Sivu 1/7

Trinity Blood

Lähetetty: Ke Marras 07, 2007 16:54
Kirjoittaja avalkama
Jeps. Kauniit papit ja söpöt nunnat sekä vieläkin kauniimmat vampyyrit ovat sotajalalla ensi vuoden alusta myös suomijulkaisuna. Verta ja Suurta Draamaa, äksöniä ja humööriä. Julkaistaan joka toinen kuukausi.

Lisää höpinää aiheesta jatkossa.

Antti-setä
Sangatsuman

Lähetetty: Ke Marras 07, 2007 17:36
Kirjoittaja isokana
Hyvin mielenkiintoinen valinta. Eri sivustoilta luetut kuvaukset tuntuvat viittavaan jonkinlaiseen epäpyhään shoujo-seinen -sekoitukseen. Ja kaikki outo on mielenkiintoista. Odotusarvot nousussa. Odotamme myös Vampire Hunter D vs. Trinity Blood deathmatchia. Kummassa on kauniimpaa?

Lähetetty: Ke Marras 07, 2007 18:17
Kirjoittaja Miroku1987
Anteeksi vain, nyt on pakko sanoa että tämä sarjako nyt oli "SE"?

Jos näin, niin täytyy heti kättelyssä sanoa, että kyllä on raskas pettymys. Odottelin jotain ihan muuta, kuten viesteistäni muutamassa ketjussa voi päätellä.
Mutta ei saa ymmärtää väärin, olen iloinen siitä, etten ole ostanut tätä sarjaa vielä yhtään osaa (vaikka 1.osaan oli mahdollisuus) ja pääsen täten taas uuden sarjan pariin.

Eiköhän tämä pettymys iloksi muutu tammikuuhun mennessä... :wink:

Lähetetty: Ke Marras 07, 2007 18:18
Kirjoittaja Bitten
isokana kirjoitti:Eri sivustoilta luetut kuvaukset tuntuvat viittavaan jonkinlaiseen epäpyhään shoujo-seinen -sekoitukseen.
Trinity Bloodhan taidettiin julkaista alunperin shoujo-lehdessä ja sen voi muutenkin luokitella shoujoksi.

Hiukan hämmentää tosiaan tuo sekoitus (shoujoa ja fantasiasplatteriä!). Saa nähdä, onko se manga sitten myös hämmentävä.

Edit:
Miroku1987 kirjoitti:Anteeksi vain, nyt on pakko sanoa että tämä sarjako nyt oli "SE"?
SIITÄ tiedotetaan sitten, kun Dream Kiss 3 on julkaistu (tai niihin aikoihin). Onko se julkaistu? Ei minun tietääkseni. Tsubasakin sanoi, ettei tuo ole vielä SE.

Ollaan kärsivällisiä ><
Miroku1987 kirjoitti:Eiköhän tämä pettymys iloksi muutu tammikuuhun mennessä... :wink:
Älä odota liikoja.

Lähetetty: Ke Marras 07, 2007 18:29
Kirjoittaja K8Skies
Ei sinänsä paha valinta. Trinity Blood kun on tosiaan todella outo sekoitus, mutta erittäin mielenkiintoinen sellainen. Todella upea sohjo piirrostyyli yhdistettynä mielenkiintoiseen juoneen ja suht ok henkilöihin. Tietysti mukana myös seinenmäisyys = verta, väkivaltaa ja synkkyyttä.

Lähetetty: Ke Marras 07, 2007 19:45
Kirjoittaja Krypfto
Ei periaatteessa huono valinta, mutta allekirjoittaneelle ei anime ainakaan tarjonnut mitään kummoisempaa kun Hellsing ja Trigun olivat jo ennestään tuttuja. Noh, voisi tämän silti salaliittoteoriauskollisuudesta harkita ostavansa - eivätkös ne pahikset olleet ruusuristiläisiä?

Lähetetty: Ke Marras 07, 2007 20:40
Kirjoittaja Asagi
Vaikka Trinity Blood kuuluu meikäläisen rakkaimpiin sarjoihin, manga on se jota en tule todennäköisesti ikinä ostamaan. Enkä ota edes ilmaiseksi. No, minulla tosin on syynä se että VIHAAN mangan piirrostyyliä yli kaiken. Kaikki sarjan fanit ja muutkin saavat vapaasti olla eri mieltä, mutta minulle Thores Shibamoton tyyli jolla kuvitettiin alkuperäiset novellit, on se ainoa ja oikea jolla Trinity Bloodia pitäisi piirtää. Thores ei tosin tietääkseni piirrä mangaa, mutta korvikkeena melkeinpä kuka tahansa "rankemman tyylin" omaava mangapiirtäjä (esim. Le chevalier d'Eonin kuvittaja) olisi ollut minun mielestä sopivampi alkuperäislookkiin verrattaessa, tämän ällösohjotyylin sijaan.

Johan tuli vinguttua -_-; Ja kuten sanoin tämä on siis vain minun mielipiteeni mangasta, jokainen saa fanittaa sitä niin paljon tai vähän kuin huvittaa.
eivätkös ne pahikset olleet ruusuristiläisiä?
Rosen kreuz Orden on sarjassa se jonka paha voima jyllää.

Lähetetty: Ke Marras 07, 2007 21:06
Kirjoittaja Sleepy Dancer
no voi hemmetti, kun nyt vasta sanotte. (minulta löytyy jo kolme ekaa pokkaria enkuksi.) jää siis tämä sarja suomeksi ostamatta...ei voi mitään... :( kielen vaihtaminen kesken sarjan ei tunnu kovin houkuttelevalta. minusta tämä on tosi nätisti piirretty manga!

Lähetetty: Ke Marras 07, 2007 22:32
Kirjoittaja shounen
Kiitoksia ihmiset hyvät, tuleee aivan varmasti hyllyyn. On jo muutama osa hyllyssä, mutta kun on halvempaa niin voisi suomi julkaisuna ostaa nuo loput <3

Lähetetty: Ke Marras 07, 2007 23:44
Kirjoittaja Tsubasa
Asagi kirjoitti:alkuperäiset novellit
Harjoitellaanpa. Mennään Wikipedia-artikkeliin novel: "A novel is today a long prose narrative set out in writing."

Klikataan sivussa olevaa Suomi-linkkiä. Tämän mystisen tekstilajin suomenkieliseksi nimitykseksi paljastuu... "romaani."

Lähetetty: To Marras 08, 2007 00:42
Kirjoittaja Miroku1987
Bitten kirjoitti:Tsubasakin sanoi, ettei tuo ole vielä SE.

Ollaan kärsivällisiä ><
Miroku1987 kirjoitti:Eiköhän tämä pettymys iloksi muutu tammikuuhun mennessä... :wink:
Älä odota liikoja.
Hyvä että joku pitää ajantasalla, kun itse en Tsubasan Otaku-sivustoa seuraa...
Ja eikös se niin mennyt, että yksi kuolemansynneistä ollut ahneus, joten siis yritän vähentää tätä "kaikki minulle nyt" - mielialaa... :lol:

Lähetetty: To Marras 08, 2007 14:18
Kirjoittaja Asagi
Tsubasa kirjoitti:Klikataan sivussa olevaa Suomi-linkkiä. Tämän mystisen tekstilajin suomenkieliseksi nimitykseksi paljastuu... "romaani."
Jaahas. Näin sitä huijataan ihmisiä epäloogisilla käännöksillä. Tuohan selvitti myös sen että mangat ovat graafisia romaaneja (graphic novel).

Lähetetty: To Marras 08, 2007 17:36
Kirjoittaja isokana
graafisia romaaneja (graphic novel).
Nyt iskettiin henkilökohtaiseen kipupisteeseen:

<RANDOM RANT TIME!>
Ei että kun vihaan termiä "graphic novel" (alias sarjakuvaromaani). Sehän kuvasi joskus muinoin, kun termin ensi kerran kuulin, vakavampaa ja vanhemmille suunnattua sarjakuvaa, jossa oli juoni alulla ja lopulla höystettynä. Tuossa ei sinänsä ole mitään vikaa, tokihan sarjakuvia voi ja pitää tyypittää kohdeyleisön ja muodon mukaan, mutta termiin piilotettu implikaatio siitä, että vain tietyt, erityisen hyvät sarjakuvat voivat kohota romaanien tasolle ja mikä tahansa romaani, olkoon sitten kuinka surkea tahansa, on kuitenkin vähintään parhaan sarjakuvan veroinen, sai näkökentän muuttumaan punaiseksi. Huvittavaa oli vielä se, että termin taisivat ottaa käyttöön sarjakuvakustantamot markkinointikeinona, jotta sarjakuvia lasten juttuina pitävät saataisiin ostamaan albumeita. Liataan vaan sitä omaa pesää...

Nykyään "graphic novel" taitaa olla enemmän pelkästään muotoon keskittyvä ilmaus, jonka saavuttamisessa ei taiteellisilla arvoilla ole merkitystä (esim. juurikin kaiken mangan leimaaminen termillä), mikä tekee asiasta siedettävämmän. Nuoruuden traumat vaan ei unohdu.
</RANDOM RANT TIME!>

Jotta silleen, jatketaan Trinity Bloodista...
Asagi kirjoitti:Thores ei tosin tietääkseni piirrä mangaa, mutta korvikkeena melkeinpä kuka tahansa "rankemman tyylin" omaava mangapiirtäjä (esim. Le chevalier d'Eonin kuvittaja) olisi ollut minun mielestä sopivampi alkuperäislookkiin verrattaessa, tämän ällösohjotyylin sijaan. Thores ei tosin tietääkseni piirrä mangaa, mutta korvikkeena melkeinpä kuka tahansa "rankemman tyylin" omaava mangapiirtäjä (esim. Le chevalier d'Eonin kuvittaja) olisi ollut minun mielestä sopivampi alkuperäislookkiin verrattaessa, tämän ällösohjotyylin sijaan.
Sohjon näköistä siis. Eilen nimittäin luikerteli jostain muistilokerosta esiin muisto animen ensimmäisestä jaksosta, jossa ei ollut sohjosta hajua vaan toiminnasta ála Hellsing (hmm, Punis = Vampire Hunter D, Sangasu = Trinity Blood, voisikos Egmont ottaa Hellsingin sitten?). Anime oli tietysti Gonzon tekemä, joten johtopäätöksiä ei ehkä kannata siitä vetää mihinkään suuntaan. Joku kolkka netistä kertoi vielä, että juonet romaaneissa, mangassa ja animessa poikkeavat toisistaan. Heh, soppa vaan sakenee entisestään. Tammikuuhun mennessä odotan tätä varmasti jo kuin kuuta nousevaa, koska sisältö kuulostaa ylimaallisen oudolta sekoitukselta.

Lähetetty: To Marras 08, 2007 19:49
Kirjoittaja Tsubasa
isokana kirjoitti:Nykyään "graphic novel" taitaa olla enemmän pelkästään muotoon keskittyvä ilmaus, jonka saavuttamisessa ei taiteellisilla arvoilla ole merkitystä (esim. juurikin kaiken mangan leimaaminen termillä), mikä tekee asiasta siedettävämmän.
Juurikin. Sitä tosin käytettiin ensimmäisen kerran hieman epäloogisesti sarjakuvanovellikokoelmasta...

Mutta minkäs kustantajat sille mahtavat, että englannin kieleen on lingvistisesti sisäänrakennettu yhteys sarjakuvan ja koomisuuden välille. Comicsin kanssa synonyymista termiä "funnies" ei sentään enää liiemmin käytetä...

Tästä voisimme myös jatkaa oppitunnilla siitä, kuinka niin Trinity Blood, Haruhi Suzumiya, Vampire Hunter D, Strawberry Panic kuin Maria-sama ga Miterukin ovat saaneet alkunsa kevytromaaneina eivätkä "kevytnovelleina." Jälkimmäisiä ei nimittäin ole olemassakaan.

Lähetetty: To Marras 08, 2007 20:32
Kirjoittaja Asagi
isokana kirjoitti: Tammikuuhun mennessä odotan tätä varmasti jo kuin kuuta nousevaa, koska sisältö kuulostaa ylimaallisen oudolta sekoitukselta.
Lisätään sekoitukseen vielä epämääräisiä chibejä.
Sanotaan nyt vielä että hahmojen fanservittäminen ja fanservicemmäksi muutetut vaatteet vaivaavat suuresti..
Haluaisin kyllä saada joskus järkevän selityksen (todennäköisesti kuitenkaan en) miksi joka ikisessä skannissa mitä olen nähnyt tähän mennessä, Cain heiluu ilman vaatteita oman porukkansa seassa... Osa oli vielä kaiken lisäksi yaoihtavia. Se ei yksinkertaisesti vaan sovi. ei Cainia saa yaoittaa koska hänen kroppa ei yksinkertaisesti kestäisi. Käden tippuminen animessa, anyone?
Minun pitäisi vaan pysyä kaukana mangasta koska en saa siitä muuta kuin traumoja >_>