Gravitation-fanit, selittäkääpäs minulle jotain...

Kunhan aihe jotenkin läheltä liippaa yaoita tai shounen ai:ta, sana on täällä melkoisen vapaa.

Valvoja: Yaoi.fi / aktiivit

Avatar
Charha
Viestit: 306
Liittynyt: Pe Kesä 04, 2004 21:09
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Gravitation-fanit, selittäkääpäs minulle jotain...

Viesti Kirjoittaja Charha » Su Syys 26, 2004 19:35

Allekirjoittaneelle on jäänyt epäselväksi, että mikä Gravitationissa on niin ihmeellistä. Olen itse nähnyt sarjaa vain muutaman jakson, enkä voi väittää lämmenneeni sille.

Minkä siinä kuuluisi kolahtaa? Katsoessani aikoinani sitä pari jaksoa en oikein edes ymmärtänyt, että mikä siitä tekee yaoita. Silti kyseisellä sarjalla tuntuu olevan paljon kysyntää ja suuri joukko vannoutuneita faneja.

Jos täällä on muutama sellainen, niin tässä olisi hyvä sauma puolustaa Gravitationin kunniaa ja kertoa Charhalle, miksi hänen pitäisi katsoa loputkin sarjasta.

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ti Syys 28, 2004 00:02

Itse näkisin, että Gravitationin erikoisuus on sen erikoisuuden puute. Kaksi miespuolista tapausta päätyy pitämään toisistaan ja tarjotaan sitä tyypillistä ihmissuhdedraamaa. Homoseksuaalisuutta ei nosteta juonen kantajaksi, se vain sattuu olemaan homman nimi.

Lainaten itseäni (http://forums.animeunioni.org/viewtopic.php?t=1253 ), voin todeta Rehellisyyden nimissä, Gravitation ei kuitenkaan ole ”the” animeteos, eikä nyt välttämättä tiukimpien top-listojen asukkikaan. Se on kuitenkin keskitasoa parempi teos erinomaisella USA:n julkaisulla.

Ei se ole mullistava teos sinänsä laadulta katsoen. Mutta se on erinomainen merkkipaalu toteuttaessaan seksuaalitasa-arvoa jokapäiväisenä asiana.
Kyuu Eturautti - IRC:Kyuu @ irc.b2irc.net
Puheenjohtaja - Säätöyhteisö B2 ry
Varapuheenjohtaja - Tampere Kuplii ry
Valokuvaaja/roudari - Cosplay Finland Tour

Avatar
leonichan
Viestit: 454
Liittynyt: Ma Maalis 10, 2003 03:21
Paikkakunta: Lappeenranta
Viesti:

Viesti Kirjoittaja leonichan » Ti Syys 28, 2004 11:31

kyuu kirjoitti:Ei se ole mullistava teos sinänsä laadulta katsoen. Mutta se on erinomainen merkkipaalu toteuttaessaan seksuaalitasa-arvoa jokapäiväisenä asiana.
Sepä juuri. Gravitationia katsoessani tuli useampaankin otteeseen ihmeteltyä, että kahden samaa sukupuolta olevan suhdetta pidettiin täysin luonnollisena. Ennakko-odotuksissani (jotka eivät olleet kovin mairittelevia) ajattelin siinä kuitenkin väännettävän jotain hirveää crazy-komediaa ja slapstickia, kun pojat yrittävät piilotella seksuaalista suuntautumistaan. Mutta näinpä ei ollutkaan. Luojan kiitos. Näin siis Gravitation on noussut yhdeksi minun suosikeistani.

(pakko-gravitationia ala-asteille!)
leonichan - Saradan... joku. Se kuka saa nakittaa muut tekemään kaikkea <3

"The Boy's High School Love Situation is Comparatively Often"

Avatar
Mitral
Viestit: 50
Liittynyt: Pe Heinä 09, 2004 22:59
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Mitral » Ti Syys 28, 2004 11:33

Minulle ainakin Gravitation oli melkeinpä Se ensimmäinen edes vähän yaoihin päin viittaava anime/manga, johon törmäsin... Ja siksi se varmaan tuntui silloin niin uskomattoman upealta.
Aika äkkiä kyllä huomasin ettei se olekaan se ihan ainoa shounen-ai juttu maailmassa (eikä se ihan paraskaan) ja nyttemmin sen loisto onkin hiipunut aika rankasti. Vaikka kyllä noita mangoja muutama löytyy allekirjoittaneeltakin.

Avatar
Noretus
Viestit: 162
Liittynyt: Ma Heinä 12, 2004 22:54
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Noretus » Ke Syys 29, 2004 23:50

Itselläni kävi Gravitationin kanssa niin että en ole siitä kun muutamia kuvia ja mangasivuja nähnyt ja aion vakaasti pitää asiat sillä tolalla. Elikä toisin sanottuna kyllästyin siihen ennen kuin opin tietämään siitä mitään, koska tuhannet ja sadat yaoi peepit hihkui siitä ja HYPEtti sen pilalle.
Noretus
*******

Avatar
Charha
Viestit: 306
Liittynyt: Pe Kesä 04, 2004 21:09
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Charha » To Syys 30, 2004 13:04

Kun Gravitation kerran ei tee homosuhteesta mitään suurta numeroa, olisiko se sitten hyvä sarja käytettäväksi sellaisena täkynä, jolla voisi salakavalasti houkutella kilttejä tyttöjä ja poikia yaoin pariin? 8) Käännytysoperaation voisi siis aloittaa sillä, että livauttaisi ihmisille hihastaan hieman Gravitationia kadunkulmassa odottaen että ne koukkuun jäätyään tulevat takaisin hakemaan tuhdimpaa tavaraa, knjeh knjeh?

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » To Syys 30, 2004 18:39

Charha kirjoitti:Kun Gravitation kerran ei tee homosuhteesta mitään suurta numeroa, olisiko se sitten hyvä sarja käytettäväksi sellaisena täkynä, jolla voisi salakavalasti houkutella kilttejä tyttöjä ja poikia yaoin pariin? 8) Käännytysoperaation voisi siis aloittaa sillä, että livauttaisi ihmisille hihastaan hieman Gravitationia kadunkulmassa odottaen että ne koukkuun jäätyään tulevat takaisin hakemaan tuhdimpaa tavaraa, knjeh knjeh?
Ehkä. Kyllä se mielestäni on sellaisena juurikin paras .Täytyy silti muistaa, että on suuri joukko ihmisiä, jotka omaavat tiettyjä periaatteita ja tämän vuoksi kääntyvät pois oli tilanne mikä vaan. Toivottomia tapauksia on turha parantaa.

Gravin soveltuvuus "massa-animeksi" on sen ehkä paras puoli. Juu.
Kyuu Eturautti - IRC:Kyuu @ irc.b2irc.net
Puheenjohtaja - Säätöyhteisö B2 ry
Varapuheenjohtaja - Tampere Kuplii ry
Valokuvaaja/roudari - Cosplay Finland Tour

Avatar
kipupiste
Viestit: 41
Liittynyt: Pe Elo 13, 2004 11:46
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja kipupiste » Ti Loka 19, 2004 10:48

Jos nyt saapi toistaiseksi englanniksi tulleet Gravitation-albumit hankkineena mutta animea näkemättömänä puhua... Niin omasta mielestäni Gravitationin nerous (jos siinä sellaista on) löytyy omituisesta kuvallisesta huumorista. Maki Murakami osaa todella irrotella piirrostyylissään. Suurin osa gag-mangasta menee minulta ohi, mutta jostakin syystä Gravitation toimii. Etenkin viimeisimmät englanniksi tulleet osat (5-7?) ovat harjoittaneet nauruhermoja.

Ja jos Gravitation onkin tosiaan sopivaa materiaalia myös pikkuveljille ja -serkuille, niin löytyyhän Gravitation Remixit... Oih, Yuki x Tatsuha... *taputtelee hantuukilla verta nenästä*

Lontsi
Viestit: 25
Liittynyt: Su Kesä 06, 2004 01:36
Paikkakunta: Riihimäki

Viesti Kirjoittaja Lontsi » Ma Loka 25, 2004 22:50

Itse pidin Gravitationista lähinnä sen huumorin vuoksi (No okei tunnustan, kyllä Yukin perään tuli vähän kuolattua ) ja anime tulikin katseltua loppuun parin kaverin kanssa. Myöhemmin sitten mangaa lueskeltua tulin siihen lopputulokseen että se toimii mangana paljon paremmin kuin animena. Tai se on ainakin henkilökohtainen mielipiteeni.

Avatar
Nezumi-chan
Viestit: 511
Liittynyt: La Loka 30, 2004 08:59
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Nezumi-chan » La Loka 30, 2004 11:36

Gravitation. Muistan hämärästi jostain kolmen vuoden takaa että se oli "ah", "ih" ja "oh" elämys... sitten kasvoin isoksi ymmärsin, että päähenkilönä on 19 vee poika, joka näyttää 15 veeltä, jolla on mikro shortsit ja pinkki fleda... *hrrrrrrrr* Tämän tajuamuksen jälkeen olen juossut karkuun aina Gravi sanan lehahtaessa ilmoille. Vieläkään en ymmärrä mitä siinä niin hehkutetaan, mutta enivei. Antaa ihmisten tykätä mistää tykkää.... ei kaiken tarvitse sytyttää kaikkea.
Jos Gravin drawing pointti oli se, ettei homoseksuaalisuudessa ole mitään ihmeellistä, niin täytyy myöntää, että olisivat voineet tehdä asian hieman paremminkin. Kyse on kuitenkin siitä, että Gravin juoni (ne kolme jaksoa mitä itse näin) keskittyy kahden ihmisen suhteeseen ja koska kyseessä on kaksi miestä eikö tämä silloin tarkoita sitä, että Gravin poittin on nimenomaan se kahden miehen ihmissuhde (eli homoseksuaalisuudessa olisikin jotain ihmeellistä). Itse odotan edelleenkin sitä päivää, jolloin näen James Bondin iskevän itselleen miehen, eikä asiaa pidetä mitenkään outona.
Only dead fish go with the flow

DeviantArt
Team108 - Suomen Suikoden Cosplayaajat
Conikuva galleria 2006-->

Avatar
Nakki
Viestit: 98
Liittynyt: To Marras 11, 2004 18:55
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Nakki » Su Joulu 05, 2004 17:16

Myönnän, että manga kaikessa älyttömyydessäänkin on yksi suosikeistani, mutta anime on jotenkin...tylsä?
Kyllähän se piti kuitenkin heti katsoa ja askarrella pieniä Gravitation-pahvihattuja ja ihkuttaa, mutta eipä oikein minua koskettanut.
Gravitationissa hupaisinta minusta on se, että ykköskirjassa Shuichi on lähestulkoon normaalin muotoinen, tavallinen lenkkareita käyttävä poitsu, mutta ta-daa: ysissä seikkailee pallopäinen, pikkuruisia lateksisortseja käyttävä jokasemenunelma-blondi.
Olemassaolo - loassa melo
- Alivaltiosihteerin palindromirunokirja

Avatar
Peipponen
Viestit: 59
Liittynyt: Su Elo 01, 2004 16:04
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Peipponen » Su Joulu 05, 2004 19:50

Nakki kirjoitti:Myönnän, että manga kaikessa älyttömyydessäänkin on yksi suosikeistani, mutta anime on jotenkin...tylsä?
Kyllähän se piti kuitenkin heti katsoa ja askarrella pieniä Gravitation-pahvihattuja ja ihkuttaa, mutta eipä oikein minua koskettanut.
Gravitationissa hupaisinta minusta on se, että ykköskirjassa Shuichi on lähestulkoon normaalin muotoinen, tavallinen lenkkareita käyttävä poitsu, mutta ta-daa: ysissä seikkailee pallopäinen, pikkuruisia lateksisortseja käyttävä jokasemenunelma-blondi.
Niin se evoluutio toimii... :D
No siis mutta, henk. koht gravitation "iski" aikoinaan siksi, kun ei ollut tullut koskaan aikaisemmin sellaista nähtyä.
Se oli silloin joskus jotain niin uutta ja ihmeellistä, mutta nykyään sillä on minulle lähinnä nostalgia- ja huumoriarvoa.
Ja jotenkin (älkää vetäkö tästä kummallisia johtopäätöksiä) tykkään siitä kun K on jotenkin niin veljeni tapainen luonnettaan ja asefetissiään myöten.....

Avatar
Antenakki
Viestit: 48
Liittynyt: Pe Kesä 18, 2004 18:22
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Antenakki » Ke Joulu 08, 2004 18:02

Gra(a)villa on minullakin tunnearvoa, kerta ensimmäinen shonen ai-mangani oli se. Jos se vähäinenkin shonen ain ripe otettaisiin pois, niin se olisi silti hyvää ja hauskaa luettavaa. Paljon bishejä ja lähes hyvää musiikkia. Anime nyt on vähän sitä mitä on mutta niin on moni asia maan päällä. Höm. On on.
Wenn ist das Nunstruck git und Slotermeyer? Ja! ... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput!

Avatar
vameq
Viestit: 24
Liittynyt: Ma Helmi 14, 2005 00:50
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja vameq » Ma Helmi 14, 2005 01:18

Minullekkin kävi niin kauheasti/mukavasti (valitse sopiva vaihtoehto) että ensimmäinen varsinainen yaoihin viittaava sarjani. Tuli sitä ihkutettua. Tutustuttuani enemmän lajityyppiin - ja animeen yleensä - on sen ihmeellisyys karsiintunut pitkälti poies. Nykyään, kun ajattelen sitä, tulee mieleen lähinnä sanat 'ihan' ja 'söpö'.

No, erehdyin sitten mangaa ostamaan, ja se jos mikä oli loistava päätös. Toimii hyvin hyvin. Huumori on kerrassaan huvittavaa, taas pääsin viime perjantaina virnistelemään typerästi junassa lukiessani tuota mangaa kotimatkalla. Lisäksi Schuchin ja Hiron ystävyys on mielestäni kuvattu todella hienosti, tulee suorastaan hyvä mieli sitä lukiessa.

Hmm. Ja pakkohan ne Remixit on mainita. Yuki x Tatsuha tosiaan on herkkä nenäverenvuodon aiheuttaja. <3

Avatar
Emmi-Chan
Viestit: 190
Liittynyt: Pe Touko 07, 2004 12:04
Paikkakunta: Sotkuinen kämppä

Viesti Kirjoittaja Emmi-Chan » Ma Huhti 04, 2005 11:16

Gravitation on se, jonka avulla minut imuroitiin animen ja mangan ihmeelliseen maailmaan.
Myönnettäköön, että sarja on aika ennalta arvattava, mutta ihanat hahmot ja lähinnä se huumori ovat niitä tekijöitä, jotka saivat minut ihastumaan kyseiseen sarjaan! Sitäpaitsi kunnon bishie-annos päivässä ei tee koskaan pahaa ^_^@
"Run Lee! Run towards the setting sun!... But don't mess up your hair!"
- Gai-sensei

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen yaoi-keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa