Gun Dream (Gunnm/Battle Angel Alita)

Keskustele Punaisen jättiläisen julkaisuista. Kommentoi kustannettuja sarjoja, painojälkeä, käännösta, mitä vain. Voit myös esittä ehdotuksia tulevia julkaisuja ajatellen tai kysellä muusta julkaisuihin liittyvästä. Asiakaspalveluasioissa pyydämme ottamaan yhteyttä osoitteeseen asiakaspalvelu@punainenjattilainen.fi.

Valvojat: Animeunionin Foorumiaktiivit, Punainen Jättiläinen / ylläpito

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Ke Syys 20, 2006 13:46

Lmmz kirjoitti:Jos Gunnmia jaellaan lehtipisteisiin iloisesti esiteineille suunnatun sohjomangan mukana, niin saataneen taas jossakin kohtaa hienoja yleisönosastokirjoituksia ja kijaroviouhkailuja Päivi Räsäseltä (kd) ja muilta Asiantuntijoilta...
Suosittelen siirtymään lähimmälle lehtipisteelle ja laskemaan sieltä löytyvät Punaisen jättiläisen julkaisut...

Avatar
Lunael
Viestit: 434
Liittynyt: Ti Tammi 28, 2003 17:10
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Lunael » Ke Syys 20, 2006 16:50

Tai siis, "Punaisen jättiläisen sarjakuvia myydään kirjakaupoissa ja nettikaupassa".

Tovereitaan voi valistaa myös ystävällisen joviaalissa ja informatiivisessa hengessä!

-Juha

Avatar
BiQ
Viestit: 113
Liittynyt: La Touko 31, 2003 00:14
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja BiQ » To Syys 21, 2006 20:44

Whoopii!! Onpahan taas kulttuuriteko! JES!

:D

Ainoa vain, että mulla on jo Vizin uusintaversio - siis se peilaamaton missä oli kirjojen lopussa kaikki hassut lisämatskut yms. Mut jos nimetkin jätetään kääntämättä amerikkalaisia apinoiden ja ääniefektit jätetään kans rauhaan niin täähän vois jopa vakavissaan riittää pistämään mun viz-version huutokauppaan.

No, ollaanpa nyt rehellisiä. Oikeasti se deal-breaker on se, miten hyvin rasterit pysyy painojäljessä kondiksessa. Kun tuossa vizin uusintaversiossa ne on aika inhasti tukossa. :? Mut kun katsoo mitkä tuotantoarvot PJ:n tähänastisissa julkaisuissa on, niin kerrankin on olo näitä odotellessa levollinen. 8) Paitsi lompakon puolella tietysti. :wink: We'll see.

Ja syystä, miksi Gally on jenkeissä Alita, johtuu niinkin naurettavasta jutusta, että Olipa kerran Gunnm-manga. Sitten tehtiin Gunnm-anime. Joka oli huono. Se oli niin huono että se piti nimetä uusiksi koska Yukito Kishiro ei halunnut Gallyn nimen tahriutuvan huonosta animesta. Sitten tämä anime päätettiin julkaista jenkeissä nimellä Battle Angel ja Gallyn nimi oli Alita. Sitten Gunnm-manga julkaistiin Amerikassa ja manga piti toki julkaista samalla nimellä kuin anime. Ja siitä lähtien on Gally ollut länsimaissa Alita.

Näin suunnilleen.

Avatar
NetDiver
Viestit: 117
Liittynyt: Ke Touko 12, 2004 11:23
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja NetDiver » Ma Syys 25, 2006 21:04

Itselläni Battle Angel Alitan/Gunnmin/Gun Dreamin tie sarjakuvahyllyyn on ollut suht mutkainen tie. Joskus vuonna miekka ja kilpi, kun tätä mainiota harrrastusta aloittelin, ostin VIZin peilatut pokkarit hyllyyn. Luin stoorin ja sittemmin myin pokkarit rahapulassa. Pari vuotta sitten VIZ rupesi julkaisemaan useita sarjojaan uudestaan peilaamattomassa formaatissa, mukaanlukien Battle Angelia. Koska tarinan lukemisesta oli kulunut jo hyvä tovi, päätin ostaa ekan pokkarin uudestaan. Noidankehä olikin jälleen valmis ja keräsin kaikki yhdeksän osaa hyllyyn, jotka sittemmin jälleen myin rahapulassa :D ! Ehkä kolmas kerta toden sanoo ja tällä kertaa pokkarit oikeasti pysyvät hyllyssä. Taustalla on myös halu tukea suomalaista mangan julkaisutoimintaa. Toivon mukaan Gun Dream on menestys (tottakai se on!) ja tämä rohkaisee julkaisemaan jatkossakin ei niin varmoja nimikkeitä (liputtaa edelleen Gantzin puolesta!). Näin lopuksi tuetaan Lmmzin tokaisua: jos hommaan ryhdytään, hoidetaan se kunnolla loppuun. Oikeudet siis myös Last Orderiin.

Edittiä: Milloin ensimmäinen pokkari olisi tulossa ennakkotilattavaksi?
Viimeksi muokannut NetDiver, To Syys 28, 2006 23:17. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
" Only the past is impossible to change."
http://www.huuto.net/fi/showlist.php3?seller=ville2501

Avatar
Punainen jättiläinen
Viestit: 744
Liittynyt: To Huhti 21, 2005 14:44
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Punainen jättiläinen » To Syys 28, 2006 20:51

Ennakkotilausmahdollisuus avataan vasta, kun kannet on hyväksytty Japanissa. PJ ei nuolaise ennen kuin tipahtaa. :)

Avatar
Punainen jättiläinen
Viestit: 744
Liittynyt: To Huhti 21, 2005 14:44
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Punainen jättiläinen » La Syys 30, 2006 11:34

Tervehdys!

Uusimman tulevan sarjamme ympärillä kuohuu!

Alustavasta tiedonannosta poiketen Gunnm / Battle Angel Alita (USA) EI ilmesty Suomessa nimellä Gun Dream, vaan japanilaisella alkuperäisellä nimellään Gunnm.

Nimijupakasta on viime kädessä vastuussa sarjan luoja, Yukito Kishiro, joka pyörsi alkuperäisen päätöksensä, jonka mukaan emme voisi käyttää alkuperäistä japanilaista nimeä (liittyen elokuvaoikeuksiin). Nyt, hänen toiveensa mukaisesti, sarjasta tullaankin käyttämään japanilaista nimeä kaikkialla muualla maailmassa paitsi Yhdysvalloissa, jossa sarja on jo ehditty julkaista amerikkalaisten omana versiona Battle Angel Alitana.

Punainen jättiläinen on erittäin tyytyväinen lopputulokseen siitäkin huolimatta, että olemme ehtineet jo painattaa mainosmateriaalia nyt kelpaamattomaksi osoittautuneella nimellä. Halusimme jo alunperinkin käyttää sarjasta autenttista alkuperäistä nimeä! Toivottavasti myös te, rakkaat mangan ystävät, otatte uutisen positiivisella mielellä vastaan!

Ensi viikolla Punainen jättiläinen osallistuu Frankfurtin kirjamessuille, jossa keskustelemme edelleen uusien mangasarjojen kustannusmahdollisuuksista.

Aurinkoa ja voimaa!

Punaisen jätin Minna & Antti

Avatar
NetDiver
Viestit: 117
Liittynyt: Ke Touko 12, 2004 11:23
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja NetDiver » Su Loka 01, 2006 22:53

Jotenkin pidin Gun Dreamistä nimenä, napakka ja on äännettynä aika lähellä alkuperäistä. Se lohti hieman enemmän mielikuvia kuin alkuperäinen, joka on hieman muodoton :? . Orkkis nimi on kuitenkin vain hyväksi.
" Only the past is impossible to change."
http://www.huuto.net/fi/showlist.php3?seller=ville2501

Avatar
BiQ
Viestit: 113
Liittynyt: La Touko 31, 2003 00:14
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja BiQ » Ma Loka 02, 2006 15:57

Jee! Ei niin, että tämä nyt olisi mikään iso kysymys, mutta itse olen sitä mieltä että on kyllä parempi julkaista oikeasti alkuperäisellä nimellä jos ei Alitana. Enkä nyt sanoisi että "gandriim" on mitenkään erikoisesti helpompi sanoa kuin "ganmu". (googlatkaa "gunnm pronounciation" ilman hipsuja, google tietää, google on viisas. Ei ole mikään pakko puhua gunnumista jos ei halua.)

Avatar
Himawari
Viestit: 72
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2006 21:39
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Himawari » Ma Loka 02, 2006 18:17

Saisinko tässä nyt kysyä, kun en saanut viestejä lukiessani selville, mistä kyseinen sarja kertoo. Tiedäm, voisin kyllä etsiä google.stakin tai ehkä punaisen jättiläisenkin sivuilla on jotain asiasta, mutta satun olemaan laiskalla tuulella, enkä kuitenkaan tajuaisi niistä "selostuksista" mitään, joten voisiko joku kiltti ihminen valaista minua tietämätöntä? :D
INUYASHA: So it's MY fault, eh?
SANGO: Ah, be quiet already! SIT!
INUYASHA: *flinch*
SANGO: Uh, well... it only works for Kagome, huh?
INUYASHA: DAMN STRAIGHT, YOU IDIOT!

Avatar
Punainen jättiläinen
Viestit: 744
Liittynyt: To Huhti 21, 2005 14:44
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Punainen jättiläinen » Ti Loka 03, 2006 10:03

Laitamme sarjan sisällöstä vielä lisäinfoa omille nettisivuillemme, kunhan saamme materiaalin kasaan. Malttamattomimmille löytyy Wikipediasta alustavaa infoa (http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_Angel_Alita) sekä kuvanäytteitä. Ja jos joku on todella kiinnostunut sarjasta, kannattaa pitää silmät auki ja käydä yliopistolla, sillä sarjasta on tehty ihan tutkimuskin, joten melkoisesta pläjäyksestä on kyse. :)

Sarja on suunnattu yli 16-vuotiaille, jotka pitävät inhorealistisesta kyberpunk-meiningistä, toiminnasta ja loistavasta piirrosjäljestä. Gunnm ei kuitenkaan ole pelkkää toimintaa, vaan taustalta löytyy aika vahvoja kannanottoja ja pohdintoja ihmisen minuudesta, rakkaudesta ja oman kohtalon hyväksymisestä/muokkaamisesta. Kerta kaikkiaan upea sarja, joka ei varmasti jätä kylmäksi! (Vaikka näin itse sanonkin) :D

Cir
Viestit: 526
Liittynyt: To Loka 23, 2003 10:31
Paikkakunta: Helsinki (Ikaalisissakin näkee.. tosin aika harvakseltaan nykyään)

Viesti Kirjoittaja Cir » To Loka 12, 2006 15:45

Vaivoin pidätellyin riemunkiljahduksin otan minäkin tämän uutisen vastaan. Vaikka hyllystä löytyykin koko sarja jo englanninkielisenä (alkuperäinen peilattu laitos), niin kunhan vain saatte julkaisuarvot kohdalleen, niin ostan varmasti tämänkin siihen rinnalle.

Ainoa mikä minua mietityttää on, että tähän asti olen lähes jokaisen suomenkielisen mangajulkaisun kohdalla joutunut pettymään kielenkäytöstä. Eli hartain mielin pyydän, anon ja rukoilen, että idioottimaiset murteet jätetään pois (pahimmillaan mahdottomia lukea, eivät vain yksinkertaisesti toimi painettuina), puhumattakaan "ajankohtaisista" slangitermeistä (ne kuolevat kuitenkin pois ja vain lyhentävät sarjan elinkaarta) ja ns. nuorisokielestä (ei millään pahalla suomentajaa kohtaan, mutta... eiiiiiii helvetti tuota Evangelionin suomennosta!). Mieluiten näkisin sarjassa kunnon kirjakieltä muistuttavan kirjoitusasun (Salapoliisi Conan on tämänhetkisistä julkaisuista ainoa joka on valinnut tämän tien, ja se on tästä syystä myös ylivoimaisesti paras kieliasultaan).
Sarjassamme "fansubien klassikoita":
"Are you aware of the frequent occurrences of the mass naked child events within the country?" (AnimeJunkies / GitS:SAC)

Avatar
Punainen jättiläinen
Viestit: 744
Liittynyt: To Huhti 21, 2005 14:44
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Punainen jättiläinen » Pe Loka 13, 2006 09:14

Minähän käännän Salapoliisi Conania ja Juha NGE:tä, joten voi olla, että meidän synergiasta syntyykin jotain ihan uutta ja ihmeellistä. :mrgreen:
Voin vakuuttaa, että käännöksestä tulee hyvä. Piste.

Cir
Viestit: 526
Liittynyt: To Loka 23, 2003 10:31
Paikkakunta: Helsinki (Ikaalisissakin näkee.. tosin aika harvakseltaan nykyään)

Viesti Kirjoittaja Cir » Ma Loka 16, 2006 21:00

Punainen jättiläinen kirjoitti:Minähän käännän Salapoliisi Conania ja Juha NGE:tä, joten voi olla, että meidän synergiasta syntyykin jotain ihan uutta ja ihmeellistä. :mrgreen:
Voin vakuuttaa, että käännöksestä tulee hyvä. Piste.
Ok.. Eli toiveikkaana koputan puuta..

(ja jos sörssitään, niin ovipuuta kirveellä.. että ei paineita mitään :twisted: )
Sarjassamme "fansubien klassikoita":
"Are you aware of the frequent occurrences of the mass naked child events within the country?" (AnimeJunkies / GitS:SAC)

Avatar
Aqvaario
Viestit: 250
Liittynyt: Ke Tammi 04, 2006 16:58
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa

Viesti Kirjoittaja Aqvaario » Ke Marras 01, 2006 23:44

oisko jotain pakkaa mistä näkis tarkempaa kuvausta tästä sarjasta tai jotain kun minua on tämä sarja alkannut kovasti kiinnostamaan... esim juuri että minkä ikäsille sopii tai tuollaista (aijemmalla sivulla näin jotain että vanhemmille kuin 15?) ja jotain tällaista... tyhmä pyynto mutta laitan silti...

Avatar
harusame
Viestit: 85
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2005 21:55
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja harusame » To Marras 02, 2006 01:23

Minttu-Chan kirjoitti:oisko jotain pakkaa mistä näkis tarkempaa kuvausta tästä sarjasta tai jotain kun minua on tämä sarja alkannut kovasti kiinnostamaan... esim juuri että minkä ikäsille sopii tai tuollaista (aijemmalla sivulla näin jotain että vanhemmille kuin 15?) ja jotain tällaista... tyhmä pyynto mutta laitan silti...
Jenkkiversion ikäraja on T+ (for older teens), mikä vastannee täällä jotain 15-16 vuoden ikärajaa. Juuri tuon nuoremmille en itsekään Gunnmia luettavaksi antaisi johtuen sen välillä äärimmäisyyksiin menevästä väkivallasta ja lohduttomasta maailmankuvasta. Kaikille vanhemmillekaan sarja ei takuulla sovi, mutta cyberpunkista ja rankasta toiminnasta pitäville se on todellista nannaa.

Muutama Gunnm-linkki:
Suomen Wikipedia
Wikipedia
Anime News Network
Viz

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Punainen jättiläinen”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa