LUE ENSIN :: Ohjeet ja säännöt

Keskustelua pintaa syvemmältä.

Valvojat: Animeunionin Foorumiaktiivit, Arcadia-aktiivit

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

LUE ENSIN :: Ohjeet ja säännöt

Viesti Kirjoittaja madu » Ke Tammi 30, 2008 19:12

Tervetuloa Arcadiaan - utopistiseen ihmemaahan, joka tarjoaa anikin käyttäjille mahdollisuuden keskustella enemmän tai vähemmän vakavista asioista niiden vaatimalla vakavuudella.

Alue ei ole kaikille avoin, vaan päästäksesi keskustelemaan sinun tulee osoittaa pystyväsi älylliseen keskusteluun. Painotan keskustelua, koska se on tämän alueen tarkoitus - ei pelkkiä informatiivisia "ostin asian x" tai "mun mielestä x on paras, koska" -viestejä, vaan sellaisia, jotka oikeasti kiinnostavat kanssakäyttäjiä ja joihin muut voivat vastata. Voit osoittaa kirjoitustaitosi kaikille avoimilla alueilla ja mikäli sinulla on jotain sanottavaa Arcadian keskusteluihin tai tahtoisit aloittaa uuden, lähetä minulle (tai muille Arcadian moderaattoreille, olemme vaihtelevan kilttejä ja osa meistä puree) yksityisviesti. Jos aikaisemmat viestisi vaikuttavat fiksuilta, saat kirjoitusoikeudet - kriteerit pyritään pitämään löysinä eikä tarkoituksena ole olla mikään elitistikerho. Kunhan peruskielioppi on hallussa ja sinulla on asiaa, olet tervetullut. Käyttäjäoikeuksien rajoittamiseen on kuitenkin varsin yksinkertainen syy - keskustelua on helpompi valvoa kun käyttäjiä ei ole kuusi ja puoli tuhatta. Jo se, että käyttäjän pitää lukea tämä viesti ja selvittää siitä, mitä pitää tehdä, jotta saa palstan käyttöoikeudet karsii todennäköisesti suuren osan ei-toivotuista käyttäjistä.

Vaikka vähän pienemmällä porukalla mennäänkin, se ei tarkoita, että kaikki kävisi, vaan täälläkin pitää noudattaa sääntöjä. Ne pyritään kuitenkin pitämään anikin muita alueita vapaampina, mutta jos homma ei näytä millään toimivan, niitäkin saatetaan joutua tiukentamaan.
  • Tärkeintä on viestit, joissa on sisältöä. Ennen kuin painat sitä "Lähetä"-nappia, mieti, saattaako viestisi oikeasti kiinnostaa jotakuta. Jos vastaus on "ei" tai heikko "ehkä", jätä viestisi lähettämättä. Melkeinpä kaiken muun kanssa selviää maalaisjärjellä.
  • Linkittäminen K18-materiaaliin on sallittua, mutta siitä pitää varoittaa hyvin ja etukäteen. [k18]/[nws]-merkintä ketjun otsikossa toimii hyvin, kuin myös linkit kuviin varoituksineen sensijaan että käyttää suoraan [img]-tagia. Jos kaikki pitävät järjen mukana, tämä saattaa toimia, mutta mikäli ei, käytäntöä voidaan muuttaa.
  • Kuten muuallakin anikissa, minkäänsortin laittomuuksiin (eli tämän palstan tapauksessa todennäköisimmin fansubeihin tai j-pelien asennuslevyihin) ei saa linkittää suoraan, mutta niistä puhuminen ei ole kiellettyä. Hyvä raja tällaisten kanssa on vaikea löytää, mutta kokeillaan nyt tätäkin, ja muutetaan sääntöjä jos osoittautuu toimimattomaksi.
  • Herjaus ja flametus on kiellettyä. Joo, jokaisella on huonoja päiviä ja kaikki muiden mielipiteet ei välttämättä miellytä itseä, mutta tämänkin kanssa kannattaa käyttää sitä järkeä. Rajoja saa kokeilla, muttei pidä ottaa herneitä jos osa viestistä tai koko viesti häviää jonnekin.
Noiden neljän pääsäännön avulla toivottavasti päästään jo pitkälle, ja jos kaikki osaavat käyttäytyä, niitä ei myöskään tarvitse lähteä muuttamaan jälkikäteen. Kun virallisuudet on saatu pois alta, valitse mukavimmalta näyttävä nojatuoli ja lempivuosikertasi ja liity keskusteluun - aihe on vapaa, kunhan se on kiinnostava.

Palaa sivulle “Arcadia”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija