Japan Pop 07/2008

Keskustelua Japan Pop ja Finnmanga-lehdistä. Lisätietoja sivuilla www.japanpop.fi ja www.finnmanga.fi.

Valvojat: Animeunionin Foorumiaktiivit, Japan Pop / Ylläpito

Paras anime-elokuva Helsingin filmifestivaaleilta

Appleseed Ex Machina
2
18%
Evangelion 1.0 You Are (Not) Alone)
3
27%
Sky Crawlers
1
9%
Tuulen Laakson Nausicaä
5
45%
Joku muu
0
Ei ääniä
 
Ääniä yhteensä: 11

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Japan Pop 07/2008

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ke Loka 15, 2008 23:04

Kusti on taas polkenut hyvästi ja tuorein lehti kantautunut tilaajien postilaatikoihin, -luukkuihin ja -lokeroihin. Näin ollen on aika korkea jutun juuren kaivamiselle tämän numeron osalta.

Japanin mailla on jälleen vierailtu, kohteina Summer Comiket ja World Hobby Fair. Vaan paljon on tapahtunut kotimaamme pääkaupungissakin - rakkautta ja hieman anarkiaa filmifestareilla, monenmoista sarjakuvaa sarjakuvafestareilla ja tutkimusmatkoja Imaginary Japan -konferenssissa. Sarjakuvapuolella Naru ja Rulla kiusaavat päästäisiä samalla kun toisella puolen lehteä tutkitaan, miten kävisi jos Tenavat ilmestyisi Shounen Jumpissa. Arvosteluissa tutuksi tulevat muun muassa Me and the Devil Blues, Nana sekä Beckin anime ja manga. Kotitarpeita vastaavassa määrin kiinnittyy huomio myös pantsuihin, luonnollisestikin monesta eri näkökulmasta.

Itä-Aasian tuntemattomat supertähdet Koreasta, Kiinasta ja muualtakin esittäytyvät musiikkisivuilla, jonka lisäksi katsellaan japanilaista vaihtoehtomusiikkia sekä Morning Musumea ja tutustutaan useisiin levyarvosteluihin. Musiikki on aiheena myös Katariina Alaisen kolumnissa, jossa tutkitaan musiikkilajien käyttöä poliittisena aseena. Mikäli työt Japanissa kiinnostavat, uuden Töihin Japaniin -juttusarjamme ensimmäinen osa vastaa moniin kysymyksiin. Mangan tekemisestä kiinnostuneille on tarjolla Pauna Median julkaisuista tutun Christina Plakan haastattelu. Ihmettelemme myös conin tekemistä, mangan sopimista sarjakuvafestareille ja tutkimme Jrocksuomen historiaa ja tulevaisuutta.

Tilaajia hemmotellaan tämän numeron mukana tulevalla upealla Dio ~Distraught Overlord~ -julisteella.

Eikä tässäkään vielä kaikki - mutta lisää löytyy kansien välistä. Japan Pop 07/2008 löytyy tällä viikolla lehtipisteistä kautta maan.

Avatar
Lmmz
Otaking
Viestit: 521
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:34
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Japan Pop 07/2008

Viesti Kirjoittaja Lmmz » To Loka 16, 2008 03:39

Tubbsin sarjakuvat ovat kyllä ehdottomasti parasta vakiosisältöä heti Tekno-Kekon jälkeen lehdessä. Eivät aimmetkaan piirtäjät olleet piirtäjinä huonoja, mutta näissä sarjakuvissa on kerta kaikkiaan sellaista sopivan sarkastista ja toisaalta pölkkypäistä vitsisisältöä, joka toimii lehdessä kertajuttuina jatkosarjoja paremmin. Lisää tällaista, kiitos!

Saman sarjan juttujen ripottelu kahdelle vierekkäiselle sivulle aiheutti vähän turhaa toistoa sarjan perusjuttujen osalta (BECKit ja AIKat esim.), mutta toisaalta Nanan leffojen ja mangojen arvostelut olisi voinut niputtaa yhteenkin vaikkapa yhteisellä juonipohjustuksella. Olisin jäänyt kaipaamaan tietoa, mitä mangan osia elokuvat suunnilleen kattavat, tosin Bob Googlellahan tuokin selviää käden käänteessä.

Reportaasit kaukomailta (Comiket, työnhaku jne.) ovat myös erittäin kiintoisaa sisältöä. Juurikin maanläheisesti suomalaisesta harrastajänäkökulmasta kirjoitettuna ne ovat aika pitkälti lehden ydinmateriaalia. Julisteesta ehkä jotkut tykkäävät, mutta aika pienihän se lopulta oli. Senkö takia lehti oli muoveissa?

Lopuksi on pakko todeta vuodessa n. 100000 km lentävänä, että lentsikkaviihdelaitteet eivät ole mikään Japan Airlinesin erikoisoikeus, vaan vastaavia löytyi jo vuosia sitten mm. SASin kaukoidän koneista. Finnairkin on uusissa A340-koneissa saanut lopulta joka penkkiin viihdejärjestelmät, joten Japanin lennoilla riittää räplättävää. SASilla löytyy sähköä muuten myös Economy Extra-luokasta, joka maksaa n. puolitoista kertaa turistin verran ja tarjoaa myös enemmän jalkatilaa (Lentokonesähkö vaatii usein kentiltä saatavan adapterin, joka vaihtelee lentoyhtiöittäin). http://www.seatguru.com/ on ystävä kaukolentoja valitessa, jos lennolle on muitakin kriteerejä kuin kaikkein halvin hintalappu.
Kosmos on laaja. | Tutturuu!

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Japan Pop ja Finnmanga”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa