä ylöspäin. Yaoita vuoden pari vanhemmille, riippuu tietenkin millaista se on, ihan pehmoa vaiko vähän rankemman puoleista. Nämä hardcoret menisivät mielestäni sitten 16 ja ylös -vuotiaille.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen yaoi-keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 42 vierailijaa