Shota, Loud and Clear

Kunhan aihe jotenkin läheltä liippaa yaoita tai shounen ai:ta, sana on täällä melkoisen vapaa.

Valvoja: Yaoi.fi / aktiivit

Avatar
Candace
Viestit: 175
Liittynyt: Su Syys 04, 2005 22:34

Shota, Loud and Clear

Viesti Kirjoittaja Candace » Ma Syys 19, 2005 20:14

Minä, Candace, kuulin Shotasta vasta tällä palstalla ja alkureaktioni varsin järkyttynyt. Selitin siitä kauhuissani, jopa psykologilleni... mutta samalla se herätti minussa varsin pirullisen mielenkiinnon aihetta kohtaan ja kun luin ensimmäiset One Piece fan-fictini (vain edelleen tutkiakseni aihetta lisää...) olin jäänyt koukkuun......

Mutta edelleen minun on painotettava, että viehdyn Shotasta vain silloin, kun kyseessä on POJAN ja MIEHEN välinen suhde (ei tytön ja miehen...) Sillä ei ole väliä minkä ikäinen mies on kyseessä, mutta alle 13-vuotias poika aiheuttaisi lähinnä etomista, enkä usko, että kukaan mieleltään suhteellisen täysissä järjissään oleva Shota-taiteilija siitä nuorempaa siihen laittaisikaan.

Miksi ei tyttö? No, vosin pitää saarnan tytön kehon kehittymisestä ja valmiudesta sellaiseen... vaikka kauhukseni tiedän, että vielä nykyaikanakin 12 vuotiaat tytöt ovat saaneet vauvoja..... mutta ehkä suurin syy on että naisena helpommin samaistuisin tyttöön ja se taas aiheuttaisi sangen ikäviä mielikuvia... mutta aikuisena naisena taas samastun pojan ja miehen välisessä tarinassa siihen mieheen.

Oi, ei huolta! Minä KÄYN terapiassa :D

Jos sanon, että minua kiehtoo tarinat nuorten poikien ensimmäisistä seksi-seikkailuista, niin miksi ei sitten esim. kaksi 15 vuotiasta? No... miten sen selittäisin? Siinä yhdistyy kahden eri maailman kohtaaminen, lapsuuden ja aikuisuuden, sekä viattomuuden ja (turmeltuneen?) kokemuksen ja myöntäkää, että kun kaksi ihmistä ei tiedä mitä tekee niin siitä seuraa vain sähellystä ja kivuliaita tilanteita ja sitä on varsin ikävä seurata......

Olemme Charhan kanssa keskustelleet tästä jo useassa off-topicissa, mutta halusin luoda sille aivan oman osion, jonne kaikki saavat tuoda oman mielipiteensä. Tiedän jo etukäteen, että tämä aihe jakaa mielipiteet hyvin, hyvin jyrkästi kahtia, mutta eikö sellainen ole sitä kaikkein tuottoisinta keskustelua? :D

Mutta luulen, että minun on maineeni vuoksi lisättävä, että tosielämässä jos saisin tietää 13 vuotiaan ja 30 vuotiaan suhteesta niin ilmoittaisin kyllä viranomaisille.

Avatar
starscream
Viestit: 695
Liittynyt: Su Syys 07, 2003 21:03
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja starscream » Ma Syys 19, 2005 21:40

Tykkään yaoipojistani eniten täysi-ikäisinä, mutta kyllä sellaiset 15+ vuotiaat yleensä hyväksyn sen kummemmin asiaa edes ajattelematta. Sitä nuoremmat sitten... Riippuu niin paljon tarinasta. En jaksa kiinnostua pikkulapsista päähenkilöinä, enkä tykkää sellaisista jutuista mistä jää kauhea hyväksikäyttö-fiilis. Ikäerosta voi kuitenkin repiä kiitettävän paljon angstia ("nyyh! hän ei voi olla tosissaan suhteeni koska olen vasta lukiolainen!"), ja mangamaailmassa kaikki ovat kuitenkin... nuorempia kuin oikeat ihmiset (huono esimerkki, kun en edes tarkkaa ikää muista, mutta eikö esim. Gravitationin Eiri Yuki ole muka jotain 21-vuotias? enpä usko).

En siis tarkista mangapoikien henkkareita ennen kuin alan lukemaan, ja harvoin sitä ikää niin selvästi mainitaankaan ellei lue ainoastaan jenkkikäännöksiä joissa kaikki ovat yli 18 (ja jos eivät ole ennestään niin käännöksen jälkeen ainakin ovat). En ole silti varsinaisesti mikään shota-fani, mutta kuitenkin enemmän sen puolesta kuin vastaan, jos joku siitä tykkää niin saa tykätä, kaikki täälläkin toivottavasti erottavat fiktion ja todellisuuden rajan. Muutaman kerran olen törmännyt epäsuorasti "tykkäät shotasta -> olet kauhea pedofiili" -asenteeseen, ja siitä on jäänyt enemmän paha maku suuhun kuin mistään shotasta itsessään.

Mikä edes on rajana, että mangaa pidetään shotana? Alle 12-vuotiaat hahmot? Alle 18-vuotiaat hahmot? Entä ne hahmot, jotka ovat yli 18, mutta näyttävät mangakan tyylistä johtuen joka tapauksessa 12-vuotiailta?

Avatar
Candace
Viestit: 175
Liittynyt: Su Syys 04, 2005 22:34

Viesti Kirjoittaja Candace » Ma Syys 19, 2005 21:57

starscream kirjoitti:Entä ne hahmot, jotka ovat yli 18, mutta näyttävät mangakan tyylistä johtuen joka tapauksessa 12-vuotiailta?
Ei näkö niinkään vaan asenne... tulee mieleen alaikäiseen sekaantumis-oikeudenkäynnit "Se näytti 18-vuotiaalta!", mutta vakavasti puhuen. Minua kiusaa, kun kaikkea iso-silmä, söpö-höpö mangaa pidetään toisinaan pedofiliana, kun kysymys on loppujen lopuksi vain taiteilijan tyylistä. Pidän Cherry Softin Hentaista, koska hahmot ovat niin iso-silmäisiä ja viattoman oloisia, että se luo jännittävän kontrastin, kun ne alkavat puuhata ilman vaatetusta, mutta nyt meni TAAS off-topiciksi! :evil: miten opin pysymään aiheessa!?

Mutta mikä tekee Shotasta Shotan...? Nyt minun on vaikea keskittyä aiheeseen, kun taustalla kuuluu uutiset joissa kerrotaan 30 alaikäisen joutuneen hyväksikäytön kohteeksi... mutta ehkä juuri se. Shotassa ei ole minusta kyse hyväksikäytöstä vaan seksistä kahden eri-ikäisen välillä ja se on aihe joka minua kiehtoo hyvin henkilökohtaisella tasolla :D

Bleh! Onhan tosin hyvin useassa Hentaissakin kyse vain hyväksikäytöstä, joka kiihottaa toisia seksuaalisesti. Mutta en tiedä toistanko taas itseäni (sama pää, kesät talvet), mutta en vain pidä NCSstä tai raiskauksesta Hentaissa, sillä se saa minut samaistumaan raiskattavaan ja sellaisesta on vaikea innostua... mutta Yaoissa pidän siitä (koska samaistun raiskaajaan! Kiäh kiähj!)ja luoja minua auttakoon ehkä myös Shotassa, mutta siitä saa myös kivan spatterin, kun poika kasvaa isoksi ja käy kostamassa molestoinnin :lol: Tällä tavalla saan vain miesten vihaajan asenteen, mutta voi sentään minulla ei ole mitään miehiä vastaan :D (sidottuna ja vaaleanpunaisissa tangoissa).

Avatar
starscream
Viestit: 695
Liittynyt: Su Syys 07, 2003 21:03
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja starscream » Ma Syys 19, 2005 22:22

Itse ajattelin tällä kertaa hyväksikäytöllä paremminkin henkistä sellaista; on oikeastaan sellainen teema mistä tykkään niin kauan kuin henkilöt ovat aikuisia ja pystyvät halutessaan muuttamaan tilanteen, mutta lasten ja nuorten manipulointi ei mene alas ihan samalla tavalla. (Toisaalta, riippuu taas niin paljon tarinasta.)

Avatar
Arana
Viestit: 108
Liittynyt: Ke Huhti 13, 2005 16:16
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Arana » Ma Syys 19, 2005 22:31

Noh, aiheesta nyt olen taruillut useammassakin topicissa, mutta koontia, koontia. Shota ei iske, koska ne pikkupojat ovat toistensa klooneja ja huonoja sellaisia.

Ja sanoisin vielä, että itse miellän suurimman osan shota-pojuista ihan alle 13-vuotiaiksi. 9-12 olisi lähempänä sitä oikeaa ikähaarukkaa. Jostain olen vieläpä lukenut määrittelyn, että shota kuvaa suhdetta aikuisen miehen ja alle 12-vuotiaan pojan välillä. Vaikka ne pojulit useimmiten käyttäytyvät itse asiassa kuin viisivuotiaat. Mietitäänpä nyt vaikka Mizuno Toukon ukepojuja. Heissä kyllä jonkin verran iät tuntuisivat vaihtelevan, mutta pääasiassa vaikuttaisivat aivotoiminnallisesti ameeban tasolle jääneiltä 5-9-vuotiailta kakaroilta. Kyllä heidät varmaan hieman vanhemmiksi on alunperin tarkoitettu, mutta eivätpä luo oikein sellaista kuvaa minun silmääni. Tietyssä määrin viattomuus on hyväksi, mutta shotan kanssa mennään usein liiallisuuksiin. Sitä paitsi ei mielestäni ole erityisen kaunista tavaraa, kun sellainen 9-vuotiaan näköinen poika runkkaa, vaikka vähäisen biologiantuntemukseni mukaan hänen ei pitäisi vielä sukukypsä olla. Jokin yhtälössä tökkii.

Ovatkos muuten shota-kokemuksesi pääosin fanfictionista peräisin, candance? Koska itse en ole lainkaan ficeissä shotaan törmännyt, vain ihan virallisissa japanilaisissa shota-nimikkeissä, jotka antavat uskoakseni aivan erilaisen kuvan ko. taiteenalasta.

Nyt viime päivinä olen oikeastaan mietiskellyt, että voisi olla ihan kiva, jos saisi käsiinsä jonkin loli-mangan, jotta voisi vertailla paremmin shotan ja lolin lapsikuvaa. Ihan elävistä pojista taasen sanoisin sen verran, että voisihan se olla kokemus nähdä, millaista se olisi. Jotkin yaoisarjat, joita olen lukenut, ovat venyttäneet inhokynnystäni aika lailla, joten uskoisin pystyväni katsomaan. Tosin tässä tulee vastaan laki ja ei olisi varmastikaan hirveän mukavaa katsella lapsipornoa tietäen samalla, että jossain täällä maailmassa on nyt ihan oikeasti se pikkupoika, jota on hyväksikäytetty ja kenties ihan parhaillaan kärsii seurauksista. Mutta teoriassa voisi olla jossain määrin jopa mielenkiintoista.

Kyllä minulla on positiivisiakin kokemuksia shotasta ollut, esimerkiksi koin Elle to Takara -mangan semen erittäin moniulotteisena ja onnistuneena hahmona ja hänellä ja ukella oikeasti tuntui jopa synkkaavan. Ja sitten Awakening Puperty oli hyvin raastava ja mielenkiintoinen tarina kahdesta juuri yläasteelle siirtyvästä pojasta, mutta tämä alkaa varmaan jo olla aika rajamailla, ei ihan shotaa enää. CJ Michalskilta on myös tullut vastaan muutama hyväkin shotakonitus.
Missing Link - elitistifanitytön animangablogi

Avatar
Candace
Viestit: 175
Liittynyt: Su Syys 04, 2005 22:34

Viesti Kirjoittaja Candace » Ma Syys 19, 2005 22:59

Arana kirjoitti:Ovatkos muuten shota-kokemuksesi pääosin fanfictionista peräisin, candance? Koska itse en ole lainkaan ficeissä shotaan törmännyt, vain ihan virallisissa japanilaisissa shota-nimikkeissä, jotka antavat uskoakseni aivan erilaisen kuvan ko. taiteenalasta.
Häpeän(?) tunnustaa, hyvä Arana, että Shota kokemukseni ovat AINOASTAAN peräisin fan-ficteistä.... luulen, että juuri siksi minulla on siihen niin positiivinen kanta, sillä fan-fictit tuntuvat (siis vain tuntuvat, en ole sentään selvännäkijä....) olevan sangen nuorten henkilöiden kirjoittamia (mikä on "nuori"? No, tässä tapauksessa alle 30) ja vaikka ne eivät ole kovin soft coreakaan niissä ei mennä kovin härskiin liiallisuuksiin ja niissä mitä olen lukenut, Semet lopettavat jos Uke sitä vaatii. Ja myöskin nuo One Piece fictit ovat 13 vuotiaan (ehkä tästä asetin itselleni alaikä rajan) ja reilusti keski-ikäisen miehen välisiä ja hupaisasti ja tahattomasti itse mangassakin on näiden kahden välillä jonkin asteista kemiaa. Ehkä näen näin koska luin fictin ensin ja sitten vasta mangan.

Hiukan minua hermostuttaa, mutta tuo äskeinen menee hiukan ikärasismin puolelle, sillä minunkin on pakko myöntää, että jos tapaisin kirjailijan ja hän olisi keski-ikäinen itsekin, niin se saisi minut ottamaan askelen taaksepäin... mutta entä minä itse sitten? Tuleeko minunkin lopettaa Shotan tekeminen, kun itse tulen keski-ikään vain välttääkseni aiheuttamasta pahaa verta?

Distress sanoi minulle toisella palstalla, että kun kyse on seksuaalisuudesta menee helposti puurot ja vellit sekaisin... taisin todella ymmärtää sen vasta nyt. On vaikeaa käsitellä arkaa aihetta silloinkin kun kyse on fiktiosta ja harmittomasta viihteestä.

Minulla itselläni on hyvin läheisiä kokemuksia pedofiilien ja insestin kanssa, joten ymmärrän hyvin kun sanoit lapsista todellisessa maailmassa, jotka kärsivät siitä parhaillaan tai kokevat sen seurauksia...ja tässä minä teen siitä surutta viihdettä...mutta väkivalta on yhtä todellista ja siitäkin tehdään viihdettä. Tämä on kauhea noidankehä, jonka ainoa ratkaisu olisi vain tehdä viihdettä nallekarhuista jotka tanssivat piirissä, mutta ehdottamasti tyttö-poika pareissa, jottei taas päädyttäisi piilo-homosteluun.

Tämän laitoin lähinnä sarkasmiksi itseäni kohtaan, sillä minä usein, liian usein päädyn tekohurskastelemaan.

Avatar
Arana
Viestit: 108
Liittynyt: Ke Huhti 13, 2005 16:16
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Arana » Ti Syys 20, 2005 19:57

Candance kirjoitti:Häpeän(?) tunnustaa, hyvä Arana, että Shota kokemukseni ovat AINOASTAAN peräisin fan-ficteistä.... luulen, että juuri siksi minulla on siihen niin positiivinen kanta, sillä fan-fictit tuntuvat (siis vain tuntuvat, en ole sentään selvännäkijä....) olevan sangen nuorten henkilöiden kirjoittamia (mikä on "nuori"? No, tässä tapauksessa alle 30) ja vaikka ne eivät ole kovin soft coreakaan niissä ei mennä kovin härskiin liiallisuuksiin ja niissä mitä olen lukenut, Semet lopettavat jos Uke sitä vaatii. Ja myöskin nuo One Piece fictit ovat 13 vuotiaan (ehkä tästä asetin itselleni alaikä rajan) ja reilusti keski-ikäisen miehen välisiä ja hupaisasti ja tahattomasti itse mangassakin on näiden kahden välillä jonkin asteista kemiaa.
Älä häpeä, et ole jäänyt mistään paitsi. Pitäisi varmaan minunkin tarttua niihin ficceihin ja hankkia itselleni positiivisempi kuva shotasta, jos sellainen niistä löytyy. Pointtini kuitenkin oli, että mangasta löytyvä shota ja fanfic-shota ovat kaksi aivan eri asiaa siinä, missä piirretty ja filmattu shotakin. En sitä kyllä aina jaksa ottaa laskuihin, kun arvostelen shotaa genrenä, koska en itse ole lukenut sitä kuin tältä tietyltä alueelta.
starscream kirjoitti:Mikä edes on rajana, että mangaa pidetään shotana? Alle 12-vuotiaat hahmot? Alle 18-vuotiaat hahmot? Entä ne hahmot, jotka ovat yli 18, mutta näyttävät mangakan tyylistä johtuen joka tapauksessa 12-vuotiailta?
Monet yaoiin liittyvät fanipohjaiset sanastot ainakin esittävät shotan juuri tuon alle 12-vuotiaat -rajan kanssa, kuten mainitsin aikaisemmin, mutta sinänsä virallisesti pedofiliaahan tapaus on käsittääkseni, jos lapsonen on alle 18-vuotias ja se toinen sitten tästä reilusti vanhempi, mikä tekeekin jo määrittelyn vähän vaikeammaksi. Itse suosin tuota kahdentoista ikärajaa, ehkä koska se ensimmäisenä iskostui päähäni, tai sitten en viitsi alle 18-vuotiaita niin sakkolihaksi tunnistaa, kun en itsekään vielä täysi-ikäinen ole.

Ne 12-vuotiaan näköiset täysi-ikäiset laskisin itse kyllä kokonaan shotan rajojen ulkopuolelle, koska sellaiset hahmothan yleensä esitellään varsin selvästi täysi-ikäisiksi, eikä siinä pitäisi ongelmaa olla. Harvoin on tullut edes vastaan niin nuoren näköisiä yksilöitä. Yleensä ne reilusti nuoremman näköiset näyttävät mangastandardeilla mielestäni siinä yläastelaisen tai lukiolaisen ikäisiltä.
Candance kirjoitti:Minulla itselläni on hyvin läheisiä kokemuksia pedofiilien ja insestin kanssa, joten ymmärrän hyvin kun sanoit lapsista todellisessa maailmassa, jotka kärsivät siitä parhaillaan tai kokevat sen seurauksia...ja tässä minä teen siitä surutta viihdettä...mutta väkivalta on yhtä todellista ja siitäkin tehdään viihdettä.
Itse ajattelen paljon niin, että puhtaasti viihteelliseltä kannalta katsottuna maailma olisi minulle paljon vähemmän kiintoisa paikka, mikäli kaikkea sitä pahaa, mitä ympärilläni tapahtuu jatkuvasti, ei olisi. Valitettavasti todella varoittavan minäkeskeinen aate, mutta ei se kaikenlaisen kärsimyksen viihteellistäminen mikään uusi keksintö ole. Mutta sinänsä, eiväthän ne fiktiiviset hahmot missään seurauksista kärsi, ainakaan eivät lukijoiden päiden ulkopuolella, joten kaiketi heitä voi suruitta retuuttaa niin henkisesti kuin fyysisestikin ja ilman suuria omantunnontuskia.
Missing Link - elitistifanitytön animangablogi

Avatar
Candace
Viestit: 175
Liittynyt: Su Syys 04, 2005 22:34

Viesti Kirjoittaja Candace » Ti Syys 20, 2005 20:24

Arana kirjoitti:Pointtini kuitenkin oli, että mangasta löytyvä shota ja fanfic-shota ovat kaksi aivan eri asiaa siinä, missä piirretty ja filmattu shotakin.
Filmattu Shota...... urp, pyydän, söin juuri äsken.....

On totta, että fiktiiviset hahmot eivät kärsi nyt tai seuraamuksista ellei taiteilija niin halua, vaikka ne sahaisi kahtia. Mutta tässä päästään kukkahattu-täti/Suomen kulttuuri ministeri näkökantaan, jonka mukaan kaikki tälläinen tulisi kieltää ja sensuroida, koska se on haitallista toisille. Myönnän, ettei moni insestin/pedofilian uhri välttämättä Shotaa fanita, mutta olen sanonut jo aiemmin, että manga-kirjan voi sulkea ja dvd:llä ampua kiekkoja jos se ei kiinnosta. Minä en edelleenkään ymmärrä, miksi huvi pitäisi kieltää meiltä paatuneilta, jotka eivät enää saa kiksejään vähemmästä. Ja vanhemmat vahtikoot itse mitä heidän mukelonsa lukevat.

Minua kyllä hiukan häiritsee oma Shota-kiinnostukseni, sillä olen reilusti yli täysi-ikäinen... oho ho ho!

Avatar
Aoneko
Viestit: 41
Liittynyt: Su Tammi 23, 2005 21:13
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Aoneko » Ke Syys 21, 2005 04:16

Hieman off: Käsittääkseni Suomessa 16 on se ikä, jonka jälkeen saapi harrastella seksiä minkä ikäisen kanssa tahansa. Ja silloin, kun toinen on alle tuon iän, mahdollisen rangaistuksen kärsii se aikuinen osapuoli, luonnollisesti. </off>

Jos oletamme, että shotan "ikäraja" on tuo 12, niin enpä voi siitä itse juurikaan sanoa kiinnostuvani. Aivan kuten Aranakin sanoi, shotassa pikkupojat ovat suurimmaksi osaksi huonoja klooneja toisistaan. En juuri muutenkaan innostu lampisilmä-uke/viirusilmä-seme -asetelmasta, ja shotassa tämä on usein vielä niin yltiökorostettua, että tulee paha olo. Eikä itkuisten poikien (fiktiivistenkään) raiskaaminen ole se minun teekupposeni.

Ainoa ehkä osittain shotaksi luokiteltava sarja, joka on herättänyt kiinnostukseni, on Loveless (puhun jälleen kerran enemmänkin mangasta kuin animesta), jossa Ritsuka/Soubi -kaksikon valtasuhteet on väännetty niin nurin ja solmuun, että mielenkiintoni väkisinkin heräsi. ^^' En tässäkään tapauksessa pysty ongelmitta kuvittelemaan pitkälle menevää seksiä näiden kahden välille, mutta se eroottinen lataus, mikä näiden hahmojen välillä on, on kyllä kutkuttavaa. Luultavasti kuitenkin loppujen lopuksi kyse on enemmänkin siitä, että saan kicksejä oudoista ja "moraalisesti arveluttavista" suhteista, kuin siitä, että suhteen osapuolet ovat, tässä kyseisessä tapauksessa, yliopisto-opiskelija ja 12-vuotias koulupoika.
"What's wrong with running away from reality if reality sucks?"

Avatar
Candace
Viestit: 175
Liittynyt: Su Syys 04, 2005 22:34

Viesti Kirjoittaja Candace » Ke Syys 21, 2005 10:54

Aoneko kirjoitti:Hieman off: Käsittääkseni Suomessa 16 on se ikä, jonka jälkeen saapi harrastella seksiä minkä ikäisen kanssa tahansa. Ja silloin, kun toinen on alle tuon iän, mahdollisen rangaistuksen kärsii se aikuinen osapuoli, luonnollisesti. </off>

Jos oletamme, että shotan "ikäraja" on tuo 12, niin enpä voi siitä itse juurikaan sanoa kiinnostuvani. En juuri muutenkaan innostu lampisilmä-uke/viirusilmä-seme -asetelmasta, ja shotassa tämä on usein vielä niin yltiökorostettua, että tulee paha olo. Eikä itkuisten poikien (fiktiivistenkään) raiskaaminen ole se minun teekupposeni.
Minun ongelmani on... että, vaikka olenkin ollut Yaoista innostunut taitelija jo kauan tai ehkä paremminkin olen homoseksuaalinen taitelija, joka nyt vain tekee tarinoita ja taidetta, jotka tulevat luontevammin. Opettelen vasta nyt näitä termejä ja hämmästelen kuinka monille aiheille on jo olemassa oleva genre, kuten nyt vaikka Furry ja Shota. Vaikka keskustelun vuoksi onkin helpompaa sanoa, että tekee vaikka Shotaa, niin ikäväkyllä siihen liittyy jo tietynlainen sääntöjen verkko ja nippu ennakkoluujoja mikä saa "teoksen" huonoon valoon, ennen kuin lukija on sitä vilkaissutkaan, joten välillä sen vuoksi en mielelläni sano ääneen mihin genreen tarinani kuuluvat, vaikka nykyään saan kiksini siitä, että teen 'homopornoa'. Ja ajatella, että ennen tuloani tänne foorumille minulla oli niin valtaisia estoja tehdä sellaista, että se sai koko taiteen tekemisen tuntumaan varsin ikävältä. Huomasin kuinka tärkeää on tehdä juuri sitä mikä kiinnostaa itseä, välittämättä yhteiskunnan tai perheen paineista, vaikka se on hyvin, hyvin vaikeaa.-offtopic

Mutta minusta alkaa tuntua, että genret liikkuvat ääripäästä toiseen ja jos Shota TODELLA on vain pedofiliaa ja käsittelee alle 12-vuotiaiden raiskaamista minunKIN on vaikea sitä hyväksyä... MUTTA 'Shota' mistä minä pidän liikkuu rankkojen ikärajojen kanssa, sillä periaatteella, että toinen on alaikäinen JA molemmat ovat miespuolisia (ihan vain henk.koht.perversioiden takia :D )kun aloin tehdä nykyistä tarinaani lähdin todella sillä periaatteella, että kun ollaan Suomessa (tarina tosin sijoittuu mielikuvitus Saksaan....) niin sallittu ikäraja seksille on 16. Sillä 16 vuotias VOI olla vielä aika kokematon seksin suhteen, muistakaa, että olen vanhempaa sukupolvea, kuin te....... :cry:

MUTTA edelleen korostan, että minua viehättää suunnattomasti MYÖS tarinat joissa on 13 vuotias poika ja huomattavasti vanhempi mies. Luoja nähköön minkä vuoksi ja tämän tarinan jälkeen voi olla, että teen sellaisen :wink:

Keskustelun vuoksi sanottakoon, että minua etoo itkuisten minkä-ikinä-ikäisten raiskaaminen. (Ainakin siinä tapauksessa, jos sitä itkua kestää koko actin ajan.)

Avatar
starscream
Viestit: 695
Liittynyt: Su Syys 07, 2003 21:03
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja starscream » Ke Syys 21, 2005 12:59

Candace kirjoitti:ja jos Shota TODELLA on vain pedofiliaa ja käsittelee alle 12-vuotiaiden raiskaamista minunKIN on vaikea sitä hyväksyä...
Se ei ole VAIN sitä. Niin kuin muukin yaoi, shota voi olla myös romanttista ja raiskausvapaata, ja päähenkilöinä voi olla nuoren pojan ja vanhemman miehen (tai naisen) sijasta myös pelkästään nuoria poikia. Riippuu niin paljon julkaisijasta, kohderyhmästä, tekijästä jne. Ja jos pidettäisiin se ruma pedofiili-sana nyt pois tästä keskustelusta. ^^;;
Candace kirjoitti:muistakaa, että olen vanhempaa sukupolvea, kuin te.......
Olen ollut siinä uskossa että olet jotain 20-30 vuoden väliltä, kuten tuntuu olevan myös suurin osa tämän foorumin vakiokävijöistä? Toisaalta tunnen myös 40-50 vuotiaita jotka pitävät animesta, ja jos en henkilökohtaisesti, niin tiedän saman ikäisiä jotka pitävät yaoista.

Avatar
Candace
Viestit: 175
Liittynyt: Su Syys 04, 2005 22:34

Viesti Kirjoittaja Candace » Ke Syys 21, 2005 14:36

starscream kirjoitti:Ja jos pidettäisiin se ruma pedofiili-sana nyt pois tästä keskustelusta. ^^;;
Ah, mielellään! :D Aloitin itse tämän keskustelun ja TIESIN, että tulee hyvin jyrkkiä eriäviä mielipiteitä, mutta kauhistun aina yhtä paljon kun jossain edes ohimennen mainitaan sana 'pedofilia', sillä en oikeasti tiedä mitään mikä minua voisi kuvottaa enemmän ja tiedän paljon asioita.

Mutta olen edelleen sitä mieltä, että voi ja saa nauttia hyvinkin hurjasta fiktiosta olematta silti itse henkisesti sairas... tiedän monia, jotka pitävät eniten kunnon väkivalta/splatter/suolet lentää elokuvista jne. ja silti pyörtyvät, kun tosi elämässä näkevät verta. Minulla se on sama asia seksin suhteen, nautin suunnattomasti enemmän teknisesti tasokkaasta Hentai/Yaoista, kuin seksistä, vaikka siitäkin minulla on kokemusta.

Tällaiset genret ovat vaikeita, sillä kukaan ei elä täydellisessä tyhjiössä, vapaana muiden mielipiteiden tuottamasta mielipahasta. En haluaisi antaa enää minkään estää minua tekemästä sellaista taidetta mistä itse pidän, sillä lopultahan ihmiset tekevät taidetta, koska se on heistä hauskaa :D

Offtopic... minä olen 25, mutta olen taas saanut sen käsityksen, että täällä pyörii hyvin paljon alle 18 ikäisiä. Tosin he ovat huomattavasti kypsempiä kuin minä sen ikäisenä tai paremminkin yhä kypsempiä kuin minä nyt......

Avatar
Aoneko
Viestit: 41
Liittynyt: Su Tammi 23, 2005 21:13
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Aoneko » Ke Syys 21, 2005 15:43

Candace kirjoitti:Keskustelun vuoksi sanottakoon, että minua etoo itkuisten minkä-ikinä-ikäisten raiskaaminen. (Ainakin siinä tapauksessa, jos sitä itkua kestää koko actin ajan.)
Olen samaa mieltä tästä. Enkä, starscream, väittänytkään shotan olevan vain pikkupoikien raiskausta. Kunhan kärjistin, koska suurin osa näkemästäni shotasta on ollut sitä. Sanottakoon nyt selvennyksen vuoksi, ettei myöskään ajatus kahdesta söpöstä pikkupojasta ujosti ja punastellen hipelöimässä toisiaan ole minusta järin kiihottava. Olen kaikenkaikkiaan enemmän kiinnostunut aikuisista kuin lapsista tai nuorista.
Candace kirjoitti:Offtopic... minä olen 25, mutta olen taas saanut sen käsityksen, että täällä pyörii hyvin paljon alle 18 ikäisiä.
Oho, olin siinä käsityksessä, että olisit huomattavasti vanhempi. Itse olen 22, enkä pidä lähemmäs kolmekymppisiä ystäviänikään vielä vanhoina. ^^' Ja luultavasti täällä yaoi.fi:n puolella käyttäjien keskimääräinen ikä on huomattavasti korkeampi kuin esim. Animeunionin foorumeilla.
"What's wrong with running away from reality if reality sucks?"

Avatar
Candace
Viestit: 175
Liittynyt: Su Syys 04, 2005 22:34

Viesti Kirjoittaja Candace » Ke Syys 21, 2005 16:18

Aoneko kirjoitti:Oho, olin siinä käsityksessä, että olisit huomattavasti vanhempi.
Et ole ensimmäinen, minua yleensä luullaan huomattavasti vanhemmaksi kirjoitusteni perusteella, mutta kapakkaan mennessä minulta kysytään miltei aina paperit... offtopic.

Avatar
starscream
Viestit: 695
Liittynyt: Su Syys 07, 2003 21:03
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja starscream » Ke Syys 21, 2005 22:58

Candace kirjoitti:Offtopic... minä olen 25, mutta olen taas saanut sen käsityksen, että täällä pyörii hyvin paljon alle 18 ikäisiä. Tosin he ovat huomattavasti kypsempiä kuin minä sen ikäisenä tai paremminkin yhä kypsempiä kuin minä nyt......
24 on ikää minulla, kypsyyttä varmaan se kymmenen vuotta vähemmän. -__-; Kyllähän täällä käy välillä kääntymässä enemmänkin noita pienempiä, mutta nyt kun katselee esimerkiksi noita vanhoja viestejä joihin olet vastannut, niin aika moni on myös ehtinyt jo kadota jonnekin (joko olemme pelottavia tai sitä todennäköisemmin tylsiä).
Aoneko kirjoitti:Enkä, starscream, väittänytkään shotan olevan vain pikkupoikien raiskausta. Kunhan kärjistin, koska suurin osa näkemästäni shotasta on ollut sitä.
En väittänytkään sinun väittävän. ^^;; Mutta en myöskään halunnut Candacen saavan sellaista mielikuvaa ettei shota voisi olla mitään muuta.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen yaoi-keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa