Japan Pop 01

Keskustelua Japan Pop ja Finnmanga-lehdistä. Lisätietoja sivuilla www.japanpop.fi ja www.finnmanga.fi.

Valvojat: Animeunionin Foorumiaktiivit, Japan Pop / Ylläpito

Avatar
wice
Viestit: 293
Liittynyt: Ma Elo 04, 2003 13:49
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja wice » Ma Loka 01, 2007 21:54

_Kagome_ kirjoitti:Mutta muutenhan tämä on täydellinen Animelehti kopio.
PLZ!! Ei se voi olla niin vaikeeta käyttää aivoja ja keksiä edes hieman erilaisempaa mitä animelehti.
Kaikki oli aivan samanlaista mitä animelehdessä, hieman vai muokattu esim. arvosteluiden pisteet.
Iso pettymys silti!
Niin tuota eikös tässä ole nyt nimenomaan tarkoituksena ollut säilyttää se vanha Anime-lehti? Tuskin kannattaa ruveta korjaamaan asioita, jotka eivät ole rikki. Anime-lehteä itseään sen sijaan käsittääkseni on päätetty ruveta korjaamaan, joten samankaltaisuus lehtien välillä saattaa lieventyä ajan myötä.

En ole vielä jaksanut plärätä tuota Kustin polkemaa Japan Popia, mutta laittanen sen tilaukseen ja pitänen Anime-lehteä tilauksessa siinä rinnalla siltä varalta, että maailmanlopun ennustukset menee tälläkin kertaa mönkään.

Avatar
Miroku1987
Viestit: 93
Liittynyt: La Heinä 07, 2007 22:46
Paikkakunta: Village of Hinamizawa

Viesti Kirjoittaja Miroku1987 » Ma Loka 01, 2007 21:57

_Kagome_ kirjoitti: Mutta muutenhan tämä on täydellinen Animelehti kopio.
PLZ!! Ei se voi olla niin vaikeeta käyttää aivoja ja keksiä edes hieman erilaisempaa mitä animelehti.
Kaikki oli aivan samanlaista mitä animelehdessä, hieman vai muokattu esim. arvosteluiden pisteet.
Iso pettymys silti!
Onko se niin vaikea tajuta, että lehti näyttää samalta, koska sama tiimi joka on tehnyt 21 numeroa Anime-lehteä on sitä tekemässä? Tietysti he pitävät oman linjansa, varsinkin koska siitä on pidetty... :wink:

Itse aion tilata lehden mahd. pian sen nettisivuilta, kuin vain on mahdollista. Olenkin varma, että toimitus on jatkanut samalla linjalla, mihin olen jo aikojen saatossa tottunut ja pitänyt kovasti.

Katson toki myös, mihin uusi Anime-lehden toimitus pystyy ja jos kehitystä viime numerosta tapahtuu, miksen voisi jatkaa senkin tilausta...

Avatar
Tika
Viestit: 141
Liittynyt: Ke Huhti 23, 2003 13:27
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tika » Ma Loka 01, 2007 22:18

Tänään tullut nähtyä jo kolme Japan Popia.
Ensin koulussa ihmettelin, että mikäs lehtinen se aulasihteerin postiläjästä pilkistää, ja kun kaverikin kertoi löytäneensä tämmöisen tapauksen postistaan, olin jo aika varma löytäväni samaisen lehden kotoani.
Ja täällähän tuo oli.

Ensin Anime-lehtimäinen ulkoasu arvelutti hieman, mutta mikäs sen luonnollisempaa, vanha kaarti koossa, jos he ovat Anime-lehden aikoinaan kehitelleetkin, mikä heitä estää ottamasta vanhoja, hyväksi todettuja kikkoja uuteen lehteen?

Tämä sen ratkaisi, voinkin onnellisin mielin purkaa Anime-lehden tilaukseni, kun kaikki "Vanhat Sedät (ja Tädit)" kaikkosivat toimituksesta, jäi jäljelle vain puiseva, ylihinnoiteltu mainosläpyskä.
Japan Pop on "uusi animelehti", uudella nimellä, joka kuvastaakin lehden sisältöä paljon paremmin.

Hyvä hyvä!

Avatar
methpring
Viestit: 52
Liittynyt: Su Helmi 12, 2006 21:49
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja methpring » Ma Loka 01, 2007 22:50

Minäkin sain lehden tänään! ^-^ Ja laitoin sähköpostilla tilauksen asiakaspalveluun. Oli mukavaa löytää Anime-lehdestä kadonnut Narulla-sarjis. Toistaiseksi aion tilata sekä Animea että Japanpopia, katsotaan millaiseksi lehtien perusluonne kehittyy, että joutaako toinen pois tilauslistaltani.
Piirrustuksiani, kuvia Ginga-kokoelmastani:
http://methpring.deviantart.com

Avatar
Yuure
Viestit: 143
Liittynyt: Ti Maalis 27, 2007 22:19
Paikkakunta: Tervola

Viesti Kirjoittaja Yuure » Ma Loka 01, 2007 23:05

Tänään postiluukkuun tuli japanpop ja vielä ilman erillistä tilausta:D olen onnellinen siitä hyvästä(johtunee siitä, että animelehteä tilaan)

Lehti oli todella hyvä, se käsitteli japania paljon laajemmin kuin anime-lehti, jos lehti jatkaa tätä linjaa, kyllä erot tulevat näkyviin. Varsinkin jos se keskittyy yleisesti japaniin, sen kulttuuriin, tapahtumiin ja nykyaikaan.
(Mietin voisinko käyttää tätä historian aineessani, japanin eristyneisyys- artikkeli oli juuri sitä mitä olen hakenut)

Voisinen tätä alkaa tilaamaan...Kunhan äiti maksaisi:`D.

Odottelen seuraavaa numeroa innolla. Jatkakaa samaan malliin. Kiitos ja kumarrus.~
"Did you seriously just stamp your foot? I thought girls only did that on TV"--Jacon Black

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » Ma Loka 01, 2007 23:20

Häh? Jo sivulla 8 Jussi "Hyvä Maku" Nikander suitsuttaa Black Lagoonia? Ilmeisesti halusitte, että kehun lehteä. No, maistuu ihan entiseltä Anime-lehdeltä eli hyvältä (miksi en ole yllättynyt?). Tilaus lähtee kyllä.

Superiso kiitos Narullan jatkamisesta. Suunnittelin jo epätoivoisia tekoja.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
K-chan
Viestit: 173
Liittynyt: Ti Huhti 22, 2003 19:35
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja K-chan » Ti Loka 02, 2007 00:51

Hm, sain itsekin mainosnumeron postiluukustani ja lähinnä jäin miettimään, että oliko Anime-lehti mennyt vaihtamaan nimeä. Selailtuani ja luettuani lehden tänään huomasin, ettei siinä ollut mitään uutta ja ihmeellistä. Anime-lehden toimitus oli loikannut uusiin kansiin ja muuten lehti sisälsi samat pakolliset anime-uutiset ja uusimpien julkaisujen arvostelut kuin Anime-lehdessäkin. Japan Pop vain arvosteli Paprikan Maameren Tarinoiden sijaan ja seuraavassa numerossa sekin perehtyy tähän tekeleeseen. Lehden rakennekin on tismalleen samanlainen kuin Anime-lehden: palstat ovat samanlaiset ja sarjakuvat ovat samoilta tekijöiltä. Lisäksi lehden ulkoasu on samantyylinen kuin vanhan Anime-lehden...

Lukukokemuksena lehti ei tarjonnut minulle mitään uutta: arvostelijoiden ja artikkelin kirjoittajien ote on sama, tuttu ja turvallinen, mutta uusia kynsiään he eivät tämän lehden myötä näyttäneet. Siinä ei ole tuoreutta eikä lehdessä mielestäni käsitelty japanilaista populaarikulttuuria sen laajemmin kuin Anime-lehdessäkään.

Jatkossa lehdelle voisi lähteä kehittämään tuoreempaa ja erilaisempaa ulkonäköä koska paperivalinta ja koko ovat jo hyviä. Jos markkinoilla on kaksi saman alan lehteä, pitää niiden erottua toisistaan selkeästi - myös aihevalintojen suhteen. Esimerkiksi j-musiikkia voitaisiin käsitellä lehdessä enemmän tai japanilaista populaarikulttuuria muunkin kuin anime- tai manga-arvostelujen kautta. Jutut "Matkalla Japanissa" ja "Kyoto Seika University" olivat hyviä ja ne erottuivat lehdestä edukseen. Myös japanilaiset elokuvat/ kirjat/ draamat voisivat olla tarkemmin tutkintanne alaisena.

Lehdestä tulee kerrassaan mainio, jos uskallatte irtaantua animesta ja mangasta ja keskittyä musiikkiin ja muuhun kulttuuriin enemmän. Sellaiselle lehdelle olisi varmasti kysyntää! Jospa joskus saisimme Suomeenkin lehden, missä olisi jonkin j-musikerin kasvot tai jopa jonkun japanilaisen näyttelijän? Jokainen tietää mikä on Azumanga Daioh, mutta tietääkö kukaan esimerkiksi mikä on Nobuta wo Produce? Olisiko Japan Pop aikuisempi lehti kuin kilpailijansa? Voisiko siitä lukea jutun esimerkiksi Haiku-runoudesta tai k-popista? Olkaa rohkeita ja kekseliäitä niin hyvä tulee!

Avatar
Mecha
Viestit: 766
Liittynyt: Ti Helmi 15, 2005 14:59
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Mecha » Ti Loka 02, 2007 11:36

Iloinen yllätys huomata, että moinen lehti on olemassa. Varsinkin kun Animen vanha toimitus (jonka on myös oppinut tuntemaan irkissä) on tekemässä tuota uutta lehteä. Tekno-Kekon pakina, Narulla ja muut tutut jutut Animesta löytyvät nyt Japan Popista ja lehden taso oli jo alussa erittäin hyvä, parempi kuin uudessa Animessa. Bonusta myös j-musan (erityisesti j-rockin) laajasta huomioimisesta. Siihen kuin vielä lisää kiiltävän paperin (tykkään kiiltävästäö paperista lehdissä) niin melko hyvin on "pullat uunissa" uudella alan lehdellä.
"When you become a real fighter, we'll settle it"
- Zechs Merquise to Heero Yuy (Gundam Wing)

"Its time to duel!"
- Yami (Yu-Gi-Oh! Duel Monsters)

hippien touhua kyllä tämä hippitouhu
- Kyuu

Avatar
Jfer
Viestit: 313
Liittynyt: Ke Loka 15, 2003 12:10
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jfer » Ti Loka 02, 2007 13:24

Heh, tulihan se meillekin, heti kun olin vähän kitissyt. ;)

Sanoisin että aika hassua. Minulla on kädessäni kaksi "animelehteä", jotka näyttävät taitollisesti ihan samalta. Vain paperin laatu ja maskotit ovat erilaisia. Jos on kerran uusi lehti, niin miksi sen pitää olla kuin vanha lehti, joka ei ole edes kuollut? On hassua että uuden lehden ulkoasu on lähes yksi yhteen vanhan lehden ulkoasun kanssa. Joku ketjun alussa jo kommentoi, että luuli että Animelehti on vain vaihtanut nimeään. Hieman rohkeutta olla erilainen kaivattaisiin?

Se kuittailusta. Mutta asia oikeasti häiritsee minua.

Lehti oli kiva yllätys, mutta juuri nyt en voi vielä verrata näitä kahta lehteä keskenään, koska en ole uusinta animelehteä kunnolla lukenut. Tässä uudessa lehdessä luin tarkkaan Hansel und Gretel -sarjakuvan, se oli pahuksen loistava. Piirrosjälki ja tunnelma, oih! Tekno-Kekolle en animelehdessäkään ole lämmennyt enää moneen aikaan, joten uudessa lehdessä se on minulle yhdentekevä. Jmusiikin mukanaolosta plussaa, se että lehti käsittelee laajemmin japanilaista kulttuuria on tervetullutta.

Luultavasti jomman kumman lehden tulen tilaamaan, mutta en kumpaakin. Japan Popin kahden numeron tarjouksen hyödyntänen ja samaan aikaan seuraan, mitä animelehden tasolle tapahtuu. Kun molemmista lehdistä menee tilaus umpeen, on aika katsoa kumpaa jatkan.
Jfer aka Jenni Lindqvist, Tsukiain sihteeri ja nettivastaava
Jennin.Ikioma.Org | POLOinen | Cosplaylab profile

Avatar
Rui
Viestit: 86
Liittynyt: Ti Maalis 08, 2005 19:34
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Rui » Ti Loka 02, 2007 14:28

En ole kovinkaan vakuuttunut siitä, että tämän kokoisessa maassa voi olla kovin kauaa kaksi hyvin samanlaista aikakausilehteä jotka kumpikin asettavat tähtäimiinsä saman yleisön. Vaikka sitä olisikin helppo luulla, että aiheeseen hurahtaneet ostavat kaiken minkä irti saavat, niin arvelisin kuitenkin että yleinen kasvanut saatavuus on tehnyt kuluttajista entistä tarkempia ja laskelmoivampia sen suhteen mihin rahansa laittavat.

Henkilökohtaisesti olen kuitenkin kaivannut julkaisua joka kertoisi itämaisesta populaarikulttuurista hieman laajemmalti, mutten osaa sanoa tuleeko tilattua kuitenkaan lehteä johon on tungettu paljon animea ja mangaa, koska semmoinen lehti on jo olemassa. Huonoin mahdollinen tulo tässä kamppailussa olisikin se, että kumpikin yrittää kirjoittaa samoista aiheista - tämän seurauksena ainakin itse jäisin kaipaamaan selkeämpää kolmatta kokonaisuutta, joka ei olisi fanikuntoinen tilkkutäkki. Toisaalta lehtitilauspalveluiden kautta saa nykyään luottokortitonkin tilattua isoja ja laadukkaita ulkomaisia julkaisuja edukkaasti, mutta kenties tässä vaiheessa kotimaisia julkaisuja miettiessä tärkeintä onkin se nimenomainen kotimainen näkökulma.

Japanpopille ehdottaisin tosiaan myös anime & manga -teosten pengoskelua vähemmälle, mutta toisaalta kun tekijäporukka on pääasiassa animen ja mangan intohimoisia harrastajia, niin onnistuneeko tuollainen järjestely lainkaan. Sitäpaitsi se taitaa olla fiksuinta yrittää miellyttää ennemmin kaikkia kuin riskeerata sitä, että japanifanittajia olisi vähemmän kuin animen ja mangan harrastajia, tai päivastoin.

Anekdootti:

Postilaitos oli onnistunut ruttaamaan Japanpopin numeron melko perusteellisesti, mutta materiaalin vuoksi lehden sai jopa suoristettua painon alla. Varsinainen provo oli kuitenkin se, että lehden sisään oli laitettu Anime-lehden seuraavan vuosikerran lasku, mikäli tilausta päätän jatkaa. Nyt joutuu mietiskelemään tosissaan.
Bonnô kunô

jkemppi
Viestit: 47
Liittynyt: To Tammi 30, 2003 22:46
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja jkemppi » Ti Loka 02, 2007 15:59

Tässä ketjussa on kyselty tarkasti valikoidusta asiakasryhmästä aikaisemmin.

Japan Popin ensimmäistä numeroa jaettiin noin 1000 kappaletta ryhmälle henkilöitä, joiden oletettiin olevan kiinnostuneita aiheesta. Jos olet kiinnostunut saamaan näytekappaleen lehdestä lähetä yhteystietosi ja vapaamuotoinen toiveesi osoitteeseen: asiakaspalvelu@japanpop.fi ja palaamme asiaan.
Viimeksi muokannut jkemppi, Ti Loka 02, 2007 17:00. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Janne Kemppi
Oulun Manga- ja Animekerho Ry Omake
http://omake.animeunioni.org/index.html

Avatar
SAKITO
Viestit: 22
Liittynyt: Ti Elo 14, 2007 16:27

Viesti Kirjoittaja SAKITO » Ti Loka 02, 2007 16:16

Onhan se ihan kiva, että tälläisiä lehtiä tulee lisää. Sisko on jo innolla tilaamassa. Lehti vaikuttaa ihan lupaavalta, sillä käsitteleehän se muutakin kuin mangaa ja animea. Mutta samanlainen lehti, kuin Anime ei ole tarpeeseen. Voi myös olla, että lehtien taso paranee kun on kilpailija. Mutta
kyllä ne aika "klooneiksi" menee kun Japan popista löytyy jopa "Narulla"

Kaksoisisko tuli riehuun, että on ilmestynyt Japan Pop-niminen lehti. Olin heti
että: Mitääh!? Harmi vain, että sitä ei ole saatavilla mistä tahansa marketista.
Silloin koko lehti olisi jo käsissäni, mutta katsotaan mitä tulevaisuus tuo...
Viimeksi muokannut SAKITO, Ti Loka 02, 2007 16:20. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Haeym
Viestit: 105
Liittynyt: To Touko 24, 2007 17:16
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja Haeym » Ti Loka 02, 2007 16:18

Ei ole kaiketi mitään mahdollisuutta tilata pelkästään tuota ensimmäistä numeroa kokeeksi? En kuitenkaan tuohon tarkkaan valittuu kohderyhmään kuulu, joten tässä hieman mietiskelen.

Lorelei
Viestit: 2
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 16:41
Paikkakunta: Keuruu

Viesti Kirjoittaja Lorelei » Ti Loka 02, 2007 16:32

Lehti lojui pöydällä, kun kävelin keittiöön raskaan koulupäivän jälkeen. En tiedostanut yhtään, mikä se oli, tuijottelin sitä pitkään ennen kuin aloin hahmottaa, että hahmot kannessa näyttivät tutuilta.
Tätä seurasi vaihe, jossa otin lehden käteeni ja pläräsin sitä. Ensimmäisenä tuli mieleen kysymys: vaihtoiko Anime-lehti nimeä ja paperia? Minua lehden sileä paperi ei viehättänyt, paperin pitää tuntua paperilta. Tarkemmankaan lueskelun jälkeen en huomannut eroa Anime-lehteen -- tai siis vanhaan Anime-lehteen, niin kuin täällä on painotettu.
Sitten tuli se vaihe, jossa piti miettiä, mitä lehti oikeastaan teki pöydällä. Takaa löytyi kyllä nimeni, mutta miksi ihmeessä en muistanut kuulleeni koko lehdestä? Piti siis avata tietokone ja etsiä maagisesta verkosta infoa.
Löysinkin itseni nopeasti tältä foorumilta. Ai että sama vanha tiimi uudella nimellä? Ja Anime-lehtikin jatkaa?
Iski kriisi. Mitähän äiti sanoo, ei taida tulla lupaa tai rahaa toisen lehden tilaamiseen? Tekisi mieli tarkkailla, miten Anime-lehti alkaa kehittyä. Toisaalta uusi lehti näytti tutulta ja turvalliselta, hyvältäkin.
Löysin foorumista argumentin, jossa todettiin, ettei molempien lehtien ostaminen (tai tilaaminen) kannata, jos sisältö on samaa. Tämä mielipide sai hyväksyvää nyökkäilyä.
Päädyin taas ihmettelemään, kumpi olisi parempi vaihtoehto. Pitänee tarkkailla molempia lehtiä pari kuukautta. Se kumpi viehättää, jatkaa ilahduttamistani vielä myöhemminkin.

Mutta lehdestä itsestään... No, en ole sitä vielä tarkasti lukenut, koska menin shokkiin tajutessani, etten tiedä mikä se on. Mutta sisältö oli aivan liian Anime-lehtimäistä. Annettakoon se uudelle julkaisulle (joka vielä kiltisti ilmestyi suoraan kotiin ilmaiseksi eikä pakottanut minua pitkälle retkelle Fantsuun melkein sadan kilometrin päähän. Uskomaton tuuri minulla, olla yksi tuhannesta lehden saajasta... Takaisin aiheeseen.) anteeksi. Olisi kyllä hyvä löytää oma identiteetti mahdollisimman pian. Ihan näin samanlaisena ei kannata jatkaa. Samoin on sisällön laita. Haluan lukea artikkeleja aiheista jotka kiinnostavat, enkä erityisemmin viitsisi lukea kahta arvostelua Azumanga Daiohista joka ei edes ole ihan uusi sarja. Plussaa monipuolisuudesta. Toisaalta, ei Anime-lehtikään yksipuolinen ole (tai ole ollut)... Hyvältä ei välttämättä vaikuta, jos ei nyt huonoltakaan.

Niin, lehtien vertailuksihan se tässä vaiheessa meni. Mutta jos kohdeyleisö on sama ja ulkonäkö on melkein identtinen (paperin laatua lukuunottamatta), on se varmaan ymmärrettävää? Toivottavasti tuli selväksi, etten vielä ole valinnut puoltani. Mutta vielä yhden jutun sanon: luulen, että kukaan animesta ja mangasta pitävä ei ole tylsä, mielikuvitukseton persoona. Siksi lehti, joka ei tarjoa mitään uutta ja erilaista, voi jäädä ostamatta, varsinkin jos tarjolla on kaksi lehteä. Nyt vaaditaan tehokasta oman linjan etsintää. Tsemppiä tälle porukalle, kyllä Anime-lehti ainakin ennen tuli moneen kertaan luettua. Miksei nyt sitten tämä Japanpop? ^_^ (enkä taas yhtään antanut itsestäni mielikuvaa, että minulla olisi jakaantunut persoonallisuus...)
Don't worry: there's hunnies up in heaven too! -Zelos Wilder

Avatar
Sahis
Viestit: 2
Liittynyt: Ke Heinä 14, 2004 14:38
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Sahis » Ti Loka 02, 2007 17:43

Tervehdys nyt vaan kaikki tällä foorumilla.

Sain itsekin tuon JapanPop lehden tuossa eilen ja nyt kun olen vähän katsonut tuota läpi, niin olisi muutama kysymys. En tiedä osaatteko vastata (toivottavasti JapanPop lehden tekijät ainakin selventäisivät nämä). Itse olen ainakin ihan pihalla tämän hetken tilanteesta ja myös harmillinen (kun uusimmassa Anime-lehdessä on muutama toimittaja joihin luotan ja sama JapanPop lehdessä).

1) Kun tuo uusi JapanPop lehti on niin samanlainen Anime-lehden kanssa, niin onko Anime-lehti toisin sanoen haudattu vai jatkaako Anime-lehti?
2) Jos Anime-lehti jatkaa niin, miksi tehdä JapanPop lehti joka on kuin kopio (ainakin ensimmäseltä numeroltaan)?
3) Huomasin, että tietyt tärkeät henkilöt Anime-lehdestä ovat nyt JapanPop lehdessä niin onko loputkin tulossa Anime-lehdestä tähän uuteen. Miksi henkilöt lähtivät Anime-lehdestä (jotain kiistaa kustantajan kanssa)?
4) Miksi tämä juttu on näin salainen, että asiata saa selville vasta kun JapanPop lehti tuli postilaatikkoon? Miksi asiasta ei kerrottu tilaajille ja muillekin?

Olisi todella mukavaa jos koko asiaan tulisi tarkkaa selvennystä.
Voi olla, että asia on joidenkin kohdalla aika yksityinen. Tärkeää olisi kuitenkin kertoa lehtien tilaajille uudesta tilanteesta ja selventää lehtien keskinäinen tilanne. Myös se, että miten lehdet tulevat erottumaan toisistaan jos ne kummatkin jatkavat.
We are not men disguised as mere dogs, we are wolfs disguised as men.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Japan Pop ja Finnmanga”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa