Phantom: Requiem for the Phantom

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
nakano
Viestit: 139
Liittynyt: Su Elo 26, 2007 11:22
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Phantom: Requiem for the Phantom

Viesti Kirjoittaja nakano » Su Kesä 28, 2009 20:01

Eiköhän tämäkin viimein ansaitse oman ketjunsa. Eli kyseessä on visuaalinovelliin (Phantom of Inferno) perustuva 26-osainen animesarja. Samanniminen mangakin on tekeillä. Aiemmin tehty Phantom: The Animation OVA perustuu myös mainittuun visuaalinovelliin. Perustiedot:
Phantom - The Animation (OAV)
Phantom ~Requiem for the Phantom~ (TV)

Puolessa välissä ollaan ja sarja vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta. Ei millään meinaa jaksaa odottaa seuraavaa jaksoa, vaikka Hiramekin kääntämän pelin perusteella osaan odottaa, mitä seuraavaksi tapahtuu. Onneksi tekijöillä on ollut rohkeutta tehdä myös omia ratkaisuita, jotta ei ihan täysin tiedä, mitä seuraavassa kohtauksessa tapahtuu. Tähän saakka uskolliselta kokonaisuudelta on vaikuttanut.

Alku oli hieman hidas, kuten esim. Madu on toisaalla todennut. Sama "vaivasi" myös visuaalinovellia, mutta kun alkuun on päästy, niin ei voi olla jatkamatta. Musiikkivalinnat ovat onnistuneet hyvin luomaan oikean tunnelman, loppukappale tosin on ärsyttävä. Tuleeko TV-sarja olemaan parempi kuin visuaalinovelli, jää nähtäväksi.

Amerikassa Funimation on lisenssoinut sarjan nettistreemausta varten, mutta palvelu on pahasti takkuillut. Jaksot olisi pitänyt nähdä samaan aikaan kuin mitä ne ilmestyvät Japanissa, mutta valitettavia ongelmia on ollut. Toivottavasti Funi päättää ostaa lisenssit myös DVD-julkaisulle, sillä tämäntasoisia sarjoja ei turhan usein tule vastaan.

Avatar
Olke
Viestit: 274
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 21:36

Re: Phantom: Requiem for the Phantom

Viesti Kirjoittaja Olke » Su Kesä 28, 2009 20:41

Minua ei hidas alku häirinnyt, koska alkuperäisteokseen tutustuneena tiesin, mitä olisi luvassa (englanniksi käännetyn version DVD-formaatti on tosin niin raivostuttava, etten ole saanut luetuksi muiden kuin Calin reittiä, vaikkei itse teoksessa ollutkaan juuri mitään mistä en olisi pitänyt). Tähän mennessä olen ollut tyytyväinen sarjaan. Pieniä pettymyksiä on ollut, mutta yhtä lailla mukaan on mahtunut myös positiivisia yllätyksiä sen verran, että en voi sanoa pettyneeni sarjaan kokonaisuutena, mutta pidän kuitenkin alkuperäisteosta parempana. Suurimpana pettymyksenä tähän asti pidän jakson 10 tai 11 välikohtausta satamassa. Phantom-erogessakaan se ei ollut lähelläkään blacklagoonmaista pyssyjen paukuttelua, mutta Zwein sisäinen taktikointi ja vihollisten sijaintien arviointi teki siitä intensiivisemmän ja jännittävämmän. Animessa se tuntui olevan lähinnä kävelyä ja tapahtumien tarpeetonta pitkitystä. Tuo onkin sitten tähän mennessä ainoa merkittävä pettymys. Muut harmituksen aiheet ovat johtuneet lähinnä hahmojen ulkonäön ja ääninäyttelijöiden vaihtumisesta. Anime-Cal on kuitenkin paremman näköinen kuin eroge-Cal ja muihinkin muutoksiin olen jo tottunut, joten ne seikat eivät haittaa enää. Pelkäsin, että anime-Zwei kuulostaisi vielä toisen luvun alkaessakin pelokkaalta pikkupojalta, mutta pelkoni osoittautuivat onneksi turhiksi.

Avatar
Tounis
Viestit: 254
Liittynyt: Ke Heinä 02, 2008 23:24
Paikkakunta: Intter netti

Re: Phantom: Requiem for the Phantom

Viesti Kirjoittaja Tounis » Su Kesä 28, 2009 21:52

Nyt Edenin lakattua Phantom on varastanut paikan kauden parhaana animena! Älyttömän hyvää menoa psykologiselta kantilta, vaikka itse toiminta onkin ihan minimissä. Koskettava ja hieno tarina tähänasti, nyt odottelen kauheella innolla jokaviikkoista jaksoa.

Todellakin parantunut alusta, jokseenkin kymppijakson satamakliimaksi vei puolet sarjan kiinnostavuudesta.. ehkä.
mal | blog | band || [23:17] <+Tutka> Aniki - paikka jossa Touniskin näyttää fiksulta

Avatar
Saint-Just
Viestit: 29
Liittynyt: Su Huhti 19, 2009 15:54

Re: Phantom: Requiem for the Phantom

Viesti Kirjoittaja Saint-Just » To Heinä 02, 2009 02:56

Kauden parhaimmistoa, ehkäpä jopa paras nyt Eden of the Eastin loputtua. Alku oli hidas, jotenkin todella tylsä ja tyypillinen, ja melkein lopetin koko sarjan katsomisen ekan kahden jakson perusteella. Kolmas jakso oli jo vähän parempi ja sitten tulivat nelos- ja vitosjakso, jotka vakuuttivat minut täysin. Sen jälkeen meno on vain parantunut kovalla tahdilla ja jokainen jakso on ollut oikein mahtava. Varsinkin kymppijakson loppu yllätti mukavasti.

Actionkohtaukset eivät ole vieneet liikaa aikaa, vaan ovat pysyneet lyhyinä ja jättäneet voimakkaan vaikutuksen. Pääpaino on onneksi hahmoissa ja heidän suhteissaan, eikä jatkuvassa toiminnassa ja ramboilussa. Alussa Zwein/Reijin ääni hämäsi ja ärsytti (ugh, kamala Saji Crossroad), mutta siihenkin tottui ja herran ääni on muuttunut jo paremmaksi, kun jatkuva valitus on jäänyt syrjään. Elen ja Cal ovat söpöjä.

Odotin sarjalta päätöntä toimintaa ja jatkuvaa pyssyjen pauketta, mutta sainkin yllättävän hienoa ja koskettavaa draamaa sekä hyviä hahmoja. Musiikit ovat myös mahtavia, niistä pidän ja paljon.

Avatar
nakano
Viestit: 139
Liittynyt: Su Elo 26, 2007 11:22
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Phantom: Requiem for the Phantom

Viesti Kirjoittaja nakano » Su Heinä 19, 2009 16:23

Spoiler: Jakso 16 ja hieman tulevasta
16. jakso oli vähän turhan rauhallinen rakentelujakso, mutta seuraavassa tapahtunee paljon, kun Reiji ja Elen kohtaavat. En muista, miten visuaalinovellissa sama tapahtui, joten odotukset tulevasta ovat korkeat. Cal-fanien harmiksi luulen, että lopputarina tulee menemään Einin reittiä, mutta saattaa olla vielä liian aikaista sanoa, suosikkia minulla ei oikeastaan ole. Olisi tosin hienoa, jos DVD-julkaisua varten toteutettaisiin Claudian loppuratkaisu, sillä se eroaa selvästi muista. Phantom on varmaankin paras visuaalinovelli-adaptaatio, jota olen seurannut. Toivottavasti lopputaistelu(t) tulevat olemaan yhtä eeppisiä kuin pelissä, eihän hiljaiselo voi ikuisesti jatkua. Niitä odotellessa...

aurea
Viestit: 180
Liittynyt: Su Touko 04, 2008 23:02
Paikkakunta: Oulu

Re: Phantom: Requiem for the Phantom

Viesti Kirjoittaja aurea » Ma Elo 17, 2009 05:04

Spoiler: Jakso 19
Kuva
Tapahtumat alkavat uhkaavasti mennä siihen suuntaan, että saatan tarvita reseptin masennuslääkkeille. Ehkä.

Lievällä mielenkiinnolla seurasin 11 jaksoa, mutta Calin mukaantulon jälkeen alkoi vasta tunteita heräilemään.
Zwein ja Ein kohtalo ei edelleenkään hirveästi kiinnosta, eikä seuraavan jakson previkan perusteella tule jakso 20 vielä tarjoamaan sitä tietoa mitä nyt kovasti haluaisin. Aagh.

Avatar
Tounis
Viestit: 254
Liittynyt: Ke Heinä 02, 2008 23:24
Paikkakunta: Intter netti

Re: Phantom: Requiem for the Phantom

Viesti Kirjoittaja Tounis » To Elo 20, 2009 17:09

[spoiler="Ep 20]Jotenkin tää sarjan uusi suunta ei oikeen tyydytä meikäläistä. Requiem for the High school romance oli ajatuksen tasollakin jo vähän pöljä, onneksi sitä ei näköjään tule kauempaa. Cal on kahdessa vuodessa kasvanut puoli metriä, rintojenympärys ehkä metrin, jesus sentään. Loppukliimaksikin oli vähän meh, kun Cal vaan pöllöili tuulikoneen alla ja sen tissejä kuvattiin. Eh. Tissit on tärkeet, näköjään.[/spoiler]
mal | blog | band || [23:17] <+Tutka> Aniki - paikka jossa Touniskin näyttää fiksulta

aurea
Viestit: 180
Liittynyt: Su Touko 04, 2008 23:02
Paikkakunta: Oulu

Re: Phantom: Requiem for the Phantom

Viesti Kirjoittaja aurea » To Elo 20, 2009 17:47

Spoiler: 20
Huono käänne ja katosi samalla kaikki mielenkiinto sarjaa kohtaan.
Odotin Calin kohdalla jotain hiukan dramaattisempaa, mutta ei näköjään. Skipattiin suoraan tisseihin.
Jää sitten viimeiset kuusi jaksoa jollekin tylsälle päivälle.

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Phantom: Requiem for the Phantom

Viesti Kirjoittaja madu » To Elo 20, 2009 19:14

Spoiler: 20
Pff joo. Reiji ja Elen selkeästi suorittivat kahden vuoden matkansa Meksikosta Japaniin reilusti valoa nopeammin koska ne rikkoi käsitykseni sarjan aikajanasta ja hahmojen iästä täysin. *Kuvittelin* että Reiji ja Elen olisivat ~20-vuotiaita, ehkä pikkasen vanhempia, joten kahden vuoden timeskipin jälkeen ne olisivat suunnilleen 22-25-vuotiaita, ja sen ikäinen olisi kyllä varmaan aika outo näky lukion kakkosluokalla melkein kymmenen vuotta nuorempien seassa. *Kuvittelin* että Cal olisi ollut 10-vuotias, korkeintaan ehkä 14 tai jotain, ja vaikka tisseillä ei nyt olekaan mitään korrelaatiota animehahmon ikään, luulisi että Japanissakin pitäisi olla vähintään 18 että saa ajaa moottoripyörää, which does not compute again. Lisäksi Ali Project oli taas kerran onnistunut puskemaan ulos jotain mitä on ihan yhtä tuskaisaa kuunnella kuin kaikkia muitakin niiden kappaleita, onneksi ending sentään oli ihan kiva. Mut niinku joo, ei mikään kovin hyvä veto. Toivottavasti tämä oli vain yhden jakson mittainen aivopieru joltain käsikirjoittajalta ja seuraavissa jaksoissa päästään vähän järkevämpiin fiiliksiin. Ainakin ilmeisesti tulee paljon räiskettä ja mättöä.

Avatar
nakano
Viestit: 139
Liittynyt: Su Elo 26, 2007 11:22
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Phantom: Requiem for the Phantom

Viesti Kirjoittaja nakano » To Elo 20, 2009 19:28

Spoiler: 20
Uusi opening oli itse asiassa melko huvittava ainakin kerran katsottuna ja myös jakson 20 alkupuoli. Uskottava se ei kylläkään ollut. Miten sarja yhtäkkiä voikaan muuttua täysin toisenlaiseksi. No, eiköhän meno pian muutu totutunlaiseksi. Jakso tuntui vähän kiirehdityltä, mutta se saattoi tekijöiltä olla viisas ratkaisu. Jää sitten enemmän aikaa merkittäville tapahtumille. Tarkistin vielä hahmojen iät, vaikka muistin ne oikein. Reiji on nyt 18, Elen 17 ja Cal 16. Cal siis oli 14, kun Reiji tapasi hänet ensimmäisen kerran. Tietyistä seikoista johtuen kaikilla on koulu jäänyt hieman vähemmälle. Cal näköjään saisi Japanissa ajaa tavallista moottoripyörää: http://en.wikipedia.org/wiki/Driving_licence_in_Japan, vaikka mitäpä väliä iällä, kun Infernoon kuuluu (onhan hänellä asekin).

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Phantom: Requiem for the Phantom

Viesti Kirjoittaja isokana » Pe Elo 21, 2009 01:18

Spoiler: 20 combo
Ollaan taas eri mieltä asioista ja sanotaan, että jakso 20 oli helkkarin hyvä Calin tissejä lukuunottamatta. Koko alkujakson oli aivan upea fiilis siitä, kuinka Reiji ja Elen vetävät normiroolejaan kuin teiniparina siinä yhdessä alkupään jaksossa. Kun alussa maskit peittivät ihmisen kasvot tappajaksi, nyt ihmisen kasvot peittävät tappajan naamion. Sen sijaan, että Elen ja Reiji lähestyisivät sitä, mikä alla on, he vain kasaavat uutta teennäisyyttä päälleen. Asia korostuu vielä kivasti, kun Elen sitten millisekunnissa siirtyy selostamaan, kuinka uutta ystävää voi käyttää panttivankina nykyisessä tilanteessa. Kulissit ovat heikot. Toivottavasti lopussa sitten tulee samanlainen onnellista elämää kuvaava jakso, jossa en heti ajattele, että vetävätpä hyvin roolejaan, vaan ovat löytäneet tasapainon verisen menneisyyden kanssa. Uusi intro tuki tätä kaikkea, kun Ali Projectin mielipuoliset äänet oli laitettu koulukomedian päälle. En minäkään heidän tuotoksistaan erityisesti pidä, mutta tiettyihin tilanteisiin nämä biisit sopivat täydellisesti.

Calin muodonmuutos oli plääh, mutta nohevana miehenä kehitin jo teorian, jossa Scythe Master on kehittänyt rintoja suurentavan voiteen, koska hänen mieltymyksensä ovat muuttuneet parin vuoden aikana.

Odotuskäyrä hyvin korkealla seuraavia jaksoja ajatellen: tästä välienselvittelystä ei voi mitään huonoa seurata.

Mio ei muuten tuo yhtään mieleen Black Lagoonin Yukiota, ei yhtään.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Anssi
Viestit: 132
Liittynyt: Ma Loka 15, 2007 21:28
Paikkakunta: Helsinki

Re: Phantom: Requiem for the Phantom

Viesti Kirjoittaja Anssi » Pe Elo 21, 2009 04:35

Olis hupaisaa, jos ensi jaksossa taas siirryttäisiin vanhaan openingiin.

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Phantom: Requiem for the Phantom

Viesti Kirjoittaja isokana » To Syys 03, 2009 23:26

Äh, lähdettiin sitten puolikäynnille...
Spoiler: 22
Sen sijaan että oltaisiin hypätty suoraan Phantomien tappeluun, kierreltiin turhilla yksityiskohdilla. Calin taitojen esittely vei kohtuuttomasti aikaa. Samaten tuntui siltä, että puolet ajasta meni siihen, että todettiin Calin olevan katkera. Ja sotkettiin tällä kertaa turhaan sitä kouluarkea ja treffailua mukaan. Kun blondi on jo tuulettimessa, ei koululaisen esittämisessä ole enää mitään jännää. No, kai sitä Mioa pitää vähän näyttää, että siitä jaksaa välittää jatkossa. Onneksi nähtiin vähän kolmikon keskeistä vuorovaikutusta aseiden takaa, mutta neljäs pyörä tuli senkin pilaamaan. Seuraavan jakson intro näköjään lupaili Calin ja Mion yhteiseloa, joka saattaa olla viihdyttävääkin.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Exile
Viestit: 13
Liittynyt: Pe Touko 29, 2009 13:02

Re: Phantom: Requiem for the Phantom

Viesti Kirjoittaja Exile » Ke Syys 16, 2009 18:04

Spoiler: 24
Jakson alku oli lupaava, mutta mielestäni (taas) käytettiin liikaa aikaa loppuhuipennuksen pohjustamiseen. Siitä huolimatta kuitenkin varovaisen innokkaasti odotan kahta viimeistä jaksoa, jospa juoni hieman liikahtaisi eteenpäinkin viikon kuluttua. Mio/Yukio -vertaus pitää myös edelleen kutinsa, nyt aina revittyjä vaatteita myöten...

P.S. Voiko tästä seurata mitään hyvää? :|
Kuva

Avatar
nakano
Viestit: 139
Liittynyt: Su Elo 26, 2007 11:22
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Phantom: Requiem for the Phantom

Viesti Kirjoittaja nakano » Ke Syys 16, 2009 18:55

Spoiler: 24
Jakso oli taas hieman hitaanpuoleinen, eikä oikeastaan mitään tapahtunut, mutta silti pidin siitä. Eihän tämä varsinaisesti toimintasarja olekaan, vaan lähempänä hitaasti etenevää (kärsimys)draamaa. Toiminnasta pääsenee kuitenkin kohtapuolin nauttimaan lisää. Jaksoa katsoessa alkoi yhä tuntua siltä, että Mion ja Reijin "suhde" on hieman ohuesti toteutettu. Toisaalta sekään ei loppujen lopuksi haittaa, sillä kyseessähän lähinnä on yksipuolinen ensirakkaus, ainakin näkemäni perusteella.
Exile kirjoitti:P.S. Voiko tästä seurata mitään hyvää? :|
Eiköhän Exile tuostakin huolimatta viihdyttävä loppu ole tulossa. Tosiaan Scythe Masterin kiinnostuksen kohteen olisi voinut koko animesta sensuroida pois. Nähdäkseni se ei tuo minkäänlaista lisäarvoa sarjalle, mutta toisaalta se on osa Scythen hyväksikäyttöluonnetta. Tässäkin suhteessa sarjan tekijätiimi on kunnioittanut alkuperäismateriaalia. Oli se sitten hyvä asia tai ei.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 23 vierailijaa