Tokyo Magnitude 8.0

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Olke
Viestit: 274
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 21:36

Tokyo Magnitude 8.0

Viesti Kirjoittaja Olke » La Heinä 11, 2009 12:39

Alkavan kauden tähän mennessä suurin yllättäjä oli kohdallani Tokyo Magnitude 8.0. Näin Suomessa asuvana maanjäristykset eivät juuri herätä suuria intohimoja, joten en aluksi ajatellut antavani tälle edes mahdollisuutta. Taas kuitenkin näin kehuja ja päätin kokeilla. Enkä pettynyt. Tällä kertaa katastrofin aiheuttaa luonnonvoimat, joten tässä saadaan keskityttyä siihen, miten ihmiset käyttäytyvät katastrofitilanteessa ja miten homma noin muuten toimii sen sijaan, että mietittäisiin miten katastrofin aiheuttaja saataisiin tilille teostaan. Tai ainakin näin toivon ja ensimmäisen jakson perusteella toiveeni saattaa vaikka toteutua.

Mirai angstaa, toivoo kaiken hajoavan tuhannen pillun päreiksi ja sitten maanjäristys iskee. Eikö tämä ole herkullinen tilaisuus draamalle ja sen sellaiselle? Mirain suhteet vanhempiin tuntuivat melko kylmiltä, aivan kuin hänen vanhempansa olisivat hänelle ventovieraita. Mutta entäs nyt kun maanjäristys on saanut kaiken aivan sekaisin? Minä luulen, että Mirailla tulee aika pian äitiä ja isiä ikävä. Vähän tämän suuntaista kehitystä nähtiin jo ykkösjakson lopuksi, kun Mirai käyttäytyy koko ajan kuin pikkuveljestä huolehtiminen olisi hänestä inhottavaa ja hirveä vaiva. Todelliset tunteet nousivat kuitenkin heti pintaan, kun Mirai heti alkusäikähdyksestä toivuttuaan hätäilee veljensä perään.

Minua kiinnostaisi nähdä myös pelastusihmisten toimintaa, joten toivottavasti tapahtumia ei seurata aivan koko aikaa Mirain näkökulmasta. Sitä taas en halua, että Mirai itse ryhtyy jonkinlaiseksi kansan sankariksi, koska se ei ole millään lailla realistista ja ilmeisesti sarja pyrkii realistiseen kuvaukseen siitä, mitä tapahtuisi jos Tokioon iskisi suuri maanjäristys. En minä kyllä edes usko, että käsikirjoittaja/ohjaaja mitään sankarin roolia olisi Miraille suunnitellutkaan.

ANN

Avatar
Tounis
Viestit: 254
Liittynyt: Ke Heinä 02, 2008 23:24
Paikkakunta: Intter netti

Re: Tokyo Magnitude 8.0

Viesti Kirjoittaja Tounis » Ma Heinä 13, 2009 19:17

Hyvältä sarjalta vaikuttaa, mutta ensimmäinen jakso ei vielä herättäny suurta kiinnostusta ennen viimeistä minuuttia. Toki on on hyvä tietää vähän hahmojen suhteista ja persoonista, mutta jos ensimmäiset ~20 minuuttia käytetään angstailuun ja kävelemiseen paikasta toiseen, tulee vaan haukotus.

Ideanahan tuo on toki mainio, alkuteksteissäkin lupaavasti sanottiin, että katastrofin kuvaus perustuu oikeisiin tutkimuksiin ja visioihin, joka tietysti tuo heti pojot kotiin. Harvemmin on animen parissa tullu realistisia katastrofikuvauksia katottua, hienoa, että tällaistakin.
Olke kirjoitti:En minä kyllä edes usko, että käsikirjoittaja/ohjaaja mitään sankarin roolia olisi Miraille suunnitellutkaan.
Niin, korkeintaan se pelastaa veljensä ja/tai muita tuttuja.

Ilmeisesti puhelinverkko aikoo ainakin hajota, kun sitä Mirain tekstari-/kännykkäriippuvuutta niin paljon kuvattiin.
mal | blog | band || [23:17] <+Tutka> Aniki - paikka jossa Touniskin näyttää fiksulta

Avatar
nakano
Viestit: 139
Liittynyt: Su Elo 26, 2007 11:22
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Tokyo Magnitude 8.0

Viesti Kirjoittaja nakano » Su Heinä 26, 2009 12:32

Hienoa löytää tyypillisten, tusina-animeiden, joita ei enää juuri viitsi seurata, joukosta jotain uuttakin. Mirain itsekkäät raivokohtaukset ovat onneksi ensimmäisen jakson jälkeen vähentyneet, ja nyt on saanut seurata varsin hyvää katastrofidraamaa. Realismi on aina tervetullutta. Lisäksi sarja on sopivan lyhyt. Tällaista lisää!

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Tokyo Magnitude 8.0

Viesti Kirjoittaja isokana » Ma Heinä 27, 2009 22:11

Juurikin näin tämä pitää tehdä.
Spoiler: jakso 3
Ihanaa, kuinka jakso alkaa sillä, kuinka asiat tuntuvat olevan vähän selviämään päin ja sitten isketään lisää ulosteita tuulettimeen. Hyvin myös viime jaksosta muistaa sen, kuinka Mari sanoi rakenteen X alla olevan turvallista, koska se oli kestänyt pääjäristyksen ja nyt sitten asioita menee kunnolla pirstaleiksi jälkijäristysten aikana. Ja Tokyo Tower kärsii taas TT. Lisää hyvyyttä pikkuasioiden kuvaamisesta, kuten väkijoukkoon eksymisestä tai sandaaleista. Lisäksi väkijoukossa alkaa näkymään jo jonkun verran turhautumista ja paniikkia ja epäilemättä se tulee vain kasvamaan. Marin murtumistakin voi jo odotella.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Olke
Viestit: 274
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 21:36

Re: Tokyo Magnitude 8.0

Viesti Kirjoittaja Olke » La Elo 08, 2009 14:01

Viitosjakso oli ehdottomasti paras tähän mennessä. Kolmannen ja neljännen jakson aikana mieleeni ehti jo hiipiä epäilys, että loppusarja olisikin vain kävelyä paikasta A paikkaan B ilman sen kummempaa sisältöä, mitä nyt välillä on kiire suojaan kun romua sataa niskaan. Vitosjaksossa oli kuitenkin niin valtava tunnelataus, että se pyyhki kaikki moitteet tiehensä. Toivottavasti tulee lisää tällaisia. Ei mielellään joka jaksoon, mutta jotenkin aiempia jaksoja katsellessa oli vähän turhan turvallinen olo. Kurjuutta lisää.

Avatar
Naruto
Viestit: 41
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 16:38

Re: Tokyo Magnitude 8.0

Viesti Kirjoittaja Naruto » Su Elo 09, 2009 14:04

Ihan kiva sarja joka ei aihepiiristään huolimatta onnistu kovin raadolliseksi heittäytymään. Jos Ghibli tekisi katastrofisarjan niin olisi se varmaankin jotain tällaista - mutta tietysti rutkasti parempaa.

Itseä sarjassa tavallaan häiritsee tuo kuinka hiljaista kaikkialla on, sillä jos miljardikaupungissa yhtäkkiä rysähtää niin sitä olettaisi että ympärillä olisi joka suunnassa kaikenlaista ääntä - ihan jatkuvasti 24/7. Hälytysajoneuvojenkaan sireeneitä en muista kuulleeni, ellei ne sitten liity käsiteltävään tapaukseen. Ovat tekijät oikaisseet aika typerällä tavalla.

Mikäli tämä sarja iskee, niin voin lämpimästi suositella sarjaa Rescue Wings joka on rahtusen realistisempi ja aikuisempi.

Avatar
nakano
Viestit: 139
Liittynyt: Su Elo 26, 2007 11:22
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Tokyo Magnitude 8.0

Viesti Kirjoittaja nakano » La Elo 29, 2009 15:53

Spoiler: 8. jakson käänne?
Katselin kahdeksannen jakson miettimättä tapahtumia suuremmin, ja nyt puoli nettiä väittää, että Yuuki olisi kuollut jaksossa. Ajatus tuli puun takaa, mutta hyvin mahdollista, että näin tapahtui. Siinä tapauksessa jakso oli melko hyvä. Muutamaan jaksoon ei mitään erityisen vaikuttavaa olekaan tapahtunut ja hieman on ärsyttänyt se, että päähenkilöt ovat tavallaan turhaan vaarantaneet itsensä. Esimerkiksi viime "robottijakson" lopussa. Seuraava jakso toivottavasti valaisee Yuukin kohtalon.

Avatar
-Dist
Viestit: 716
Liittynyt: Su Kesä 22, 2008 16:00
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tokyo Magnitude 8.0

Viesti Kirjoittaja -Dist » La Elo 29, 2009 16:27

nakano kirjoitti:
Spoiler: 8. jakson käänne?
Katselin kahdeksannen jakson miettimättä tapahtumia suuremmin, ja nyt puoli nettiä väittää, että Yuuki olisi kuollut jaksossa. Ajatus tuli puun takaa, mutta hyvin mahdollista, että näin tapahtui. Siinä tapauksessa jakso oli melko hyvä. Muutamaan jaksoon ei mitään erityisen vaikuttavaa olekaan tapahtunut ja hieman on ärsyttänyt se, että päähenkilöt ovat tavallaan turhaan vaarantaneet itsensä. Esimerkiksi viime "robottijakson" lopussa. Seuraava jakso toivottavasti valaisee Yuukin kohtalon.
Spoiler:
Niin missä välissä Yuuki kuoli ? Unihan se oli selvästi kun Yuuki heitti henkensä eikä tuo minusta loppunut mitenkään oudosti sillä tavalla joka viittaisi hänen kuolemaansa. Vähän vitutti kyllä ettei kuollut koska minusta Yuuki on tosi ärsyttävä :D
The joys of a universe made and unmade, friends across time, shall be your ray of light.

Avatar
Solid
Viestit: 222
Liittynyt: Ke Helmi 08, 2006 23:23
Paikkakunta: Alavieska

Re: Tokyo Magnitude 8.0

Viesti Kirjoittaja Solid » Su Syys 13, 2009 22:07

Spoiler: Olisiko ollut seiska-jaksosta
"Hei! Olen pökräilyt puoli päivää, äsken oksensin syötyäni palan muffinsia, ainakin siltä se näytti, ja nyt olen nukkunut puoli tuntia. Olen varmasti riittävän hyvässä kunnossa mennäkseni ulos harhailemaan robottien kanssa, vai mitä isosisko?"
"Kyllä!" *hymyä*
Just.. revin hiuksiani tätä katsoessani.
Mutta muuten kyllä realistisuus on ollut uskottavalla tasolla. En ole kuljeskellut 8 richterin jälkeisessä Tokiossa vielä, joten en osaa vertaila pahemmin, mutta hienostihan nuo järistykset oli tehty. Uskoakseni joidenkin internetseissä parjaamat hahmojen designit johtuvat tästä näin. Jos itse hahmot ovat helppoja tehdä, niin ympäristöön pääsee keskittymään paremmin, minkä takia minua ei ole tämä pahemmin häirinnyt.
Pidän hahmoista, silloin kun he eivät käyttäydy aivan retardisti, sillä heidän kauttaan on oikeasti voinut sympatisoida järistyksen jälkeistä maailmaa. Vaikkakin Mirai olikin aluksi ärsyttävä, ja on tätä vieläkin silloin tällöin mielettömien päähänpistoksiensa takia, hän on hahmona onnistunut kehittymään hieman siitä murjottavasta pikkulikasta. Yleisesti hahmojen ylläpitämä idealistinen anime-asenne ärsyttää korvasimpukkaa väärällä tavalla. Homma menee varmasti melankoliseksi järistyksen jälkeen, mutta siltikin: "minun on suojeltava pikkuveljeäni, sillä olenhan hänen isosiskonsa!" tai "hän on tuskan sisällään pitävää tyyppiä" tyyliset komentit ovat vain... out of this world. Eli show muistuttaa säännöllisesti, että kyseessä on kuitenkin animaatiosarja, eikä dokumentti. Ensimmäisen 5 jakson aikana tätä oli mielestäni vähemmän, uudemmissa nyt enemmän.

Mutta hienosta aiheesta tehty hyvä sarja. 9/11 jaksoa katsottu ja eiköhän sieltä onnellinen loppu ole tulossa. Foreshadowing works...

EDIT:
Spoiler: Jakso 10
WTF? Auts... auts, auts. Perkeleen auts... auts. Ja unohtakaamme ylempi lauseeni, sitä ei koskaan ollut, eikä tulekaan olemaan. Ainakaan siinä merkityksessä, missä sen olin ajatellut. Taisin käyttää liikaa aikaa aivan muihin pohdintoihin, että olisin huomannut pienoiset vihjeet kahdessa aiemmassa jaksossa... Oikeastaan, koko kirjoituksen voisi poistaa: "Homma menee varmasti melankoliseksi--" jälkeen kokonaan. Veljen kuoleman jälkeinen traumatila muuttaakin koko asian.

Huh, tuntui kuin sydän olisi vääntynyt, hitaasti koko jakson ajan. Harvemmin tulee enää kyyneliä itkettyä kyynistyttyäni, joten sydämen ylösalas kääntyily on aika vahva tunne.

Avatar
nakano
Viestit: 139
Liittynyt: Su Elo 26, 2007 11:22
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Tokyo Magnitude 8.0

Viesti Kirjoittaja nakano » La Syys 19, 2009 00:00

Kiistämättä Tokyo Magnitude 8.0 on näin ennakkoon omalla kohdallani vuoden paras animetapaus. Vaikka realistisuus vaihtui uskottavuuteen, mikä animelle on tyypillisempää, niin hyvä, että tämä taso onnistuttiin säilyttämään. Kaikki animet eivät pysty edes tähän. Lopetus ja loppujaksot olivat mielestäni hyviä ja pääsivät helposti alkupään jaksojen tasolle (pois lukien ensimmäinen angstausjakso; onneksi Mirai kasvoi matkan varrella.). Täytyy kyllä myöntää, etten ihan kaikista jaksoista tai hahmojen ratkaisuista täysin pitänyt, mutta annettakoon tämä anteeksi. Sarja oli kuitenkin sen verran erilainen (enkä nyt tarkoita katsomiskelvotonta(?), kokeellista piirrostyyliä!), että se erottui edukseen tusina-animesta. Tosin todistetusti Tokyo Magnitude ei uppoa kaikkiin.

Kovia loppuvuoden kilpailijoita ei sarjalle näytä tulevan. Itse asiassa syyskausi näyttää siltä, etten animea edes seuraa heikonlaisen tarjonnan ja kiireiden vuoksi. Ehkäpä joku sarja tulee poimittua tästäkin huolimatta, Phantomin ainakin katson loppuun, mutta eiköhän se kakkoseksi jää. Tosin Phantom saattaa olla sellainen sarja, mistä enemmän nautin, mutta se ei ole yhtä uniikki.

Erityiskiitos Olkelle ketjun luomisesta! Muuten en välttämättä olisi sarjaan edes tarttunut, joten siinäkin nähden Tokyo Magnitude oli positiivinen yllätys. Hyvä, että loppuun asti tuli seurattua. Ei vain klassikkoainesta, vaan ehdoton klassikko.

Avatar
Lmmz
Otaking
Viestit: 521
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:34
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Tokyo Magnitude 8.0

Viesti Kirjoittaja Lmmz » Ti Syys 22, 2009 00:16

Oli tosiaan pitkästä aikaa vähän erilainen sarja, ja moneen vuoteen ensimmäinen, jota tuli seurattua suunnilleen ilmestysmistahdissa.

Ei mitään turhan kevyttä katseltavaa tai slapstickia, vaan hyvinkin realistista. Animaatio oli ajoittain ehkä hieman kökköä nykymittapuulla, mutta ajoi toki asiansa - sisältöhän tässä sarjassa oli pääasia ja ennen kaikkea henkilöhahmot mikrotasolla. Sarjan loppu jopa pääsi vähän yllättämään, kun aiemman perusteella olisi arvannut hieman toisenlaista. Ilmeisesti pitäisi katsoa heti perään koko setti uusiksi ja pohtia enemmän kokonaisuutena, pieniä nyansseja tarkastellen.

Joka tapauksessa sellainen sarja, joka varmasti tullaan näkemään esimerkkinä siitä, miten monimuotoista anime voi olla.
Kosmos on laaja. | Tutturuu!

Avatar
Solid
Viestit: 222
Liittynyt: Ke Helmi 08, 2006 23:23
Paikkakunta: Alavieska

Re: Tokyo Magnitude 8.0

Viesti Kirjoittaja Solid » Ti Syys 22, 2009 13:18

Spoiler: Jakso 11
Jakso alkoi hyvin, kun sai seurata Mirain kotiinpaluuta ja Yuukin lopullista lähtöä. Sairaalakohtaukseen menessä olin kuitenkin kurkkua myöten täynnä itkemistä varsinkin, koska kaikilla tuntui olevan ehtymättömät varastot tätä varten. Lisäksi Mirain sanat tuntuivat niin korneilta. "Hän oli aina vierelläni", "hän halusi että pääsisin kotiin." Uh..
Siitä eteenpäin vain toivoin, ettei itkemistä tapahtuisi enempää ja tarinan seuraaminen jäi vähän toisarvoiseksi. Pidin kuitenkin siitä, miten vanhempien lapsensa kuolemasta selviytymistä kuvattiin sillä, että he kattoivat pöytään vahingossa neljännen paikan. Marin vierailu tapahtui sopivaan aikaan, mutta se Yuukin jättämä viesti. Hrr!
Lopetuskin onneksi toimi, äiti sai vihdoinkin lahjansa ja korttinsa, Tokiota rakennetaan uudestaan ja lopuksi näytetään, ettei Yuukin elämä aina ollut ikävää arkea. Perhekin taisi siinä yhdentyä, mutta oliko maanjäristys todellakin tarpeellinen sitä varten? Puhumattakaan yhden perheen jäsenen kuolema? Toki Mirai oppi lyhyen matkansa aikana katsomaan asioita myös vanhempiensa näkökulmasta, mutta en siltikään pidä siitä, että Mirai tarvitsi maanjäristyksen kehitykselleen. Bitching ends here!

Pidin kuitenkin sarjasta. Se näytti hienolta, varsinkin taustat, eikä animaaio viennyt mielestäni uskottavuutta sarjalta. Tarinassa tapahtui muutamia odottamattomia käänteitä sekä sarja säilytti jonkin tasoisen uskottavuuden loppuun asti.
Kävelemistä maanjäristyksen jälkeisessä Tokiossa. Eeppistä!
Viimeksi muokannut Solid, Ma Syys 28, 2009 21:59. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Olke
Viestit: 274
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 21:36

Re: Tokyo Magnitude 8.0

Viesti Kirjoittaja Olke » La Syys 26, 2009 11:50

Jakso yksitoista on katsottu. Tokyo Magnitude 8.0 oli suorastaan järisyttävän hyvä.
Spoiler: 11
Viimeisen jakson juustoiset "en minä mene minnekään, tulen aina olemaan sydämessäsi"-replat aiheuttivat pieniä väristyksiä, mutta minä olin niin fiiliksissä, etteivät ne minua haitanneet. Noita repliikkejä lukuunottamatta finaali oli melkoisen hyvä. Mirain ja perheen elämä järistyksen ja Yuukin kuoleman jälkeen vaikutti realistisesti kuvatulta. Pidin myös siitä, että Mirain masennusvaihe jätettiin lähes kokonaan pois eikä tehty esimerkiksi niin, että Mirai angstaa ja muuttuu taas ykkösjakson kaltaiseksi kakaraksi 11:nnen jakson ajaksi niin, että Mari voisi tulla jaksossa 12 "parantamaan" Mirain. Yhdestoista jakso oli hyvä lopetus. Pidin myös loppulaulun aikana näytetyistä kuvista, joissa näkyi kuinka elämä jatkuu ja sitä rataa.
Tekisi mieli sanoa Tokyo Magnitude 8.0:aa kauden parhaaksi, mutta kun tykkään Taishou Yakyuu Musumesta ja Bakemonogataristakin niin perkuleen paljon. Todella hyvä sarja tämä kuitenkin oli, kunhan ei anna hieman tönkköjen hahmodesignien ja kököhkön animaation haitata.

Avatar
Krypfto
Viestit: 369
Liittynyt: To Marras 02, 2006 14:23
Paikkakunta: Tampere

Re: Tokyo Magnitude 8.0

Viesti Kirjoittaja Krypfto » Su Syys 27, 2009 10:25

Olenko siis sydämetön paskiainen, kun pidin sarjan loppupuoliskoa lähinnä naurettavan yliampuvana ja ennalta-arvattavana? Normaalisti kyllä pillitän mukana ihan kybällä pienimmästäkin herkistelystä, mutta Tokyo Magnitude 8.0 aiheutti lähinnä huvittunutta pään pudistelua. Narm, sanoisi TV Tropes Wiki.
Yhteiskunnan vihollinen numero !!!
Illuminated realization number one: You are the only light there is for yourself, my friend.

Avatar
AM
Viestit: 435
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2004 11:25
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Tokyo Magnitude 8.0

Viesti Kirjoittaja AM » Ma Syys 28, 2009 19:48

Olipa vaihteeksi tosiaan vähän erilainen sarja. Täytyy kyllä myöntää, että Tokyo Magnitude voisi hyvinkin olla tämän vuoden parhaita sarjoja vaikka animaatio ja ääninäyttely oli paikoitellen vähän kökköä niin hahmot ja käsikirjoitus oli kuitenkin tehty sen verran onnistuneesti, että annettakoon pienestä budjetista johtunut heikohko tekninen laatu anteeksi.

Osa jaksoista oli kyllä vähän tarpeettoman cliffhangerhakuisia ja jotenkin päähenkilöt sattuivat olemaan aina paikalla kun jokin tärkeä Tokyon maamerkki meni matalaksi, mutta pääjuoni oli kuitenkin selkeästi hahmojen välisessä kanssakäymisessä, joten ei tätä voine ihan puhtaaksi katastrofispektaakkeliksi haukkua. Kaiken lisäksi koko loppuratkaisu pääsi yllättämään minut ihan puun takaa.
Antti Myller - Joensuun Otakuiden rahastonhoitaja, tekniikka- ja jäsenvastaava - Kawaconin talousvastaava.
MyAnimelist, figut & last.fm.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 15 vierailijaa