Japan Pop 05/2008

Keskustelua Japan Pop ja Finnmanga-lehdistä. Lisätietoja sivuilla www.japanpop.fi ja www.finnmanga.fi.

Valvojat: Animeunionin Foorumiaktiivit, Japan Pop / Ylläpito

Maid Cafe vai Butler Cafe?

Maid Cafe
13
36%
Butler Cafe
11
31%
Molemmat!
12
33%
 
Ääniä yhteensä: 36

Avatar
Darth Mauno
Wannabe
Viestit: 1043
Liittynyt: Ke Huhti 23, 2003 08:32
Paikkakunta: Turku

Japan Pop 05/2008

Viesti Kirjoittaja Darth Mauno » Ke Heinä 09, 2008 12:25

Kuva

Japan Popin viimeisin numero kuuluu jo kolisevan tilaajien postiluukuista sisään, joten pistetäänpä taas keskusteluntynkää aiheesta pystyyn.

Tällä kertaa Mäkelän Suvi vie meidät Larukun Pariisin-keikalle ja Japanin-kirjeenvaihtajamme Achrénin Jani tutkimusmatkalle maid-kahviloihin sekä Akihabaran syövereihin. Arvosteluissa tutustutaan mm. D.Gray-maniin, Lucky Stariin, Grimms Mangaan sekä liljojen ystäviä silmälläpitäen Strawberry Paniciin niin romaani-, manga- kuin animemuodossaankin. Saamme kuulla myös kimonoetiketistä ja Shibuya Love -levyn syntyvaiheista sekä pääsemme kurkistamaan viimeisimpien alan tapahtumien tunnelmiin. Lisäksi paljon muutakin on tarttunut tämän numeron katamari-palloon, jonka kiertoradalle laukaisee Verrattoman Hauskassa Sisällössä Project A-ko.

Mauno Joukamaa
2. päätoimittaja
Japan Pop

Avatar
K8Skies
Viestit: 1169
Liittynyt: Pe Loka 07, 2005 13:21
Paikkakunta: Koti missä sydän.

Re: Japan Pop 05/2008

Viesti Kirjoittaja K8Skies » Ke Heinä 09, 2008 16:24

Ihan ensiksi tärkeä huomio: Japanpop viitosen kansi on erittäin hieno, riippumatta siitä onko yleinen mielipide päinvastainen.

Arvostelut olivat suurimmaksi osaksi mielenkiintoisia ja muutenkin ajankohtaisemman tuntuisia kuin yleensä, plussaa MÄRin "internetistä urkituista juonipaljastuksista", mutta saman olisi saanut tehdä myös D.Gray-Manin kanssa. Nyt "Klassinen mättömanga" särähtänee pahasti korvaan ainakin niille, jotka ovat japanin tahdissa tai edes hiukankin pidemmällä. Nyt itse asiassa koko arvostelun viimeinen kappale on täydellisen väärässä suurin piirtein kaikin tavoin. Se pitäisi paikkaansa, jos D.Gray-Man olisi ollut vain 2-4-osainen. Nyt se tahattomasti harhauttaa sarjaan tutustumattomia.
Strawberry Panicin anime-arvosteluista en sano mitään, koska en pysty totuutta kohtaamaan tai näkemään mansikanpunaisten lasieni takaa. Romaanin ja Mangan arvostelut olivat kuitenkin hyvät. Lucky Staria ei kehuttu taivaaseen, hyvä. Tosin sekin tullaan vielä näkemään loppujen jaksojen jälkeen.

Oikeastaan arvostelujen lisäksi ekalla kierroksella en montaa muuta juttua kovin antaumuksella jaksanutkaan lukea. Harrastuksena Kimono, Seiyuu-nurkka, Katamari ja JCafe-jutut jaksoivat kiinnostaa kunnolla loppuun asti. Kokonaisuutena juttua löytyy taas ihan kaikille, ja tämä määrä juttua kulmasta kulmaan aiheutti itselläni jo ehkä pientä ahdistuneisuutta. Varsinkin kun animea ja mangaa ei oikeastaan koko lehdestä löydy muuten kuin arvostelujen muodossa.

Ihan hyvä numero kuitenkin. Luen sen kyllä toiseenkin kertaan.
Oh, I didn't have to take everything off.
Kappa-sans fell asleep while basking in the sun.

|Nagasarete Airantou 4ever| |Life Is.|
|Bungaku Shojo^| |Kure-nai...| |Rurumo♥|

Avatar
alkimohap
Viestit: 53
Liittynyt: Ti Elo 29, 2006 14:54
Paikkakunta: Helsinki

Re: Japan Pop 05/2008

Viesti Kirjoittaja alkimohap » Ke Heinä 09, 2008 17:26

Jaahas. Narullan aiheena on kahvi. Se on luonnollisesti hyvä asia. Vain hahmot ja aamu. Rupesi tietysti kiinnostamaan, mihin ne Zachariaan mainitsemat paperit liittyvät ja ketkä ovat tulossa. Hyvä sarjakuvana, pidin kovasti.

Metamorphose d'une fille taas... jouduin laskemaan yksi plus yhtä noin viisi kertaa pystyäkseni hyväksymään sen, mitä siinä todennäköisesti tapahtuu. Kohtalaisen surrealistista. Luen sen vielä monta kertaa: näiden asioiden kanssa ei kertaus ole koskaan pahasta.

Henk.koht.-listallani Nikanderin Lucky Star - Paniponi Dash -aukeama oli iloinen yllätys, samoin sitä seurannut Project A-Ko sekä Mitsuishi Kotono. Turha varmaan mainita, että Joel Aution kuvaama Katamari-kokemus oli paitsi sangen tajuntaalaajentava, myös hienon kaunokirjallinen. Vakiohyvää ovat japanin kielen kirja-arviot sekä Leona Sekin ruokatietoiskut, tällä kertaa aiheenaan tee. Sokerina pohjalla Jani Achrénin artikkeli niistä eriskummallisemmista kahviloista ynnä karmivan uskottava kertomus läppärinostotuskasta Akibassa. Oikein piristävä numero kaiken kaikkiaan.

jtn
Viestit: 712
Liittynyt: La Helmi 15, 2003 15:51
Paikkakunta: Vantaa

Re: Japan Pop 05/2008

Viesti Kirjoittaja jtn » Ke Heinä 09, 2008 19:12

Paniponin, Lucky Starin ja Strawberry Panicin kirjoittaja kiittää kehuista - niin ansaituista kuin ansaitsemattomistakin. Tosin faktapuolella tämä ei ollut ollenkaan minun numeroni.

1. FUNimation on napannut Nanohan lisenssin, joten ei ole enää syytä olla epätoivoinen
2. FUNimation on napannut myös Paniponin lisenssin, joten sarjaa ei varmaankaan ole tällä hetkellä saatavilla. Ja sitten kun taas on, niin tuskin tuona arvostelemanani ADV:n versiona.

No, ainakin tuo ensimmäinen juttu johtuu ihan puhtaasti toimituksellisesta viiveestä, mutta siitä en osaa tähän hätään sanoa mitään milloin ADV oikein tiputti Paniponin listoiltaan. Se katosi toki hetkeksi joskus joulukuussa, mutta palasi ymmärtääkseni takaisin lyhyen ajan jälkeen.
- Jussi Nikander

Avatar
Mecha
Viestit: 766
Liittynyt: Ti Helmi 15, 2005 14:59
Paikkakunta: Vantaa

Re: Japan Pop 05/2008

Viesti Kirjoittaja Mecha » Ke Heinä 09, 2008 20:18

Hyvä lehti. Arvosteluista erityismaininnan ansaitevat Lucky Starin ja Strawberry Panicin arvostelut. Nuo kyllä huhkuivat ylivuotavaa fanitusta. Objektiivisuudesta ei ollut tietoakaan. Silti nuo arvostelut olivat kiinnostavia lukea. Muista se tietokoneen osto Japanissa oli kiinnostava kuten myös se juttu siitä miekkatyylistä. Tumbs up!

Niin ja se ketjun kysymys... Vastaus on itsestään selvä. Maidot yli butlerien.
"When you become a real fighter, we'll settle it"
- Zechs Merquise to Heero Yuy (Gundam Wing)

"Its time to duel!"
- Yami (Yu-Gi-Oh! Duel Monsters)

hippien touhua kyllä tämä hippitouhu
- Kyuu

Avatar
soinap
Viestit: 367
Liittynyt: Ti Maalis 25, 2008 19:28
Paikkakunta: Forssan seutu

Re: Japan Pop 05/2008

Viesti Kirjoittaja soinap » Pe Heinä 11, 2008 22:53

Oli oikein mukava lehti. Kannesta pidin todella paljon, mukavan yksinkertainen ja sopi hyvin tuohon L'Arc~en~Cielin arvosteluteemaan, sitähän se nimikin tarkoittaa. Muutenkin oikein simppelikansi, ne ovat parhaimpia.

Arvostelut olitte tehneet mielenkiintoisista sarjoista. Sain lisää tietoa sarjoista, joita olen aloittelemassa katselemaan/lukemaan, joten kiitos tästä. Erityisesti pidin Strawberry Panic:n, Lucky Starin sekä D.Gray Manin arvosteluista. Myöskin Vagabondin arvostelu kertoi missä sarjassa olikaan kyse ja suhtautumiseni sarjaan parani. Grimms Manga ja Mär olivat kanssa hyvää luettavaa, mutteivat muuttaneet käsityksiäni sarjoista. Tosin ensimmäisen omistan ja samoilla linjoilla olen kanssanne. Ainoa arvostelu jonka jätin lukematta oli Trinity Blood, koska se ei nyt koskaan ole kiinnostanut.

Muista jutuista...Hmm...En paljoakaan niitä vielä lukenut, mutta Larukun keikkafiiliksiä luin. Oli kyllä hyvin mielenkiintoista tekstiä, kiitokset toimittajalle. Juttua oli mukava lukea ja oli myöskin pitkä. Sain myös lisää informaatiota bändin taustoista. Olisi ollut tosin kiva, jos jutussa oltaisiin mainittu muutamia esimerkkejä (enemmän kuin se yksi) missä animeissa on käytetty heidän musiikkiansa hyödyksensä. Myöskin Ayabien keikkafiilingit olivat mukavaa luettavaa, mielenkiintoista tekstiä ja sopiva määrä. Olin myös iloinen kun arvostelitte Kiss - levyn. En olisi itse voinut sanoa paremmin. Pidin myöskin paljon japani sanoista, joita oli lehden taaempaan osaan koottu, vaikka suurinosa olikin tuttuja. Kirjoittaja oli osannut muotoilla selitykset hauskasti, kiitos myöskin siitä.

Tämä lehti oli todella hyvä, samaa sorttia kahden edellisen kanssa. Näiden numeroiden perusteella tilaaminen kiinnostaisi kovastikin, mutta se on nytten harkinta asteella. Kiitoksia hyvästä numerosta!

Avatar
maxx
Viestit: 193
Liittynyt: Ti Heinä 10, 2007 00:29

Re: Japan Pop 05/2008

Viesti Kirjoittaja maxx » La Heinä 12, 2008 01:14

soinap kirjoitti:Olisi ollut tosin kiva, jos jutussa oltaisiin mainittu muutamia esimerkkejä (enemmän kuin se yksi) missä animeissa on käytetty heidän musiikkiansa hyödyksensä.
Äkkiseltään tulee mieleen ainakin Blurry Eyes joka oli DNA^2:n tunnarina joskus 94-95 haarukassa ja Fourth Avenue Cafe joka oli Rurouni Kenshinissä.. olikohan '96?
Niksu - säätäjä-ässä metsässä

maxx@desucon.fi

Avatar
e_123
Viestit: 162
Liittynyt: Ti Touko 15, 2007 20:11
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Japan Pop 05/2008

Viesti Kirjoittaja e_123 » Su Heinä 20, 2008 23:53

Sivun 16 viimeisestä lauseesta haluaisin sen verran kysyä, että kuuluuko sen oikeasti olla tuo "käsityönätehdytsilkkisetuniikkikimonotovattaideteoksia"? Itse jouduin tuon lukemaan useampaan kertaan, kunnes tajusin välien puuttuvan 8D
Kansi on omasta mielestäni paras tähän mennessä ja muutenkin lehden sisällöstä pelkkää plussaa :3
Se oli vihreä omena : D

Avatar
atti
Viestit: 201
Liittynyt: La Elo 04, 2007 17:20
Paikkakunta: vimpeli suomen pienin kylä ^^_

Re: Japan Pop 05/2008

Viesti Kirjoittaja atti » Ma Heinä 21, 2008 10:43

tuleeko tämä lehti myös myyntiin animeconiin? :)
`Miraa ga utsushidasu maboroshi o ki ni shinagara
Itsu no ma ni ka sokudo uegeteru no sa `

Avatar
Darth Mauno
Wannabe
Viestit: 1043
Liittynyt: Ke Huhti 23, 2003 08:32
Paikkakunta: Turku

Re: Japan Pop 05/2008

Viesti Kirjoittaja Darth Mauno » Ma Heinä 21, 2008 10:55

e_123 kirjoitti:Sivun 16 viimeisestä lauseesta haluaisin sen verran kysyä, että kuuluuko sen oikeasti olla tuo "käsityönätehdytsilkkisetuniikkikimonotovattaideteoksia"?
Kyseinen kohta vääntyi tuohon hankalasti tulkittavaan muotoon todennäköisesti taitto-ohjelman nikottelun johdosta, kun samoilta tienoin korjattiin tavutusvirhe. Eipä se noinkaan tietysti nätiltä näytä, mutta aikataulu alkoi omalta osaltani vetää sen verran tiukaksi, että katsoin siinä tilanteessa toimivimmaksi ratkaisuksi jättää tuon yksityiskohdan lisäsäätämisen sikseen. Toivottavasti tuosta sanarimssusta ei ole kuitenkaan ylenmäärin päänsärkyä kenellekään koitunut.

Ja vaikka en korkeimman omakätisesti olekaan Animeconiin meneviä irtonumerolaatikoita pakkaamassa, uskaltaisin väittää viitosnumeroa meidän myyntipöydältämme sieltä saavan, ellei nyt mitään odottamattomia vastoinkäymisiä putkahda esiin.
"Do not underestimate the power of the Dork Side"

Avatar
Ninzo
Viestit: 59
Liittynyt: Ti Marras 28, 2006 00:06
Paikkakunta: Savonlinna/Imatra
Viesti:

Re: Japan Pop 05/2008

Viesti Kirjoittaja Ninzo » To Heinä 24, 2008 22:41

Vielä ei ole tullut lehteä näihin hyppysiin, mutta ehkäpä sitten teidän myyntipöydältä se tarttuisi mukaan tai jo joltain Ärrältä...

Butlerit!
Thought you may forget the Review
-rest assured, it remembers you.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Japan Pop ja Finnmanga”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa