Sarjatoiveita Punaiselle jättiläiselle!

Keskustele Punaisen jättiläisen julkaisuista. Kommentoi kustannettuja sarjoja, painojälkeä, käännösta, mitä vain. Voit myös esittä ehdotuksia tulevia julkaisuja ajatellen tai kysellä muusta julkaisuihin liittyvästä. Asiakaspalveluasioissa pyydämme ottamaan yhteyttä osoitteeseen asiakaspalvelu@punainenjattilainen.fi.

Valvojat: Animeunionin Foorumiaktiivit, Punainen Jättiläinen / ylläpito

Avatar
kuro_mangetsu
Viestit: 25
Liittynyt: Su Huhti 16, 2006 02:13
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja kuro_mangetsu » Ma Huhti 17, 2006 00:16

Bleachiä ois ihan kiva saaha mangana hyllyyn ja GTO:ta ja Gravitationia ei kai tässä muuta.

Avatar
Punainen jättiläinen
Viestit: 744
Liittynyt: To Huhti 21, 2005 14:44
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Punainen jättiläinen » Ma Huhti 17, 2006 10:35

Laurel kirjoitti:
Ryo Hazuki kirjoitti:Manhwa on ylipäätään hieman marginaalisempaa kuin manga. Ragnarök tosin on manhwaa tunnetummasta päästä, mutta Antti käsittääkseni valitsikin Ragnarökin henkilökohtaisten motiivien takia - eikä siksi, että se saattuu olemaan korealainen myyntitykki.

Syy manhwan "huonommalle" menekille löytyy varmaan osin siitä, ettei se ole edustettuna läheskään niin hyvin kuin manga. Useat aasialaiseen sarjakuvaan painottuneet kustantajat ovat enemmän kallellaan mangaan päin. Sitten ovat vielä nämä muutamat elitistiotakut, jotka eivät kelpuuta manhwaa ihan siitä syystä, että se ei ole japanilaista, ja dissaavat sen pseudomangaksi. Sillä mentaliteetilla että, jos lukee pseudomangaa, on pseudoharrastaja.

Tässäpä vasta mielenkiintoinen keskusteluaihe. :) Itse pidän Ragnarökiä marginaalisena, koska se oli manhwa. Muutenhan se on ihan yhtä kaupallista kuin Ranma ja InuYasha, mutta korealaisena sen vastaanotto oli täysi mysteeri.

Tämän jälkeen ruvettiin tekemään edelleen manhwaa, mutta muunnettiin hieman suuntaa, jotta päästään jälleen venyttämään hieman rajoja: yli 16-vuotiaille suunnattu Les Bijoux (oliko vuoden vaihteessa vielä paljon S16-merkittyä suomennettua mangaa/manhwaa markkinoilla?).

Sitten kehiin tulikin jo K2. Tässä vaiheessa en pitänyt manhwaa enää marginaalina, mutta K2 on tarinaltaan täysin erilainen kuin tähän mennessä ilmestyneet - ei taikuutta, ei yliluonnollisuutta jne.

Voin siis puhtain sydämin vakuuttaa, että olemme tietoisesti tehneet sarjavalinnat, jotta pääsisimme tasoittamaan tulevaisuudessa isompien kustantamoiden tekeleitä. Rajoja pitää venyttää ja osoittaa, että kyllä täällä menee kaikenlainen manga/manhwa. :)

Yleissivistävästä missiostani puhumattakaan. :D

Mielenkiintoinen on ollut myös manhwan "hyväksymiskulku" Suomessa. Ensi alkuun aika monet muistivat toitottaa manhwan ja mangan eroista ja siitä, kuinka se on jotain täydellisen mangasta eroavaa. Itse olin suoraan sanottuna tyrmistynyt varsin negatiivisesta vastaanotosta - tarkoitushan oli vain parantaa saatavuutta, näyttää muuta jne., eikä astua kenenkään puristiotakun varpaille. Tämä loppui noin puolen vuoden päästä ensijulkaisusta. Uskon, että varsinkin Animelehden hyväksyvä asenne manhwaa kohtaan vaikutti osaltaan tietä tasoittavasti.

Manhwa muistetaan toki vielä erottaa mangasta, mutta se on hyvin nopeasti löytänyt paikkansa mangan rinnalla - ne eivät kilpaile keskenään, mutta tavoittelevat silti samoja lukijaryhmiä. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että ajankohta manhwan lanseeraamiselle oli valittu täydellisesti *röyhistelee rintaansa*, sillä jos mangaa olisi ollut enemmän markkinoilla, manhwa ei olisi koskaan rantautunut Suomeen - se olisi tukehtunut hyvin nopeasti lukijoiden vähyyteen. Nyt tilanne onkin toinen. Monet ovat huomanneet, että mangassa ja manhwassa onkin kyseessä tarinankerrontamuoto, joka eroaa länsimaisesta. Kyse ei olekaan siitä, missä maassa teos on piirretty (lisäpojoja saa varmasti japanilaisesta), vaan siitä mitä genreä ja suuntausta se edustaa.

Tämä on hyvin rohkaiseva kehitys ja olen voinut ylpeillä kansainvälisillä messuilla kertomalla neuvottelukumppaneilleni, kuinka nopeasti ihmiset ovat hyväksyneet manhwan mangan rinnalle ja että siitä syystä heidän kannattaa sijoittaa Suomeen ja luottaa siihen, että meillä on tarvetta kaikenlaiselle mangalle, ei vain valtavirtasarjoille. Suomeen tarvitaan lisää mangaa ja olemme tehneet parhaamme saadaksemme sitä lisää (eli tulee :wink: ). Samoin Punainen jättiläinen jatkaa manhwan julkaisemista.

Olipahan taas pientä purkausta lähentelevä palopuhe. :D

Voimaa ja rakkautta!

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ma Huhti 17, 2006 13:21

Punainen jättiläinen kirjoitti:Mielenkiintoinen on ollut myös manhwan "hyväksymiskulku" Suomessa. Ensi alkuun aika monet muistivat toitottaa manhwan ja mangan eroista ja siitä, kuinka se on jotain täydellisen mangasta eroavaa. Itse olin suoraan sanottuna tyrmistynyt varsin negatiivisesta vastaanotosta - tarkoitushan oli vain parantaa saatavuutta, näyttää muuta jne., eikä astua kenenkään puristiotakun varpaille. Tämä loppui noin puolen vuoden päästä ensijulkaisusta. Uskon, että varsinkin Animelehden hyväksyvä asenne manhwaa kohtaan vaikutti osaltaan tietä tasoittavasti.
Tässä on kait ollut kahdenpuolinen bonus liikenteessä - lehden näkökulmasta Punainen Jättiläinen madalsi kynnystä meille manhwan mukaan ottamiseen.

Meillä oli muutamiakin keskusteluja toimituksen parissa tästä aiheesta - periaate on kuitenkin kertoa nimenomaan japanilaisesta populaarikulttuurista. Rajanveto on aina tällaisissa kohdissa vaikeaa, mutta mietimme ensin itse, sitten kysyimme yleisöltä, otimme sixti-fifti ja kilautimme Punaiselle Jättiläiselle. Rajanveto ei ole yhtään sen helpompaa nytkään, mutta tosiasia on että manhwa on tullut osaksi mangabuumia.

Ja näin henkilökohtaisena lisänä voisi lisätä että esimerkiksi K2, ainakin lontoon murteella on varsin kiva teos. Vain kirjakaupassa käynnin laiskuus on estänyt kotimaiseen tutustumisen. Tämän siitä sai kun työskenteli moisessa laitoksessa monet vuodet aikanaan, nyt niitä pelkää...

Avatar
__
Viestit: 461
Liittynyt: La Huhti 17, 2004 20:54

Viesti Kirjoittaja __ » La Huhti 22, 2006 00:01

Blood: The Last Vampire 2002 mangaa olisi mukava nähdä suomeksi julkaistuna. Kyseessähän on siis 200 sivuinen yksiosainen tankoubon. Kuuluu samaan sarjaan Blood: The Last Vampire elokuvan sekä uuden Blood+ sarjan kanssa.
http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... hp?id=1614

Olisi myös hienoa nähdä enemmän synkempiä aikuisemmille lukijoille tarkoitettuja sarjoja julkaistuna suomessa kuten vaikkapa yksiosainen GOTH joka onkin julkaistu jo saksassa.

Avatar
Anyanya
Viestit: 58
Liittynyt: Su Huhti 23, 2006 21:35
Paikkakunta: Pälkäne

Viesti Kirjoittaja Anyanya » Pe Huhti 28, 2006 15:55

Minua kiinnostavat nyt ensimmäiseksi nämä sarjat: Fullmoon wo Sagashite tai joku muu Arina Tanemuran sarja , Hellsing (onko tästä mangaa?), Card Captor Sakura, Ayashi no Ceres/ Fushigi Yugi ja Clover. :D
Waaaah!!

namida
Viestit: 225
Liittynyt: Ma Tammi 09, 2006 18:15

Viesti Kirjoittaja namida » Pe Huhti 28, 2006 16:43

Meevi-Chan kirjoitti:Fullmoon wo Sagashite
Egmontilla on tietääkseni oikeudet tuohon.

Avatar
Arakat
Viestit: 154
Liittynyt: La Loka 22, 2005 19:19
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Arakat » Pe Huhti 28, 2006 20:00

Deathnote olisi oikein mukava suomeksi ^^
Sentimental na aoi sora wo

Mada mada no mada dane!

Avatar
zombie
Viestit: 52
Liittynyt: Su Tammi 08, 2006 15:33
Paikkakunta: merikarvia/pori

Viesti Kirjoittaja zombie » Pe Huhti 28, 2006 20:50

Death note olisi kieltämättä aikas maukas suomeksi
''Mähän en kuole !'' Monkey.D.Luffy One Piece nro. 8

*Mental Image: kuvittele pieni chibi Alucard tepastelemassa kuun valossa ilkeä virne naamallaan sanoen: ''On this kind of night I crave for... cheese !''*

namida
Viestit: 225
Liittynyt: Ma Tammi 09, 2006 18:15

Viesti Kirjoittaja namida » Pe Huhti 28, 2006 21:08

zombie kirjoitti:Death note olisi kieltämättä aikas maukas suomeksi
Kannatan.

Avatar
Betelgeutze
Viestit: 129
Liittynyt: Ma Loka 24, 2005 16:26

Viesti Kirjoittaja Betelgeutze » Pe Huhti 28, 2006 21:49

kodomo kirjoitti:
zombie kirjoitti:Death Note olisi kieltämättä aikas maukas Suomeksi.
Kannatan.
Kuin myös. Olisi muuten aika kova veto Punaiselta Jättiläiseltä julkaista Yotsubato!:a, Azumanga Daiohia, Aquaa tai Ariaa. Suomeksi olisi kiva myös nähdä Fruits Basket, Loveless, Gravitation, Bleach jne jne jne..

Largo
Viestit: 13
Liittynyt: Ke Loka 19, 2005 18:19
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Largo » Pe Touko 05, 2006 15:34

Kyllä se on pakko sanoa, että lukisin mielelläni NHK ni youkoso!:a suomeksi. On kyllä todella hieno sarja kyseessä.

Avatar
Rakka
Viestit: 136
Liittynyt: To Helmi 20, 2003 18:35
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Rakka » To Touko 11, 2006 20:24

Nausicaa, alkup. lehtikoossa ja peilaamattomana, kiitos. Perustella tuskin tarvinnee, klassikko. Nykysarjat ei oikein jaksa innostaa.

Uzumaki. Tehokasta psykologista kauhua, hieno piirrostyyli, kolme osaa.

Parasyte. Toinen hieno, no, periaatteessa kauhumanga.

Matsumotoa, tosin itse toivoisin Harlockia enemmän kuin Galaxy express 999 -juttuja.

Azumanga Daioh. Lienee tullut aika monta kertaa esille.

Jos DarthMaunon ehdottama Silent Service on mangana läheskään yhtä hienon eeppistä kuin animena, niin ääni sillekin.

Avatar
Nawulf
Viestit: 13
Liittynyt: To Loka 02, 2003 19:09
Paikkakunta: Lappeenranta
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Nawulf » Pe Touko 12, 2006 01:37

Jossain keskustelun keskivaiheilla "valitettiin", että 75 % mangatarjonnasta on kuitenkin 10-vuotiaille pojille suunnattua - itse olen 22-vuotias nainen, henkeen ja vereen shounen-fani. Täten voisin sanoa, että kyllä shounen-manga ainakin Suomessa saa laajemman lukijakunnan, kuin pelkät 10–13-vuotiaat pojat.

Hmm, en lukenut koko keskustelua läpi, mutta tiedän, että Hopeanuolta (Ginga Nagareboshi Gin) ja sen jatko-osaa Ginga Densetsu Weediä on jo toivottu – mutta Hopeanuolta joku firma on siis jo työstämässä? Aika kauan tämä tieto on netissä pyörinyt, miksi se on niin varjeltu salaisuus, mikä firma on kyseessä? Eihän Suomessa kovin montaa firmaa edes ole? :D Sangatsu kenties, kun shounenia nämä koirasarjatkin taitavat olla?

Onko muille kustantajille omia topicceja? Haku ei anna tulokseksi edes tätä topiccia.

Avatar
Darth Mauno
Wannabe
Viestit: 1043
Liittynyt: Ke Huhti 23, 2003 08:32
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Darth Mauno » Pe Touko 12, 2006 17:45

Koska keskustelun suunta alkoi mennä paitsi ketjun myös koko alueen aiheen ulkopuolelle, moderaattorin mielivaltaa soveltaen katsoin viisaimmaksi siirtää keskustelun muiden kustantajien näkyvyydestä foorumeilla Neuvonta ja tekniikka -alueelle ->

Jatkakaa.
"Do not underestimate the power of the Dork Side"

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Ti Touko 16, 2006 19:19

Carlo Santos möyryää siitä, että Honey & Cloveria ei ole vieläkään lisensoitu englantia puhuvaan maailmaan. Kyseessä on Shueishan julkaisema Umino Chikan ihmissuhdevetoinen shoujomanga, joka hänen sanojensa mukaan on "tarpeeksi söpö ja helposti lähestyttävä teineille, tarpeeksi fiksu aikuisille naisille."

Haistan tilaisuuden.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Punainen jättiläinen”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa