Sivu 1/5

Vartijat

Lähetetty: To Tammi 17, 2008 17:36
Kirjoittaja avalkama
Heihoi.

Siinä se nyt sitten on, se toinen hulvaton kulttuuri- ja viihdeteko, Naruton lisäksi. Valituksia (Miksei se ollu bliitsi!?), innostusta (Vihdoinkin suomalaista suositaan!), kysymyksiä (Miksi sillä jätkällä on likan nimi? ) ja objektiivisia arviointeja (Sä oot Antti tosi komee!) sopii lykätä tähän ketjuun.

Ja tuoltahan näkee, mistä ompi kysymys:
http://www.sangatsumanga.fi

Antti-setä
Sangatsuman

Lähetetty: To Tammi 17, 2008 18:12
Kirjoittaja Solid
Sä oot Antti tosi komee!

...

Ja sitten sarjiksesta. Jännittää kyllä nähdä minkälaista jälkeä tulee. Ei liiemmin harmita, että sarja on suomalainen, ennakkoluulottamasti pimeään. ^^

Mutta, täytyy ostaa, kun kaupasta löydän.

Lähetetty: To Tammi 17, 2008 18:37
Kirjoittaja Paha sotaherra
Fiilikset ovat sekavat. :shock: Kyllähän tässä odotti SE 2:n olevan jotain tunnettua ja menestynyttä, ja sitten se paljastuukin suomimangaksi jonka juoni ei kuulosta kamalan omaperäiseltä. Hyvä vaan, että suomimangaakin julkaistaan, mutta miksi naamioida tämä sarja jännitystä herättävän nimen, SE 2:n, taakse? Nyt moni otaku kieriskelee lattialla epämääräisesti mumisten, ja ohikulkija erottaa juuri ja juuri sanat "pettymys" ja "miksei". Mutta mie ainakaan en ole vihainen tai ihan äärettömän pettynyt. Saa nyt nähdä millainen tämä uusi sarja on.

Silti olisin toivonut SE 2:n olevan Sailor Moon. *kieriskelyä lattialla*

Lähetetty: To Tammi 17, 2008 18:43
Kirjoittaja Unita
Sama tunnelma Tiger Clawin kanssa.

Mutta kerta nyt uskalsitte tälläisen tempun tehdä niin odotankin että tässä teoksessa on jotain erityistä. Saa nähdä... lopullinen ostopäätös ja tuomio tehdään kuitenkin vasta sitten kun pääsee hieman selailemaan pokkaria...

Vai pitäisikö ostaa ihan isänmaallisuuden nimessä?

Lähetetty: To Tammi 17, 2008 21:17
Kirjoittaja Sanun
Kyllä kai suomimangaan pitää tutustua, kun en sitä Finnmanga -lehteäkään ole lukenut. Onko Sangatsulta tulossa enemmänkin suomimangaa, jotta suomen lahjakkaat piirtäjät pääsisivät enemmän esille? Entä paljonko tämä tuleva Vartijat sarja tulee maksamaan, onko se se perinteinen 5,6€ vai 6,5€, ja julkaistaanko se pokkarimuodossa vai jonkinlaisina lehtinä?

Lähetetty: To Tammi 17, 2008 21:28
Kirjoittaja Chibi Ryuu
Aivan samaa mieltä Tiger Clawin kanssa. Pitää nyt jännitystä tuolla tavoin yllä ja sitten... sitten... niin, minulla ei ole kovin korkeita odotuksia tästä sarjasta, mutta sittenhän voin vain yllättyä iloisesti ...Jos nyt tulee ostettua. Ei kuulosta mitenkään mullistavalta tuo juoni. Täytyy sanoa, että odotin jotain Naruton tapaista paukkua.

Ja minulle suomimanga tarkoittaa suomennettua mangaa.

Lähetetty: To Tammi 17, 2008 21:38
Kirjoittaja Sanun
Ja minulle suomimanga tarkoittaa suomennettua mangaa.
[offtopic]Niin kai moni sitä on tottunut kutsua, mutta mikä nimi jää sitten suomessa tehdylle mangalle OwO Onko se se finnmanga?[/offtopic]

Lähetetty: To Tammi 17, 2008 22:16
Kirjoittaja AM
ketjun otsikkoa lukisiessa tuli mieleen, että kuuluukohan tämä nyt mangan sekaan laisinkaan, mutta ei ollutkaan Alan Mooren teoksesta kysymys.

Mielenkiintoista nähdä miten Vartioiden käy, onko mangatyylistä haittaa vai hyötyä myynnin puolella näin pidemmässä sarjassa. Finnmanga ja Hokuto ei henkilökohtaisesti ole säväyttänyt juuri tarinoiden lyhyydestä juontavien juonellisen ja (osittain) myös taiteellisen keskeneräisyyden takia, mutta vartioita tuskin on tehty aivan viikon varoajalla.

Lähetetty: To Tammi 17, 2008 22:19
Kirjoittaja madu
AM kirjoitti:ketjun otsikkoa lukisiessa tuli mieleen, että kuuluukohan tämä nyt mangan sekaan laisinkaan, mutta ei ollutkaan Alan Mooren teoksesta kysymys.
Haha, sama tuli minullekin mieleen.

Rohkea veto Sangatsulta, katsotaan kuinka käy.

Lähetetty: To Tammi 17, 2008 22:33
Kirjoittaja avalkama
Naruto oli supertunnettu ja -suosittu, millä ihmeellä sen muka olisi siinä lajissa voinut ylittää...? (Nyt jokainen saa tähän vastata "no tietenkin X:llä", missä X on vastaajan ja viiden muun harrastajan lempisarja. Sitten kandee miettiä, mitä tulikaan sanotuksi.:wink:)

Ajan hermoilla pysyvän tai pikemminkin hermoratoja pitkin Suomenmaata vetävän kustantajan on syytä olla monipuolinen. Muutama kotimainen pokkari ei tietenkään ole pois kerran kuussa kymmenen vuotta putkeen ilmestyviltä megasarjoilta.

Finnmanga ei muuten ymmärrettävistä syistä käynyt kotimaista "mangatyylistä" sarjista kuvaavaksi termiksi, sillä se on tietyn julkaisun nimi. Ja kustantajan puolelta olisi aika älytöntä puhua pseudo- eli valemangasta. Varsinkin, kun tavaraa ei yritetäkään tyrkyttää japanilaisena. Siksi suomimanga on aika hyvä sana, vaikka sitä jonkin verran myös suomennetusta mangasta käytetään.

A-s
Sm

Lähetetty: To Tammi 17, 2008 23:35
Kirjoittaja Yuure
Tämä oli yllättävää. Kävin animelehden sivuilla ensin, mutta enhän mie nyt ymmärtänyt kuin vasta täällä. Rohkeaa sangatsu, rohkeaa. Kyllä on vähän floppiolo, mutta on hyvä että suomalaisia artisteja päätyy näkyville. Olenhan itsekkin vähän samantapaista suunnitellut.

Voisihan tuon toki lukea, jos se tulee kirjastoon. Kioskilta ei lähde mukaan, koska rahatilanteeni on mikä on. :shock:

Lisää vain. Ei minua ainakaan haittaa lukee näitä mielellään, jos ovat laadukkaita. :arrow:

Lähetetty: Pe Tammi 18, 2008 03:58
Kirjoittaja kyuu
Kotimaisen sarjakuvapiirtämisen potkiminen on ihan hyvä idea näin geneerisesti katsoen. Vaikka mainoksen pohjalta tyylistä on paha sanoa mitään vielä, ajatus on ihan kohdallaan. Suomimanga on riittävän hyvä terminä, sillä se uppoaa myös niihin ei-truu-otakuihin ja onhan loistavaa, jos tuote myy suurelle massalle.

Ei se ole mielestäni yhtään vähemmän suomalaista että lainaamme tyyliä jostain muualta.

Lähetetty: Pe Tammi 18, 2008 09:52
Kirjoittaja madu
Luetaanko tätä vasemmalta oikealle vai päinvastoin?

Lähetetty: Pe Tammi 18, 2008 12:16
Kirjoittaja jtn
AM kirjoitti:ketjun otsikkoa lukisiessa tuli mieleen, että kuuluukohan tämä nyt mangan sekaan laisinkaan, mutta ei ollutkaan Alan Mooren teoksesta kysymys.
Ditto. Ja lisäksi moinen sekaannus sai minut miettimään miltä Watchmen näyttäisi jonkun japanilaisen tusinapiirtäjän kuvittamana. Suonette anteeksi kun käyn tuolla kulman takana hakkaamassa paksuja nauloja kallooni.

Mutjoo, tämän tuloa oltiinkin jo jonkin aikaa povattu. Onnea matkaan, toivottavasti sarjakuva löytää lukijansa. Vaikken uskokaan Vartijoiden peittoavan Kiroilevaa siiliä suosiossa.

Lähetetty: Pe Tammi 18, 2008 15:45
Kirjoittaja avalkama
Egmont perhana, kun meni ja suomensi Watchmenin. Ei siinä vaiheessa enää haluttu kehittää ihka uutta nimeä tsiljoona vuotta vanhalle projektille, kun nykyinen on sen verran iskevä ja tarinaan sopiva.

Lukusuuntaa muuten mietittiin joskus, mutta käytännössä homma tuli päätetyksi (muistaakseni) siten että Elli alkoi piirtää oikealta vasemmalle, japanilaiseen tapaan. Eikä minulla tai Heikillä ollut mitään erityistä syytä kieltää ja käskeä ottamaan uusiksi... Joten Vartijat tulee japskityylillä. Kyse ei siis ole kotimaisen suunnan halveksimisesta.

Itse asiassa aiomme räjäyttää Vartijoilla Japanin markkinat, siitä lukusuunta. Ja niille, jotka uskovat että tuo on hyvinkin mahdollista, minulla olisi tarjolla edulliseen hintaan Naruto-osakkeita. Ottakaahan yhteyttä.

A-s
Sm