Japan Pop 02/2008

Keskustelua Japan Pop ja Finnmanga-lehdistä. Lisätietoja sivuilla www.japanpop.fi ja www.finnmanga.fi.

Valvojat: Animeunionin Foorumiaktiivit, Japan Pop / Ylläpito

Shonen-ai-teeman ykkösjuttu?

Ruusujen ja sametin keskellä
6
12%
Keiko Takemiya
7
14%
Aikaan täysikuun
2
4%
Pojat pussaa ja tytöt tykkää
17
35%
Menneen talven lumet -sarjakuva
8
16%
Manga- ja animearvostelut aiheesta
9
18%
 
Ääniä yhteensä: 49

Avatar
Darth Mauno
Wannabe
Viestit: 1043
Liittynyt: Ke Huhti 23, 2003 08:32
Paikkakunta: Turku

Japan Pop 02/2008

Viesti Kirjoittaja Darth Mauno » Su Maalis 09, 2008 17:50

Kuva

Japan Pop 02/2008 on ilmestymässä ensi viikolla, joten nyt on hyvä aika polkaista käyntiin keskustelu uudesta numerosta.

Tämänkertaisen numeron pääteemanahan on shonen-ai. Satu Nikander käy katsauksessaan läpi lajityypin pääpiirteet ja perusasiat, Jari Lehtinen esittelee meille shonen-ain ”äidin” Keiko Takemiyan, Markku Salmi tutkailee homoseksuaalisuuden ilmentymiä japanilaisessa kulttuurissa ja Katariina Alainen kertoo puolestaan poikarakkaushenkisestä fanipalvelusta jrockin saralla. Arvostelutarjonnassa tutustumme muutamiin genren merkkiteoksista ja kaiken tämän päälle kosketellaan aihetta vielä Päivi Toikan Menneen talven lumet -sarjakuvassa.

Shonen-ain ohessa mahtuu tämän numeron kansien väliin toki paljon muutakin. Pääsemme muun muassa mukaan Traconin tunnelmiin ja kuulemaan Girugamesh-bändin mietteitä, kun taas Matkalla Japaniin -sarjassa luomme silmäyksen saarivaltion murteisiin. Uudella Kalkkunatarha-palstalla Jussi Nikander ruotii animen pahimpia rimanalituksia, ensimmäisenä maailman huonoimmaksi animeksikin mainittu Apocalypse Zero. Osansa Japan Popin kirjoittajien tiukasta analyysista saavat myös Inuyasha sekä Azumanga Daioh. Unohtamatta tietenkään Mangakan päiväkirjaa, Nousevan auringon alla -osiota, Tekno-Kekkoa sekä muuta vankkaa vakiosisältöä.

Mutta mikäänhän ei tässä maailmassa ole täydellistä ja tämän numeron osalta tarvitsee tehdä parikin oikaisua: Traconin cosplaykilpailun raportista olivat kiireessä jääneet pois kuvaajien nimet, jotka ovat Mika Isomaa, Mikko Lammi sekä Jussi Sorjonen. Kingdom Hearts -korttipeliarvostelun infoboksista puolestaan pääsi unohtumaan maininta Fantasiapeleiltä saadusta arvostelukappaleesta.

Kaikkein isoin oikaisu koskee kuitenkin edellisen numeron kilpailua. Saatavuusongelmien vuoksi kyseisen kilpailun palkinnoksi ilmoitettu Death Note -kalenteri oli päässyt loppumaan verkkokaupasta, minkä johdosta voittaja palkitaan kalenterin sijasta Ippain ystävällisesti lahjoittamalla Death Note -olkalaukulla. Onnittelut kilpailun voittajalle Sara Reinilälle ja pahoittelut tapahtuneesta. :cry:

Mutta eiköhän allekirjoittanut ole louskuttanut tässä jo vähintäänkin riittävästi, joten ääneen pääsköön nyt puolestaan lehden lukijakunta.

Mauno Joukamaa
2. päätoimittaja
Japan Pop

Avatar
Bitten
Viestit: 160
Liittynyt: Ke Syys 28, 2005 13:47

Re: Japan Pop 02/2008

Viesti Kirjoittaja Bitten » Su Maalis 09, 2008 18:11

Darth Mauno kirjoitti:Tämänkertaisen numeron pääteemanahan on shonen-ai.
Saako nyt jäädä odottelemaan yuri-/shoujo-ai-numeroa (vastapainoksi) vai putosiko kolikkoni nyt kankkulan kaivoon?

Avatar
Darth Mauno
Wannabe
Viestit: 1043
Liittynyt: Ke Huhti 23, 2003 08:32
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Darth Mauno » Su Maalis 09, 2008 18:45

Teemanumeroa tyttörakkaudesta tuskin saadaan ihan heti kasaan semminkin, kun tässä on erinäisiä muitakin teemoja odottamassa käsittelyään, mutta kuvittelisin tuosta aiheesta mahtuvan mukaan jonkin verran juttua siinä sivussa.
"Do not underestimate the power of the Dork Side"

Avatar
K8Skies
Viestit: 1169
Liittynyt: Pe Loka 07, 2005 13:21
Paikkakunta: Koti missä sydän.

Viesti Kirjoittaja K8Skies » Ti Maalis 11, 2008 17:40

Ei oikein jaksanut tuo teemanumero innostaa. Itse asiassa se oli minulle kaikkein mitäänsanomattomin numero. Shounen-ai arvostelut, artikkelit ja muut olivat kovin tylsäntuntuista luettavaa. Kun ei aihe kiinnosta, niin ei se kiinnosta. Ei tämä numero kai huono ollut, vaan kai väärä henkilö yritti niitä lukea. Näillä kuitenkin mennään Shoujo-ai-teemanumeroa odotellessa.

Koko lehdessä ei oikeasti ollut kuin yksi tai kaksi juttua, jotka jaksoi tarkemmin lukea. Azumangan jälkilöylyt jaksoi lukea, mutta eipä se silti hirveästi vaikuttanut mielenkiintokäyrän nousemiseen. Viisi vaihetta mangasta tuli myös luettua pelkkää mulkaisua tarkemmin, mutta ei silti kovin tarkasti. Narutoarvostelussa aliarvioidaan suomalaisia narutardeja, niin vanhoja kuin tulevia, mutta saas oikesti nähdä menettääkö suomennettu Naruto lukijoitaan niin paljoa alkuinnostuksen jälkeen. Tosiaan, myös teeseremonia, japaninopetusjuttu ja Fugu olivat myös luettavahkoja. Yotsuba kuitenkin tapansa mukaan pelastaa päivän, sen ensimulkaisu kun oli ehdottomasti paras juttu.

Pauna Median mainos takakannessa muuten tapansa mukaan taas yrittää jotain ihan muuta kuin mainostaa mangaa. PM näyttää yrittävän häikäilemättömästi koijata ihmisiä heittämällä random azn-girlin pseudomässyjen kanssa samalle sivulle. Miksi? Osta, niin saat kuvan naisen kaupan päälle? Väärin. Jos teokset ihmisiä kiinnostavat, he ostavat ne ilmankin tuollaista pelleilyä. Kiitos, mutta ei kiitos, Pauna Media. Lähden 4chaniin.
Oh, I didn't have to take everything off.
Kappa-sans fell asleep while basking in the sun.

|Nagasarete Airantou 4ever| |Life Is.|
|Bungaku Shojo^| |Kure-nai...| |Rurumo♥|

Avatar
yukito
Viestit: 308
Liittynyt: Ma Loka 01, 2007 16:06
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja yukito » Ti Maalis 11, 2008 18:03

K8Skies kirjoitti:Ei oikein jaksanut tuo teemanumero innostaa. Itse asiassa se oli minulle kaikkein mitäänsanomattomin numero.
Hassua, sillä tämä oli minusta yksi parhaista Japan Popin numeroista, vaikka minua ei shounen-ai / yaoi kiinnostakaan. Shoujo-ai -numeroa täälläkin odotellaan, mutta kyllä tämäkin aihe näin kuriositeettinä kelpasi. Varmasti suuri osa lehden lukijoista on kuitenkin tämän kertaisen aiheen kohderyhmää. Plussaa vielä Keiko Takemiya -jutusta.
Sarjakuvakin (Muumi) oli jopa hauska, vaikka siitä tulee varmasti muilta sanomista.

Avatar
Futoi yatsu
Viestit: 41
Liittynyt: Ma Loka 08, 2007 12:42
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Futoi yatsu » Ti Maalis 11, 2008 22:44

K8Skies kirjoitti:Ei oikein jaksanut tuo teemanumero innostaa. Itse asiassa se oli minulle kaikkein mitäänsanomattomin numero.
Täytyy myöntää että minulle kävi kuten K8Skiesille. Kun aihe ei vetänyt, se ei vetänyt. Teeman ainoa oikeasti ilahduttava juttu oli muumisarjakuva. Koko lehden ylivoimaisesti paras anti oli pätkä japanin murteista.

haplo
Viestit: 410
Liittynyt: Ti Helmi 20, 2007 16:47
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja haplo » To Maalis 13, 2008 14:30

Keiko Takemiya vei äänestyksen, ja sai minut samalla ihmettelemään miksen ole vielä(kään) hankkinut To Terran toista osaa. Ja VHS:ään vinkiksi että Taistelu maasta-video ruotsinkielisine puheineen olisi mukavaa nähdä ko. sivulla. Se Takemiyasta. Ykkös-juttu oli, ehdottomasti.

En ehkä itsekään ole, ainakaan vielä, saanut lehdestä niin paljoa irti kuin ennen, vaikka en shonen-aita aiheena vihaakaan ja se kiinnostaa siinä missä muutkin sarjakuvat, mikäli sisältö pelaa. From Eroica With Love-arvostelussa oli osattu esittää arvostelun kohde jopa siten, että voisin harkita sarjaa myöhemmin.

Aina löytyy jotain, jota tällaisissa teemanumeroissa olisi toivonut arvosteltavan, ja Faken arvostelua lukiessa tuli olo että Banana Fish olisi ollut mukava käsittelyn aihe. (Siellä olisivat jopa ne kaivatut donitsitkin.)

Lehti oli kiva, mutta ei paras. Outoa oli, että Inuyashasta kertova artikkeli sai sarjan jopa kuulostamaan hyvältä, vaikka en siitä olekaan juuri pitänyt...

Avatar
Darth Mauno
Wannabe
Viestit: 1043
Liittynyt: Ke Huhti 23, 2003 08:32
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Darth Mauno » Pe Maalis 14, 2008 21:30

Japan Popin www-sivuilla pääsee nyt tutustumaan uuden numeron tarjontaan parin näytejutun kautta. Pdf-muotoiset jutut ovat luettavissa osoitteessa: http://www.japanpop.fi/sisalto

Sitten vielä yksi oikaisu, mutta tällä kertaa sentään meistä itsestämme riippumaton: Toisin kuin numeron uutisissa mainittiin (s. 7, "Ghiblin Umi ga kikoeru lisensoitu Pohjoismaihin"), Cinema Mondo ilmoitti Umi ga kikoerun Skandinavian oikeuksien olevan heillä. Ehkäpä siis pääsemme näkemään tuonkin elokuvan jossain vaiheessa vielä teatterilevityksessä. :)
"Do not underestimate the power of the Dork Side"

Avatar
e_123
Viestit: 162
Liittynyt: Ti Touko 15, 2007 20:11
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja e_123 » Pe Maalis 14, 2008 23:36

Pari kauppaa sain läpi käydä, tuulessa ja loskassa kulkien, ennenkuin lehden vaivalla käsiini sain. mitä se kaupan lehtihyllyssä prinsessa-lehtien takana teki, sitä en tiedä. Mutta onneksi lehti osoittautui kaiken sen vaivan arvoiseksi.

Keikko Takemiyan jutusta täydet pisteet ja papukaijamerkki! (Se että Kaze to Ki no Uta on oma suosikki animeni ei vaikuta asiaan :roll: )Juttu tosin sai minut taas harmittelemaan sitä, ettei Kazetoa ole englanniksi vielä käännetty :/

Ai no Kusabin arvostelusta kiitokset, olin jo jonkun aikaa miettinyt uskallanko sitä englannin taidoillani lähteä ostamaan. Arvostelu antoi hyvin tietoa.

Mitään huonoa en onnistunut poimimaan. ^^
Shounen-ai teema oli kivaa luettavaa ankean kylmään ja märkään kevätiltaan, kiitokset siitä, piristi päivääni.

Muumi sarjis oli huippu! ^^
Se oli vihreä omena : D

wenya
Viestit: 1
Liittynyt: Su Huhti 06, 2008 10:31

Viesti Kirjoittaja wenya » Su Huhti 06, 2008 10:38

Kansikuva on jotain karmeaa, sen ansiosta meinasi jäädä koko lehti ostamatta. Mutta shonen-ai teema kiinnosti.

Pauna Median maioksesta joku muukin jo sanoi, se ei toimi. Miten tuollaiset pseudosarjat liittyvät mitenkään japanilaiseen mihinkään? Käsittääkseni JapanPop keskitty japanilaisiin sarjoihin kuitenkin...

Ei mitään ihmeellistä sisällön puolesta, mutta ihan luettavaa. Ja Muumi -sarjakuva oli aivan paras. Aivan mahtavaloistavaupea. Kys. piirtäjän töitä olen netistä jo aiemminkin katellut ja tuo sarjis oli aivan loistava <3

Avatar
maxx
Viestit: 193
Liittynyt: Ti Heinä 10, 2007 00:29

Viesti Kirjoittaja maxx » Su Huhti 06, 2008 21:43

Tuo kansi.

Huhhui.

Siis. Huhhui.

Tai ehkä tuo järkyttävä multivitamiini-oranssi olikin tarkoitus olla maskivärinä oikealle taustalle joka sitten taittovaiheessa unohtui.

Olihan?
Niksu - säätäjä-ässä metsässä

maxx@desucon.fi

Avatar
Darth Mauno
Wannabe
Viestit: 1043
Liittynyt: Ke Huhti 23, 2003 08:32
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Darth Mauno » Ke Huhti 09, 2008 17:05

Alkuperäinen visioni kannesta oli kyllä tosiaan hieman toisenlainen, mutta kun olin eräässä kriittisessä vaiheessa liiaksi huolimaton, oli sitten tyytyminen tällä kertaa tuollaiseen lopputulokseen.

Mutta seuraava numero onkin tässä jo saatu painoon saakka ja sen ilmestymistä voi alkaa odotella tuossa ensi viikon lopulla. Kyseisen numeron mukana tulee lehden tilaajille myös pieni yllätys - ei nyt mitään suunnattoman ihmeellistä, mutta toivon mukaan tuosta on ainakin hieman iloa. (Ja ei, se ei ole juliste. :roll:)
"Do not underestimate the power of the Dork Side"

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Japan Pop ja Finnmanga”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa