Gun Dream (Gunnm/Battle Angel Alita)

Keskustele Punaisen jättiläisen julkaisuista. Kommentoi kustannettuja sarjoja, painojälkeä, käännösta, mitä vain. Voit myös esittä ehdotuksia tulevia julkaisuja ajatellen tai kysellä muusta julkaisuihin liittyvästä. Asiakaspalveluasioissa pyydämme ottamaan yhteyttä osoitteeseen asiakaspalvelu@punainenjattilainen.fi.

Valvojat: Animeunionin Foorumiaktiivit, Punainen Jättiläinen / ylläpito

Avatar
Punainen jättiläinen
Viestit: 744
Liittynyt: To Huhti 21, 2005 14:44
Paikkakunta: Helsinki

Gun Dream (Gunnm/Battle Angel Alita)

Viesti Kirjoittaja Punainen jättiläinen » Su Syys 17, 2006 09:30

Tätä uutista olemme lupailleet teille jo pidemmän aikaa: Punainen jättiläinen julkaisee uuden japanilaisen mangasarjan!

Kyseessä on yhdeksänosainen teos nimeltään Gun Dream. Sarja tunnetaan myös japanilaisella nimellä Gunnm sekä amerikkalaisten omana versiona nimeltään Battle Angel Alita.

Saimme luvan kustantaa tämän klassikkosarjaksikin luokiteltavan teoksen alkuperäisen materiaalin, jota ei siis ole sensuroitu! Haluamme kunnioittaa alkuperäistä teosta, mistä syystä päähenkilön nimi ei ole amerikkalaisten luoma ”Alita” vaan ”Gally”, kuten piirtäjä Yukito Kishiro on hänet alun perin nimennyt. Myös alkuperäiset ääniefektit tullaan säilyttämään kuten myös alkuperäinen lukusuunta. Teos käännetään suoraan japanin kielestä. Kääntäjänämme toimii Juha Mylläri.

Ensimmäinen osa ilmestyy marraskuussa ja siitä lähtien kuukauden välein.

Sarjasta on myös tulossa James Cameronin (mm. Alien) elokuva vuoden 2009 tietämillä!

Avatar
Merryl
Viestit: 255
Liittynyt: To Helmi 24, 2005 16:40

Viesti Kirjoittaja Merryl » Su Syys 17, 2006 20:55

Vaikka mitään rakentavaa sanottavaa ei nyt tähän hätään löydykään, on silti aivan pakko kehaista Teitä jälleen kerran esimerkillisestä toiminnasta. Kyllä Te osaatte harrastajien toiveita hieman aikuisemmista sarjoista kuulla, mutta silti myös yllättää näillä valinnoilla (lieko monikaan osannut tätä nimikettä toivoa missään vaiheessa?). Arvostan.

Avatar
Lunael
Viestit: 434
Liittynyt: Ti Tammi 28, 2003 17:10
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Lunael » Su Syys 17, 2006 21:38

Onko mitään tietoa miten albumit on jaettu?

Taustana kysymykseen siis se että esimerkiksi Vizin vanha ja uusi julkaisu on jaoteltu eri tavoilla, toinen juonikaarien mukaan ja toinen kait sen alkuperäisen Japanin albumijaon mukaan.

-Juha

Avatar
Laurel
Viestit: 789
Liittynyt: La Tammi 08, 2005 03:23
Paikkakunta: Kouvola
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Laurel » Su Syys 17, 2006 22:01

Lunael kirjoitti:Onko mitään tietoa miten albumit on jaettu?
Jos ANN:n tiedot pitävät kutinsa, niin ilmeisesti alkuperäisen japanilaisen jaon mukaan, koska osia tulee PJ:ltä yhdeksän.

edit:

Nääs niinku näin

#1. 錆びた天使/Gunnm: Rusty Angel (Battle Angel Alita)
#2. 鋼鉄の処女/Gunnm: Iron Maiden (Battle Angel Alita: Tears of an Angel)
#3. 殺戮の天使/Gunnm: Killing Angel (Battle Angel Alita: Killing Angel)
#4. 炎の中に立つ男/Gunnm: Ars Magna (Battle Angel Alita: Angel of Victory)
#5. 復讐の季節/Gunnm: Lost Sheep (Battle Angel Alita: Angel of Redemption)
#6. 自由への道/Gunnm: Rainmaker (Battle Angel Alita: Angel of Death)
#7. 機甲花嫁/Gunnm: Panzer Bride (Battle Angel Alita: Angel of Chaos)
#8. 馬借戦記/Gunnm: War Chronicle (Battle Angel Alita: Fallen Angel)
#9. ザレム征服/Gunnm: Conquest (Battle Angel Alita: Angel's Ascension)

Avatar
Punainen jättiläinen
Viestit: 744
Liittynyt: To Huhti 21, 2005 14:44
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Punainen jättiläinen » Su Syys 17, 2006 22:42

Yhdeksän osaa tulee, kuten japanista olemme materiaalin saaneet. Ja turha odottaa samoja osien nimiä kuin VIZ-versiossa - tehdään niin lähellä alkuperäistä kuin on mahdollista (kuten tyyliimme kuuluu :D )

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » Ma Syys 18, 2006 00:04

Heitän sensuurikysymyksen tännekin. Eli tietoa Vizin 2nd Editionin mahdollisesta sensuroinnista otetaan vastaan.
Punainen jättiläinen kirjoitti:
isokana kirjoitti:
Saimme luvan kustantaa tämän klassikkosarjaksikin luokiteltavan teoksen alkuperäisen materiaalin, jota ei siis ole sensuroitu!
Onko tämä omistamani Vizin 2nd Edition siis sensuroitu? Millä tavoin ja mistä? Pikainen googletus ei ainakaan tuonut vastausta.
En ole vertaillut versioita. Mutta sensuroimattoman tavaran he meille lupasivat, kun sitä pyysimme. Neuvotteluisse he myös kysyivät erittäin tarkaan Suomen sensuurilainsäädäntöä. Kerro siinä sitten vanhana punkkarina, mitä mieltä olet maasi sensuurikäytännöistä.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Laurel
Viestit: 789
Liittynyt: La Tammi 08, 2005 03:23
Paikkakunta: Kouvola
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Laurel » Ma Syys 18, 2006 00:31

isokana kirjoitti:Eli tietoa Vizin 2nd Editionin mahdollisesta sensuroinnista otetaan vastaan.
Kenties sensuuria on harjoitettu jonkun muun maan julkaisuissa? Tai ylipäätään sensuuri nousee puheenaiheeksi näinkin paljon väkivaltaa ja muuta paheellista sisältävässä sarjakuvassa, vaikka mitään ei olisikaan missään sensuroitu.

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » Ma Syys 18, 2006 00:49

Laurel kirjoitti:
isokana kirjoitti:Eli tietoa Vizin 2nd Editionin mahdollisesta sensuroinnista otetaan vastaan.
Kenties sensuuria on harjoitettu jonkun muun maan julkaisuissa? Tai ylipäätään sensuuri nousee puheenaiheeksi näinkin paljon väkivaltaa ja muuta paheellista sisältävässä sarjakuvassa, vaikka mitään ei olisikaan missään sensuroitu.
Joo, alkaa tuntua siltä, ettei Viziä ole sensuroitu, kun mitään tietoa asiasta ei löydy. Tuo uutisen sanamuoto vain saa ajattelemaan, että on olemassa sensuroitua materiaalia, mikä saa perfektionistin huolestumaan. Tämä on kuitenkin se asia, joka saa minut sarjan suomeksi hankkimaan, jos totta on.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Lmmz
Otaking
Viestit: 521
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:34
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lmmz » Ti Syys 19, 2006 02:30

Minun tietääkseni Vizin jenkkijulkaisuja EI ole sensuroitu kuvituksen osalta mitenkään. Sen sijaan ainakin saksassa tai jossakin muussa Euroopan kulttuurivaltiossa teos on joutunut aika vahvastikin saksituksi ultraväkivaltansa vuoksi.

Sen sijaan jenkkijulkaisu muutti hahmojen nimiä syistä, jotka ovat aina jääneet vähän tuntemattomiksi. Ilmeisesti "Alita" oli paremmalta kuulostava nimi kuin "Gally", tai jotain. Leijuva kaupunki Tiphares ja sen jatke Kethares avaruudessa vaikuttivat aluksi ihan selkeiltä yrityksiltä lieventää raamatullisia viittauksia (alkup. Jeru ja Zalem), mutta kyllähän nuo noidenkin nimien ja muiden aiheeseen liittyvien taustalla silti ovat. Jenkkijulkaisua en siis missään nimessä sanoisi "sensuroiduksi", eikä suomijulkaisu siis tähän verrattuna tuo lisäarvoa.

Tähän on vähän kahtiajakoiset suhteet itsellä. Toisaalta mangan julkaisu suomeksi on hyvä keino lukijakunnan lisäämiseksi ja yleisen saatavuuden parantamiseksi. Mutta toisaalta tämä on sellainen teos, jonka lukijakunnan olettaa ja toivoo olevan jo sen ikäisiä, ettei sarjakuvan lukeminen englanniksi tuota ongelmia. Jos Gunnmia jaellaan lehtipisteisiin iloisesti esiteineille suunnatun sohjomangan mukana, niin saataneen taas jossakin kohtaa hienoja yleisönosastokirjoituksia ja kijaroviouhkailuja Päivi Räsäseltä (kd) ja muilta Asiantuntijoilta...

Mikä ei tietysti muuta sitä, että Gunnm on on ehdottomasti ykkössijalla omalla mangalistallani :) Jos nyt julkaisuun lähdetään, niin tehkää homma sitten loppuun asti, eli hankkikaa oikeudet Last Orderiin myös.
Kosmos on laaja. | Tutturuu!

Avatar
harusame
Viestit: 85
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2005 21:55
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja harusame » Ti Syys 19, 2006 15:01

Lmmz kirjoitti:Jos Gunnmia jaellaan lehtipisteisiin iloisesti esiteineille suunnatun sohjomangan mukana, niin saataneen taas jossakin kohtaa hienoja yleisönosastokirjoituksia ja kijaroviouhkailuja Päivi Räsäseltä (kd) ja muilta Asiantuntijoilta...
Dragon Ballin kaltaista skandaalia tästä tuskin syntyy kunhan kirjojen kannessa seisoo selvästi ikäraja (tässä tapauksessa vähintään K15) eikä mitään Ranmasta tuttua "Ei ihan lapsille"-sössöä. Sitäpaitsi eihän verellä ja väkivallalla mässäily ole lapsille alkuunkaan niin haitallista kuin nännien, pippeleiden ja muiden ihmiskehon saastaisten osien näyttäminen, jota Gunnmista ei onneksi löydy. Sarja on kyllä Akiran tapaan enemmän kirjakauppa- kuin lehtipistekamaa. Hienoa nähdä, että Punainen Jättiläinen on valmis ottamaan riskejä ja julkaisee varmojen megahittien (dragonballranmaonepieceinuyashanarutojne) sijaan vähän vanhemmille suunnattuja mangasarjoja, vieläpä näin hyviä sellaisia. Toivottavasti jatkossakin tuotte Suomen markkinoille mahdollisimman erilaisia nimikkeitä, jotta mangan "Pokémonista pornoon"-maine vähitellen muuttuisi. Azumanga Daioh suomeksi olisi suuri kulttuuriteko. ;)

Itseltäni jää Gun Dream ikävä kyllä hankkimatta, koska hyllystä löytyy jo 8 kirjaa sarjan amerikkalaista laitosta. Last Orderit voisi kyllä suomeksi ostaa, jos ne julkaisette.

Azumanga Daioh Suomeen, plz.

Avatar
Laurel
Viestit: 789
Liittynyt: La Tammi 08, 2005 03:23
Paikkakunta: Kouvola
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Laurel » Ti Syys 19, 2006 17:35

harusame kirjoitti:Sitäpaitsi eihän verellä ja väkivallalla mässäily ole lapsille alkuunkaan niin haitallista kuin nännien, pippeleiden ja muiden ihmiskehon saastaisten osien näyttäminen, jota Gunnmista ei onneksi löydy.
Kelpaako, jos sanon, että kyllä löytyy - vai haluatko tarkat sivunumerot? :D

Avatar
harusame
Viestit: 85
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2005 21:55
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja harusame » Ti Syys 19, 2006 19:04

Laurel kirjoitti:Kelpaako, jos sanon, että kyllä löytyy - vai haluatko tarkat sivunumerot? :D
Hm? En ainakaan muista nähneeni Alitassa minkäänlaista alastomuutta enkä nyt kirjojen pikaselauksellakaan mitään löytänyt. Tarkat sivunumerot siis tai en usko sinua. =P

Avatar
Laurel
Viestit: 789
Liittynyt: La Tammi 08, 2005 03:23
Paikkakunta: Kouvola
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Laurel » Ti Syys 19, 2006 19:27

harusame kirjoitti:
Laurel kirjoitti:Kelpaako, jos sanon, että kyllä löytyy - vai haluatko tarkat sivunumerot? :D
Hm? En ainakaan muista nähneeni Alitassa minkäänlaista alastomuutta enkä nyt kirjojen pikaselauksellakaan mitään löytänyt. Tarkat sivunumerot siis tai en usko sinua. =P
Noh, ensimmäisessä osassa Alita/Gally on harvakseltaan povivarustus paljastettuna, mutta sitä en hakenut.. Neljännessä osassa on Shumiran suihkumonologi (karkeasti arvioiden sivulla 30), mutta sekään ei ollut kohta, jota hain..

edit: Lisää nakuilua osassa 7 (sivuilla 114-120~ or so) ja jopa semi-eroottista. Taaskaan ei etsimäni.

Voi olla, että muistan BAA:n ja jonkun muun nyt sekaisin. Mutta olihan tuolla vähän jotain nänneilyä :P

Avatar
harusame
Viestit: 85
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2005 21:55
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja harusame » Ti Syys 19, 2006 19:40

Laurel kirjoitti:Noh, ensimmäisessä osassa Alita/Gally on harvakseltaan povivarustus paljastettuna, mutta sitä en hakenut.. Neljännessä osassa on Shumiran suihkumonologi (karkeasti arvioiden sivulla 30), mutta sekään ei ollut kohta, jota hain..
Noista kohtauksista on joko Vizin toimesta tai jo alunperin häivytetty nenäverenvuotoja aiheuttavat yksityiskohdat (maitorauhasten olemassaolon havaitsee vain varjostuksesta). Sama juttu, kun Alita makaa Kaosin leikkauspöydällä kirjan 7 sivulla 112.

Myönnän kuitenkin olleeni lievästi väärässä.

edit: Ehditkin sitten ennen minua bongata tuon seiskakirjan nakuilun.

Ehkäpä emme offtopicita threadia tämän enempää. =D

Avatar
Laurel
Viestit: 789
Liittynyt: La Tammi 08, 2005 03:23
Paikkakunta: Kouvola
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Laurel » Ti Syys 19, 2006 19:48

harusame kirjoitti:Ehkäpä emme offtopicita threadia tämän enempää. =D
Häh, eikö väkivaltasarjakuvaan kuulu olennaisena osana alastomat naiset? :wink:

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Punainen jättiläinen”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa