Oh! My Goddess

Keskustelua Egmont Kustannuksen julkaisuista. Kysyä saa ja palautetta otetaan vastaan, sekä ruusuja että risuja. Toiveet uusista sarjoista ovat myös tervetulleita. Perinteisissä asiakaspalveluasioissa sinua palvelee osoite asiakaspalvelu.egmont@laserma.fi

Valvojat: Egmontin Yookai, Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
_Shadow_
Viestit: 1071
Liittynyt: Ti Marras 08, 2005 19:13
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja _Shadow_ » To Touko 17, 2007 09:11

Hmm...Aika...mielenkiintoinen....?
En nyt osaa oikein sanoa juuta tai jaata, ei ollut ainakaan ihan odotettua parempi...
Kansikuva oli aivan ihana, mutta piirustustyyli sen kannen sisällä oli hieman erilaista :D Kyse ei ole siitä, että se minua haittaisi, mutta tuli hieman yllätyksenä, että sisälle olikin hieman vanhanaikaisempaa piirustustyyli. Noh, tietenkin, jos tämä on kerta aika vanhakin, mutta toivon, että se jatkossa parannisi hieman.
Ensimmäinen pokkari oli odotettua huonompi, siis minusta, mutta ans kattoo ny, ku pari pokkaria on päästy yli, muuttuneeks sit paremmaks?
Kiitos kuitenkin tästä :wink:
Viimeksi muokannut _Shadow_, To Touko 17, 2007 10:49. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Tikli
Viestit: 22
Liittynyt: To Helmi 08, 2007 20:26
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Tikli » To Touko 17, 2007 10:36

mutta ans kattoo ny, ku pari pokkaria on päästy yli, muttuneeks sit paremmaks?
Parempaa on tulossa. Itseasiassa paljon paljon parempaa. Fujishiman kehitys on uskomatonta, niin itse taiteen kuin juonenkin puolesta. Joten ensimmäisten pokkareiden perusteella ei kannata tätä sarjaa hylätä.

Egmontin Yookai
Viestit: 719
Liittynyt: To Kesä 15, 2006 13:43

Viesti Kirjoittaja Egmontin Yookai » Pe Touko 18, 2007 09:29

AM kirjoitti:Vuosikausien odottelu näemmä kannatti sillä painojälki on ihan muuta kuin mitä Egmontilla yleensä, vaikka paperi onkin halpaa niin viivat ovat teräviä ja rasterit kestävät suurennuslasitarkastelunkin häpeilemättä.
Varmaan tyhmää alleviivata tätä, mutta painojälki on samaa kuin aina, eli sama paino hoitaa kaiken meidän mangan. Ja he siis kyllä osaavat asiansa. Pientä allergiaa tuo Egmontin painojälkien yleistäminen tosin aiheuttaa, sillä meidän tuotteita painetaan aika monessa maassa aika monen yrityksen toimesta. Jos haluaa nähdä timanteinta jälkeä, niin mars tsekkaamaan Vartijat, Sandman tai 300! Rahulia kannattaa varata mukaan reilun puolen vuoden mangasatsin edestä.

Ja mars tsekaamaan OMG! Hyvän tuulen sarjojen aatelia ja paranee urakalla vanhetessaan. Alkua ei kannata silti missata. Ja ekan kymmenen osan sarja näyttää takuuvarmasti hyvältä kirjahyllyssä.
Mangamankeli kamien armosta

-Janne

Avatar
avalkama
Sangatsu Manga
Viestit: 878
Liittynyt: Ti Joulu 16, 2003 16:45
Paikkakunta: Hämeenlinna

Viesti Kirjoittaja avalkama » Pe Touko 18, 2007 10:31

...ja lisättäköön röyhkeästi, että painojälki riippuu paljolti materiaalin laadusta. Hyväkään paino ei saa ihmeitä aikaan, jos materiaali ei ole priimaa. Ja skannailussa - jota on joskus pakko harjoittaa kun ei muutakaan saa - jälki kärsii aina jonkin verran.

Oletan, että Egmontkin tekee tämän homman kanssa parhaansa. Yksikään toimittaja ei ilahdu nähdessään ruudukoksi mennyttä rasteria. (Paitsi sellainen joka on aikeissa iltapäivällä tuikata toimituksen tuleen ja häipyä kahvikassan kanssa.)

Antti-setä
Sangatsuman
Jep.

Avatar
Mineko
Viestit: 108
Liittynyt: Pe Kesä 16, 2006 14:59
Paikkakunta: Vaihtelee akselilla Tampere-Turku-saaristo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Mineko » Pe Touko 18, 2007 17:33

Tikli kirjoitti: Parempaa on tulossa. Itseasiassa paljon paljon parempaa. Fujishiman kehitys on uskomatonta, niin itse taiteen kuin juonenkin puolesta. Joten ensimmäisten pokkareiden perusteella ei kannata tätä sarjaa hylätä.
Tämän voin allekirjoittaa, pokkarit 1, 15 ja 18-22 lukeneena uskallan sanoa Fujishiman tyylin paranevan aimo harppauksen ja muuttuvan sirommaksi. Ensimmäisen alpan kansi oli juuri niin sievä kuin tohdin odottaakin. Fujishiman tyyli on ensimmäisissä osissa melko karkeaa, mutta kuten jo todettu, kehitystä luvassa. Pisteet kotiin kääntäjän huomautuksista: niin paljon kuin olenkin japanilaisten tavoista ja kommervenkeistä lukenut, en silti tiennyt esim. pikkurillin nostamisen merkitsevän "varattua". Suuret kumarrukset ja kiitokset Egmontille erään lempisarjani julkaisemisesta, tulen varmasti ostamaan (lähes) koko sarjan.
(2. osan uudistettu kansi miellyttää minua kovasti.)

Pieni näyte piirrostyylin muuttumisesta:
Belldandy
Kuva(t) ei(vät) ole om(i)ani. Kuvapaikka toki on. Jos tulee jotain tekijänoikeuskiistaa, poistan mitä pikimmiten, kunhan joku hihkaisee.

// _Kagome_: "Yhdestä muutoksesta" en mene takuuseen, mutta pokkarin 10 piirrosjälki on jotain toiseksi viimeisen ja viimeisen väliltä (ainakin näin oman analysoinnin mukaan).
Viimeksi muokannut Mineko, Su Touko 20, 2007 19:55. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
Höperö hapero.
last.fm | MAL | Animewatcher | dA | Twitter

Avatar
_Shadow_
Viestit: 1071
Liittynyt: Ti Marras 08, 2005 19:13
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja _Shadow_ » Pe Touko 18, 2007 18:50

Mineko kirjoitti:
Tikli kirjoitti: Parempaa on tulossa. Itseasiassa paljon paljon parempaa. Fujishiman kehitys on uskomatonta, niin itse taiteen kuin juonenkin puolesta. Joten ensimmäisten pokkareiden perusteella ei kannata tätä sarjaa hylätä.

Pieni näyte piirrostyylin muuttumisesta:
Belldandy
Voi herranen aika!! :shock: :shock: Kauan oikein kestää aina yhteem muutokseen?

Avatar
UrsusCode
Viestit: 130
Liittynyt: Ma Helmi 24, 2003 19:35
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja UrsusCode » Su Touko 20, 2007 00:25

_Kagome_ kirjoitti: Voi herranen aika!! :shock: :shock: Kauan oikein kestää aina yhteem muutokseen?
Tuo ensimmäinen versio ei kauaa mangan sivuilla viivy (onneksi :wink:), jo ensimmäisen pokkarin lopussa piirostyyli on jo parantunut selkeästi ja on siirrytty kakkosversioon. Ja jos oikein muistan, niin muutaman pokkarin jälkeen ollaankin jo kolmosversiossa, joten Oh! My Goddessia ei kannata tosiaankaan jättää hyllyyn sen takia että ykkösosan piirrostyyli ei iskenyt, sillä taide paranee vauhdilla ja vain parempaan suuntaan.
Freak of nature, and proud of it... honest!

Avatar
DreamFeathers
Viestit: 512
Liittynyt: Ke Helmi 16, 2005 00:52
Paikkakunta: Kellokoski

Viesti Kirjoittaja DreamFeathers » Su Touko 20, 2007 12:37

hmm, no ainakin tyylin parannus on pelastus...... mutta, kuinkas pitkä tämä sarja on?... siis meinaan että kuinka monena pokkarina aikoo egmont tämän julkaista? *kipittää kauppaan testaamaan* sunnuntai aukiolot on hyvä
Random insanity is always a good excuse...

jtn
Viestit: 712
Liittynyt: La Helmi 15, 2003 15:51
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja jtn » Su Touko 20, 2007 13:31

DreamFeathers kirjoitti:hmm, no ainakin tyylin parannus on pelastus...... mutta, kuinkas pitkä tämä sarja on?... siis meinaan että kuinka monena pokkarina aikoo egmont tämän julkaista?
Nopea wikipedia-fu paljastaa sarjaa olevan tällä hetkellä 34 albumia julkaistuna japaninmaalla, ja lisää tulossa. Lisäksi, vuosi ja pari kuukautta vielä, niin voi juhlia OMG:n kaksikymmenvuotissyntymäpäiviä.

Suomiversio näyttäisi ainakin ekan albumin perusteella noudattavan japanilaista albumeihin jakoa, joten kaipa suomeenkin voidaan odottaa samaa albumimäärää.
- Jussi Nikander

Egmontin Yookai
Viestit: 719
Liittynyt: To Kesä 15, 2006 13:43

Viesti Kirjoittaja Egmontin Yookai » Ma Touko 21, 2007 09:57

jtn kirjoitti:Suomiversio näyttäisi ainakin ekan albumin perusteella noudattavan japanilaista albumeihin jakoa, joten kaipa suomeenkin voidaan odottaa samaa albumimäärää.
Jos lukijoita on noin neljä, joista kaksi lainaa OMGin kirjastosta, niin...

Mutta jos sarja saa ansaitsemansa määrän uskollisia faneja, niin 30+ tankoubonia on oikea vastaus lukumäärän suhteen. Katupromootiota kannattaa siis tehdä kaveripiirissä!

Moni sarjakuva-artisti olisi muuten kiitollinen, jos saisi aikaan alkupään OMGin kaltaista "kömpelöä" jälkeä. Meikää saatetaan syyttää puolueellisuudesta, mutta arvostan siis kovasti myös tätä alkupään persoonallisempaa otetta.
Mangamankeli kamien armosta

-Janne

haplo
Viestit: 410
Liittynyt: Ti Helmi 20, 2007 16:47
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja haplo » Ma Touko 21, 2007 13:06

Egmontin Yookai kirjoitti:Jos lukijoita on noin neljä, joista kaksi lainaa OMGin kirjastosta, niin...
Tässä sitten viides, ja ihan ostan omani mainiolla suomen kielellä.

Kun tätä on tullut aina silloin tällöin jo englanniksi katseltua, ja odotettua josko tulisi vielä jonain päivänä, en kyllä nyt lopetakaan tämän ostamista! Jos olen todella se viides, eikä muita ole, joudun kai ostamaan useamman itselleni...

Kannet ovat, kuten jo sarjan nimen julkistaessanne mainitsin, hienoa työtä. Kuten Fushigi Yuugin kohdalla, hienot kannet. Tämän sarjan kohdalla on kuitenkin sekin hyvä puoli, että sisältö on hienoa. Suomennoksesta en itse henk. koht mitään ala valittamaan. Niin kauan kun kieli kääntyy suussa jopa ääneen luettaessa, ei pitäisi suomennoksessa olla vikaa. Eikä ole.

Tokihan sarjassa on alussa hieman kankeutta, mutta se (niiden kirjastokappaleiden perusteella) muuttuu ajan myötä samoin kuin paljon puhuttu piirrostyyli. Ensimmäisessä osassa oli hienoa huumoria, mutta juonen eteenpäin viemisessä on vielä sanomista. Siitä en kuitenkaan napise, vaan luen kirjani hymy huulilla. Ja uskon että teen sen jatkossakin.

Avatar
Mirfuu
Viestit: 24
Liittynyt: To Heinä 06, 2006 13:23
Paikkakunta: Nakkila

Viesti Kirjoittaja Mirfuu » Ma Touko 21, 2007 19:38

Minulta meinasi koko pokkari jäädä sivu suun.. Kaupassa oli laitettu niitten muutaman kappaleen päälle sudenpentujen käsikirja (tai jotain)
Onnekseni katoin mitä siellä alla oli ja hypin riemusta.

Pieni pettymys kansikuva tosin oli.. Muistin sen jotenkin paljon hienommaksi. Kuva ei oikeen sopinut kehyksiinsä...

Mutta jooh. Huumori oli juuri sopivaa ja sai angstipaska-mielen parannettua. Aion ostaa vastasuudessakin lisää. On mielenkiintoista katsoa miten juoni ja piirrustustyyli kehittyvät.

Mikuru-chan

Viesti Kirjoittaja Mikuru-chan » Ma Touko 21, 2007 21:56

Tikli kirjoitti:
Pieni näyte piirrostyylin muuttumisesta:
Belldandy
Vau! :shock: Upea muutos.

Luin OMG:n (jo ilmestymispäivänä), pidin kovasti! Yllätyin positiivisesti. Kiva selkämyskin :) En ole lukenut aiemmin enkkuversiota, vaikka monta kertaa on meinannut tarttua kirjastosta mukaan.. (tosin siellä ei ollut 1-osaa, vain 22.. Taisi olla ykkönen lainassa. )
Nyt pitäisi malttaa odottaa kakkos-osan ilmestymistä.. :D

Avatar
Winry
Viestit: 64
Liittynyt: Pe Joulu 22, 2006 16:18
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Winry » Ke Touko 23, 2007 10:12

Ensimmäinen osa hyllysäni kauniisti seisoo muiden mangojen vieressä.
Ihan kiva...Juoni ei kuitenkaan ihan valahtanut, koska alussa tapahtui suurimman osa sitä, mitä kirjan takakannessa kerrotaan.
Jos kerta piirustustyyli että juoni muuttuvat, niin todellakin sen haluan nähdä!
Eli toisin sanoen, jatkan ostamista^^
<Maailmalle olet ehkä joku, mutta jollekkin, olet koko maailma>

Cir
Viestit: 526
Liittynyt: To Loka 23, 2003 10:31
Paikkakunta: Helsinki (Ikaalisissakin näkee.. tosin aika harvakseltaan nykyään)

Viesti Kirjoittaja Cir » Ke Touko 23, 2007 10:29

Itsekin bongasin ensimmäisen osan viime torstaina, kun lenkin päätteeksi käväisin ärkillä jäätelöä hakemassa. Jäätelö sai sitten jäädä, kun Belldandyn bongasin sieltä lehtihyllystä.

Painos on mielestäni mukavan laadukas, rasterit toistuivat hyvin, en ainakaan huomannut mitään erityisiä ongelmia niiden kanssa. Myös käännös oli sujuva ja pääosin sarjaan sopiva. Muutama sanavalinta hiukan särähti korvaan, mutta niissäkin lienee enemmän kyse omista tottumuksista (olen lukenut sarjaa englanninkielisenä niin pitkälle kuin sitä on julkaistu).

Melkein ainoa mikä jäi vähän kismittämään oli, että englanninkielisen painoksen sivuala tuntui tekevän sarjalle paremmin kunniaa. Tässä pokkarikoossa sivut tuntuivat väliin jotenkin ahtailta. Näin sarjan alussa se ei kuitenkaan liene isokaan ongelma, mutta pelkään jo valmiiksi hiukan myöhempiä osia, joissa taide muuttuu vapaammaksi ja ilmavammaksi. Mutta siihen asti pidän pelkoni aisoissa ja palaan asiaan jos tarvetta ilmenee.

Ja ensimmäisestä numerosta säikähtäneille: Fujishima tosiaankin kehittyy aivan uskomatonta vauhtia juuri AMG:n aikana. Kuten täälläkin on jo kommentoitu, taide paranee selvästi jo ensimmäisen kirjan aikana, ja vastaavaa kehitystä on luvassa jatkossakin. Muistaakseni jo ensimmäisten viiden kirjan aikana laatu kokee melkoista parannusta, ja n. vuoden sisällä (ts. n. 12 numeroa) aletaan olla siinä, mihin animea katsoneet lienevät tottuneet. Taiteen mukana paranevat/kehittyvät myös tarinat ja hahmot, jotka kieltämättä ovat hiukan raakileita vielä näin alussa (osasyynä lienee Fujishiman edellinen sarja, jossa tarinat olivat yleensä yhden kappaleen mittaisia, AMG:n tarinat kasvavat kyllä jatkossa pidemmiksi kokonaisuuksiksi).
Sarjassamme "fansubien klassikoita":
"Are you aware of the frequent occurrences of the mass naked child events within the country?" (AnimeJunkies / GitS:SAC)

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Egmont Kustannus”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa