Vartijat

Keskustelua Sangatsu Mangan julkaisuista. Kysy, kommentoi, kiitä, kritisoi, kinua... Sangatsun toimitus vastailee parhaansa mukaan.

Valvojat: Animeunionin Foorumiaktiivit, Sangatsu Manga / Ylläpito

Avatar
avalkama
Sangatsu Manga
Viestit: 878
Liittynyt: Ti Joulu 16, 2003 16:45
Paikkakunta: Hämeenlinna

Vartijat

Viesti Kirjoittaja avalkama » To Tammi 17, 2008 17:36

Heihoi.

Siinä se nyt sitten on, se toinen hulvaton kulttuuri- ja viihdeteko, Naruton lisäksi. Valituksia (Miksei se ollu bliitsi!?), innostusta (Vihdoinkin suomalaista suositaan!), kysymyksiä (Miksi sillä jätkällä on likan nimi? ) ja objektiivisia arviointeja (Sä oot Antti tosi komee!) sopii lykätä tähän ketjuun.

Ja tuoltahan näkee, mistä ompi kysymys:
http://www.sangatsumanga.fi

Antti-setä
Sangatsuman
Jep.

Avatar
Solid
Viestit: 222
Liittynyt: Ke Helmi 08, 2006 23:23
Paikkakunta: Alavieska

Viesti Kirjoittaja Solid » To Tammi 17, 2008 18:12

Sä oot Antti tosi komee!

...

Ja sitten sarjiksesta. Jännittää kyllä nähdä minkälaista jälkeä tulee. Ei liiemmin harmita, että sarja on suomalainen, ennakkoluulottamasti pimeään. ^^

Mutta, täytyy ostaa, kun kaupasta löydän.

Avatar
Paha sotaherra
Viestit: 602
Liittynyt: Ti Huhti 10, 2007 16:09
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Paha sotaherra » To Tammi 17, 2008 18:37

Fiilikset ovat sekavat. :shock: Kyllähän tässä odotti SE 2:n olevan jotain tunnettua ja menestynyttä, ja sitten se paljastuukin suomimangaksi jonka juoni ei kuulosta kamalan omaperäiseltä. Hyvä vaan, että suomimangaakin julkaistaan, mutta miksi naamioida tämä sarja jännitystä herättävän nimen, SE 2:n, taakse? Nyt moni otaku kieriskelee lattialla epämääräisesti mumisten, ja ohikulkija erottaa juuri ja juuri sanat "pettymys" ja "miksei". Mutta mie ainakaan en ole vihainen tai ihan äärettömän pettynyt. Saa nyt nähdä millainen tämä uusi sarja on.

Silti olisin toivonut SE 2:n olevan Sailor Moon. *kieriskelyä lattialla*
Sisko: "Mitä sä teet?"
Minä: "Yritän tässä näyttää ruotsalaiselta kreiviltä."

Cosplayshogunaatti eli lyhyemmin Naatti

Avatar
Unita
Viestit: 474
Liittynyt: La Syys 16, 2006 13:39
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Unita » To Tammi 17, 2008 18:43

Sama tunnelma Tiger Clawin kanssa.

Mutta kerta nyt uskalsitte tälläisen tempun tehdä niin odotankin että tässä teoksessa on jotain erityistä. Saa nähdä... lopullinen ostopäätös ja tuomio tehdään kuitenkin vasta sitten kun pääsee hieman selailemaan pokkaria...

Vai pitäisikö ostaa ihan isänmaallisuuden nimessä?

Avatar
Sanun
Viestit: 174
Liittynyt: La Heinä 07, 2007 18:41

Viesti Kirjoittaja Sanun » To Tammi 17, 2008 21:17

Kyllä kai suomimangaan pitää tutustua, kun en sitä Finnmanga -lehteäkään ole lukenut. Onko Sangatsulta tulossa enemmänkin suomimangaa, jotta suomen lahjakkaat piirtäjät pääsisivät enemmän esille? Entä paljonko tämä tuleva Vartijat sarja tulee maksamaan, onko se se perinteinen 5,6€ vai 6,5€, ja julkaistaanko se pokkarimuodossa vai jonkinlaisina lehtinä?
Everyone stays quiet and slowly goes mad

Avatar
Chibi Ryuu
Viestit: 67
Liittynyt: Ma Tammi 14, 2008 14:43

Viesti Kirjoittaja Chibi Ryuu » To Tammi 17, 2008 21:28

Aivan samaa mieltä Tiger Clawin kanssa. Pitää nyt jännitystä tuolla tavoin yllä ja sitten... sitten... niin, minulla ei ole kovin korkeita odotuksia tästä sarjasta, mutta sittenhän voin vain yllättyä iloisesti ...Jos nyt tulee ostettua. Ei kuulosta mitenkään mullistavalta tuo juoni. Täytyy sanoa, että odotin jotain Naruton tapaista paukkua.

Ja minulle suomimanga tarkoittaa suomennettua mangaa.

Avatar
Sanun
Viestit: 174
Liittynyt: La Heinä 07, 2007 18:41

Viesti Kirjoittaja Sanun » To Tammi 17, 2008 21:38

Ja minulle suomimanga tarkoittaa suomennettua mangaa.
[offtopic]Niin kai moni sitä on tottunut kutsua, mutta mikä nimi jää sitten suomessa tehdylle mangalle OwO Onko se se finnmanga?[/offtopic]
Everyone stays quiet and slowly goes mad

Avatar
AM
Viestit: 436
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2004 11:25
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja AM » To Tammi 17, 2008 22:16

ketjun otsikkoa lukisiessa tuli mieleen, että kuuluukohan tämä nyt mangan sekaan laisinkaan, mutta ei ollutkaan Alan Mooren teoksesta kysymys.

Mielenkiintoista nähdä miten Vartioiden käy, onko mangatyylistä haittaa vai hyötyä myynnin puolella näin pidemmässä sarjassa. Finnmanga ja Hokuto ei henkilökohtaisesti ole säväyttänyt juuri tarinoiden lyhyydestä juontavien juonellisen ja (osittain) myös taiteellisen keskeneräisyyden takia, mutta vartioita tuskin on tehty aivan viikon varoajalla.
Antti Myller - Joensuun Otakuiden rahastonhoitaja, tekniikka- ja jäsenvastaava - Kawaconin talousvastaava.
MyAnimelist, figut & last.fm.

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja madu » To Tammi 17, 2008 22:19

AM kirjoitti:ketjun otsikkoa lukisiessa tuli mieleen, että kuuluukohan tämä nyt mangan sekaan laisinkaan, mutta ei ollutkaan Alan Mooren teoksesta kysymys.
Haha, sama tuli minullekin mieleen.

Rohkea veto Sangatsulta, katsotaan kuinka käy.

Avatar
avalkama
Sangatsu Manga
Viestit: 878
Liittynyt: Ti Joulu 16, 2003 16:45
Paikkakunta: Hämeenlinna

Viesti Kirjoittaja avalkama » To Tammi 17, 2008 22:33

Naruto oli supertunnettu ja -suosittu, millä ihmeellä sen muka olisi siinä lajissa voinut ylittää...? (Nyt jokainen saa tähän vastata "no tietenkin X:llä", missä X on vastaajan ja viiden muun harrastajan lempisarja. Sitten kandee miettiä, mitä tulikaan sanotuksi.:wink:)

Ajan hermoilla pysyvän tai pikemminkin hermoratoja pitkin Suomenmaata vetävän kustantajan on syytä olla monipuolinen. Muutama kotimainen pokkari ei tietenkään ole pois kerran kuussa kymmenen vuotta putkeen ilmestyviltä megasarjoilta.

Finnmanga ei muuten ymmärrettävistä syistä käynyt kotimaista "mangatyylistä" sarjista kuvaavaksi termiksi, sillä se on tietyn julkaisun nimi. Ja kustantajan puolelta olisi aika älytöntä puhua pseudo- eli valemangasta. Varsinkin, kun tavaraa ei yritetäkään tyrkyttää japanilaisena. Siksi suomimanga on aika hyvä sana, vaikka sitä jonkin verran myös suomennetusta mangasta käytetään.

A-s
Sm
Jep.

Avatar
Yuure
Viestit: 143
Liittynyt: Ti Maalis 27, 2007 22:19
Paikkakunta: Tervola

Viesti Kirjoittaja Yuure » To Tammi 17, 2008 23:35

Tämä oli yllättävää. Kävin animelehden sivuilla ensin, mutta enhän mie nyt ymmärtänyt kuin vasta täällä. Rohkeaa sangatsu, rohkeaa. Kyllä on vähän floppiolo, mutta on hyvä että suomalaisia artisteja päätyy näkyville. Olenhan itsekkin vähän samantapaista suunnitellut.

Voisihan tuon toki lukea, jos se tulee kirjastoon. Kioskilta ei lähde mukaan, koska rahatilanteeni on mikä on. :shock:

Lisää vain. Ei minua ainakaan haittaa lukee näitä mielellään, jos ovat laadukkaita. :arrow:
"Did you seriously just stamp your foot? I thought girls only did that on TV"--Jacon Black

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Pe Tammi 18, 2008 03:58

Kotimaisen sarjakuvapiirtämisen potkiminen on ihan hyvä idea näin geneerisesti katsoen. Vaikka mainoksen pohjalta tyylistä on paha sanoa mitään vielä, ajatus on ihan kohdallaan. Suomimanga on riittävän hyvä terminä, sillä se uppoaa myös niihin ei-truu-otakuihin ja onhan loistavaa, jos tuote myy suurelle massalle.

Ei se ole mielestäni yhtään vähemmän suomalaista että lainaamme tyyliä jostain muualta.

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja madu » Pe Tammi 18, 2008 09:52

Luetaanko tätä vasemmalta oikealle vai päinvastoin?

jtn
Viestit: 712
Liittynyt: La Helmi 15, 2003 15:51
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja jtn » Pe Tammi 18, 2008 12:16

AM kirjoitti:ketjun otsikkoa lukisiessa tuli mieleen, että kuuluukohan tämä nyt mangan sekaan laisinkaan, mutta ei ollutkaan Alan Mooren teoksesta kysymys.
Ditto. Ja lisäksi moinen sekaannus sai minut miettimään miltä Watchmen näyttäisi jonkun japanilaisen tusinapiirtäjän kuvittamana. Suonette anteeksi kun käyn tuolla kulman takana hakkaamassa paksuja nauloja kallooni.

Mutjoo, tämän tuloa oltiinkin jo jonkin aikaa povattu. Onnea matkaan, toivottavasti sarjakuva löytää lukijansa. Vaikken uskokaan Vartijoiden peittoavan Kiroilevaa siiliä suosiossa.
- Jussi Nikander

Avatar
avalkama
Sangatsu Manga
Viestit: 878
Liittynyt: Ti Joulu 16, 2003 16:45
Paikkakunta: Hämeenlinna

Viesti Kirjoittaja avalkama » Pe Tammi 18, 2008 15:45

Egmont perhana, kun meni ja suomensi Watchmenin. Ei siinä vaiheessa enää haluttu kehittää ihka uutta nimeä tsiljoona vuotta vanhalle projektille, kun nykyinen on sen verran iskevä ja tarinaan sopiva.

Lukusuuntaa muuten mietittiin joskus, mutta käytännössä homma tuli päätetyksi (muistaakseni) siten että Elli alkoi piirtää oikealta vasemmalle, japanilaiseen tapaan. Eikä minulla tai Heikillä ollut mitään erityistä syytä kieltää ja käskeä ottamaan uusiksi... Joten Vartijat tulee japskityylillä. Kyse ei siis ole kotimaisen suunnan halveksimisesta.

Itse asiassa aiomme räjäyttää Vartijoilla Japanin markkinat, siitä lukusuunta. Ja niille, jotka uskovat että tuo on hyvinkin mahdollista, minulla olisi tarjolla edulliseen hintaan Naruto-osakkeita. Ottakaahan yhteyttä.

A-s
Sm
Jep.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Sangatsu Manga”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 20 vierailijaa