Palautetta myyjistä

Yksityisille tarkoitettu osto-, myynti- ja vaihtopalsta anime- ja manga-aiheisille tuotteille.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
rie
Viestit: 83
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 17:33

Palautetta myyjistä

Viesti Kirjoittaja rie » La Elo 02, 2008 22:07

Tämän ketjun tarkoituksena on antaa asiallista palautetta myyjistä.

Kenen kanssa kaupat sujuivat hyvin ja onko jonkun kanssa ongelmia.

Ongelmat tulisi hoitaa ensisijaisesti myyjän kanssa ja muistaa pitää
viestit ketjussa asiallisina vaikka kohde vaikuttaisikin demonilta, joka
on olemassa vain kiduttaakseen ostajia.

Avatar
__
Viestit: 461
Liittynyt: La Huhti 17, 2004 20:54

Re: Palautetta myyjistä

Viesti Kirjoittaja __ » La Elo 02, 2008 22:38

Onko tälläinen ns. hintatiedottomien harhaanjohtaminen foorumilla sallittua?
Hyvä esimerkki löytyy ketjusta: viewtopic.php?f=4&t=7105

Hinnat muuten ok, paitsi nuo julisteet: sattuvat olemaan kaikki, isot sekä pienet Megami Magazinen kylkiäisjulisteita. Kyseisen lehden pienet julisteet kaiken lisäksi pitää repiä lehdestä irti että ne saa mitenkään järkevästi seinälle.

Lehti itsessään esim. Archoniassa maksaa 6-8 euroa numerosta riippuen, ja sisältävät yleensä sen 10kpl kaksipuolisia julisteita ja usein 1kpl ison tai muuta kylkiäiskräsää.
Megamit Archoniassa: http://www.archonia.com/index.php?page= ... i+magazine
Lehdestä kuvia/arvostelua: http://heiseidemocracy.com/2007/09/08/m ... mi-vol-89/

Eli jos myydään 10kpl pieniä julisteita ja yksi iso yhteishintaa kertyisi noilla hinnoilla 60€, jos tuohon lisätään vielä lehti itsessään: 4€, potiksi saadaan 64€.. reilua?
Viimeksi muokannut __, Su Elo 03, 2008 00:02. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Palautetta myyjistä

Viesti Kirjoittaja kyuu » La Elo 02, 2008 23:59

On selvää, että kaupanteossa on aina paljon veteen piirrettyjä viivoja myyjän ja ostajan käsitysten välillä. Kuitenkin foorumin tehtävä on vain olla media osapuolten keskustelun välillä. Hinnoittelu on niin äärimmäisen subjektiivinen asia, että moderaattorien on täysin mahdotonta olla hintavahteina. Sen lisäksi, että pitäisi tuntea kaiken maailman tuotteiden hinnat, pitäisi myös ottaa huomioon sekä myyjän että ostajan näkökulmat.

Kuten todettu, foorumi on media ostajan ja myyjän välillä. Tämä ketju on yksi tapoja kertoa mielipiteitään. On tämän nk. internet-ajan mukaista, että hinnoittelu herättää aktiivista keskustelua.

On siis mahdotonta tehdä "kohtuullisen hinnoittelun sääntöä", sillä kohtuullinen hinnoittelu ei ole absoluuttisesti määriteltävissä. Tämä pitäisi muistaa myös tässä kommentoivien. Äskeisen viestin alkuperäinen ilmaisumuoto ei ole julkaisukelpoista tekstiä. On eri asia pitää hintaa kovana ja herjata myyjää.

Mutta tarjoamme me erästä tuotetta foorumikävijöiden avuksi. Uuden päätöksen mukaan ostaminen tällä palstalla ei enää ole velvollisuus ja halutessaan viestin lukijalla on oikeus olla ostamatta tuotteita. Tämän jos minkä pitäisi helpottaa asiaa.

Avatar
Canti
Viestit: 65
Liittynyt: Ke Helmi 08, 2006 15:07
Paikkakunta: Helsinki

Re: Palautetta myyjistä

Viesti Kirjoittaja Canti » Su Elo 03, 2008 01:36

kyuu kirjoitti:On selvää, että kaupanteossa on aina paljon veteen piirrettyjä viivoja myyjän ja ostajan käsitysten välillä. Kuitenkin foorumin tehtävä on vain olla media osapuolten keskustelun välillä. Hinnoittelu on niin äärimmäisen subjektiivinen asia, että moderaattorien on täysin mahdotonta olla hintavahteina. Sen lisäksi, että pitäisi tuntea kaiken maailman tuotteiden hinnat, pitäisi myös ottaa huomioon sekä myyjän että ostajan näkökulmat.
Eikö juuri keskustelu kuulu foorumeille?
Vaikka tuo nyt on ensisijaisesti myyjän ja (mahdollisen) ostajan välinen asia, ihme hommaa jos ei siihen muuten saa puuttua. Voi se olla myyjälle haitaksi jos tavarat eivät mene erityisen hyvin kaupaksi jos joku vihjaa edullisemmasta paikasta hankkia nuo, mutta ei se mielestäni mitenkään asiatonta ole, vaikkakin tietysti kommentin sävystä riippuu.
Lisäksi kaikilla ei välttämättä tuotteiden hinnoittelusta kovin hyvää kuvaa ole, samalla mahdollinen ostaja saisi jonkinlaisen käsityksen tuotteen hinnasta, ja pystyisi ITSE päättelemään onko hinta kohtuuton vai ei. Ilman käsitystä hinnoista se voi olla erittäin hankalaa.
"Kaikki mikä kiiltää ei ole kultaa" Itsehän en äkkiseltään välttämättä tunnistaisi kullanväristä sprey maalilla maalattua kiveä oikeasta kullasta (sikäli mikäli kuin tuosta mitään järkeä saa, ostajalla voi olla HYVINKIN poikkeava käsitys tuotteen oikeasta hinnasta).
Myyjän velvollisuus kertoa sen oikeasta hinnasta se ei ole, mutta mielestäni jollain muulla siihen pitäisi olla mahdollisuus.
On siis mahdotonta tehdä "kohtuullisen hinnoittelun sääntöä", sillä kohtuullinen hinnoittelu ei ole absoluuttisesti määriteltävissä. Tämä pitäisi muistaa myös tässä kommentoivien. Äskeisen viestin alkuperäinen ilmaisumuoto ei ole julkaisukelpoista tekstiä. On eri asia pitää hintaa kovana ja herjata myyjää.
Myyjän herjaaminen sikseen, mutta kyllä 5 € megami julisteesta on jo melko kohtuutonta, varsinkin kun ne julisteet eivät mitään kaksisen laatuisia ole, ja yhden julisteen hinnalla melkein saa lehden täynnä niitä. Eri asia jos julisteet eivät olisi jotain lehdestä leikattavia sivuja, vaan vaikka hieman parempi laatuisia jotka lehden välissä tulevat.
Lisäksi ainakin muutama jonka äkkiseltään tuosta linkistä katsoin oli vielä Megami Deluxesta, itselläni ei lehdestä kokemusta ole, mutta kuulemma se koostuu aikalailla täysin yhden sivun kuvista/julisteista toisin kuin tavallinen Megami, jos tuo pitää paikkaansa niin tuo tekee hintapyynnöstä mielestäni jo törkeän.

Tuossa rajan vetämisessä voi tervettä maalaisjärkeä käyttää, kuten kyseisessä tapauksessa ei tuon kovin hankalaa pitäisi olla.
Tietysti myyjä saa tuotteestaan pyytää mitä haluaa, mutta ei sen kovin paha synti pitäisi olla jos joku siihen kommentoi FOORUMEILLA sen hinnasta, myyjällä olisi tietysti mahdollisuus vastata perustelemalla miksi pyytää tuotteesta X niin paljon kuin pyytää: harvinainen? loppuunmyyty joka paikassa? ei saatavilla Japanin ulkopuolelta? väärä tieto kommentoijalla? muuta? Tai sitten voi jättää kommentit omaan arvoonsa jos siltä tuntuu. En kuitenkaan usko että tuosta kovin pahaa ongelmaa tulisi, joskin törkeimmät tapaukset saisi tällä pois.
Mielestäni se että pienelle voitollakin myy, ei mikään paha asia ole, tätä tekevät kaikki kaupatkin, kuitenkin yleensä kauppojen kohdalla tuo hinta vertailu onnistuu jokaiselta, erikoista kun täällä sitä vielä yritetään pimittää.
Muistaakseni kuluttajansuoja laissakin on jokin maininta että mikäli kauppa on suoritettu kohtuuttomalla hinnalla, kaupan purkuun on kummallakin osapuolella oikeus (perustuu tosin hatariin muistikuviin lukion yhteiskuntaopin tunneilta joten en tiedä kuinka pahasti pielessä olen). Jos tuo lainvalvojiltakin pitäisi onnistua, ei sen pitäisi suunnattoman vaikeaa maalaisjärjellä olla.

Toki tämä palsta tietyssä määrin ajaa asiaa, mutta eivätköhän nämäkin viestit monelta jää näkemättä. Tosin näin loppuun on syytä sanoa että en tiedä minkälainen se alkuperäinen viesti oli, joten tämä kommenttini voi sinäänsä olla melko turha, mutta jos siinä jotain kovin törkeätä esiintyi, eikö sitä olisi voinut sensuroida?

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Palautetta myyjistä

Viesti Kirjoittaja kyuu » Su Elo 03, 2008 01:39

Canti - perustelit pitkälti asioita jonka johdosta tämäkin viestiketju avattiin. Eli todellakin, keskustelu kuuluu tänne ja hinnoistakin voi kommentoida.

Ilmaisit kuitenkin lopussa, että tämä ei ole paras tapa siihen. Olisiko sinulle vaihtoehtoista ideaa tämän toteuttamiseksi?

Avatar
Canti
Viestit: 65
Liittynyt: Ke Helmi 08, 2006 15:07
Paikkakunta: Helsinki

Re: Palautetta myyjistä

Viesti Kirjoittaja Canti » Su Elo 03, 2008 02:55

Se että jokaisessa osto/myynti ketjussa voisi kommentoida hinnoista mikäli tarpeelliseksi sen näkee. Tietysti asialliseen tapaan. Mikäli tämä nytkin on sallittua, pahoittelen vaahtoamistani, ja äskeinen viestini on turha suurimmilta osin.
En usko että tästä kovin paljon spammia syntyisi, itseäni ei esimerkiksi pahemmin kiinnostaisi vaikka joku vaikka fantsussa myytäviä kympin maksavia pokkareita 15 euron hinnalla möisikin, mutta jos niistä alettaisiin useampaa kymmentä euroa nyhtämään, olisi ihan asiallistakin että joku mahdollista ostajaa yleisestä hintatasosta opastaisi.

Avatar
mazojedi
Viestit: 246
Liittynyt: La Touko 29, 2004 23:47
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Palautetta myyjistä

Viesti Kirjoittaja mazojedi » Su Elo 03, 2008 13:04

Ajattelin olla hiljaa ja hoitaa tämän kunnialla ja hiljaisuudella, mutta noh kun tästä nyt näin paljon jaksetaan vingua niin vastataan sitten samalla tavalla takaisin.

Ensinnäkin, eikö tämän topicin tarkoitus ole antaa palautetta kaupoista, jotka on käyty? Eikä valittaa siitä, että itsellä ei ole rahaa maksaa sitä mitä toiset pyytävät? Ensinnäkin kyllä saan pyytää täysin sen hinnan minkä haluan ja toiseksi, tuostahan saa juuri sen julisteen minkä haluaa. Ja kun seuraa noita tuotetoiveita ovat monet pyytäneet juuri pieniä julisteita ja kysyn vain mistä näitä saa ellei joko lehdistä tai sitten piraatteina? No kyllähän jotain promo julisteita jossakin joskus on, mutta kuinka usein olette niitä Suomessa nähneet? Niin sitähän minäkin...
Kirjoittaja Jaakui päivämäärä Pe Elo 01, 2008 17:48
Itselleni ei ole kovin väliä onko tuote piraatti vai ei, laatu on etusijalla.
Onhan noita piraattituotteita jokaisessa conissa jonkun verran aina myynnissä. (esim. ne animeaiheiset t-paidat joissa muutamassa kappaleessa olen spotannut Megami magazine-tekstin yläkulmasta
Eli siis kyllä piraattia saa myydä millä hinnalla tahansa. Esimerkiksi coneissa julisteet ovat noin 10 € luokkaa ja yleensä ovat piraatteja. Ja sitten vielä onpa itsekin tullut ostettua Mocchanista juuri Megami Magazinen mukana tullut juliste, eikä kyllä ole yhtään nakertanut, sillä hieno juliste on kyseessä ja tuskin sitä olisin löytänyt jostakin lehdestä. Mutta tästä sainkin idean, että haluaisitko ostaa minulta paidan johon teippaan Megami Magazinen mukana tulleen julisteen? Näin saataisiin tästä piraatti ja minulla olisi teidän lupanne myydä tämä. Eli miltä kuulostaisi vaikka 20 €? :D

Sitten voidaan miettiä tuota juliste hintaa eli 5 € kpl. Itselläni on mennyt reippaasti yli 10 tuntia kun otin julisteidein kuvat, muokkasin ne, uploadasin ne, selvitin sarjat ja tein niistä listat. En todellakaan ajatellut, että joudun käyttämään vielä aikaa tälläiseenkin turhaan väittelyyn... Ja juuri tuo, että 20 € saat jo 5 julistetta, jolla saa jo oman seinänsä laitettua täyteen hienoja aitoja julisteita juuri niistä sarjoista mistä itse tykkää. Eli en kyllä näe tuossa hintapolitiikassani mitään vikaa ja toiseksi en ole varmasti ainut joka pyytää kalliita hintoja, sillä täälläkin myydään milloin mitäkin mukavin hinnoin ja entäs sitten conit?... Niin no eiköhän seuraavaksi mennä valittamaan yhdessä johonkin myyntipöytään, että HEI! Tämän figuurisetin saa ostettua Ebaysta samaan hintaan kuin tämä yksi figuuri maksaa täällä. Huomio huomio tämä on kohtuutonta ja törkeää! Ja siitä voidaan jatkaa matkaa vaikkapa Fantasiapeleihin ja valittaa, että nämä mangat saa ostettua puolet halvemmalla ulkomailta joten Fantasiapelitkin vaan ulos conista! Eli eiköhän tästä ala jo selvitä, että tässä ei ole mitään järkeä.
Kirjoittaja kyuu päivämäärä Su Elo 03, 2008 01:39
Ilmaisit kuitenkin lopussa, että tämä ei ole paras tapa siihen. Olisiko sinulle vaihtoehtoista ideaa tämän toteuttamiseksi?
Itselleni tuli tästä mieleen, että miltä kuulostaisi jos tänne osto / myynti palstalle saataisiin samantyylinen palaute systeemi kuin Huuto.netissä. Eli aina kun on käynyt kauppaa jonkun kanssa voisi laittaa sen hänen omiin palautteisiinsa joka siis näkyisi tuolla käyttäjä profiilissa. Tähän voisi myös lisätä sellaisen numero homman nickin perään, että esim jos on saanut 5 positiivista palautetta näkyy numero 5 tuossa nickin perässä. Jos tämän saisi vielä toimimaan niin, että se näkyisi vain tällä palstalla ei siitä olisi edes haittaakaan kenellekkään.

Kun mielestäni osto ja myyntipalstalle ei kuulu muu keskustelu kuin ilmoitusten tekeminen ja bisnesten hoitaminen. Hinnoista valittaminen on mielestäni täysin turhaa, sillä ei se kuitenkaan tee muuta kuin aiheuttaa valittamista valittamisen perään niinkuin tässäkin nyt meinaa käydä. Eli eikö voitaisi lopettaa tämä tähän ja mennä katsomaan kaikki vaikkapa Yuria (tai Yaoikin kyllä käy)? Sillä itse en kyllä jaksaisi tätä keskustelua enää käydä. Mihinkään se ei kuitenkaan vaikuta.

Avatar
__
Viestit: 461
Liittynyt: La Huhti 17, 2004 20:54

Re: Palautetta myyjistä

Viesti Kirjoittaja __ » Su Elo 03, 2008 13:21

Miten se vanha sananlasku nyt menikään... siitä koirasta ja kalikasta. Mut aika oikeaan osui. :P
osin näin loppuun on syytä sanoa että en tiedä minkälainen se alkuperäinen viesti oli, joten tämä kommenttini voi sinäänsä olla melko turha
Yhden sanan sanamuoto oli vaan törkeämmin muotoiltu lähinnä, viestin ensimmäisessä lauseessa. Sanaa en paljasta, saatte päätellä itse. :)

Itse yhdyn Cantin ensimmäisen viestin mielipiteisiin.
Eli siis kyllä piraattia saa myydä millä hinnalla tahansa. Esimerkiksi coneissa julisteet ovat noin 10 € luokkaa ja yleensä ovat piraatteja. Ja sitten vielä onpa itsekin tullut ostettua Mocchanista juuri Megami Magazinen mukana tullut juliste, eikä kyllä ole yhtään nakertanut, sillä hieno juliste on kyseessä ja tuskin sitä olisin löytänyt jostakin lehdestä. Mutta tästä sainkin idean, että haluaisitko ostaa minulta paidan johon teippaan Megami Magazinen mukana tulleen julisteen? Näin saataisiin tästä piraatti ja minulla olisi teidän lupanne myydä tämä. Eli miltä kuulostaisi vaikka 20 €?
Piraatti T-paidat joita kyseisissä coneissa on myynnissä ovat vielä reilusti hinnoiteltuja: itse teettämällä samanlaisen joutuisin kuitenkin maksamaan suht saman hinnan, joten tämä vertaus ei kovin hyvin päde.
Conissa myytäviä figuja ja muuta kräsää koskien taas voitot jotka liikkeet vetävät ovat kohtuullisia. Eri asia myykö alunperin 6€ maksavaa figua (tai mangaa fantsun tapauksessa) 2-3€ voitoin siitä että myy niitä 20-30€ voitoin. Tietty tämä ei päde keräilyharvinaisuusfigujen kohdalla mutta massatuotettujen suht helposti saatavilla olevien kyllä.

Sinu
Viestit: 67
Liittynyt: Ma Heinä 28, 2008 13:53

Re: Palautetta myyjistä

Viesti Kirjoittaja Sinu » Su Elo 03, 2008 14:17

Jaakui kirjoitti:Miten se vanha sananlasku nyt menikään... siitä koirasta ja kalikasta. Mut aika oikeaan osui. :P
Tarkoitatko "Se koira älähtää, johon kapula kalahtaa"? Oikeastaan mieleen tulee myös toinen sananlasku: "Ei se ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka antaa." Tässä tapauksessa maksaa. Minusta on kuitenkin kohtuullista, että julisteiden taustat tulevat esille, jotta ihmiset voivat sen ohella tehdä päätöksensä. Ymmärtäisin jos tietoa olisi pimitetty tarkoituksella, silloin ostajalla olisi oikeus purkaa kauppa. Nyt asia on kuitenkin esillä ja jos siitä laittaa vielä maininnan itse myynti-ilmoitukseen (lähinnä mistä julisteet ovat kotoisin), niin homma on hoidossa. Kauppa tosin voi olla hiljaisen puoleista, mutta se ei ole muiden kuin myyjän asia.
Hides my true shape, like Dorian Gray.

Avatar
starscream
Viestit: 695
Liittynyt: Su Syys 07, 2003 21:03
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Palautetta myyjistä

Viesti Kirjoittaja starscream » Su Elo 03, 2008 23:16

Olen lähiaikoina törmännyt pariin myyjään, jotka ovat pyytäneet yhteydenotot yksityisviesteinä, mutta reagoineet niihin erittäin hitaasti tai jättäneet reagoimatta kokonaan.

Muuten kokemukseni tältä palstalta ovat pelkästään positiivisia, mutta toivoisin silti kaikilta ilmoitusten jättäjiltä nyt paria asiaa tämän johdosta.

Ensimmäiseksi, jos pyydätte yhteydenotot yksityisviestillä, huolehtikaa että omissa asetuksissanne on valittuna "Ilmoita uusista yksityisviesteistä sähköpostilla" kysymykseen vastauksena kyllä, koska kaikki eivät käy jättämässä ketjuun sitä palstan ohjeissakin paheksuttua "lähetin yksärin!" viestiä.

Toiseksi, vastatkaa viesteihin mahdollisimman pian, ja siinäkin tapauksessa vaikka vastaus olisi kielteinen. Vastaus kohtuullisessa ajassa (pari arkipäivää) olisi kiva, koska mahdollisuus kaupantekoon saattaa odottaa jossain muuallakin. On ymmärrettävää, jos asioita ei ole mahdollista hoitaa päivittäin, viikonloppuisin tai viikon ulkomaanmatkan tms. vuoksi, mutta tämän voisi laittaa tiedoksi ilmoitukseenkin.

Kolmanneksi, huolehtikaa ilmoituksistanne senkin jälkeen, kun ne tippuvat palstalla alaspäin. Kaikki yhteydenotot eivät tule heti, joku voi odottaa sitä että saa rahaa, joku sitä että tietää onko tulossa johonkin tapahtumaan noutoa varten, joku voi löytää ilmoituksen vasta parin viikon päästä selaamalla tai hakua käyttämällä. Ilmoituksen päivittäminen EI kuitenkaan ole vastaus yksityisviestiin, vastaus yksityisviestiin on yksityisviesti.

Toinen näistä tapauksista tuli sovittua myyjän omassa ketjussa enkä enää kanna siitä kaunaa, toinen jäi ilman vastausta. Tuntekoon piston omatunnossaan, jos lukee tämän.

Avatar
nakano
Viestit: 139
Liittynyt: Su Elo 26, 2007 11:22
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Palautetta myyjistä

Viesti Kirjoittaja nakano » Ti Elo 19, 2008 18:34

Tässä lista kaikista myyjistä/ostajista, joiden kanssa olen joskus tehnyt yhden tai useamman onnistuneen kaupan: jtn, reto, Nazukka, J (x2), schogetten, Maiyu, Roy, boneflower, Yoshen, Grekon, Meishin (x2), Sierra, L_, ChaosTeoRyh, WiChan, Fire_Pantera, Mourumaru, Anemita, Sinced, Kisu, varjopoika, Houdin, Ashurah, Yugata Kyoshi, kagura, Liliel, Jokirapu, Mizuumi, Lexi, sepiq, kikio, DetectiveFox8, Sclo, Waahtokarkki, Hokuto, azouras

Yleisesti toivon myyjältä, että hän vastaa viesteihin 24 tunnin sisällä, postittaa tuotteen rahojen näkyessä tilillä sekä ilmoittaa postitustapahtumasta / mahdollisesta viivästymisestä. Mikäli kyseessä on paketti, voisi myyjä tämän lisäksi antaa seurantakoodiin ilman kysymistä.

Ostajan on puolestaan hyvä ilmoittaa, kun hän on maksanut tuotteesta ja voi halutessaan pistää liitteenä "print-screen"-kuvan tapahtumasta. Myyjän ei pitäisi joutua odottamaan maksua monta päivää.
Viimeksi muokannut nakano, Ti Kesä 17, 2014 17:26. Yhteensä muokattu 18 kertaa.

Avatar
Madder
Viestit: 6
Liittynyt: Ke Huhti 16, 2008 15:48
Paikkakunta: Helsinki

Re: Palautetta myyjistä

Viesti Kirjoittaja Madder » To Elo 21, 2008 18:27

Huonoja kokemuksia ei täältä oikeastaan ole. Välillä olen muutamien ostajien perään saanut kysellä, kun esimerkiksi seuraavaksi päiväksi luvattu maksu ei ole saapunut tilille vielä kahdenkaan viikon päästä, eikä ostajasta kuulu mitään. Olisi ihan ystävällistä ilmoittaa, jos esimerkiksi maksu myöhästyy, ja ei se myyjä hyökkää kimppuun vaikka ostaja ilmoittaisikin tahtovansa perua kaupat vaikkapa sitten ihan viime hetkillä. Mutta ilman ilmoitusta tulee vaan pidettyä tuotteita varauksessa ihan turhaan : ).

Ja sitten vielä lista henkilöistä, joiden kanssa kaupat/vaihdot ovat onnistuneet hyvin (aakkosjärjestyksessä): Cherryboy, Daishi, dawningday, Fullmoon_, Grekon, Herrasmiesseme, Kisu, Liutti, Malekichi, Mevski, Milda, mita, Momoto, shiawase, _Shinobu_, souhk, Spy, woltti ja Yuke
Viimeksi muokannut Madder, Pe Joulu 12, 2008 16:30. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Fullmoon_
Viestit: 211
Liittynyt: Su Joulu 23, 2007 18:31
Paikkakunta: Imatra

Re: Palautetta myyjistä

Viesti Kirjoittaja Fullmoon_ » Pe Elo 22, 2008 17:52

Ei minullakaan ole täältä huonoja kokemuksia mutta viesteihin vastaamisessa joskus kesti moniakin päiviä. Ei muuta.

Ja näiden kanssa olen tehnyt onnistuneita kauppoja: Soinap, Neon, Miss-Exel, Shounen, Dawningday, iituska, Meishin, VanLudlig, J, Wiltti93, Shuna ja Mogmi.

Avatar
escape_rope
Viestit: 692
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 22:02
Paikkakunta: Joensuu

Re: Palautetta myyjistä

Viesti Kirjoittaja escape_rope » Pe Elo 22, 2008 20:00

Suurimmaksi osaksi tekemäni kaupat ovat sujuneet moitteettomasti, ja ostamani tavara on ollut luvatun mukaista. Muutaman myyjän kohdalla on kuitenkin tullut laitettua pettynyttä palautetta tavaran laadusta sen saavuttua. Esimerkiksi yhden dvd:n kannessa oli reikä ja levy yllättävän likainen, eikä myyjä olevinaan ollut huomannut tätä itse. Ja eräältä toiselta ostaessani pokkareihin oltiin menty piirtelemään lyikkärillä, ja osa pokkareista saattoi olla ulkoisesti todella kehnossa kunnossa, vaikka myyjä väitti myynti-ilmoituksessaan pokkareiden olevan hyväkuntoisia. Mutta tämäkin kai vähän omaa vikaaninkin, kun en tarkemmin kysellyt tavaran laadusta tai pyytänyt esmes valokuvaa. Siksi vinkkinä muillekin ostajille: kyselkää tarkoin ennen maksua, missä kunnossa tuote on, ettei sitten myöhemmin jää harmittamaan, kun tavara ei ollutkaan niin hyvässä kunnossa kuin olisi voinut luulla.

Mutta kuten jo mainitsinkin suurin osa tekemistäni kaupoista täällä anikin foorumilla ovat sujuneet oikein mallikaasti. Tässä vielä listaa hyvistä kauppakumppaneistani (muutaman kanssa olen tehnyt jopa useammankin kaupan):
Feath, Rala =), Liliel, tomphi, Teukku, Jiji, Decility, Fluor, Tk, Betelgeutze, Asagi, Miriami, starscream, adela, Heaben, Aoi, chibi-kagu, Mary Leathert, iituska, Mobi, Kira-chan, Ving, wiid, Zinnia, mogmi, rama, shounen, Venge, Fullmoon_, Rändöm, Jope-san, haplo, raidat, Mourumaru, annikka ja -Rudia-
Viimeksi muokannut escape_rope, To Loka 01, 2009 19:26. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Avatar
Liutti
Viestit: 103
Liittynyt: Ti Heinä 10, 2007 12:09
Paikkakunta: Vantaa

Re: Palautetta myyjistä

Viesti Kirjoittaja Liutti » Pe Elo 22, 2008 20:49

Fullmoon_ kirjoitti:Ei minullakaan ole täältä huonoja kokemuksia mutta viesteihin vastaamisessa joskus kesti moniakin päiviä. Ei muuta.
Näin myös täällä.

Onnistuneita kauppoja on tapahtunut näiden kanssa:
tiipou, Ringo-chan, Mairjo, Suchi, Aoi, Rala=), Meishin, zenja, Mirura, Mi-Yu, tomphi, rithrin, Pegi, Sakura110, Chiaki, Iipon, SpaceFish, myrikki, Momoto, Fullmoon_, iituska, Cir, Madder, mazojedi, Mobi ja Sierra.
Kiitokset kaikille. n__n

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Osto- ja myyntipalsta”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa