Historian sivujen kiihkeää havinaa

Kunhan aihe jotenkin läheltä liippaa yaoita tai shounen ai:ta, sana on täällä melkoisen vapaa.

Valvoja: Yaoi.fi / aktiivit

Avatar
Charha
Viestit: 306
Liittynyt: Pe Kesä 04, 2004 21:09
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Historian sivujen kiihkeää havinaa

Viesti Kirjoittaja Charha » Pe Kesä 10, 2005 14:45

Minä ja Shadow katsoimme tuossa eilen illalla taas kerran elokuvan Amadeus, joka siis on sekä värikäs että vaikuttava kuvaus Wienin hovisäveltäjä Salierin kasvavasta katkeruudesta miesparan sävellysten jäädessä lähes poikkeuksetta nuoren Mozartin tuotannon varjoon.

Jossain elokuvan loppupuolella aloin taas pohtia, kuinka Mozartin ja Salierin välillä kytevän jännitteen voisi helposti muuttaa jonkinlaiseksi kieroutuneeksi yaoiksi. Romanttinen miljöö, vähän vanhempi tummanpuhuva herrasmies-seme, nuori kikattava uke kauheine peruukkeineen, pinnan alla kytevää katkeraa kateutta ja yhteinen rakkaus musiikkiin = aika kutkuttava asetelma vai...

...eikö sittenkään? Mitä mieltä olette todistettavasti olemassa olleiden (tai ainakin pseudohistoriallisten) henkilöiden parittamisesta? Muistan joskus selailleeni jotain yaoita, nimeltä Ludwig - Ludwig jotain jotain? - jossa flirttailtiin historiallisten faktojen kanssa. Omasta mielestäni ajatus on ehkä hieman outo, muttei hyvin toteutettuna ollenkaan vastenmielinen.

De mortuis nil nisi bonum?
It's not the size, it's how much you use it.

Avatar
Arana
Viestit: 108
Liittynyt: Ke Huhti 13, 2005 16:16
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Arana » Pe Kesä 10, 2005 20:34

Mikä sattuma, itsekin juuri Prisman alehyllyltä samaisen Amadeus-rainan kalastin ja katselin tässä viikko sitten ja ajatukseni olivat aika tarkalleet samat kuin yläpuolella. Salierista ja Mozartista olisi tullut hieno pari.

En sinänsä katso historiallisten tms henkilöiden parittamista varsinkaan elokuvissa/mangassa/jadajada mitenkään eri kulmasta kuin fiktiivisten hahmojen parittamista noin yleensä. Ovat kuolleita, eivät he välitä. Kuitenkin nuo fiktioon juotetut todellisuuden henkilöt ovat joutuneet kärsimään aina taiteellisista vapauksista, joten yleensä tuollaisissa vain osa tarinasta ja henkilön nimi ovat säilyneet alkuperäisessä muodossaan, jos nekään.

Ja kyllähän sitä joskus historiantunneilla rupesi vääntämään asioita vähän kiinnostavammaksi keksimällä kivoja parituksia kirjan henkilöistä. Viimeisestä historiankurssista on kyllä sen verran aikaa, ettei esimerkkejä tule mieleen, mutta muistelisin onnistuneeni muutaman kerran aika hyvin vakuuttamaan itselleni, että herrat X ja Y olivat 98% varmuudella olleet aika intiimeissä väleissä.

Charha, olisikohan se sinun Ludwigisi ollut Higuri Youn Ludwig II? Tuntomerkit tuntuisivat täsmäävän ja ah, tuo vanha kunnon kuningas+tallipoika -asetelma...
Missing Link - elitistifanitytön animangablogi

Avatar
Charha
Viestit: 306
Liittynyt: Pe Kesä 04, 2004 21:09
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Charha » Pe Kesä 10, 2005 21:51

Arana kirjoitti:Charha, olisikohan se sinun Ludwigisi ollut Higuri Youn Ludwig II? Tuntomerkit tuntuisivat täsmäävän ja ah, tuo vanha kunnon kuningas+tallipoika -asetelma...
Tuntomerkit täsmäävät. Mikä siinä onkin, että sikopaimenet ja kuninkaalliset tapaavat yleensä päätyä yhdessä vällyjen väliin? :)
It's not the size, it's how much you use it.

Avatar
leonichan
Viestit: 454
Liittynyt: Ma Maalis 10, 2003 03:21
Paikkakunta: Lappeenranta
Viesti:

Viesti Kirjoittaja leonichan » La Kesä 11, 2005 01:13

Aika jännää sinällään, ettei ole miulla koskaan tullut moinen mieleen, vaikka olenkin the Henkilö, joka ala-asteella sai musiikin esitelmää tehdessään selville, että Tsaikovski oli homoseksuaali ja taisi jopa pamauttaa sen sitten esitelmänsä loppuun vielä koko luokan kuultavaksi (ainakin käytösnumeroni laski sinä vuonna huomattavasti o.O) Pitänee joskus oikein katsella historiaa sillä silmällä, voisi kyllä löytyä muutama teoria tästäkin pollasta. Ovathan ainakin nuo valkoisiksi puuteroidut, punahuuliset peruukkipojut aika sopivia kohteita paritukselle (oma "roolipelihahmo" -ukkelini sai itse asiassa juuri kupan kiksautettuaan yhtä sellaista). Hmm, joku Ludwigeista ei ainakaan ollut tippaakaan kiinnostunut vaimokkeestaan, mikäli oikein muistan. Numero vain on hakusessa. Pitääpä katsella.
leonichan - Saradan... joku. Se kuka saa nakittaa muut tekemään kaikkea <3

"The Boy's High School Love Situation is Comparatively Often"

Avatar
Shadow
Viestit: 24
Liittynyt: Pe Loka 15, 2004 16:45
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Shadow » La Kesä 11, 2005 13:51

Kuten Charha tuossa totesikin, Amadeus on hyvin yaoihtava elokuva, jos sitä sillä silmällä katsoo, ja miksei katsoisi? Enpä usko, että historian hahmojen tällainen väärinkäyttö on mitenkään haitallista ja sieltä voi löytää hyvää materiaalia kiintoisiin mielikuviin, joilla viihdyttää itseään. Nam! Hieman epäilevämmin suhtaudun vielä elossa ja virkeänä olevien ihmisten parittamiseen keskenään (RPS slash) - toisaalta tuskin sellainenkaan ketään kovin paljoa loukkaa, ja jos itse olisin vaikka näyttelijä, niin en ainakaan vetäisi hernettä nenään, jos joku fanipoika haluaisi kirjoittaa minut piehtaroimaan vastanäyttelijättären kanssa. Voisinpa jopa itsekseni lukea sellaisia :wink:

leonichan kirjoitti:...vaikka olenkin the Henkilö, joka ala-asteella sai musiikin esitelmää tehdessään selville, että Tsaikovski oli homoseksuaali ja taisi jopa pamauttaa sen sitten esitelmänsä loppuun vielä koko luokan kuultavaksi (ainakin käytösnumeroni laski sinä vuonna huomattavasti o.O)
Voiko sellaisesta laskea käytösnumero? :shock: Tyrmistyttävää. Itse muistan havahtuneeni ala-asteen musiikin tunneilla tasan kaksi kertaa siitä horteesta, jossa normaalisti viihdyin. Toinen kerta oli, kun opettaja kertoi Tsaikovskin olleen homo ja toinen, kun hän kertoi Chopinilla olleen suhteen novelisti George Sandiin. Valitettavasti seuraavassa lauseessa osoittautui, että George oli nimestään huolimatta nainen. :cry:

Avatar
vameq
Viestit: 24
Liittynyt: Ma Helmi 14, 2005 00:50
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja vameq » Ma Kesä 13, 2005 23:31

leonichan kirjoitti:[...] (ainakin käytösnumeroni laski sinä vuonna huomattavasti o.O)
Jos se tuohon oli yhteydessä niin silloin kyllä numeron antaja ansaitsisi kunnon korvatillikan. Mhöhöö. Onneksi lukiossa ei ole käytösnumeroita tai homo-selityksistä sakottavaa maikkaa, sillä äidinkielen kirjaesitelmäni Ennen päivän laskua ei voi -teoksesta (jonka päähenkilö on homo) eksyi aika tunnollisesti pois varsinaisesta aiheesta mm. Queer as Folksin ihkuttamiseksi. Juna-asemalla kuulin sivukorvalla jotain kommenttia esitelmästäni ja kyllä oli taas hauskaa. :D Tätä tapausta kyllä muistelee nostalgisissa mutta hieman noloissa tunnelmissa. :')

Krhm, jottei tämä nyt ihan offtopikiksi menisi.. Minun puolestani historiallisia henkilöitä saa parittaa, jos siltä tuntuu. RPS-ficit ovat vähän.. no, en itse välttämättä kirjoittaisi mutta jos joku haluaa kirjoittaa, niin miksei. Historiallisissa henkilöissä on se hyvä, että itse henkilö/lähisukulaiset eivät voi haukkua sinua pystyyn ja viedä oikeuden eteen. :'')
Put on your red shoes and dance the blues.

Avatar
leonichan
Viestit: 454
Liittynyt: Ma Maalis 10, 2003 03:21
Paikkakunta: Lappeenranta
Viesti:

Viesti Kirjoittaja leonichan » Ti Kesä 14, 2005 01:25

Ehm, no se koulu jota silloin pikku nappulana kävin oli aikaslaisen kristillinen, tai siis ehkä pikemminkin opettajamme oli hyvin kristillinen, tyyliin syntiset korttipelit ehdottomasti kielletty, musiikin tunneilla laulettiin virsiä ja silleen. Voisin siis kuvitella maininnan poikkeavasta sukupuolisesta suuntautumisesta saavan hänen osaltaan kauhistuneen reaktion. Noin kasvatukseni puolesta voisin hyvinkin olla erittäin umpimielinen tällaisten asioiden kanssa, mutta en kuitenkaan ole. Se olisi ihan liian tylsää :P
leonichan - Saradan... joku. Se kuka saa nakittaa muut tekemään kaikkea <3

"The Boy's High School Love Situation is Comparatively Often"

Avatar
starscream
Viestit: 695
Liittynyt: Su Syys 07, 2003 21:03
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja starscream » Ti Kesä 14, 2005 11:08

Charha kirjoitti:Mitä mieltä olette todistettavasti olemassa olleiden (tai ainakin pseudohistoriallisten) henkilöiden parittamisesta? Muistan joskus selailleeni jotain yaoita, nimeltä Ludwig - Ludwig jotain jotain? - jossa flirttailtiin historiallisten faktojen kanssa.
Eipä tule kyllä mieleen historiallisia henkilöitä joita tekisi mieli parittaa, mutta jos joku kyhäilee aiheesta mangan (tai miksei jonkin muunkin fiktiivisen teoksen), niin saatan hyvinkin olla kiinnostunut. Riippuu sitten henkilöistä, tekijästä, juonesta jne. Siinä vaiheessa kun historialliset henkilöt ovat päätyneet päätyneet paperille, ne ovat kuitenkin niin fiktiivisiä, ettei sitä niiden todellista elämää tule enää juuri ajateltua.

Tuntuu olevan yleinenkin teema Japanissa, kuinkahan monta tunnettuja samuraita tai shinsengumia käsittelevää [yaoi]mangaa on...

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen yaoi-keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa